|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Cytat:
![]() u nas skręcanie szybko poszło ![]() Cytat:
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
nie mam juz sily..
czuje sie strasznie zmeczona... w nocy malo spie, w dzien nie da sie za bardzo bo zawsze cos... musialam ogarnac troche mieszkanie bo balagan straszny... kregoslup mnie nawala;/ zaraz bedzie obiad, jeszcze prasowanie mi zostalo... a ja chce spac!!!! (( moj Maz pomaga mi bardzo jest cudowny, nie wiem jak to bedzie jak On wroci do pracy a ja zostane z tym wszystkim sama... boje sie ze cos sie stanie Dawidowi, naczytalam sie o tej smierci lozeczkowej i teraz chodze spanikowana;/
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Wpadłam się przywitac ! U nas wszystko ok . Czasu brak, ale nie ma co- czas spędzony ze swoim Maleństwem jest bezcenny !!! Dzisiaj mieliśmy pierwsze werandowanie 10 minutowe. Mała spała w wózku jak zabita. Myślę, że będzie lubiła spacerki ![]() Widzę, że Fasolka urodziła ! Tak wiec gratulacje ![]() Trzymam kciuki za wszystkie porody !!! .................. Dorotka- zostaw te sprzątanie i prasowanie tylko lec się wyspac !!! Korzystaj z tego jak Mały śpi ! Nic sie nie stanie jak nie ogarniesz sprzątania. Najważniejsze abyś czuła się psychicznie i fizycznie w formie !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-12-01 o 15:25 |
|
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
Już jestem po wizycie... może napiszę od początku. Dziś w nocy miałam skurcze przepowiadające, a jeden (pierwszy taki) ze skurczy mocno mnie zabolał (rozchodził się po brzuchu i plecach). Nie miałam już wątpliwości że to skurcz. Po nim wpadłam w panikę (czyt. płakałam) jak to mnie boli, a to dopiero przepowiadające
Na wizycie u gina, wyżaliłam się i ponieważ jestem miękka to się też poryczałam w gabinecie Generalnie ginek mnie zbadał i mam skróconą szyjkę i rozwarcie na 1 palec i powiedział, że mogę w każdej chwili urodzić (oczywiście). Dzidzia waży 2760 i dobrze ułożona, ilość wód prawidłowa i w ogóle jest o.k. Gin widząc mój psychiczny dołek zaproponował cc, gdybym się zdecydowała mam przyjść za tydzień i połozy mnie na oddział. Zwolnienie dostałam nawet parę dni po tp bo aż do 29.12 Nie wiem jeszcze co zrobię... nie jestem z tych odważnych... ![]() Cytat:
![]()
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponieważ tak boję się bólu to czy ten poród naturalny będzie dla dziecka i dla mnie dobry... ![]() "Wielu lekarzy uważa, że pacjentka, która panicznie boi się bólu na ogół źle współpracuje podczas porodu, poród się wtedy wydłuża i dziecko nadmiernie się męczy, co może wpłynąć na jego ogólny stan zdrowia. Dziecko z trudem urodzone narażone być może m.in. na niedotlenienie i mechaniczne urazy okołoporodowe." ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dobra, może sie jeszcze jakoś ogarnę tylko mnie nie bijcie ;-) Zmykam bo zaraz znajomi będą...
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na fotosiki Alana ![]() Cytat:
I pamiętaj - dasz sobie świetnie radę ze wszystkim! Ale wszystko w swoim czasie. Póki co śpij kiedy tylko możesz, kurz i bałagan mogą sobie poczekać - też im się coś od życia należy ![]() Cytat:
A co do bólu - może masz możliwość znieczulenia przy sn? Dopytaj, może coś jest zzo, czy coś..... Cytat:
Kurde. Ciotka Dobra Rada sie ze mnie zrobiła nagle
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś by mi obiecał, że jak nie będę dawała rady to wtedy zrobią mi CC zgodziłabym się bez wahania, ale wiadomo jak będzie w szpitalu? Chyba wole skierowanie na CC. Każda decyzja która podejmiesz będzie tą właściwą!!!
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Każda z nas sie boi, ja (juz sie wczoraj nie chwalilam bo i nie było czym) zaczęłam temat z Tz ze sie boje ze mimo ze nie pokazuje tego po sobie to we mnie to siedzi i sie poryczalam
Wiele kobiet robi sobie cc na życzenie więc ogólnie ja nie jestem jakas przeciwniczka. Mnie bardziej zastanawia po co to przyspieszać. Pewnie jak masz szaleć ze strachu to współpraca pewnie bedzie gorsza. Mi miesiąc temu w 36 tyg na wizycie gin powiedział ze jego zdaniem urodze jeszcze w listopadzie, na wizycie w tym tygodniu stwierdził ze na razie w ogóle sie nie zapowiada...więc to sie zmienia dość szybko...No własnie cc ma swoje plusy i minusy, sn to samo. Dziewczyny dobrze napisały, nie decyduj w dołku tylko na spokojnie i pytanie co Twój maz, myśle ze i on powinien sie wypowiedzieć głowa do gory
Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-12-01 o 16:22 |
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje dziecię chyba ma długie paznokcie, nieraz czuje takie drapnięcie że włos no głowie się jeży, skurcze też już miewam te bolesne. Ale damy radę, wszystkie!!!!!
|
|
#1001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo pościeli i materaca nie kładłam - nawet sama już w domu mogę to zrobić kwestia chwili Cytat:
Cytat:
co do porodu to napiszę tylko własne zdanie - panicznie się go boję i w ogóle, nie raz wpadam tu mężowi w histerię że nie dam rady ale wolę rodzić sn bo cc to operacja i jakoś bardziej mnie to na tą chwilę przeraża ![]() i ja bym dała dzidziusiowi posiedzieć tyle ile musi
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-12-01 o 16:31 |
|||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
musze posprzatac bo prawie codziennie ktos przychodzi.. ja uwielbiam gosci
i jak ktos przychodzi to odzywam, ale musze miec czysto w domu, bo jak mozna kogos wpuscic do domu jak sie ma balagan
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-12-01 o 16:40 |
|
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
DeKajka tylko twój syncio raczej z tych szczupłych dzieci a mój się na kloka zapowiada
a jak coś to zawsze Tż mogę wysłać to dokupi tych jedynek
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o folii na materacu, ja tez jej nie sciagalam ale ponieważ zalozylam taki ochraniacz to sciagnelam (przescieradlo położe na sam koniec) i dobrze bo jakiś taki specyficzny zapaszek był i lepiej jakby to przewietrzyc, oczywiscie u Was nie musi tak być, ale moze chociaż jakieś dziurki zróbcie w tej folii.
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kochana, jak się czujesz tak zmęczona, to może daj sobie wolne od wizyt na dzień lub dwa. Wyśpisz się, a i sprzątania będzie mniej, bo po gościach przecież też musisz sprzątać. A poza tym podejrzewam, że goście przychodzą i się zachwycają dzidziolem, a nie sprawdzają, czy po kątach ci kurzowe koty nie leżą. aaaa.. skoro już mowo o kotach: http://www.joemonster.org/filmy/4906...n_z_zycia_kota ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Gdzie wszyscy?? ![]()
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1008 |
|
Rozeznanie
|
HEJ!!
To ktora ze mna dzisiaj w nocy rodzi???? ![]() ![]()
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Mamuśki
Właśnie piję kawke Cytat:
Aj w ogóle to się witam w 38 t.c
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już po stwierdziliśmy z Tzem że nie nadaję się do rodzenia naturalnego Cieszę się że miałam 2 cc, pierwszej chciałam za wszelką cenę uniknąć, drugą chciałam o wiele bardziej niż sn ![]() Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw. To jednak operacja,niejest obojętna dla organizmu. Ja zaszłam w ciążę roki 3 miesiące po cc także spokojnie można po roku.
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ! znalazlam sposob na moje dziecko
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe;]]] to ja dzis w nocy sprobuje ja puscic;] moze na mojego syna tez podziala i zasnie;]
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym mieć kolejne tak aby do pracy nie wracać, a to niestety z CC nie wchodzi w grę. Ale ciężki dzień... Dużo bym dała aby już tulić nasze dziecko.
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę Wam mamuśki@-}--
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka po cc zaszła w kolejną ciążę po ok. 6 miesiącach. A ma męża ginekologa
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Wow, podziwiam za odwagę. Moja cioteczna siostra ma dwóch synków z różnicą wieku 1,5 roku i gdyby nie codzienna pomoc jej mamy, to byłoby jej naprawdę ciężko w pierwszym roku życia drugiego synka.
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
co tam słychać po całym dniu?
nie mam siły nadrabiać, bo padam na pysk... cały dzień znów na nogach, ogarniając mieszkanie... ale widać koniec. dziś przyjechały wszystkie meble więc zaczeło się skręcanie... najgorsze to będzie rozpakowywanie później ; p widzę, że fasolka urodziła synka! gratuluję!!!! : )) któraś jeszcze dziś rodzi, bądz już urodziła? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ale cisza tu dzisiaj... jak makiem zasiał... lecę się wykąpać i spać ... dobranoc : * |
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Cisza straszna ... Nie lubie nie miec co czytać
Ciekawe co tam u Soli....
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przepraszam że tak późno ale dopiero wróciłam
Mamy kolejnego dzieciaczka Happy Eve urodziła ![]() ![]() klask i:O 11.20 przyszedł na świat Tymon, 2620 g i 52 cm. Zaczęło się skurczami rano ale niestety tętno spadało więc szybko zdecydowali o cesarce. Wszystko z nami ok! Mam zdjęcie Tymonka ale Happy nie napisała czy mogę wrzucić na forum ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: Gratuluję ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- No ciekawe, też o Niej myślałam, czy już wyszła
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Jeeee
!!! ale malutki chlopczyk ..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

pościeli nie założyłam bo nie chce by się kurzyła i materac jeszcze ofoliowany

czuje sie strasznie zmeczona... w nocy malo spie, w dzien nie da sie za bardzo bo zawsze cos... musialam ogarnac troche mieszkanie bo balagan straszny... kregoslup mnie nawala;/ zaraz bedzie obiad, jeszcze prasowanie mi zostalo... a ja chce spac!!!!

Na wizycie u gina, wyżaliłam się i ponieważ jestem miękka to się też poryczałam w gabinecie 

klask i:
ale malutki chlopczyk ..