Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 21:20   #4291
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a jak ma leżeć jak nie na płasko? przecież od tego jest mata
Tak tylko o to mi chodzi, że jak leży na płasko to częściej ulewa. A w tym wypadku to chyba nie jest wskazane o ile dobrze posty kojarzę KarolinaPW i jej M. mają z tym problemy.
My na płasko na macie przestaliśmy leżeć, albo coś podkładam po głowę i plecki, albo kładę małego na brzuchu. Bardzo rzadko na płasko, płasko leży.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:28   #4292
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
bo ja Was czytam no może nie wszystko i siedze na allegro licytuje

czemu Cie olałam
wczoraj czterokrotnie zadałam Ci pytanie i mi nie odpowiedziałaś zaproponowałam Wam weekend u nas

Ty agentko, pensję tżta przepuścisz jak nie Snikers to Ty allegromaniacy
jak R.też tak będzie to mój Oskar będzie musiał dobrą pracę znaleźć
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:33   #4293
agunia82
Zakorzenienie

ufff jestem, dzisiaj i u mnie jazda z małą, albo śpi (to akurat nieźle) albo marudzi (a tu już gorzej)...

Cytat:
Napisane przez kazia112 Pokaż wiadomość
Witam,

jak teraz ujawnia się tyle nowych mamuś to ujawnię się i ja
Jestem mamą sierpniową, moja córeczka Ola urodziła się 20 sierpnia przez CC miała 48cm i ważyła 2890g teraz ma 57cm i waga 5700 karmię kp chociaż na początku dostawała czasami mm. Czytam Was również prawie od początku bez żadnych złych zamiarów dzięki czytaniu forum mamy konika FP, kilka zabawek Lamaze, kupioną niemiecką herbatkę Milupy, i teraz zastanawiam sie nad matą
Jestem również reprezentantką Wrocławia no teraz akurat od porodu mieszkam 30 km od Wrocka u mojej mamy ale za kilka miesięcy wracamy do Wro.
Dzięki Wam mam czuję się o wiele lepiej czytając o podobnych problemach jak moje.
W załączniku moja Ola jak miała 2 dni ( kiedy to było...) i kilka dni temu.
witaj śliczna córcia

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Kto mi dziecko podmienił?? Popołudniu masakra. Cały czas marudzenie, rączki, marudzenie, rączki, chcę spać, nie mogę zasnąć, marudzenie, ryk, rączki, odkurzacz, marudzenie, rączki, ryk... i tak przez 2h
to teraz już jestem prawie pewna, że to pogoda. Wiatr = rozdrażnienie.

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Witaj!
Ja też się młodym pochwalę, a co
Zdjęcie 1 jak miał 2 miesiące
Zdjęcie 2 jakoś sprzed 2 tygodni

Przynajmniej by dobrze zarabiał w takim fachu
Obecnie z Podkarpacia, ale trochę po Polsce wędrowałam- Śląsk, Warszawa...
fajny

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
heh wiecie jakiego mam listonosza, wczoraj przyniósł mi listy polecone i się go pytam czy nie ma dla mnie jakiejś paczki i czy nie wie coś o tym - bo paczki nosi inny listonosz - on mówi że nie wie... stoi i myśli... mówi zaraz się dowiem. Wyjął telefon i zadzwonił do tego drugiego listonosza. Normalnie byłam w szoku, w ogóle jest sympatyczny, bo jak mnie nie ma w domu a ma coś dla mnie, to potem na koniec dnia jeszcze zachodzi , patrzy czy auto stoi i przychodzi do domu. Normalnie skarb
ooo to taki fajny jak mój

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój synek vs mata 0:1

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja tego od paczek mam młodego i przystojnego. Otworzyłam mu dziś w szlafroku Przyniósł kalendarze

a że tak zapytam - czy mąż o tym wie?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

no to pięknie! A zauważyłaś jakąś zmianę w kupach? Bo Leoś robi jakieś zielonkawe i zastanawiam się czy to nie przez kaszkę
tak, momentami były takie lekko zielonkawe. Nie przejmowałam się tym, bo wiem, że taki może być efekt przejściowy wprowadzania nowości. Kupki już są bardzo ładne.
Fajnie, że mały już je jak należy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:36   #4294
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Matko, ale jestem tępa. Zanim wmyśliłam, że chodzi o albumy to trochę czasu minęło...
to moja wina miałam napisać albumowiczem
Cytat:
Witaj!

Przynajmniej by dobrze zarabiał w takim fachu
Obecnie z Podkarpacia, ale trochę po Polsce wędrowałam- Śląsk, Warszawa...
Witaj śliczny synuś.. i ten uśmiech
Cytat:

to teraz niech wam fotelik jeszcze długo służy ja mam nadzieję że nam jeszcze wystarczy minimum ze 3 mieciące

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:37   #4295
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wczoraj czterokrotnie zadałam Ci pytanie i mi nie odpowiedziałaś zaproponowałam Wam weekend u nas

Ty agentko, pensję tżta przepuścisz jak nie Snikers to Ty allegromaniacy
jak R.też tak będzie to mój Oskar będzie musiał dobrą pracę znaleźć
to juz lepiej niech szuka

oooooooooooo co do weekendu to ja Ci nie odpisałam przypadkiem ze wiesz ze nie mam jak tak daleko jechac?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:42   #4296
Vestis
Raczkowanie

Hej dziewczynki, nie było mnie parę dni, a tu widzę kilka nowych mamuś się pojawiło. Fajnie, że grono się rozrasta
Rzadko ostatnio zaglądałam bo mały dawał się dość mocno we znaki, chyba ze dwa tygodnie to trwało, ale stawiam na to, że to był skok, bo nagle z mojego dziecka zrobił się straszny słodziak - w dzień dużo rzadziej płacze, za to uwielbia się bawić i nieraz przechichramy się pół dnia. Tylko nocki wciąż dają mi się we znaki, bo 2-3 pobudki to wciąż standard, no i zazwyczaj od 6-6:30 jestem już na nogach.

No dobra, lecę nadrabiać

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:45   #4297
wanilllka82
Wtajemniczenie

zapomniałam Wam napisać, moje dziecko umie sobie samo nakręcić pozytywkę która ma w łóżeczku, nakręca w kółko i śpiewa do tego mała pocieszna mądrala

Cytat:
Tak tylko o to mi chodzi, że jak leży na płasko to częściej ulewa. A w tym wypadku to chyba nie jest wskazane o ile dobrze posty kojarzę KarolinaPW i jej M. mają z tym problemy.
My na płasko na macie przestaliśmy leżeć, albo coś podkładam po głowę i plecki, albo kładę małego na brzuchu. Bardzo rzadko na płasko, płasko leży.
Maciejka ma spore problemy z ulewaniem i wydaje mi się że leżenie na płasko nie ma tu większego znaczenia, dziecko właśnie powinno tak leżeć ze względu na kręgosłup a największe ulewanie jest u nas przy leżeniu na brzuszku, moje dziecię za nic nie chce przyjąć do wiadomości że po jedzeniu nie przekręcamy się na brzuszek
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:45   #4298
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to juz lepiej niech szuka

oooooooooooo co do weekendu to ja Ci nie odpisałam przypadkiem ze wiesz ze nie mam jak tak daleko jechac?
od jutra O. rozsyła cv może przyjmą go do testowania pampersów?

nie odpisałaśmoże miałaś zamiar ale się zamuliłaś (jak zawsze)
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:48   #4299
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór

Melduję, że moje dziecię jadło dziś już jak należy A my z małżem buszowaliśmy po sklepach
kupiliście coś fajnego? a właśnie Haniu fajne butki
Stary 2012-11-30, 21:51   #4300
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajny avek

helloł

super ze u ortopedy ok

za rehabilitacje

to po co sie spieszy?

Cytat:
Witam,

Jestem mamą sierpniową, moja córeczka Ola urodziła się 20 sierpnia przez CC miała 48cm i ważyła 2890g teraz ma 57cm i waga 5700 karmię kp chociaż na początku dostawała czasami mm. Czytam Was również prawie od początku bez żadnych złych zamiarów dzięki czytaniu forum mamy konika FP, kilka zabawek Lamaze, kupioną niemiecką herbatkę Milupy, i teraz zastanawiam sie nad matą
Jestem również reprezentantką Wrocławia no teraz akurat od porodu mieszkam 30 km od Wrocka u mojej mamy ale za kilka miesięcy wracamy do Wro.
Dzięki Wam mam czuję się o wiele lepiej czytając o podobnych problemach jak moje.
hej, ale ona ładna

ale mi niedobrze i biegunka mi dokucza

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-30 o 21:54
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:54   #4301
Soleilka
Zakorzenienie

Mamka pisałaś, że Ami się nie przekręca, Fabi ma to samo. Lenie z tych naszych dzieci

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Ad1. ciąża
Ad2. poród

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:54   #4302
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moja sie ie obraca ani z brzucha na plecy ani z plecow na brzuch
na brzuchu wytrzymuje max 10-15 minut..
klade ja codziennie , nie wiem co jeszcze robic zeby polubila....
leze razem z nia pokazuje jej abawki mowie do niej, spiewam, idt a ona i tak po chwili ma wku.rwe jest ryk wrzask i tyle z brzuszkowania..
u nas jest identycznie Młody nie lubi leżeć na brzuchu i kropka.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Przyszła dziś mata i jeszcze jedna paczka. Już niczego się nie spodziewaliśmy, jak nagle dzwonek - kurier z paczką. Konsternacja. Otwieramy i okazuje się, że pewien generał, dla którego mąż dwa lata temu tłumaczył, nie tylko z okazji narodzin Zosi przysłał nam skrzynkę szampana (co już nas wtedy niezwykle miło zaskoczyło), ale i teraz, na Gwiazdkę, przesłał metalową skrzynię (wielkości mikrofalówki ) pełną najrozmaitszych pudełek z piernikami norymberskimi (tak jak w PL toruńskie są tymi najsłynniejszymi, tak w DE norymberskie uważane są za najlepsze ). Ale miło
świetna niespodzianka

Cytat:
Witam,

cześć! Śliczna córcia

Cytat:
chyba mi szlag trafil pralke na dobre...
o kurcze.... współczuję

Cytat:
Zosia mi właśnie marudzi na macie (zamiast się cieszyć, że ją dostała ). Plac zabaw się zrobił z naszego dużego pokoju, naprawdę
W jednym rogu leżaczek, w drugim huśtawka, w trzecim mata Lamaze (w kącie jeszcze ta druga, wciąż nie została oddana koleżance), pod ścianą "przyrząd gimnastyczny", na środku mata piankowa a na niej dzidziuś (skrzeczący), otoczony kilkoma zabawkami.
Chyba powinniśmy pozbyć się stołu i kanapy, bo tylko zawadzają
hehe, nasz salon też tak wygląda

Cytat:
Witaj!
słodziak!

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na szczepieniu ...
Jedyny plus tej wyprawy jest taki, że wiem, że rośnie jak na drożdżach, bo waży już 6920, czyli średnio przybiera 1kg na miesiąc (urodził się mając 3800)
za wagę

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Mam dość, dziecko mi nie spało cały dzień, dopiero o 17 postanowiła dać koncert i mieć wolę uśnięcia, co skończyło się szarpaniną, rykiem itd. Teraz usypiałam ją 1,5h. Podmienili mi dziecko, nie wiem, co się stało. Jestem wykończona, na serio. Jakbym tak miała codziennie to bym oszalała. Dlatego łudzę się, że to chwilowe i mam jeszcze trochę cierpliwości
ojej... współczuję

Cytat:
heh wiecie jakiego mam listonosza, wczoraj przyniósł mi listy polecone i się go pytam czy nie ma dla mnie jakiejś paczki i czy nie wie coś o tym - bo paczki nosi inny listonosz - on mówi że nie wie... stoi i myśli... mówi zaraz się dowiem. Wyjął telefon i zadzwonił do tego drugiego listonosza. Normalnie byłam w szoku, w ogóle jest sympatyczny, bo jak mnie nie ma w domu a ma coś dla mnie, to potem na koniec dnia jeszcze zachodzi , patrzy czy auto stoi i przychodzi do domu. Normalnie skarb
fajny listonosz

Cytat:
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:54   #4303
phdwao
Zakorzenienie

Wanillko brawo, ale słodziak z Niego
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:56   #4304
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mamka pisałaś, że Ami się nie przekręca, Fabi ma to samo. Lenie z tych naszych dzieci

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Ad1. ciąża
Ad2. poród

dzięki Sol za diagnozę
zwłaszcza tę drugą

Stary 2012-11-30, 21:58   #4305
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ad1. ciąża
Ad2. poród
a mój zaglądał dzisiaj co jest po drugiej stronie łóżeczka, za ochraniaczem, o ile dobrze pamiętam to Lu też już tam zaglądała

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wanillko brawo, ale słodziak z Niego
Stary 2012-11-30, 21:59   #4306
nel_a
Zakorzenienie

aaaaaaa hahaha mąż był dzisiaj w starej pracy, jeździ tam co jakiś czas i coś tam robi.
I dostał kopertę z napisam "na pieluchy dla Emila" a w środku 100zł i w paczce kartka z życzeniami bluzeczka polo spodenki i gryzak jak miło

Stary 2012-11-30, 22:08   #4307
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tak, momentami były takie lekko zielonkawe. Nie przejmowałam się tym, bo wiem, że taki może być efekt przejściowy wprowadzania nowości. Kupki już są bardzo ładne.
Fajnie, że mały już je jak należy
aha. Bo ja się już zaczęłam zastanawiać czy może nie odstawić tej kaszki i skonsultować z pediatrą. No nic. Zaczekam do poniedziałku i zobaczę czy coś się zmieni czy nie.

Cytat:
zapomniałam Wam napisać, moje dziecko umie sobie samo nakręcić pozytywkę która ma w łóżeczku, nakręca w kółko i śpiewa do tego mała pocieszna mądrala
jaki zdolniacha!

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
od jutra O. rozsyła cv może przyjmą go do testowania pampersów?

Cytat:
kupiliście coś fajnego? a właśnie
spożywczaki, zestaw gimnastyczny i stolik edukacyjny dla L (stolik " na zaś, bo jest od 12 m-cy, ale w smyku była przecena), buty i jakieś tam drobnostki. Aaa kupiłam francuski Pawlikowskiej- z tej serii, którą polecałaś do nauki jęzków. Mam już angielski i dziś kupiłam też francuski. Pora sobie odświeżyć języki

Cytat:
Stary 2012-11-30, 22:12   #4308
Mandragorrka
Zakorzenienie

Piekłam dzisiaj pierniczki, będę z nich robić choinki, ale póki co zamknęłam w puszce, niech zmiękną.

Cytat:
Chyba powinniśmy pozbyć się stołu i kanapy, bo tylko zawadzają
Hehe u nas tak samo
Poza tym macie bardzo fajnego znajomego generała. Bardzo miło dostać taki niespodziewany prezent.

Cytat:
-
sliczne małpeczki my mamy cudne sówki zielone 70x80, lesne sówki turkus 80x100, Wally granat 80x100, letni kocyk samoloty, no i 2 poduchy Sleepy Johnny i apaszka
Piękną masz kolekcję

Cytat:
A dentysta to dobry fach
Ginekolog chyba lepszy

Cytat:
Może wpadłaś mu w oko
Tak a propos listonoszy, mój jest kurduplasty i brzydki. Nawet nie ma na czym oka zawiesić

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Hej
Ooo to musiało super wyglądać
Mój ostatnio często po jedzeniu wypluwa cycka i tą swoją malutką rączką zaczyna go głaskać śmiejemy się, że mówi w ten sposób "dobry cycuś, dobre mleczko" heheh

My dziś byliśmy na szczepieniu ...
Jedyny plus tej wyprawy jest taki, że wiem, że rośnie jak na drożdżach, bo waży już 6920, czyli średnio przybiera 1kg na miesiąc (urodził się mając 3800)

Piękna waga, mały ładnie przybiera

Cytat:

Cytat:
Ach i pochwalę się - dzieć mi spał od 17 do 20:40, nie wiem co on w nocy będzie robił
No jak to co? Będzie buszować

Cytat:
Zdolny

Cytat:
aaaaaaa hahaha mąż był dzisiaj w starej pracy, jeździ tam co jakiś czas i coś tam robi.
I dostał kopertę z napisam "na pieluchy dla Emila" a w środku 100zł i w paczce kartka z życzeniami bluzeczka polo spodenki i gryzak jak miło
Super Miło, że pamiętali.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:17   #4309
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
to moja wina miałam napisać albumowiczem

Witaj śliczny synuś.. i ten uśmiech

to teraz niech wam fotelik jeszcze długo służy ja mam nadzieję że nam jeszcze wystarczy minimum ze 3 mieciące
mnie nie chodziło o Twój błąd tylko o to, że chyba mam pomroczność jasną

Cytat:

Cytat:

ad.1. Pisałaś, że chyba złamałaś palec z pośpiechu (już wiem, że jednak nie) to pytam po co się spieszy?

ad.2 późniejsza diagnoza mnie rozbawiła

Cytat:
ale fajnie

Cytat:
spożywczaki, zestaw gimnastyczny i stolik edukacyjny dla L (stolik " na zaś, bo jest od 12 m-cy, ale w smyku była przecena), buty i jakieś tam drobnostki. Aaa kupiłam francuski Pawlikowskiej- z tej serii, którą polecałaś do nauki jęzków. Mam już angielski i dziś kupiłam też francuski. Pora sobie odświeżyć języki
jaki zestaw gimnastyczny??

francuski powiadasz?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ginekolog chyba lepszy
Hm, nie wiem w ktory otwór wolałabym zaglądać ale jak ginekolog to TYLKO z długimi palcami do dziś pamiętam ból przy badaniu rozwarcia chyba nawet lepiej niż ból przy skurczach. A wszystko z powodu krótkich palców pani doktor

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:20   #4310
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,
Witaj Kochana Nie dość, że już należysz do sekty to jeszcze jesteś z Wrocławia - nawet jeśli chwilowo mieszkasz 30km od Dzisiaj zastanawiałam się kto jest z Wro.
Ola śliczna

Cytat:
Witaj!
A jest się czym chwalić Mały przystojniak

Stary 2012-11-30, 22:22   #4311
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Maciejka ma spore problemy z ulewaniem i wydaje mi się że leżenie na płasko nie ma tu większego znaczenia, dziecko właśnie powinno tak leżeć ze względu na kręgosłup a największe ulewanie jest u nas przy leżeniu na brzuszku, moje dziecię za nic nie chce przyjąć do wiadomości że po jedzeniu nie przekręcamy się na brzuszek
Ad. 1 No brawo
Luśka też sobie dzisiaj sama dwa razy pozytywkę włączyła

Ad.2 taaaak, mamy ten sam problem, jak wytłumaczyć małej, że po jedzeniu powinna minimum te pół godziny poleżeć na pleckach
a jeśli chodzi o ulewanie - u nas czy to pozycja na wznak czy lekko pod skosem nic nie zmieniała

Cytat:
a mój zaglądał dzisiaj co jest po drugiej stronie łóżeczka, za ochraniaczem, o ile dobrze pamiętam to Lu też już tam zaglądała
żeby to raz wcześniej od spodu, teraz też i od góry ostro usiłuje

Cytat:
aha. Bo ja się już zaczęłam zastanawiać czy może nie odstawić tej kaszki i skonsultować z pediatrą. No nic. Zaczekam do poniedziałku i zobaczę czy coś się zmieni czy nie.
na początku ekspozycji na gluten mogą też się pojawić bóle brzuszka (pierwsze kilka dni). U nas niestety były ale już jest ok

Cytat:
francuski powiadasz?
głodnemu zawsze chleb na myśli
tak tak, głodna jestem

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:23   #4312
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
jaki zestaw gimnastyczny??

francuski powiadasz? [COLOR="Silver"]
hmm chyba źle to nazwałam o takie coś

http://www.smyk.com/smiki-palak-acti...y-dla-dzieci-p

bo chcemy schować miękką matę z pałąkami

i taki stolik

http://www.smyk.com/smiki-aktywny-st...y-dla-dzieci-p
Stary 2012-11-30, 22:27   #4313
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, nie wiem w ktory otwór wolałabym zaglądać ale jak ginekolog to TYLKO z długimi palcami do dziś pamiętam ból przy badaniu rozwarcia chyba nawet lepiej niż ból przy skurczach. A wszystko z powodu krótkich palców pani doktor
Osobiście nie chciałabym zaglądać w żaden otwór... Jednak dla małej planujemy karierę tenisistki-ginekologa
A propos badania podczas rozwarcia, to nie pamiętam, że bolało. Pamiętam jedynie, że opowiadałam po porodzie, że badania wcale nie bolały. A małż sprowadził mnie za ziemię, że podczas badania się darłam, a teraz zapomniałam

Stary 2012-11-30, 22:29   #4314
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad. 1 No brawo
Luśka też sobie dzisiaj sama dwa razy pozytywkę włączyła

Ad.2 taaaak, mamy ten sam problem, jak wytłumaczyć małej, że po jedzeniu powinna minimum te pół godziny poleżeć na pleckach
a jeśli chodzi o ulewanie - u nas czy to pozycja na wznak czy lekko pod skosem nic nie zmieniała

głodnemu zawsze chleb na myśli
tak tak, głodna jestem
Przeprowadźcie męskie rozmowy z dziećmi na temat tego leżenia po jedzeniu Może jakieś wynika badań albo coś? Skoro argument "bo mama prosi i tak jest lepiej" nie działa

głodny głodnemu chleb wypomni dobrze, że się przyznałaś do głodu

Cytat:
hmm chyba źle to nazwałam o takie coś

http://www.smyk.com/smiki-palak-acti...y-dla-dzieci-p

bo chcemy schować miękką matę z pałąkami

i taki stolik

http://www.smyk.com/smiki-aktywny-st...y-dla-dzieci-p
fajne zakupy A ja myślałam, że dla Ciebie jakiś zestaw

z tego głodu idę męża zmolestować do jutra

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:32   #4315
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no i wyglada na to ze swieta beda do dupy.....

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:32   #4316
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja przeczytałam i nie doszłam do tego, więc stwierdziłam, że jak doczytam, to na pewno się wyjaśni
*
Mój tata kupił Małej na imieniny niecałe dwa tygodnie temu i zapłacił 150zł, heh...

To ze mną nie jest źle, bo wiedziałam o czym mowa w ciągu kilku sekund... albo tak bardzo wsiąkłam w sektę, czyli jest źle.
*
Właśnie... CHMIELINKO dziękuję za informację o Tesco, bo zamierzałam zamówić szczeniaczka na all.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:35   #4317
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
hhmm jutro będę wciągac ciuszki(bo ostatnio rozpakowałam by komus kilka wydać) to przyjrzę się temu
Daj znać, w jakim są stanie.
Co myślicie, o odpowietrzeniu pluszaków? Myślę, czy się nie zniszczą.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ziemniak z dynią i ziemniak , marchewka , dynia ...karmię łyżeczką , ale myślę, że po dodaniu wody przez smoczek do kaszek mogłoby pójść
Jak z marchewką sobie dało radę to super. Czekam więc, aż będzie dostępne na payback.

Cytat:
Nie mam czasu... Szkoła, korki, jazdy, dom + dziecko = brak czasu. Ja nie mam czasu się wysrać (za przeproszeniem) a co dopiero wizażować
...bo to się kompa do kibla bierze (wiem, że masz stacjonarkę)

Cytat:

a że tak zapytam - czy mąż o tym wie?
że w szlaroku? tak- leżał w wyrku (mógł się ruszyć pierwszy)
że przystojny - też wspomniałam a konkretniej chyba przeczytał na wizażu, jak mu fotki pokazywałam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:36   #4318
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Co się stało?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:39   #4319
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Co się stało?
zepsula mi sie pralka i musze kupic nowa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:39   #4320
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Co jest?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
zepsula mi sie pralka i musze kupic nowa
Ile tam u Was takie rzeczy kosztują?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości