|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Coś czuję, że z listopada to tylko ja zostanę
![]() W poniedziałek wybieram się na oddział położniczy, może się mały wreszcie zdecyduje ![]() Dla wszystkich nowych mamuś serdeczne gratulacje
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI
Wrzucilam zdjecia May do albumu jakby ktoras chciala sobie zobaczyc
U nas powoli, probowalam mala karmic na zmiane piersia i butla ale niestety Maya nie chce wspolpracowac przez co NIESTETY bedziemy karmic mm Ogolnie grzeczna z niej dziewuszka, fakt ze dzis troche koncert dala, ale mam nadzieje ze juz dobrze i bedzie jakos tam nocka przespana ![]() ![]() Z cycami moimi troszke lepiej, pije szalwie,masuje i troche odciagam laktatorem, mam nadzieje ze juz niedlugo Ide poczytac chociaz co na biezaco u was slychac. A relacje z porodu napisze innego dnia bo bedzie dluuuuugo a mala teraz co chwile sie przebudza ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- fasolka & happy_eve gartulacje kochane ![]() ![]()
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Tommorow a na co jest szałwia?
BTW. Masz urodziny 8 czerwca?
|
|
|
|
#1024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję i lecę aktualizować
|
|||||
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACKE DLA HAPPY_EVE
Ładna data 1 grudnia 2012 prawda ![]() Ja dzisiaj piorę, prasuję, gotuję i wpierdzielam co popadnie. Co za dzień. Dobrze, że już się kończy. Narobiłam dzisiaj bananów w cieście naleśnikowym i nikomu nie smakują, tylko mi ![]() Dziewczyny wyluzujcie z tymi cesarkami. Ja już jedną przeżyłam, przede mną druga i szczerze nie wyobrażam sobie rodzić ponad 4kg dzieciaczki sn. Dla mnie to za duże ryzyko urazów. Mam przykład w najbliższej rodzinie. Siostra 4700g wypchnięta przez gina na siłę ma niedowład prawej ręki przez porażenie splotu barkowego podczas porodu. Jeżeli chodzi o uniknięcie bólu to bzdura, bo jak znieczulenie puszcza to boli okropnie. Nie wyobrażam sobie gorszego bólu, ale nie wiem jak boli poród sn. Stresuję się i teraz cc, nawet bardziej jak za pierwszym razem, bo podobno gorzej się znosi drugie cc i z powodu możliwych powikłań. Ale nie pozostaje mi nic innego. Wyboru nie mam.
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA HAPPY !!!!!!!!
Maya przesliczna
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Tommorow córa śliczna!
A mi się dzisiaj moja śniła. Ważyła 3080 (niedoczekanie moje) miała 42 cm (łot de fak) i piękne brązowe oczy na pół twarzy Musiałam zmodyfikować pierwsze posty bo się nasze rodzące nie chciały zmieścić. Teraz dzieciaczki mamy w pierwszym a mamusie-paczuszki w drugim
|
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
DeKajka dziekuje kochana dzika_kaka dziekuje ![]() Mystique szalwia jest na zapobiegniecie stanow zapalnych |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
happy gratuluje!!!
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- kurcze tak patrze na nasza listę to niektóre dzieciaczki już dobry miesiąc mają, mówięc o tych donoszonych, bo nasze wczesniaczki to juz w ogóle...
|
|
|
|
#1030 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja wieczornie - dzisiaj był dzień marudzenia mojej niuni .... od 3 nad ranem do 15 tej na rączkach a jak tylko odłożyłam do łóżeczka to ryk .... około 16 tej padła już ze zmęczenia.
Ja dopiero o 13 tej ubrałam się i wyprysznicowałam a o 14 tej jadłam śniadanie ![]() A w kwestii cesarskiego cięcia to każdy reaguje inaczej ..... ja się nasłuchałam opowieści o masakrycznym bólu, że przez tydzień nie będę mogła nogi podnieść do góry tak żeby do wysokiego brodzika wejść itd itd. A okazało się że w drugiej dobie śmigałam jak nakręcona po położnictwie i sobie nogi goliłam pod prysznicem bo mnie ten jeż wkurzał ..... żeby to zrobić podniosłam nogę na wysokość takiego krzesełka podprysznicowego bez jakiegokolwiek wysiłku .... a ranę miałam na jakieś 20 cm więc niemałą. W sumie bardziej mi dokuczał ból brodawek przy pierwszych karmieniach niż ta cała rana po cc dlatego nie generalizowałabym tu że poród sn to taki super i lajtowy a cc to taka straszna rzecz. Każdy reaguje inaczej. Tommorow śliczna ta Twoja córeczka ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Happy !
Od nas dopiero znajomi wyszli, ja nie rodze więc luz ![]() Sushi udane, a Mala takie wygibasy urzadzala ze znajomi mogli gołym okiem to zobaczyć ![]() Dobranoc
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tommorow wysłałam ci zaproszenie, też chcę dzidziola oglądać ![]() My dziś z M wybyliśmy do szwagierki na "andrzejki". Nie chciało mi się okrutnie jechac. Nawet powiedziałam tzowi żeby sam pojechał, bo się czułam przez cały dzień jakby mnie ktoś przez maszynke do mięcha przepuścił. Ale pospałam popołudniu 1,5 godzinki, akurat się obudziłam jak sie zbierał i z tego zaspania zebrałam się i ja Nawet śmiesznie było. Wosku nie laliśmy, raczej % sie lały. Ja dla rozrywki się przejadłam. ![]() Jutro kolejny "pracowity" dzień przed nami, bo musimy odwiedzić znajomych M, którym jakiś czas temu urodziło się dziecko. Niestety zbywanie ich i przekładanie spotkania już nie bardzo skutkuje Pojedziemy na kawę, damy prezent (prawdopodobnie spiochy i paczkę pieluch - ja z tych praktycznych jestem![]() Co jeszcze? Dostałam/pożyczyłam od siostry leżaczek-bujaczek FP, rozłozyłam go żeby sprawdzić jak wygląda i jak działa i po 7 minutach spała w nim już moja kotka. I spi do tej pory. Jak jej włączyłam wibracje to zaczęła mruczeć Głupie to zwierzę na maksa
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Jagnna w f&f jest minus 30 na odzież dziecięca jak cos Nawet dobrze spałam z jednym wstawaniem wow W ogóle dzisiaj umawialam sie z Iza ze rodzimy...ale ewidentnie nic w tym kierunku sie nie zapowiada..za to Sola umawiala sie na wczoraj i wiemy jak u niej sie to skończyło
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Mi cala noc snila sie moja corka.... pierwsz raz... Wozilam ja w wozku, nosilam byla taka kochana ... Wczoraj pralam dzieciowe ciuszki.... Kurde, myslalam ze gdzies dwie pralki wstawie a tu dupa. Jedna i nie ma juz gdzie wieszac :/ strasznie duzo mam tych rzeczy... Az sama sie zastanawiam czy to w ogole wszystko prac, bo nie wiem czy to wykorzystamy.. Szkoda, ze wszystko jest raczej w rozmiarach 0-3 m Ide z udupka na spacer bo juz mi tu strzela swoimi cudnymi minami i wydaje dziwne dzwieki...
|
#1035 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję Happy i Fasolce!!! ![]() Ale fajnie, że macie dzieciaczki przy sobie. Ja mam czekać do końca grudnia, ale odkąd wiem o rozwarciu, czuję, że zostało mi niewiele czasu. W sumie już mi nie zalezy, żeby dziecko najstarsze w klasie było, a załapałabym się na becikowe ![]() Jutro się dowiem, czy mam paciora, a potem będę coś z mężem działać ![]() Czy wy tez macie takie głupie sny? Ja mam tak chore/dziwne/stresujące, że cukier mi rano podnoszą - jutro idę do diabetyczki i pewnie usłyszę co nieco nt. wysokiego poziomu cukru rano.....oczywiscie nic z tym nie ma wspólnego fakt podjadania wieczorem....ehhhh niewiele mi już czasu zostało. Miłego dnia! |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
spalam w drugim pokoju bite 10 godzin a TŻet zajmowal sie synciem
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Grstulację dla Happy i Szymonka ![]() W piątek miałam pierwszy skurcz krzyżowy
Kocham: 11.09.2009 Powiedziałam TAK: 11.09.2010 Nasz Dzień: 22.10.2011 Edytowane przez Pani_Jasiowa Czas edycji: 2012-12-02 o 12:09 |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Raz czy dwa miałam głupi sen, jeden to miałam na rękach niemowlę a ono zamiast twarzy miało maskę z Krzyku więc...sen był totalnie durny
![]() A mnie wczoraj na wieczór znowu bolała prawa pachwina tam gdzie glowka nisko juz jest, a dzisiaj z rana kilka razy zaklulo w pochwie, gdzies wyczytałam ze to klucie to skracanie szyjki...no albo ucisk na nerwy
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki! U mnie za oknem prószy śnieg...
Wielkie gratulacje dla Fasolki i Happy!!! |
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Tommorow śliczną masz córeczkę ![]() ja spadam podszykować obiadek i lecę z Tż na ostatnie większe zakupy przed narodzinami naszego Szkraba |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Widzę, że mamy kolejnego Malucha ! Brawo dla Happy ![]() Today- śliczna córeczka ![]() Karola- zazdroszczę Ci tych 10 godzin snu No, ale sama tego chciałam![]() Dodaje nową fotkę Alicji do albumu ! Zapraszam !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle wybrałam świetną matę, chyba nie ma jej już w sprzedaży ale można złapać używkę na alle (ja zapłaciłam 87zł. a jest jak nie śmigana). Polecam https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=189&next=1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() OoOoO! To chyba i moja się skraca bo mnie czasem coś tak kujkujnie... Jest nadzieja ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Akceptnij mnie bo se chcę popaczeć
|
|||
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze tak sie nie da Fajna mata ja caly czas sie zastanawiam, moze pozniej kupie, troche mam psychicznego psa i jakos w ogole nie wyobrażam sobie żadnych zabawek w tym domu :/ Dekajka no w koncu ktos Cie bedzie goscil teraz w ramach odplacenia chodzcie tam jak najczęściej
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika zaakceptowane!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczna żabka |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klask i:![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
) a ten zaczął jakąś czarną magię nade mną odprawiać Po zmierzeniu moich rąk i wymacaniu czołą stwierdził że tak szybko nie urodzę i mam przyjść 4 stycznia!!! Nie chciał mi dać skierowania na cc więc poszłam do jakiejś babki - gina, powiedziała że mi zrobi cc jak jej coś zapłacę więc się zgodziłam, na co ona zaczęła wyciągać jakieś rachunki, KRUS za jej dzieci do zapłacenia ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ooooo!! I jak?? Bolało? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Teraz na dwór lata, co ma dodatkowe korzyści, 1 - trochę ruchu, 2 - mniej pali bo mu się nie chce tak często wychodzić
czuje sie strasznie zmeczona... w nocy malo spie, w dzien nie da sie za bardzo bo zawsze cos... musialam ogarnac troche mieszkanie bo balagan straszny... kregoslup mnie nawala;/ zaraz bedzie obiad, jeszcze prasowanie mi zostalo... a ja chce spac!!!! 
Na wizycie u gina, wyżaliłam się i ponieważ jestem miękka to się też poryczałam w gabinecie 
klask i:

No, ale sama tego chciałam