Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-01, 21:57   #2071
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV

Te¿ muszê spróbowaæ jedwabiu. Kole¿anka z Nowego S±cza sprowadza jaki¶ wypasiony z W³och od swojej fryzjerki. Mo¿e siê skuszê? Tylko nie wiem czy to co s³u¿y jej bêdzie mi pasowaæ bo kole¿anka z tych krêconych.
Jedwab L'biotica chyba jest ok, bez alkoholu, prawda? Bo nie chcia³abym przesuszyæ.
Co do chemii- bêdê dalej testowaæ sk³ady. Trochê to potrwa bo sk³ady kosmetyków s± z³o¿one, ale je¶li co¶ wykryjê to dam wam znaæ. Dziêki za wskazówki.
Chyba mogê wykluczyæ w ma³ych stê¿eniach sodium benzoate i sodium chlorate- bo YR z malw± je ma a krzywdy mi nie robi.
Szampon ekologiczny mia³ natomiast chyba w sk³adzie Linalool i Limonele.
Edycja: a jednak nie. Za to SLES na pocz±tku sk³adu
http://vexgirl.blogspot.com/2012/02/...t-szampon.html
I chyba szampony z EDTA te¿ mnie dra¿ni³y- takie per³owe, drogeryjne. I muszê sprawdziæ ten Benzyl Salicylate- raz poparzy³am siê maseczk± aspirynow±, stru¿ka ¶ciek³a mi w okolice oczu i na czo³o, tam gdzie mam cieñsz± skórê i mia³am potem czerwone prêgi na skórze i po 2 dniach skóra siê z³uszczy³a. Mo¿e to to?
Mam w szamponie salicylic acid i citric acid ale chyba w niskim stê¿eniu bo oparzeñ skalpu nie stwierdzi³am.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2012-12-01 o 22:09
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:57   #2072
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

W koñcu wypi³am kubek dro¿d¿y - T¿ mi kupi³.
Nie by³o tak ¼le, wypi³am nawet bez popitki... Dziwny mam gust
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:12   #2073
MissChievousTess
Zakorzenienie

Znalaz³am taki artyku³:
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...go-zawartoscia
Mo¿e to rzeczywi¶cie kwestia ma³ej ilo¶ci lipidów produkowanych przez moj± skórê i negatywnej reakcji na zmiany pH skóry po kosmetykach z SLES w sk³adzie.
Stary 2012-12-01, 22:16   #2074
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

a ja jestem po skalpelku naczyta³am siê dzisiaj o szcztokowaniu cia³a i chyba pora kupiæ szczotê w Rossmannie byle mia³a d³ug± r±czkê, ¿eby mog³a po plecach siê drapaæ ;D

dzisiaj wieczorem w³osom dam spokój, bo jutro chcia³abym, ¿eby w koñcu nie by³y obci±¿one
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:20   #2075
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

a ja w³a¶nie wysuszy³am w³osy i

pewnie po czê¶ci na wp³ynê³y i olej i scandic bananowy ale czujê ¿e siê z t± mask± polubiê

say daj mi trochê motywacji do æwiczeñ
bo kurcze u mnie z tym kiepsko a przyda³y by mi siê regularne æwiczenia ehh
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:26   #2076
MissChievousTess
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa jak moje w³osy bêd± wygl±daæ rano. Skoro dzi¶ grzecznie chodzi³am w czapce. Kurcze chcia³am zacz±æ co¶ piæ na w³osy ale nie wiem co.
Jak by³am dzieckiem to musia³am piæ os³onowo siemiê lniane ( bo bra³am leki) i mia³am wtedy lepsze kud³y. Jad³am te nasionka i bardzo mi smakowa³y. Pokrzywa mi nie podchodzi. A po dro¿d¿ach jako ma³olata mia³am problemy z cer±, wiêc trochê siê bojê.
Chyba kupiê sobie siemiê lniane. I mo¿e jeszcze tran.
Z suplementów chwali³am sobie Revalid i Onozis- mo¿e co¶ takiego sobie kupiê. Bo wiadomo, ¿e jesieni± i zim± w³osy intensywnie wypadaj±.
Kurcze nie pamiêtam ju¿ jak siê to siemiê parzy³o.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Co¶ czujê, ¿e kupiê tego bananowego scanidica
SoBitter- zrób grafik, w jakich godzinach i w jakie dni masz æwiczyæ.
Ja mam wyznaczone co najmniej po 2 godziny w poniedzia³ek, ¶rodê i pi±tek. Je¶li dam radê to czê¶ciej, ale to jest mój plan minimum na tydzieñ i twedy chodzê na si³owniê. Najchêtniej rano. A je¶li w danym dniu nie dam rady rano, to idê po 17.00.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
W koñcu wypi³am kubek dro¿d¿y - T¿ mi kupi³.
Nie by³o tak ¼le, wypi³am nawet bez popitki... Dziwny mam gust
Kaveri, d³ugo ju¿ pijesz te dro¿d¿e? Widzisz jakie¶ zmiany? Warto?
Stary 2012-12-01, 22:27   #2077
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
Znalaz³am taki artyku³:
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...go-zawartoscia
Mo¿e to rzeczywi¶cie kwestia ma³ej ilo¶ci lipidów produkowanych przez moj± skórê i negatywnej reakcji na zmiany pH skóry po kosmetykach z SLES w sk³adzie.
Tylko wiesz, co mi nie pasuje? W KA¯DYM szamponie masz ten sk³adnik. Gdyby ta hipoteza lub ta o alergii by³a prawdziwa, to w³a¶ciwie powinna¶ mieæ megapodra¿nienie na ³ebku 24/7. W porywach mo¿e nawet ranê.

Zmiany pH? Do tej pory dorwa³am jeden szampon ze z³ym pH, i to jeszcze okaza³o siê, ¿e prawdopodobnie trafi³am tylko na lipn± partiê

Nie jest ich jako¶ wiele przeze mnie sprawdzonych: Biokap, Barwa Piwna, Pollena Malwa, Alterra: Perfumfrei, Caffein, Migda³ i Papaya, Bingo Spa z kolagenem, Facelle, Pollena Savona Trzy zio³a.

Fakt, same te sk³adniki s± zasadowe. Ale liczy siê pH ca³ego kosmetyku - które raczej jest prawid³owe.
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:40   #2078
MissChievousTess
Zakorzenienie

no nic, kascysko, w takim razie nie pozostaje mi nic innego ni¿ dalsze ¿mudne poszukiwania tego, co robi mi ze skalpu przys³owiow± jesieñ ¶redniowiecza.
Dziêki za Twój czas- bo pewnie padasz ze zmêczenia a po¶wiêcasz swój czas dla mnie, co naprawdê doceniam. Mo¿liwe, ze mia³am b³êdne wyobra¿enie o tym , co mi szkodzi i ze najwy¿szy czas je skorygowaæ. Postaram przyjrzeæ siê kosmetykom kieruj±c siê Twoimi sugestiami. Mo¿e znajdê jak±¶ sensown± odpowied¼.
Swoj± drog± to ciekawe, ¿e w internecie nawet ¶cis³e informacje o charakterze naukowym na temat przedmiotów codziennego u¿ytku takich jak kosmetyki trudno znale¼æ. W czasie rozmowy z Tob± znalaz³am kilka stron b³êdnie informuj±cych o tym, czym jest SLS i jak dzia³a. Szkoda, ¿e programy popularnonaukowe nie poruszaj± tego typu kwestii i cz³owiek zdany jest sam na siebie.
No nic, bêdê szukaæ dalej. I postaram siê poczytaæ co¶ sensownego na ten temat.
Co do artyku³u- zastanowi³o mnie to, ¿e Cocamidopropylo Betaine raczej mi nie szkodzi.
Ale zwróci³am te¿ uwagê, ¿e zwykle wystêpuje w towarzystwie ³agodz±cego panthenolu.
I fakt, ¿e takie szampony moja g³owa lubi.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2012-12-01 o 22:42
Stary 2012-12-01, 22:44   #2079
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
no nic, kascysko, w takim razie nie pozostaje mi nic innego ni¿ dalsze ¿mudne poszukiwania tego, co robi mi ze skalpu przys³owiow± jesieñ ¶redniowiecza.
Dziêki za Twój czas- bo pewnie padasz ze zmêczenia a po¶wiêcasz swój czas dla mnie, co naprawdê doceniam. Mo¿liwe, ze mia³am b³êdne wyobra¿enie o tym , co mi szkodzi i ze najwy¿szy czas je skorygowaæ. Postaram przyjrzeæ siê kosmetykom kieruj±c siê Twoimi sugestiami. Mo¿e znajdê jak±¶ sensown± odpowied¼.
Swoj± drog± to ciekawe, ¿e w internecie nawet ¶cis³e informacje o charakterze naukowym na temat przedmiotów codziennego u¿ytku takich jak kosmetyki trudno znale¼æ. W czasie rozmowy z Tob± znalaz³am kilka stron b³êdnie informuj±cych o tym, czym jest SLS i jak dzia³a. Szkoda, ¿e programy popularnonaukowe nie poruszaj± tego typu kwestii i cz³owiek zdany jest sam na siebie.
No nic, bêdê szukaæ dalej. I postaram siê poczytaæ co¶ sensownego na ten temat.
Padam na twarz bardzo rzadko, a dzi¶ dodatkowo wyspa³am siê

Podobno maj± teraz tego uczyæ w szko³ach ¶rednich... Ale kto tego ma uczyæ? Mnie mo¿e 1% z tego, co piszê na blogu i tutaj do Was nauczy³y studia. Wiêcej komentarza chyba nie potrzeba?

Betaina wielu skalpom siê nie podoba, ale wiesz - uczulenia to sprawa indywidualna. Mnie pyralgina na przyk³ad zabije xD
Stary 2012-12-01, 22:51   #2080
MissChievousTess
Zakorzenienie

kascysko. powinny uczyæ osoby takie jak ty.
Nigdy nie czyta³am zbyt wielu blogów- bo nie mia³am na to czasu.
Ale chyba zacznê regularnie czytaæ teraz Twojego, bo mam wra¿enie, ¿e mo¿na siê od Ciebie sporo nauczyæ. Swoj± drog±, sk±d Ty siê sama tego nauczy³a¶? Internet? Ksi±¿ki? Ot. ciekawa jestem gdzie szukaæ rzetelnych ¼róde³ informacji.
Stary 2012-12-01, 22:56   #2081
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba zacznê regularnie czytaæ teraz Twojego, bo mam wra¿enie, ¿e mo¿na siê od Ciebie sporo nauczyæ. Swoj± drog±, sk±d Ty siê sama tego nauczy³a¶? Internet? Ksi±¿ki? Ot. ciekawa jestem gdzie szukaæ rzetelnych ¼róde³ informacji.
W du¿ej mierze badania w³asne, troszkê publikacje - szuka³am detergentów do pewnej potrzebnej mi do pracy licencjackiej syntezy. Musia³am oceniæ ich "dra¿liwo¶æ" oraz to, czy otrzymany przeze mnie uk³ad jest stabilny. Sam produkt ma byæ zastosowany do hodowania komórek kostnych, wiêc jego potencjalne dzia³anie uczulaj±ce musia³o byæ prawie zerowe
Ile odczynników napsu³am zanim mi co¶ wysz³o
Dziêkujê za komplementy
Stary 2012-12-01, 22:58   #2082
rozwydrzona
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 670

a szlag by to... ! po co mi by³o nadrabianie w±tku? (pomijaj±c, ¿e po dniu na uczelni 8 stron naklika³y¶cie! ) Mia³am jechaæ na zwyk³e spo¿ywczakowe zakupy, of course, jak zapowiada³am, tak¿e po balsam Pottersowy i upatrzy³am za rozs±dn± cenê olej z winogronowych pestek (nie mia³am go wcze¶niej). Wiadomo, jak to w supermarketach, kupi³am wiêcej ni¿ powinnam, piniondze uciek³y, ale ¿e jeszcze nie tknê³am wyp³aty, wesz³am do C&A... Jak nigdy (!) nie goni³ mnie czas, wiêc siê rozgl±da³am i wypatrzy³am parê rzeczy. Ale gdy ju¿ kupi³am sweter i sukienkê sweterkow±, przypomnia³am sobie, ¿e kiedy¶ widzia³am super sukienkê z zipem z rêkawem 3/4... Tak wiêc przesz³am pó³ galerii i w ¿adnej takiej nie znalaz³am. Za to znalaz³am w³a¶nie na All...
Reasumuj±c: wyda³am bez ¿adnej potrzeby prawie 200z³, sukienka do mnie wo³a "KUP MNIE!", a jeszcze Wy podajecie strony z DDD i ja na nie wchodzê i widzê maski, których stacjonarnie dostaæ nie mogê. Portfel mnie boli

Ale ¿eby nie by³o ca³kiem OT, po raz 1. ! na³o¿y³am olej na od¿ywkê i to po raz 1. olej z pestek winogron
Stary 2012-12-01, 23:08   #2083
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:

ja sobie wyliczam ile s³odyczy zjad³am danego dnia, patrzê na oponkê na brzuchu i nie ma bata, muszê i¶æ æwiczyæ
a tak na serio - du¿o mi daje zapisywanie kiedy æwiczy³am w kalendarzu - na koniec miesi±ca zliczam i siê cieszê, ¿e æwiczy³am wiêcej ni¿ w poprzednim miesi±cu
wszelkie statystyki mnie bardzo motywuj±;D no i zdjêcia ³adnych cia³ek te¿ daj± kopa (mam na fb polubione kilka fitnessowych fanpage'ow ) .
ogólnie z t³uszczem nie mam wielkiego problemu, bardziej chodzi mi o jêdrno¶æ i zarysowanie miê¶ni

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Poka¿ wiadomo¶æ
a szlag by to... ! po co mi by³o nadrabianie w±tku? (pomijaj±c, ¿e po dniu na uczelni 8 stron naklika³y¶cie! ) Mia³am jechaæ na zwyk³e spo¿ywczakowe zakupy, of course, jak zapowiada³am, tak¿e po balsam Pottersowy i upatrzy³am za rozs±dn± cenê olej z winogronowych pestek (nie mia³am go wcze¶niej). Wiadomo, jak to w supermarketach, kupi³am wiêcej ni¿ powinnam, piniondze uciek³y, ale ¿e jeszcze nie tknê³am wyp³aty, wesz³am do C&A... Jak nigdy (!) nie goni³ mnie czas, wiêc siê rozgl±da³am i wypatrzy³am parê rzeczy. Ale gdy ju¿ kupi³am sweter i sukienkê sweterkow±, przypomnia³am sobie, ¿e kiedy¶ widzia³am super sukienkê z zipem z rêkawem 3/4... Tak wiêc przesz³am pó³ galerii i w ¿adnej takiej nie znalaz³am. Za to znalaz³am w³a¶nie na All...
Reasumuj±c: wyda³am bez ¿adnej potrzeby prawie 200z³, sukienka do mnie wo³a "KUP MNIE!", a jeszcze Wy podajecie strony z DDD i ja na nie wchodzê i widzê maski, których stacjonarnie dostaæ nie mogê. Portfel mnie boli

Ale ¿eby nie by³o ca³kiem OT, po raz 1. ! na³o¿y³am olej na od¿ywkê i to po raz 1. olej z pestek winogron
mia³am podobny problem niedawno - sprawdzi³am stan konta i by³am mega zdziwiona, jak szybko pieni±dze siê rozp³ynê³y w powietrzu.. a nic specjalnego nie kupi³am, raczej takie niekontrolowane wydatki po 20-50 z³.. dlatego teraz mam bana na 'zachcianki'
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:08   #2084
Krrem
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 410

Bo¿e nadrobi³am...
Cz³owiek tylko na mecz pojedzie i siê poszwêda z T¯ po empiku i ju¿ tyle stron nadrabiania...

Kupi³am czapkê w koñcu... I nie wygl±dam w niej jak u³om
I dzisiaj lekki przyklap bo wczoraj za du¿o oliwy do awokado mi siê ula³o. A dzisiaj kombinujê z ¿elem do w³osów bo jutro domowy dzieñ.

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:12   #2085
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Wróci³ mój brat i mi mówi"w ogóle by³em kiedy¶ na zakupach, bo mi siê skoñczy³ szampon i od¿ywka, sta³em przed tymi szamponami z 15 minut i wybra³em taki w fajnym opakowaniu i do tego tak± od¿ywkê, ale ju¿ z innej firmy, stojê przy kasie, czytam etykiety, a tam jest napisane, ¿e do w³osów zniszczonych, ale ju¿ mi siê wracaæ nie chcia³o, my¶lisz, ¿e mogê tego u¿ywaæ? czy lepiej to przywie¼æ Tobie?" okaza³o siê, ¿e kupi³ szampon Gliss Kura z p³ynn± keratyn± i od¿ywkê Elseve Total Repair 5, powiedzia³am, ¿e spokojnie mo¿e u¿ywaæ, ale mo¿e mi kiedy¶ przywie¼æ na spróbowanie
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:12   #2086
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Ja w³a¶nie wtar³am Jantar w skalp i jestem gotowa do spania Ale trzeba jeszcze trochê na Wiza¿u po¶lêczeæ

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:14   #2087
Scarrabeo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 068

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Podobno maj± teraz tego uczyæ w szko³ach ¶rednich... Ale kto tego ma uczyæ? Mnie mo¿e 1% z tego, co piszê na blogu i tutaj do Was nauczy³y studia. Wiêcej komentarza chyba nie potrzeba?
Serio? Nie potrafiê sobie tego wyobraziæ.

Cytat:
Ale chyba zacznê regularnie czytaæ teraz Twojego, bo mam wra¿enie, ¿e mo¿na siê od Ciebie sporo nauczyæ.
Blog kascysko to jeden z najlepszych blogów w kosmetycznym wirtualnym ¶wiatku. A mówiê to jako osoba wyj±tkowo sceptycznie nastawiona do takiej internetowej dzia³alno¶ci.

Cytat:
Ja wyda³am wczoraj 60 z³otych w empiku i oficjalnie po¿egna³am siê z zakupami w DDD.

Rozumiem wiêc ¿al Twój i ³±czê siê w portfelowym bólu.
Scarrabeo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:14   #2088
MissChievousTess
Zakorzenienie

kascysko, je¶li bêdê mieæ kiedykolwiek t³umaczenia chemiczne ( a mog± siê zdarzyæ jak ju¿ bêdê przysiêg³ym) to na pewno bêdê siê z Tob± konsultowaæ.
Uwa¿am, ¿e komplementy zas³u¿one.
Same badania brzmi± ciekawie. Mo¿e powinna¶ co¶ za granic± opublikowaæ?
Ceniê naukê i ceniê rzeteln± wiedzê. Nie mówi±c o tym, ¿e ceniê tych, którzy maj± rzeteln± wiedzê z jakiej¶ dziedziny i staraj± siê j± przekazaæ w sposób przystêpny innym ludziom- co ty robisz tutaj na forum i na swoim blogu.
Btw, czytam w³a¶nie o kosmetykach na bazie komórek macierzystych. Ponoæ s± te¿ ju¿ takie na w³osy. S³ysza³a¶ mo¿e co¶ na ten temat? Czy to mo¿e dzia³aæ czy to raczej bujda? Tu wspominaj± o kuracji PhytoLium 4 Phyto
Stary 2012-12-01, 23:15   #2089
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
A

Co¶ czujê, ¿e kupiê tego bananowego scanidica
SoBitter- zrób grafik, w jakich godzinach i w jakie dni masz æwiczyæ.
Ja mam wyznaczone co najmniej po 2 godziny w poniedzia³ek, ¶rodê i pi±tek. Je¶li dam radê to czê¶ciej, ale to jest mój plan minimum na tydzieñ i twedy chodzê na si³owniê. Najchêtniej rano. A je¶li w danym dniu nie dam rady rano, to idê po 17.00.
Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
ja sobie wyliczam ile s³odyczy zjad³am danego dnia, patrzê na oponkê na brzuchu i nie ma bata, muszê i¶æ æwiczyæ
a tak na serio - du¿o mi daje zapisywanie kiedy æwiczy³am w kalendarzu - na koniec miesi±ca zliczam i siê cieszê, ¿e æwiczy³am wiêcej ni¿ w poprzednim miesi±cu
wszelkie statystyki mnie bardzo motywuj±;D no i zdjêcia ³adnych cia³ek te¿ daj± kopa (mam na fb polubione kilka fitnessowych fanpage'ow ) .
ogólnie z t³uszczem nie mam wielkiego problemu, bardziej chodzi mi o jêdrno¶æ i zarysowanie miê¶ni

-

Naprawdê muszê siê jako¶ zmobilizowaæ, ograniczyæ s³odycze i rzeczywi¶cie zabraæ siê za æwiczenia. Chyba notowanie trochê mi pomo¿e.
I w koñcu muszê przestaæ wymy¶laæ wymówki aktualna to kaszel, ale ¿e kaszle mnie prawie od miesi±ca to inna inszo¶æ
Stary 2012-12-01, 23:15   #2090
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ

mia³am podobny problem niedawno - sprawdzi³am stan konta i by³am mega zdziwiona, jak szybko pieni±dze siê rozp³ynê³y w powietrzu.. a nic specjalnego nie kupi³am, raczej takie niekontrolowane wydatki po 20-50 z³.. dlatego teraz mam bana na 'zachcianki'
dlatego publicznie og³aszam (bêdzie mi ³atwiej dotrzymaæ s³owa ), i¿ jedyne moje wydatki to bêd± rzeczona sukienka i Maska Bingo (no taka du¿a, taka zachwalana i tylko za 12z³). no i prezenty ¶wi±teczne...

ja nawet zrobi³am skalpela tydz temu... mia³am robiæ 2-3x tydz... i póki co to by³ 1. i ostatni raz mo¿e wezmê z Ciebie dobry przyk³ad do motywacji
Stary 2012-12-01, 23:22   #2091
sanlan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 585

oo matko znowu mia³am chyba 6 stron nadrabiania

jak tam wasze andrzejki?

ja upiek³am rafaello, ale jeszcze nie zastyg³o wiêc patrze na nie tylko
wróci³am z knajpy, bo na chwile wysz³am z T¯tem iii ... no poimprezowane
dodam tylko, ¿e niepotrzebnie wyprostowa³am w³osy i jestem teraz z³a (mia³am cich± nadzieje, ¿e udamy siê na jak±¶ imprezê) !
ale w³a¶ciwie to sie sama zdziwi³am jak wyprostowa³am, troszkê podros³y, bo tak jak zwi±zê albo odgniotê na ¿elu lnianym to za bardzo nie widaæ.

i jeszcze pytanko: u¿ywa która¶ z was jakiej¶ od¿ywki d/s jako b/s ? tzn my¶lê o tym, ¿e w minimalnej (naprawdê) ilo¶ci ;>

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
sanlan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:26   #2092
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Poka¿ wiadomo¶æ
Blog kascysko to jeden z najlepszych blogów w kosmetycznym wirtualnym ¶wiatku. A mówiê to jako osoba wyj±tkowo sceptycznie nastawiona do takiej internetowej dzia³alno¶ci.
Jak mi mi³o kochana, dziêkujê
Cytat:
kascysko, je¶li bêdê mieæ kiedykolwiek t³umaczenia chemiczne ( a mog± siê zdarzyæ jak ju¿ bêdê przysiêg³ym) to na pewno bêdê siê z Tob± konsultowaæ.
Uwa¿am, ¿e komplementy zas³u¿one.
Same badania brzmi± ciekawie. Mo¿e powinna¶ co¶ za granic± opublikowaæ?
Ceniê naukê i ceniê rzeteln± wiedzê. Nie mówi±c o tym, ¿e ceniê tych, którzy maj± rzeteln± wiedzê z jakiej¶ dziedziny i staraj± siê j± przekazaæ w sposób przystêpny innym ludziom- co ty robisz tutaj na forum i na swoim blogu.
Btw, czytam w³a¶nie o kosmetykach na bazie komórek macierzystych. Ponoæ s± te¿ ju¿ takie na w³osy. S³ysza³a¶ mo¿e co¶ na ten temat? Czy to mo¿e dzia³aæ czy to raczej bujda? Tu wspominaj± o kuracji PhytoLium 4 Phyto
Mój brat (fizyk przed habilitacj±) twierdzi, ¿e z mojego licencjatu to ¶mia³o doktorat mo¿na obroniæ Ale ja siê nie znam, jestem na pocz±tku naukowej zabawy.

Przeczyta³am jaki¶ opis na jakiej¶ stronie - ekstrakt z komórek macierzystych jab³oni? Wiesz, ja uwa¿am, ¿e jak kto¶ wyprodukuje co¶ naprawdê innowacyjnego to: a) nie boi siê publikacji sk³adu INCI w internecie; b) nie u¿ywa milion razy z³o¿enia "sk³adnik opatentowany"; c) nie nazywa zwyk³ych sk³adników (czasem zwyk³ej gliceryny, pantenolu i podobnych) chiñskobrzmi±cymi nazwami pseudopatentowymi;d) nie u¿ywa nadmiaru s³ów "naukowych", typu mikrocyrkulacja, glikoproteiny itp. Dobry kosmetyk obroni siê bez tego, a s³aby potrzebuje tego, by nie¶wiadomi konsumenci kupowali.
A cena to ju¿ w ogóle, adekwatna do nat³oku dziwnych nazw w opisie.

Suma sumarum? Patrz±c na to stwierdzam, ¿e wcierka z kozieradki da ten sam efekt, bo zahamuje przemianê testosteronu w DHT odpowiedzialnego za pewne typy ³ysienia, g³ównie androgenowe.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sanlan Poka¿ wiadomo¶æ
i jeszcze pytanko: u¿ywa która¶ z was jakiej¶ od¿ywki d/s jako b/s ? tzn my¶lê o tym, ¿e w minimalnej (naprawdê) ilo¶ci ;>
Z b³ogos³awieñstwem mo¿esz, niejedna w³osomaniaczka tak czyni
Stary 2012-12-01, 23:32   #2093
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdê muszê siê jako¶ zmobilizowaæ, ograniczyæ s³odycze i rzeczywi¶cie zabraæ siê za æwiczenia. Chyba notowanie trochê mi pomo¿e.
I w koñcu muszê przestaæ wymy¶laæ wymówki aktualna to kaszel, ale ¿e kaszle mnie prawie od miesi±ca to inna inszo¶æ
Na kaszel kup jaki¶ syrop i po sprawie.
Poza tym regularny trening podnosi odporno¶æ i uwaga- przy regularnym treningu nie odczuwa siê bóli przed miesi±czk±. Serio.
Ja po zaleczeniu endo okresu praktycznie nie czujê. A dok±d trenujê regularnie na si³owni to ju¿ w ogóle czujê siê ¶wietnie.
Poza tym lepiej siê po tym sypia, cz³owiek jest bardziej odporny na stres. I ja np. si³owni± zabi³am cellulit na udach i na ty³ku (przysiady z obci±¿eniem) wiêc moim zdaniem warto.
S³odyczy nie ogranicza³am i nie ograniczam. Po 3 miesi±cach na si³owni bez ¿adnych zmian diety schud³am 8 kilo. I smuklejê nadal.
A po treningu nie mam problemu z wyj¶ciem do mojej ulubionej cukierni.
Tak¿e polecam ruch, byle regularnie, trening si³owy jest super. Natomiast diet nie polecam. Sama na pewno na ¿adnej bym nie wytrzyma³a. I jestem ¿ywym dowodem na to, ¿e wcale nie trzeba siê katowaæ diet±, ¿eby schudn±æ. Obecnie tylko wzmacniam i rze¼biê miê¶nie. Dziêki si³owni nie mam potrzeby siê odchudzaæ. Na redukcjê wagi polecam 1 godzinê rozgrzewki- kardio i 1 godzinê æwiczeñ si³owych. Obecnie robiê ju¿ tylko pó³ godziny cardio a resztê si³owo. A nied³ugo poszukam czego¶ jeszcze- kusi mnie squash i szermierka ;-)
Stary 2012-12-01, 23:34   #2094
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Poka¿ wiadomo¶æ
A ja mam takie pytanie: znacie mo¿e jakie¶ dobre na w³oski niemieckie suplementy? I gdzie je kupiæ?
Mieszkam w Niemczech i mam ju¿ do¶æ dzwonienia do mamy, ¿eby kupi³a to i tamto i mi wys³a³a...;/ A jak jestem w Pl to zazwyczaj tylko na weekend jestem i nie mam czasu zrobiæ wiêkszych zakupów
Zartujesz????
Mieszkasz w niemczech - masz DM: Alterry , alverde,... plus Rossmann zyc nie umierac

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Chcia³abym ¿eby by³a taka jak na zdjêciu ale nie wiem jak j± unie¶æ ¿eby siê trzyma³a...
Bosh, nazwijcie mnie staroswiecka, ale kompletnie nie rozumiem tej mody na takie wygolenie rozumiem na zero, na irokeza, ale to cos... ????? :/

Edytowane przez grudniowa
Czas edycji: 2012-12-01 o 23:36
grudniowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:36   #2095
vanilla_kate
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 961

Cytat:
eh, ja te¿ wyniki badañ glukozy mnie do tego zmusi³y, muszê ogarn±æ ten mój tryb ¿ycia kto to widzia³ ¿eby w wieku 23 lat i przy mojej muszej wadze mieæ stan przedcukrzycowy

W dodatku przez ca³y tydzieñ najwcze¶niej by³am w domu o 20 i nie mia³am si³y zrobiæ z w³osami nic wiêcej, ni¿ je umyæ. Jutro im wynagrodzê )

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
Zartujesz????
Mieszkasz w niemczech - masz DM: Alterry , alverde,...

Bosh, nazwijcie mnie staroswiecka, ale kompletnie nie rozumiem tej mody na takie wygolenie rozumiem na zer, na irokeza, ale to cos... ????? :/
nie jeste¶ jedyna, mi siê te¿ nie podoba

vanilla_kate jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:37   #2096
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:

Mój brat (fizyk przed habilitacj±) twierdzi, ¿e z mojego licencjatu to ¶mia³o doktorat mo¿na obroniæ Ale ja siê nie znam, jestem na pocz±tku naukowej zabawy.
szczerze zazdroszczê... Kiedy ja podajê promotorce mój pomys³ na mgr, ona na to, ¿e nie mo¿e tak byæ, bo to trudne, za du¿o wszystkiego i mam wszystko upro¶ciæ... Kiedy mówiê, ¿e jestem ¶wiadoma, ¿e to wymaga wiêcej pracy i wk³adu w³asnego, jednak z ca³± t± ¶wiadomo¶ci± chcê siê takich badañ podj±æ i taki jest MÓJ pomys³ na mgr, patrzy wyj±tkowo sceptycznie...

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Poka¿ wiadomo¶æ

nie jeste¶ jedyna, mi siê te¿ nie podoba
ani mi
Stary 2012-12-01, 23:39   #2097
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze zazdroszczê... Kiedy ja podajê promotorce mój pomys³ na mgr, ona na to, ¿e nie mo¿e tak byæ, bo to trudne, za du¿o wszystkiego i mam wszystko upro¶ciæ... Kiedy mówiê, ¿e jestem ¶wiadoma, ¿e to wymaga wiêcej pracy i wk³adu w³asnego, jednak z ca³± t± ¶wiadomo¶ci± chcê siê takich badañ podj±æ i taki jest MÓJ pomys³ na mgr, patrzy wyj±tkowo sceptycznie...
Bêdzie dobrze, mam nadziejê, ¿e j± urobisz
Moja promotorka to szalenie pozytywna osoba, otwarta na wszelkie pomys³y, sk³onna do pomocy jak nikt - gdy siê trochê pochorowa³am pod koniec zesz³ego roku akademickiego potrafi³a sama dokoñczyæ za mnie syntezy
I jak inkubujemy próbki to gadamy o kosmetykach, moim blogu i w ogóle o wszystkim

AA szczerze mia³am zamiar lic. pisaæ u kogo innego, tylko zosta³am odes³ana z kwitkiem. To by³o najlepsze, co na studiach mnie spotka³o Teraz dzia³amy razem w stronê projektu i magisterki
Stary 2012-12-01, 23:40   #2098
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Na kaszel kup jaki¶ syrop i po sprawie.
Poza tym regularny trening podnosi odporno¶æ i uwaga- przy regularnym treningu nie odczuwa siê bóli przed miesi±czk±. Serio.
Ja po zaleczeniu endo okresu praktycznie nie czujê. A dok±d trenujê regularnie na si³owni to ju¿ w ogóle czujê siê ¶wietnie.
Poza tym lepiej siê po tym sypia, cz³owiek jest bardziej odporny na stres. I ja np. si³owni± zabi³am cellulit na udach i na ty³ku (przysiady z obci±¿eniem) wiêc moim zdaniem warto.
S³odyczy nie ogranicza³am i nie ograniczam. Po 3 miesi±cach na si³owni bez ¿adnych zmian diety schud³am 8 kilo. I smuklejê nadal.
A po treningu nie mam problemu z wyj¶ciem do mojej ulubionej cukierni.
Tak¿e polecam ruch, byle regularnie, trening si³owy jest super. Natomiast diet nie polecam. Sama na pewno na ¿adnej bym nie wytrzyma³a. I jestem ¿ywym dowodem na to, ¿e wcale nie trzeba siê katowaæ diet±, ¿eby schudn±æ. Obecnie tylko wzmacniam i rze¼biê miê¶nie. Dziêki si³owni nie mam potrzeby siê odchudzaæ. Na redukcjê wagi polecam 1 godzinê rozgrzewki- kardio i 1 godzinê æwiczeñ si³owych. Obecnie robiê ju¿ tylko pó³ godziny cardio a resztê si³owo. A nied³ugo poszukam czego¶ jeszcze- kusi mnie squash i szermierka ;-)
co do tego kaszlu to nie jest takie proste niestety

Co do ruchu to zdajê sobie sprawê jakie plusy daje, tylko ¿e ja jestem leñ patentowany no ale muszê siê zawzi±æ w sobie i dzia³aæ

ok, sorki za off top i zmykam do spania
Stary 2012-12-01, 23:42   #2099
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

To ja mówiê ci, ¿e masz wielki potencja³ i ¿e warto siê z nim ju¿ teraz pokazaæ szerszemu ¶wiatu. Wiem co mówiê-wujek biochemik, kuzynka biochemik.
Wuj swoj± renomê zbudowa³ od podstaw sam, tak¿e dziêki temu, ¿e od pocz±tku kariery stara³ siê wyrobiæ sobie nazwisko za granic±. Ty te¿ powinna¶, do tego potrzebne s± publikacje w pismach bran¿owych za granic±. W tym zakresie gdyby¶ chcia³a publikowaæ za granic± chêtnie s³u¿ê pomoc±. Poza tym s± stypendia np. firmy L'oreal dla kobiet w naukach ¶cis³ych- warto siê ubiegaæ, warto siê pokazaæ.
¯eby nie byæ go³os³own±, to mój wujek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Stec
A kuzynkê mogê ci przedstawiæ na priv
Znam te¿ uroczego profesora biochemii z Hiszpanii i generalnie co nieco wiem o bran¿y nie tyle chemicznej co biochemicznej w Polsce i za granic±.
Choæ do tej pory interesowa³y mnie inne kwestie ni¿ kosmetyki czy detergenty. Bardziej interesowa³y mnie troszkê inne zagadnienia st±d kwestie zwi±zane z w³osami muszê nadrobiæ.
Poka¿ siê ¶wiatu kascysko bo masz g³owê na karku.
Oby wiêcej by³o takich dziewczyn w Polsce.
Stary 2012-12-01, 23:44   #2100
sanlan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 585

Cytat:
Z b³ogos³awieñstwem mo¿esz, niejedna w³osomaniaczka tak czyni
w³a¶nie te¿ tak uczyni³am po wyprostowaniu w³osów, chocia¿ w sumie da³am wcze¶niej jedwab CHI to taka pogoda i wilgotno, ¿e zaraz by siê spuszy³y... a tu wróci³am i w³oski dalej takie same, dobrze wiedzieæ ) dziêkujê

tak piszecie o tych szamponach i innych rypaczach, ¿e sama zaczê³am siê zastanawiaæ co jest co (u mnie)

tzn mam na stanie obecnie:
*Timotei Jericho Rose (2 w 1, z od¿ywk±) z olejkiem kokosowym
*Ziaja figowa do w³osów normalnych
* Syoss z linii Sylicon Free
*Joanna Rzepa wzmacniaj±ca

i jak dla mnie tym rypaczem jest syoss i ta rzepa, czy to jest na odwrót ;>
kiedy¶, nim zacze³am jak±¶ wiêksz± pielêgnacjê, to ten syoss mnie denerwowa³ strasznie... pl±ta³ w³osy, mia³am wra¿enie, ¿e by³y tak czyste, ¿e a¿ trzeszcza³y i naprawde mnie to denerwowa³o.
teraz u¿ywam go w sumie do zmywania olei, nie lubiê go u¿ywaæ kiedy np. nie mam czasu na na³o¿enie chocia¿ na chwile od¿ywki.
w³a¶ciwie szampony jakie¶ takie zwyk³e, bo jeszcze nie przywi±za³am do tego takiej wagi, jednak wydaje mi siê, ¿e szampony bez SLS (ten nieszczêsny syoss) powoduj± u mnie przesuszenie.
czy mogê siê myliæ ;> ?

edit: mi te¿ siê nie podobaj± wygolone boki, tzn nie wygoli³abym sama sobie. ale niektórym to naprawdê pasuje ! trzeba te¿ byæ odwa¿nym bo ja bym sie chyba naprawdê ba³a
wg mnie Tobie CrimsonGhost to pasuje, w³oski fajnie unosz± Ci siê od nasady, i dobrze to wygl±da natomiast jak widzê dziewczynê z wygolonym bokiem i takie przylizane, oklapniête kud³y to ju¿

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II

Edytowane przez sanlan
Czas edycji: 2012-12-01 o 23:51
sanlan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.