Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 17:48   #811
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Są takie specjalne pampersy do pływania.
dzięki GDA za info

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
boze jakiego ja mam s*****la w domu!!! juz wyszykowana wychodze do szkoly,a on ze jak wyjde to on tez wychodzi i dzieci zostawia same! Wiec zostalam w domu.Wychodzi na to ze nie zalicze tego semestru przez h*ja!
Zielona jak tak czytam twoje posty na temat TŻ to mi się normalnie nóż w kieszeni otwiera..chyba bym już dawno go kopnęła w dupę naprawdę... to co on wyprawia to o pomstę do nieba prosi..przepraszam że to piszę ale dziwię się że jeszcze go nie pogoniłaś

Konczi zdrówka dla Dusi

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za laktację
chyba nie widziałas mojego wcześniejszego postu jak pytałam po czym wnosisz, że spadła ci jakość mleka?
mnie to bardzo interesuje, bo ja też ciągle z tych walczących o pokarm
przepraszam Kochana faktycznie musiał mi ten post umknąć po prostu zawsze piersi miałam takie nabrzmiałe przed karmieniem a teraz pora karmienia i flaki :/ miałam też ostatnio znowu troche stresów w domu ale odciągam pokarm laktatorem i podaję małemu w butelce, piję herbatki laktacyjne i napój z łuski kakaowej i pomaga...ale po południu znowu mam flaki przed karmieniem ale walczę uparcie i na razie nie dokarmiam mm

IWA dziękuję za info z ćwiczeniami

TAMLIN no dosłownie szok...ja bym też takiego chyba walnęła przez łeb, zresztą to mało powiedziane... :/

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosi wychodzi dolna dwójka Dziąsełko już pęka,mocno przekrwione. niestety jest placz na początku kazdego karmienia bo ssanie ją boli
no właśnie ja u mojego szkraba zauważyłam że w miejscu dwójek dolnych z jednej i drugiej strony jest biały prześwit, dziąsełko tak jakby w tym miejscu jest bardzo cieniutkie - czy to też znak że za chwilę te ząbki będą wychodziły??mały wkłada całe rączki do buzi i chce wszystko gryźć, czytałam że nawet po drugim mcu mogą ząbki już wychodzić..a Szymek ma już 11 tygodni dzisiaj...Sojka no to gratulacje dla Zośki

Kraven także życzę zdrówka dla Jasia

A dla Alicji Agnus21 wszystkiego naj z okazji 3 mcy

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-12-02 o 17:51
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:54   #812
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
dzięki GDA za info

Zielona jak tak czytam twoje posty na temat TŻ to mi się normalnie nóż w kieszeni otwiera..chyba bym już dawno go kopnęła w dupę naprawdę... to co on wyprawia to o pomstę do nieba prosi..przepraszam że to piszę ale dziwię się że jeszcze go nie pogoniłaś

Konczi zdrówka dla Dusi

przepraszam Kochana faktycznie musiał mi ten post umknąć po prostu zawsze piersi miałam takie nabrzmiałe przed karmieniem a teraz pora karmienia i flaki :/ miałam też ostatnio znowu troche stresów w domu ale odciągam pokarm laktatorem i podaję małemu w butelce, piję herbatki laktacyjne i napój z łuski kakaowej i pomaga...ale po południu znowu mam flaki przed karmieniem ale walczę uparcie i na razie nie dokarmiam mm

IWA dziękuję za info z ćwiczeniami

TAMLIN no dosłownie szok...ja bym też takiego chyba walnęła przez łeb, zresztą to mało powiedziane... :/

no właśnie ja u mojego szkraba zauważyłam że w miejscu dwójek dolnych z jednej i drugiej strony jest biały prześwit, dziąsełko tak jakby w tym miejscu jest bardzo cieniutkie - czy to też znak że za chwilę te ząbki będą wychodziły??mały wkłada całe rączki do buzi i chce wszystko gryźć, czytałam że nawet po drugim mcu mogą ząbki już wychodzić..a Szymek ma już 11 tygodni dzisiaj...Sojka no to gratulacje dla Zośki

Kraven także życzę zdrówka dla Jasia

A dla Alicji Agnus21 wszystkiego naj z okazji 3 mcy
Kochana, takim już poważnym objawem ząbkowania będą przekrwione dziąsełka, takie jakby cieniutkie błonki o których piszesz Zosia ma na jedynkach i dolnych i górnych, ale dwójeczka na dole lewa już pęka.
Stary 2012-12-02, 18:01   #813
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Kochana, takim już poważnym objawem ząbkowania będą przekrwione dziąsełka, takie jakby cieniutkie błonki o których piszesz Zosia ma na jedynkach i dolnych i górnych, ale dwójeczka na dole lewa już pęka.
no czyli już wiem o co chodzi dzięki za wyjaśnienie Sojka

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:02   #814
Konczita
Zakorzenienie

Mamuśki ja znowu z zapytaniem typu - moje pierwsze dziecko ... Duśce temperatura spadła do 36,0 czy to normalne ??
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:16   #815
colds
Zakorzenienie

Melcia miała ewidentnie skok. Ale chyba już po

Macie też w książeczce zdrowia dzieciaczków to na co powinno się zwracać uwagę w rozwoju dzieci, w którym, mniej więcej, miesiącu?
Tzn. my w książeczce mamy tabelkę. I co powinno być w miesiącu 0,1,2,..itd. aż do chyba 2 albo 3r.ż. Ale można znaznaczać kiedy dziecko co robiło. Że np. to co powinno w 2 zrobiło dopiero w 5. Taka rozsądna ta tabelka
I są sprawy, na które ogólnie się nie zwraca uwagi.. np. zaczynanie 'odpowiadania', proby prowadzenia 'dialogu' z osobą, która do niej mówi.
Wkleić tutaj?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

O. Właśnie patrzę.. i wg tej tabelki dziecko przewraca się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch w 6m.ż.
Stary 2012-12-02, 18:17   #816
anesh_
Zakorzenienie

Coco masz dostep do maila? Bo widziałam, ze wstawiłas zdjecia Leoska? Piękny Mogę umiescic ciebie i małego w prezentacji naszej wspólnej? Nie pytałam, bo myslałam, ze nie masz dost.do maila, a własnie ja dopracowuje i chce wysłac.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:28   #817
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Macie też w książeczce zdrowia dzieciaczków to na co powinno się zwracać uwagę w rozwoju dzieci, w którym, mniej więcej, miesiącu?
Tzn. my w książeczce mamy tabelkę. I co powinno być w miesiącu 0,1,2,..itd. aż do chyba 2 albo 3r.ż. Ale można znaznaczać kiedy dziecko co robiło. Że np. to co powinno w 2 zrobiło dopiero w 5. Taka rozsądna ta tabelka
I są sprawy, na które ogólnie się nie zwraca uwagi.. np. zaczynanie 'odpowiadania', proby prowadzenia 'dialogu' z osobą, która do niej mówi.
Wkleić tutaj?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

O. Właśnie patrzę.. i wg tej tabelki dziecko przewraca się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch w 6m.ż.

wklejaj zobaczymy co pisze

moja miała 9,5 tygodnia jak zaczęła sie przewracać i pediatra w szoku była ale nie można zatrzymywać rozwoju
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:34   #818
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Zosi wychodzi dolna dwójka Dziąsełko już pęka,mocno przekrwione. niestety jest placz na początku kazdego karmienia bo ssanie ją boli
O jaaaa... to teraz będzie jazda gratulacje

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No i ważna informacja. Alicja skończyła dzisiaj 3 miesiące

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Wow gratulacje dla Zosi.
Tylko bidulka troszkę się z tym pomęczy. No ale czeka to każde z naszych dzieciaczków.
Sto lat dla naszej imienniczki Nas to czeka za tydzień. A dziś póki co mamy 12 tygodni i jesteśmy bardzo grzeczne z tej okazji

Cytat:

Wkleić tutaj?

W naszej książeczce jest ta tabelka Fajna sprawa

Konczi - potwierdzam za dziewczynami - maść majerankowa

Dziś u Alicji był pierwszy mikołaj. W osobie babci a mojej teściowej
Stary 2012-12-02, 18:52   #819
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

ja tylko na chwilę bo mała ma dziś silny atak kolki
co przyśnie to po 2 minutach znowu ryk.

jutro idziemy na szczepienie 6w1 plus pneumokoki. pamiętam że polecałyście żel do posmarowania miejsca wkłucia. mogłybyście przypomnieć nazwę tak w razie czego?

i jeszcze jedno, zamawiała któraś a allegro szczeniaczka uczniaczka lub pianinko FP? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

ale mnie dziś teściowa pod☠☠☠☠iła
położyłam małą na brzuszku by potrenowała podnoszenie główki, Lena jak zwykle zaczęła płakać a ta do mnie, że dziecko męczę, że za jej czasów dziecko leżało płasko, nie wolno było go przekręcać na brzuszek

wzięła ode mnie małą i zaczęła mówić jej jaka to ja jestem niedobra, że męczę dziecko i jeszcze jej krzywdę zrobię i będzie kaleką...

normalnie utłuc to za mało...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:53   #820
Asiuulka89
Zakorzenienie

Pózniej nadrobienia. Jestem za spaniem dostępu maila dla marzenki i lewka oczywiście w zamian A pokazanie sie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:01   #821
anesh_
Zakorzenienie

colds wklej tabelke

kraven i konczi zdrówka dla dzieciaczków

agnus dla alicji wszystkiego najlepszego

dla zosienki sójki tez brawa i bezbolesnego zabkowania

a ja wykapałam sie sciagnełam mleczko, poprasowałam organizacja coraz lepsza
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 19:08   #822
marta1986222
Zakorzenienie

Aga to altacet w żelu

Pomózcie kochane mała dzisiaj zrobiła bardzo wodnistą kupkę,taką że wsiąkła w pampersa czy mam się martwić

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
colds wklej tabelke

a ja wykapałam sie sciagnełam mleczko, poprasowałam organizacja coraz lepsza
też zauważyłam że u mnie organizacja śmiga

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:43   #823
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

jutro idziemy na szczepienie 6w1 plus pneumokoki. pamiętam że polecałyście żel do posmarowania miejsca wkłucia. mogłybyście przypomnieć nazwę tak w razie czego?

i jeszcze jedno, zamawiała któraś a allegro szczeniaczka uczniaczka lub pianinko FP? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

położyłam małą na brzuszku by potrenowała podnoszenie główki, Lena jak zwykle zaczęła płakać a ta do mnie, że dziecko męczę, że za jej czasów dziecko leżało płasko, nie wolno było go przekręcać na brzuszek

wzięła ode mnie małą i zaczęła mówić jej jaka to ja jestem niedobra, że męczę dziecko i jeszcze jej krzywdę zrobię i będzie kaleką...

ja pitole, chybabym jej przyfasolila w trabe
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Pózniej nadrobienia. Jestem za spaniem dostępu maila dla marzenki i lewka oczywiście w zamian A pokazanie sie
po raz kolejny sie zapytywuje czy zostane zaproszenie do klubu? udzielam sie na ile moge, ale wiekszosc ma mnie przeciez na fb

kraven, Konczi oby dzieciatka zdrowialy!

sto lat dla Aluni!

wow Sojka juz??? hoho
Stary 2012-12-02, 19:45   #824
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aga to altacet w żelu

Pomózcie kochane mała dzisiaj zrobiła bardzo wodnistą kupkę,taką że wsiąkła w pampersa czy mam się martwić

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

też zauważyłam że u mnie organizacja śmiga
Marta, dziękuję

Lena raz na jakiś czas też strzela takie kupki, poczekaj jakie będą następne.
wydaje mi się że problem jest kiedy wodnistych kupek jest kilka w ciągu doby, jedną bym się nie przejmowała.
Stary 2012-12-02, 19:46   #825
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
super pierwszy watkowy zabek Zosia is the best
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Konczi, no w nocy dał popalić i w dzień też daje.. Śpi po 10 min a tak marudny jakiś, nie wiem co mu jest.. Już jestem padnięta.

Dziewczyny jestem załamana swoim biustem Już nie ma w nim tak pełno mleka, ustabilizowała mi się laktacja (co nie znaczy że mi brakuje, jest w sam raz) no i już w tej chwili jest obwisły i miękki, a co to będzie jak przestanę karmić Czy samym kremem mogę go ujędrnić? Czy w ogóle sama mogę coś zrobić czy tu już tylko skalpel?? W ogóle to pojawiło mi się kilka rozstępów.. A taki był ładny.. buuu...
spoko mi znajoma kosmetyczka powiedziala ostatnio ze mnie czeka zabieg brzucha bo albo bede miala taki wiszacy alboi sklapel nie ma to jak szczerosc
Cytat:

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Wow gratulacje dla Zosi.
Tylko bidulka troszkę się z tym pomęczy. No ale czeka to każde z naszych dzieciaczków.

Cytat:

Wkleić tutaj?

Zuzka zaczela jak miala niecale 5 miesiecy, dlatego tym aise akrat nie martwię ze sie nie przekreca.

My bralismy choinke bo Zuzka gdziekolwiek widziala choinke to sie nia zachwycala no i peirwszy raz zawieszala bombki ale radocha byla co nie miara.

jutro musze wizac Jaska w obroty i mu fotki porobic bo chyba mialam 2tygodniowa przerwe wyrodna matka ze mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 19:48   #826
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

po raz kolejny sie zapytywuje czy zostane zaproszenie do klubu? udzielam sie na ile moge, ale wiekszosc ma mnie przeciez na fb
ja jestem za
Asiulka chyba tym się zajmuje.
Stary 2012-12-02, 19:49   #827
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

kraven, Konczi oby dzieciatka zdrowialy!

sto lat dla Aluni!

wow Sojka juz??? hoho
Niech sie reszta dziewcvzyn wypowie.. bo to nie ode mnie zalezy
Stary 2012-12-02, 19:50   #828
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, dziękuję

Lena raz na jakiś czas też strzela takie kupki, poczekaj jakie będą następne.
wydaje mi się że problem jest kiedy wodnistych kupek jest kilka w ciągu doby, jedną bym się nie przejmowała.

Dziękuję będę obserwować

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-02, 19:52   #829
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Jaasne pokaze sie Wam ale zeby nie bylo ;p koszmary gwarantowane

Cytat:
cześć dziewczyny.

Co to jest ze tesciowe zawsze sa na przekór, ja nie mam ale moja siostra podchodzila do swojej jk do wroga
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:03   #830
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane

Mam nadzieję, ze uda mi się nadrobić.

Dziekujemy za wszystkie komplementy. No Pawełek to codziennie jakiś numer wywija. Czasami macierzyństwo to naprawdę ciężka sprawa, ale pamięta się tylko te miłe chwile, a śmiechu jest co niemiara

Katee podaję link:
http://allegro.pl/wywolywanie-200-zd...815934606.html
Ja jestem zadowolona
I zdrówka dla Jureczka

Mam pytanko. Czy któraś z Was ma jeszcze konto w bzwbk?Bo kurcze robię przelewy przez internet. I mam 5 za darmo. I kurcze już kolejny raz naliczają mi za 9. A jesli 5 jest bezpłatnych to powinni naliczyc za 4. wiecie o co mi chodzi?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:06   #831
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Że co ???
Zośka to jakieś szybkie dziecko
Zaraz sie dowiemy że już chodzi
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:08   #832
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
No oczywiście

Agnus dla Alicji

Misiek daje mi dziś w kość, płaczliwy cały dzień, a przed chwilą płakał przez jakieś 15 min bez ustanku i prężył się to pewnie brzuch go bolał. No i teraz kolka czy po prostu coś mu zaszkodziło z tego co zjadłam, kawa szarlotka czy pomidory.. reszta bez zmian. Jestem padnięta. Ciekawe czy zasnął na dobre czy zaraz się obudzi.
Dobrej nocki..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:08   #833
katiem
Wtajemniczenie

Dzieciaczki na mailu przesliczne

Agaton to ciekawe co by na mnie powiedziała jak Kuba głownie na brzuchu

Miałam w ogóle napisać, ze cwiczyłam w piatek z Chodakowską. Z powodów technicznych (brak maty) robiłam tylko cwiczenia na stojąco. I nie powiem - w trakcie poczułam w pewnym momencie ból - na szczęscie na 2 dzien spoko. No, ale to dlatego, że ćwiczyłam raptem 20 minut. Dobry początek. Od jutra zaczynam bardziej regularnie i mate juz mam.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-02, 20:12   #834
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Mam nadzieję, ze uda mi się nadrobić.

Dziekujemy za wszystkie komplementy. No Pawełek to codziennie jakiś numer wywija. Czasami macierzyństwo to naprawdę ciężka sprawa, ale pamięta się tylko te miłe chwile, a śmiechu jest co niemiara

Katee podaję link:
http://allegro.pl/wywolywanie-200-zd...815934606.html
Ja jestem zadowolona
I zdrówka dla Jureczka

Mam pytanko. Czy któraś z Was ma jeszcze konto w bzwbk?Bo kurcze robię przelewy przez internet. I mam 5 za darmo. I kurcze już kolejny raz naliczają mi za 9. A jesli 5 jest bezpłatnych to powinni naliczyc za 4. wiecie o co mi chodzi?
ja mam w bzwbk i mamy tez 5 darmowych ale nigdy nie zwrocilam wagi czy dobrze naliczaja chyba nie pomoge
Stary 2012-12-02, 20:12   #835
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Coco masz dostep do maila? Bo widziałam, ze wstawiłas zdjecia Leoska? Piękny Mogę umiescic ciebie i małego w prezentacji naszej wspólnej? Nie pytałam, bo myslałam, ze nie masz dost.do maila, a własnie ja dopracowuje i chce wysłac.
możesz
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Pomózcie kochane mała dzisiaj zrobiła bardzo wodnistą kupkę,taką że wsiąkła w pampersa czy mam się martwić[COLOR="Silver"]
Leosiowi też sie zdarzyło ale poxniejsze kupki były już normalne więc zaczekaj i zobaczysz

odnosnie klubu czy ja moge dostac zaproszenie?co prawda miałam małą przerwe w udzielaniu sie ale jestem na forum od początku więc mnie już znacie

a jesli chodzi o tesciowe to rece opadaja.moze nie ktore z Was pamietaja jak kiedys pisałam jak sie franca wtracala kogo na slub zapraszamy i szantazowala mojego tzeta ze nie przyjdzie jak nie zaprosimy jej kolezanek.odkad jej powiedzialam co o niej mysle mam z kobieta spokoj.takze trzeba sobie te babsztyle od poczatku ustawiac.oczywiscie jak zachodzi taka potrzeba bo sa tez zlote kobitki jednak ja tego miłosierdzia nie zaznałam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:13   #836
katiem
Wtajemniczenie

Lewek co do biustu to na razie się nie denerwuj. przecież karmisz, a z tego co wiem to jak przestaniesz to kanaliki wypełnią się tkanką tłuszczową. Także jeszcze nic nie jest przesądzone.
Może kupimy sobie reklamowany przez Dżoane Esotic - i będziemy Push-up

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-02, 20:14   #837
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Moje starsze dziecko oglada bajki od kiedy skonczyla rok. Pod wzgledem rozwoju intelektualnego to znacznie wyprzedza rowiesnikow. A w tym przypadku to teoria sobie a praktyka sobie. Jak masz problem zeby pojsc w spokoju do toalety to puscisz ta bajke dziecku. Ok, mowie za siebie. U nas tak bylo wlasnie.

Lidka, ja myslalam, ze Tobie pokarmu brakuje. To moze taka uroda dziecka, ze malo przybiera?
teraz to ja już sama nie wiem czy go brakuje czy jest wystarczająco
poodciągam przez dwa trzy dni po karmieniach i zobaczę, czy się zwiększy produkcja i czy mała zacznie przybierać lepiej
jak nie to już tylko dokarmianie nas czeka

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
W końcu weekend to wiedziałam,że nadrobienie powiem,ale przyszalałyście na dzień dobry na odchowalni.
Podczytywałam zwykle wieczorami,ale już sił na pisanie brakło.
Jurek ma zapalenie oskrzeli,dostał antybiotyk,żeby nie zarazić Kubusia.W domu 3 światy mu się dzieją i szalejeA ostatnio coś tam liczy sobie i mu się pomieszało,na co mąż mówi do niego,że chyba mu się pomyliło,a on,że kabelki mu się w mózgu poluzowały

Kubuś nawet nie wiem kiedy to się stało,ale polubił kąpiele i jest tak cudownie na niego patrzećnawet nie krzyczy przy wyjmowaniu.Rośnie mój Skarbuś
Teraz mam chwilkę,bo mąż z nim był na spacerku i zasnął.A u nas dziś rano było -8*C brrrr!

w głowie sie nie mieści,on chyba nie dorósł jeszcze do bycia mężem i ojcem...gdzie odpowiedzialność za rodzinę
Tule

następnyjak można dziecko takie małe zostawić i mieć wszystko w du.pie!!!dobrze,że go pogoniłaś.I w takich przypadkach wizja świata kłóci się z moją religią...

super,kupa dziecka potrafi cieszyć.Mój 5-latek siedzi na kibelku i krzyczy:jedna poszłai też trzeba się cieszyć i chwalićbo on ma problem z wstrzymywaniem i co się z tym wiąże zaparciami,a czopków panicznie się boi.I rozbiera się do waleta idąc do wc.

Angel przeczytałam swojemu mężowi sytuację jaką miałaś w tesco z teściową i mówie,że ja bym się też na maksa wkurzyła jak by moja coś takiego wywinęła,a on na to,że dobrze,że bułkę Ci kupiłaFaceci...

Katiem powiedz jak zdjęcia,które wywoływałaś?jak z jakością?jak fajne możesz podesłać linka

Maila widziałam,poodpisywałam.Z araz też coś dodam od siebie.
zdrówka dla Jureczka
dobrze, że się odezwałaś bo już się chciałam o ciebie upominać, choć z drugiej strony wiedziałam że synek chory i pewnie temu czasu brak
wizja gołego za każdym razem Jurka ubawiła mnie do łez

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, dość dawno mnie nie było, ale nadrabiam właśnie .

Miałam super weekend od piątku TŻ cały czas w domu . Dziecko 3 ostatnie noce ładnie spało . No i w końcu mieliśmy nasz pierwszy raz po porodzie, bałam się co to będzie po sn i nacięciu, ale wszystko jest bez zarzutu.

Powiem Wam, że od jakiegoś półtorej tygodnia porzuciłam dietę laktacyjna i nic się nie dzieje, jadłam czekoladę, gulasz, nawet pizze, mielone z czosnkiem i jest cisza. Wczoraj jadłam pierogi meksykańskie z fasola, cebula i kukurydza i też nic się nie stało, czyli oficjalnie jestem wolna od bezsmakowego jedzenia .

Idę nadrabiać dalej
no to pozazdrościć powrotu do normalnego jedzenia
ja też powoli wprowadzam różne rzeczy i na razie jakiejś dużej rewolucji nie było
mała czasem chilę popłacze jakby ją brzuszek bolał ale jest to parę minut i przechodzi
choć na pizze jeszcze bym się nie zdecydowała

Cytat:
jejuńciu to szybko ten ząbek, ale brawa
niech teraz szybko wyjdzie żeby mała się nie męczyła

na dziś mówię dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:17   #838
tamlin111
Zakorzenienie

Odchamiłam się trochę bo pojechałam z Paulą, mamą i siostrą do Piły i żeśmy się obkupiły w Tesco. Teraz są kupony że kupujesz za 50zł co najmniej a 25zł masz rabatu. Miałam swoje kupony a jeszcze pani w przymierzalni dawała. Kupiłam sobie pierwsze rurki a w sumie bardziej leginsy z dżinsy. Chciałam takie do kozaków mieć. I weszłam w 38 Jak niewiem. I bluzkę kupiłam ale to już 42 bo w cycach wszystko obcisłe, a jeszcze miałam pełne mleka. Paula obkupiona i Mati też, nawet Kropkowi się trafiła kamizelka i psu żarełko Od razu mi się humor polepszył.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
super,kupa dziecka potrafi cieszyć.Mój 5-latek siedzi na kibelku i krzyczy:jedna poszłai też trzeba się cieszyć i chwalićbo on ma problem z wstrzymywaniem i co się z tym wiąże zaparciami,a czopków panicznie się boi.I rozbiera się do waleta idąc do wc.
U mnie Paula się drze: Mamo już zrobiłam i mi tyłka nie rozerwało

Cytat:
Zosi wychodzi dolna dwójka

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37929647]o to gratulacje
a to jest tak że sie tego nie da niezauważyc prawda?bo Leo ostatnio strasznie marudny i pakuje ciagle razki do buzi,z jedzeniem tez różnie.sprawdzałam mu dziąsełka ale nie widze nic nadzwyczjnego chyba że slepa jestem[/QUOTE]
Ja u Pauli przez przypadek zęby znajdowałam, jak mnie ugryzła. A tak to nic jej nie było, zachowanie normalne, dziąsełka normalne, a tu raz dwa i zęby były, wychodziły po 2-4.

Cytat:

Cytat:
Niestety nie mam żadnego żelu, trzeba będzie coś kupić. wcześnie, nie wcześnie, pytałam mojej matki jakiś czas temu to mówiła że mój brat miał pierwszego zęba w wieku 2,5mscy..
Ja też

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
a Szymek ma już 11 tygodni dzisiaj

Mój Matiś też dziś kończy 11 tygodni

Cytat:

My bralismy choinke bo Zuzka gdziekolwiek widziala choinke to sie nia zachwycala no i peirwszy raz zawieszala bombki ale radocha byla co nie miara.
Zazdroszczę, ale my mamy zawsze żywą więc jeszcze nie możemy postawić, ale w weekend chyba Pauli małą sztuczną ubierzemy.
No ale Mikołaje, bałwanki, aniołki już postawione częściowo. W Brico Marche są piękne świąteczne rzeczy.
Stary 2012-12-02, 20:18   #839
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam w bzwbk i mamy tez 5 darmowych ale nigdy nie zwrocilam wagi czy dobrze naliczaja chyba nie pomoge
Mnie to ciągle ktoś w trąbę robi. Zus też mi za mało przelał

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-02, 20:19   #840
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości