|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Hejka
![]() O jakim Wy śniegu mówicie??? U nas na szczęście nie ma ![]() Monia - oby u Kingi na tych kilku kaszlnięciach w nocy się skończyło ![]() Kolina - ja tam na słowo nie uwierzę Pokazuj brzuszek! ![]() Dziewczyny - czy jak jest ta wysypka, ale gorączki już nie ma to można normalnie na spacery itp chodzić? Bo gdzieś czytałam, że spokojnie można, a gdzie indziej, że jeszcze dziecko bardzo osłabione i lepiej się trochę oszczędzać... A z tym osłabieniem to na pewno jest coś na rzeczy, bo Tymek jest ... lodowaty. Ma od wczoraj w dzień 35,5 stopnia Aż dziwnie się przytulać do takiej zimnej żaby
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam z ząbolandi....
Dzisiaj poszłam spac po 6...Borysek jak sie obudzil kolo 12 to ryk byl okrutny-oczywiscie zeby, te okropne 3!do 6 nie spal, tylko raz na moich , raz na Tż rękach , troszke butelka przynosiła mu ukojenie.Dalismy przeciwbólowy lek, ale malo pomógl(pierwszy raz), zel Dentinoks, tez nie pomagal na dlugo....Zasnąl po 6 i mi z nim, pospalismy do 10. Teraz Borys wypił butle mleka i sie cieszy, chociaz rączki wklada do buzki. Miłego , slonecznego dnia kobitki(u nas ślicznie na dworze). I tak jak Brumek mam pytanie czy warto na dwor wychodzic z osłabionym dzieckiem? Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-02 o 10:49 |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i zwiewam
w dzień dobry tvn mówili, że dziś w nocy spadnie śnieg na wschodzi i w centrum ![]() miłej niedzieli! my zaraz jedziemy na obiad rodzinny...
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas dobrze, tylko nadal nie pije picia, trochę mleka tylko, na szczęście sika..W nocy zęby męczyły, 2 h płaczu... mi się w głowie ta kręciło, że wpadłam na ścianę, i nie dałam rady dojść do Sary pokoju, tż sie nią zajmował. Dewik współczuję. U nas te wszystkie hece chyba też z powodu zębów były, i gardło na dokładkę. Ela kupił tż orsalit, dobry w smaku, dla dzieci właśnie. Wczoraj pół kubka wypiła, dzisiaj 3 łyki. ![]() Brumek u nas właśnie też zaczęło pruszyć, i przybiera na sile. Kolina właśnie, już kiedyś obiecywałaś wstawić brzuszek ![]() Oliweczka prosi o kciuki, po 12 będa wyniki i wiadomośc czy wyjdą czy nie.. pisze że wariuje tam... jakby nie było już tydzień julki nie widziała. ![]() Czy Was nie wylogowuje z wizażu? mnie od wczoraj co chwila wywala..?
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym wyszła na chwilę omijając większe skupiska ludzi Patik wspólczuję Aania jak na połowę, to brzuszka prawie nie ma ![]() Świetne zdjęcia z poznańskiego spotkania! Dołączamy do cierpiących z powodu ząbków. Ale białę punkty już widać, więc liczę, że to kwesta godzin, aby się przebiły. |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
brumek, patik, obiecuje pstryknąc zdjecie, uwierzcie mi że jeszcze nie robiłam :?
a ja nie czekam na śnieg, na szczęście oszczędza nas jak do tej pory, ale wiem że ro kwestia czasu i nas zasypie brrrrrrrrrrrrrrrrrr nie wiem jak się będę poruszała, sama mam odśnieżać podjazd? inaczej nie wyjadę... będę uziemiona jakby tata żył na pewno miałabym w nim nieocenioną pomoc, strasznie go brakuje
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina przykre to... ehh.
Ja też nienawidzę zimy. Nie wiem co jest fajnego w śniegu, dla mnie beeee. No a my się pakujemy. ( M. na razie, ja jem kopytka ). Już się mielczanki nie zobaczymy u mnie na mieszkanku. ;(. Kurka dziewczyny, u mojego zęby niby wszystkie, a noce dalej tragiczne.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a kiedy się tam wyprowadzacie?
Będziecie tam mieć chociaż swój pokój?
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie bardzo. W salonie będziemy spać, gdzie teraz rodzice M., a oni pójdą spać do kuchni.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka na strychu jest wszyyystko do zrobienia. Trzeba mieć kasę. Nie ma szans.
W szopie na razie teść chyba będzie spał ( nie są w dobrych stosunkach z teściową ), ale tam nie ma warunków, jest jeden pokój, taka letnia kuchnia i się wchodzi prosto z pola tam. Sami może byśmy dali radę, ale nie z dzieckiem. Nic no, jakoś musi to być. Mam z pleya, ale nie wiem jak z netem u mnie, nigdy nie używałam. Będę Wam jakosik dawała znać co u mnie... Boję się szczerze mówiąc, ale nie ma wyjścia już. Ale pustki nie?
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka dacie rade, wyremontujecie na wiosne i bedzie git na poczatek. Jak mozesz daj mi do siebie nr na priva, ja tez mam z play, czasem sie skontaktuje z Toba. Jesli chcesz.
Witam sie, nie pisze bo mialam chu.... nastroj, od rana z mezem klotnie, troszke mnie pobolewa brzuch z nerwow. aania wogole nie widac twojego brzuszka, ja mam wiekszy teraz Ładna kobietka z Ciebie.
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi głowa peka... juz dwa razy procha wzielam i nic... kinga juz spi... pewnie znowu wstanie zbyt szybko
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, za każdym razem mnie wywala z wizażu, musze sie logować. Was nie? ? hellołł już pytałam.
Oliweczka pisała, że dzisiaj ich nie wypuścili do domu. Ae bilirubina spadła, jeszcze jutro powtórka badań ( już nie z krwi tylko jakimś aparacikiem, nie wiem co to za technology) i jak będzie ok to wychodzą do domku wcześniej. Marina, jakoś musi być. Pewnie jesteś zrozpaczona, ale widzę nie poddajesz się i siłę masz, jakoś to będzie. Szkoda że tam nie ma neta, z nami jakoś by Ci było lżej. Evve coś kłótliwy ten Twój tż ( ja z moim też mam fazy czasami )
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
patik ja tez w ciazy jestem mega wybuchowa i do slowa do slowa poszlo. Bywa niestety czasem.
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za miłe słowa odnośnie Szymonka
Aania ślicznie wyglądasz, a domek fasolki jeszcze malutki ![]() Marinko wszystko się ułoży, bądź dobrej myśli ![]() Nie wiem, czy Szymonek nie ma choroby lokomocyjnej Zaczął nam wymiotować w aucie..---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Patik mnie nie wylogowuje
|
#3708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze! Cytat:
lekko nie będziesz miała, nie ma co słodzić... ale dasz radę na pewno!! będę o Tobie myślała, ale może uda Ci się czasem zajrzeć...![]() my wróciliśmy o 19 z obiadu, nawet fajnie było. Mały poszedł spać. pobudka o 5, bo tż jedzie w delegację. moja mama obcięła włosy na krótko i tak odmłodniała, ze hej kiedyś dawno w takich chodziła, ale zachciało jej się zapuścić i miała długie, ale dopiero teraz jak znów ma krótkie to widać, że w długich wyglądała jak taka babcia, staruszka, a teraz młoda laska ![]() Małemu to oczko ucieka coraz bardziej... albo ja jakoś zwracam uwagę... lekarka kazała przyjść w styczniu, że niby może samo się skoryguje, ale może bym poszła już? sama nie wiem... żeby mu się bardziej nie zrobiło.. dziś przy śniadaniu dość blisko miał kanapkę i spojrzał na nią i takiego zeza walnął, że hej... ![]() a ja czekam na śnieg. lubię śnieg w grudniu, lubię święta ze śniegiem, mimo trudności jakie ze sobą przynosi. Ale od stycznia z kolei już odliczam do wiosny zawsze i śnieg mi przeszkadza ![]() przypomniałam sobie, że mam stare sanki, moje, u rodziców. Muszę zobaczyć w jakim są stanie, tata moze by dorobił oparcie i by były. Kurde nie ma za bardzo kasy, żeby dawać stówę za sanki. Musimy kupić akumulator ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- wyglądam za okno i...... pada śnieg
|
|
#3709 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Uff już w domku Madziulka słodki Szymek Agawo- współczuje pierwszej 'stłuczki' Cytat:
Cytat:
Bo nie wiem gdzie Twoja ciąża ![]() Taki mały zgrabnu brzuszek niejedna przyszła mama Ci może zazdrościć - z Adasiem tez był taki malutki? Cytat:
Ślicznie te nasze dzieciaczki, no przyznaje ze i Twój uśmiech śliczny. A ja troszkę jak menelik z podgrążonymi oczyskami Tez mam takie odczucia ze było świetnie choć trochę za krótko. I teraz koniecznie Marzenko musicie orzyjechac do nas. Aha no i musze napisac Bruno to taki spokojny aniołek a Oliwier to dopiero fajny gaduła. I taki grzeczny ładńie odpowiadałna każde pytanie. No i fajnie było poznać w końcu Blondynke. A mój Johny zakochał sie w Hani bo napierał na nią z całuski jak szalony ale nie dziwie sie bo ja tez Hanie ubóstwiam ![]() Cytat:
Brumeczku i jak był spacerek? Jak sie czuje Tymek? A mnie rozłożyło Gardło boli, smarki po pachy i dreszcze Wczoraj niestety nie dorwalam do końca imprezy bo byłam tak śpiąca i słaba ze musiałam przeprosić pannę młodą i uciekłam do moich facetów. Zreszta przed samym panieńskim Jeszce biegalam po mieście zalatwiajac tysiąc drobnych spraw, potem przygotowywałam imprezę w domu. Dobrze ze chociaż na spotkaniu chwile odetchnełam przy kawie w miłym towarzystwie. Ale myśle ze już jutro będę jak nowo narodzona- bo nie ma jak nocka we własnym łóżku.
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mozecie jeszcze raz napisac tytuly ksiazeczek, ktore polecacie?? Moze bysmy to przypiely wtedy na pierwsza strone?? Stronczku zrobilabys to?
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Witam się, niedawno wróciłam ze zjazdu....
![]() Marinka szkoda, że was już w Mielcu nie będzie....
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Madziulko, a wcześniej mu się to zdarzało, czy to był pierwszy raz? Telik, jaki tam z Ciebie menelik głupolu Dużo zdrówka! Marinko, kurcze szkoda mi Was strasznie Wierzę jednak, że to chwilowe rozwiązanie. A może z teściową stosunki się poprawią? Będziesz miała więcej pomocy przy Igorku Zaglądaj tak często jak tylko dasz radę! Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby Cię miało tu nie być ![]() Eweve, nie denerwuj się tak, fasolka musi mieć spokój. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Oby szybciutko wyszły! |
|
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool chętnie wstawie, tylko Wlasnie o pełne tytuły i autorów poproszę. Moze jakieś linki mi sie nawet uda z ilustracjami znaleźć.
|
|
|
|
#3714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za spacerkowe podpowiedzi
Jutro na troszkę dłużej wyjdziemy, a potem już mam nadzieję normalnie będzie Dziś Tymuś wygląda jak gniewosz plamisty Wysypka zgęstniała i ściemniała. Ale jest tylko na pleckach i dekolcie. DDewik - ale koszmar A dzień minął ok?Marina - tak smutno to brzmi To wszystko A jak M. się w tym odnajduje? Pogarsza mu to samopoczucie, czy mu obojętne? Kurczę, to nawet trudne choćby z tak przyziemnego powodu, jak to, że tu pewnie macie po swojemu poukładane, żeby Igor nie stłukł, nie sięgał, itp, żeby go po prostu można było choć na minutę spuścić z oka, a tam nic do dziecka pewnie nie przystosowane.Cytat:
Że go to ominie. Mówię z perspektywy dziecka, które całe dzieciństwo w każdej, nawet krótkiej podróży, wymiotowało ![]() Cytat:
Nie wiem, skąd Ty ją bierzesz Spacerek był Oboje pierwszy raz od 4 dni.A Jasiu nic a nic już nie chorował? Żadnych gorączek, żadnych wysypek? A ząbki się jakieś zarysowują? Cytat:
- Pan Kuleczka - Bardzo głodna gąsienica - Czy chcesz być moim przyjacielem - Różnimisie - Tupcio Chrupcio - Mama Mu - Cynamon i Trusia - książeczki z serii "Coś tam, kogoś tam" np. Auto Artura, Traktor Tadka itp- Bajki Brzechwy - Bajki Chotomskiej - Miasteczko Mamoko
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My tez bylismy na spacerku, ale krotkim -30min .Borysek w dzien był taki wesolutki, wreszcie normalnie zjadl i przebiła sie ta 3 górna(jeszcze 2 dolne zostaly, sa juz napuchnięte i na jednej krwiakCiekawe jaka nocka bedzie, poszedl spac godzinke temu(w dzien 3 godz. spał, dlatego tak pozno )Ja tez zaraz uciekam spac jak obejrze Paradoks na dwojce .Jeszcze dodam cos do listy ksiazeczek: W.Widłak"Wesoły Ryjek" Zima na ulicy Czereśniowej Księga dzwieków Seria Buchmanna(wydawnictwo)-"Myszka Ala", "Kurczak Koko","Zabka Otylka". itd.(moje dziecko uwielbia )Seria 'Mały chłopiec" Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-02 o 22:41 |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Borysek tak sobie pospał w dzień. Nie bez powodu mówi się, że sen to najlepsze lekarstwo Mam nadzieję, ze w nocy tez oboje pośpicie! (czego i sobie gorąco życzę )No i oczywiście gratuluję kolejnego zębola ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- No i przepadło, DDewiku... Przeczytałam recenzję z tej strony: http://poczytajmi.blox.pl/2010/12/Wesoly-Ryjek.html i się zakochałam
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, DDewik dziekuje za tytuły. Jutro postaram sie stworzyć cos sensownego na pierwszej stronie. Dzis juz z ifona nadaje bo Tz okupuje lapka.
Byliśmy dzis we trójkę w Windsorze odwiedzić sklep z zabawkami (Daniel). Sklep ogromny, zabawek tysiące. Nie wiadomo na co patrzeć. Wiki średnio zainteresowana, siedziała Znudzona w wózku i chrupala paluszki. Za to ja i Tz zachwyceni. Połowa tych zabawek sami byśmy sie chętnie pobawili. Carmela widziałam dzwoneczka. Nowy 15 funtów. Moja sąsiadka ( ta Polka co ma córkę ponad 2 latka) w sobotę sie wyprowadziła. Na drugim koncu miasta teraz mieszkają. Smutno mi Troche bo skończyły sie wizyty, kawki i ploteczki. |
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Lubię takie leniwe dni
![]() Wesoły Ryjek wygląda uroczo te historyjki są długie?DDewik, uroczy czytelnik Marina1, trzymam kciuki, żeby to był tylko taki przejściowy etap, na pewno będzie lepiej, musi! brumek, też się cieszę, że śniegu nie ma mógłby tylko w Święta padać, wystarczyłoby ![]() patik87, dobrze, że cokolwiek pije i siusia mnie nie wyrzuca ela_86, nie wiem, jak to z oczkami... Madziulka_17, może to przypadek? coś zjadł, dużo nierówności było itp.? swoją drogą, nie wiem, czy ja na starość choroby lokomocyjnej się nie nabawiłam - po ciąży czasem mam dziwne mdłości, głównie na zakrętach (może to zemsta za to, że w ciąży nic mi nie było )do książeczek dodałabym jeszcze książki z dużej serii Obrazki dla maluchów (takie), lubimy też oglądać od A do Z od 1 do 10 literki jednak fajniejsze
|
|
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
zapalam światło :P
za oknem śnieg tż wyjechał mały śpi ja już po śniadaniu, z herbatką dziś dekoruję mieszkanie grudniowo-świątecznie ![]() patik jak tam? lepiej?
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziękuję kochane za miłe słowa Do chudzinki to mi daleko, wierzcie ![]() Patik, to niestety farba, naturalne mam w zbliżonym kolorze, z tym że bardziej "mysie". A w ogóle dawno dawno to miałam naturalnie blond jak teraz Adaś, potem same zaczęły ciemnieć. Marinka, mam nadzieję że nie znikniesz! Trzymaj się tam!!! Nie wiem, czy moja ![]() Jadę na zajęcia, śniegu nasypało :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

Aż dziwnie się przytulać do takiej zimnej żaby 

na szczęście sika..

12.06.2010

Jak przejrzę zdjęcia to zdam fotorelacje.
ale nie dziwie sie bo ja tez Hanie ubóstwiam