|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
dobrze że napisałaś chyba , bo ja się nie zastanawiam czy dobrze ubieram małą
ubieram na wyczucie. Nie wiem, jakoś tak mam że zawsze dobrze ubiore jak zero stopni to myślę że kombinezon, kołderka, ewentualnie kocyk jeszcze pod kołderkę.---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Nie napisałam konkretniej jak sądzę po poście mamki czapka, szalik i rękawiczki bo nie mam w kombinezonie. Pod spód body na długi, rajstopki i cienkie spodenki.
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ubieram tak na taką temp: body z długim, cienki sweterk, rajstopy (u nas to mus, skarpetki się nie trzymają), spodenki (chyba że rajtki grube, to już spodenek nie wkładam), ew. materiałowe buciki, kombinezon jesienny (futerkowy z podszewką), czapka polarowa, golfik pod szyję. Do tego ewentualnie lekki kocyk, ale tylko jeśli czuję, że wiatr jest chłodniejszy. To oczywiście do gondoli, do spacerówki dałabym pewnie cieplejszy kocyk ew. kombinezon zimowy ale nie zakładałabym już wtedy sweterka
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-01 o 12:45 |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie idealnie
ewentualnie lżejsza czapka plus kaptur
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj jak byłam z małym na spacerze to było 5 stopni ale byłao bardzo zimno (ja byłam ubrana w spodnie, buty takie jesienne do kostek, t-shirt z krótkim i kurtka zimowa i było mi ok). Młody miał na sobie body z długim rękawem, kurteczkę (bardzo ciepłą, podszytą polarem), rajtuzy, spodnie i skarpetki i był przykryty kocem. Nie miałam ani kołderki ani osłonki. Wróciliśmy do domu i młody był cały ciepły, nie spocony ale ciepły, tak jak normalnie jest jak jest mu ciepło w domu. Więc nie zmarzł. Wydaje mi się że dobrze go ubrałam. A na 0 stopni to pewnie kombinezon zimowy i przykryję kocem + osłonka albo i bez (zależy czy wiatr czy nie) |
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabiego ubieram w body z długim, rajtki, skarpetki (bo stopy ma zimne ), bluzeczka z długim, czapka welurowa, kombinezon taki misiowy. Tyle Nawet pod szyję nic nie daję.Czasami jak mocniej wieje to przykrywam go kocem... |
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello.
Dołączam do sekty vosób z bolącą głową.Z tym że u mnie to pewnie z niewyspania, bo ostatecznie zasnęłam około 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tu około 1-3 stopni, ubieram Zosię w czapkę zimową. Szczególnie, że w 80% przypadków wychodzi w nosidle, więc łebek na wierzchu, narażony na zimno i wiatr (do wózka zakładam polarkową) ![]() No, skoro i mąż, i wy piszecie, że dziadkowie nie docenią kompozycji każdej z kart fotoksiążki, to pięknie Tyle się nad tym napracowałam! Jeszcze istnieje obawa, że padnie np. pytanie "a dlaczego te 3 zdjęcia są takie do sobie podobne? przecież mogłaś wrzucić inne, masz ich tyle" albo "a tu widać same stopy, a buzia daleko i nieostra". Może przez delikatność nie powiedzą tego do mnie, ale między sobą już pewnie tak ![]() Ech, idę się myć. I malować. I ubrać. I lecę szukać prezentu dla szwagra, teścia i siebie - od babci. Jako że od nas już wszystkie mam, a babcia z Gdańska nie będzie się tłukła z walizką pełną prezentów, to dostałam zadanie załatwienia tych zakupów za nią (i już nawet kasę wyłożyła, więc nie ma żartów )
|
||
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
mam @ i brzuch boooli Linka M. wypija 100ml z butli?! wooooow!! niezły postęp tyle nie wypija Oskar po 4-5h niejedzenia![]() ale dziś zjadł cały słoiczek marchewki z ziemniakiem,smakowało mu
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest na temp 0 stopni, taka była tylko kilka razy. Ostatnio cały czas pomykamy w zestawie: bodziak z długim, cienkie rajstopki, spodenki, buciki materiałowe, golfik pod szyję, ciepła bluza dresowa (ocieplana) i czapka polarkowa. Bez kocyka
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-01 o 12:52 |
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyście koca szukały to ja mogę ten polecić, super ciepły jest
|
|
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
kathri my ubieramy body na długi rękaw, rajstopki,czapkę i kombinezonik misiowy obecnie
na to cienki kocyk i styka. osłonki jeszcze nigdy nie założyłam.a na noc śpi tylko w bawełnianym pajacyku,bez przykrycia. nie poszedł w mamusię z marznięciem |
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na żywo prezentuje się o niebo lepiej niż na zdjęciu, jest taki delikatnie futrzasty
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-01 o 12:58 |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede nawet komentowac bo wiecie ze moja to zmarzluch
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-12-01 o 13:02 |
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
hehe lepiej nie
![]() a o ubieraniu pisałam notkę posiłkując się art. w gazecie. mój był wczoraj BARDZO marudny a dziś aniołek do rany przyłóż
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Byłyśmy na spacerze, kupiłam małej w Tesco zestaw 3 pajacyków i oglądałam szczeniaczka uczniaczka. Muszę zapytać małża co on takie cudo. Ostatnio konsultuję z nim zakupy, ponieważ ja bym kupiła wszystko (szczególnie jak się naczytam o czymś w naszej sekcie ), a ponieważ mamy ograniczoną pojemność mieszkania...Poza tym poczytałam co u Was, pocytowałam jednak już nie mam czasu na pisanie. Trzeba nakarmić dziecię
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ooolllccciiiaaa dzięki
![]() Mamusie dziewczynek czy wiecie o jakimś ładnym kombinezonie dla dziewczynki w delikatnym kolorze? Szukam czegoś co nada się na chrzest, do kościoła. Na razie mam jeden typ - ten, ale jednak nie przepadam za różem... ciekawe czy odcień w rzeczywistości też jest taki delikatny A i jeszcze jedno: czy rozmiarówka z C&A jest taka standardowa? Czy ciuszki są zawsze większe tak jak w H&M? Wie ktoś? |
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak na żywo to nie wiem.Mam bodziaki z H&M i C&A to później porównam jak się mają rozmiary do siebie to dam Ci znać
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za miłe przyjęcie i komplementy dla Oli
![]() oczywiście zdjęcie z zabawkami wybrałam nieprzypadkowo Nie ogarniam tego cytowania... muszę się nauczyć, z tego co pamiętam to Mandragorka pytała o kogoś z Wrocka to miasto ma coś w sobie i już nie mogę się doczekać kiedy tam wrócę, szczególnie że tu gdzie teraz mieszkam to taki wygwizdów, chodząc na spacery często nie spotykam żywej duszy.. |
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
sorry dziewczyny, ze ja zawsze tylko na chwile i zawsze tylkoz problemem...ale rece mi opadaja
Moj Tymianek jest chory ;( ma katar okropny i kaszel ;(Katar leczylam nasivinem przez 4 dni i nic nie pomoglo, Pani dr kazała odstawic bo za dlugo brac nie mozna. dołaczyl od dzis kaszel, pani dr dala syropy i mucosolvan inhalacje, a jak do jutra nic sie nie zmieni to mam dac antybiotyk. Pytanie do Was...miałyscie takie przejscia? Bo ja panikuje, boje sie nocy, boje sie wszystkiego;( płacze cały czas jak słysze ten kaszel i wiecznie zakipiony nosek ;(
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzien do dupy. Pije kawe wlasnie
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba bardziej odpowiedni do chrztu niż ten z C&A, zdecydowanie tylko widzę, ze największy rozmiar to 68 muszę go zobaczyć, w sumie teraz nosimy 68, chrzest już za miesiąc więc...ok, dobrze wiedzieć |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Nie mam weny na pisanie, bo mnie chorobsko dopada i slaba jestem ciagle na lekach. Jestem u rodzicow wiec sobie chociaz odpoczne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

ubieram na wyczucie. Nie wiem, jakoś tak mam że zawsze dobrze ubiore
jak zero stopni to myślę że kombinezon, kołderka, ewentualnie kocyk jeszcze pod kołderkę.
czapka, szalik i rękawiczki bo nie mam w kombinezonie. Pod spód body na długi, rajstopki i cienkie spodenki.

), bluzeczka z długim, czapka welurowa, kombinezon taki misiowy. Tyle
Nawet pod szyję nic nie daję.

bo kaptura mu nie ubieram
Jeszcze istnieje obawa, że padnie np. pytanie "a dlaczego te 3 zdjęcia są takie do sobie podobne? przecież mogłaś wrzucić inne, masz ich tyle" albo "a tu widać same stopy, a buzia daleko i nieostra". Może przez delikatność nie powiedzą tego do mnie, ale między sobą już pewnie tak 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
niezły postęp

Moj Tymianek jest chory ;( ma katar okropny i kaszel ;(Katar leczylam nasivinem przez 4 dni i nic nie pomoglo, Pani dr kazała odstawic bo za dlugo brac nie mozna. dołaczyl od dzis kaszel, pani dr dala syropy i mucosolvan inhalacje, a jak do jutra nic sie nie zmieni to mam dac antybiotyk. Pytanie do Was...miałyscie takie przejscia? Bo ja panikuje, boje sie nocy, boje sie wszystkiego;( płacze cały czas jak słysze ten kaszel i wiecznie zakipiony nosek ;(