|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
jest huj#$@owo! na dodatek tzt ma mnie dość zresztą nie normalnie dziwie się mu, ja sama ze sobą wytrzymać nie mogę, a co dopiero inni..Mam nadzieje ze to hormony:// no i pojechał w delegacje, zawiozłam go, chociaż sobie odpocznie ode mnie. jeszcze ten śnieg.......... jej gdybym mieszkała w górach to tak, super ale nie tuuuuutaj na tym zadupiu gdzie mieszkam. 9 MIESIĄC CZAS ZACZĄĆ , akurat grudzień mi zawsze szybko leci, więc za moment niunia bedzie juz z nami ![]() dzis wizyta wreszcie!
|
|
|
#1472 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
U nas za oknem dziś śnieg, i cały czas sypie okno dachowe mi zasypało i jakoś tak się przyciemniło w pokoju, zaraz wstaje na śniadanko, ale wyspana to ja nie jestem, ale to ostatnio żadna nowość, pewnie będę nadrabiać w dzień. Tak w ogóle to właśnie się zorientowałam, że to już u mnie 9 miesiąc. Już coraz bliżej. Wczoraj mierzyłam się w brzuszku, u mnie 95 cm na chwilę obecną. Cytat:
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie minęła ta koszmarna noc.
Idę zaraz robić śniadanie, a potem jedziemy na miasto, załatwić kilka spraw. Na pocieszenie wybierzemy się na pizzę, bo dzisiaj jest po 5zł w Telepizzy. ![]() 33. tydzień uważam za rozpoczęty! Cytat:
To wszystko, niestety, hormony... Uważam, że są one straszne...
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, gratulacje 9 miesiaca!!!
Oooo mamo, to znaczy, ze ja za 10 dni tez 9zaczne?! masakra.....Pieknie bialo za oknem, dzisiaj wizyta, a ja zaczelam dzien takim rzyganskiem, ze az gwiazdy zobaczylam do tego ledwo zdazylam doczlapac do lazienki bo tak mnie kregoslup napieprza, ze najlepiej by mi chyba bylo na czworaka sie przemieszczac. Eh, tak bardzo chce juz styczen....... ale juz niedlugo
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mąż szkalnki do zlewu nie wstawi tylko na szafce obok to szału dostaję także spoko- ten typ tak ma, tylko powiem Ci- strasznie to meczące.... inni olewaja i zyją bezstresowo a muy tak latamy i poprawiamy Cytat:
wstałam a tu snieg ![]() Black, wiem co to ciężka noc, z tym, że ja nie mam wielkich kłopotów z pozycją do spania tylko z samym nie spaniem. Mnie to już nie dziwi jak sie obudze w srodku nocy i leze, leze, leze i zasnac nie moge... dzis na przyklad przez 4 sie obudziłam i tak przelezałam az sie widno zrobiło ![]() i nawet nie jestem niewyspana czyzby mądrzejszy od nas organizm przygotowywal sie do wstawania, przewijania, karmienia>?pomysłu na obiad brak
|
||
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Witam się w 36 tyg, czyli w 9 miesiącu jeszcze 2 tyg i mały bedzie donoszony... w brzuszku +- 112cm, na wadze +-13 kg lecę na śnaidanko ![]() gratulacje dla rozpoczętych tyg
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, podaj łapke
![]() za 9 mies. A torba spakowana ?
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam jeszcze na kuriera i jak bede miec juz wszystko to wtedy sie spakuje
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
No Sylwia wlasnie strasznie meczace..... Chodze i poprawiam jak nawiedzona jakas
i boje sie tego co bedzie jak bedzie dziecko ktore cos mi zniszczy zabrudzi przeciez nie moge ciagle strofowac dziecka.... :/U nas dzis tez snieg po sniadanku odpoczywamy
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
juz dawno sie mialam zapytac ale jakos uciekalo mi to z glowy a teraz jak sie pojawil temat kresek to mi sie przypomnialo ![]() czy moglabys polecic mi jakis "sprzet" do robienia kresek? jakis tani, zwykłej firmy, najlepeij jakbym mogla kupic go w rosmanie, bo dzis zamierzam tam wdepnąć ![]() tylko taki dla osoby majacej 3 lewe rece!!! ![]() wydaje mi sie ze chyba najlepszym rozwiazaniem byłby mazak. bo teraz mam pedzelek i raz mi sie wiecej nabierze, raz mniej i w sumie bez poprawek sie nie obejdzie
|
||
|
|
|
#1481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj juz mi sie nie chce jezdzić samochodem, w dodatku kierunkowskazy mi się popsuły 3 tyg temu, tzn raz są raz ich nie ma ( a i mam nadzieje ze to horomny, bo wiem ze moj tzt to skarb.. tak mocno go kocham a taka sucz zee mnie.. Cytat:
musze sobie zapisac pare rzeczy o jakie chce zapytać, pewnie to nie ostatnia wizyta no ale.. kurde chyba zapytam o tę spiralke........... Cytat:
Cytat:
Jejjjjjjjuuuuuuu a ja nawet torby nie mam ![]() a co do obwodu brzucha, wlansie mierzyłam - 99 cm i dzis sie dowiem ile waże, miesiąc temu było + 16 więc dziś będzie zapewne +20
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczysz się manewrować na oku i przy okazji zawsze będzie Ci się nakładała odpowiednia ilość kosmetyku na powiekę. Pisaki też nie mażą się tak mocno, jak eyelinery w płynie czy w żelu, więc nie wymagają drastycznych poprawek. Maybelline miał kiedyś całkiem fajne, nie wiem, czy jeszcze są w sprzedaży, ale jeśli są - to na pewno dostaniesz w Rossmanie. I nie były drogie - ok 20zł. Jeśli masz gdzieś blisko Naturę, to ja mam z Catrice, kupiłam w maju za 12zł, używam do tej pory i wciąż dobrze działa. Nie wiem, czy te tańsze firmy z Rossmana, jak Lovely, Wibo i Miss Sporty mają coś w pisaku, możesz zerknąć.
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, body to body
A półśpioszki, to coś jak śpioszki, tylko bez góry, same "spodenki"
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
I my się witamy w 9 miesiącu Jejku... możemy zacząć odliczanie. Wczoraj Maja chyba zumbę w brzuchu mi tańczyła, przez ponad godzinę... Bolało jak jasny gwint, cały brzuch mi chodził, aż TŻ się nadziwić nie mógł...U nas pięknie nasypało, znowu będzie problem z wyjazdem, bo mieszkam na najwyższej górce w okolicy i samochodom przeważnie koło naszego domu brakuje "sił". Ale Mikołaj na saniach chyba dotrze :P Karinka się doczekać nie może. Mamuniu jeszcze 3 tygodnie i święta... |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Półśpioszki to ja sobie myślę, że - zima, rajtki zazwyczaj za wielkie, to na śpiochy lub pajace do założenia Body - jeśli masz na 56 I na 62 to ja bym dokupiła ze 2-3 sztuki na 56 jednak. Z długim rękawem. I takie zapinane przy szyjce. Sweterki/bluzy - a to różnie, dla takiego maluszka jednak bez kaptura, jeśli masz obok siebie gdzieś Auchan to polecam, mają zawsze duży wybór naprawdę fajnych jakościowo i ładnych ubranek, fason np. taki: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2307?c=2594 - na zasuwak wygodne, ew. na zatrzaski. Ja mam sporo z 5-10-15 też, ale w stacjonarnym brałam, na stronie widzę głównie z kapturami a w sklepie spokojnie bez można kupić. Agatka bardzo ulewała, więc przebierałam często Cytat:
pedantka nie martw się, przy dziecku powinno minąć, pewne rzeczy... przestają mieć znaczenie. Bo potem jak masz wybór: dziecko ma zarąbistą frajdę (ale trzeba potem sprzątać) albo masz idealny porządek (a dziecko chce świra z nudów dostać) to... powiem tak: odkurzacz masz, prawda? ![]() Patrz co moja robiła kilka dni temu: http://www.dzieciologia.blogspot.com...ia-bardzo.html W załączniu fotka bajzelku pod stołem tak samo, ubranie do prania, krzesło młodej usyfione. Cytat:
to sobie go głaskałam, a ona jeszcze bardziej
|
|||
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy bedzie czas na Nature bo na 17.oo SR a do rosmana napewno musze skoczyc bo mój smarowacz z BD jest na wykończeniu
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytalam "śpioszki TO body"
|
|
#1490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję 9 miesiąca ![]() Cytat:
i trzymam kciukasy za udaną dzisiejszą wizytkę u gienia.Podzielcie się tym śniegiem ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37938699]Przepraszam, wczoraj lulu poszłam ![]() Półśpioszki to ja sobie myślę, że - zima, rajtki zazwyczaj za wielkie, to na śpiochy lub pajace do założenia Body - jeśli masz na 56 I na 62 to ja bym dokupiła ze 2-3 sztuki na 56 jednak. Z długim rękawem. I takie zapinane przy szyjce. Sweterki/bluzy - a to różnie, dla takiego maluszka jednak bez kaptura, jeśli masz obok siebie gdzieś Auchan to polecam, mają zawsze duży wybór naprawdę fajnych jakościowo i ładnych ubranek, fason np. taki: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2307?c=2594 - na zasuwak wygodne, ew. na zatrzaski. Ja mam sporo z 5-10-15 też, ale w stacjonarnym brałam, na stronie widzę głównie z kapturami a w sklepie spokojnie bez można kupić. Agatka bardzo ulewała, więc przebierałam często Ja pewnie do -5 będę wychodziła. pedantka nie martw się, przy dziecku powinno minąć, pewne rzeczy... przestają mieć znaczenie. Bo potem jak masz wybór: dziecko ma zarąbistą frajdę (ale trzeba potem sprzątać) albo masz idealny porządek (a dziecko chce świra z nudów dostać) to... powiem tak: odkurzacz masz, prawda? ![]() Patrz co moja robiła kilka dni temu: http://www.dzieciologia.blogspot.com...ia-bardzo.html W załączniu fotka bajzelku pod stołem tak samo, ubranie do prania, krzesło młodej usyfione. Ja nie spałam od 24 do 4 rano... Za to śmiałam się, bo Dośka takie harce czyniła, że szok to sobie go głaskałam, a ona jeszcze bardziej [/QUOTE]Super zabawę miała twoja córunia
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
ojjj dawno mnie tu nie było, tyyyle nadrabiania! nie wiem kiedy dam radę to zrobić, ale w sumie jutro mężuś wyjeżdża w delegację do końca tygodnia...więc pewnie wtedy wczoraj nareszcie wróciliśmy do domu no ale jeszcze trochę sobie tu pobędę ostatnio TŻ stwierdził, że może zacznę już pakować rzeczy i będziemy je przewozić, ale ja jakoś się przed tym wzbraniam smutno mi po prostu... ![]() no ale jak jeszcze jestem w tym moim rodzinnym domku a w ogóle, to wczoraj zaczęłam 32. tydzień, czyli co... 8 miesiąc?!
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Girls, ponawiam wczorajsze pytanie. czy orientuje sie ktoras czy warto kupic taki zestaw?
http://allegro.pl/podgrzewacz-sisi-l...tml#tabsAnchor chodzi mi głownie o "firmę" ![]() od razu odpowiadam na pytanie - mieszkamy na pietrze, kuchnia jest wspolna na dole i nie usmiecha mi sie biegac kilka razy w nocy po schodach w małym w te i we wte, budząc przy okazji wszystkich domowników
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawa za 9 miesiace dziewczyny
no i czekamy na relacje po lekarzach ![]() Faktycznie grudzien szybciutko zleci, zawsze tak jest.. U Nas tez dzis snieg pada, tyle ze nie ma mrozu wiec dlugo sie pewnie nie utrzyma ![]() Cytat:
chyba jeszcze dziala hehe nie wiem bo dawno nie uzywalam
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dzis znów mega spanie wstałam o 9 U nas biało za oknem aż się nie chce wychodzić
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Deli mam o 18.25 wizyte
![]() Chyba ide sie zdrzemnac, padam na twarz ![]() Kurde, snieg za oknem, trzeba by zaczac grzac.... nam jest dobrze, ale jak ktos do nas przychodzi to zimno i zimno :/ musimy sobie kupic termometr nawet nie wiem ile mamy stopni w mieszkaniu.
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też troszkę śniegu spadło
![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U mnie noc średnio. Byłam zmęczona, więc szybko zasnęłam, ale budziłam się jak zwykle i nie mogłam spać na lewym boku, bo mnie biodra bolały. I spałam albo na prawym albo na plecach
|
|
|
|
#1497 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
Gratulacje 9 m-ca u mnie dopiero początek 7 także Wy będziecie się cieszyć swoimi pociechami a ja jeszcze będę chodzić jak bomba :p Za tydzień wybieram się do szkoły rodzenia ale niestety sama bo Tatuś nie za bardzo ma ochotę ;p A jak u Was ze szkołą rodzenia? Chodzicie? |
|
|
|
#1498 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej, że ciągle dosypuje nowy, na termometrze -1 i pruszy ciągle. Teściowa właśnie poszła odśnieżać, bo nie ma żadnego chłopa w domu póki co. Nie żebym tak całkiem nie lubiła śniegu, bo i owszem zawsze to jakoś tak ładnie wygląda noi klimatycznie tak w święta jak jest. Ale w tym roku jakoś mnie ten śnieg przeraża, trochę się obawiam dojazdu do szpitala, bo gdyby akurat bardzo było zasypane w ten dzień kiedy nastąpi rozwiązanie to za fajnie nie będzie. Dziś mąż jechał do pracy do Żywca godzinę, jak normalnie jedzie jakieś 25 min. Także wiecie...czemu chętnie oddam śnieg.. Ale może nie będzie taka straszna ta zima..oby.
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mąż w pracy jest. Jutro idę i ma być o karmieniu piersią, a za tydzień zwiedzamy porodówkę i finito.Od razu Ci mówię - uważaj na ćwiczenia, bo ja ledwo żyłam mimo, że nie były zbyt wymagające ![]() Właśnie - od dzisiaj mam zamiar ćwiczyć, przede wszystkim chcę wykonywać ćwiczenia na kręgosłup, bo mój i tak jest w fatalnym stanie. Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-12-03 o 10:46 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

zresztą nie normalnie dziwie się mu, ja sama ze sobą wytrzymać nie mogę, a co dopiero inni..

U nas za oknem dziś śnieg, i cały czas sypie
okno dachowe mi zasypało i jakoś tak się przyciemniło w pokoju, zaraz wstaje na śniadanko, ale wyspana to ja nie jestem, ale to ostatnio żadna nowość, pewnie będę nadrabiać w dzień. 
Idę zaraz robić śniadanie, a potem jedziemy na miasto, załatwić kilka spraw. Na pocieszenie wybierzemy się na pizzę, bo dzisiaj jest po 5zł w Telepizzy.
To wszystko, niestety, hormony...
Uważam, że są one straszne...
masakra.....
także spoko- ten typ tak ma, tylko powiem Ci- strasznie to meczące.... inni olewaja i zyją bezstresowo a muy tak latamy i poprawiamy 
czyzby mądrzejszy od nas organizm przygotowywal sie do wstawania, przewijania, karmienia>?

i w sumie bez poprawek sie nie obejdzie
ale dzisiaj juz mi sie nie chce jezdzić samochodem, w dodatku kierunkowskazy mi się popsuły 3 tyg temu, tzn raz są raz ich nie ma
ślub 28.04.2012
ostatnio TŻ stwierdził, że może zacznę już pakować rzeczy i będziemy je przewozić, ale ja jakoś się przed tym wzbraniam