Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 07:40   #1471
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja, standardowo, nie mogę spać... Mam wrażenie, że tak już zostanie - bo jak Oliwka się urodzi, to wiadomo, że będzie się budzić w nocy... Ale do jej narodzin zostało jeszcze troszkę czasu, a mi ciąża już teraz nie daje spać. Masakra.
Ciężko mi się oddycha, Oliwka wbija mi główkę w żebra, noga mnie boli, plecy też, w każdej pozycji niewygodnie, ehh. Zazdroszczę TŻowi, że sobie beztrosko śpi, a ja nie mogę.
Łączę się z Tobą w bólu ...
jest huj#$@owo! na dodatek tzt ma mnie dość zresztą nie normalnie dziwie się mu, ja sama ze sobą wytrzymać nie mogę, a co dopiero inni..
Mam nadzieje ze to hormony:// no i pojechał w delegacje, zawiozłam go, chociaż sobie odpocznie ode mnie.
jeszcze ten śnieg.......... jej gdybym mieszkała w górach to tak, super ale nie tuuuuutaj na tym zadupiu gdzie mieszkam.

9 MIESIĄC CZAS ZACZĄĆ
, akurat grudzień mi zawsze szybko leci, więc za moment niunia bedzie juz z nami

dzis wizyta wreszcie!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 08:34   #1472
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cześć U nas za oknem dziś śnieg, i cały czas sypieokno dachowe mi zasypało i jakoś tak się przyciemniło w pokoju, zaraz wstaje na śniadanko, ale wyspana to ja nie jestem, ale to ostatnio żadna nowość, pewnie będę nadrabiać w dzień.
Tak w ogóle to właśnie się zorientowałam, że to już u mnie 9 miesiąc. Już coraz bliżej. Wczoraj mierzyłam się w brzuszku, u mnie 95 cm na chwilę obecną.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tylko pobieznie przeczytalam, co pisalyscie, bo jestem tak padnieta, ze nie mam sil nadrabiac.

Niedawno wrocilam, bylam na spotkaniu z moimi bylymi wspollokatorami (ponad pol roku temu przestalismy razem mieszkac). Super bylo, spotkalam sie z bardzo pozytywna reakcja dotyczaca ciazy i znow uslyszalam mase komplementow - podobno swietnie wygladam i nie widac moich +13 kg, bo poszly tylko w brzuszek
No to u mnie podobnie, też +13kg.
Stary 2012-12-03, 08:43   #1473
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nareszcie minęła ta koszmarna noc. Idę zaraz robić śniadanie, a potem jedziemy na miasto, załatwić kilka spraw. Na pocieszenie wybierzemy się na pizzę, bo dzisiaj jest po 5zł w Telepizzy.

33. tydzień uważam za rozpoczęty!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jest huj#$@owo! na dodatek tzt ma mnie dość zresztą nie normalnie dziwie się mu, ja sama ze sobą wytrzymać nie mogę, a co dopiero inni..
Mam nadzieje ze to hormony:// no i pojechał w delegacje, zawiozłam go, chociaż sobie odpocznie ode mnie.
jeszcze ten śnieg.......... jej gdybym mieszkała w górach to tak, super ale nie tuuuuutaj na tym zadupiu gdzie mieszkam.

9 MIESIĄC CZAS ZACZĄĆ
, akurat grudzień mi zawsze szybko leci, więc za moment niunia bedzie juz z nami

dzis wizyta wreszcie!
Biedactwo. To wszystko, niestety, hormony... Uważam, że są one straszne...
za 9. miesiąc - już bardzo malutko do końca!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 08:47   #1474
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, gratulacje 9 miesiaca!!!

Oooo mamo, to znaczy, ze ja za 10 dni tez 9zaczne?! masakra.....

Pieknie bialo za oknem, dzisiaj wizyta, a ja zaczelam dzien takim rzyganskiem, ze az gwiazdy zobaczylam do tego ledwo zdazylam doczlapac do lazienki bo tak mnie kregoslup napieprza, ze najlepiej by mi chyba bylo na czworaka sie przemieszczac. Eh, tak bardzo chce juz styczen....... ale juz niedlugo

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 08:58   #1475
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A tych 14 sztuk tu i tu to masz rozne rozmiary?? Bo ja mam moze po 10-15 z jednego i drugiego w sensie 56 i 62, pajace mam ale same takie grubsze i zastanawiam sie czy takie cienkie tez miec? Mam moze z 2szt. Spodenek przeroznych bardziej takich ala getry czy dresiki mam pelno ale to efekt chodzenia po lumpeksach... nie mam za to czapki takiej zimowej jedynie takie cieniutkie i zastanawiam sie gdzie bytu kupic. W ogole do jakiej temperatury wychodzic z dzieckiem na spacer mam na mysli minusy.... bo jakos przy - 10 lub wiecej ciezko mi sobie wyobrazic tak? Ale moze mam mylne wyobrazenie....

W ogole ehh dziewczyny ale mam jakis podly humor, masakra. Chyba wiem od czego i zaczynam sie zastanawiam czy nie jestem jakas nienormalna.... otoz mam taki problem, ze zawsze jak ktos ma nas odwiedzac no to wiadomo posprzatam pomyje podlogi ogolnie no stara sie czlowiek zeby ladnie bylo ja to mam jeszcze takiego fisia co do rzeczy na swoim miejscu rowno poukladanych itp, i teraz jak ja juz tak ladnie zrobie i potem przyjda goscie ktorych chce oczywiscie, tylko ze sie przez to brudzi lub balagani to ja sie irytuje. Wiadomo ze nie unikne pewnych rzeczy ale denerwuje mnie jak jest np szafa na kurtki a ktos zostawi na szafce z butami nie powieszona, nie bede za nim lazic i mu wieszac ale juz jest to element ktory wprowadza nielad... nie wiem czy wiecie o co chodzi, chociaz moze tak nie macie ale boje sie ze kiedys od tego zeswiruje... bo to z reguly sa rzeczy typu niedosunieta firanka albo buty nie ulozone.... eh sorki za marudzenie.....
hehehe , Bokeh, nie przejmuj sie - mam tak samo jak mąż szkalnki do zlewu nie wstawi tylko na szafce obok to szału dostaję albo niedomknięte drzwi szafy także spoko- ten typ tak ma, tylko powiem Ci- strasznie to meczące.... inni olewaja i zyją bezstresowo a muy tak latamy i poprawiamy
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Pieknie bialo za oknem, dzisiaj wizyta, a ja zaczelam dzien takim rzyganskiem, ze az gwiazdy zobaczylam do tego ledwo zdazylam doczlapac do lazienki bo tak mnie kregoslup napieprza, ze najlepiej by mi chyba bylo na czworaka sie przemieszczac. Eh, tak bardzo chce juz styczen....... ale juz niedlugo
jej, kochana, jak jet mi ciebie żal bez przerwy cos ci dolega ale do finału już całkiem całkiem niedaleko, trzymasj sie dzielnie

wstałam a tu snieg niewiele, a zawsze milej wygląda za oknem niż to błotko jesienne szłam do sklepu to slizgawica na drodze jak zawsze- kurcze, zima zaskoczyła drogowców- bo kto to widział- śnieg w grudniu? toz to niemal jak anomalia

Black, wiem co to ciężka noc, z tym, że ja nie mam wielkich kłopotów z pozycją do spania tylko z samym nie spaniem. Mnie to już nie dziwi jak sie obudze w srodku nocy i leze, leze, leze i zasnac nie moge... dzis na przyklad przez 4 sie obudziłam i tak przelezałam az sie widno zrobiło
i nawet nie jestem niewyspana czyzby mądrzejszy od nas organizm przygotowywal sie do wstawania, przewijania, karmienia>?

pomysłu na obiad brak tylko cos łatwego i w miere szybkiego bo jakos nie mam natchnienia do stania dzis przy garach
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:05   #1476
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej Mamusie!
Witam się w 36 tyg, czyli w 9 miesiącu
jeszcze 2 tyg i mały bedzie donoszony...

w brzuszku +- 112cm, na wadze +-13 kg
lecę na śnaidanko

gratulacje dla rozpoczętych tyg

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:09   #1477
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryczku, podaj łapke mamy takie same paramtery, tylko u mnie w brzuszku 97 cm
za 9 mies. A torba spakowana ?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:21   #1478
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nie, jakos nie moge sie zebrac
czekam jeszcze na kuriera i jak bede miec juz wszystko to wtedy sie spakuje w tym tyg napewno

Stary 2012-12-03, 09:28   #1479
bokeh
Zakorzenienie

No Sylwia wlasnie strasznie meczace..... Chodze i poprawiam jak nawiedzona jakas i boje sie tego co bedzie jak bedzie dziecko ktore cos mi zniszczy zabrudzi przeciez nie moge ciagle strofowac dziecka.... :/

U nas dzis tez snieg po sniadanku odpoczywamy
Stary 2012-12-03, 09:37   #1480
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Black:
Widzę, że też lubisz wyrazistą wywiniętą kreskę na górnej powiece. ja już chyba mam skrzywienie bo nie przepadam za taką całkiem cieniutką...
Cytat:
No ja nie lubię cienkiej kreski, sobie nigdy nie robię takiej minimalnej, tylko zawsze wyraźną, wyciągniętą...
A no wlasnie, Black - mam do ciebie pytanko.
juz dawno sie mialam zapytac ale jakos uciekalo mi to z glowy a teraz jak sie pojawil temat kresek to mi sie przypomnialo
czy moglabys polecic mi jakis "sprzet" do robienia kresek? jakis tani, zwykłej firmy, najlepeij jakbym mogla kupic go w rosmanie, bo dzis zamierzam tam wdepnąć
tylko taki dla osoby majacej 3 lewe rece!!!
wydaje mi sie ze chyba najlepszym rozwiazaniem byłby mazak. bo teraz mam pedzelek i raz mi sie wiecej nabierze, raz mniej i w sumie bez poprawek sie nie obejdzie

Stary 2012-12-03, 09:42   #1481
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nareszcie minęła ta koszmarna noc. Idę zaraz robić śniadanie, a potem jedziemy na miasto, załatwić kilka spraw. Na pocieszenie wybierzemy się na pizzę, bo dzisiaj jest po 5zł w Telepizzy.

33. tydzień uważam za rozpoczęty!

Biedactwo. To wszystko, niestety, hormony... Uważam, że są one straszne...
za 9. miesiąc - już bardzo malutko do końca!
ooo zjadłabym ale dzisiaj juz mi sie nie chce jezdzić samochodem, w dodatku kierunkowskazy mi się popsuły 3 tyg temu, tzn raz są raz ich nie ma i tak jeżdze, jakos tak sie zebrać nie moge zeby to zrobić kurde, w ciązy to ja chyba z 2 razy pizze jadłam w lato i jakos ze dwa miesiące temu hmmm...... wczoraj kupilam w biedrze 2 kg mandarynek i juz prawie nie mam(

a i mam nadzieje ze to horomny, bo wiem ze moj tzt to skarb.. tak mocno go kocham a taka sucz zee mnie..

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Biedula, o ktorej masz wizyte?! ja o 17
musze sobie zapisac pare rzeczy o jakie chce zapytać, pewnie to nie ostatnia wizyta no ale.. kurde chyba zapytam o tę spiralke...........

Cytat:
Black, wiem co to ciężka noc, z tym, że ja nie mam wielkich kłopotów z pozycją do spania tylko z samym nie spaniem. Mnie to już nie dziwi jak sie obudze w srodku nocy i leze, leze, leze i zasnac nie moge... dzis na przyklad przez 4 sie obudziłam i tak przelezałam az sie widno zrobiło
i nawet nie jestem niewyspana czyzby mądrzejszy od nas organizm przygotowywal sie do wstawania, przewijania, karmienia>?
hmmm.. moze

Cytat:

Jejjjjjjjuuuuuuu a ja nawet torby nie mam
a co do obwodu brzucha, wlansie mierzyłam - 99 cm i dzis sie dowiem ile waże, miesiąc temu było + 16 więc dziś będzie zapewne +20

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:43   #1482
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A no wlasnie, Black - mam do ciebie pytanko.
juz dawno sie mialam zapytac ale jakos uciekalo mi to z glowy a teraz jak sie pojawil temat kresek to mi sie przypomnialo
czy moglabys polecic mi jakis "sprzet" do robienia kresek? jakis tani, zwykłej firmy, najlepeij jakbym mogla kupic go w rosmanie, bo dzis zamierzam tam wdepnąć
tylko taki dla osoby majacej 3 lewe rece!!!
wydaje mi sie ze chyba najlepszym rozwiazaniem byłby mazak. bo teraz mam pedzelek i raz mi sie wiecej nabierze, raz mniej i w sumie bez poprawek sie nie obejdzie
Skoro tak mówisz, to myślę, że najlepszy będzie eyeliner w pisaku. Nauczysz się manewrować na oku i przy okazji zawsze będzie Ci się nakładała odpowiednia ilość kosmetyku na powiekę. Pisaki też nie mażą się tak mocno, jak eyelinery w płynie czy w żelu, więc nie wymagają drastycznych poprawek.
Maybelline miał kiedyś całkiem fajne, nie wiem, czy jeszcze są w sprzedaży, ale jeśli są - to na pewno dostaniesz w Rossmanie. I nie były drogie - ok 20zł. Jeśli masz gdzieś blisko Naturę, to ja mam z Catrice, kupiłam w maju za 12zł, używam do tej pory i wciąż dobrze działa. Nie wiem, czy te tańsze firmy z Rossmana, jak Lovely, Wibo i Miss Sporty mają coś w pisaku, możesz zerknąć.
Stary 2012-12-03, 09:43   #1483
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Półśpioszki do body tak?
Nie, body to body A półśpioszki, to coś jak śpioszki, tylko bez góry, same "spodenki"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:44   #1484
e_vel
Wtajemniczenie

Dzień dobry I my się witamy w 9 miesiącu Jejku... możemy zacząć odliczanie. Wczoraj Maja chyba zumbę w brzuchu mi tańczyła, przez ponad godzinę... Bolało jak jasny gwint, cały brzuch mi chodził, aż TŻ się nadziwić nie mógł...

U nas pięknie nasypało, znowu będzie problem z wyjazdem, bo mieszkam na najwyższej górce w okolicy i samochodom przeważnie koło naszego domu brakuje "sił". Ale Mikołaj na saniach chyba dotrze :P Karinka się doczekać nie może.

Mamuniu jeszcze 3 tygodnie i święta...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:46   #1485
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, body to body A półśpioszki, to coś jak śpioszki, tylko bez góry, same "spodenki"
Debrah chyba pytała o to, czy te półśpioszki zakłada się na body.
Stary 2012-12-03, 09:46   #1486
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ale ona się chyba pyta, czy te półśpioszki się ubiera DO bodów, czyli na body - a tak się ubiera tylko ja bym do tego jakąś jeszcze bluzeczkę ubrała
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:52   #1487
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Body mam chyba dobrą ilość?
Spodenek mi wystarczy? Rzadko się je chyba niemowlakowi zakłada??

Półśpioszki do body tak?

A sweterki: jakiego typu są najbardziej praktyczne i gdzie byś polecała pójść????

Bo jak zaczęłam myśleć, że dziecko mogę parę razy dziennie przebierać, to chyba mam za mało wszystkiego??

Siatek z rzeczami było dużo, ale jak zaczęłam przeglądać, to większość będzie raczej za duża dla niemowlaka. Stąd mnie nagle panika złapała, że za mało mam.
Przepraszam, wczoraj lulu poszłam

Półśpioszki to ja sobie myślę, że - zima, rajtki zazwyczaj za wielkie, to na śpiochy lub pajace do założenia

Body - jeśli masz na 56 I na 62 to ja bym dokupiła ze 2-3 sztuki na 56 jednak. Z długim rękawem. I takie zapinane przy szyjce.

Sweterki/bluzy - a to różnie, dla takiego maluszka jednak bez kaptura, jeśli masz obok siebie gdzieś Auchan to polecam, mają zawsze duży wybór naprawdę fajnych jakościowo i ładnych ubranek, fason np. taki: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2307?c=2594 - na zasuwak wygodne, ew. na zatrzaski. Ja mam sporo z 5-10-15 też, ale w stacjonarnym brałam, na stronie widzę głównie z kapturami a w sklepie spokojnie bez można kupić.

Agatka bardzo ulewała, więc przebierałam często

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A tych 14 sztuk tu i tu to masz rozne rozmiary?? Bo ja mam moze po 10-15 z jednego i drugiego w sensie 56 i 62, pajace mam ale same takie grubsze i zastanawiam sie czy takie cienkie tez miec? Mam moze z 2szt. Spodenek przeroznych bardziej takich ala getry czy dresiki mam pelno ale to efekt chodzenia po lumpeksach... nie mam za to czapki takiej zimowej jedynie takie cieniutkie i zastanawiam sie gdzie bytu kupic. W ogole do jakiej temperatury wychodzic z dzieckiem na spacer mam na mysli minusy.... bo jakos przy - 10 lub wiecej ciezko mi sobie wyobrazic tak? Ale moze mam mylne wyobrazenie....

W ogole ehh dziewczyny ale mam jakis podly humor, masakra. Chyba wiem od czego i zaczynam sie zastanawiam czy nie jestem jakas nienormalna.... otoz mam taki problem, ze zawsze jak ktos ma nas odwiedzac no to wiadomo posprzatam pomyje podlogi ogolnie no stara sie czlowiek zeby ladnie bylo ja to mam jeszcze takiego fisia co do rzeczy na swoim miejscu rowno poukladanych itp, i teraz jak ja juz tak ladnie zrobie i potem przyjda goscie ktorych chce oczywiscie, tylko ze sie przez to brudzi lub balagani to ja sie irytuje. Wiadomo ze nie unikne pewnych rzeczy ale denerwuje mnie jak jest np szafa na kurtki a ktos zostawi na szafce z butami nie powieszona, nie bede za nim lazic i mu wieszac ale juz jest to element ktory wprowadza nielad... nie wiem czy wiecie o co chodzi, chociaz moze tak nie macie ale boje sie ze kiedys od tego zeswiruje... bo to z reguly sa rzeczy typu niedosunieta firanka albo buty nie ulozone.... eh sorki za marudzenie.....
Ja pewnie do -5 będę wychodziła.

pedantka nie martw się, przy dziecku powinno minąć, pewne rzeczy... przestają mieć znaczenie. Bo potem jak masz wybór: dziecko ma zarąbistą frajdę (ale trzeba potem sprzątać) albo masz idealny porządek (a dziecko chce świra z nudów dostać) to... powiem tak: odkurzacz masz, prawda?
Patrz co moja robiła kilka dni temu:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...ia-bardzo.html
W załączniu fotka bajzelku pod stołem tak samo, ubranie do prania, krzesło młodej usyfione.

Cytat:
A ja, standardowo, nie mogę spać... Mam wrażenie, że tak już zostanie - bo jak Oliwka się urodzi, to wiadomo, że będzie się budzić w nocy... Ale do jej narodzin zostało jeszcze troszkę czasu, a mi ciąża już teraz nie daje spać. Masakra.
Ciężko mi się oddycha, Oliwka wbija mi główkę w żebra, noga mnie boli, plecy też, w każdej pozycji niewygodnie, ehh. Zazdroszczę TŻowi, że sobie beztrosko śpi, a ja nie mogę.
Ja nie spałam od 24 do 4 rano... Za to śmiałam się, bo Dośka takie harce czyniła, że szok Nie chciało mi się wstawać i światła świecić, ale brzuch mi przybierał kształty kosmiczne to sobie go głaskałam, a ona jeszcze bardziej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 09:54   #1488
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tak mówisz, to myślę, że najlepszy będzie eyeliner w pisaku. Nauczysz się manewrować na oku i przy okazji zawsze będzie Ci się nakładała odpowiednia ilość kosmetyku na powiekę. Pisaki też nie mażą się tak mocno, jak eyelinery w płynie czy w żelu, więc nie wymagają drastycznych poprawek.
Maybelline miał kiedyś całkiem fajne, nie wiem, czy jeszcze są w sprzedaży, ale jeśli są - to na pewno dostaniesz w Rossmanie. I nie były drogie - ok 20zł. Jeśli masz gdzieś blisko Naturę, to ja mam z Catrice, kupiłam w maju za 12zł, używam do tej pory i wciąż dobrze działa. Nie wiem, czy te tańsze firmy z Rossmana, jak Lovely, Wibo i Miss Sporty mają coś w pisaku, możesz zerknąć.
oki, tenkju
nie wiem czy bedzie czas na Nature bo na 17.oo SR a do rosmana napewno musze skoczyc bo mój smarowacz z BD jest na wykończeniu

Stary 2012-12-03, 09:58   #1489
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ale ona się chyba pyta, czy te półśpioszki się ubiera DO bodów, czyli na body - a tak się ubiera tylko ja bym do tego jakąś jeszcze bluzeczkę ubrała
Aaaaa no tak Przeczytalam "śpioszki TO body"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:14   #1490
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć U nas za oknem dziś śnieg, i cały czas sypieokno dachowe mi zasypało i jakoś tak się przyciemniło w pokoju, zaraz wstaje na śniadanko, ale wyspana to ja nie jestem, ale to ostatnio żadna nowość, pewnie będę nadrabiać w dzień.
Tak w ogóle to właśnie się zorientowałam, że to już u mnie 9 miesiąc. Już coraz bliżej. Wczoraj mierzyłam się w brzuszku, u mnie 95 cm na chwilę obecną.

No to u mnie podobnie, też +13kg.
Macie śnieg dajcie trochę bo u nas nic nie ma i nawet się na to nie zanosi aby padał w najbliższym czasie
Gratuluję 9 miesiąca
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

9 MIESIĄC CZAS ZACZĄĆ

dzis wizyta wreszcie!
Gratuluję 9 miesiąca i trzymam kciukasy za udaną dzisiejszą wizytkę u gienia.
Podzielcie się tym śniegiem
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37938699]Przepraszam, wczoraj lulu poszłam

Półśpioszki to ja sobie myślę, że - zima, rajtki zazwyczaj za wielkie, to na śpiochy lub pajace do założenia

Body - jeśli masz na 56 I na 62 to ja bym dokupiła ze 2-3 sztuki na 56 jednak. Z długim rękawem. I takie zapinane przy szyjce.

Sweterki/bluzy - a to różnie, dla takiego maluszka jednak bez kaptura, jeśli masz obok siebie gdzieś Auchan to polecam, mają zawsze duży wybór naprawdę fajnych jakościowo i ładnych ubranek, fason np. taki: http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2307?c=2594 - na zasuwak wygodne, ew. na zatrzaski. Ja mam sporo z 5-10-15 też, ale w stacjonarnym brałam, na stronie widzę głównie z kapturami a w sklepie spokojnie bez można kupić.

Agatka bardzo ulewała, więc przebierałam często

Ja pewnie do -5 będę wychodziła.

pedantka nie martw się, przy dziecku powinno minąć, pewne rzeczy... przestają mieć znaczenie. Bo potem jak masz wybór: dziecko ma zarąbistą frajdę (ale trzeba potem sprzątać) albo masz idealny porządek (a dziecko chce świra z nudów dostać) to... powiem tak: odkurzacz masz, prawda?
Patrz co moja robiła kilka dni temu:
http://www.dzieciologia.blogspot.com...ia-bardzo.html
W załączniu fotka bajzelku pod stołem tak samo, ubranie do prania, krzesło młodej usyfione.

Ja nie spałam od 24 do 4 rano... Za to śmiałam się, bo Dośka takie harce czyniła, że szok Nie chciało mi się wstawać i światła świecić, ale brzuch mi przybierał kształty kosmiczne to sobie go głaskałam, a ona jeszcze bardziej [/QUOTE]
Super zabawę miała twoja córunia i to jest najważniejsze a bałagan posprząta się
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:18   #1491
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

ojjj dawno mnie tu nie było, tyyyle nadrabiania! nie wiem kiedy dam radę to zrobić, ale w sumie jutro mężuś wyjeżdża w delegację do końca tygodnia...więc pewnie wtedy

wczoraj nareszcie wróciliśmy do domu wprawdzie jeszcze w tym miesiącu będziemy się stąd wyprowadzać no ale jeszcze trochę sobie tu pobędę powiem wam, że oczywiście, że się cieszę, że będziemy już NASZ dom (tzn mieszkanie), wszystko będzie po naszemu, po prostu takie nasze wspólne gniazdko ale z drugiej strony żal mi strasznie, w tym mieszkaniu mieszkałam od urodzenia, to mój dom rodzinny, tyyyle wspomnień, przeżyć, sentyment no i mimo wszystko...przyzwyczajeni e ostatnio TŻ stwierdził, że może zacznę już pakować rzeczy i będziemy je przewozić, ale ja jakoś się przed tym wzbraniam smutno mi po prostu...

no ale jak jeszcze jestem w tym moim rodzinnym domku to idę posprzątać, bo po 2 tygodniach troszkę mój kot tu nabałaganił

a w ogóle, to wczoraj zaczęłam 32. tydzień, czyli co... 8 miesiąc?!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:24   #1492
pstryczek84
Zakorzenienie

Girls, ponawiam wczorajsze pytanie. czy orientuje sie ktoras czy warto kupic taki zestaw?
http://allegro.pl/podgrzewacz-sisi-l...tml#tabsAnchor
chodzi mi głownie o "firmę"
od razu odpowiadam na pytanie - mieszkamy na pietrze, kuchnia jest wspolna na dole i nie usmiecha mi sie biegac kilka razy w nocy po schodach w małym w te i we wte, budząc przy okazji wszystkich domowników

Stary 2012-12-03, 10:29   #1493
eff8
Zakorzenienie

Brawa za 9 miesiace dziewczyny no i czekamy na relacje po lekarzach
Faktycznie grudzien szybciutko zleci, zawsze tak jest..
U Nas tez dzis snieg pada, tyle ze nie ma mrozu wiec dlugo sie pewnie nie utrzyma

Cytat:
Girls, ponawiam wczorajsze pytanie. czy orientuje sie ktoras czy warto kupic taki zestaw?
http://allegro.pl/podgrzewacz-sisi-l...tml#tabsAnchor
chodzi mi głownie o "firmę"
od razu odpowiadam na pytanie - mieszkamy na pietrze, kuchnia jest wspolna na dole i nie usmiecha mi sie biegac kilka razy w nocy po schodach w małym w te i we wte, budząc przy okazji wszystkich domowników
ja mam z tej firmy podgrzewacz tylko no i w sumie spisywal sie chyba jeszcze dziala hehe nie wiem bo dawno nie uzywalam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:32   #1494
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam
Ja dzis znów mega spanie wstałam o 9 nie wiem co sie dzieje ale tak codziennie od ponad tygodnia nie moge sie dobudzić nigdy tak nie spałam wy piszecie o problemach ze snem a ja melodie mam do spania jak nigdy
U nas biało za oknem aż się nie chce wychodzić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:33   #1495
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli mam o 18.25 wizyte

Chyba ide sie zdrzemnac, padam na twarz

Kurde, snieg za oknem, trzeba by zaczac grzac.... nam jest dobrze, ale jak ktos do nas przychodzi to zimno i zimno :/ musimy sobie kupic termometr nawet nie wiem ile mamy stopni w mieszkaniu.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:40   #1496
Ewik86
Zakorzenienie

U mnie też troszkę śniegu spadło Co prawda malutko, ale zawsze coś i zaczynam czuć, że święta coraz bliżej

Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie noc średnio. Byłam zmęczona, więc szybko zasnęłam, ale budziłam się jak zwykle i nie mogłam spać na lewym boku, bo mnie biodra bolały. I spałam albo na prawym albo na plecach

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:40   #1497
_mArFiL_
Przyczajenie

Hej Dziewczyny

Gratulacje 9 m-ca u mnie dopiero początek 7 także Wy będziecie się cieszyć swoimi pociechami a ja jeszcze będę chodzić jak bomba :p

Za tydzień wybieram się do szkoły rodzenia ale niestety sama bo Tatuś nie za bardzo ma ochotę ;p

A jak u Was ze szkołą rodzenia? Chodzicie?
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:43   #1498
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Nie, jakos nie moge sie zebrac
czekam jeszcze na kuriera i jak bede miec juz wszystko to wtedy sie spakuje w tym tyg napewno
Moja torba już spakowana i czeka

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Macie śnieg dajcie trochę bo u nas nic nie ma i nawet się na to nie zanosi aby padał w najbliższym czasie
Gratuluję 9 miesiąca

Gratuluję 9 miesiąca i trzymam kciukasy za udaną dzisiejszą wizytkę u gienia.
Podzielcie się tym śniegiem
Ja chętnie podzielę się naszym śniegiem, będę tak hojna, że nawet mogę Ci cały odstąpić Tym bardziej, że ciągle dosypuje nowy, na termometrze -1 i pruszy ciągle. Teściowa właśnie poszła odśnieżać, bo nie ma żadnego chłopa w domu póki co.

Nie żebym tak całkiem nie lubiła śniegu, bo i owszem zawsze to jakoś tak ładnie wygląda noi klimatycznie tak w święta jak jest. Ale w tym roku jakoś mnie ten śnieg przeraża, trochę się obawiam dojazdu do szpitala, bo gdyby akurat bardzo było zasypane w ten dzień kiedy nastąpi rozwiązanie to za fajnie nie będzie. Dziś mąż jechał do pracy do Żywca godzinę, jak normalnie jedzie jakieś 25 min. Także wiecie...czemu chętnie oddam śnieg.. Ale może nie będzie taka straszna ta zima..oby.
Stary 2012-12-03, 10:44   #1499
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Gratulacje 9 m-ca u mnie dopiero początek 7 także Wy będziecie się cieszyć swoimi pociechami a ja jeszcze będę chodzić jak bomba :p

Za tydzień wybieram się do szkoły rodzenia ale niestety sama bo Tatuś nie za bardzo ma ochotę ;p

Ja chodzę od połowy zajęć, na wcześniejsze się niestety nie załapałam. Chodzę z mamą bo mąż w pracy jest. Jutro idę i ma być o karmieniu piersią, a za tydzień zwiedzamy porodówkę i finito.
Od razu Ci mówię - uważaj na ćwiczenia, bo ja ledwo żyłam mimo, że nie były zbyt wymagające

Właśnie - od dzisiaj mam zamiar ćwiczyć, przede wszystkim chcę wykonywać ćwiczenia na kręgosłup, bo mój i tak jest w fatalnym stanie.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:46
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:47   #1500
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Ja chodziłam i już się nam skończyły zajęcia. Jak ktoś ma możliwość chodzić to polecam, przynajmniej ja jestem zadowolona.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości