|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mam pytanie do mam nosidełkowych. Chcemy kupić nosidło, bo Mały przy tacie do wózka nie wsiądzie i tata musi go nosić
Czy coś takiego by mogło być? http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...791373974.html Nie ukrywam, że sugerujemy się też ceną
|
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Wiedzę, że Patka zniknęła, pewnie z Sarą walczy.
Napiszę, co mi w sms napisała po wizycie (Patik mam nadzieję, że się nie wkurzysz
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że jakiś pogrom chorobowy nastąpił.
![]() Telik, a jednak, bardzo się cieszę ![]() Czyli widzimy się jutro w Cafe Bebe o 13.30. Brumku, to co, jutro wypatrujemy wysypki? Jak Wam dzisiaj dzień minął? Ząbek dalej dokucza? (też myślę, że to nieszczęśliwy splot 3-dniówki i wyżynającego się potwora) ![]() Mme_audrey, i Ciebie też dopadło? Zdrówka. ![]() Alibany, biedna Ala, niech katar szybko idzie precz. ![]() Jeśli z ciężarną koleżanką jest bardzo źle, to lekarz powinien dać antybiotyk. (ja raz w ciąży miałam bioparox) Z takich nieinwazyjnych leków to Oscillococcinum, Prenalen, syrop prawoślazowy lub standardowo czosnek+miód+cytryna, pod kołdrę i wygrzewać. Patik, te cyrki z wynikami pewnie można zwalić na to, że Sara niewiele pije. Lekarz nie zalecał podawania elektrolitów? Dziewczyny pisały, że Tantum Verde w sprayu przynosi ulgę. Może udało by się popsikać i wtedy spróbować napoić. Mów jak po wizycie u lekarza?
|
|
|
|
#3634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jakiś syrop, Stodal chyba, ale nie wiem czy skuteczny.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś dzień super - Tymek nagle ozdrowiał. Rano jeszcze było 39, a od południa jak ręką odjął - zero gorączki. I to naprawdę zero - bo ostatnie dwa dni, nawet jak spadał, to do 37 z hakiem, a dzień 36,7 Ale kocham taki bałagan No i Tymek sobie odbijał wszystkie zaległości - szalał, bawił się i cały czas się do mnie tulił i całował A ząbek lepiej, dziękuję za pamięć I kochane dziewczynki, życzę Wam cudownych kilku godzin jutro ![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze uda się ją napoić w domu...
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie słyszałyście o akcji zwykły bohater, ja głosuję na tego Pana:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater |
|
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Zuza nie chciała w nim siedzieć. Ani z przodu, ani z tyłu. Gdyby siedziała, to bym nie sprzedała, bo fajne.Z plusów: ładnie wykonane, zakłada się dużo szybciej jak chusta, dla mnie miało za długie ramiona, nawet ściągnięte ma maxa (na faceta powinny pasować, zawsze można skrócić), chyba grubszy sztruks, do tego z wypełnieniem, wygodne. Może pożycz na jeden dzień od jakiejś koleżanki podobne nosidło i sprawdź czy mały będzie chciał siedzieć. Żeby nie było jak u mnie
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=CsC7Tknr6SE |
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą!
Moje dziecko przelezalo dzisaj prawie caly dzień w łożeczku z butelka wody w buzi, sluchalismy muzyki, audiobooków, czytalismy i sie tulilismy.Miał goraczke troszke ponad 38 stopni, nic nie jadł, tylko ciągnal butle(on nigdy w dzien nie pije z butelki, tylko na wieczór, ale dzisiaj nie chcial z niczego innego pic, wiec nawet nie probowałam jej mu zabierac).Od 19 nie miał gorączki i zupelnie inne dziecko, zjadł troszke kaszki, pare chrupek, pobawił sie, poszalał-ja juz chce tak caly czas, jakie to jest straszne jak patrzy sie na chore dziecko! Teraz goraczki nie ma(podany mial ibuprom kolo 16,30), oby tak zostalo... Ja byłam dzisiaj na chwilke w pracy, musiałam podpisac pare papierków, ale nawet nie weszłam do moich kolezanek, bo szybiutko goniłam do chorego Boryska(maz na chwile wyszedl z pracy , zebym mogla załatwic to co musialam).Kadrowa mi dzisiaj powiedziala, ze przed powrotem do pracy musze w sądzie zalatwic papier o niekaralnosc(jakis nowy bzdurny przepis wyszedl ), oczywicie złożyć wniosek, kupic znaczek za 50zl-co za bzdura!No ale coz zrobic! A z fajniejszych rzeczy to Borysek dostanie paczke a ja pieniazki na swieta ![]() Patiku-duzo zdrówka zycze , tule mocno, bedzie dobrze! Brumku-bardzo sie ciesze ze Tymek juz nie ma goraczki i wrocil do swoich codziennych szaleństw ![]() Pytałas czy Borysek miał trzydniówke-po tym szczepieniu MMr mial 3 dni goraczki i wysypke, wiec nie wiem czy to była reakcja na szczepienie czy własnie ta trzydniówka. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-30 o 23:29 |
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
czekajac na kod z rossa...wstawie fotki:
1.przymiarka fotelika 2.psiapsióły 3.saki dzień pierwszy-jazda próbna |
|
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Sarenka jak zwykle Mala, urocza dama
A gdzie to Brumciu? Odsypiasz ???? |
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę kolejny wieczór nad tymi projektorami Rozbijam sie o coraz to nowe problemy
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pierwszy raz zapalam swiatło tyle ze juz godzine z kinga urzeduje
za to u nas biało i pewnie jak arutur sie obudzi to spacerek
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Justa coś Ty, liczyłam na to że wstawisz wieści. Walczyliśmy do 23 żeby usnęła, przez ostatnią dobę spała tylko 6 godzin (!), padła spłakana. Brunetka sorki że nie odp, rano dopiero zobaczyłam esa. U lekarza: oczywiśćie chciała nas dać do szpitala, ale stanęło na tym że wypisała skierowanie a jak nie będzie pić i najważniejsze sikać to mamy jechać. Wczoraj pod wieczór już nawet 3 razy zmieniałam pieluchę zaczęła odrabiać straty, w nocy piła mleko, rano też, trochę pić i widzę że jest ok z sikaniem. Mocz do powtórki, ten ze szczawianami wapnia był dobry, szczawianami kazała się nie martwić, to z diety. A ten mocz zły z wczoraj właśnie dziwi ją że przez dzień takich wyników by się raczej nie nabawiła, właśnie mocz zagęszczony, pobrany byle jak i mamy to powtórzyć. Oczywiście zmiana antybiotyku ( augumentin ), działa na gardło i jakby coś na ukł moczowy gdyby jednak coś się zaczynało dziać. A i tantum verde mamy psikać Sara tak zaciska zęby, szczękościsk że podanie jej leków graniczy z cudem. I za tydzień do kontroli. Po drodze 6 razy zatrzymywaliśmy się dolewać wody do chłodnicy, na warsztacie widocznie nie zrobili jak powinni, ogrzewania nie było, auto się grzało, korki, kupowanie wody, płacz sary z bólu i moja bezsilność, masakra była. Na 11 jadę do gina na wymrażanie, trzymajcie kciuki bo sie martwię. Wczorajszy dzień i noc, tak źle to nie było. Nie mogę sobie darować że nie pojechaliśmy wtedy wieczorem, nie byłoby tych problemów. Ale już po ptokach.
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Patik widzisz, wcale nie wyszło aż tak źle, jak się martwiłaś! Zdrówka dla Was! I trzymam kciuki!
DDewik jak Borysek? Jest gorączka! Zdrówka życzę! Carmela Brumek, Iustyna, Blondynka dzięki za odpowiedzi w sprawie nosidełka Brumek jest wysypka? |
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Patik super, że Sarze się polepsza! trzymam za Twojego lekarza.biedna Oliweczka, musi strasznie tęsknić za Julką...
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Siedzę w pracy z potwornym bólem głowy ![]() Patik
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje babole za wsparcie
A wiecie że Sara ma wysypkę? takie coś a la plamy na policzkach, może to też była trzydniówka na przyczepkę?
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
patik jak dobrze, że mała sika i pije. To najważniejsze. Współczuję trosk. Nie ma nic gorszego niż chore dziecko. Ja zawsze mówię, że wolałabym sama być chora i wziąść choróbsko na siebie.
Yyy coś tam jeszcze miałam pisać. No też pomyślałam, biedna Oliweczka, przewalone tak leżeć długo w szpitalu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jest wysypka Śmieszna taka, delikatna i bladziutka. Ale bez wątpienia to to ![]() Cytat:
I psiapsiółce też by pasował ![]() Cytat:
![]() A po szczepieniu pamiętam, jak pisałaś, o tym, faktycznie. No ciekawe, pewnie się nigdy nie wyjaśni, co to było. Ale ja obstawiam trzydniówkę ![]() Cytat:
![]() To niech szybko dzień mija
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku nie mogłam się oprzeć
|
#3651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesć ![]() Ja na szybko, bo mam robotę :/ Brat TZta jdnak nie przyjedzie (która z Was ma takiego chrzestnego, co można obstawiać, że nie przyjedzie? ) ..Podobno chory ... Ale za to TZ zaprosił sąsiądów, a siostrę na jutro ... Wczoraj u nas była pierwsza krew .... Amelce podwineła się nóżka i uderzyła dzióbkiem o meble ..Nawet w pierwszej chwili nie widziałam, że jest krew, dopiero za chwilę ... Albo wargę przygryzla albo rozbiła górne dziąsełka .. obstawiam to drugie, bo warga dziś nie jest spuchnięta ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zabieg Cytat:
Spadam na razie Aha, dziewczynki w Poznaniu - miłego spotkania Teliku, jak Jaś? Marinko - masz jakieś wieści od DaKaro? Bo normalnie wsadzę Amelkę na wózek i do nich pojadę w odwiedziny ... Oliweczko, wychodźcie szybciutko
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-12-01 o 11:17 |
||||
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
WItam
Nie nadrabiam - gonicie jak szalone, a my mielismy wczoraj gosci a ja juz spie na siedzaco - czekam az marysia pojdzie spac poloze sie i ja. Pozdrowionka dla wszystkich zdrowych i chorowitkow, dla was mamusie a w szczegolnosci dla naszych ciezarowek
|
#3653 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Te oczy są hipnotajzing Cytat:
![]() Chyba Adaś Aani też tak ma 2. |
||||
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik to super wieści! na pewno teraz będzie już tylko lepiej!
![]() tylko właśnie, nie dała Wam żadnych elektrolitów do picia jak już trochę odwodniona? dziś obudziłam się z nadzieją na śnieg, ale niestety, tylko trochę na samochodach leży ![]() jak mały wstanie jedziemy poszukać prezentów, Jaś poogląda sobie choinki i światełka ![]() a jedziemy jutro rodzinny obiad... nie chce mi się
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale czad
Piękny sweterek macie I oczy tez piękne.A najlepsze, że obie te rzeczy (sweterek i oczy) ja też mam w domu ![]() Cytat:
To Ania ma takiego udanego chrzestnego Tzn. Adaś ANi ![]() I buziak dla stłuczonej buźki
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, taki palant mu się trafił. Ale od pewnego czasu mam to kompletnie gdzieś ![]() Za to później ma chrzestna z rodzinką przyjechać. A TŻowi powiedziałam że tzreba dziś opić podpisanie przeniesienia więc życzę sobie Piccolo ![]() Mam pierwszy weekend wolny od 8 tygodni Skończyłam doświadczenie więc nie muszę jechać na uczelnię, z nadmiaru wolnego czasu ( ) wzięłam się za porządne posprzątanie, gorąco mi już ![]() Mały czeka aż tata wróci z pracy, zwykle od 11.30 śpi, a teraz łazi, bryka, słyszę tylko TATA, a na pytanie "idziesz spać?" słyszę tylko "eee..eee" Muszę pochwalić przy okazji że się moje dziecko porządne zrobiło jak nie wiem. Po przewinięciu wstaje, zanim wezmę pieluchę to ją podnosi i zanosi do kosza. Jakby chwilę leżała to matkę ochrzania ![]() Patik ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- padłam http://dzieciowo.pl/2012/12/pasnik-dla-dziecka.html
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aania
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo Dakaro jest w Irlandii u siostry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka
Brumek dobrze ze u Was to tylko 3dniówka. Ela no właśnie nic nie mówiła o elektrolitach, ja nie pomyślałam. Może zadzwonić do tz to kupi w aptece? ten gastrolit to jest płyn do picia?Sara nadal mało pije. W nocy wypiła 180 mleka, przed 7 180 i teraz tylko 100, nic innego nie je. Pije mało. Ale moczy pieluchy, to najważniejsze, i już widać że jej lepiej. Może jakiś uraz ma do picia? boi się? i tak się jeszcze martwię .. Wróciłam, boli mnie brzuch po tym. Czekam aż nospa swoje zrobi. "połóg" jak po porodzie, 6 tyg, Dowiedziałam sie że mam ślad po pęknięciu szyjki po porodzie? ![]() Ledwo żyję, spaaaaććć, w domu stajnia Augiasza. Nie mam siły palcem ruszyć, chyba dam spokój ze sprzątaniem. Ania z tego wszystkiego nie pogratulowałam przeniesienia męża i czekam na zdjecie brzucha.Oliweczka trochę podłamana, Mati nie chce leżyc pod lampą, i wątpi w jutrzejsze wyjście.
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, zdjęcie śliczne!!!
Paticzku,specjalnie dla Ciebie mam nadzieję że się nie wystraszycie ![]() Półmetek ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-12-01 o 16:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Czy coś takiego by mogło być? 

Jest jakiś syrop, Stodal chyba, ale nie wiem czy skuteczny.
No i Tymek sobie odbijał wszystkie zaległości - szalał, bawił się i cały czas się do mnie tulił i całował 
Mam nadzieję, ze uda się ją napoić w domu...
zębole

za to u nas biało i pewnie jak arutur sie obudzi to spacerek
za Twojego lekarza.

) wzięłam się za porządne posprzątanie, gorąco mi już
i czekam na zdjecie brzucha.