|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Mi włosy na początku garściami wychodziły i przed ciążą, ale to dlatego, że w lipcu brałam duże dawki sterydów i innych leków w szpitalu.
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
paliłam dłuuuugo.. zaczęłam duuuuuuużo przed 18stką.. i w pewnym momencie chciałam się oczyścić. z 5-6podejść.. nikorety, nikłitiny, miliony rzeczy do nie palenia, udawalo się dzień,dwa i dupa, kupowałąm pakę i paliłąm jak głupia a już przy piwie czy drinie to i z 2paczki szły.. ale ja tak naprawdę chcialam palic ![]() mój Tż niepalący kiedyś uświadomił mi, że wolę czasem kupić faje niż mieć na bilety do kina,zoo czy gdziekolwiek ![]() no i dla niego, i dla przyeszłego bejbi stwierdziłam "koniec" na tydzien zamknelam sie w domu, bez kasy bez fajek,bez popielniczki na balkonie,z moim tż, dla wszystkich innych bylam niedostepna-i mialam wlasnie na wszelki wypadek e-faja bylo ciezko.. nie wiedzialam co robi sie po jedzeniu, po seksie, po piwie.. wiec piwko tez w odstawke poszlo.. e-faja pociagnelam w kryzysowych momentach (np.klotnia),ale tez kupilam takiego jak nie lubie by sie nie wkrecic :P no i po tygodniu bylo mi DZIWNIE dla mnie nie palenie bylo DZIWNE ![]() i najtrudniejsze-pojechalam na kumpla urodziny, stary rynek, piwka,driny, jedzenie.. a e-faja padla.. w pewnym momencie kumpel sie nachylil nade mna i stwierdzilam,że smierdzi.. nawet nie smierdzi, on je**ł jak żul ostatni!!! i wtedy wywaliłam mu prosto w twarz "jezu,ja śmierdziałam jak ty?!" od tamtego czasu ani faja, ooo nie miesiąc pózniej fasolinka wpadła do brzucha ![]() sorki za długą opowieść ale jestem dumna z siebie , i gdyby nie to to chyba bym nie zaszła.. a teraz PACHNĘ
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nigdy nie wyłaziły właśnie... ale ciąża + jesień... zdarza się
|
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, że rzuciłaś!!! I że Twoj TŻ nie pali. No i masz pachnieć! Bo włosy po fajach walą jak jakaś przypalona guma! fuuuuj---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku, ale nie mam siły Was nadrabiać.Cały czas mnie męczą bóle głowy.
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() przyszłam zobaczy co słychać od jutra czeka mnie maraton w pracy z finałem weekendowym na uczelni Cytat:
Nie wiem czy byłam uzależniona, ale po tylu latach to raczej... Axello, w temacie e-fajek
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, ale nie zawiera sztucznych uzalezniaczy i szkodliwych środków.
|
#4178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() yyy czemu tylko Ciebie pocytowałam? nawiedziła nas teściowa z babcią.. akurat leżałam
|
|||
|
|
|
#4179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niestety nie wszystkie...Cytat:
![]() a co do włosów, mi znacznie mniej wypada, prawie nic... a od nastu lat miałam z tym problem i dopiero niedługo przed ciążą trochę opanowałam. no ale teraz to bez starania się z mojej strony rosną i trzymają się łba
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ciąży jednym bardziej lecą a innym wcale i te, które przez całą ciążę nie poleciały wyłażą zaraz po porodzie ![]() za to mam ładne paznokcie --- i chyba właśnie moje dziecko do mnie zapukało |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
ten dzien to jakis koszmar, łeb mnie napi.prza.. cały czas siedze z mokrą scierka na głowie.. zaraz zwariuje..
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zaspakaja to odruch palacza-ma dymek,smak i co zrobic z rekoma Ale przy takiej ilosci fajek musisz zadbac o duuuuuuuża baterie, minimum 1000mAh kup-polecam ![]() jakbys miala niedaleko mnie jakies moje punky zalatwilabym ci spora znizke ale watpie wiec bezsensu. A taki prezent to prezent dla wszystkich-koniec smrodu!! nie bedziesz sie bala z bejbikiem przy niej być to nic nie szkodzi ![]() ani smolistych,ani rakotworczych ![]() Cytat:
podlizujesz się albo się zakochałaś ???Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-12-02 o 18:23 |
||
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() raczej to pierwsze, dobrze znam tę panią |
||
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
moje też nieśmiało coś daje o sobie znaki..
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
ty jesteś 2 tyg do przodu, więc ciekawe czy to co ja poczułam to dziecko czy co
czekam z niecierpliwością na porządniejsze kopniaki
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie mam 100% pewności.. to takie przedelikatne uczucie... też chciałabym już czuć to porządnie.. |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
cześć dzisiaj
![]() wróciłam z rodzinnego domu, siedziałam wczoraj długo długo w babskim towarzystwie i chyba się to maluchowi nie spodobało- bo o 2 w nocy poczułam pierwszy raz Jego obecność!! JEJKU, nie wyobrażałam sobie, że to TAKIE uczucie ))) jakby jakieś bąbelki, a raczej jeden duży zabulgotały!!! moja rybka gratuluję a kiedy ślub? ja jestem przed cywilnym
|
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a chciałam dla mamy cały zestaw kompletny, i taką moc co by jej kopa dało. No mam nadzieję że sie nie obrazi za prezent.. z drugiej strony pół dnia bidulka skręca te fajki, a potem przychodzi mój brat nierób i obibok i jej te gotowe skręty podbiera i dalej bidula skręca.. żal patrzeć
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pachnienie, za zdrowie, za mądrą decyzję ja jeszcze przed ciążą nie znosiłam zapachu dymu, a teraz jak czasem przyjdzie ktoś do mnie po wypaleniu papierosa to mnie dopiero odrzucaCytat:
Justi, axella ale wam fajnie z tym pukaniem
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że mało do tesco chodzę
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonię do opieki społecznej
|
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie wiem, że wszystkie włosy po porodzie stracę chyba że opanuję tak, jak przed ciążą mi się udało a też wypadały przez hormony, więc po porodzie będzie podobnie zapewne... no ale już będę przygotowana!a paznokcie zawsze miałam ładne... nigdy problemu z łamliwością itd... widać albo albo ![]() Cytat:
chociaż mi się wydaje, że czuję jakieś bąbelki, ale trochę inaczej niż w kiszkach... czy to możliwe??? żeby już???? podkreślę, że nie należę do grupy kobiet, które to mogą wcześniej coś poczuć (czyt. ani nie jestem szczupła, ani nie jest to któraś już z kolei ciąża...)
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem super ekspertką ale nie powiem, znam się dość dobrze.. służę pomocą :japonczyk:
|
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zjadłabym kanapkę z sałatą, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem te włosy po porodzie Ci muszą wypaść to są te, które w ciąży normalnie by wyleciały (te dzienne normy) ale łysa nie zostaniesz ja paznokcie zawsze miałam kiepskie Powiem Ci czy to już za kilka dni, jeśli się to powtórzy Ja też najszczuplejsza nie jestem (no ale gruba jakoś strasznie też nie) i to moja pierwsza ciąża.
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
dobra babencje..
spadam jak zawsze pozakańczać rzeczy w pracu i do domku. dziś całą drogę pieszo.. ale może to i dobrze,dotlenię się ![]() niewiem czy wrócę dziś/jutro.. jak dojdzie wypłatka to nie bo ruszam na shopping 3majcie kciuki by doszłą miłego wieczoru |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

choć ja nie jadłabym 

miesiąc pózniej fasolinka wpadła do brzucha 

???