Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 20:01   #451
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Witam oficjalnie wśród aparatek

Zakładanie to był lekki koszmar,czułam się jak na krześle torturzakładanie pierścieni było gorsze niż separacja-za nic wejść mi nie chciały.Orto zrobiła mi stripping jedynek i dwójek,cieszę się strasznie,bo jedną jedynkę miałam ciut zaokrągloną,a teraz mam dwie prościutkie
Gumki mam różowe,sam aparat śliczny i bardzo delikatny-spodziewałam się,że będzie gorzej wyglądał.Ani ociupinki nie żałuję,że się nie zdecydowałam na kosmetyczny.
Mam długie zęby(uśmiechówki) i jak rozmawiam to nie widać nawet,że mam aparat(zamki są bardziej na górze niż na dole)tylko jak się wyszczerzę to go widać-oczywiste
No i wreszczie widać moją górną wargę,bo mi ją fajnie aparat wypchnał.

Drugą wizytę mam dopiero za 7-8 tygodni-coś długo,nie?

No i co mnie tragicznie męczy to jedzenieMama mi zrobiła kapuśniak,który zmiksowałam na papkę,ale połowę zamków miałam w kapuściemycie zajęło mi kupe czasuaż mi się jeść nie przez to.
A i szacun dla tej dziewczyny,ktora od razu po założeniu jadła naleśniki ja teraz jem kanapkę w kawałeczkach i ciężko mi,wszystko śliną jadę

mówić pięknie mogłam od razu po założeniu-tak jak przed Od razu po wyjściu z gabinetu pojechałam na spotkanie z klientempóki co nic,a nic mnie nie boli.
dostałam szczoteczkę,końcówki do przestrzeni,szczoteczkę do torebki,pastę i to coś co się nakleja jak coś haczy w buzi(zapomniałam chwilowo nazwy)

jestem szczęśliwa......tylko to jedzenie i mycie zaraz zrobię test elektryczną

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 20:14   #452
sweetdreams64
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
mam mieć 20 marca. Na poczatku zaproponował mi luty ale że mam egzaminy to nie mogłam mieć. Więc z tymi terminami nie jest tak źle, chyba że to zależy od miasta
Zapisać Cię powinien (wylicz sobie koniecznie kiedy będziesz mieć okres) ale jak wyjdzie że jednak leczenie ortodontyczne dłużej potrwa?? Chyba że umówisz się z chirurgiem że miesiąc wcześniej dasz znać i na Twoje miejsce ktoś inny wejdzie.

KAŻDY się boi to jest normalny odruch. Ale da się to przeżyć
u mnie właśnie leczenie ok.3 lat, ale mówił,że operacja po roku noszenia.. a ty skoro masz w marcu, to zrobisz sobie jakąś przerwę od uczelni (oprócz tego tygodnia co w szpitalu trzeba być)?
ja bym właśnie wolała wakacje, co by ludzi nie straszyć wyglądem,oby tylko się udało z terminem, a resztą będę się potem martwić

sweetdreams64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 20:27   #453
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetdreams64 Pokaż wiadomość
u mnie właśnie leczenie ok.3 lat, ale mówił,że operacja po roku noszenia.. a ty skoro masz w marcu, to zrobisz sobie jakąś przerwę od uczelni (oprócz tego tygodnia co w szpitalu trzeba być)?
ja bym właśnie wolała wakacje, co by ludzi nie straszyć wyglądem,oby tylko się udało z terminem, a resztą będę się potem martwić
Ja lecze się już ok 2.5 roku, więc tak jak u Ciebie orientacyjnie będę nosić aparat 3 lata.
Miałam już termin operacji na sierpień ale pracowałam 7 dni w tyg. i pomieszały mi się terminy Zresztą bardzo dobrze wyszło bo jakos przed wakacjami przestałam nosić wyciągi i w 3 miesiące żuchwa wróciła na stare miejsce, więc lipa by była jakbym była operowana nie tak jak trzeba. A teraz już minęło tyle miesięcy że mogę być o to spokojna.
Studiuje zaocznie i 2 zjazdy mogę spokojnie sobie odpuścić. Chociaż na wakacje 2 lata temu byłam na zabiegu przecinania kości i było tak cholernie gorąco i przez to miałam większą opuchliznę. Teraz bym pewnie sobie jakiś wiatraczek wykombinowała
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 20:32   #454
chocaholic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Zakładanie to był lekki koszmar,czułam się jak na krześle torturzakładanie pierścieni było gorsze niż separacja-za nic wejść mi nie chciały.Orto zrobiła mi stripping jedynek i dwójek,cieszę się strasznie,bo jedną jedynkę miałam ciut zaokrągloną,a teraz mam dwie prościutkie
Gumki mam różowe,sam aparat śliczny i bardzo delikatny-spodziewałam się,że będzie gorzej wyglądał.Ani ociupinki nie żałuję,że się nie zdecydowałam na kosmetyczny.
Mam długie zęby(uśmiechówki) i jak rozmawiam to nie widać nawet,że mam aparat(zamki są bardziej na górze niż na dole)tylko jak się wyszczerzę to go widać-oczywiste

No i co mnie tragicznie męczy to jedzenieMama mi zrobiła kapuśniak,który zmiksowałam na papkę,ale połowę zamków miałam w kapuściemycie zajęło mi kupe czasuaż mi się jeść nie przez to.
A i szacun dla tej dziewczyny,ktora od razu po założeniu jadła naleśniki ja teraz jem kanapkę w kawałeczkach i ciężko mi,wszystko śliną jadę
długo trwało, ale zjadłam
Stary 2012-11-30, 20:44   #455
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:

mówić pięknie mogłam od razu po założeniu-tak jak przed Od razu po wyjściu z gabinetu pojechałam na spotkanie z klientempóki co nic,a nic mnie nie boli.
dostałam szczoteczkę,końcówki do przestrzeni,szczoteczkę do torebki,pastę i to coś co się nakleja jak coś haczy w buzi(zapomniałam chwilowo nazwy)

jestem szczęśliwa......tylko to jedzenie i mycie zaraz zrobię test elektryczną
Ja od razu po założeniu zjadłam PIZZĘ aczkolwiek połowa została mi w aparacie .
Nie przejmuj się jedzeniem, szybko dojdziesz do wprawy
A "to coś" nazywa się wosk
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:10   #456
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
Ja od razu po założeniu zjadłam PIZZĘ aczkolwiek połowa została mi w aparacie .
Nie przejmuj się jedzeniem, szybko dojdziesz do wprawy
A "to coś" nazywa się wosk
no!tak myślałam,że wosk,ale też myślałam o "gumie"

przejrzałam na spokojnie swój kalendarz i jutro dzwonię do nich się umówić w drugiej połowie stycznia na założenie dołu.....tylko jak sobie pomyślę,że żarcie będzie się płątać po dwóch łukach to

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-11-30, 21:12   #457
Aria93
Zakorzenienie

Naprawdę da się przyzwyczaić Moje początki z jedzeniem też były tragiczne, zwłaszcza że miałam założone dwa łuki naraz . A teraz to jem śmiało wszystko, nawet na mieście Po prostu nauczyłam się gryźć pokarm w odpowiedni sposób, nabierać małe kawałeczki i wszystko jest OK Zobaczysz
Stary 2012-11-30, 21:28   #458
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę da się przyzwyczaić Moje początki z jedzeniem też były tragiczne, zwłaszcza że miałam założone dwa łuki naraz . A teraz to jem śmiało wszystko, nawet na mieście Po prostu nauczyłam się gryźć pokarm w odpowiedni sposób, nabierać małe kawałeczki i wszystko jest OK Zobaczysz
to jest nadzieja a tortille też się da zjeść?bo to moje ulubione żarcie z maka i tak sobie dzisiaj myślałam,że tylko co najwyżej frytki będzie mi dane dziobać

Stary 2012-11-30, 21:31   #459
Aria93
Zakorzenienie

Da się , tylko trzeba uważać, żeby sałata nie została na zębach . Trochę się "klei", radzę ją zamówić wtedy, gdy już się przyzwyczaisz do jedzenia w aparacie
Stary 2012-11-30, 21:48   #460
kwiatek101
Zadomowienie

Cytat:
to jest nadzieja a tortille też się da zjeść?bo to moje ulubione żarcie z maka i tak sobie dzisiaj myślałam,że tylko co najwyżej frytki będzie mi dane dziobać
ha ha przypomniało mi się coś odnośnie maka
Na początku po założeniu aparatu nie mogłam jeść, bolało, bolało, bolało ...
Trochę poleciało z wagi, nie jadłam... a jedzenie i zapachy nabrały nowego znaczenia Nie wytrzymałam, poszłam do mojego ulubionego maka... i jakie było zdziwienie ludzi, gdy jadłam Big Maka nożem i widelcem :P Poprosiłam obsługę o sztućce ;P hehehe śmiesznie

Słuchajcie mam problem. Trzy miesiące temu usunęłam ostatnią ósemkę, teraz w tym miejscu dziąsło spuchło i boli od dwóch dni. Zastanawiam się czy to może być powikłanie po ekstracji aż po takim czasie ? Czy możliwe jest, że po prostu bakterie z gardła przeszły w to miejsce, bo tam chyba jeszcze nie ma kości (czytałam, że ubytek kostny po dłutowaniu uzupełnia się do pół roku) więc tam mogą szerzyć się bakterie ? (mam zapalenie gardła od dwóch tyg). Wolę wziąć antybiotyk i tyle, ale boję się, że jak to przez wyrywanie zęba to jeszcze raz będę musiała iść na zabieg...
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:52   #461
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Da się , tylko trzeba uważać, żeby sałata nie została na zębach . Trochę się "klei", radzę ją zamówić wtedy, gdy już się przyzwyczaisz do jedzenia w aparacie
czyli póki co zostają mi frytki

jestem po umyciu zębów szczoteczką elektryczną,ufff zamki wszystkie mam

Stary 2012-11-30, 21:56   #462
Aria93
Zakorzenienie

Często jesz w McDonad's ? W ciągu tygodnia przecież zdążysz się ogarnąć
Stary 2012-11-30, 22:00   #463
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Często jesz w McDonad's ? W ciągu tygodnia przecież zdążysz się ogarnąć
a coś Ty,raz na dwa miesiące za dwa tygodnie mam wypad do maka,a tortillę uwielbiam i zawsze jedną jem na miejscu,a drugą biorę do domu
dlatego tak mi żal ewentualnego niezjedzenia

Stary 2012-11-30, 22:05   #464
Aria93
Zakorzenienie

Dwa tygodnie to sporo czasu Btw też bardzo lubię tortillę aczolwiek w wydaniu KFC
Stary 2012-11-30, 22:13   #465
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa tygodnie to sporo czasu Btw też bardzo lubię tortillę aczolwiek w wydaniu KFC
z kwc nie jadłam,bo mąż jest fanem big maca i zawsze lądujemy w macu

Stary 2012-11-30, 22:16   #466
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
czyli póki co zostają mi frytki

jestem po umyciu zębów szczoteczką elektryczną,ufff zamki wszystkie mam

Haha, a widzisz, mówiłam
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:17   #467
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Haha, a widzisz, mówiłam
mówiłaś,mówiłaś i wdowa po leninie też mówiła.

tylko mam cykora czy dobrze domyłam żeby-i tak pewnie codziennie się będę martwiła o to

Stary 2012-11-30, 22:30   #468
IllegalKiss
Raczkowanie

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, dostałam nowy łuk, skusiłam się na fioletowe ligatury, podoba mi się jak wyglądają
Mam wyznaczony termin zakładania dolnego łuku 29 grudnia. Czyli świąteczne obżarstwo jak najbardziej, a później automatyczny tryb ograniczenia spożywania pokarmu Idealnie. No i separacja tylko jeden dzień, bardzo dobrze, bo to ustrojstwo choć małe i niewinne było okropnie irytujące.
Jedyne co, ortodonta powiedział, że mam delikatny stan zapalny dziąseł przez to, że zęby się dość mocno ruszyły... Szczotkowałam je właśnie i pojawiła się krew, trochę mnie to niepokoi, bo już od bardzo dawna nie miałam tego problemu. Polecacie coś na tę dolegliwość oprócz płukania szałwią?

Blog z wąsem

IllegalKiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:32   #469
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
A i szacun dla tej dziewczyny,ktora od razu po założeniu jadła naleśniki
ja cała podekscytowana, że zdjęli mi złomik z podniebienia(hyraxa) i założyli w zamian zwykły drucik na podniebienie i aparat na górę, poszłam prosto po wyjściu od orto na pizzę nie myślałam wcale o zamkach, tylko że tak jakoś nagle się dużo miejsca w buzi zrobiło

gratulacje założenia aparatu
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:55   #470
KinkyGirl
BAN stały

Dziewczynki, a jak myjecie zęby? teraz podobno zalecają metode WYMIATANIA. Próbowałam tego szczoteczką elektryczną, ale chyba sie nie da! Przesuwam wiec kolejno po kazdym zebie -mam nadzieje, ze nie narobie sobie tym szkód
Stary 2012-11-30, 23:04   #471
Aria93
Zakorzenienie

Metoda wymiatania przy aparacie jest chyba wyjątkowo trudna . Ja jednak stosuję okrężne ruchy oraz takie 'w bok', których niby się nie poleca, ale inaczej jest mi bardzo niewygodnie.
Stary 2012-11-30, 23:21   #472
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Dziwna polityka
ja bym na twoim miejscu poszukała w innym mieście - jeżeli się zdecydujesz. Bo tyle czekać to masakra...
Jednak poczekam, bo we Wro jest super specjalista i zalezy mi a jezdzenie do innych mast, wiekszych to juz daleka sprawa i koszty.

Cytat:
Napisane przez sweetdreams64 Pokaż wiadomość
ja z Bydg, a ty kiedy masz operację? Ja w sumie byłam u chirurga w czerwcu na konsultacji, kazał mi przyjść za 3 miesiące z nowym rtg ale nie poszłam, bo zawsze a to coś i już ostatecznie wybieram się w styczniu, tylko się właśnie martwię terminem, bo facet mówił,że u mnie po roku leczenia operacja, czyli planowo wychodzi maj, na początku lipca koniec egzaminów, a wrzesień praktyki w szkole, więc najlepszy termin w lipcu... ale nie wiem 7 miesięcy wcześniej mnie nie zapisze??
ja niby znalazłam świetnego (oby!) chirurga,ale też na nfz
z jednej strony boję się panicznie, raz w życiu krew oddawałam a co to mówić o operacji.. ale z drugiej strony wyobrażam sobie,że może w końcu normalnie bym wyglądała bo teraz a ni się uśmiechnąć nie da ani nic

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

ale mnie wystraszyłaś z tymi terminami oby u mnie czegoś takiego nie było bo inaczej się załamię a podałabyś linka do tego filmiku?
oglądałam bloga jednej dziewczyny po operacji progenii też z mojego miasta i ostatnio weszłam na jej facebooka i dziewczyna zupełnie nie ta dziewczyna
Moze tylko u mnie takie terminy

Tu kanal dziewczyny http://www.youtube.com/user/arqlizcarter

a tu blog innej i dzieki niej postanowilam isc na operacje, jesli bedzie taka potrzeba
http://jawsurgerystory.blogspot.com

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:27   #473
Isanka
Zakorzenienie

ja najpierw myje normalnie, potem tak jakby przekręcam szczoteczkę, że pada pod kątem 45 stopni do zębów od dołu i od góry, ruchy okrężne, no i na końcu wymiatam
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:47   #474
Sawana25
Raczkowanie

Ja po założeniu aparatu jadłam dewolaja, ziemniaki i surówki No, ale ciężko było, zeszło mi się z pół godziny

Ja ciągle zaglądam w lustro. Prawie kieł nie wystaje już
Stary 2012-12-01, 07:16   #475
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
ja cała podekscytowana, że zdjęli mi złomik z podniebienia(hyraxa) i założyli w zamian zwykły drucik na podniebienie i aparat na górę, poszłam prosto po wyjściu od orto na pizzę nie myślałam wcale o zamkach, tylko że tak jakoś nagle się dużo miejsca w buzi zrobiło

gratulacje założenia aparatu
podziwiam za tę pizzę
Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a jak myjecie zęby? teraz podobno zalecają metode WYMIATANIA. Próbowałam tego szczoteczką elektryczną, ale chyba sie nie da! Przesuwam wiec kolejno po kazdym zebie -mam nadzieje, ze nie narobie sobie tym szkód
do wczoraj też myłam metodą wymiatania
muszę jeszcze poszukać swojego mycia elektrykiem aparatu
Cytat:
Napisane przez Sawana25 Pokaż wiadomość
Ja po założeniu aparatu jadłam dewolaja, ziemniaki i surówki No, ale ciężko było, zeszło mi się z pół godziny

Ja ciągle zaglądam w lustro. Prawie kieł nie wystaje już
toż to hard core był

mówisz kieł nie wystaję?ja durna wczoraj zapomniałam zapytać co się będzie działo z moimi kłami,najbardziej na nich mi zależy i ciekawa jestem co się będzie z nimi robić.

a propo moich wampirzych trójek,mam na nich zamki z takimi haczykamidopier o te haczyki zauważyłam jak po uśmiechu warga mi się z jednej strony na czymś zaczepiała i palcem muszę ją ściągać na swoje miejsce wiecie może po co te haczyki??

no i dodam jeszcze,że dzisiaj czuję ból,oj czuję...

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2012-12-01 o 07:34
Stary 2012-12-01, 09:35   #476
Aria93
Zakorzenienie

Te haczyki są na wyciągi. Prawdopodobnie na szóstkach też masz takie
Mnie też dzisiaj boli po wczorajszej wizycie, choć podejrzewam, że to wyciągi na mnie tak działają
Stary 2012-12-01, 10:11   #477
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Mnie też dzisiaj boli po wczorajszej wizycie, choć podejrzewam, że to wyciągi na mnie tak działają

O rety!! Ja też mam haczyki!! To znaczy że będę miała jednak wyciągi ;O?! jestem przerażona. Czy to boli? To te takie jakby gumki zakładane na aparaty? Całą dobe je sie nosi? Chyba nie, bo jak wtedy mówić?
Stary 2012-12-01, 10:17   #478
Aria93
Zakorzenienie

Ale to niekoniecznie znaczy, że muszą być wyciągi, spokojnie .
Tak, to są takie jakby gumki. W zależności od wady zahaczane są w różny sposób. W moim wypadku są to górne trojki i dolne szóstki. Prawie ich nie widać, gdy mówię, więc nie przeszkadzają. Jak nosiłam light,to nawet w nich jadłam . Teraz mam medium i jednak do jedzenia ściągam, ponieważ mocno przyciągają moją żuchwę do górnej szczęki
A czy boli? Może boleć, po prostu zęby i szczęka muszą się przyzwyczaić, to tak jak z aparatem. Wszystko do przeżycia

Edytowane przez Aria93
Czas edycji: 2012-12-01 o 10:19
Stary 2012-12-01, 10:28   #479
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Ale to niekoniecznie znaczy, że muszą być wyciągi, spokojnie .
Tak, to są takie jakby gumki. W zależności od wady zahaczane są w różny sposób. W moim wypadku są to górne trojki i dolne szóstki. Prawie ich nie widać, gdy mówię, więc nie przeszkadzają. Jak nosiłam light,to nawet w nich jadłam . Teraz mam medium i jednak do jedzenia ściągam, ponieważ mocno przyciągają moją żuchwę do górnej szczęki
A czy boli? Może boleć, po prostu zęby i szczęka muszą się przyzwyczaić, to tak jak z aparatem. Wszystko do przeżycia
No tak, w sumie to nic strasznego w porównaniu z tym, co dziewczyny muszą przechodzić (mam na myśli operacje)
Stary 2012-12-01, 10:34   #480
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję nawet nie wiem co to są wyciągi,tzn.nie wiem jak wyglądają-jeszcze jakieś ustrojstwo mi włożą?

boli mnie masakrycznie,spróbowałam zjeść miękki chleb bez skórki i nie ma szansjedynki razem z dwójkami to myślałam,że mi wypadną przy ugryzieniu...ja się tylko cieszę,że naraz dołu nie założyła-dobrze mi intuicja podpowiadała

właśnie sobie robię krem z brokułów a na śniadanie piłam kefir

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości