MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 17:10   #121
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Witajcie w nowym wątku

a gdzie strippi???
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 17:17   #122
corka_rosy
Wtajemniczenie

wigam Was weekendowo i w 20 tygodniu! maria28 mozna gdzies znaldzc liste lekarzy okulistow uznawanych przez warszawskie szpitale? Mam wade 6,00 na minusie i przed porodem zamierzam isc do mojego okulisty, ciekawe, czy uznaja jego opinie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 17:31   #123
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Widzę, że nowa część, a Wy już pędzicie z postami. Ja akurat siedzę przy kakao i pączka już wsunęłam.
W kwestii co można a nie można w ciąży... Przypomniało mi się, jak w pierwszej ciąży z mężem się pokłóciłam, bo powiedziałam mu, że zjadłam właśnie pączka a on mi, że nie wolno, że tłuszcze trans, że przenikają do płodu... Gadaliśmy przez gmaila, to przysłał mi kilka artykułów, jakie to zło.
Teraz nie ma już takich durnych pomysłów
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 17:45   #124
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
W kwestii co można a nie można w ciąży... Przypomniało mi się, jak w pierwszej ciąży z mężem się pokłóciłam, bo powiedziałam mu, że zjadłam właśnie pączka a on mi, że nie wolno, że tłuszcze trans, że przenikają do płodu... Gadaliśmy przez gmaila, to przysłał mi kilka artykułów, jakie to zło.
Teraz nie ma już takich durnych pomysłów
Mój się czepia jak pije gazowane ale sam mi podkłada pod nos a potem głupie gadki jak pije zimną cole to jak tu nie wziąć łyczka
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 17:51   #125
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi za mną zapiekany camembert.
jak najbardziej mozesz. chyba ze masz oryginalny jak w Polandzie kupowany, to smialo

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
w 20 tygodniu!

Moj tez nie pozwala mi w ogole gazowanego. ale mnie nie ciagnie. na poczatku pilam czasem sprita pol na pol z woda. teraz - czasem a raczej jak sie Was naczytam - podciagne lyka pepsowy, ale mi nie smakuje. za slodka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 18:22   #126
czarny flamaster
Zadomowienie

Stwierdziłam, że chyba wykorzystam karty podarunkowe do H&M (-20zł przy zakupach za 50zł, z gazety Glamour) i kupię biustonosz ciążowy/dla mamy karmiącej. Co myślicie o tych?
http://www.hm.com/pl/product/95546?article=95546-B
Mają jeszcze czarne, ale ciut droższe. Na ogół biustonosze kupuję w Esotiqu, ale boję się, że ciążowe będą tam już droższe. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć w H&M mój rozmiar.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 18:25   #127
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Witam mamuśki
Ja dziś zamieniłam się w inwalidkęcoś mnie boli z prawej strony od jajnika do nerki,że wyprostować się nie mogę
Poza tym Iwuś też chyba się z wami wita bo mi puka cały czas odkąd piszę posta

A! i u mnie śnieg prószybyliśmy dzisiaj na zakupach dla małegokupiliśmy śliczne smoczki,w których się zakochałamchyba sama będę je używać butelkę,miękką szczoteczkę,nożyczki do paznokci,pieluchy tetrowe,łapki-niedrapki(Mężuś się rozczulił jak je zobaczył) no i rożek

Poza tym od jakiegoś czasu miewam sny,że rodzę w 5 miesiącu bo stwierdzam że nie chce mi się czekać do 9 miesiąca na synusia tak na poważnie mam nadzieję że to nie jest sen proroczy

No i czekam na pizzę na kolację
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 18:33   #128
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Stwierdziłam, że chyba wykorzystam karty podarunkowe do H&M (-20zł przy zakupach za 50zł, z gazety Glamour) i kupię biustonosz ciążowy/dla mamy karmiącej. Co myślicie o tych?
Mają jeszcze czarne, ale ciut droższe. Na ogół biustonosze kupuję w Esotiqu, ale boję się, że ciążowe będą tam już droższe. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć w H&M mój rozmiar.
fajny! myślę że warto
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 18:46   #129
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

a list do Mikołaja napisałaś o synusia albo córeczkę? Bo jak 6tego masz wizytę to może to czego chcesz byś dostała Gratuluję 19 tygodnia
ehehhe dzięki to nasze pierwsze dziecko, więc płeć jest obojętna, byleby było zdrowe ale podsunęłaś mi niezły pomysł z tym listem

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
byłby fajny prezent na mikołajki
Zobaczymy co na to mój gin
Stary 2012-12-01, 18:53   #130
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mój się czepia jak pije gazowane ale sam mi podkłada pod nos a potem głupie gadki jak pije zimną cole to jak tu nie wziąć łyczka
Ja całe życie piję tylko wodę mineralną gazowaną i nie zamierzam tego zmieniać.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 19:02   #131
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czytam i czytam i już wariuję. Chodzi za mną zapiekany camembert. Ciągle się mylę czy ciężarne mogą jeśli produkty pasteryzowane czy niepasteryzowane. Z tego co czytałam, to w Polsce dostępne są głównie sery pasteryzowane, czyli dobrze rozumiem, że ciężarne mogą je jeść?
Tak

Cytat:
Nawet fajne i nie drogie jak za 2pak

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość

A! i u mnie śnieg prószybyliśmy dzisiaj na zakupach dla małegokupiliśmy śliczne smoczki,w których się zakochałamchyba sama będę je używać butelkę,miękką szczoteczkę,nożyczki do paznokci,pieluchy tetrowe,łapki-niedrapki(Mężuś się rozczulił jak je zobaczył) no i rożek
Za zakupy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 19:24   #132
megi-megi
Zakorzenienie

Ja dzisiaj wydałam całe 6 zł na Kalinę W kerfurze były body po 3 zł Wyrodna matka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 19:39   #133
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Witam i ja w sobotnie popołudnie w 24 tc.

ale wczoraj to chyba taki dzień był bo mówicie że wasze maluchy mało aktywne były no i mój tak samo
O, właśnie, ja też dziś w 24
Moja też leniwa. Chyba dlatego, że wciąż jestem w biegu.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
wigam Was weekendowo i w 20 tygodniu! maria28 mozna gdzies znaldzc liste lekarzy okulistow uznawanych przez warszawskie szpitale? Mam wade 6,00 na minusie i przed porodem zamierzam isc do mojego okulisty, ciekawe, czy uznaja jego opinie.
Nie wiem, sama poproszę taką listę.
Rozmawiałam z koleżanką z pracy. Ona niedawno rodziła na Madalińskiego. Wadę ma zbliżoną do mojej. Kazali jej załatwić zaświadczenie od konkretnego okulisty z Inflanckiej. Zaświadczenia od jej okulistki nie honorowali.

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Ja dziś zamieniłam się w inwalidkęcoś mnie boli z prawej strony od jajnika do nerki,że wyprostować się nie mogę
Taaaak, znam to.

Kto mnie przytuli?
Mam dość szukania mieszkania. Już sobie 1 upatrzyliśmy. Dziś byliśmy w nim po raz drugi obejrzeć każdy detal itd., zacząć negocjować cenę.
A właściciele nagle zmienili front: że jednak oni się w miesiąc nie wyprowadzą, bo jednak się zdecydują na inne mieszkanie, deweloperskie, którego odbiór jest w marcu 2013r. Wcześniej mówili, że opuszczą sprzedawane mieszkanie w ciągu miesiąca, a jeśli nie to i tak mają się gdzie przeprowadzić. Teraz twierdzą, że wcześniej to owszem, ale muszą wszystkie graty zostawić w przechowalni, co podniesie cenę mieszkania (bo muszą cenę za przechowanie uwzględnić w cenie mieszkania). A wiedzą, że nam na czasie zależy, bo dziecko w drodze

Idę na Atlas chmur.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 19:40   #134
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wydałam całe 6 zł na Kalinę W kerfurze były body po 3 zł Wyrodna matka.
Jakie tanie
Stary 2012-12-01, 19:56   #135
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, czytam i czytam i już wariuję. Chodzi za mną zapiekany camembert. Ciągle się mylę czy ciężarne mogą jeśli produkty pasteryzowane czy niepasteryzowane. Z tego co czytałam, to w Polsce dostępne są głównie sery pasteryzowane, czyli dobrze rozumiem, że ciężarne mogą je jeść?
Jak zapiekany w piekarniku, w 60 stopniach i wyżej ponad 20 minut to każdy, jak krócej to te z mleka pasteryzowanego czyli i tak większość.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kto mnie przytuli?
Mam dość szukania mieszkania. Już sobie 1 upatrzyliśmy. Dziś byliśmy w nim po raz drugi obejrzeć każdy detal itd., zacząć negocjować cenę.
A właściciele nagle zmienili front: że jednak oni się w miesiąc nie wyprowadzą, bo jednak się zdecydują na inne mieszkanie, deweloperskie, którego odbiór jest w marcu 2013r. Wcześniej mówili, że opuszczą sprzedawane mieszkanie w ciągu miesiąca, a jeśli nie to i tak mają się gdzie przeprowadzić. Teraz twierdzą, że wcześniej to owszem, ale muszą wszystkie graty zostawić w przechowalni, co podniesie cenę mieszkania (bo muszą cenę za przechowanie uwzględnić w cenie mieszkania). A wiedzą, że nam na czasie zależy, bo dziecko w drodze

Może chcą tylko podbić cenę ? Jakiś chory element negocjacji ?

Dobra wracam się weekendować, chociaż już mam dość takie mi dziś Mąż od rana atrakcje serwuje tylko się zmartwiłam, czy Wam też zdarza się że jak chodzicie np powyżej 2 godzin, to Was zaczyna jakby kolka łapać i potem taki lekki ból brzucha ? A potem jak odpoczniecie, to Wam przechodzi ? Już drugi raz mi się to zdarza, po aktywności takiej właśnie dłuższej i przejściu kilku kilometrów
Stary 2012-12-01, 20:07   #136
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a ja ogladam łóżeczka. i teraz mi się takie podobają
http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...801440289.html

ciekawe czy będą komody do kompletu
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 20:16   #137
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Kto mnie przytuli?

Idę na Atlas chmur.

Moim zdaniem widza ze Wam zależy to chca podnieść cenę, a ile chcieli wczesniej?

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

Śliczne....

A napiszesz jak u Ciebie?Wszystlo ok?
Stary 2012-12-01, 20:26   #138
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Kto mnie przytuli?

Idę na Atlas chmur.
nie fajnie się zachowali ale faktycznie widzą, że Wam zależy i na mieszkaniu i na czasie to chcą jak najwięcej wyciągnąć.
Stary 2012-12-01, 20:38   #139
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie wiem, sama poproszę taką listę.
Rozmawiałam z koleżanką z pracy. Ona niedawno rodziła na Madalińskiego. Wadę ma zbliżoną do mojej. Kazali jej załatwić zaświadczenie od konkretnego okulisty z Inflanckiej. Zaświadczenia od jej okulistki nie honorowali.

Taaaak, znam to.

Kto mnie przytuli?

Idę na Atlas chmur.
myślę że chcą wyciągnąć kasę. przykre.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 20:54   #140
misiulka06
Rozeznanie

witam dziewczynki... ja dziś mam ciężki dzień. z rana szkoła,potem zakupy - niestety nie udane. a po powrocie musiałam się zdrzemnąć. na dworze zimno ale bez śniegu. Maluszek też dziś jakiś ma leniwy dzień i mało puka...
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:07   #141
maczek35
Raczkowanie

Również witamy się w nowym wątku, jutro, kończymy 26 tydzień,

Cały czas pilnujemy diety cukrzycowej, niestety łatwo nie jest, ale muszę przyznać, że przez ostatnie 3 tygodnie nie przytyłam nic .

Dzisiaj po drodze weszliśmy do Smyka, mają przeceny bodziaków, można kupić 3-paki już od 20 zł, w sumie kupiłam 8 sztuk body i wydaliśmy 75 zł, były też pajacyki w zestawie po 2 sztuki za 25 zł, ale niestety tylko większe rozmiary, weszliśmy też do 5-10-15, ale tam za body w przecenie 19,99 za sztuke, więc zadna rewelacja.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:19   #142
myaja
Rozeznanie

witam w wieczorny wieczór sobotni
pracowity dzień obfituje z napady snu ... ehhhh...

stwierdzam, że weekend za szybko mija

własnie upluskane leżymy sobie z Małą i czytamy wizaż u nas jeszcze nie sypie śniegiem ale za co słyszałam już kilka świątecznych piosenek w radiu i tak mnie olśniło że za 24 dni Wigilia!!! ... dla mnie boski dzień... ale pewnie jak zawsze będą jakieś debilne problemy z spędzeniem świąt i wigilii przez 'cudowną' rodzinkę męża ... mam dość domysłów co robić żeby kogoś nie obrazić, nie pominąć i wszystkim dogodzić... mąż też już ma dość i WCALE mu się nie dziwie...tyle przeszedł i teraz mimo że już jest dorosły nadal musi znosić pomysł swoich rodziców ehhhh... szkoda gadać i tyle...

poza tym właśnie sobie uświadomiłam ze niebawem koniec roku kalendarzowego!!! ehhhh... i przypominam sobie o moich noworocznych postanowieniach - ile z nich zrealizowałam a ile został jedynie gorzką utopią ... i tak sobie myślę czy mam postanowienia na nowy rok... i jak zawsze pojawia się ich mnóstwo ...

co do zakupów - my chyba nie kupimy nic Małej ... okazuje się że jesteśmy ubrane od stóp do głów na min 3 lata do przodu od bielizny po ciuszki buty i kurtki ... ale nie żebym narzekała! ...

niedawno usłyszałam jak teść wypalił przy moim mężu że on i tak czeka na upragnionego wnuczka oczywiście teściowa mu wtórowała że ma racje... bo jedna 'wniusia' wystarczy i pasowałby wreszcie jaki chłopak... masakra... doskonale wiedzą, że oboje z mężem od początku ciąży po ciuchu liczyliśmy na chłopca... i pomimo że BARDZO cieszymy się z Małej gdzieś tam jest myśl że mógł być chłopak - a Ci z takim teksem wypalił ... niech żyje takt...

acha... i zdaje się że wybraliśmy imię: Karolinka ...

Edytowane przez myaja
Czas edycji: 2012-12-01 o 21:22
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:20   #143
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja całe życie piję tylko wodę mineralną gazowaną i nie zamierzam tego zmieniać.
To tak jak ja Zawsze wrzucałam kilka kryształków cukru, żeby się ciutkę wygazowała A teraz jak są te LEKKO GAZOWANE to je ubóstwiam

I znów mam smaka na colę!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
tylko się zmartwiłam, czy Wam też zdarza się że jak chodzicie np powyżej 2 godzin, to Was zaczyna jakby kolka łapać i potem taki lekki ból brzucha ? A potem jak odpoczniecie, to Wam przechodzi ? Już drugi raz mi się to zdarza, po aktywności takiej właśnie dłuższej i przejściu kilku kilometrów
Miałam dzisiaj takie coś Wracając od znajomych wpadliśmy do Bonarki - i tam łazimy, łazimy... (nie wiem po co ) i poszliśmy zrobić zakupki większe spożywcze i od połowy sklepu już chodziłam jak paralityk - z boku, na poziomie kolki mnie kuło.. jak nacisnęłam to przestawało albo jak się schyliłam
Ponieważ nie włączyło mi się światełko PANIKA to uznałam to za normalny efekt ciążowy!
Wróciłam do domu - położyłam się, maluszek grzmotnął ze 3 razy więc jest OK

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:28   #144
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kto mnie przytuli?
ja... tez mialam piekne poddasze w kamienicy, na ktore sie napalilam... i tez nas tak w bambuko zrobili... gierki-bierki. jak nic. rura im zmieknie, bo wcale teraz nie tak latwo sprzedac mieszkanie.... cFaniacy

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
kończymy 26 tydzień,

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
on i tak czeka na upragnionego wnuczka
ahhhaaaa.... przyjemniaczek. normalnie tekst dziadka-roku....

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
hehe uwielbiam te grzmoty. nic tak nie koi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:33   #145
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe uwielbiam te grzmoty. nic tak nie koi
nieprawdaż? Wystarczą dwa puknięcia i już czuję, że mi skrzydła rosną

ObserwujeCie - mam wizytę na 10.12 na godzinę 15.40

Terry Pratchett
Stary 2012-12-01, 21:39   #146
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
To tak jak ja Zawsze wrzucałam kilka kryształków cukru, żeby się ciutkę wygazowała A teraz jak są te LEKKO GAZOWANE to je ubóstwiam

I znów mam smaka na colę!

Miałam dzisiaj takie coś Wracając od znajomych wpadliśmy do Bonarki - i tam łazimy, łazimy... (nie wiem po co ) i poszliśmy zrobić zakupki większe spożywcze i od połowy sklepu już chodziłam jak paralityk - z boku, na poziomie kolki mnie kuło.. jak nacisnęłam to przestawało albo jak się schyliłam
Ponieważ nie włączyło mi się światełko PANIKA to uznałam to za normalny efekt ciążowy!
ja nie rozgazowywuję ubóstwiam gazówkę, natomiast nie piję coli bo nie przepadam za słodkim ( aona jednak sporo cukru ma w sobie)- ale rozumiem, jak ktoś ją lubi

Nie byłaś w KappAhl-u w Bonarce- bo ostatnio widziałam ulotke i cudne rzeczy dla maluszków. Muszę się kopsnąć tam- bo Mikołaj się zbliża, musze coś Oliwce kupić- bardzo chce bluzki z Babmim- są w Reserved to od razu kuknę....
Stary 2012-12-01, 22:01   #147
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ojej... też bym się pewnie zestresowała Ale z tego co czytałam na parentingu, to chyba to już jest ten moment gdy takie skurcze mogą występować
powiem Ci szczerze, że ja w 1c nie miałam takich akcji i nie wydają mi się normalne.. owszem mogą się pojawiać skurcze ale nie bolesne..

Cytat:
podobają mi się..
a u mnie w H&M nie ma działu ciążowego..

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

śliczne..

strippi nie miała mieć przypadkiem kontroli w piątek i w razie skracania szyjki do szpitala?

u mnie gram śniegu nie spadł, ale widzę, że gdzie nie gdzie coś było.. nie wiem jak oni tą pogodę zapowiadają..

ok idę spać.. papa

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 22:32   #148
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja nie rozgazowywuję ubóstwiam gazówkę, natomiast nie piję coli bo nie przepadam za słodkim ( aona jednak sporo cukru ma w sobie)- ale rozumiem, jak ktoś ją lubi
no ja lubię i nic nie poradzę...

taka bardzo gazowana mi teraz za bardzo wybałusza brzuch stąd ją trochę... uspakajam
Po Bonarce się szwędaliśmy bez celu - nie właziliśmy do sklepów Ale skoro mówisz, że mają w KappAhl ciekawą ofertę....

Idę w kimono dziewczyny! Jutro muszę popracować nad uprawnieniami budowlanymi na samą myśl chce mi się płakać

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-12-01 o 22:34
Stary 2012-12-01, 22:32   #149
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
niedawno usłyszałam jak teść wypalił przy moim mężu że on i tak czeka na upragnionego wnuczka oczywiście teściowa mu wtórowała że ma racje... bo jedna 'wniusia' wystarczy i pasowałby wreszcie jaki chłopak... masakra... doskonale wiedzą, że oboje z mężem od początku ciąży po ciuchu liczyliśmy na chłopca... i pomimo że BARDZO cieszymy się z Małej gdzieś tam jest myśl że mógł być chłopak - a Ci z takim teksem wypalił ... niech żyje takt...

acha... i zdaje się że wybraliśmy imię: Karolinka ...
Imię bardzo ładne

A co do teściów.... Nasze maleństwo jest pierwsze zarówno po mojej stronie, jak i po stronie męża. Jego siostrze nie śpieszno do macierzyństwa. Bardzo liczyliśmy na syna, no i Sławuś jest. Teściowa jednak też od razu wypaliła, że ona to jednak na dziewczynkę liczyła, bo chłopaki to leniwe, nie pomagaja, nie chcą się uczyć w ogóle. A ona wnusię to by nauczyła jak igłe trzymać i w ogóle. Wiesz co jej powiedziałam? Że to mój upragniony syn i dla mnie już teraz jest najmądrzejszy na świecie, i że jesli chce wnusię to powinna dzwonić do swojej córki i sie upomnieć, bo z tego co mówiła, to ona chce podobno córę.
Rozwala mnie coś takiego. Jeszcze rozumiem jakbysmy to my wydziwiały, bo np. mamy juz synka i chcielismy teraz córeczkę, a okazało sie inaczej, ale dziadkowie? Co oni mają do gadania?
Zamknęła usta jak jej powiedziałam, że na pewno będzie to wypieszczony wnuczek, bo pierwszy w rodzinie, (ba! pierwszy prawnuk u nich nawet), a do tego chłopak, który pociągnie ich nazwisko dalej.
A jak tak dalej bedzie gadać i notabene ubliżać (mimo, że niby w żartach), to niech sie nie zdziwi jak wnuczek do dziadków nie będzie ciągnął.

Ot, historia z mojego domu. Moja babcia miała już 4 wnusie kiedy ja zjawiłam sie na świecie, jako znak buntu, że nie jestem chłopakiem nie przyszła na mój chrzest. Wtedy tata jej powiedział, żeby się nie zdziwiła kiedy pewnego dnia ja sie o tym dowiem i już nie będzie ukochana babunią. Ja paskuda nie jestem (zbyt często), ale wiem o wszystkim.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 22:48   #150
klementyna1
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was jakoś, ale niemam siły cytować...KUL mnie dziś wykończył na szczęscie zajęcia jutro do 13 tylko...Wróciłam o 18.00 i do 22.00 Spałam, a teraz powtórka z rozrywki- DOBRANOC!

p.s strippi chyba jednak w szpitalu przez ta szyjkę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości