|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
ja tez bardzo wyczekuje świąt
![]() wejdę w drugi trymestr i spędzę święta pierwsze z moim mężem najprawdopodobniej już będzie bratanek na świecie ![]() kurde dziewczyny postanowiłam ograniczyć komputer bo coś go za dużo... i tylko czas ucieka...
|
#4952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do czasu przy kompie - to ja też coraz częściej mam takie myśli... wczoraj byłam na siebie wściekła bo czytanie i odpowiadanie na 3 wątki (a nie było mnie 3 dni) zajęlo mi od 13.00 do 19.00 A potem w locie się szykowałam do szkoły rodzenia i spóźniliśmy się chwilę
|
|
#4953 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem tydzień po owulacji temperatura rośnie, dziś dobila do 37.0 i mam ekstremalnych ból głowy od rana. Chyba zwariuje, dawno mnie tak głową nie bolała a boję sie brać ibuprom,apap niestety nie dziala
|
|
|
|
#4954 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie ma ani grama śniegu jeszcze, ale to ponoć kwestia czasu. Cytat:
![]() Na google jak wpiszesz rozmowa dziecka z Bogiem powinno wyrzucić. Ale ja mogę wkleić, ponieważ jestem w tym wierszu zakochana „Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. -Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić,chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: „MAMUSIU” Color trzymam kciuki żeby wszystko poszło po myśli tż i żeby miał dla Ciebie tylko dobre wiadomości Cytat:
A co do kompa to się zgadzam. Jak są dni kiedy nie siadam to na wszystko mam czas.... Jednak bardzo lubię tak sobie z Wami popisać. Ale dla mnie nie zabiera to, aż tyle czasu, bo udzielam się tylko tu. Więcej wątków by mnie "wykończyło". ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-12-01 o 13:56 |
||||
|
|
|
#4955 |
|
Rozeznanie
|
Na mnie zwykle działają środki na bazie ibuprofenu, nospa czy apap tabletki mogę jeść jak cukierki, bez efektu. Może faktycznie te plastry są skuteczniejsze. Dzięki za podpowiedzi
|
|
|
|
#4956 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam i jestem na bieżąco
![]() śniegu ni ma u mnie, a dobrze, bo nie mam jeszcze porządnych butów, które mi nie będą przemakać ![]() świąt ja nie wyczekuje, jakoś mnie wkurzają te całe przygotowania, ogólnie cała atmosfera, sama nawet nie wiem czemu? chyba, że na święta zobaczę II kreski na teście, wtedy zmienię podejście na pewno ![]() a i w sumie color możesz mi zmienić na kolejny cykl starań, bo w zasadzie od tego cyklu już ciśniemy z grzmoceniem ![]() sophia wiersz piękny lunka jak się czujesz? kocur u Ciebie widzę lepiej i humorek dopisuje ![]() bajka zaraz popatrzę na te tapety, bo nie miałam ostatnio czasu, to jak mi coś ciekawego wpadnie to podeślę Ci na prv czy to mają być tapety z konkretnych sklepów ? dobrze by było, gdybyś mogła je obejrzeć też na żywo, bo w necie to to różnie jest..Maru posprzątałaś ? ![]() reszta staraczek i ciężarnych uściski dla Was, nie pamiętam już co miałam wam napisać ![]() kwitka jesteś? podczytujesz? uściski dla Ciebie też ![]() a ja czekam na Tż i zaraz zasiadamy przed Tv - przed nami KSW wciągnęłam się w te sztuki walki jak nie wiem a jutro praca i tak weekend zleci ![]() trzymajcie się !
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Tak też zrobiłam
![]() Jedynie zmywałam i ogarnęłam z grubsza kuchnię
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Imprezka się bardzo udała, bylo bardzo wesoło. Gralismy w fajna grę http://www.planszomania.pl/rodzinne/1713/Dixit.html i tak nas zajęła, że zapomnieliśmy o laniu wosku Ostatni goście wyszli po trzeciej. Rano obudzliłam ze strasznym bólem głowy i przez pół dnia dochodziłam do siebie. Poźniej obiad imieninowy u teściowej, drzemka przytulankowa z Tż i teraz jestem jak nowo narodzona![]() Teraz jestem u Tż-a w pracy on sobie projektuje a ja sobie jakis filmik obejrzę. Milego wieczorku dziewczynki i dalszego weekendu |
|
|
|
#4959 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
![]() podpilam sie troszke wczoraj i obawiam sie ze bede to odczuwac dzis, bo (durna ja)pomieszalam....
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My po przeprowadzce W końcu może odetchniemy, bo ostatnie msc, były bardzo stresujące i nic nam się nie układało. Mam nadzieję, że uda mi się wobec tego też częściej zaglądać do WAS Pozdrawiam, życzę udanego weekendu!!!!! ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Color - ku daj znać jak tam sytuacja się rozwinęła...
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Wczoraj tż zaprosił mnie do cukierni.Potem przyszli znajomi i była fajna imprezka Dziś mój tż pojechał z kuzynem w góry A ja jestem po południu umówiona z koleżanką na piwo
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie mąż chwycił się tego wyjazdu bo długo siedział w domu..Dowiedział się ,że jest praca i pognał przez całą Polskę, a tam się okazało,że jest inaczej niż miało być. Droższe kwatery, mniejsza stawka, a do tego 3 dni nie robili nic tylko materiały nosili , a co za tym idzie mieli śmieszną godzinówkę:/ Nie opłaciło by się aby tak dalej tam siedział bo to co by zarobił tam musiał by co do grosza wysyłać mi i to by było ciężko, a co dopiero jeszcze utrzymać się tam jak tam ceny 2 razy takie jak u nas.. Mam nadzieję,że szybko zjedzie i zacznie prace w tym Wrocławiu bo 15sty się zbliża wielkimi krokami a my nadal nie mamy na opłaty... A do tego wszystkiego wczoraj pojawiła się wizja przeprowadzki bo to mieszkanie które my wynajmujemy jest wystawione ogólnie na sprzedaż, ale ze względu na cene nikt go przez kilka lat nie chciał, ale dzisiaj przychodzą jacyś inni kupcy obejrzeć..Także różnie musi być. Do tego przyszło pismo do męża ze skarbówki,że ma złożyć wyjaśnienia dotyczące nieterminowego rozliczenia się za 2011r pod groźbą wykroczenia skarbowego ![]() A historia była prosta..Mąż nie dostał od pracodawcy pitu 11 i nie miał na podstawie czego się rozliczyć Upominał się o niego ale bezskutecznie.Stwierdził więc,że ta jego umowa co ją miał to był pic na wode skoro nie chcą mu dać tego pitu. Sprawa wyszła jak potrzebowałam zaświadczenie ze skarbówki o dochodach. Wtedy zadzwonił do mnie pracownik urzędu i powiedział,że mąż nie rozliczony.My wielkie oczy, on doradził co zrobić.My to zrobiliśmy, wypełniłam ten Pit 37 według jego wskazówek i odesłałam im. No i wszystko było ok,mąż zwrot dostał i zaświadczenie... A tu teraz takie coś Nie wiem co to będzie...Do mnie skolei przyszło pismo z mopsu że mam żłożyć wyjaśnienia dotyczące mojego zamieszkania bo inaczej nie dostanę zasiłku rodzinnego i pielegnacyjnego.Dodam że to 400zł miesięcznie i teraz w grudniu miałam dostać też za listopad. Ja pierdo...le.. No mieszkam tutaj na wynajmie, ale nie mamy tu żadnego meldunku i tu nie starałam się o żadne świadczenia, zawsze od kilku lat składałam je w gminie męża bo tam mamy stały meldunek wszyscy..Do tej pory było ok, a teraz coś.. MAM DOŚĆ!!!!! WItam się...
|
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mąż coś znajdzie konkretnego i dobrze w miarę płatnego , ale jak zobaczą kobietę w ciaży to może im serce zmięknie ![]() My własnie mieliśmy podobną sytuację z mieszkanie.... stąd ta przeprowadzka, więc Cię bardzoooo rozumiem Zacznijcie może przeglądać oferty, ale na spokojnie, przecież czas wypowiedzenia też obowiązuje. ![]() Kochana ściskam mocno i głowa do góry!!!
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
COLOR sytuacja rzeczywiscie nie wyglada na ciekawa....
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni: w skarbowce sytuacje wyjasnijcie tak jak rozmawialiscie z tym gosciem za pierwszym rzazem, a co do mopsu to pojecia nie mam jak oni dzialaja, ale na pewno tez mozna to zalatwic. Poza tym ten kraj to porabany, daja jakies marne grosze, a zachodu z tym co niemiara. A zamiast zajac sie ludzmi ktorzy robia przekrety na 102 to sie czepiaja zwyklego kowalskiego.
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-12-02 o 10:37 |
|
|
|
#4965 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to lecz kacyka, lecz, jak ja ostatnio się spiłam to cały dzień się męczyłam, aż w końcu wieczorkiem Tż przywiózł mi browarka i od razu pomogło ![]() Cytat:
ja nienawidzę przeprowadzek przeprowadzałam się już z 7 razy i zawsze mi połowa rzeczy zginęła ![]() obyście wreszcie odetchnęli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze chociaż, że znalazł inną pracę bliżej domu. a na tych sprawach z urzędami i mopsami to się nie znam za bardzo, ale tak sobie myślę, że skoro za pierwszym razem wam się udało to załatwić z tym pierwszym gościem w us i było ok to teraz też na pewno się da, tak samo z mopsem - do tej pory było w porządku,a teraz im coś nie gra Trzymaj się i oby wam się udało wszystko załatwić jak najszybciej ![]() witam się, dopiero wstałam tż miał mnie rano obudzić ale oczywiście tego nie zrobił.. a tyle roboty mnie czeka..dziewczyny mam pytanie do was. bo wczoraj zauważyłam różową plamkę krwi no więc sobie tak pomyślałam, że to chyba plamienie okołoowulacyjne nie? no bo jakby to miało być od przytulanek to chyba pojawiłoby się zaraz po, a nie po kilkunastu godzinach? już zaczełam się schizować, bo nie dość, że na prawdę mocno mnie bolał jajcor i podbrzusze teraz to jeszcze to plamienie (ale dosłownie jedna plamka tylko) to od razu myślę sobie - może torbiel jakaś? nie wiem, nie wiem, nie wiem
|
||||
|
|
|
#4966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieje że z pracą tż się ułoży.Co do skarbówki i mopsu nie pomoge bo nie znam sie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Który masz dzień cyklu?Bo może to być plamienie implantacyjne
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4967 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
Iza- nie dalej wynajem, co najmniej rok musimy jeszcze być"u kogoś"
ale myślimy intensywnie aby w końcu zacząć się ogarniać w temacie, hmmm, niestety w temacie kredytu i wówczas na swoje dopiero.... Ale teraz mamy mieszkanie o niebo lepsze od poprzedniego, bo poprzednie już sprzedane kolo od którego wynajmowaliśmy nas wykiwał, młody łepek... mogłabym być bardziej ostrożna, kosztowało nas to kupę czasu i kasy, bo mały remont zrobiliśmy i musieliśmy się wyprowadzać... Jedynie właśnie pocieszenie, że tu mieszkamy w bloku z 2008 roku, a wcześniej w starej kamienicy... tyle, że i rachunki i wynajem większe ale musimy dać radę... finansowo podołamy, ale trzeba z deka będzie zacisnąć pasa
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny gin mówił żeby brać dupka 2x1 od 16-25 dc.Skok na razie miałam 6-7 dc.Brać tego dupka od 16 dc czy wstrzymać sie?Bo nie chce sobie zablokować owu jakby była pózniej...
||
|
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
No ja p.erdole ! ale sie wk.rwilam nosz nie wierze w to !
Pisałam wam kiedyś tam, że mój Tż robi teraz drugi kierunek zaocznie (najpierw robił jeden, obronił inżyniera, ale postanowił zacząć od początku inny, bo po tamtym ciężko by było z pracą). no i wszystko fajnie, ale niestety zawalił trochę, nie zaliczył dwóch przedmiotów i nie przeszedł na następny rok. No więc, złożył podanie o awans, gitara niby, bo akurat mu tak plan podpasował, że te zajęcia których nie ma zaliczonych z pierwszego roku nie kolidowały mu z tymi z drugiego. Prowadzący się zgodzili, dziekan go trochę zjechał ale w końcu mu powiedział, że ok, nie złoży to podanie o awans. No i tak zrobił, do dziś chodził na zajęcia z pierwszego i drugiego roku, przykładał się do nauki (trochę go ganiałam czasem, bo niemało te jego studia kosztują, ale koniec końcem uczył się ) i zaliczał wszystkie kolokwia, arkusze z zadaniami jakie do tej pory miał. I co? I dziś, k.rwa na początku grudnia, gdzie zostały dwa miesiące do sesji, dowiaduje się, że NIE przyznali mu tego awansu ! czyli ogólnie zmarnował czas i kasę. no jestem taka zła! aaaaaaaaaaaaaaa! ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze jednak, że Tz już znalazł nowa pracę![]() Cytat:
A jakoś odwoływac sie nie można? Niech Twój Tż nie odpuszcza tak łatwo, niech w odwołaniu uzasadni że teraz wszystko ładnie zalicza, itp
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny założyłam już nowy wątek:https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post37928654
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
Mokka i Iza, napisałam Wam w części IV o studiach Tż
Edytowane przez ruda_not_grazyna Czas edycji: 2012-12-02 o 17:31 |
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Napisane przez ruda_not_grazyna
Mokka awans działa na zasadzie takiej, że teoretycznie jest na pierwszym roku, ale może też zaliczać przedmioty z drugiego roku, jeśli wykładowcy się zgodzą i nie tylko w przypadku jeśli się czegoś nie zaliczy, bo np. też jak ktoś jest na drugim roku i ma wszystko zaliczone to może sobie zrobić przedmiot 'do przodu' z kolejnego roku, tak, żeby mieć mniej roboty w następnym (mam nadzieję, że nie zagmatwałam )W przypadku mojego Tż to jest tak, że on nie zaliczył dwóch przedmiotów, które są za najwyższą liczbę punktów (bo na PŁ tak jest, że każdy przedmiot ma ileś punktów, ale jeśli się ma więcej niż 10 chyba braku to się nie przechodzi na następny rok, gdyby np. te dwa przedmioty byłyby po 2pkt, to by normalnie był na drugim roku z tym, że miałby zaległe przedmioty do zaliczenia). A starał się o ten awans, bo skoro te niezaliczone przedmioty z pierwszego i wszystkie inne z drugiego nie kolidowały ze sobą, to bez problemowo mógłby zaliczyć wszystko, a za rok automatycznie by przeskoczył na 3 rok. A jeśli awansu nie dostał, to robi wszystko od początku (łącznie z tymi przedmiotami, które zaliczył, bo znając życie nikt by mu żadnej oceny nie przepisał Mają tam niezły burdel, bo Tż właśnie sprawdzał na necie swoje konto z uczelni i tam jest napisane, że dostał ten awans, w karcie ocen ma te przedmioty awansowe, także już sami nie wiemy o co chodzi? ![]() We wtorek pójdzie do dziekana i dowie się w końcu jak to jest... Ruda, ale to jeżeli na jego koncie ma info że dostał ten awans, to tym bardziej może się wykłócac teraz - no w końcu został wprowadzony w błąd Daj znac co z tego wyjdzie i trzymam kciuki zeby jednak się udałoCytat:
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-12-02 o 18:05 |
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny zbierzmy się i walnijmy każda po 2 posty... raz dwa 25 stuknie i koniec bo już w IV części pisanie się zaczęło
![]() Too cooo co jemy na kolacje?
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam
miałam ochotę ostatnio, ale nie bylo w Biedrze
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Spadł u nas śnieg
Tylko tż się nie cieszy, bo będzie musiał teraz samochód odśnieżać ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- I wypiję sobie ciepłego mleka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

A potem w locie się szykowałam do szkoły rodzenia i spóźniliśmy się chwilę

Mam nadzieję, że mąż coś znajdzie konkretnego i dobrze w miarę płatnego