Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 21:25   #3631
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Mam pytanie do mam nosidełkowych. Chcemy kupić nosidło, bo Mały przy tacie do wózka nie wsiądzie i tata musi go nosić Czy coś takiego by mogło być? http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...791373974.html Nie ukrywam, że sugerujemy się też ceną
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:26   #3632
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Wiedzę, że Patka zniknęła, pewnie z Sarą walczy.
Napiszę, co mi w sms napisała po wizycie (Patik mam nadzieję, że się nie wkurzysz ): mają nowy antybiotyk, to zapalenie migdałków podniebnych, mocz do powtórki i skierowanie do szpitala jak Sara nadal nie będzie sikać, bo jest trochę odwodniona.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:34   #3633
marzena_S
Zadomowienie

Widzę, że jakiś pogrom chorobowy nastąpił.

Telik, a jednak, bardzo się cieszę . Czyli Jasiu już dobrze się czuje? Myślałam, że nici ze spotkania, a tu taka niespodzianka. Piwnooka potwierdziła, że przyjdzie z Helenką, a Blondynka zjawi ze swoimi chłopcami- będzie wesoło.
Czyli widzimy się jutro w Cafe Bebe o 13.30.

Brumku
, to co, jutro wypatrujemy wysypki? Jak Wam dzisiaj dzień minął? Ząbek dalej dokucza? (też myślę, że to nieszczęśliwy splot 3-dniówki i wyżynającego się potwora)

Mme_audrey
, i Ciebie też dopadło? Zdrówka.

Alibany
, biedna Ala, niech katar szybko idzie precz.
Jeśli z ciężarną koleżanką jest bardzo źle, to lekarz powinien dać antybiotyk. (ja raz w ciąży miałam bioparox) Z takich nieinwazyjnych leków to Oscillococcinum, Prenalen, syrop prawoślazowy lub standardowo czosnek+miód+cytryna, pod kołdrę i wygrzewać.

Patik, te cyrki z wynikami pewnie można zwalić na to, że Sara niewiele pije. Lekarz nie zalecał podawania elektrolitów? Dziewczyny pisały, że Tantum Verde w sprayu przynosi ulgę. Może udało by się popsikać i wtedy spróbować napoić. Mów jak po wizycie u lekarza?
Stary 2012-11-30, 22:24   #3634
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziewczyny co może brać ciężarna na ostry kaszel, ból gardła itd. Koleżanka chodzi po lekarzach od kilku dni i co jeden to lepszy konował. A jej nic się nie polepsza, czuje się fatalnie.
Chyba nic Jest jakiś syrop, Stodal chyba, ale nie wiem czy skuteczny.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam nosidełkowych. Chcemy kupić nosidło, bo Mały przy tacie do wózka nie wsiądzie i tata musi go nosić Czy coś takiego by mogło być? http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...791373974.html Nie ukrywam, że sugerujemy się też ceną
Mamadku, jak najbardziej To prawdziwy, normalny mei tai, dziecko w pozycji żabki, samo zdrowie dla bioderek, można brać

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Brumku
, to co, jutro wypatrujemy wysypki? Jak Wam dzisiaj dzień minął? Ząbek dalej dokucza? (też myślę, że to nieszczęśliwy splot 3-dniówki i wyżynającego się potwora)
Nooo
Dziś dzień super - Tymek nagle ozdrowiał. Rano jeszcze było 39, a od południa jak ręką odjął - zero gorączki. I to naprawdę zero - bo ostatnie dwa dni, nawet jak spadał, to do 37 z hakiem, a dzień 36,7 No i w związku z tym pierwszy raz od dwóch dnia mam bałagań Ale kocham taki bałagan No i Tymek sobie odbijał wszystkie zaległości - szalał, bawił się i cały czas się do mnie tulił i całował
A ząbek lepiej, dziękuję za pamięć Nie wyszedł, ale chyba mniej boli, bo śpi póki co.
I kochane dziewczynki, życzę Wam cudownych kilku godzin jutro I przypominam o robieniu zdjęć

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiedzę, że Patka zniknęła, pewnie z Sarą walczy.
Napiszę, co mi w sms napisała po wizycie (Patik mam nadzieję, że się nie wkurzysz ): mają nowy antybiotyk, to zapalenie migdałków podniebnych, mocz do powtórki i skierowanie do szpitala jak Sara nadal nie będzie sikać, bo jest trochę odwodniona.
Czyli gardziołko boli i stąd wszystkie problemy... Mam nadzieję, ze uda się ją napoić w domu...
Stary 2012-11-30, 22:35   #3635
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Pewnie słyszałyście o akcji zwykły bohater, ja głosuję na tego Pana:

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:38   #3636
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie samo kupiłam i odsprzedałam Żanecie . Zuza nie chciała w nim siedzieć. Ani z przodu, ani z tyłu. Gdyby siedziała, to bym nie sprzedała, bo fajne.

Z plusów: ładnie wykonane, zakłada się dużo szybciej jak chusta, dla mnie miało za długie ramiona, nawet ściągnięte ma maxa (na faceta powinny pasować, zawsze można skrócić), chyba grubszy sztruks, do tego z wypełnieniem, wygodne.

Może pożycz na jeden dzień od jakiejś koleżanki podobne nosidło i sprawdź czy mały będzie chciał siedzieć. Żeby nie było jak u mnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-11-30, 22:52   #3637
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
ja bardzo polecam nosidło Ergobaby.Może używke na allegro trafisz.Jest świetne łatwo się zakłada i oczywiście ergonomiczne.Bardzo miękkie.Mozna nosić na 3 sposoby przód, tył i na boku..

http://www.youtube.com/watch?v=CsC7Tknr6SE
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:21   #3638
DDewik
Raczkowanie

Witam wieczorową porą!
Moje dziecko przelezalo dzisaj prawie caly dzień w łożeczku z butelka wody w buzi, sluchalismy muzyki, audiobooków, czytalismy i sie tulilismy.Miał goraczke troszke ponad 38 stopni, nic nie jadł, tylko ciągnal butle(on nigdy w dzien nie pije z butelki, tylko na wieczór, ale dzisiaj nie chcial z niczego innego pic, wiec nawet nie probowałam jej mu zabierac).Od 19 nie miał gorączki i zupelnie inne dziecko, zjadł troszke kaszki, pare chrupek, pobawił sie, poszalał-ja juz chce tak caly czas, jakie to jest straszne jak patrzy sie na chore dziecko!
Teraz goraczki nie ma(podany mial ibuprom kolo 16,30), oby tak zostalo...
Ja byłam dzisiaj na chwilke w pracy, musiałam podpisac pare papierków, ale nawet nie weszłam do moich kolezanek, bo szybiutko goniłam do chorego Boryska(maz na chwile wyszedl z pracy , zebym mogla załatwic to co musialam).Kadrowa mi dzisiaj powiedziala, ze przed powrotem do pracy musze w sądzie zalatwic papier o niekaralnosc(jakis nowy bzdurny przepis wyszedl ), oczywicie złożyć wniosek, kupic znaczek za 50zl-co za bzdura!No ale coz zrobic!
A z fajniejszych rzeczy to Borysek dostanie paczke a ja pieniazki na swieta

Patiku-duzo zdrówka zycze , tule mocno, bedzie dobrze!

Brumku-bardzo sie ciesze ze Tymek juz nie ma goraczki i wrocil do swoich codziennych szaleństw
Pytałas czy Borysek miał trzydniówke-po tym szczepieniu MMr mial 3 dni goraczki i wysypke, wiec nie wiem czy to była reakcja na szczepienie czy własnie ta trzydniówka.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-30 o 23:29
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:48   #3639
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

czekajac na kod z rossa...wstawie fotki:

1.przymiarka fotelika
2.psiapsióły
3.saki dzień pierwszy-jazda próbna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05099_2.jpg (57,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05102_2.jpg (51,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05106_2.jpg (62,2 KB, 66 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 00:20   #3640
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Sarenka jak zwykle Mala, urocza dama

A gdzie to Brumciu? Odsypiasz ????
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 00:58   #3641
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Sarenka jak zwykle Mala, urocza dama

A gdzie to Brumciu? Odsypiasz ????
Nieee Siedzę kolejny wieczór nad tymi projektorami Rozbijam sie o coraz to nowe problemy
Stary 2012-12-01, 06:50   #3642
83monia
Zakorzenienie

chyba pierwszy raz zapalam swiatło tyle ze juz godzine z kinga urzeduje za to u nas biało i pewnie jak arutur sie obudzi to spacerek

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 07:58   #3643
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Justa coś Ty, liczyłam na to że wstawisz wieści. Walczyliśmy do 23 żeby usnęła, przez ostatnią dobę spała tylko 6 godzin (!), padła spłakana.

Brunetka
sorki że nie odp, rano dopiero zobaczyłam esa.

U lekarza: oczywiśćie chciała nas dać do szpitala, ale stanęło na tym że wypisała skierowanie a jak nie będzie pić i najważniejsze sikać to mamy jechać.
Wczoraj pod wieczór już nawet 3 razy zmieniałam pieluchę zaczęła odrabiać straty, w nocy piła mleko, rano też, trochę pić i widzę że jest ok z sikaniem.
Mocz do powtórki, ten ze szczawianami wapnia był dobry, szczawianami kazała się nie martwić, to z diety.
A ten mocz zły z wczoraj właśnie dziwi ją że przez dzień takich wyników by się raczej nie nabawiła, właśnie mocz zagęszczony, pobrany byle jak i mamy to powtórzyć.
Oczywiście zmiana antybiotyku ( augumentin ), działa na gardło i jakby coś na ukł moczowy gdyby jednak coś się zaczynało dziać.
A i tantum verde mamy psikać
Sara tak zaciska zęby, szczękościsk że podanie jej leków graniczy z cudem.
I za tydzień do kontroli.

Po drodze 6 razy zatrzymywaliśmy się dolewać wody do chłodnicy, na warsztacie widocznie nie zrobili jak powinni, ogrzewania nie było, auto się grzało, korki, kupowanie wody, płacz sary z bólu i moja bezsilność, masakra była.

Na 11 jadę do gina na wymrażanie, trzymajcie kciuki bo sie martwię.

Wczorajszy dzień i noc, tak źle to nie było.
Nie mogę sobie darować że nie pojechaliśmy wtedy wieczorem, nie byłoby tych problemów.
Ale już po ptokach.
Stary 2012-12-01, 08:36   #3644
mamad1
Zadomowienie

Patik widzisz, wcale nie wyszło aż tak źle, jak się martwiłaś! Zdrówka dla Was! I trzymam kciuki!

DDewik jak Borysek? Jest gorączka! Zdrówka życzę!

Carmela

Brumek, Iustyna, Blondynka
dzięki za odpowiedzi w sprawie nosidełka Patryka nosiłam trochę w chuście i nie było problemu, a z takim nosidełkiem byłoby szybciej

Brumek jest wysypka?
Stary 2012-12-01, 09:04   #3645
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Patik widzisz, wcale nie wyszło aż tak źle, jak się martwiłaś! Zdrówka dla Was! I trzymam kciuki!

DDewik jak Borysek? Jest gorączka! Zdrówka życzę!

Carmela

Brumek, Iustyna, Blondynka
dzięki za odpowiedzi w sprawie nosidełka Patryka nosiłam trochę w chuście i nie było problemu, a z takim nosidełkiem byłoby szybciej

Brumek jest wysypka?
zuze też nosiłam w chuście i było ok. za to nosidło jej nie pasowało. lepiej sprawdź jak patryk znosi nosidło, żebyś nie wywaliła kasy jak ja

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Patik super, że Sarze się polepsza! trzymam za Twojego lekarza.

biedna Oliweczka, musi strasznie tęsknić za Julką...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-12-01, 09:18   #3646
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki.

Siedzę w pracy z potwornym bólem głowy
Patik

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 09:32   #3647
patik87
Zakorzenienie

Dziękuje babole za wsparcie

A wiecie że Sara ma wysypkę? takie coś a la plamy na policzkach, może to też była trzydniówka na przyczepkę?
Stary 2012-12-01, 10:01   #3648
Marina1
Zakorzenienie

patik jak dobrze, że mała sika i pije. To najważniejsze. Współczuję trosk. Nie ma nic gorszego niż chore dziecko. Ja zawsze mówię, że wolałabym sama być chora i wziąść choróbsko na siebie.

Yyy coś tam jeszcze miałam pisać.

No też pomyślałam, biedna Oliweczka, przewalone tak leżeć długo w szpitalu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:47   #3649
brumek
Zakorzenienie

Hej

Jest wysypka
Śmieszna taka, delikatna i bladziutka. Ale bez wątpienia to to

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
czekajac na kod z rossa...wstawie fotki:
1.przymiarka fotelika
2.psiapsióły
3.saki dzień pierwszy-jazda próbna
Faaaajny fotelik, kolor śliczny I psiapsiółce też by pasował

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą!
Moje dziecko przelezalo dzisaj prawie caly dzień w łożeczku z butelka wody w buzi, sluchalismy muzyki, audiobooków, czytalismy i sie tulilismy.Miał goraczke troszke ponad 38 stopni, nic nie jadł, tylko ciągnal butle(on nigdy w dzien nie pije z butelki, tylko na wieczór, ale dzisiaj nie chcial z niczego innego pic, wiec nawet nie probowałam jej mu zabierac).Od 19 nie miał gorączki i zupelnie inne dziecko, zjadł troszke kaszki, pare chrupek, pobawił sie, poszalał-ja juz chce tak caly czas, jakie to jest straszne jak patrzy sie na chore dziecko!
Biedny Borysek Dobrze, że mógł sobie tak poleniuchować
A po szczepieniu pamiętam, jak pisałaś, o tym, faktycznie. No ciekawe, pewnie się nigdy nie wyjaśni, co to było. Ale ja obstawiam trzydniówkę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U lekarza: oczywiśćie chciała nas dać do szpitala, ale stanęło na tym że wypisała skierowanie a jak nie będzie pić i najważniejsze sikać to mamy jechać.
Wczoraj pod wieczór już nawet 3 razy zmieniałam pieluchę zaczęła odrabiać straty, w nocy piła mleko, rano też, trochę pić i widzę że jest ok z sikaniem.
Mocz do powtórki, ten ze szczawianami wapnia był dobry, szczawianami kazała się nie martwić, to z diety.
Eee, no to już będzie dobrze

Cytat:
Brumek jest wysypka?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
Siedzę w pracy z potwornym bólem głowy
To niech szybko dzień mija
Stary 2012-12-01, 11:09   #3650
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku nie mogłam się oprzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3716.jpg (125,8 KB, 48 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:12   #3651
agawoo
Zakorzenienie

Czesć
Ja na szybko, bo mam robotę :/
Brat TZta jdnak nie przyjedzie (która z Was ma takiego chrzestnego, co można obstawiać, że nie przyjedzie? ) ..Podobno chory ...
Ale za to TZ zaprosił sąsiądów, a siostrę na jutro ...

Wczoraj u nas była pierwsza krew .... Amelce podwineła się nóżka i uderzyła dzióbkiem o meble ..Nawet w pierwszej chwili nie widziałam, że jest krew, dopiero za chwilę ... Albo wargę przygryzla albo rozbiła górne dziąsełka .. obstawiam to drugie, bo warga dziś nie jest spuchnięta ...
Cytat:
Są wyniki moczu Sary. Tragiczne.
Cytat:
Białko, erytrocyty 10-20, śluz, jakieś cuda wianki. Szczawianów dzisiaj nie ma.
Powiedzcie że to wynikało z tego, że pobrałam do woreczka, przez 12 h nie sikała, mocz zagęszczony, źle podmyta.
Wczoraj nie było takich kwiatków, to nie możliwe żeby w 1 dzień tak się podziało.

Powiedzcie coś. Ja siedze i wyje, i spakowałam nas jak do szpitala, żeby tż nie musiał wracać.
Patiku, na pewno to źle pobrana próbka. Mówie Ci. Miałam to samo z bakterią coli w moczu Amelki. Lekarz już chcial ją leczyć, ale powiedziałam nie. Dwa powtórne badania - i wyszło, że żadnej bakterii nie było.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą!
Ja byłam dzisiaj na chwilke w pracy, musiałam podpisac pare papierków, ale nawet nie weszłam do moich kolezanek, bo szybiutko goniłam do chorego Boryska(maz na chwile wyszedl z pracy , zebym mogla załatwic to co musialam).Kadrowa mi dzisiaj powiedziala, ze przed powrotem do pracy musze w sądzie zalatwic papier o niekaralnosc(jakis nowy bzdurny przepis wyszedl ), oczywicie złożyć wniosek, kupic znaczek za 50zl-co za bzdura!No ale coz zrobic!
A z fajniejszych rzeczy to Borysek dostanie paczke a ja pieniazki na swieta

Patiku-duzo zdrówka zycze , tule mocno, bedzie dobrze!

Brumku-bardzo sie ciesze ze Tymek juz nie ma goraczki i wrocil do swoich codziennych szaleństw
Pytałas czy Borysek miał trzydniówke-po tym szczepieniu MMr mial 3 dni goraczki i wysypke, wiec nie wiem czy to była reakcja na szczepienie czy własnie ta trzydniówka.
Dewiku zdrówka dla Was
Cytat:
Cześć.

Justa coś Ty, liczyłam na to że wstawisz wieści. Walczyliśmy do 23 żeby usnęła, przez ostatnią dobę spała tylko 6 godzin (!), padła spłakana.

Brunetka
sorki że nie odp, rano dopiero zobaczyłam esa.

A ten mocz zły z wczoraj właśnie dziwi ją że przez dzień takich wyników by się raczej nie nabawiła, właśnie mocz zagęszczony, pobrany byle jak i mamy to powtórzyć.
Oczywiście zmiana antybiotyku ( augumentin ), działa na gardło i jakby coś na ukł moczowy gdyby jednak coś się zaczynało dziać.
A i tantum verde mamy psikać
Sara tak zaciska zęby, szczękościsk że podanie jej leków graniczy z cudem.
I za tydzień do kontroli.

Po drodze 6 razy zatrzymywaliśmy się dolewać wody do chłodnicy, na warsztacie widocznie nie zrobili jak powinni, ogrzewania nie było, auto się grzało, korki, kupowanie wody, płacz sary z bólu i moja bezsilność, masakra była.

Na 11 jadę do gina na wymrażanie, trzymajcie kciuki bo sie martwię.

Wczorajszy dzień i noc, tak źle to nie było.
Nie mogę sobie darować że nie pojechaliśmy wtedy wieczorem, nie byłoby tych problemów.
Ale już po ptokach.
Patiku, dobrze, że jest lepiej Obejdzie się bez szpitala

za zabieg
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

Jest wysypka
To sprawa wyjaśniona

Spadam na razie

Aha, dziewczynki w Poznaniu - miłego spotkania
Teliku, jak Jaś?

Marinko
- masz jakieś wieści od DaKaro? Bo normalnie wsadzę Amelkę na wózek i do nich pojadę w odwiedziny ...

Oliweczko, wychodźcie szybciutko

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-12-01 o 11:17
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:44   #3652
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

WItam

Nie nadrabiam - gonicie jak szalone, a my mielismy wczoraj gosci a ja juz spie na siedzaco - czekam az marysia pojdzie spac poloze sie i ja.

Pozdrowionka dla wszystkich zdrowych i chorowitkow, dla was mamusie a w szczegolnosci dla naszych ciezarowek

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:48   #3653
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
zuze też nosiłam w chuście i było ok. za to nosidło jej nie pasowało. lepiej sprawdź jak patryk znosi nosidło, żebyś nie wywaliła kasy jak ja
Popytam znajomych, czy ktoś ma nosidełko. Dzięki za sugestię

Cytat:
Dziękuje babole za wsparcie

A wiecie że Sara ma wysypkę? takie coś a la plamy na policzkach, może to też była trzydniówka na przyczepkę?
Tylko, że wysypka przy trzydniówce zaczyna się raczej od tułowia

Cytat:
Jest wysypka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Te oczy są hipnotajzing

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
1. Brat TZta jdnak nie przyjedzie (która z Was ma takiego chrzestnego, co można obstawiać, że nie przyjedzie? ) ..Podobno chory ...

2. Wczoraj u nas była pierwsza krew .... Amelce podwineła się nóżka i uderzyła dzióbkiem o meble ..Nawet w pierwszej chwili nie widziałam, że jest krew, dopiero za chwilę ... Albo wargę przygryzla albo rozbiła górne dziąsełka .. obstawiam to drugie, bo warga dziś nie jest spuchnięta ...

Chyba Adaś Aani też tak ma
2.
Stary 2012-12-01, 12:05   #3654
ela_86
Wtajemniczenie

Patik to super wieści! na pewno teraz będzie już tylko lepiej!
tylko właśnie, nie dała Wam żadnych elektrolitów do picia jak już trochę odwodniona?

dziś obudziłam się z nadzieją na śnieg, ale niestety, tylko trochę na samochodach leży

jak mały wstanie jedziemy poszukać prezentów, Jaś poogląda sobie choinki i światełka
a jedziemy jutro rodzinny obiad... nie chce mi się
Stary 2012-12-01, 12:22   #3655
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ale czad Piękny sweterek macie I oczy tez piękne.
A najlepsze, że obie te rzeczy (sweterek i oczy) ja też mam w domu

Cytat:
Brat TZta jdnak nie przyjedzie (która z Was ma takiego chrzestnego, co można obstawiać, że nie przyjedzie? ) ..Podobno chory ...
Ale za to TZ zaprosił sąsiądów, a siostrę na jutro ...
To Ania ma takiego udanego chrzestnego Tzn. Adaś ANi

I buziak dla stłuczonej buźki
Stary 2012-12-01, 12:48   #3656
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Czesć
Ja na szybko, bo mam robotę :/

Cytat:
Chyba Adaś Aani też tak ma
Cytat:
To Ania ma takiego udanego chrzestnego Tzn. Adaś ANi

dokładnie, taki palant mu się trafił.
Ale od pewnego czasu mam to kompletnie gdzieś
Za to później ma chrzestna z rodzinką przyjechać. A TŻowi powiedziałam że tzreba dziś opić podpisanie przeniesienia więc życzę sobie Piccolo
Mam pierwszy weekend wolny od 8 tygodni Skończyłam doświadczenie więc nie muszę jechać na uczelnię, z nadmiaru wolnego czasu () wzięłam się za porządne posprzątanie, gorąco mi już
Mały czeka aż tata wróci z pracy, zwykle od 11.30 śpi, a teraz łazi, bryka, słyszę tylko TATA, a na pytanie "idziesz spać?" słyszę tylko "eee..eee"
Muszę pochwalić przy okazji że się moje dziecko porządne zrobiło jak nie wiem. Po przewinięciu wstaje, zanim wezmę pieluchę to ją podnosi i zanosi do kosza. Jakby chwilę leżała to matkę ochrzania

Patik

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

padłam http://dzieciowo.pl/2012/12/pasnik-dla-dziecka.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 13:29   #3657
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale czad Piękny sweterek macie I oczy tez piękne.
A najlepsze, że obie te rzeczy (sweterek i oczy) ja też mam w domu
Szczęściary z nas

Cytat:

Te oczy są hipnotajzing

Aania

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 13:57   #3658
Marina1
Zakorzenienie

Agawoo Dakaro jest w Irlandii u siostry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:17   #3659
patik87
Zakorzenienie

Madziulka

Brumek
dobrze ze u Was to tylko 3dniówka.

Ela no właśnie nic nie mówiła o elektrolitach, ja nie pomyślałam. Może zadzwonić do tz to kupi w aptece? ten gastrolit to jest płyn do picia?

Sara nadal mało pije. W nocy wypiła 180 mleka, przed 7 180 i teraz tylko 100, nic innego nie je. Pije mało. Ale moczy pieluchy, to najważniejsze, i już widać że jej lepiej. Może jakiś uraz ma do picia? boi się? i tak się jeszcze martwię ..

Wróciłam, boli mnie brzuch po tym. Czekam aż nospa swoje zrobi.
"połóg" jak po porodzie, 6 tyg, Dowiedziałam sie że mam ślad po pęknięciu szyjki po porodzie?
Ledwo żyję, spaaaaććć, w domu stajnia Augiasza. Nie mam siły palcem ruszyć, chyba dam spokój ze sprzątaniem.

Ania z tego wszystkiego nie pogratulowałam przeniesienia męża i czekam na zdjecie brzucha.

Oliweczka
trochę podłamana, Mati nie chce leżyc pod lampą, i wątpi w jutrzejsze wyjście.
Stary 2012-12-01, 16:32   #3660
aania_20
Zakorzenienie

Madziulka, zdjęcie śliczne!!!

Paticzku,specjalnie dla Ciebie mam nadzieję że się nie wystraszycie
Półmetek

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4036093.jpg (16,4 KB, 91 załadowań)

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-12-01 o 16:36
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości