|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
czeeeść
![]() ale dzisiaj senny dzień
|
|
|
|
#4323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden dziadek zmarł zanim sie urodzilam , drugi jak bylam mala , ostatnia babcia zmarła mi 4 lata temu bardzo to przezyłam... ale teraz mam w sumie przybrana babcie mojego męza ![]() Cytat:
mam nadzije ze z malym ok ze nie ucierpial przez to Cytat:
Cytat:
bidulekCytat:
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 19tydzień i za dziewczynkę i zazdroszczę czucia ruchów i w ogóle jest fajnie, bo jest śnieg, i coraz bliżej święta ![]() [no i przyszłam godzinę później do pracy, bo miałam szefa odebrać z serwisu blisko mnie, to trochę dłużej pospałam]
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się razem z Tobą. Jednak święta powinny być spędzane w rodzinnym gronie
|
|
#4326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bikini tooo... AŁA!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---- Dzień dobry zimowo Aż się nie chce spod kołdry wychodzić... brrr
|
||||
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja też bym już chciała poczuć moje ancymonki dwa
może na swięta mi zrobią niespodziankę ![]() własnie ten śnieg to taka iskierka pozytywna na dzis oby tylko szybko nie stopniał... chociaż przy temp. 0-1 st. to nie daję mu wielkich szans przetrwania do weekendu... a szkoda bo chcemy z mężem zrobić sobie w weekend świąteczny spacer po krakowskim ![]() Bez☠tytułu.jpg |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gorzej z tym, że mnie właśnie kręgosłup boli od braku ruchu bo ćwiczeń to się jednak boję robić, po tej akcji ze szpitalem... a tak sobie planowałam aktywną ciążę i fitnesik do samego końca... |
||
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Byłam odstresować się w lumpku, ale cudności nakupowałam. I chciałam stwierdzić, że dołączam do tych dla których grudzień będzie ciężki :| Dowiedzieliśmy się wczoraj o tym, że dużo kasy musimy na coś wyłożyć... Generalnie oboje z TŻ mamy samopoczucie do dupy, on w pracy zdycha, a ja zdycham w domu. I generalnie chyba dziś skupię się tylko na czytaniu Was.
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie jest ogólnie, niestety nie w momencie kontaktu z urzędami maluch może liczyć na grecki nos, ale nic poza tym, bo tatuś też z mieszanych rodziców, więc nawet karnacji nie ma specjalnie ciemnej ![]() może i od napatrzenia jest szansa, ale warto się zastanowić jak Twój mężczyzna zareaguje na widok mulatka
|
|
|
|
|
#4332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że nas znowu odwiedziłaś, w dodatku z takimi dobrymi informacjami ![]() ![]() ![]() Cytat:
nie miałam na czym testować a każdy stanik ma inną rozmiarówkę Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie Świąt spędzonych osobno od mojej rodziny. W zeszłym roku podzieliliśmy to tak, że wigilia była u mnie, Pierwszy Dzień Świąt zjedliśmy wspólnie śniadanie i wyruszyliśmy w trasę do teściów, kolację już zjedliśmy z nimi i Drugi Dzień Świąt też u nich. A w drodze, przez 500km śpiewaliśmy kolędy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się zastanawiam czy pozwolić sobie na nowy karnet na fitness w tym miesiącu, czy zostawić to na inne wydatki i prezenty. całe szczęście że odpadają nam w sporej mierze wydatki związane z organizacją Świąt, bo mamy upiec tylko jedno ciasto lub zrobić kutię, a cała reszta leży po stronie rodziców/dziadków/teściów. a ja najbardziej się nie mogę doczekać karpia
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
zaszalałam z dniem darmowej dostawy:P
kupiłam sobie kosmetyki z bingospa wino czerwone bezalkoholowe kotu szalik do kompletu z czapką mikołajową:P
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 18tc.. czyli zaczynam 5ty mc..
Cytat:
![]() Dacie radę po burzy zawsze jest słońce..Szczurek śpi.. ale to jego ostatnie minuty, drugi go grzeje, dałam mu ulubiony ser.. tak by dobrze mnie zapamiętał.. jak mu nie pójdzie.. to pójdę mu pomóc.. dziś znów śniło mi się moje bejb.. i po kaszce mannej poczułam znów.. eh, oby wypłąta przyszłą, chce gdzieś się odstresować.. nadal nie ma Meli
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
lonely my też podobnie spędzamy święta żeby się nie najeździć jak głupi
![]() wigilia raz u jednych rodziców, za rok u drugich, a pierwszy dzień świąt odwrotnie. drugi dzień świąt spędzamy sami przy choince, zalegając pół dnia w pidżamach przed tv na razie nikt nie protestuje ![]() a z tym macierzyńskim to własnie chyba jednak przejdzie od września 2013. czyli jak będzie na macierzyńskim własnie to będziemy mogły go sobie przedłużyć do roku
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam zaczęłam wczoraj 14tc ![]() Cytat:
Buzial! Spadam na szybko do sklepu. Potem naszykuje piec do palenia, pójdę z młodym do ośrodka zdrowia umówić się do gin, a potem do szkoły do starszego bo coś tam wpłacić trzeba.. ehhh.. Odezwę się później
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedny szczurek
|
||
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas teściowie w grudniu opuszczają wieś i zjeżdżają do mieszkania - także wigilię dzielimy na pół (w tym roku zaczynamy od teściów, a oni nie jedzą karpia a potem do moich rodziców żebym mogła zaspokoić mój wigilijny głód karpia ). a potem pierwszy dzień Świąt z jedną częścią rodziny, a drugi z drugą. i wszyscy są zadowoleni fajnie że wszyscy mieszkamy dość blisko i transport z jednej wigilii na drugą nie przekracza 15 minut autobusem (a autem ciut szybciej, tyle że później schodzi na znalezieniu miejsca parkingowego)Cytat:
za zakupy. pokażesz kota w ubranku?
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz kutie!!!!!! mało kto to zna ![]() tak samo jak łamańce czy pęczak ![]() skąd jesteś? ![]() właśnie dostałam 2paczki-bebilon 1 i 2 jedno o karmieniu piersia i mm,fajna ksiazeczka,sliniaczek itd.. 2ga-urozmaicanie, książka+zupka
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadłam raz kutię i mi w ogóle nie podeszła
tak samo... kluski z makiem Jeden, jedyny raz byliśmy na święta niedaleko Poznania i tylko mój ojczym był zadowolony bo stamtąd pochodzi U nas moczka i makówki A jak mama gotowała moczkę właśnie tam u rodziny ojczyma to patrzyli na nią jak na czarownicę |
|
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten temat już poruszałyśmy kilka razy na forum i sporo z nas się czai na ten roczny macierzyński ![]() Cytat:
ogólnie, sytuacja w kraju jest kiszkowata.. z kim nie porozmawiasz to każdy ma dołek, kryzys finansowy ![]() Ja zarabiam dobrze, mój Tż jeszcze lepiej a pieniądze idą nam jak woda.. nawet niewiadomo gdzie i na co, ciągle jakieś nowe duże wydatki się pojawiają. Teraz na tych adwokatów tak duuużo idzie Cytat:
ale w sumie my non stop razem więc on wie, że zdradzić go mogę jedynie śniąc
|
|||
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny szczurek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem z Krakowa, i kutia pojawia się u moich rodziców od jakiś 4-5 lat po tym jak mama znalazła przepis w jakiejś książeczce z wigilijnymi przepisami i stwierdziła że to musi być pyszne i trzeba spróbować. no i jest
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
o matko. patrzcie:
Łączny wymiar urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego wyniesie 52 tygodnie w przypadku urodzenia jednego dziecka, natomiast w przypadku porodów mnogich wyniesie od 65 do 71 tygodni, w zależności od liczby dzieci. Urlopy te będą musiały być wykorzystywane bezpośrednio jeden po drugim. będę siedzieć w domu przed prawie 2 lata axella ale ten czas leci... u mnie już 15tc ![]() współczuję szczurka ![]() a Meli to się odzywała przez weekend? czy jak zniknęła w piątek to od tamtej pory jej nie było? |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczyna mnie rozkładać jakieś przeziębienie . Tzn rano było średnio, teraz jakby lepiej, przestałam kaszleć. Tylko lekki katar, ból głowy i trochę w kościach mnie łamie..TŻ leży w domu półprzytomny, jego bieże jakby mocniej.. Dzisiaj poszłam do pracy pozamykać najpilniejsze rzeczy przekazać co się da, a wieczorem idę do lekarza. Mam nadzieje, że stwierdzi, że jestem wystarczająco chora i da mi zwolnienie. Będzie w domu kwarantanna.. |
|
|
|
|
#4346 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie w momencie jak jest krwawienie, plamienie czy skurcze, czy później skracająca się szyjka czy przedwczesne rozwarcie. ale wsmarować kremik na pewno wolno, to się tyczy takiego masowania dłuższego dla samej przyjemności głaskania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kutii nie lubimy więc nie jemy. a kluski z makiem musza być obowiązkowo
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę na święta jak zrobimy kartkę z kotem świateczną
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no czas okropnie zasuwa.. meli nie ma
|
||
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi się wszystko kićka.. za dużo rzeczy czasem na raz robię ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

zazdroszczę... My mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu i wczoraj wrócić, ale niestety plany pokżyżowała nam ta stłuczka 

jeden dziadek zmarł zanim sie urodzilam , drugi jak bylam mala , ostatnia babcia zmarła mi 4 lata temu
Tż teraz chociaż odróżni czy maca mnie po plecah czy z przodu

za 19tydzień i za dziewczynkę i zazdroszczę czucia ruchów

po burzy zawsze jest słońce..