|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Witam oficjalnie wśród aparatek
![]() Zakładanie to był lekki koszmar,czułam się jak na krześle tortur zakładanie pierścieni było gorsze niż separacja-za nic wejść mi nie chciały.Orto zrobiła mi stripping jedynek i dwójek,cieszę się strasznie,bo jedną jedynkę miałam ciut zaokrągloną,a teraz mam dwie prościutkieGumki mam różowe,sam aparat śliczny i bardzo delikatny-spodziewałam się,że będzie gorzej wyglądał.Ani ociupinki nie żałuję,że się nie zdecydowałam na kosmetyczny. Mam długie zęby(uśmiechówki) i jak rozmawiam to nie widać nawet,że mam aparat(zamki są bardziej na górze niż na dole)tylko jak się wyszczerzę to go widać-oczywiste ![]() No i wreszczie widać moją górną wargę,bo mi ją fajnie aparat wypchnał. Drugą wizytę mam dopiero za 7-8 tygodni-coś długo,nie? No i co mnie tragicznie męczy to jedzenie mycie zajęło mi kupe czasuA i szacun dla tej dziewczyny,ktora od razu po założeniu jadła naleśniki ja teraz jem kanapkę w kawałeczkach i ciężko mi,wszystko śliną jadę![]() mówić pięknie mogłam od razu po założeniu-tak jak przed póki co nic,a nic mnie nie boli.dostałam szczoteczkę,końcówki do przestrzeni,szczoteczkę do torebki,pastę i to coś co się nakleja jak coś haczy w buzi(zapomniałam chwilowo nazwy )jestem szczęśliwa......tylko to jedzenie i mycie
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym właśnie wolała wakacje, co by ludzi nie straszyć wyglądem,oby tylko się udało z terminem, a resztą będę się potem martwić
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam już termin operacji na sierpień ale pracowałam 7 dni w tyg. i pomieszały mi się terminy Zresztą bardzo dobrze wyszło bo jakos przed wakacjami przestałam nosić wyciągi i w 3 miesiące żuchwa wróciła na stare miejsce, więc lipa by była jakbym była operowana nie tak jak trzeba. A teraz już minęło tyle miesięcy że mogę być o to spokojna.Studiuje zaocznie i 2 zjazdy mogę spokojnie sobie odpuścić. Chociaż na wakacje 2 lata temu byłam na zabiegu przecinania kości i było tak cholernie gorąco i przez to miałam większą opuchliznę. Teraz bym pewnie sobie jakiś wiatraczek wykombinowała
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się jedzeniem, szybko dojdziesz do wprawy ![]() A "to coś" nazywa się wosk
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przejrzałam na spokojnie swój kalendarz i jutro dzwonię do nich się umówić w drugiej połowie stycznia na założenie dołu
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę da się przyzwyczaić
Moje początki z jedzeniem też były tragiczne, zwłaszcza że miałam założone dwa łuki naraz Po prostu nauczyłam się gryźć pokarm w odpowiedni sposób, nabierać małe kawałeczki i wszystko jest OK Zobaczysz
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Da się
. Trochę się "klei", radzę ją zamówić wtedy, gdy już się przyzwyczaisz do jedzenia w aparacie
|
|
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomniało mi się coś odnośnie maka Na początku po założeniu aparatu nie mogłam jeść, bolało, bolało, bolało ... Trochę poleciało z wagi, nie jadłam... a jedzenie i zapachy nabrały nowego znaczenia Nie wytrzymałam, poszłam do mojego ulubionego maka... i jakie było zdziwienie ludzi, gdy jadłam Big Maka nożem i widelcem :P Poprosiłam obsługę o sztućce ;P hehehe śmiesznie Słuchajcie mam problem. Trzy miesiące temu usunęłam ostatnią ósemkę, teraz w tym miejscu dziąsło spuchło i boli od dwóch dni. Zastanawiam się czy to może być powikłanie po ekstracji aż po takim czasie ? Czy możliwe jest, że po prostu bakterie z gardła przeszły w to miejsce, bo tam chyba jeszcze nie ma kości (czytałam, że ubytek kostny po dłutowaniu uzupełnia się do pół roku) więc tam mogą szerzyć się bakterie ? (mam zapalenie gardła od dwóch tyg). Wolę wziąć antybiotyk i tyle, ale boję się, że jak to przez wyrywanie zęba to jeszcze raz będę musiała iść na zabieg... |
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem po umyciu zębów szczoteczką elektryczną,ufff zamki wszystkie mam
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Często jesz w McDonad's
? W ciągu tygodnia przecież zdążysz się ogarnąć
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dwa tygodnie mam wypad do maka,a tortillę uwielbiam i zawsze jedną jem na miejscu,a drugą biorę do domu![]() dlatego tak mi żal ewentualnego niezjedzenia
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa tygodnie to sporo czasu
Btw też bardzo lubię tortillę aczolwiek w wydaniu KFC
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#466 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłaś,mówiłaś i wdowa po leninie też mówiła.
tylko mam cykora czy dobrze domyłam żeby-i tak pewnie codziennie się będę martwiła o to
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, dostałam nowy łuk, skusiłam się na fioletowe ligatury, podoba mi się jak wyglądają
![]() Mam wyznaczony termin zakładania dolnego łuku Idealnie. No i separacja tylko jeden dzień, bardzo dobrze, bo to ustrojstwo choć małe i niewinne było okropnie irytujące.Jedyne co, ortodonta powiedział, że mam delikatny stan zapalny dziąseł przez to, że zęby się dość mocno ruszyły... Szczotkowałam je właśnie i pojawiła się krew, trochę mnie to niepokoi, bo już od bardzo dawna nie miałam tego problemu. Polecacie coś na tę dolegliwość oprócz płukania szałwią? |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i założyli w zamian zwykły drucik na podniebienie i aparat na górę, poszłam prosto po wyjściu od orto na pizzę nie myślałam wcale o zamkach, tylko że tak jakoś nagle się dużo miejsca w buzi zrobiło ![]() gratulacje założenia aparatu
|
|
|
|
|
#470 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki, a jak myjecie zęby? teraz podobno zalecają metode WYMIATANIA. Próbowałam tego szczoteczką elektryczną, ale chyba sie nie da! Przesuwam wiec kolejno po kazdym zebie -mam nadzieje, ze nie narobie sobie tym szkód
|
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Metoda wymiatania przy aparacie jest chyba wyjątkowo trudna
. Ja jednak stosuję okrężne ruchy oraz takie 'w bok', których niby się nie poleca, ale inaczej jest mi bardzo niewygodnie.
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tu kanal dziewczyny http://www.youtube.com/user/arqlizcarter a tu blog innej i dzieki niej postanowilam isc na operacje, jesli bedzie taka potrzeba ![]() http://jawsurgerystory.blogspot.com
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
ja najpierw myje normalnie, potem tak jakby przekręcam szczoteczkę, że pada pod kątem 45 stopni do zębów od dołu i od góry, ruchy okrężne, no i na końcu wymiatam
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Ja po założeniu aparatu jadłam dewolaja, ziemniaki i surówki
No, ale ciężko było, zeszło mi się z pół godziny ![]() Ja ciągle zaglądam w lustro. Prawie kieł nie wystaje już
|
#475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę jeszcze poszukać swojego mycia elektrykiem aparatu ![]() Cytat:
![]() mówisz kieł nie wystaję?ja durna wczoraj zapomniałam zapytać co się będzie działo z moimi kłami,najbardziej na nich mi zależy i ciekawa jestem co się będzie z nimi robić. a propo moich wampirzych trójek,mam na nich zamki z takimi haczykami dopier o te haczyki zauważyłam jak po uśmiechu warga mi się z jednej strony na czymś zaczepiała i palcem muszę ją ściągać na swoje miejsce wiecie może po co te haczyki??no i dodam jeszcze,że dzisiaj czuję ból,oj czuję...
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-12-01 o 07:34 |
|||
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Te haczyki są na wyciągi. Prawdopodobnie na szóstkach też masz takie
![]() Mnie też dzisiaj boli po wczorajszej wizycie, choć podejrzewam, że to wyciągi na mnie tak działają
|
|
|
|
#477 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O rety!! Ja też mam haczyki!! To znaczy że będę miała jednak wyciągi ;O?! jestem przerażona. Czy to boli? To te takie jakby gumki zakładane na aparaty? Całą dobe je sie nosi? Chyba nie, bo jak wtedy mówić? |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to niekoniecznie znaczy, że muszą być wyciągi, spokojnie
. Tak, to są takie jakby gumki. W zależności od wady zahaczane są w różny sposób. W moim wypadku są to górne trojki i dolne szóstki. Prawie ich nie widać, gdy mówię, więc nie przeszkadzają. Jak nosiłam light,to nawet w nich jadłam . Teraz mam medium i jednak do jedzenia ściągam, ponieważ mocno przyciągają moją żuchwę do górnej szczęki ![]() A czy boli? Może boleć, po prostu zęby i szczęka muszą się przyzwyczaić, to tak jak z aparatem. Wszystko do przeżycia
Edytowane przez Aria93 Czas edycji: 2012-12-01 o 10:19 |
|
|
|
#479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boli mnie masakrycznie,spróbowałam zjeść miękki chleb bez skórki i nie ma szans ![]() właśnie sobie robię krem z brokułów a na śniadanie piłam kefir
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

zakładanie pierścieni było gorsze niż separacja-za nic wejść mi nie chciały.Orto zrobiła mi stripping jedynek i dwójek,cieszę się strasznie,bo jedną jedynkę miałam ciut zaokrągloną,a teraz mam dwie prościutkie
mycie zajęło mi kupe czasu
)

Zresztą bardzo dobrze wyszło bo jakos przed wakacjami przestałam nosić wyciągi i w 3 miesiące żuchwa wróciła na stare miejsce, więc lipa by była jakbym była operowana nie tak jak trzeba. A teraz już minęło tyle miesięcy że mogę być o to spokojna.

oby u mnie czegoś takiego nie było bo inaczej się załamię