Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 13:38   #4141
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja mam L4 póki co leżące - bo mój gin mówi, że na razie nie może wypisać mi innego, nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem
mój powiedział to samo.
Stary 2012-12-02, 13:44   #4142
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Moja kiedyś też sobie spacerowała w muszli widziałam później ślady łap

ze ślubem dobry pomysł

za statystyki

Co do gwarancji to nie mniej niż 2 lata zapewne

Głupie gadanie Prawie każda z nas by musiała urodzić martwe dziecko bo już powoli robimy zakupy.
Pocieszę Cię Moja koleżanka mi ostatnio wypaliła, że jej znajoma poroniła w 7miesiącu bo dostała jakiegoś skrętu macicy czy coś Bardzo chciałam o tym wiedzieć
Trzymam

Ja też nie chcę wracać choć czasem mi się marzy dymek
mi się marzy jak się baaaardzo wk***ię

a co do koleżanki...
też już pare razy usłyszałam takie rzeczy,że zrobiłam się biała,jak nie przezroczysta.. eh, niektórzy za grosz wyczucia nie mają..
moja mama jak mnie zobaczyła z lapem na kolanach to mówiła "dziecko grillujesz" ale w formie bardziej zabawnej.. nie przytaczała od razu nieszczęść wszelakich o których słyszała...

w ogóle nie czytam gazet ani neta.
bo gazety to straszenie porodem i granie na emocjach, teksty w stylu "kocyki tej i tej firmy sprawia,że Twoje dziecko będzie szcześliwe" a cena obok ma kilka zer.

A reszta matek nie mająca takiej kasy czuje się po prostu gorzej, nie wystarczajaco dobra..
więc odpuściłam.
Przeczytałam tylko moją ulubioną "instrukcję obsługi"
część "ciąża" i "bobas"

i na zapytajpolozna czytam o danym tygodniu. i starczy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:47   #4143
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
przepis już zapisany, na pewno będę robiła, razem z pierniczkami na święta
Stary 2012-12-02, 13:51   #4144
maarchewka
Zakorzenienie

czy któraś z mam kupowała już rogala?? tzn. coś takiego :http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...763768016.html

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:55   #4145
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a co do koleżanki...
też już pare razy usłyszałam takie rzeczy,że zrobiłam się biała,jak nie przezroczysta.. eh, niektórzy za grosz wyczucia nie mają..
moja mama jak mnie zobaczyła z lapem na kolanach to mówiła "dziecko grillujesz" ale w formie bardziej zabawnej.. nie przytaczała od razu nieszczęść wszelakich o których słyszała...

w ogóle nie czytam gazet ani neta.
bo gazety to straszenie porodem i granie na emocjach, teksty w stylu "kocyki tej i tej firmy sprawia,że Twoje dziecko będzie szcześliwe" a cena obok ma kilka zer.

A reszta matek nie mająca takiej kasy czuje się po prostu gorzej, nie wystarczajaco dobra..
więc odpuściłam.
Przeczytałam tylko moją ulubioną "instrukcję obsługi"
część "ciąża" i "bobas"

i na zapytajpolozna czytam o danym tygodniu. i starczy
Ta dziewczyna jest głupia, już się o tym przekonałam i jej nie słucham. Ostatnio wypaliła, że sobie nie wyobraża być w ciąży i jeść tak jak ja a co jadłam? Bułkę z serem, pomidorem i sałatą i zagryzałam to rzodkiewką. Straszne, prawda?

Ja kupiłam sobie gazetki ale nawet nie oglądam tych wspaniałych kocyków i innych niezbędnych, drogich akcesoriów Raczej żeby poczytać jakieś rady na temat pielęgnacji maluszka czy jak sobie radzić z różnymi dolegliwościami
Za to w necie już o ciąży za bardzo nie czytam bo tylko się nakręcam Jedynie mam kalendarz ciąży i co tydzień czytam co tam się w brzuchu dzieje
Cytat:
przepis już zapisany, na pewno będę robiła, razem z pierniczkami na święta

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
czy któraś z mam kupowała już rogala?? tzn. coś takiego :http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...763768016.html
Ja kupię później albo rogala do karmienia albo tego do spania i karmienia okaże się czy będzie mi potrzebny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:11   #4146
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pewnie Ci powie, jestes sporo przed nami. jak tak zerkam na pierwszej stronie, to wokol mnie dziewczyny juz znaja plec jakis malo odwazny ten moj gin hehe.

czytaj, czytaj. jesli rodzice nie zaszczepia w dziecku milosci do ksiazek, to raczej juz po nie nie siegnie, a czasy mamy takie - ze sukcesem jest, jak ktos napisze wiecej niz 160znakow smsa
wiesz, do 17 tc - jeszcze płeć może się zmienić bo narządy chłopca i dziewczynki wyglądają dość podobnie, śmiałyśmy się nawet z dziewczynami tutaj na forum, że jaja to będą ale jak siusiaki się pozamieniają w psitki Mój gin jest dokładny i od początku mówił mi jaki ma styl prowadzenia ciąży, że nie chce podawać info, póki nie jest pewien 100 %, więc wiedziałam na co się pisze , na dodatek jest biegłym sądowym więc przepisowy do przesady...
a co do czytania to myślę, że maleństwo wyssie to z mlekiem matki ja po dziennikarstwie i polonistyce jestem, zawsze masę książek pochłaniałam
Stary 2012-12-02, 14:42   #4147
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
melduje się.
wróciłam.padam
wybraliśmy wózek.zielony mothercare-cudny jest.

jutro więcej napiszę..
ej,gdzie MELIITELE ?!?!
za wózek
też zastanawiam się gdzie Meli
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A tak wogóle to witam się dzisiaj w 14 tygodniu

No i spadam się ogarniać bo nie wiadomo kiedy Ci ludzie najdą:/

Cytat:
jeszcze zostałam w pracy nazwana suką przez jakiegoś prostakja, bo nie daje gratisow. je**any pop***dol
trzeba było go opluć
Cytat:
upieczesz mi takie?
Cytat:
Co do głaskania brzucha to niektóre kobiety w ciąży mają zakaz ale jeśli wszystko jest ok to można. Ja sobie nie wyobrażam nie głaskać
ja też sobie nie wyobrażam.. czasem nieświadomi głaszczę
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

mam od wczoraj wrażenie że brzuszek mi zmalał nie wiem czemu, ale tak jakoś wygląda. Za to piersi rooosną ale codziennie czuję delikatne ruchy dziecka leci 19 tydzień
też jednego dnia miałam takie wrażenie.. ale już kolejnego wrócił do normy
Jeju zazdroszczę tych ruchów
Cytat:
a drugą dziś przyłapałam siedzącą W kiblu pierwszy i ostatni raz zostala otwarta klapa,

aaaaaa....nie pochwaliłam się
ŚLUBU NIE BĘDZIE !!!

przekłądamy to na po urodzeniu bejbika,na lato
powodów mamy masę i tak będzie najlepiej..i najcieplej

czas na liczby:
19go,czyli za 17dni pewnie poznam płeć bejbi
a za 22dni wigilia moje ukochane święta
jutro zaczynam 18tydzień
od pół roku nie palę
za 4dni Mikołajki
przytyłąm prawie 6kilo
jeszcze 22 tygodnie do konca (choć jestem w stu procentach pewna,że będzie szybciej )
ja kiedyś zapomniałam zamknąć klapę, a kicia jak zwykle chciała wskoczyć na kibelek a potem na pralkę.. jakie było jej zdziwienie jak wpadła do wody od tamtej pory najpierw sprawdza czy jest zamknięte, dopiero potem skacze

za liczby

wróciłam już z pracy.. myślałam, ze zasnę.. zaczęłam chodzić spać trochę później (o 22 ) i mam rpoblem ze wstawaniem o 8

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-12-02 o 14:50
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:56   #4148
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie wyjaśniło się tyle ,że zjeżdża z tej Warszawy bo okazało się ,że warunki są inne niż miały być. Kwatera droższa, a stawka mniejsza. Do tego zamiast robić co mieli to przez 3 dni nosili materiał po budowie za jakąś marną godzinówkę... Wiecie dla kawalera praca taka może i by mogła być, bo nawet jak mu nie zapłacą to jakoś da rade. Ale dla kogoś kto ma rodzinę tu na utrzymaniu i musi się jeszcze tam sam utrzymać to to nie zda egzaminu..
Facet ma problem ich rozliczyć za te kilka dni za prace ,żeby mieli za co do domu wrócić, a co dopiero zapłacić wypłatę?
Niech ucieka stamtąd póki za dużo czasu nie zmarnował.
Wysyłałam mu w piątek i sobotę ogłoszenia. Znalazł coś na Wrocławiu bliżej domu. Bardziej się będzie opłacało dać na miesięczny na pociąg niż jechać na dwa domy. No i codziennie byłby w domu. Jak zjadą z tej Warszawy to jedzie do Wrocławia się dogadywać i zobaczymy co to będzie...

Ojj ale sen okropnybrrr

Super,że samopoczucie lepsze

Ja pierdykam co za frajer!!!

Śliczne

Jakie super statystyki
Ja idąc tym tropem to:
21 chcę iść do ginki i może wypatrzy co nie co między nogami czy coś dalej wisi czy nie A to będzie 17 tydzień około
To moje urodziny więc może prezent będzie
Wigilia też
Dzisiaj zaczęłam 14tc
Nie palę od 6tc
A co do tego ile do końca to się okaże

Co do ślubu to super pomysł
My chcem kościelny w sierpniu razem z chrzcinami
Ale dobrze, że chociaż takie rozwiązanie się znalazło Trzymam kciuki.

Ja dziś cierpię, a mamy gości, ech. Non stop do WC

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:59   #4149
potterka
Zakorzenienie

Color nie zacytowało mi
aby ta nowa oferta byłą dużo lepsza
Stary 2012-12-02, 15:31   #4150
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Lublana mamy połówkowe w ten sam dzień który będziesz mieć dokłądnie tc?

Kinga_20 dziś wizytuje

ale tu cicho i nudno,a ja się nudze

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 15:35   #4151
potterka
Zakorzenienie

Axella taki kiepski ruch?
Stary 2012-12-02, 15:39   #4152
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Axella taki kiepski ruch?
wszyscy na spożywkę.. w weekendy zamiast na spacer iść czy miły dzień spędzic w domu to wszyscy idę łazić po markecie

a u mnie nuuuuuuuuuuuda totalna.. raz na poł godziny ktoś podejdzie po pierdołę..

eh,nuuuuuuuuuuudaaa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 15:53   #4153
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oo mniamm

[QUOTE=sharpnowaja;3792504 2]axella pokaż buty

chciałam piec pierniki i wiecie że nie mogę kupić przyprawy do piernika co za zadupie;/

coś jest nie tak z tymi kotami bo moi bracia mają po dwa i też wolą ich pieszczoty niż ich kobiet w ogóle jeden kot to jest jakiś maso bo najbardziej lubi jak się go klepie (a wręcz bije) po tyłku, a najlepiej z boku z prawej, lewej, prawej, lewej. Na początku jak zobaczyłam to krzyczałam na brata że mu krzywdę robi ale kot ewidentnie to uwielbiał.

marchewka jak czytałam "recenzje" z porodów to też mnie strach ogarnął więc lepiej nie czytać ale myślę że to w dużej mierze zależy od tego na jakiego lekarza i położną trafimy a na to niestety wpływu nie mamy.

diabli jak to miałaś nalot??? w ogóle musisz im otworzyć drzwi? bo ja z zasady nikomu nie otwieram.
Mój lekarz cały czas mi pisze że muszę leżeć ( mimo że już nie muszę). I teraz jak zaniosłam zwolnienie to dr ponoć powiedziała że trzeba nasłać na mnie kontrolę czy faktycznie leżę
I ciekawa jestem gdzie one by poszły bo ja mam na zwolnieniu adres zameldowania a mieszkam w innym województwie. Wie któraś jak to jest?

na zwolnieniu trzeba podawać adres zamieszkania nie zameldowania, tam gdzie bedziemy przebywac w okresie zwolnienia.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
to tak samo jak ja. W Policach byłam i dobrze wspominam ten szpital, ale w Zdrojach mają najlepszy sprzęt np. do ratowania dzieci

no to super! baaardzo mi się podoba , sama chciałam taką z falbankami, ale potem jednak miałam gładką. Będziesz śliczną panną młodą

ja uwielbiam bajki, więc sama chętnie będę oglądać z maluszkiem

ale u Was duże zmiany jak na niego wpłynęłaś?

wózek? kupiłaś już- to trochę szybko. Pokaż fotkę my prawdopodobnie dostaniemy wózek od rodziny (używany x-lander)

mam od wczoraj wrażenie że brzuszek mi zmalał nie wiem czemu, ale tak jakoś wygląda. Za to piersi rooosną ale codziennie czuję delikatne ruchy dziecka leci 19 tydzień
no wlasnie i ciezko sie zdecydowac, ja chodze do gina na patologie ciazy na unii wiec jak by u nich jestem czyli w POLICACH , usg tez bede miala za free w Policach ale tam podobno duzo przypadkow zakazen dzieci roznymi bakteriami, ale wiesz jak jest co czlowiek to inna opinia ...
Cytat:
w pracy butów nie pokażę, nie mam jak
ale cieplunie
takie zwyyyykłe kozaczki z miśkiem w środku

co do kotów to moja jedna też woli klepanie po dupce niz głaskanie
ale ona jest w ogóle pieskiem

a drugą dziś przyłapałam siedzącą W kiblu pierwszy i ostatni raz zostala otwarta klapa,

aaaaaa....nie pochwaliłam się
ŚLUBU NIE BĘDZIE !!!

przekłądamy to na po urodzeniu bejbika,na lato
powodów mamy masę i tak będzie najlepiej..i najcieplej

czas na liczby:
19go,czyli za 17dni pewnie poznam płeć bejbi
a za 22dni wigilia moje ukochane święta
jutro zaczynam 18tydzień
od pół roku nie palę
za 4dni Mikołajki
przytyłąm prawie 6kilo
jeszcze 22 tygodnie do konca (choć jestem w stu procentach pewna,że będzie szybciej )
Takze uwazam ze decyzja ze slubem sluszna/)
Cytat:
W zasadzie wyjaśniło się tyle ,że zjeżdża z tej Warszawy bo okazało się ,że warunki są inne niż miały być. Kwatera droższa, a stawka mniejsza. Do tego zamiast robić co mieli to przez 3 dni nosili materiał po budowie za jakąś marną godzinówkę... Wiecie dla kawalera praca taka może i by mogła być, bo nawet jak mu nie zapłacą to jakoś da rade. Ale dla kogoś kto ma rodzinę tu na utrzymaniu i musi się jeszcze tam sam utrzymać to to nie zda egzaminu..
Facet ma problem ich rozliczyć za te kilka dni za prace ,żeby mieli za co do domu wrócić, a co dopiero zapłacić wypłatę?
Niech ucieka stamtąd póki za dużo czasu nie zmarnował.
Wysyłałam mu w piątek i sobotę ogłoszenia. Znalazł coś na Wrocławiu bliżej domu. Bardziej się będzie opłacało dać na miesięczny na pociąg niż jechać na dwa domy. No i codziennie byłby w domu. Jak zjadą z tej Warszawy to jedzie do Wrocławia się dogadywać i zobaczymy co to będzie...

Co do ślubu to super pomysł
My chcem kościelny w sierpniu razem z chrzcinami
ta propozycja lepsza i blizej Was ja tez ta myslalam o koscielnym zeby zaltwic za jednym razem heheh
Cytat:

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

ja mam L4 póki co leżące - bo mój gin mówi, że na razie nie może wypisać mi innego, nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem, a już nie chciałam z nim dyskutować na ten temat... W każdym bądź razie jak się spytałam go jak mam zrobić badania, albo iść do dentysty skoro mam L4 leżące to powiedział, że bez przesady, chodzi o to, żebym nie pracowała, a jak mam taką "solidną podkładkę" w formie badań, to nawet na leżącym mogę wyjść z domu żeby coś załatwić.
tez takie mialam , ale na ostatniej wizycie , ta nowa lekarka wystawila chodzace
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niee ale ja marze o nim!!!!
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:09   #4154
sharpnowaja
Zakorzenienie

banka ale lekarz wie że tu mieszkam, powiedział że ma być adres zameldowania.

ja właśnie jem rosołek. Po tej nocnej pizzie w ogóle nie jestem głodna.

A w weekendy ZUS też może sprawdzić czy jestem w domu?

Ja już tymi świętami żyje

axella przyprawa korzenna to to samo co do pierników?
Stary 2012-12-02, 16:17   #4155
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a propos poduszek, przekleję to co pisałąm w klubie:
powiem Wam tak-zakupiłamtaką właśnie poduchę do spania i niestety jest to totalnie bez sensu a szkoda,bo myślalam ze pomoze
jest niewygodnie, jak pod głową wygodnie to nagle w inna część ciała nie, poprawisz tam i nagle znów gdzieś przeszkadza :/ nie na moje nerwy,gnije w łóżku

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

prawie,ale z powodzeniem możesz dodać :Ehem:

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 16:32   #4156
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie. Właśnie wróciliśmy do domku, malutka Igusia już odstawiona więc mam w końcu wolne zaraz Was nadrobię, ale widzę że dużo zaległości nie mam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:46   #4157
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
banka ale lekarz wie że tu mieszkam, powiedział że ma być adres zameldowania.

ja właśnie jem rosołek. Po tej nocnej pizzie w ogóle nie jestem głodna.

A w weekendy ZUS też może sprawdzić czy jestem w domu?

Ja już tymi świętami żyje

ale to nie lekarz ma wiedziec tylko zus gdzie mieszkasz, takie sa przepisy ... jak np. jestes na wakacjach i zachorowałas i dostaniesz zolnienie to musisz wypisac na adres gdzie przebywasz na wakacjach tak jest..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:50   #4158
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kolędy się znów zaczynają
tak wcześnie? u nas to dopiero za miesiąc jakiekolwiek informacje się pojawią

imię Hania też mi się podoba

axella to dobra decyzja z przełożeniem na lato, będzie cieplej i przyjemniej, i też nie będziecie musieli teraz dopinać wszystkiego na ostatni guzik, kiedy tyle innych spraw jest na głowie. wybraliście już datę?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:53   #4159
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tak wcześnie? u nas to dopiero za miesiąc jakiekolwiek informacje się pojawią
no u nas w grudniu zaczynają ale tym razem powinniśmy mieć po świętach bo rok temu w Mikołaja nas nawiedzili tzn. małża bo ja poszłam do kina z koleżanką

Stary 2012-12-02, 16:57   #4160
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

axella to dobra decyzja z przełożeniem na lato, będzie cieplej i przyjemniej, i też nie będziecie musieli teraz dopinać wszystkiego na ostatni guzik, kiedy tyle innych spraw jest na głowie. wybraliście już datę?
szczerze? data mało istotna...
na początku roku wymyślimy i zaklepiemy..

przede wszystkim stwierdziłam,że z brzuchem nie chcę być na zdjęciach i że nie będę miałą się w co ubrac

poza tym teraz mamy inne wydatki a i na własnym slubie chciałabym wypić choćby szampana za Nasza Życie
A jak fajnie będzie wystroić brzdąca

będę na macierzyńskim-będzie łatwiej pomyśleć mi nad wszystkim niż teraz-pracując..

ja chcę już zobaczyc bejbi! 2miesiące nie widziałam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 17:05   #4161
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co do głowy przychodzi mi sklep na ul. Wysokiej (nowo otwarty), w Merkurym na Rynku, Centrum Dziecięce Niki i niedaleko Plazy taki sklep z art. dziecięcymi, nie pamiętam nazwy ulicy
no to będę miała oglądania... właśnie kolega małża z rybnika chce nam dać taką a'la huśtawkę dla dziecka, bo jego córa miała i uwielbiała - to taka niby huśtawka, ale też na gumie, więc maluch sobie może trochę poskakać. wiesza się w drzwiach więc jak już tam będziemy, to pewnie zahaczymy o jakieś sklepy i pomacamy różne różności
Cytat:
1. Głupie gadanie Prawie każda z nas by musiała urodzić martwe dziecko bo już powoli robimy zakupy.
Pocieszę Cię Moja koleżanka mi ostatnio wypaliła, że jej znajoma poroniła w 7miesiącu bo dostała jakiegoś skrętu macicy czy coś Bardzo chciałam o tym wiedzieć

2. Ja też nie chcę wracać choć czasem mi się marzy dymek
1. bosz... co za durna pipka no........
2. a idź tam! drogie to jak cholera - zobacz ile ślicznych ciuszków dla maluszka można kupić za kasę "nieprzepaloną" no i matki palące wyglądają okropnie niby im się wydaje, że jak prowadzą dziecko za rękę czy dziecko siedzi w wózku, to tego dymu nie poczuje...... taa... czuć okropnie, do tego łapsko mamusi śmierdzi, bleehh
Cytat:
a co do koleżanki...
moja mama też żadnych głupot mi nie wmawia, chyba że w żartach właśnie
a ostatnio opowiadała o porodzie, w sumie o jej trzech porodach i mnie pocieszyła i wmówiła, że spokojnie wytrzymam ból, bo my z natury twarde baby jesteśmy i że te znieczulenia to tylko wydłużają sprawę... a pierwsze godziny to boli jak okres, wtedy się wszystko otwiera. potem te skurcze są intensywne, ale takie mają być, żeby urodzić. no i masaż krocza już wcześniej robić, żeby przygotować tamto na rozciąganie i może nic nie pęknie i będzie pięknie!
Cytat:
Ta dziewczyna jest głupia, już się o tym przekonałam i jej nie słucham. Ostatnio wypaliła, że sobie nie wyobraża być w ciąży i jeść tak jak ja a co jadłam? Bułkę z serem, pomidorem i sałatą i zagryzałam to rzodkiewką. Straszne, prawda?
o ty wyrodna matko
oby to dziewcze miało przynajmniej takie rzyganko w ciąży jak ja! to zobaczy, że zjeść bułeczkę z serem i dodatkiem warzyw I TEGO NIE ZWRÓCIĆ to szczyt marzeń ja jem tylko to, co ma duży potencjał zostać w moim żołądku aż do strawienia niestety wiele zdrowych rzeczy przez to jest wykluczone...
Cytat:
a co do czytania to myślę, że maleństwo wyssie to z mlekiem matki ja po dziennikarstwie i polonistyce jestem, zawsze masę książek pochłaniałam
moja mama mi bardzo dużo czytała i ja sama w wieku 4 lat potrafiłam już czytać. ale niestety zmuszanie przez szkołę do czytania pieprzonych LEKTUR skutecznie zniechęciła mnie do książek na dłuuugie lata. zaczęłam się wciągać w książki dopiero jak trafiłam do szkoły niemieckiej, kiedy w końcu miałam czas i prawo wyboru (bo oni na niemieckim mają po lekturze na semestr, z innych książek czyta się tylko fragmenty na lekcji i od razu omawia).

lonely, patrząc na twojego avka zachciało mi się soczystego arbuzaaaa
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:08   #4162
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze? data mało istotna...
na początku roku wymyślimy i zaklepiemy..

przede wszystkim stwierdziłam,że z brzuchem nie chcę być na zdjęciach i że nie będę miałą się w co ubrac

poza tym teraz mamy inne wydatki a i na własnym slubie chciałabym wypić choćby szampana za Nasza Życie
A jak fajnie będzie wystroić brzdąca

będę na macierzyńskim-będzie łatwiej pomyśleć mi nad wszystkim niż teraz-pracując..

ja chcę już zobaczyc bejbi! 2miesiące nie widziałam

My ślub w styczniu, a kościelny potem, więc Mała Fasolka będzie siedziała z babcią w kościele i patrzyła na rodziców

Też chcę zobaczyć bejbi! Po świętach idziemy prywatnie na USG. Już chcę.

Kupiłam dziś dwie gazetki : "Mamo to ja" i "Dobra mama", dużo ciekawych artykulów, polecam.

Witam niedzielnie!
Stary 2012-12-02, 17:09   #4163
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Och ale walki KSW, Michał :serce: Siedzieliśmy z TŻ wlepieni w telewizor.

z nosidełkiem ok, byle nie wisielce czy jak to tam, też było głośno jak i o chodzikach
Cytat:
Ja oglądam jednym okiem
My zawsze z wielkim zainteresowaniem oglądamy KSW bardzo dobrze znamy Mameda, w sumie to przez niego się poznaliśmy... No i mój Tż do dziś się z nim przyjaźni... zawsze jak jedziemy do moich rodziców to jego też odwiedzamy, czasem nawet on do nas przyjedzie.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co to to ksw??? jejku jaka ja nie-w-ten-czas
KSW- KOnfrontacja Sztuk Walki. To polska federacja MMA (czyli mieszanych sztuk walki).. coś jak UFC, tylko to jest amerykańska federacja MMA Wczoraj akurat była gala i oglądaliśmy naszych ulubieńców jak walczą

Nawet jedna para dziewczyn walczyła, ale się napierdzielały.. masakra, aż w szoku byliśmy

Cytat:
A tak wogóle to witam się dzisiaj w 14 tygodniu

No i spadam się ogarniać bo nie wiadomo kiedy Ci ludzie najdą:/
za 14 tydzień

Cytat:
siemka, witam się z pracy.. dziś tylko do 20stej

może nie powinnam ale opowiem Wam dzisiejszy sen
W rezultacie obudziłam się z meeega rykiem,ale to było takie wycie,że nawet odetchnac nie mogłam..

Śniło mi się moje bejbi.. Moja radość jak je rodziłam i szok,który przezyłąm jak je zobaczyłam..
to tak beznadziejnie głupie..
Bejb miało miliony małych ząbków, całe podniebienie,nawet między łukiem zębowym,wszędzie małe ząbki.. było małe, malutkie.. miało robaki w głowie.. białe glizdy..
a ja je tak ku**wsko kochałąm.. tak bardzo mocno.. nie przeszkadzało mi,że jest jakimś pieprzonym mutantem..
Ale zwolnili mnie z roboty bo się brzydzili i mój mnie zostawił.
w tym śnie po prostu odszedł,mówiąc,że nie da rady..
Potem nie odbierał,nie chcial kontaktu....
wyjechał.zniknął. zostałam całkiem sama..
Tak bardzo,bardzo sama.. Nie odbierał, nie chciał mnie znać a ja dziecku z wielkiego sklepu kradłam jedzenie bo karmić naturalnie przez te setki zębów nie mogłam..

Boże, kiedy się skończą te sny, są coraz gorsze, coraz bardziej bolesne..
Żeby po śnie budzić się z wyciem, brzuch zaczą mnie nawalać, jakieś skurcze.. wzielam no spe.. nawet nic nie zjadłąm bo mi nie dobrze było po snie.. taki realistyczny, okropny..
o masakra jaki sen.. ale nie martw się, na pewno niczego złego nie zwiastuje

Cytat:
axella, takie złe sny się nie sprawdzają - zawsze wychodzi na odwrót mama mi to zawsze powtarzała, jak miałam koszmary uwierzyłam jej i do tej pory wierzę! czyli twoje dziecię urodzi się bez ząbków, żadnego robala nie będzie miało, nie będziesz musiała kraść...
dokładnie też się z tym zgadzam i potwierdziała mi się ta teoria wiele razy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Eliza to nasz drugi pomysł na imię dla dziewczynki będzie Hania albo Eliza. jeszcze Emilkę rozważamy
Emilka najśliczniej aaa tak poważnie, to kiedyś nie lubiłam swojego imienia, ale teraz mi się bardzo podoba. Hania też mi się podoba

Cytat:
loney te leżaczki są świetne!!! siostra miała dla synka i brat też dla swoich dzieciaczków. Bardzo to ułatwia życie. Można przypiąć dzieciaczka jak jeszcze nie siedzi ale już nie chce leżeć. My się zajmujemy czymś innym a dzieciaczek się bawi. I z tego co pamiętam początkowo w tym karmili jak dzieciaczki zaczynały jeść kaszki itd.
masz rację, świetna sprawa, też widziałam jak w rodzinie dzieciątko w tym karmili, uspokajali, usypiali.. itp. i dzidzuś bardzo lubił w tym leżeć

Cytat:
Co do głaskania brzucha to niektóre kobiety w ciąży mają zakaz ale jeśli wszystko jest ok to można. Ja sobie nie wyobrażam nie głaskać
no właśnie też coś mi się obiło o uszy, że w zaawansowanej ciąży nie można masować i głaskać brzuszka.. Ale jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić

Stary 2012-12-02, 17:13   #4164
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
My ślub w styczniu, a kościelny potem, więc Mała Fasolka będzie siedziała z babcią w kościele i patrzyła na rodziców

Też chcę zobaczyć bejbi! Po świętach idziemy prywatnie na USG. Już chcę.

Kupiłam dziś dwie gazetki : "Mamo to ja" i "Dobra mama", dużo ciekawych artykulów, polecam.

Witam niedzielnie!
moja mała fasola na cywilu popatrzy na rodziców
kościelnego nie będzie.

ja pisałam wczesniej o gazetkach, nie lubię

też chcę już usg!
mam nadzieję,że na połówkowym jest usg!!!!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 17:18   #4165
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1. a idź tam! drogie to jak cholera - zobacz ile ślicznych ciuszków dla maluszka można kupić za kasę "nieprzepaloną" no i matki palące wyglądają okropnie niby im się wydaje, że jak prowadzą dziecko za rękę czy dziecko siedzi w wózku, to tego dymu nie poczuje...... taa... czuć okropnie, do tego łapsko mamusi śmierdzi, bleehh

2.moja mama mi bardzo dużo czytała i ja sama w wieku 4 lat potrafiłam już czytać. ale niestety zmuszanie przez szkołę do czytania pieprzonych LEKTUR skutecznie zniechęciła mnie do książek na dłuuugie lata.

3. lonely, patrząc na twojego avka zachciało mi się soczystego arbuzaaaa
1. Zgadzam się. Nienawidzę papierosów Mój Tż kiedyś popalał, ale jak zaczęliśmy się spotykać to rzucił i ma zakaz. Nie znoszę dymu papierosowego, dusi mnie strasznie..
2.u mnie też tak było szkoła obrzydziła mi czytanie książek i później nie mogłam się zmusić do czytania dla przyjemności.. KOjarzyło mi się to z nieprzyjemnym obowiązkiem i nauką
3. Uwielbiam arbuzy w sezonie nawet nie kroję arbuza na kawałki, tylko na pół i w moment wyjadam łyżką połowę arbuza. A później latam co chwilę siusiu

Stary 2012-12-02, 17:22   #4166
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mała fasola na cywilu popatrzy na rodziców
kościelnego nie będzie.

ja pisałam wczesniej o gazetkach, nie lubię

też chcę już usg!
Ja lubię gazety, bo nie lubię czytać w internecie, męczą mi się oczy i spać mi się chce szybko, no i oczy mi łzawią.. masakra. Dlatego lubię gazety.
Wczoraj moja mama kupiła śpioszki w Smyku, piękne, w zielone paseczki z misiem, takie aksamitne Już chcę tą małą kulkę która będzie w to ubrana przytulić.

Ja tez nie chciałam kościelnego na razie, ale TŻowi zależy żeby był, więc się zgadzam

Ja na razie tylko to usg prywatne bede mieć. No i w tym tygodniu znowu na badnaie moczu i morfologię..

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. Zgadzam się. Nienawidzę papierosów Mój Tż kiedyś popalał, ale jak zaczęliśmy się spotykać to rzucił i ma zakaz. Nie znoszę dymu papierosowego, dusi mnie strasznie..
Zgadzam się, papierosy są ochydne. Ręce śmierdzą no i włosy!!! Fuj. Mój TŻ niestety bardzo dużo palił i pali nadal, ale od chyba 3 miesięcy korzysta z elektrycznego papierosa i dzięki niemu potrafi zapalić 3-4 papierosy zwykłe dziennie
Stary 2012-12-02, 17:23   #4167
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
1. a idź tam! drogie to jak cholera - zobacz ile ślicznych ciuszków dla maluszka można kupić za kasę "nieprzepaloną" no i matki palące wyglądają okropnie niby im się wydaje, że jak prowadzą dziecko za rękę czy dziecko siedzi w wózku, to tego dymu nie poczuje...... taa... czuć okropnie, do tego łapsko mamusi śmierdzi, bleehh

2. o ty wyrodna matko
oby to dziewcze miało przynajmniej takie rzyganko w ciąży jak ja! to zobaczy, że zjeść bułeczkę z serem i dodatkiem warzyw I TEGO NIE ZWRÓCIĆ to szczyt marzeń ja jem tylko to, co ma duży potencjał zostać w moim żołądku aż do strawienia niestety wiele zdrowych rzeczy przez to jest wykluczone...
1. dla Malucha rzuciłam i nie wyobrażam sobie aby ktoś przy nim palił
małżowi ciężko rzucić ale wyganiam go na dwór, nie ma palenia w domu
2. jej chodziło o to, że mam takie dziwne smaki jakbym co najmniej ogóra kiszonego w polewie czekoladowej jadła

Cytat:
też chcę już usg!
musi być jak inaczej by pomierzyli maluszka i sprawdzili czy wszystko ok?

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-02 o 17:25
Stary 2012-12-02, 17:30   #4168
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

Zgadzam się, papierosy są ochydne. Ręce śmierdzą no i włosy!!! Fuj. Mój TŻ niestety bardzo dużo palił i pali nadal, ale od chyba 3 miesięcy korzysta z elektrycznego papierosa i dzięki niemu potrafi zapalić 3-4 papierosy zwykłe dziennie
hehehe, ja na e-faju się oduczyłam palic całkowicie, a potem znalazłam robotę w e-fajach

podobno babki w ciąży mogą palić te "zero"
bo to ani nikotyny,ani tytoniu,ani nic.. sam odruch brania do buzi zostaje
więc bez szensu

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
1. dla Malucha rzuciłam i nie wyobrażam sobie aby ktoś przy nim palił
małżowi ciężko rzucić ale wyganiam go na dwór, nie ma palenia w domu
2. jej chodziło o to, że mam takie dziwne smaki jakbym co najmniej ogóra kiszonego w polewie czekoladowej jadła

musi być jak inaczej by pomierzyli maluszka i sprawdzili czy wszystko ok?

w ogórku w czekoladzie nie widzę nic dziwnego. jadłabym

no mam nadzieję,że usg będzie i że powie czy to on czy ona bo nie chce usłyszeć żadnego "nie jestem pewny,nie powiem" bo wtedy w ten sam dzień polecę priv

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-02, 17:34   #4169
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe, ja na e-faju się oduczyłam palic całkowicie, a potem znalazłam robotę w e-fajach

podobno babki w ciąży mogą palić te "zero"
bo to ani nikotyny,ani tytoniu,ani nic.. sam odruch brania do buzi zostaje
więc bez szensu
Zawsze mnie zastanawia jak kobiety wciąży rzucają palnie jeśli są uzależnione? No przecież nagle na 9 miesięcy nie mają palić... Jak widziałam mojego TŻa, który chciał palić, a nie mógł , to miał mega nerwa.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Do 17 oglądałam program o dzieciach chorych na schizofrenię i mi się przykro zrobiło, żal ich... Ale tych rodziców podziwiam, bo na prawdę nie byli jacyś zdołowani tym, tylko sobie radzili. A ja czasem jak taka łajza marudzę na różne rzeczy....
Stary 2012-12-02, 17:36   #4170
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

w ogórku w czekoladzie nie widzę nic dziwnego. jadłabym
no to takie typowo ciążowe choć ja nie jadłabym
ale ona stwierdziła, że ma nadzieję, że nie będzie miała takich smaków jak ja! że je bułkę i zagryza rzodkiewką, ludzie złoci, ja tak jem normalnie mogę też zagryzać papryką, pomidorem czy ogórkiem

włosy mi lecą na potęgę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości