|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
mój powiedział to samo.
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() a co do koleżanki... ![]() też już pare razy usłyszałam takie rzeczy,że zrobiłam się biała,jak nie przezroczysta.. eh, niektórzy za grosz wyczucia nie mają.. moja mama jak mnie zobaczyła z lapem na kolanach to mówiła "dziecko grillujesz" ale w formie bardziej zabawnej.. nie przytaczała od razu nieszczęść wszelakich o których słyszała... w ogóle nie czytam gazet ani neta. bo gazety to straszenie porodem i granie na emocjach, teksty w stylu "kocyki tej i tej firmy sprawia,że Twoje dziecko będzie szcześliwe" a cena obok ma kilka zer. A reszta matek nie mająca takiej kasy czuje się po prostu gorzej, nie wystarczajaco dobra.. więc odpuściłam. Przeczytałam tylko moją ulubioną "instrukcję obsługi" część "ciąża" i "bobas" i na zapytajpolozna czytam o danym tygodniu. i starczy |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z mam kupowała już rogala?? tzn. coś takiego :http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...763768016.html
|
|
|
|
#4145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jadłam? ![]() Ja kupiłam sobie gazetki ale nawet nie oglądam tych wspaniałych kocyków i innych niezbędnych, drogich akcesoriów Za to w necie już o ciąży za bardzo nie czytam bo tylko się nakręcam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
okaże się czy będzie mi potrzebny
|
|||
|
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój gin jest dokładny i od początku mówił mi jaki ma styl prowadzenia ciąży, że nie chce podawać info, póki nie jest pewien 100 %, więc wiedziałam na co się pisze , na dodatek jest biegłym sądowym więc przepisowy do przesady...a co do czytania to myślę, że maleństwo wyssie to z mlekiem matki ja po dziennikarstwie i polonistyce jestem, zawsze masę książek pochłaniałam
|
|
#4147 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wózekteż zastanawiam się gdzie Meli Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeju zazdroszczę tych ruchów ![]() Cytat:
![]() za liczby ![]() wróciłam już z pracy.. myślałam, ze zasnę.. zaczęłam chodzić spać trochę później (o 22
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-12-02 o 14:50 |
|||||||
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki.Ja dziś cierpię, a mamy gości, ech. Non stop do WC
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Color nie zacytowało mi
![]() aby ta nowa oferta byłą dużo lepsza
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana mamy połówkowe w ten sam dzień
który będziesz mieć dokłądnie tc?Kinga_20 dziś wizytuje ![]() ale tu cicho i nudno,a ja się nudze |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Axella taki kiepski ruch?
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy na spożywkę.. w weekendy zamiast na spacer iść czy miły dzień spędzic w domu to wszyscy idę łazić po markecie
a u mnie nuuuuuuuuuuuda totalna.. raz na poł godziny ktoś podejdzie po pierdołę.. eh,nuuuuuuuuuuudaaa |
|
|
|
#4153 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=sharpnowaja;3792504 2]axella pokaż buty ![]() chciałam piec pierniki i wiecie że nie mogę kupić przyprawy do piernika coś jest nie tak z tymi kotami bo moi bracia mają po dwa i też wolą ich pieszczoty niż ich kobiet w ogóle jeden kot to jest jakiś maso bo najbardziej lubi jak się go klepie (a wręcz bije) po tyłku, a najlepiej z boku z prawej, lewej, prawej, lewej. Na początku jak zobaczyłam to krzyczałam na brata że mu krzywdę robi ale kot ewidentnie to uwielbiał.marchewka jak czytałam "recenzje" z porodów to też mnie strach ogarnął więc lepiej nie czytać ale myślę że to w dużej mierze zależy od tego na jakiego lekarza i położną trafimy a na to niestety wpływu nie mamy.diabli jak to miałaś nalot??? w ogóle musisz im otworzyć drzwi? bo ja z zasady nikomu nie otwieram. Mój lekarz cały czas mi pisze że muszę leżeć ( mimo że już nie muszę). I teraz jak zaniosłam zwolnienie to dr ponoć powiedziała że trzeba nasłać na mnie kontrolę czy faktycznie leżę ![]() I ciekawa jestem gdzie one by poszły bo ja mam na zwolnieniu adres zameldowania a mieszkam w innym województwie. Wie któraś jak to jest? na zwolnieniu trzeba podawać adres zamieszkania nie zameldowania, tam gdzie bedziemy przebywac w okresie zwolnienia. Cytat:
Cytat:
)Cytat:
ja tez ta myslalam o koscielnym zeby zaltwic za jednym razem hehehCytat:
Cytat:
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
banka ale lekarz wie że tu mieszkam, powiedział że ma być adres zameldowania.
ja właśnie jem rosołek. Po tej nocnej pizzie w ogóle nie jestem głodna. A w weekendy ZUS też może sprawdzić czy jestem w domu? Ja już tymi świętami żyje axella przyprawa korzenna to to samo co do pierników? |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
a propos poduszek, przekleję to co pisałąm w klubie:
powiem Wam tak-zakupiłamtaką właśnie poduchę do spania i niestety jest to totalnie bez sensu ![]() jest niewygodnie, jak pod głową wygodnie to nagle w inna część ciała nie, poprawisz tam i nagle znów gdzieś przeszkadza :/ nie na moje nerwy,gnije w łóżku ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- prawie,ale z powodzeniem możesz dodać :Ehem: |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie. Właśnie wróciliśmy do domku, malutka Igusia już odstawiona więc mam w końcu wolne
zaraz Was nadrobię, ale widzę że dużo zaległości nie mam
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
tak wcześnie? u nas to dopiero za miesiąc jakiekolwiek informacje się pojawią
imię Hania też mi się podoba ![]() axella to dobra decyzja z przełożeniem na lato, będzie cieplej i przyjemniej, i też nie będziecie musieli teraz dopinać wszystkiego na ostatni guzik, kiedy tyle innych spraw jest na głowie. wybraliście już datę?
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. małża bo ja poszłam do kina z koleżanką |
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na początku roku wymyślimy i zaklepiemy.. przede wszystkim stwierdziłam,że z brzuchem nie chcę być na zdjęciach i że nie będę miałą się w co ubrac ![]() poza tym teraz mamy inne wydatki a i na własnym slubie chciałabym wypić choćby szampana za Nasza Życie A jak fajnie będzie wystroić brzdąca ![]() będę na macierzyńskim-będzie łatwiej pomyśleć mi nad wszystkim niż teraz-pracując.. ja chcę już zobaczyc bejbi! 2miesiące nie widziałam
|
|
|
|
|
#4161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak już tam będziemy, to pewnie zahaczymy o jakieś sklepy i pomacamy różne różności Cytat:
bosz... co za durna pipka no........ 2. a idź tam! drogie to jak cholera - zobacz ile ślicznych ciuszków dla maluszka można kupić za kasę "nieprzepaloną" no i matki palące wyglądają okropnie niby im się wydaje, że jak prowadzą dziecko za rękę czy dziecko siedzi w wózku, to tego dymu nie poczuje...... taa... czuć okropnie, do tego łapsko mamusi śmierdzi, bleehhCytat:
a ostatnio opowiadała o porodzie, w sumie o jej trzech porodach i mnie pocieszyła i wmówiła, że spokojnie wytrzymam ból, bo my z natury twarde baby jesteśmy i że te znieczulenia to tylko wydłużają sprawę... a pierwsze godziny to boli jak okres, wtedy się wszystko otwiera. potem te skurcze są intensywne, ale takie mają być, żeby urodzić. no i masaż krocza już wcześniej robić, żeby przygotować tamto na rozciąganie i może nic nie pęknie i będzie pięknie!Cytat:
oby to dziewcze miało przynajmniej takie rzyganko w ciąży jak ja! to zobaczy, że zjeść bułeczkę z serem i dodatkiem warzyw I TEGO NIE ZWRÓCIĆ to szczyt marzeń ja jem tylko to, co ma duży potencjał zostać w moim żołądku aż do strawienia niestety wiele zdrowych rzeczy przez to jest wykluczone...Cytat:
(bo oni na niemieckim mają po lekturze na semestr, z innych książek czyta się tylko fragmenty na lekcji i od razu omawia).lonely, patrząc na twojego avka zachciało mi się soczystego arbuzaaaa
|
|
#4162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My ślub w styczniu, a kościelny potem, więc Mała Fasolka będzie siedziała z babcią w kościele i patrzyła na rodziców Też chcę zobaczyć bejbi! Po świętach idziemy prywatnie na USG. Już chcę. Kupiłam dziś dwie gazetki : "Mamo to ja" i "Dobra mama", dużo ciekawych artykulów, polecam. Witam niedzielnie!
|
|
#4163 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze znamy Mameda, w sumie to przez niego się poznaliśmy... No i mój Tż do dziś się z nim przyjaźni... zawsze jak jedziemy do moich rodziców to jego też odwiedzamy, czasem nawet on do nas przyjedzie.KSW- KOnfrontacja Sztuk Walki. To polska federacja MMA (czyli mieszanych sztuk walki).. coś jak UFC, tylko to jest amerykańska federacja MMA Wczoraj akurat była gala i oglądaliśmy naszych ulubieńców jak walczą ![]() Nawet jedna para dziewczyn walczyła, ale się napierdzielały.. masakra, aż w szoku byliśmy ![]() Cytat:
za 14 tydzieńCytat:
o masakra jaki sen.. ale nie martw się, na pewno niczego złego nie zwiastuje ![]() Cytat:
i potwierdziała mi się ta teoria wiele razyCytat:
aaa tak poważnie, to kiedyś nie lubiłam swojego imienia, ale teraz mi się bardzo podoba. Hania też mi się podobaCytat:
no właśnie też coś mi się obiło o uszy, że w zaawansowanej ciąży nie można masować i głaskać brzuszka.. Ale jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić |
||||||
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kościelnego nie będzie. ja pisałam wczesniej o gazetkach, nie lubię ![]() też chcę już usg! mam nadzieję,że na połówkowym jest usg!!!!
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż kiedyś popalał, ale jak zaczęliśmy się spotykać to rzucił i ma zakaz. Nie znoszę dymu papierosowego, dusi mnie strasznie.. 2.u mnie też tak było szkoła obrzydziła mi czytanie książek i później nie mogłam się zmusić do czytania dla przyjemności.. KOjarzyło mi się to z nieprzyjemnym obowiązkiem i nauką3. Uwielbiam arbuzy
|
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj moja mama kupiła śpioszki w Smyku, piękne, w zielone paseczki z misiem, takie aksamitne Ja tez nie chciałam kościelnego na razie, ale TŻowi zależy żeby był, więc się zgadzam ![]() Ja na razie tylko to usg prywatne bede mieć. No i w tym tygodniu znowu na badnaie moczu i morfologię.. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małżowi ciężko rzucić ale wyganiam go na dwór, nie ma palenia w domu 2. jej chodziło o to, że mam takie dziwne smaki jakbym co najmniej ogóra kiszonego w polewie czekoladowej jadła ![]() musi być jak inaczej by pomierzyli maluszka i sprawdzili czy wszystko ok? Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-02 o 17:25 |
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno babki w ciąży mogą palić te "zero" bo to ani nikotyny,ani tytoniu,ani nic.. sam odruch brania do buzi zostaje ![]() więc bez szensu ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
w ogórku w czekoladzie nie widzę nic dziwnego. jadłabym ![]() no mam nadzieję,że usg będzie i że powie czy to on czy ona bo nie chce usłyszeć żadnego "nie jestem pewny,nie powiem" bo wtedy w ten sam dzień polecę priv
|
||
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Do 17 oglądałam program o dzieciach chorych na schizofrenię i mi się przykro zrobiło, żal ich... Ale tych rodziców podziwiam, bo na prawdę nie byli jacyś zdołowani tym, tylko sobie radzili. A ja czasem jak taka łajza marudzę na różne rzeczy....
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
no to takie typowo ciążowe
choć ja nie jadłabym ale ona stwierdziła, że ma nadzieję, że nie będzie miała takich smaków jak ja! że je bułkę i zagryza rzodkiewką, ludzie złoci, ja tak jem normalnie włosy mi lecą na potęgę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

za statystyki
Prawie każda z nas by musiała urodzić martwe dziecko bo już powoli robimy zakupy.
Moja koleżanka mi ostatnio wypaliła, że jej znajoma poroniła w 7miesiącu bo dostała jakiegoś skrętu macicy czy coś
Bardzo chciałam o tym wiedzieć

a co jadłam? 

pierwszy i ostatni raz zostala otwarta klapa, 

brrr