|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
cześć
![]() byliśmy na kontroli bioderek znowu dziś i hurrra.... ![]() ![]() A poza tym cały dzień zabiegana jestem ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Ja mam z baby ono. Jest spoko. Ma nawet pozytywkę, która się załącza jak dziecko płacze. Więcej na razie nie nadrobię ![]()
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W koncu mi net w komorce dziala,to mogę poczytac ![]() Siostra dziś pojechala do domku już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Wtajemniczenie
|
piszę jedną ręką
zielona to wygląda jak u Oskara ![]() jak tylko polożę dzieci to czeka mnie wieczór z Chodakowską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Marzenka my mieliśmy te plastry POROFIX jak dla mnie bardzo dobre,sama zaklejałam.
Colds Kamil od malutkiego preferował lewą stronę i tak jest do dziś,rysuje, je lewą ręką. A ja dziś zła jestem,byłam w Biedrze po resztę zabawek na prezenty i co?pajacyków nie ma, misiów nie ma, zabawek z fp też nie.Kasjerka mówiła że nie dojechały kupiłam tylko książkę z bajkami... |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Wtajemniczenie
|
elena super
![]() ![]() iwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- konczi przepraszam, ale może już pisałaś.... szukasz żółwia - projektor? bo ja szukam. i tak myślę o tym z gwiazdkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój szału dostał, naciągał się jak poparzony, zdjęłam skarpety, śpiochy i banan na pyszczek momentalnie wyskoczył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lili właśnie wtrąbiła niedawno cycka i poprawiła 60ml mm zobaczymy ile po tym pośpi po kąpieli dałam jej to mm na próbę i zjadła teraz będę dawała najpierw oba cycki a potem dopiero mm już przestałam się "sraczkować" jak to mówi mój mąż tym że muszę dokarmiać najważniejsze żeby mała była najedzona i rosła w siłę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha przyszedł strój kąpielowy. Bardzo mi się podoba, ale za mała miseczka ![]() 70F ale wg mnie to 70E, a majtki 36/38. A ja szukam dalej.... ![]() Gdzie kupujecie stroje? Ale takie gdzie dobiera się oddzielnie rozmiar majtek i stanika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Boże, przyszedl żółw i wiecie co??
Dla mnie to straszny badziew... Konstelacji prawie nie widać, melodyjki tak wrzeszczą że idzie cholery dostać a przyciszyć nie idzie. Jedynie wyłączyć ![]() Jedyne co może być to kolory gwiazd. W moim akurat 4. Raczej nie polecam tego. A i myślałam że te gwiazdy ruchome a to w miejscu stoi, ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda gratuluje nocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Zjadlam jedna kostke czekoladki merci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam sie! nie mam coś dzisiaj czasu na nic. Fabianek pospał znowu ładnie popołudniu,bo od 14.30 do 18.20 ![]() ![]() Jak sie z Nim rozmawia to już za każdym razem coś próbuje gaworzyć i cieszy sie pełną buzią ![]() Mąż pojechał po tą karuzelkę,bo ta Pani nie mogła przyjechać i zobaczymy zaraz jak sie synkowi spodoba ![]() Szukam dzisiaj jakiegoś ładnego ubranka dla Gracjanka na chrzciny brata na allegro i ciężko mi znaleźć coś ładnego w rozmiarze 92. A nie chce typowego garniturku,tylko coś ładnego ale żeby jeszcze ubrał np na święta. Jakieś spodnie z koszulą itp. Jakby któraś coś widziała to prosze o link. Już nie wspomne o ubranku dla Fabianka jakimś ciełym bo też mi nic w oko nie wpadło a chrzciny za tydzień ![]() ![]() Fabiś też głowkę układa głównie na jednej stronie jak śpi,chociaz staram sie mu ją odwracać. Ale teraz już często kręci sobie główką na prawo i lewo. Rączkami i nóżkami rusza i w tą i w tą. A jak leży na brzuszku to podnosi głowkę i nogi czasami ![]() ![]() I tak jak pisała któraś jak leży na pleckach to na nóżkach dźwiga pupe i jakby chciał mostek trzasnąć ![]() On ogólnie ruchliwy bardzo ![]() film na you tube ten mi sie też podoba,nie wiem czy któraś nie wkleiła już linku ale ja sie uśmiałam ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...jPTb20Gx4&NR=1 też chyba kupie mate edukacyjna. Gracjanek miał i nie chciał wogóle na niej leżeć ale może Fabiś polubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zadomowienie
|
oto moja Basieńka:
1. w huśtaweczce 2. z projektorem 3. "nie rób takiej miny!" 4. "o tak lepiej!" ![]() 5. w oczekiwaniu na kąpiel 6. w wannie 7. tatusiowa muzułmanka ![]() 8. tak sobie śpiem 9. a tu próbuje siadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robik wlasnie uwalil kupe - pierwsza dzisiaj. Obkupal sie po sama szyje. ![]() Karuzelka przyszla dzis. Juz sie nie moge doczekac az maz zamontuje. Moze moje dziecko przekona sie do lozeczka? ![]() Lidka, mam tez nadzieje ze terapia pomoze. Mam nadzieje, ze laktacja sie u ciebie rozbuja. Mi bardzo pomaga picie wody po prostu. 2 litry dziennie obalam, do tego ze 2 piwa slodowe (cos jak Karmi, ale u nas sa bez alkoholu zupelnie) i jest cacy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i pierogi ruskie też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cycuszki się pompują też dużo piję wody i karmi a mała jakoś nie tyje myślę że mi jakość mleka poleciała przez te kryzysy i temu ona nie przybiera wystarczająco nie wiem czy to słuszna teoria |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to sie tez nacięłam bo zamówiłam tego żółwika wrr już jestem zła .... ide spać
![]() |
#619 |
potworkowa
|
nadrobiłam trochę. przyjechałam na tydzień do domu rodzinnego i nie mam czasu na wizaż
![]() witamy się dzisiaj i mówimy dobranoc z Oliwką ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
jutro zostawiam małą z teściową a z mężulkiem ruszamy do stolicy ![]() może kino zaliczymy ![]() powiem Wam, że bardzo spodobało mi się podrzucanie Leny na jeden dzień w tygodniu do którejś z babć ![]() babciom też to pasuje więc korzystam póki się nie rozmyślą ![]() Cytat:
ocenisept bardzo pomógł i jeszcze smarwałam rivanolem w żelu. Cytat:
![]() i też zmuszona byłam dokarmiać. mimo, że pokarmu nadal mam sporo, mała niby ciągnie i ciągnie ale jeszcze chętnie zje buteleczkę mm. widocznie coś z moim pokarmem nie tak ![]() dziś jesteśmy praktycznie na samym bebilonie i Lena ładnie przybiera, w 3 tygodnie przybrała 500 g. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, że już niedługo będzie można odstawić te szyny. a kiedy macie wizytę? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mała tylko zaczyna się wiercić a ja pędem do kuchni szykować butlę bo jak się obudzi a papu nie będzie to mamusia ma przechlapane ![]() Cytat:
![]() a jaką masz chustę? Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-11-30 o 19:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę się kąpać i cyce odciągnąć a później spać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Wtajemniczenie
|
Lidka, jeśli mogę coś doradzić to oprócz morfologi zróbcie jeszcze za jednym zamachem rozmaz i poziom żelaza.
bo jeśli się okaże że morfologia nie jest najlepsza to na pewno zlecą dodatkowe badania. u nas właśnie tak było i niestety musieli kłuć małą dwukrotnie. a tak biedulka płakała ... babka u której ostatnio byłam z małą na pobraniu krwi powiedziała mi, że niemowlakom robi się właśnie morfologię, rozmaz plus żelazo. takie badanie daje pełniejszy obraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle że u mnie przed kryzysem mała w 10 dni przybrała ponad 400g więc mleko było dobre na bank po kolejnych 4 tygodniach jak poszłam na szczepienie a było to już po trzecim kryzysie mała przybrała 700g teraz po kolejnych dwóch tygodniach tylko 200g już sama nie wiem czemu tak się dzieje niestety za późno z tym rozmazem bo krew jej dziś pobierali od razu po wizycie u lekarza ![]() mocz muszę donieść w poniedziałek zresztą ja nie pamietam co tam ta lekarka zaznaczyła na tym skierowaniu może był tam ten rozmaz okaże się w poniedziałek jak pójdę po wyniki ale wielkie dzięki za radę ![]() na przyszłość będę mądrzejsza o te fakty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super próbuje łapać ![]() Cytat:
Moja ma tak samo ![]() Cytat:
![]() Super że nie trzeba zabiegu ![]() Cytat:
Jasiu to prawdziwy przystojniak ![]() Cytat:
Tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne dziewczynki ![]() Reszta jutro dzisiaj nie mam siły,padam. Dobranoc mamusie i dzidziusie.
![]() |
#626 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie stroje można dobierać z F&F w Tesco, ale nie wiem czy zimą są na stanie. I są fajne bo mają szeroką rozmiarówkę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedzie do nas Szczeniaczek Uczniaczek i książka o wróbelku Elemelku ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-30 o 20:23 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja w niedzielę będzie miała dwa miesiące i powinna minimum 120g tyg przybierać teraz przybrała tylo 100g na tydzień niby różnica nie jest duża ale mwimy o minimum, więc spadła poniżej niego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też Wam tak słabo wizaż działa? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-30 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
wpadam się przywitać na odchowalni i melduję, że pilnie się uczę ![]()
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.