Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2513 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 16:58   #75361
Kociasta
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Co myślicie o odżywce, która ma skład: woda, sls, betaina, proteiny,oleje, zapach i reszta? Jaki jest sens dawać sls i betainę do odżywki? Jakie to może mieć skutki długoterminowe? Koleżanka używa od roku i jest zachwycona, ja użyłam dziś raz ze strachem w oczach, ale o dziwo włosy po niej są b. ładne. Co o tym myśleć?

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:26   #75362
katie100
Wtajemniczenie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37911257]Hmm, są też takie mniejsze a żabek to nie wiem jak używać/przypinać, żeby się podniosły włosy :c[/QUOTE]
moje sucharki z początku listopada podpięte żabkami - czarne żabki, więc trzeba się przypatrzeć, ale ideę widać
btw te mniejsze żabunie za mało jak dla mnie podnoszą włos
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.11.03.jpg (45,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-12-01, 18:15   #75363
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Boszzz dopiero przyszłaś a już Cię nie lubię

jakie długie i jakie ładne ale będzie bosko

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

siemie lniane w swoim pierwotnym założeniu jest przeznaczone do picia, jako środek osłaniający śluzówkę żołądka, przepis z opakowania, czyli dokładnie ten sam, co na żel.

Zapuszczałam od jakiegoś roku po tzw. zemście fryzjera
Teraz mam swoje nożyczki a obcięcie włosów oddaje w ręce mamy
Tylko ciężko ze skrętem u mnie ;/
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:00   #75364
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Co myślicie o odżywce, która ma skład: woda, sls, betaina, proteiny,oleje, zapach i reszta? Jaki jest sens dawać sls i betainę do odżywki? Jakie to może mieć skutki długoterminowe? Koleżanka używa od roku i jest zachwycona, ja użyłam dziś raz ze strachem w oczach, ale o dziwo włosy po niej są b. ładne. Co o tym myśleć?
To wygląda jak skład szamponu.
Stary 2012-12-01, 19:04   #75365
pooolka
Raczkowanie

Dziewczyny czy taka siatka do spania bylaby dobra? Tu blogerka sie zachwyca jej dzialaniem - http://wlosowe-marzenia.blogspot.de/...nych-cz-i.html , a ja sie zastanawiam czy jest ona tak idealna do utrzymania fryzury podczas spania nie niszczäc wlosow?
Jest to faktycznie swietne rozwiazanie dla zakreconych? Spi ktöras z Was w takiej siatce?
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:25   #75366
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
To wygląda jak skład szamponu.
Karmenka, pomyślałam tak samo i stąd moje ogromne zdziwienie, że dziewczyna zachwala, włosy jej się nie rozdwajają itp., sama dziś użyłam i włosy ładnie wyglądają

Stary 2012-12-01, 19:25   #75367
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
moje sucharki z początku listopada podpięte żabkami - czarne żabki, więc trzeba się przypatrzeć, ale ideę widać
btw te mniejsze żabunie za mało jak dla mnie podnoszą włos
Widać, widać
Dziękuję Ci bardzo muszę koniecznie wypróbować i zaopatrzyć się w większą ilość żabek

tak, btw pokazuję moją listę zakupów włosowych i proszę Was o pomoc i doradztwo, co wybrać, a może co jeszcze dorzucić albo wyrzucić

1. Artiste różowa
2a. Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów ciemnych
2b. Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych
2c. Natural Classic Henna Treatment Wax (nie jestem pewna czy to jest ten słynny Wax, którym dziewczyny się zachwycają )
Któraś z tych trzech do wyboru, nie wiem na którą się zdecydować.
3. Czepek
4. Olej sezamowy/ z orzechów włoskich/ ze słodkich migdałów (tu też się zastanawiam, który kupić. (dodam, że dobrze na mnie działa olej z pestek winogron, BDFM)
5. Barwa (już się skończyła )
6a Bingo spa spirulina i keratyna
6b. Bingo z proteinami kaszmiru i kolagenem
6c. Bingo mleczna maska do włosów z elastyną
Tutaj też, któraś do wyboru. nie mam niczego typowo proteinowego.
7. Ocet jabłkowy ( do płukanki)
8. Pianka pomarańczowa z Isany (i tutaj pytanie, czy ona nadaje objętości włosom? Unosi je przy nasadzie? )

I to w sumie tyle, mam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie coś, będę bardzo wdzięczna
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:42   #75368
xestrellax
Rozeznanie

Witam Wszystkich Moje włosy zawsze były takie "niedookreślone", niby proste, niby falowane, dość podatne na kręcenie (nawet na ołówek, jak byłam mała to się tak bawiłam ). No ale do rzeczy. Słyszałam kiedyś, że z takich włosów jak moje można odpowiednią pielęgnacją wyczarować fale/delikatne loki (wiadomo sprężynki się nie zrobią). I zastanawiam się czy nie służyłaby im bardziej właśnie pielęgnacja CG, ale boję się przede wszystkim jednego z najważniejszych punktów - rozczesywania na mokro, dlatego, że od jakiegoś czasu moje włosy są bardzo słabe, delikatne i nadmiernie wypadają. Dlatego boję się, że rozczesywanie ich na mokro skończyłoby się szarpaniną i wyrwaniem połowy... Czy Waszym zdaniem warto próbować?

Jeszcze jedno, czy po tzw. plunkingu, nie macie, hmm jakby to nazwać, groteskowo uniesionych włosów przy skórze głowy? Szczególnie chodzi o te z przodu Efekt push-up jest fajny, ale wydaje mi się, że moje włosy tylko dziwnie by się zagniotły i miałabym takie "kukuryku"

Pozdrawiam i nie krzyczcie za bardzo, jeśli takie pytania padały już milion razy...
Stary 2012-12-01, 20:15   #75369
Riddim
Zadomowienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37916960]

tak, btw pokazuję moją listę zakupów włosowych i proszę Was o pomoc i doradztwo, co wybrać, a może co jeszcze dorzucić albo wyrzucić

1. Artiste różowa
2a. Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów ciemnych
2b. Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych
2c. Natural Classic Henna Treatment Wax (nie jestem pewna czy to jest ten słynny Wax, którym dziewczyny się zachwycają )
Któraś z tych trzech do wyboru, nie wiem na którą się zdecydować.
3. Czepek
4. Olej sezamowy/ z orzechów włoskich/ ze słodkich migdałów (tu też się zastanawiam, który kupić. (dodam, że dobrze na mnie działa olej z pestek winogron, BDFM)
5. Barwa (już się skończyła )
6a Bingo spa spirulina i keratyna
6b. Bingo z proteinami kaszmiru i kolagenem
6c. Bingo mleczna maska do włosów z elastyną
Tutaj też, któraś do wyboru. nie mam niczego typowo proteinowego.
7. Ocet jabłkowy ( do płukanki)
8. Pianka pomarańczowa z Isany (i tutaj pytanie, czy ona nadaje objętości włosom? Unosi je przy nasadzie? )

I to w sumie tyle, mam nadzieję, że któraś z Was mi podpowie coś, będę bardzo wdzięczna [/QUOTE]
2 - Biovax do suchych wymiata :P
4 - Jeżeli Ci to pomoże - dla mnie z pestek winogron działa źle, BDFM średnio - sezam super, o.włoskie źlee, migdały średnio.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich Moje włosy zawsze były takie "niedookreślone", niby proste, niby falowane, dość podatne na kręcenie (nawet na ołówek, jak byłam mała to się tak bawiłam ). No ale do rzeczy. Słyszałam kiedyś, że z takich włosów jak moje można odpowiednią pielęgnacją wyczarować fale/delikatne loki (wiadomo sprężynki się nie zrobią). I zastanawiam się czy nie służyłaby im bardziej właśnie pielęgnacja CG, ale boję się przede wszystkim jednego z najważniejszych punktów - rozczesywania na mokro, dlatego, że od jakiegoś czasu moje włosy są bardzo słabe, delikatne i nadmiernie wypadają. Dlatego boję się, że rozczesywanie ich na mokro skończyłoby się szarpaniną i wyrwaniem połowy... Czy Waszym zdaniem warto próbować?

Jeszcze jedno, czy po tzw. plunkingu, nie macie, hmm jakby to nazwać, groteskowo uniesionych włosów przy skórze głowy? Szczególnie chodzi o te z przodu Efekt push-up jest fajny, ale wydaje mi się, że moje włosy tylko dziwnie by się zagniotły i miałabym takie "kukuryku"

Pozdrawiam i nie krzyczcie za bardzo, jeśli takie pytania padały już milion razy...
CG przewiduje też... brak czesania . Możesz spróbować przeczesać włosy z odżywką do spłukiwania dłońmi, jeśli tego potrzebujesz. Szeroko rozstawione palce pozbierają jednocześnie włosy w pasma, które zafalują . Coś jak metoda rake and shake. Możesz potem zastosować metodę supersoaker, będą jeszcze grubsze pasma do falowania.

Z plunkingiem nie pomogę, bo nie lubię i włosy mi gniecie;P
Stary 2012-12-01, 20:17   #75370
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
edit. są obcięte na prosto, bez cieniowania, myślę, że wtedy bardziej by się kręciły, bo teraz są cięśki, kiedyś zaszaleję i pocieniuję, ale teraz łatwiejsze są w pielęgnacji
prześliczne masz włosy, jaki skręt
Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość

ma wpływ na włosy od wewnątrz
no raczej nie ma

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:29   #75371
jusik
Raczkowanie

Kociasta - może się to to nada jako odżywka do mycia np na krótki wyjazd?
Taki wash&go? Bo bez sensu przed tym myć szamponem czy odżywką...

Kamona
- masz 4 odżywki proteinowe(albo i więcej, bo ja nie znam biowaxów, coś mi się kołacze, że jednak któryś jest całkiem proteiniasty) - artiste i bingówki - może stykną dwie - np artiste i jedna bingówka z mlekiem - będzie bardziej "codzienna", "większe" proteinki.
Chyba, ze zamawiasz bingówki i tak płacisz za przesyłkę i robisz zapas to oki

Ja bym dołożyła kochany Garnier AiK - ja tym robię wszystko - myję sobie i dziecku, używam jako ds i bs i stylizatora. Widziałam, że dziewczyny piszą, że on nie ma czym myć, ale u nas się sprawdza najlepiej - duuużo fajniej niż hegron, który jest polecany<jest ok i tyle> - zmywa oleje, a włosy się mniej przetłuszczają<a są czyste>

Z pianką uważaj - ja mam starą wersję, ale mi się rzuciło, że zmienili skład - popatrz czy ma alko -jeśli ma to kiedyś nie miała pianka z nivei diamon gloss - tu trzeba poczytać jednak
Z działaniem - hm na moich mizernych falkach jest ok, ale delikatna - kręcone włosy dziecka natomiast reanimuje mistrzowsko i blyskawicznie - więc zależy od osobnika i włosów. W ogóle u nas do reanimacji.

I dorzuciłabym słoik miodu - daję niemal do każdej odżywki - czy to do mycia czy maski.

Pewnie resztę dziewczyny podpowiedzą, bo są głębiej z zakręconym temacie

xestrellax ja mam właśnie minimalne falki - plunking mi nie szkodzi - musiałbyś spać w ten sposób, żeby dorobić się dziwnego czegoś na głowie - no chyba, ze masz krótkie włoski, ale na długich wsio oki
Ja się czeszę - przed myciem potem już nie jeśli chcę mieć zdefiniowane fale, ale są różne sposoby i różne szkoły znów podlinkuję dobry blog:

http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...ow-w-fale.html

Trzeba metodą prób i błędów - u mnie skręt zwiększa glut lniany, reszta raczej nie - na szczęście lubię moje włosy i prawie proste i skręcone i lekko sflalowane - ważne żeby w dobrej kondycji

W ogóle to witam się, myślałam, że pisze w falowanych i nawet się dziwiłam, że taki dziś ruch

Edytowane przez jusik
Czas edycji: 2012-12-01 o 20:33 Powód: pomyłka wątku:)
jusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:48   #75372
Kociasta
Raczkowanie

Jusik dzięki

Stary 2012-12-01, 21:23   #75373
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Może było w nich za duże stężenie sles? To też jest chyba istotne.
Chyba to właśnie o to chodziło, jeszcze się temu przyjrzę. Dzięki

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

sama muszę dzis coś połozyc na włosy, ale takie piękne słoneczko, że nie wiem czy usiedzę w domu
Ale ci doobrze.. U mnie mrozńo.

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Na zdjęciach można zauważyć ze włosy kręcą się w cały świat, część przy twarzy, część wgl, część coś próbuje falować.
Faaajne włoski . Nie masz protein. Wielkocząsteczkowe - maseczka z żółtkiem i tych malutkich, które wnikną do włosa, mogą naprawić (u mnie poprawiają skręt) - znajdziesz w odżywce różowej Artiste z Natury za grosze.

Cytat:
Witam Wszystkich

Myślę, że czesania na mokro powinnaś bać się mniej niż na sucho. Czeszemy tylko wtedy, kiedy są mokre i jest na nich odżywka (najczęściej ta do spłukiwania) - grzebień/palce wręcz ślizgają się po włosach, nie to co na sucho .

Co do plunkingu - ja robię na ociekające z odżywką bez spłukiwania tak zamiast turbanu. Potem rozpuszczam, wgniatam żel. Jak zrobię zwykły turban to wyprost, także plunking w tym przypadku jest mi bardzo pomocny
Stary 2012-12-01, 21:29   #75374
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Chyba to właśnie o to chodziło, jeszcze się temu przyjrzę. Dzięki

Ale ci doobrze.. U mnie mrozńo.

Faaajne włoski . Nie masz protein. Wielkocząsteczkowe - maseczka z żółtkiem i tych malutkich, które wnikną do włosa, mogą naprawić (u mnie poprawiają skręt) - znajdziesz w odżywce różowej Artiste z Natury za grosze.

Myślę, że czesania na mokro powinnaś bać się mniej niż na sucho. Czeszemy tylko wtedy, kiedy są mokre i jest na nich odżywka (najczęściej ta do spłukiwania) - grzebień/palce wręcz ślizgają się po włosach, nie to co na sucho .

Co do plunkingu - ja robię na ociekające z odżywką bez spłukiwania tak zamiast turbanu. Potem rozpuszczam, wgniatam żel. Jak zrobię zwykły turban to wyprost, także plunking w tym przypadku jest mi bardzo pomocny
Dziękuje, za odpowiedź, a znajde w jeszcze jakiejś, ponieważ nigdzie w pobliżu nie widziałam natury ?
A można coś więcej o tej maseczce z żółtkiem?
Stary 2012-12-01, 22:20   #75375
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

Ja od niedawna też zaczęłam wydobywać z nich skręt i
a) na początku czesałam na mokro i były o niebo lepsze niż wcześniejsze czesane na sucho
b) teraz nie czesze w ogóle, czasami przejade palcami. Odżywka d/s działa u mnie jak grzebień, nie powinno być wtedy szarpania i wyrywania

a plunking jest bardzo dobry w wydobywaniu skrętu. Pół godziny na głowie na pewno nie zrobi Ci nic dziwnego z włosami, chyba że masz zamiar trzymać "turban" aż do wyschnięcia włosów, wtedy może być różnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Jak robiłam tę maseczkę to dorzucałam wszystko co miałam pod ręką: oliwę z oliwek, jogurt naturalny, miód, żel lniany
Tylko uważaj przy podgrzewaniu ( jeżeli tak robisz) lniany nie lubi się z oliwą a żółtko się szybciutko ścina <- wiem banał, ale przy oliwie+ lnianym wszystko zaczęło mi pyrskać, a z żołtkiem raz przesadziłam i ciężko się nakładało

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:20   #75376
PannaLokowana
Raczkowanie

Dziś byłam u fryzjera i chyba osiągnęłam najwyższy rejestr zadowolenia w życiu, jeśli chodzi o strzyżenie niedługo wrzucę efekty

I szybkie pytanie: czy gdzieś dostępny jest jakiś spis kosmetyków do włosów, z określeniem które to emolienty, humektany, które są proteinowe etc? wróciłam dziś do domu, wpadłam do drogerii polskiej (mają tam wszystko ), mam 3 nowe maski i nie wiem którą i kiedy stosować, żeby nie przedobrzyć.

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:22   #75377
dorka_tw
Rozeznanie

Moje dzisiejsze włoski Bardzo, bardzo mi się podobają. Nie zrobił się sucharki ( nie wiem dlaczego, nie dotykałam) ale skręt jest A jakie mięciutkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0027_zmniejszacz-pl_728662.jpg (139,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0029_zmniejszacz-pl_489437.jpg (124,0 KB, 17 załadowań)

Stary 2012-12-01, 23:27   #75378
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Dziś byłam u fryzjera i chyba osiągnęłam najwyższy rejestr zadowolenia w życiu, jeśli chodzi o strzyżenie niedługo wrzucę efekty

I szybkie pytanie: czy gdzieś dostępny jest jakiś spis kosmetyków do włosów, z określeniem które to emolienty, humektany, które są proteinowe etc? wróciłam dziś do domu, wpadłam do drogerii polskiej (mają tam wszystko ), mam 3 nowe maski i nie wiem którą i kiedy stosować, żeby nie przedobrzyć.
Wrzucaj, chętnie coś podejrze

Lista zanalizowanych kosmetyków:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103#14
Tam wyszukaj te maski i w składzie będzie zaznaczone co w sobie mają. Na inny sposób się nie natknęłam

Stary 2012-12-01, 23:36   #75379
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Wrzucaj, chętnie coś podejrze
Wrzucę wrzucę, tylko je jakoś sensownie zrobię "po mojemu". Aczkolwiek jestem w szoku, fryzjerka nie wgniotła mi nic, absolutnie nic we włosy. jedynie szampon, maska (wella, fuj!) i strzyżenie

Stary 2012-12-01, 23:43   #75380
Riddim
Zadomowienie

Cytat:

Niestety stworzenia takiego kompendium nikt się jeszcze nie podjął chyba. najlepiej szukać w analizach tego, na co masz ochotę/czego potrzebujesz. Są jednak trzy spisy odżywkowe:

Emolientowe odżywki Kascysko
Proteinowe odżywki Kascysko
Ajriszowe odżywki proteinowe
Stary 2012-12-01, 23:50   #75381
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje, za odpowiedź, a znajde w jeszcze jakiejś, ponieważ nigdzie w pobliżu nie widziałam natury ?
Artiste tylko w Naturze niestety
A co do maseczki to dorka już dała znać - bazą może być żółtko plus jakaś odżywka, olej. Mozesz dodać co chcesz - żel lniany, kilka kropel cytrynki i na co tam jescze wpadniesz . Na wlosy na pół godzinki i umyć po swojemu.

Cytat:
Moje dzisiejsze włoski Bardzo, bardzo mi się podobają. Nie zrobił się sucharki ( nie wiem dlaczego, nie dotykałam) ale skręt jest A jakie mięciutkie
Wyglądają coraz to ładniej
Stary 2012-12-01, 23:57   #75382
PannaLokowana
Raczkowanie

Jak wcześniej pisałam: byłam dziś u fryzjerki. Zdjęcia poniżej - porównanie sprzed obcięcia i po. Od razu zaznaczam, że z długości poszło max 2 cm, ale fryzjerka bardzo kocha je ugniatać i upychać pod dyfuzor, dlatego mam efekt babci-moherówki pomieszanej z afro i dlatego nad karkiem wydają się tracić z 10 cm.

ŻEGNAJ SIANO NA KOŃCÓWKACH
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg porównianie po fryzjerze.jpg (73,3 KB, 77 załadowań)

Stary 2012-12-02, 00:20   #75383
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Jak wcześniej pisałam: byłam dziś u fryzjerki. Zdjęcia poniżej - porównanie sprzed obcięcia i po. Od razu zaznaczam, że z długości poszło max 2 cm, ale fryzjerka bardzo kocha je ugniatać i upychać pod dyfuzor, dlatego mam efekt babci-moherówki pomieszanej z afro i dlatego nad karkiem wydają się tracić z 10 cm.

Bardzo ładny kształt Tylko trochę Ci się spuszyły, ale to pewnie wina fryzjerskiej stylizacji. Ale bardziej podoba mi się po podcięciu

Stary 2012-12-02, 00:33   #75384
PannaLokowana
Raczkowanie

Mi też się teraz bardziej podoba. Nareszcie dobrze mi je wycieniowano piętrowo i nareszcie mogę je zapuszczać spokojnie.

Stary 2012-12-02, 00:39   #75385
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Aaaale ciasny skręt. Bardzo podoba mi się cięcie
Stary 2012-12-02, 01:36   #75386
Szotta
Zakorzenienie

Ależ się tu można naoglądać pięknych włosów

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 08:38   #75387
takajedna4
Raczkowanie

Hej

Ostatnio widziałam w Realu taką maskę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-therapy.html

Niestety nie mogę znaleźć ani przeanalizowanego składu ani w ogóle składu? Któraś z Was może ma? Zgodna z cg? A może sobie odpuścić?

Dla mnie kusząca gdyż wydaje mi się że ma piękny zapach
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 09:21   #75388
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od niedawna też zaczęłam wydobywać z nich skręt i
a) na początku czesałam na mokro i były o niebo lepsze niż wcześniejsze czesane na sucho
b) teraz nie czesze w ogóle, czasami przejade palcami. Odżywka d/s działa u mnie jak grzebień, nie powinno być wtedy szarpania i wyrywania

a plunking jest bardzo dobry w wydobywaniu skrętu. Pół godziny na głowie na pewno nie zrobi Ci nic dziwnego z włosami, chyba że masz zamiar trzymać "turban" aż do wyschnięcia włosów, wtedy może być różnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Jak robiłam tę maseczkę to dorzucałam wszystko co miałam pod ręką: oliwę z oliwek, jogurt naturalny, miód, żel lniany
Tylko uważaj przy podgrzewaniu ( jeżeli tak robisz) lniany nie lubi się z oliwą a żółtko się szybciutko ścina <- wiem banał, ale przy oliwie+ lnianym wszystko zaczęło mi pyrskać, a z żołtkiem raz przesadziłam i ciężko się nakładało
Dziękuje za rade ;d dziś będe próbować ;d

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Artiste tylko w Naturze niestety
A co do maseczki to dorka już dała znać - bazą może być żółtko plus jakaś odżywka, olej. Mozesz dodać co chcesz - żel lniany, kilka kropel cytrynki i na co tam jescze wpadniesz . Na wlosy na pół godzinki i umyć po swojemu.

Wyglądają coraz to ładniej
A znacie jeszcze jakąś proteinową odżywkę godna polecenia??
Niestety, na moje nieszczęście nie spotkałam jeszcze natury w okolicy
Stary 2012-12-02, 11:23   #75389
makowa_panienka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
hej powoli wychodzę na prostą z moimi włosami rok temu w wakacje wyglądały koszmarnie.. podcięcie dużo im dało, teraz cel zapuszczanie za wcięcie w talii, marzę o długich włosach \od października sporo mi wypadło, ale walczę dalej i zamierzam łykać Cp i może kozieradkę ( wypróbuję sposób Anwen) no i dalej walka o przysrost,
Dołączam zdjęcie, wczoraj myte, bez flesza

są obcięte na prosto, bez cieniowania, myślę, że wtedy bardziej by się kręciły, bo teraz są cięśki, kiedyś zaszaleję i pocieniuję, ale teraz łatwiejsze są w pielęgnacji
Jakie masz fajne sprężynki

Cytat:
Ładny kolorek

Cytat:

Jakie drobne loczki, śliczności faktycznie po fryzjerze są spuszone, doskonale widać jak dużo robi prawidłowa stylizacja
makowa_panienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 11:34   #75390
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makowa_panienka89 Pokaż wiadomość
Jakie drobne loczki, śliczności faktycznie po fryzjerze są spuszone, doskonale widać jak dużo robi prawidłowa stylizacja
Dziekuję prawidłowa stylizacja to dopiero będzie - kupiłam sitko do cedzenia glutka jak tylko wrócę do domu zabiorę się do roboty!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości