|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
Cytat:
Mają tam dużo przyjemnych kosmetyków na wystawie widziałam półprodukty, były też marki z helfów np. Hesh, jak tam przyszłam, to akurat była dostawa tych ruskich kosmetyków, na które był szał w blogosferze ostatnio. Nie wiem jak się kształtują dokładnie ceny, bo ja tam weszłam tylko po farbę. Kosztowała dokładnie tyle co w Internecie. Innym rzeczom się specjalnie nie przyglądałam.
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
magyarparaszt Super, dzięki
![]() Lisbeth - dziękuję teraz to już kieszeń opustoszeje
|
#1563 |
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37866552]Na Bohaterów Monte Cassino koło McDonalda jest taki budynek z boxami w środku. Coś jakby pasaż handlowy. Na piętrze jest ten sklep.
Mają tam dużo przyjemnych kosmetyków na wystawie widziałam półprodukty, były też marki z helfów np. Hesh, jak tam przyszłam, to akurat była dostawa tych ruskich kosmetyków, na które był szał w blogosferze ostatnio. Nie wiem jak się kształtują dokładnie ceny, bo ja tam weszłam tylko po farbę. Kosztowała dokładnie tyle co w Internecie. Innym rzeczom się specjalnie nie przyglądałam.[/QUOTE]Może Cię kiedyś tam spotkam
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
Aż strach pomyśleć, jak to się skończy
może jakąś wymianką
|
#1565 |
|
Konto usunięte
|
Jakby co następną wizytę planuję za jakieś 2 miesiące, jak już mi się skończy poprzednia porcja Khadi
![]() Ja tam sie nie mam na co wymieniać. Obecnie posiadam tak z 5-6 kosmetyków do włosów
|
|
|
|
#1566 |
|
koci świat
|
Lisbeth a może wiesz gdzie w Gdyni można dostać ???? Jeśli nie to będę musiała zrobić sobie wycieczkę do Sopotu.
|
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf http://www.hennapage.com/henna/trans.../polishmix.pdf ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Znalazłam ciekawą informację dotyczącą mieszanek hindigo na angielskich stronach poświęconych hennie. Postarałam się trochę przetłumaczyć, może komuś się przyda: Cytat:
Następnym razem chyba rozrobię khadi ciemny brąz, dodam rozrobioną amlę i następnie taką mieszankę dodam do rozrobionego indygo. Ciekawi mnie to użycie wody destylowanej - może ktoś coś o tym powiedzieć? Ciekawe czy nie warto użyć wody destylowanej nie tylko do henny i amli, ale przede wszystkim do indygo? |
||
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1571 |
|
BAN stały
|
Farbowałyście kiedykolwiek henną ELD ?
Jakie wrażenia ? |
|
|
|
#1572 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A powiedz jesteś pewna, że jesteś uczulona na rozjaśniacz? Czy na farbę sklepową? Bo to różne rzeczy. I jak się to uczulenie objawiło? Najczęściej uczula substancja zawarta w farbie (w tubce z farbą, p-fenylenodiamina = PPD). Mówiłaś coś jeszcze, że farby fryzjerskie mogłabyś stosować, czyli one cię nie uczulają? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-11-29 o 16:38 |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam dziś zachwycona kiedy przechodząc sobie przez środek łódzkiej Manufaktury zobaczyłam świąteczne stoisko z henną Khadi i różnymi olejkami... Khadi wyglądała pięknie, ładne opakowanie, prezentowała się świetnie i chyba się skuszę i zrobię sobie prezent świąteczny
![]() Cytat:
Oczywiście z pewnością henna takich marek jak Khadi jest dużo lepsza, ale wiadomo - mnie skusiła cena i to, że za 3,50 mogę kiedy tylko chcę kupić ją w budce przed blokiem i nie muszę czekać na wysyłkę. Teraz ze względu na to, że znalazłam Khadi na stoisku zamierzam kupić i sprawdzić, wtedy będę miała porównanie i będę mogła na sobie ocenić różnice w jakości
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 |
|
koci świat
|
Mi elda nie podpasowała !!! Ciężko się rozprowadzała i potem na włosach prawie zaschła ( być może dodałam za mało wody to był mój pierwszy raz z henną ) ciężko się spłukiwała a efekt na włosach właściwie żaden. po ok tygodniu zrobiłam khadi i zupełnie inne doznania- super się rozprowadziła, nic nie zaschło, kolor się ładnie przyciemnił a połysk taki że każdy się pyta co zrobiłam z włosami
|
|
|
|
#1577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jakim kolorem robiłaś?
|
|
|
|
|
#1578 |
|
koci świat
|
Jasny brąz ale wyszedł ciemniejszy i ma lekko rudą poświatę ale o to mi nie przeszkadza. Ten połysk na włosach jest niesamowity nigdy nie myślałam że moje włosy będą kiedyś taki miały po tylu przejściach
|
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
Kusicie coraz bardziej
![]() Ja celuję w jak najbardziej rudy, chyba powinnam zakupić czystą hennę red, prawda? |
|
|
|
#1580 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
A Khadi też ma sianowo-chomikowy zapach?
|
|
|
|
#1582 |
|
koci świat
|
Ostatnio też mi rudy marzy !!!! Zaczynam wariować z tą henną
po obejrzeniu galerii zdjęć !!!---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- tak ale nie tak mocny jak eld i po myciu nic już nie było czuć choć mi akurat ten zapach nie przeszkadza. |
|
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
ponieważ 'nawróciłam' się na naturalną pielęgnację postanowiłam też zacząć naturalnie farbować włosy. Wczoraj zrobiłam pierwsze testy henną Lush (zmieszałam Caca Noir i Caca Brun) bo chcę kolor jak najbardziej brązowy, a jak najmniej czerwony/miedziany. Nałożyłam sobie toto na pasemko jedno na 4 godz. i nic. Więc nałożyłam na drugie pasemko na noc (jakieś 7 godz.) i zero zmiany koloru. Od razu powiem, że nie umyłam włosów tuż przed nałożeniem henny na pasemka (miałam za to myte rano tego samego dnia szamponem naturalnym z naturalną odżywką, bez żadnych pianek, czy innych utrwalaczy). Zalałam po prostu gorącą, lekko odstaną wodą (bez cytryny, kawy, czy herbaty) okruszki i paluchami w rękawiczce pomaziałam włosy wcierając lekko hennę. Włosy mam farbowane, dodatkowo rozjaśnione słońcem, ale zabarwienia po hennie nie było też na świeżutkich odrostach. Macie jakiś pomysł, co zrobić? |
|
|
|
#1584 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1585 |
|
koci świat
|
Nie pozostaje mi więc nic innego jak poczekać na pensję i udać się na zakupy do Sopotu
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
witam, nie wiecie, czy to prawda, że torebkę z henną po otwarciu trzeba trzymać w lodówce?
|
|
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lisbeth i inni eksperymentujący z różnymi markami: Jakiej firmy henna jest najbardziej "czysta", bez dodatków chemii? Khadi na pewno, lecz jest dość drogie, zastanawiam się czy są jakieś inne marki, które mają dobrej jakości hennę? Bo naczytałam się sporo o tym, że niestety nie wszystkie "100% henna" to to samo :/ |
|
|
|
|
#1588 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1589 |
|
Przyczajenie
|
jaki kolor i firmę henny wybrać aby włosy wyszły bardzo ciemne, prawie czarne jednak nie takie kruczo czarne?
|
|
|
|
#1590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Khadi ciemny brąz, albo czarna Khadi.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

na wystawie widziałam półprodukty, były też marki z helfów np. Hesh, jak tam przyszłam, to akurat była dostawa tych ruskich kosmetyków, na które był szał w blogosferze ostatnio. Nie wiem jak się kształtują dokładnie ceny, bo ja tam weszłam tylko po farbę. Kosztowała dokładnie tyle co w Internecie. Innym rzeczom się specjalnie nie przyglądałam.

może jakąś wymianką