|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zaczęłam plamić i trochę krwawić dwa tygodnie temu. I trwało to przez tydzień. A od wczoraj znowu plamienie się zaczyna po tygodniowej przerwie. I znowu mnie pobolewa macica... Czy to miesiączki, czy co??? |
|
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
ile od porodu mineło??
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- myślę że to pierwsze krwawienie 2 tyg temu to jeszcze oczyszczanie, a to teraz to może byc już @
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Ostatnio gdy bylam w szkole dzwoni ze mam 10min zeby ktos przyszedl bo on wychodzi z domu i zostawia dzieci same. Nawet moj dziadek,co ledwo chodzi chcial przyjsc,ale udało mi zwerbowac wujka... no kur*a smiech na sali, |
|
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz to brązowa wydzielina, wtedy taki śluz z krwią. I tak samo bolał brzuch wtedy i teraz jak na okres... Cytat:
Przykro mi. A swoją drogą, to ja chyba bym wyszła i poczekała gdzieś na zewnątrz, żeby sprawdzić czy faktycznie by ich zostawił...? |
||
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze i by nie wyszedl,ale spałby bo on spi jak ma wolne po 20 godzin.Wiec spalby w drugim pokoju i na stowe nie obudzilby sie jakby maluszek plakal. A Oskar to akurat dalby sobie rade,bo on szybko musial nauczyc sie robic sobie wszystko gdy stary nieprzytomny spal. |
|
|
|
|
#756 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry niedzielnie
u mnie ładna pogoda słoneczko świeci ale zimnica plany na dziś - obiadek, spacerek i do teściów chyba nie muszę pisać jak mi sie nie chce..dacie wiare że już 10 dzień bez kupy - a ona śmieje sie w głos, zadowolona, więc nie wygląda jakby ją coś bolało ![]() Cytat:
![]() myślałam, że nikomu nie powiecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi kochana strasznie i tule Cie mocno. Też bym tak zrobiła że bym poczekała w ukryciu czy by dzieci zostawił same. Dziewczyny na brak kupki jak dajecie te czopki glicerynowe to całe wkładacie?? Sorki moze durne pytanie ale ja jeszcze tego nie robiłam malutkowi a on juz 5 dzień dzis bez kupy. No wczoraj zrobił malutko ale to za mało na jego możliwosci. |
|
|
|
|
#758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzę mamy ten sam problem, ja jednak czekam aż sama sie pojawi , bo inaczej przy karmieniu piersią a inaczej mm. ale już o niczym innym nie myślę
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czekam aż sama wyjdzie ale już czasem mi biedaczek tak sie męczy że mi sie płakać chce ![]() Jeszcze poczekam do jutra ale jak nie zrobi to podam czopek. Chyba przez to zagęszczanie mleka teraz tak mu sie zastało bo wczesniej robil regularnie co 2-3 dni a teraz jakoś czekam z utęsknieniem
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mam lenia... Cytat:
Ja kiedyś tak zrobiłam, jak były mi powiedział że jak wyjdę to on też wychodzi i ma Paulę malutką w du.pie. Wyszłam, schowałam się w klatce bloku obok, nie mija 10 minut on odpicowany wychodzi. Skur.wiel był straszny. |
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa!!!!!! Kupe jak berlin zrobił mój szkrab po 4,5 dnia
![]() Matko jaką ja mam radoche, a dziecko az szaleje i gaworzy i krzyczy iiiiiii..... znalazł własną rączke ![]() Kochane moje |
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona przykro mi strasznie...ale zgadzam się z tamlin, też bym go w dupę kopnęła, jesteś młoda,śliczna nie możesz sobie marnować życia przez niego.Nie mogę czytać jak on się odnosi do własnych dzieci!
|
|
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
witam!
Cytat:
Miki osttanio pcha raczki do paszczy jak szalony ide nadrobic, milego dnia!
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona kurcze co za patafian jak można być takim gnomem ? no koszmar ... zawsze mnie dziwiło jak kobiety mogą być z takimi egzemplarzami ale poznając od podszewki zaczynam rozumieć poniekąd dlaczego zostają ale i tak nie zmienia to faktu że ja bym odeszła od takiego człowieka bo co on może mi zaoferować i moim dzieciom? dupek !! Jesteś silną kobietą i dasz radę to przetrwać tylko do czego to dąży ?? tule mocno
Dusia została zbadania i osłuchowo wsio ok jedynie ma katarek który jej spływa i dlatego pokasływała w nocy mamy sprej do noska i czyścimy sopelkiem oby jej szybko przeszło Dziewczynki jakimś kremikiem pod noskiem smarujecie przy katarku ?
|
#765 | |||
|
Zadomowienie
|
Witanko niedzielnie!
wczoraj bolał mnie kręgosłup i mąż mi zakazał do kompa siadać musiałam leżeć i odpoczywać ![]() telefon też mi zabrał, żebym pospała ![]() ale dobrze że weekend to nie szalejecie z postami ![]() Lewek piękny makijaż Niegrzecznej również macie talent dziewczyny Colds Melcia to będzie kiedyś hipnotyzować tymi oczami i uśmiechem Anesh piękne fotki zwłaszcza noski i mąż jak młodo wygląda, jak nastolatek normalnie ![]() nie żebys ty staro wyglądała piękna z ciebie kobietaGda Henio przesłodki No i sudocrem u Katiem rozbrajający tylko czekam kiedy moja córka nam taki numer wywinie a synkowie cudowni wspaniała wiadomość, że bioderka w porządku Cytat:
za jakieś 5 miesięcy też się tam wybiorę ![]() no chyba że wcześniej szlak mnie jasny trafi od tej nieustannej walki o mleko i wcześniej przejdę na mm bo znowu walczę odciągam po karmieniach karmię bardzo często, co godzinę lub półtorej postaram się tak ze trzy dni i zobaczę, czy mleka przybędzie i mała urośnie jak nie to już naprawdę będę zmuszona dokarmiać Cytat:
strasznie przykro się czyta o bólach Filipka niech to się szybciej normuje u was Cytat:
chyba nie widziałas mojego wcześniejszego postu jak pytałam po czym wnosisz, że spadła ci jakość mleka? mnie to bardzo interesuje, bo ja też ciągle z tych walczących o pokarm |
|||
|
|
|
#766 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wręcz przeciwnie bardzo ładnie się rozwija i dużo uczy z tych bajek np. jak zobaczyła świadomie swój pierwszy śnieg to od razu zawołała, że to śnieg bo z bajki to wiedziała choć teraz uważam że za dużo jej rodzice pozwalają oglądać tej telewizji no i cartoon network a tam bajki są koszmarne no ale możesz im gadać, jak mnie tam nie ma to ona i tak ogląda ten cartoon Cytat:
a od teściów dostaliśmy ich ślubne obrączki bo oni mieli dwie pary no i teraz ich obrączki są naszymi obrączkami ![]() musieliśmy je przetopić i dopasować do siebie, ale są z tego samego złota Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już bym na pewno nie mogła być z takim człowiekiem, który jest zdolny własne małe dzieci same zostawić i wyjść z domu naprawdę jesteś w ciężkiej sytuacji z tym dupkiem szkoda że tego nie nagrałaś, miałabyś dowód w ewentualnej sprawie rozwodowej Cytat:
|
||||||
|
|
|
#767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę powiedzieć mojemu mężowi że go kocham... Cytat:
|
||||
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to z kupkami? Ile kupek to 'norma' przy karmieniu mm?
Bo Melcia ostatnimi dniami robi po kilka dziennie, max 4/5 kup. Tzn. są to kupy normalnej konsystencji i koloru tylko to wygląda tak, że pierwsza kupa to duża kupa, po pachy a następne to takie.. jakby przy pierdnięciu nie wytrzymała i trochę też wypuściła. Nie są to duże ilości, ale no jednak.. Normalne to czy lepiej powiedzieć pediatrze?
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Zielona, współczuję, jesteś bardzo dzielna, że radzisz sobie sama z dwójką dzieci mając w domu takiego typa. Ja czasem na swojego narzekam, bo czuję się nierozumiana i osamotniona, ale generalnie nie jest źle. A jak Ty musisz się czuć.. Dałabyś radę odejść od niego? Wiem jak łatwo jest doradzać a jak trudno wykonać. My mieliśmy wczoraj drugie podejście do sesji z niuniem i druga nieudana ![]() A moje dziecię w nocy zrobiło sobie 2h przerwy a co. Zazwyczaj to już ładnie zje i śpi, nawet jak go przewijam to po chwili zasypia, ale tym razem była kupa której to dawno w nocy nie było i trochę dłużej trwało to przewijanie, potem było ulanie, potem trzeba było przebrać, potem była kupa a po wszystkim musiał sobie pogadać. I w końcu wyłączyłam lampkę i kazałam gnojkowi spać. No to zasnął. A potem to już tylko co godzinę pobudka, bagatela. I tak to. W dzień też ciężko z tym spaniem. Teraz kima z suszarką w łóżku włączoną rzecz jasna.A ja za robotę się zabieram, od chrztu minęło dwa tygodnie a ja z obróbką w lesie |
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym przypadku to teoria sobie a praktyka sobie. Jak masz problem zeby pojsc w spokoju do toalety to puscisz ta bajke dziecku. Ok, mowie za siebie. U nas tak bylo wlasnie. ![]() Lidka, ja myslalam, ze Tobie pokarmu brakuje. To moze taka uroda dziecka, ze malo przybiera?
|
|
|
|
|
#771 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
W końcu weekend to wiedziałam,że nadrobie nie powiem,ale przyszalałyście na dzień dobry na odchowalni.Podczytywałam zwykle wieczorami,ale już sił na pisanie brakło. Jurek ma zapalenie oskrzeli,dostał antybiotyk,żeby nie zarazić Kubusia.W domu 3 światy mu się dzieją i szaleje A ostatnio coś tam liczy sobie i mu się pomieszało,na co mąż mówi do niego,że chyba mu się pomyliło,a on,że kabelki mu się w mózgu poluzowałyKubuś nawet nie wiem kiedy to się stało,ale polubił kąpiele i jest tak cudownie na niego patrzeć ![]() Teraz mam chwilkę,bo mąż z nim był na spacerku i zasnął.A u nas dziś rano było -8*C brrrr! Cytat:
![]() Tule ![]() Cytat:
jak można dziecko takie małe zostawić i mieć wszystko w du.pie!!!dobrze,że go pogoniłaś.I w takich przypadkach wizja świata kłóci się z moją religią...Cytat:
i też trzeba się cieszyć i chwalićAngel przeczytałam swojemu mężowi sytuację jaką miałaś w tesco z teściową i mówie,że ja bym się też na maksa wkurzyła jak by moja coś takiego wywinęła,a on na to,że dobrze,że bułkę Ci kupiła Katiem powiedz jak zdjęcia,które wywoływałaś?jak z jakością?jak fajne możesz podesłać linka ![]() Maila widziałam,poodpisywałam.Z araz też coś dodam od siebie.
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
ide odpisac do klubu
|
|
|
|
#773 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Was serdecznie,
Cytat:
A gdzie on tak pilnie musi wyjść?! Ten facet w ogóle kocha swoje dzieci? Rety jakby mi mój coś takiego powiedział to bym go wykopała z domu. To ja się rano pokłócilam z mężem i myślałam o nim najgorsze rzeczy, ale teraz myślę, że nie jest taki zły. Z moim to pewnie nawet bardzo dobrze bym mogła mieć gdybym potrafiła sprostać jego potrzebom seksualnym. Niestety nie potrafię i jak już jest na mega głodzie to wymyśla mi jakieś bzdury... Wzdęcia to chyba są nieuniknione. Najważniejsze, żeby nie miał problemów z puszczaniem bąków i żeby nie miał uczulenia tak myślę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co to jest ten sopelek? Cytat:
Czekamy na fotki z chrzcin.
|
||||||
|
|
|
#774 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kobietko wiem,ze latwo jest mowic ale ja na Twoim miejscu nie byla bym juz z czlowiekiem ktory nic nie wnosi do zwiazku oprocz samych przykrosci i zdenerwowania. Pomysl o dzieciach jaki beda mialy przyklad z ojca ktory juz teraz ich nie szanuje i nie dba o nie, juz nie mowiac o Tobie. Jestem mloda inteligentna dziewczyna tak wiec szkoda Twojego czasu i zdrowia przy jego boku.Cytat:
![]() ja jak tylko moje dziecie zrobi kupe to obdzwaniam rodzicow. Heheh kazdy czeka i cieszy sie z odetkania mojego syna ![]() Chcialabym miec dostep do meila chociaz zeby zobaczyc reszte dziaciaczkow tez nie chce wszystkich zdjec wstawiac na ogolne forum. Moglabym prosic? o klub juz nie smiem pytac bo pewnie za malo sie udzielam.
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-02 o 16:48 |
||
|
|
|
#775 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dość dawno mnie nie było, ale nadrabiam właśnie
.Miałam super weekend od piątku TŻ cały czas w domu . Dziecko 3 ostatnie noce ładnie spało .Powiem Wam, że od jakiegoś półtorej tygodnia porzuciłam dietę laktacyjna i nic się nie dzieje, jadłam czekoladę, gulasz, nawet pizze, mielone z czosnkiem i jest cisza. Wczoraj jadłam pierogi meksykańskie z fasola, cebula i kukurydza i też nic się nie stało, czyli oficjalnie jestem wolna od bezsmakowego jedzenia .Idę nadrabiać dalej
|
|
|
|
#776 | |||
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że zabawi Wam się podobają
czekamy także teraz, jak 6 Mikołaj przekaże je męzulowi ^^ no, bo Jaghódka jeszcze za mała by jecac z nią do teatru odebrac prezent (praca męzula funduje dzieciom teatr na Mikołaja, a po przedstawieniu dostają prezenty)odzywam się dopiero teraz, bo limit w telefonie neta wyczerpałam i teraz z mężula korzystam, by Was podczytac xD Jagódka dziś zjadła prawie połowe słoiczka z jabłuszkiem chcielismy jej dać troszkę ale tak jej smakowało, ze męzul by jej chyba cały dał gdybym go nie przystopowała mam nadzieje, że brzusio jej nie rozboli na razie śpi...w piątek dostał kilka łyżeczek soku z marcheweczki startej i wyciśniętej przez gazę i nic jej nie było ![]() może po tym jabłuszku zrobi kupkę ![]() od czwartku chcemy wprowadzić kleik taki rzadki na południe ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- ale rozkoszna ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() \
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie, że stał się byłm
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Przykro mi.
chyba nie muszę pisać jak mi sie nie chce..
Widziałam zdjecia
fajny makijaż lewka nie widziałam tzn miniaturki ale cieżko cokolwiek zobaczyc jutro moze nadrobienia 

w końcu zasnął wyczerpany pod okapem...masakra, płakałam razem z nim.

a po wszystkim musiał sobie pogadać. I w końcu wyłączyłam lampkę i kazałam gnojkowi spać. No to zasnął. A potem to już tylko co godzinę pobudka, bagatela. I tak to. W dzień też ciężko z tym spaniem. Teraz kima z suszarką w łóżku 
tez nie chce wszystkich zdjec wstawiac na ogolne forum. Moglabym prosic?
dla Ciebie, że stał się byłm