|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Kurdê pracujê codziennie do 19, mieszkam z T¯tem i jak wracam to nie mam czasu nadrabiaæ wszystkich w³osowych postów
![]() strasznie mi tego brakuje... a moje w³osy stoj± w miejscu, w pielêgnacji nic siê nie zmieni³o, rosn± coraz wolniej, ca³y czas tak samo wypadaj± Fakt, po¶wiêcam im mniej czasu. Mam nadziejê, ¿e siê to poprawi i ja siê poprawiê i bêdê do Was zagl±daæ na bie¿±co
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Mo¿e po prostu siê w³osy dobrze nawil¿y³y i przy skalpie wolniej schn± dlatego my¶lê, ¿e siê nie domy³y. Zobaczê jak wyschn± ca³kiem i najwy¿ej ciapnê olej i rano zmyjê. Jutro koncert i musz± dobrze wygl±daæ
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Albo przy spadku porowato¶ci
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
? Dziwisz siê, ¿e nie domy³a¶ oleju szamponem bez slesa? To wyobra¼ sobie, ¿e ja nigdy nie domy³am nawet 'czystych' w³osów takim szamponem a wrêcz mia³am wra¿enie, ¿e by³y przez niego obci±¿one...U mnie tylko rypacz ![]() Cytat:
![]() Ale¶cie siê naklepa³y. Fajne ciasto widzia³am, wiem wszystko o cerze i ile ma która lat a o w³osach ma³o co¶
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
W ka¿dym razie mi³o Ciê znów zobaczyæ tutaj. ![]() Idê siê zasesowaæ na od¿ywkê. Muszê to cuchn±ce dziadostwo zu¿yæ, ju¿ niewiele zosta³o, rodzina siê uraduje.
|
|
#1986 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
Polecam ci nowe wydanie magazynu Shape (w³a¶nie sobie kupi³am). Jest w nim artyku³ o zdrowych s³odyczach i p³ytka z æwiczeniami. Macie czasem takie dni, ¿e stajecie rano przed lustrem i pytacie swoje w³osy :"co wy ¿e¶cie robi³y w nocy?" Bo ja dzi¶ tak rano mia³am. Kude³ki koszmarnie mi siê przez noc przet³u¶ci³y. Dlatego odpu¶ci³am im dzi¶ olej i po myciu by³a tylko maska granat z Alterry. Zrobi³am rachunek sumienia i stwierdzi³am, ¿e w³osy chcia³y mi daæ do zrozumienia, ¿e wczoraj zmarz³y jak wraca³am do domu bez czapki ( zapomnia³am jej rano) i dzi¶ grzecznie chodzi³am w spiêtych w czapce. Co do jedzenia to w³a¶nie robiê kurczaka w sosie pomidorowym z suszonymi morelami. Widzia³am dzi¶ w Rossman kobitkê, która miota³a siê miêdzy drogeryjnymi maskami i szuka³a czego¶ do w³osów rozja¶nianych. Strasznie mnie kusi³o, ¿eby j± w³osowo u¶wiadomiæ, ale stwierdzi³am, ¿e nie bêdê siê wyg³upiaæ. A i wypatrzy³am ciekawy produkt- mas³o do cia³a Alterra chyba winogrono i kakao. Podoba³ mi siê sk³ad, choæ trochê drogie- 11 z³ za 200 ml. My¶licie, ¿e mo¿na by je stosowaæ na w³osy? Link do opisu tego produktu i jego sk³adu: http://recenzjo-mania.blogspot.com/2...a-i-kakao.html Znalaz³am na szybko na jakim¶ blogu. Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-01 o 17:53 |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
jednak plany uleg³y zmianie, serum sp³uka³am ciep³± wod±, troche pomasowa³am, mam nadziejê, ¿e jak wyschn±,to nie bêd± mega t³uste, bo idê na spacer
|
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja rodzina siê raczej powinna przyzwyczaiæ do zapachu, bo mam jeszcze 9/10 butelki ![]() Dziêkujê, ¿e mnie pos³ucha³a¶ Cytat:
najpierw by³a 21., potem 20., niedawno 19. a teraz jak o 18. umyjê to mam wilgotne przed spaniem mam nadziejê, ¿e do 16. nie dojdzie, bo bym musia³a zaolejowana do szko³y chodziæ..
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-01 o 17:51 |
||
|
|
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
W³osy maj± przede wszystkim WYGL¡DAÆ
|
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Cytat:
![]() Crimson, uda³o mi siê kiedy¶ nie domyæ oleju SLSem ( ), zawsze sprawdza siê natomiast BabydreamFurMama - nawet je¿eli chcê umyæ czym¶ mocniejszym najpierw zmywam olej nim.
Edytowane przez Puszyslawa Czas edycji: 2012-12-01 o 17:58 Powód: dopisujê |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, rypacze nie niszcz± w³osów Mo¿e i bym te¿ tak robi³a, ale zawsze mam wra¿enie, ¿e jak zaplotê warkocza z mokrych w³osów to one mi zgnij±
|
|
|
#1994 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 779
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
). w³osy za to bardzo lubi± takie mocne oczyszczanie
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 695
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kascysko;37915546]Oczywi¶cie, ¿e mo¿na, ale cena mnie odstraszy³a skutecznie
[COLOR="Silver"]Hmm... mnie nie tak bardzo, chyba przetestujê. najwa¿niejsze jest dla mnie to, jak oceniacie ten sk³ad. Np. czy mo¿e mnie spuszyæ albo przesuszyæ. Za porz±dne oleje zdarza mi siê p³aciæ nieco wiêcej, zapasów kolosalnych nie mam, wiêc mo¿e siê skuszê. a kupi³am dzi¶ oliwê z oliwek, jutro mo¿e przetestujê na w³osach. |
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
mam go i kocham te olejek
odk±d go mam inne oleje praktycznie posz³y w odstawkê Vision helo No ja teraz jak myjê w³osy co drugi dzieñ to te¿ czê¶ciej u¿ywam szamponu z slsem, praktycznie co drugie mycie, i jak skoñczê ten mój szampon bez slesowy chyba dam sobie spokój z delikatnymi myjad³ami. |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MissChievousTess;37 915763]
Cytat:
![]() A co do spuszenia - mo¿e to uczyniæ, bo ma wysoko glicerynê i mas³o shea, a dodatkowo dalej mas³o kakaowe.
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
mog³abym napisaæ o nim to samo co Ty wy¿ej
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Cytat:
Poza tym te butelki s± genialne, pó¼niej mo¿na sobie wlaæ mieszankê olei albo jak±¶ od¿ywkê z niefajnego opakowania (ja tak zrobi³am z kallosem). |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na szczê¶cie mam tylko po³owê jednego do zu¿ycia, dobrze ¿e nie robi³am zapasów
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam myjê tym bo SLS podra¿nia mi skórê g³owy:
http://fioletowydeszcz.blogspot.com/...ekszajacy.html To praktycznie jedyny szampon jakiego u¿ywam. Bez problemu zmywa oleje, dobrze domywa nawet mocno przet³uszczone w³osy. |
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej ju¿ SLES, ale ten szampon ma t± sam± grupê odpowiedzialn± za mycie: LES-1 (od ALES, jest tylko wymiana kationu z sodowego na amonowy).Za to ten szampon nie ma soli (a wiêkszo¶æ posiada). Mo¿e o to chodzi? Sorki za edycjê, napisa³am gupoty
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-12-01 o 18:33 |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
Cytat:
!!!Cytat:
i oczywi¶cie z moich planów olejowych nic nie wysz³o ![]() ide teraz myc w³oski
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Dziêki, jeste¶cie wielkie. Umyjê rypaczem kilka myæ pod rz±d i obczajê jak tam moje w³osy po tym
![]() Jak± fryzurê zrobiæ na koncert? Proste? Krêcona? Spiête? No nie wiem...
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

a wrêcz mia³am wra¿enie, ¿e by³y przez niego obci±¿one...

!!!