|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cześć
Ja dziś odpoczywam po weekendowych gościach. Wczoraj kończyłam sprzątać po imprezce o 24-tej, więc padnięta jestem, ale weekend był b.fajny ![]() Gratuluję dziewczynom rozpoczętego 9 m-ca, ale się dzieje, pewnie w grudniu niejedno maleństwo się pojawi Mi zostały niecałe 2 m-ce, ale ten czas tak zapitala, że nim się obejrzę to już będzie druga córeczka w domu ![]() Lenova - wózek b.ładny, tylko polecam ciemniejszy kolor. Tym bardziej jak będzie spacerówka, to non stop będziesz musiała prać, bo będzie widać plamy. za dzisiejsze wizyty.Po południu jedziemy na 2 zajęcia SR - dziś o I fazie porodu Już widzę minę mojego męża jak się nasłucha
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
ojjjj, ztym sniegiem to chyba wszystkie mamy podobne obawy... ja mam 25 km do szpitala, niby większosc drogi to trasa E7 ale do niej trzeba dojechac wsiowymi drogami....a tu juz bywa średnio z odsniezaniem....
a co do swiąt- w radiu piosenki jedna za drugą... powiem szczerze- nie przepadam za sluchaniem ich przez cały miesiac bo jakos odbieraja mi ten urok ![]() Alpen Gold- czekolada mleczna z nadzieniem truskawkowym |
|
|
|
#1503 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję ślicznie za rady U nas zajęcia się zaczynają od 30 tygodnia ciąży dlatego dopiero za tydzień idę a co robiliście na tych ćwiczeniach? bo mnie strasznie to interesuje :P
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny...melduję się...
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
pomocy- nie mam pomysłu na obiad
|
|
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
U nas SR z prawdziwego zdarzenia, położna prowadzi prywatną praktykę (wcześniej pracowała 10 lat w szpitalu), cały parter swojego domu ma przerobiony na gabinet położniczy i duży pokój, w którym prowadzi zajęcia. Może przyjeżdżać do ciężarnej już w ciąży, a po porodzie przyjeżdża do maluszka. W czwartki prowadzi jogę dla ciężarnych (w tym tyg.chcę zacząć chodzić). 1 zajecia - o ciąży i nauka oddychania, 2 - I Faza porodu, 3 - II faza porodu i nauka masażu, kolejne - karmienie i opieka nad noworodkiem, zwiedzanie porodówki, może też zrobić zajęcia z chustowania dziecka. Ogólnie kurs trwa 6 do 8 tyg.
|
|
|
|
#1507 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1509 | |||
|
Zakorzenienie
|
A niech sie dzieje wola boska
kupiłam ten zestaw ![]() Cytat:
przypomnialy mi sie zakwasy po pierwszym spotkaniu ![]() Cytat:
Cytat:
sprzet do odśnieżania mamy ale zanim sie odśnieży przejazd do głównej szosy to moze troche potrwac. dlatego ciesze sie ze rodze na poczatku stycznia bo moze do tego czasu nie porobia sie jakies mega 3-metrowe zaspy ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- ja mam rosołek ale na drugie tez nie mam pomysłu ![]() ja mam jajka chyba beda sadzone z ziemniakami
|
|||
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że większość kraju dzisiaj pod śniegiem. U mnie już dobrych kilka centymetrów leży i ciągle pada. I tak zaczęłam się zastanawiać jaka będzie ta tegoroczna zima....jak będzie jak nasze dzieciaczki będą się rodzić. Mam nadzieję że nie będzie zbyt mroźno bo chciałabym móc chodzić na spacery jak najczęściej. U mnie w szkole rodzenia mówili że można śmiało wychodzić gdy nie jest zimniej niż -5 stopni.
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego stopnia ze załącza mi się lampka która ma czujnik zmierzchu tez bym chciala śnieg
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta - spagetti?
albo na szybko te placuszki z piersi kurczaka? Albo nuggetsy z piersi z sosem czosnkowym?Ale sie zle czuje
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, tak trochę nie w temacie - w lidlu kupiłam mandarynki za 2,99 za kg, więc tanij niż w biedronce
i chyba zaraz pęknę - zjadłam ich chyba z kilogram bo są pyyyyszne!
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy do szpitala 8km, a moj sie boi, ze nie zdazymy i chcial zebym w Bytomiu rodzila, przeszlo mu jak zobaczyl warunki na izbie
kibelek byl w piwnicy i maz musial sie schylac zeby glowa o sufit nie zawadzic
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wychodzenia, to najpierw się "balkonuje" dziecko, wtedy też ta temp obowiązuje?
|
|
|
#1516 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast - NIGDY nie potrzebowałam podgrzewacza mimo, że od 6 tygodnia Agatka butelkowa była. Zwyczajnie: mały, 0,5 litra termosik do którego w nocy nalewasz wrzątku, zwykła butelka (ja kupiłam sobie jakąś Canpola najprostszą za kilka zł) z przegotowaną, zimną wodą mineralną - mniej więcej, bo to musisz sprawdzić co dziecku pasuje, 1/3 gorącej a reszta zimnej wody i już. Ja zrobię naleśniki. |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka urodziła córeczkę jak było -20 i takie mrozy były bardzo długo. No i w konsekwencji z małą wyszła dopiero po około 2 miesiącach. Mam nadzieję że w tym roku tak nie będzie...no ale u mnie to nie wiadomo bo mieszkam na tzw. biegunie zimna czyli w północno - wschodniej Polsce.
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnosnie pakowania torby.
Ile brałyscie/bedziecie brac ciuszków dla dzieciątka w przeliczeniu na jeden dzień? 1, 2 komplety? ile pieluszek tetrowych? ile pampersów? cała paczka? |
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryczku ja mam taki laktator http://allegro.pl/tufi-gaia-laktator...809006823.html i bardzo był pomocny
I mam podgrzewacz do butelek, wprawdzie oba są innych firm, ale widzę, że to coś na podobnych zasadach Oba mi się bardzo przydały, wprawdzie laktator króciutko, ale bez podgrzewacza to byłoby ciężko bo Karinka musiała mieć flasię na już i nie ma zmiłuj, więc woda się podgrzewała, a tylko jak zaczynało się darcie o butelkę dosypywaliśmy mleczka i gotowe i cena tego Twojego zestawu wydaje mi się przyzwoita
|
|
|
|
#1520 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, ja wcale nie biorę bo szpital nie każe. Wezmę małą paczkę pieluch DADA, tam chyba 28 stuk jest, i ze 3-4 tetrówki
Za to na wyjście wezmę na pewno drugą zmianę też. |
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ciuszków nie biorę, bo szpital zapewnia, dla dzidziusia biorę tylko jedną paczkę pampersów i jedne chusteczki nawilżane, najwyżej jak braknie to dowiezie mi mąż.
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, ze Twoja ciaza jest bardziej zaawansowana
![]() Cytat:
![]() Ja chodze do SR, dzis mam wyklad, TZ nie idzie, bo w pracy jest niestety ![]() Tak sobie mysle, ze troche zaniedbalam puszczanie malemu muzyki... A Wy to robicie/robilyscie? |
|
|
|
|
#1523 |
|
Konto usunięte
|
Nie, za to codziennie śpiewam
|
|
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cholerka, do Lidla mam daleko... Ale chyba warto sie wybrac ![]() Cytat:
Zakrecilam sie.
|
||
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam do szpitala 40 km prawie Jeśli były by ciężkie śniegi, zadymka i nie wiadomo jeszcze co, to będę chyba musiała urodzić w miejscowym szpitalu. Ale wolała bym nie ![]() W tym miejscowym szpitalu dla dziecka nie wymagają niczego, ale pampersy wezmę, bo jak coś dają tetrówki. Ubranek nie trzeba. Nie mogę się zdecydować co spakować młodemu na wyjście
|
||
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zimowo nam się troszkę zrobiło Zatem i ja witam się w 9 miesiącu strasznie zleciało ... za chwilę porodówka Przez całą noc śniło mi się, że urodziłam. Najlepsze, bo TŻ wstał i mówi: "Śniło mi się, że już urodziłaś" ![]() No nieźle ![]() Zatem pakujemy dzisiaj torbę do szpitala ![]() Ale kurczę, powiem Wam, że chciałabym cholernie do stycznia donosić bo jak urodzę przed świętami, to jak ja się opchnę we Wigilię skoro będę karmić? Na obiad dziś mam rosół, najwyżej przerobię na grysik plus są jeszcze pierogi z truskawkami, to TŻ biedny nie będzie ![]() e-vel będę robić tego placucha z jabłkami i orzechami, tylko powiedz mi, piekłaś na termoobiegu czy bez? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aleeee mnie dół złapał, dziś wyszłam z płaczem z domu, TŻ się pytał co mi jest ale sama nie wiem Mam już dosyć. W ostatnich dniach Małe tak urosło chyba, że mi rozsadzi brzuch i żebra niedługo.... Poza tym nie mogę już na siebie patrzeć. Ehhh ale co ja Wam marudzę jak u Was to samo pewnie..... Wiedziałam, że przyjdzie taki czas, że będę się chciała zakopać w kołdrę i wyć. Czekam tylko aż zaczniecie rodzić bo to będzie znak, że już niedługo
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
Po 3 tygodniach już na podwórko. A werandowanie zacząć po około 2 tygodniach: od 5 minut i codziennie zwiększać czas o kolejne 5 minut. Po tygodniu dojdziemy do około 30 minut i można już na podwórko. Tak przynajmniej mówiły panie w SR.
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37940914]Nie, za to codziennie śpiewam
O, to jeszcze lepiej ![]() Zapomnialabym - witam sie w 30.tc ![]() Kurcze, kiepsko mi sie spi... Niewygodnie i ciagle sobie wmawiam, ze jak spie na boku, to przyciskam glowke malego do lozka. Wiem, glupie to, ale przez takie myslenie spac nie moge
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się zdziwiłam, jak usłyszałam, że prawie w całej Polsce już śnieg leży. Zazwyczaj na górze Polski i w górach pojawia się jako pierwszy. Ale to dobrze, bo ja osobiście NIENAWIDZĘ śniegu. Cytat:
Do naszej Biedry najbliższej wróciły mandarynki, ale zamiast 3,79zł, jak wcześniej, są po 4,99zł. Wolałam kupić w tej samej cenie grejpfruty zielone. Cytat:
TŻ pocieszał mnie z rana, że teraz będzie już tylko gorzej. Aż do porodu. Wredota.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-03 o 12:08 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

za dzisiejsze wizyty.
Już widzę minę mojego męża jak się nasłucha 

albo na szybko te placuszki z piersi kurczaka? Albo nuggetsy z piersi z sosem czosnkowym?
za chwilę porodówka

Wolałam kupić w tej samej cenie grejpfruty zielone.