|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Mariolu, wszystkiego co najlepsze ![]() Spojrzałam na ten Olej Wspaniały, o którym wspomniała Ola i teraz się zastanawiam nad nim. Chciałam wziąć sam arganowy. Ola a Ty w ogóle używałaś tego olejku? Chyba zostajemy jutro w domu bo Zuzia ma brzydki katar i kaszel
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie świeczki tylko woski - trzeba odkroić kawałek (tzn. nie trzeba, ale mi się cała tarta nie zmieści, a poza tym ekonomiczniej wychodzi) i wrzuca do kominka; tam pod wpływem świeczki wosk się topi i pachnie... jak skończy się zapach to trzeba poczyścić kominek ze starego wosku i ukroić nowy kawałek tego samego lub innego zapachu mi mniej więcej 1/8 wosku starcza na kilka tea lightów tutaj widać co nieco o tym oleju już pisałam - angy chyba kupiła i nie była zadowolona ![]() ja zużyłam całą butlę, smaruję siebie, a ostatnio T też jako maskę pod oczy, dodaję do glinek, zeby mnie nie wysuszały, do rąk, do stóp, T smaruję wszystkie takie suche placki na ciałku i ostatnio całą buźkę
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka
Cytat:
![]() A ładnie pachną? Nie mam kominka ![]() Wróciłam do tamtego postu, wtedy nie pisałaś, że nazywa się Wspaniały, bardziej butelkę zapamiętałam. Ola, Ty piszesz, że masz suchą skórę, ale jakoś mi utkwiło, że tłustą ![]() *** U nas dziś było 0 stopni + wiatr, więc odczuwalnie mniej, a Kuba sobie wymyślił, że właśnie dziś on będzie jeździł na rowerze
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam młoda
to miałam mieszaną, a teraz raczej przesuszoną/odwodnioną generalnie ciężko mi coś dobrać, bo albo tłuści niemiłosiernie, a jak nie tłuści to nie nawilża tylko ściąga mi skórę
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a do włosów używałyście tego oleju? Właśnie się zastanawiam nad jego zakupem, kończy mi się lniany i chciałam coś nowego wypróbować
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
masz piątkę
![]() z tego co czytam na innych watkach to Ty bardzo cięższych podkładów używasz, ja odkąd przerzuciłam się na lekkie nawilżające podkłady to wbrew pozorom lepiej wyglądam w ciągu dnia nawet bez poprawek
|
|
#2769 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja wlasnie uzywam amli i olejkow z alterry z rosmana ale planuje kupic sese, podobno swietny mariolu wszystkiego naj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze gdybym nie miala przebarwien i blizn do ukrycia to tez lzejsze podklady bym wybierala
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im jestem starsza tym bardziej mi się wydaje, ze wyglądam lepiej nawet jak nie mam idealnie gładkiej skóry twarzy (z widocznymi przebarwieniami) niż z widocznym podkładem moje dziecko ma właśnie wenę i zawzięcie układa już 3 puzzle i nie pozwala mi nawet spojrzeć
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Tak olejuje włoski
![]() Teraz próbuje krem EL hmm serum na przebarwienia jak będzie działać będę ![]() Edit. Cerę mam mieszaną w zimie ze skłonnością do przesuszania. Używam nawilżających podkładów lekko kryjących.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-02 o 22:27 |
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje bardzo za zyczenia ----- Kolacja byla wysmienita i bardzo udana Odebralismy Antosia, ktory abolutnie nie chcial isc do domu . Podobno tylko raz zapytal gdzie jestesmy i na odpowiedz, ze przyjdziemy pozniejsz powiedzial "OK" . Teraz dopiero sie kapie, bo emocje powoli z niego splywaja i wrocil caly az od nich kipiacy ![]()
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. w sprawie inhalatora Cytat:
![]() Zośka to taki rusek, że otwiera oczy i pyta, gdzie idziemy/jedziemy, co robimy... Najlepiej jeszcze jakby tam rodziców nie było A pełnię szczęścia osiąga, jak śpi poza domem (=mega atrakcja, w domu są nuuuudyyyyy... ).Cytat:
![]() Nigdy nie wyglądałam tak źle, jak po tym oleju Zapamiętam go dobrze, bo dochodziłam do siebie dwa miesiące I jeszcze ten zapach-ble.I żeby nie było Ola-bardzo lubię jak polecasz nam różne wypróbowane nowinki kosmetyczne, a to że mi czy komuś innemu nie przypasuje to inna bajka przecież Ryzyk-fizyk![]() Odnośnie podkładów-właśnie kupiłam sobie klasyczny DW EL-no mam do niego słabość ![]() Mariolko spóźnione życzenia posyłam ![]() *** Zosia poszła do przedszkola, choć kaszel wrócił i jest identyczny jak przed tygodniem ![]() Byliśmy wczoraj w Gdańsku na zakupach-owocny wyjazd, bo mamy większość prezentów Dla taty i teścia kupiliśmy Biovital Cardio, bo był w super promocji-trochę żart, trochę nie A dla Zosi S wymyślił mini-odtwarzacz płyt z wejściem usb-Zośka lubi wszystkie tego typu gadżety, ciągle siedzi w S telefonie i puszcza sobie piosenki , to się dokupi parę audiobooków z bajkami i będzie git
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolacjęangy Marika też chodzi z kaszlem, powoli jej przechodzi. Bardzo powoli heh jeszcze syropu nie chce pić bo mówi że niedobry ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Dzień dobry, my nie śpi już od 6.30 heh tzn. właściwie ja. Mariczka przeed chwilą się obudziła i domaga się bajeczki.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-03 o 08:53 |
|
|
|
|
#2776 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
dziewczyny jakby kogos interesowalo - od dzis w netto jest kolejka Tomka, ciuchcia z dzwiekami i para oraz trzy wagony i tory za 59zl wyslalam tz zeby kupil
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na wakacje jeśli już to razem , z imprezami ostatnio kiepsko,a jak już gdzieś to wolałam zorganizować kogoś do nas do domu. Jej wystarczy że ktoś oprócz rodziców będzie z nimi i jak mówię że wychodzimy to słyszę "kto przyjdzie do nas" Babcia odpada z opieką dzienną, a gdzie tu mówić o nocnej ![]() drugiej babci nie mamy... z męża (przybranym)rodzeństwem kiepskie stosunki, więc baaardzo zawęża mi się krąg gdzie mogłabym ją dać na noc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2779 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasia ja to Cie podzwiam
ja bym zwariowala jakbym nie mogla chociaz raz na jakis czas oddac dzieci dziadkom na weekend no ale u mnie jest tak, ze nie ma chwili spokoju przy nich, wiecznie krzyki, bija sie, kloca, lataja po chacie ![]() ostatnio byla u mnie kolezanka i stwierdzila, ze mam grubo z nimi musze czaasem odpoczac zreszta lubimy sobie gdzies wyjsc zawsze a dzieci sa przeszczesliwe jak ida do dziadkow wiec wszyscy sa zadowoleni
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka też lubimy sobie wyjść sami, nie koniecznie chodzi tu o odpoczynek. Przy jednym bąblu, a przy dwóch zdecydowana róźnica. A jeszcze jak broją oboje.
|
#2781 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
przynajmniej u mnie jak jeden z nich jest w domu sam to jest zupelnie inaczej a jak sa obydwoje to juz jest jazda, zaraz sie kloca, jeden drugiemu na zlosc robi, jeden chce to co drugi itp albo ganiaja sie po chacie i wydzieraja
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Alan też jeszcze nigdy nie nocował poza domem Ostatnio mój brat chciał, żeby został u nich(Alan ich lubi i super bawi sie z ich synem), ale nawet nie było o tym mowy. Młody stwierdził, że on nigdzie spał nie będzie bo kocha tylko swoje łózeczko, i już ! ![]() Wogóle widzę, że Alan to taki domator jest, ciężko jest Go gdziekolwiek wyciągnąć, mimo że potem ładnie sie bawi i wspomina że było fajnie. Zresztą, my za bardzo nie mamy dokąd wychodzić i nie wychodzimy, a żeby iść na jakąś kolację tylko we dwoje to juz wogóle. Wczoraj była masakryczna niedziela, Alan stał w kącie chyba ze 4 razy a do tego ma pozabierane połowę zabawek ze swojego pokoju. Nie dało rady Go opanować, taki był niedobry. Pada śnieg a my zostaliśmy bez rękawiczek nieprzemakalnych. No i spodnie jakieś ocieplane musimy kupić. Idę na Allegro a potem na dwór. Miłego poniedziałku.
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa ok to nie fajnie, a my nie mamy takiego problemu.
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Zosia ich uwielbia. Poza tym jest jeszcze eks-niania-tu na noc nie zostaje, ale uwielbia bawić się z niani córką, więc jak do nich idziemy to dziecka nie mam![]() Cytat:
U nas jest tak, że jak Zosia sobie wymyśli nocowanie u kogoś bez powodu (czyli nawet jak nic nie planujemy) to i tak fajnie, bo chociaż wyspać się możemy -bo u nas pobudka codziennie nie poźniej niż 6.30 -w weekend trochę boli
|
|
#2787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
, napiszesz, co Ci się sprawdza do pielęgnacji (oprócz Oleju Wspaniałego ) i jaki podkład ![]() Mariolu, cieszę się, że kolacja udana ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Macie śnieg? Dużo? Kuba cały czas mówi, że nie może się już doczekać lepienia bałwana ![]() *** Narkoman trafił do piekła. Otwierają się wrota, a tu całe łany marihuany. Narkoman napalony biegnie i rwie całe naręcza. Nagle słyszy głos diabła: - No i po co rwiesz, jak tam pełno narwane! Patrzy, a tu faktycznie pełno świeżego ziela. Biegnie i zaczyna przerzucać, żeby schło. A tu diabeł: - I po co suszysz, jak już tam ususzone! I rzeczywiście. Narkoman podbiega i zaczyna skręcać skręty. Skręca, skręca, na co diabeł: - I czego skręcasz, jak tam tyle naskręcane! Narkoman patrzy, a tu góry skrętów! Wybiera największego i pyta diabła: - Masz może ogień? A diabeł z uśmiechem: - Byłby ogień, byłby raj!
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzieki-za-przepisy-na-surówki-zapisałam-wszystkie-posty ale-sniegu-napadało-u-nas-idziemy-zaraz-na-dwór |
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mimo że B jest bardziej spokojna niż L to jak się dobiorą razem to w to mi graj.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2790 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() zaglądam a tu aż 3 strony naklikane, jak nigdy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze takie pytanko, czym inhalujecie? Solą fizjologiczną? Cytat:
![]() o! dla Bartka ![]() Cytat:
![]() i Ty też ? Cytat:
![]() Zuza niespecjalnie je w przedszkolu, jeżeli czegoś nie zna to dopiero jak Pani spróbuje ją nakarmić to coś tam dziubnie ma swoje potrawy i kropka no i pozmieniało jej się okropnie, wiele rzeczy które jadła teraz nie tknie :/ za 7h - 101,00 + 4,50 dziennie za jedzenie + opłaty za zajęcia dod. i RR jednorazowa *** co do spania poza domem, Zuza beze mnie nigdy nigdzie nie została na noc raz jeden była u babci gdy byliśmy w imprezce ale czekała na nas do 1 w nocy prawie, nie położyła się nawet do lóżka... a ja sama nigdy nie chciałam żeby spała poza domem, jakoś dziwnie bym się z tym czuła...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

, muszę się rozejrzeć za tą cykorią i sprawdzić 

za kolację
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)