|
|
#4531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
noo my też juz spakujemy, nie sądziłam że wytrzyma tylko 4 misiące
terz małemu odpowiada siedzenie w krzesełku do karmienia, albo leżenie i zabawa---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Cytat:
my od rana w domu a potem na bibę do teścia-Andrzeja
|
||
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przybiera ładnie, aż za ładnie ![]() ![]() a dziś poranek w sam raz mały spał do 9 (miał pobudkę przed 7) mąż jednak został w domu, zrobił śniadanie a teraz bierze się za odkurzanie. A ja idę gotować rosół
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, ona zasypia zawsze ok 20,40 wczoraj zasnęła przed 22 i to nie zrobiło na niej żadnej różnicy.
Moja też świruje w leżaku. Tyle że głowa jej nie ucieka bo po bokach jest zabudowany, ale jak ktoś jej nie przypnie to zaraz pół pupy wraz z nogami wystaje za leżakiem:/ ale za to zaś nie chce jeść na leżąco, musi jeść na siedząco bo na leżąco się wyrywa i chce siadać:/ |
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
nie wiem czy dam rade Was nadrobić, u nas gorzej, mały dużo kaszle szczególnie w nocy, dużo ma wydzieliny i ciężko mu ją odkrztusić, katar też zrobił się ogromny, kupiliśmy katarek i bez porównania do fridy, bardzo dobrze i szybko się odciąga, nie wiem sama co robić, jak się obudzi to podjedzmy z nim na dyżur pediatryczny, taki jest biedny
|
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Właśnie oglądam Pingwiny z Madagaskaru. Uwielbiam hasła króla Juliana. Teraz padło: kalendarz króla Juliana - na górze róże oraz obrazki z pięknym mną, na dole przypadkowe numerki. ![]() Poza tym mała w nocy spała, owszem była pobudka o 4 na karmienie, a potem musiałam ją obudzić o 7.30, bo o 8.45 mieliśmy basen. Nakarmiłam ją na śpiocha i obudziła się dopiero przy przebieraniu. Dzisiaj mała już była bardziej zainteresowana, więcej się rozglądała i nawet kilka razy się uśmiechnęła. Jestem bardzo ciekawa jak będzie się zachowywać po kilku zajęciach Cytat:
![]() Mój małż na pośladku ma myszkę, jego mama też. Oczywiście oczekiwali, że córcia też będzie miała. Ale nie ma Taki psikus.Niech małż się cieszy, że córcia ogólnie podobna bardziej do niego ![]() Cytat:
Pediatra pewnie przepisze leki - oby pomogły.Nasza też dużo kaszlała (w nocy kaszel był koszmarny) i miała katar, po lekach przeszło. |
||
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
u nas kolejna udana nocka-Dziecię spało do 6 a potem do 9.30![]() a ja z Małżem wczoraj winko popiłam-mniammmm różowe i dziś z rana głowa bolała-normalnie kac ![]() z rana śnieg leżał na dachach, ale już słońce wyszło i potopiło, mrozik lekki jest, ale popołudniu na spacerek wybrać się trza-smareczki powoli mijają buziolki
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-02 o 12:04 |
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś ledwo żyję :/ Mały obudził się na karmienie o 00.30. Ktoś szedł po klatce i mój iście genialny pies zaczął szczekać :/ Mały się wystraszył, obudził na dobre i się zaczęło: płacz, bujanie na kolanach, noszenie na rękach, śpiewanie kołysanek itp. Kiedy o 3 myślałam, że przysnął to przełożyłam go z kolan do łóżka, minęły może ze 2 min. i zaczęło się od nowa :/ o 5.48 odłożyłam go znowu do łóżka, ale był już tak wykończony, że tylko pojękiwał przez sen ... aż do 7.44 kiedy zachciało mu się jeść i znowu ktoś nie szedł po klatce :/
Oddam psa w dobre ręce .... po dzisiejszej nocy nawet dopłacę
|
#4539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dołączam do mamuś z okropnymi nockami. Nie wiem co się Luśce stało, ale budziła się co godzinę-dwie. I jak ją brałam na ręce to się wtulała i kimka w sekundę, odkładałam do łóżeczka a ona szału dostawała A do tego mnie brzuch bolał. Tak się jakoś przebujałyśmy do rana, i wtedy małż ją przejął a ja pospałam do 10.30No i muszę przełożyć ochraniacze na szczebelki - teraz będą tylko po boku od ściany (ściana od klatki schodowej) i na zewnątrz szczebelków, żeby trochę zimno od niej zatrzymać. Za głową Lu już nie może mieć ochraniaczy, bo przez sen podsuwa się do samych szczebelków, przekręca na bok, odchyla głowę do tyłu i wsadza nos w ochraniacz Cytat:
Cytat:
za USGCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak ja się cieszę, że mam nieszczekającego psa Znaczy nieszczekającego w mieszkaniu
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Spałam dziś na kanapie w salonie... rano stwierdziłam że to nie był najlepszy pomysł Ale Marysia zasnęła w koszu w salonie, Dorotka przed północą przydreptała i też zasnęła na kanapie. Nie chciałam ich po nocy przenosić i ryzykować że się obudzą... ale never again![]() W czwartek w nocy przylatują goście z PL Ciężko będzie, ale dzięki temu przed samymi świętami wpadnie prawie 150f dodatkowej kaski
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
. Moje dziecię zasnęło ok. północy, później była pobudka ok. 3 (próbowałam wyczyścić nosek, dałam wodę do picia i trochę leżała przytulona do mnie), a następna ok. 5:30. Wtedy już dostała mleczko i spała do 9. Po tych pobudkach nasłuchiwałam, czy już równo oddycha, bo była jakaś niespokojna. Cytat:
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
heeej ja po zakupach nie kupilam kuli bo nie bylo ale kupilam szczeniaczka uczniaczka i inne pierdy no i troche ubranek na 6-9 pozniej porobie foty
|
|
|
|
#4544 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
troszkę nadrobiłam, na szczęście macie słabe tempo:P mały śpi u małża na brzuchu, półpionowo, inaczej budzi się z kaszlem
![]() Cytat:
wszystkiego dobrego!!! spóźnione ale szczere ![]() Cytat:
musicie często wietrzyć i kupić kilka pochłaniaczy wilgoci no i koniecznie zrobić przegląd szafy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- zachęcona nową wizażową modą - na szczeniaczka - byłam wczoraj w tesko i oczywiście już nie było ani jednej sztuki eh Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-02 o 14:03 |
|||||||||
|
|
|
#4545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej, W miarę jestem wyspana, bo tż wstawał do małej , a o 8 teściowa wzięła małą a my spaliśmy jeszcze do 10. P. od paru dni chwyta się za stopki, jak zmienia się jej pieluchę to dodatkowo sobie "śpiewa". Lubi mieć goły tyłek na wierzchu . Preferuje ubieranie tylko do pasa, a jak ubiera jej się sweterek, kurtkę lub czapkę to dopada ją wścieklizna. Ciekawe kiedy to dziecku minie...
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się, że niechęć do ubierania minie około roku, czyli wtedy, kiedy i tak niewiele będziemy zakładać. A do czapki chyba może twać jezcze dłużej. Swoją drogą body zakładane przez głowę też jest złe widziane. Wanilka - byliście już na dyżurze? |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie dużo nie straciłaś. Tesco w swojej gazetce chwali się, że kupując szczeniaczka (o ile dobrze pamiętam) można oszczędzić 90 zł. A na allegro takie zabawki z przesyłką są już od 102 zł. Zgadzam się, wszystkie mamusie się byczą. Pewnie wieczorem dopiero się rozgadają
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie czekam na chińszczyznę - dzisiaj z obiadem poszliśmy na łatwiznę
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno nie jadlam. ale jakos na swieta sie wybierzemy. Ja dzisiaj robie fasolke po bretonsku, wieki nie jadlam a bede miala obiad na 2 dni ![]() na wtorek palnuje nalesniki panierowane z pieczarkami, cebulka, szpinakiem i mozarella mniam!! |
|
|
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mamy czarno na białym dlaczego Oskar przestał jeść... zdiagnozowany refluks. A przyczyna niejedzenia-ćwiczenia rehabilitacyjne które ten refluks pogłębiły(przekręcanie na boki i brzuszek podczas ćwiczeń spowodowało podrażnienie gardła i przełyku,co skutkuje okropnym bólem przy jedzeniu)...ehh
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie zalecenia? |
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, przykro mi
Nie wiedziałam, że u tak małych dzieci można zdiagnozować refluks. Nam pediatra mówiła, że to jeszcze za wcześnie, że wszystko reguluje się około roku, więc można tylko przypuszczać.Tak w ogóle to witam się z wami. Podczytuję z telefonu, bo nie mam za bardzo jak siedzieć na kompie w czasie dnia, a wieczorem padam jak mucha już o 21, tak mnie wykańcza to choróbsko (na szczęście czuję się już znacznie lepiej). |
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wygląda leczenie?
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odwyk miałam tylko jak byliśmy w Krakowie czyli od niedzieli do środy
Poza tym co to za odwyk. Od naszej sekty ciężko się uwolnić ![]() Cytat:
zjadłabym, u nas dzisiaj schabowy i do tego marchewka z groszkiemCytat:
Biedny mały, macie jakieś dalsze zalecenia?
|
||
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie mamy tylko diagnozę bo byliśmy na usg brzuszka. teraz musimy iść do pediatry który mam nadzieję zleci jakieś leki żeby mu pomóc. Podobno go pali przy połykaniu stąd ten płacz i nerwy przy jedzeniu
dziś po 5h niejedzenia zjadł 50ml i nie chce więcej.biedactwo moje tak cierpi![]() pumcia pewnie coś źle zrozumiałaś.do roku to refluks zazwyczaj już mija,zdiagnozować go można od samego początku. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- wiecie jak mi jest przykro że nie pomogłam dziecku wcześniej.. ale mówiłam pediatrze o tym jego okropnym ulewaniu,praktycznie po każdym posiłku to stwierdziła że to normalne. dopiero prywatny pediatra musiał pomóc, smutna polska rzeczywistość. |
|
|
|
#4558 |
|
Wtajemniczenie
|
Wanillka Otrivin(u nas Otriven) od pediatry-2-3 razy dziennie można dać
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Emil został sam z moimi rodzicami. My pojechaliśmy do sklepu i tersciowej bo miała w pon urodziny. Płakał podobno przeokrutnie
teraz zaciesza w łóżeczku robiłam test ![]() negatywny ![]() a teraz czekamy na znajomych.
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejko czy mogłabyś mi podać linka z tymi bucikami do kombinezonów?albo chociaż jak znaleźć je na all?bo dziś kupiliśmy kombinezon bez bucików
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

terz małemu odpowiada siedzenie w krzesełku do karmienia, albo leżenie i zabawa

przybiera ładnie, aż za ładnie
nie wiem czy dam rade Was nadrobić, u nas gorzej, mały dużo kaszle szczególnie w nocy, dużo ma wydzieliny i ciężko mu ją odkrztusić, katar też zrobił się ogromny, kupiliśmy katarek i bez porównania do fridy, bardzo dobrze i szybko się odciąga, nie wiem sama co robić, jak się obudzi to podjedzmy z nim na dyżur pediatryczny, taki jest biedny

a jak wygląda leczenie?
Biedny mały, macie jakieś dalsze zalecenia?