Wszystko o Oriflame cz. XI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 19:18   #961
201607110949
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI

Cytat:
Napisane przez dylano Pokaż wiadomość
Kochane, oriflame ma niektóre produkty dobre ale nie super, oriflame spada. zwłaszcza kiedy poznałem produkty FM Group. Oraz plan marketingowy. jest nie samowity jednym słowem oriflame się chowa. Gdyby ktos chciał może do mnie napisać przystąpić do klubu. Pozdrawiam
oj, 2 posty na koncie i od razu bezczelna reklama FM?

Cytat:
Napisane przez Banshee666 Pokaż wiadomość
puder z kryolanu ryżowy anti-shine kosztuje 54zł za 30g używam codziennie
a puder 60g transparentny "zwykły" kryolanowy 51zł więc gdzie tu 80? (na ladymakeup z wysyłką 6zł ^^)
tego mojego anti-shine chyba w życiu nie wykorzystam, a nie tylko siebie nim "obsypuje" nic a nic nie widać go na twarzy, jest mat, jest git
kiedyś widziałam po 80 zł na necie (albo mi się przyśniło ). jak skończę MF to na pewno się skuszę.

Co do YR, ja jestem fanką ich kremu pod oczy (Bio), super jest też krem matujący (ten zielony), ale kupuję tam tylko wtedy, kiedy mam ważną zniżkę 40-50% bo moim zdaniem większość ich kosmetyków jest właśnie mniej więcej o połowę mniej warta niż w standardowej cenie. Mogę jeszcze polecić tusz Sexy Pulp, jest świetny (na poziomie Max Factorów, które są dla mnie symbolem dobrego tuszu).

Wracając do Ori, może uda mi się jakoś dociągnąć do 80PP i zgarnąć zestaw lojalnościowy, ale jeśli braknie dla mnie damskiego to się wkurzę solidnie.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:43   #962
roiro
Raczkowanie

Przez ostatnie dni testowałam na sobie podkład mineralny GG - i wygląda na to, że to właśnie on, a nie puder pyłkowy być odpowiedzialny za moje świecenie i poczucie dyskomfortu. Wróciłam więc do swojego starego podkładu, do tego wspomniany wcześniej puder pyłkowy i jest jak najbardziej ok. Wygląda więc na to, że z poleconym mi na szkole makijażu podkładem mineralnym muszę się pożegnać. Jak dobrze, że zamówiłam sobie próbki i miałam możliwość przetestowania go Jutro wielkie szaleństwo zamawiania!;-) Ja chyba podzielę sobie zakupy na dwie części - jedno zamówienie złożę jutro (może do czwartku kurier zdąży przynieść), a drugie nieco później. Punktów nie liczyłam, ale pewnie znowu koło 200 będę się kręcić.
roiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 21:39   #963
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Dziewczyny, poprawcie mnie jeśli się mylę. Jutro katalog otwierają o godzinie 7mej tak jak ostatnio tak?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 21:59   #964
roiro
Raczkowanie

Tak, w newsletterze była taka informacja Hmm... Co się stanie jak dziś załaduję produkty do koszyka, a jutro złożę zamówienie? Ceny się uaktualnią na promocyjne? Zapracowany mam jutro dzień, a chciałabym jak najszybciej uruchomić przesyłkę - stąd moje pytanie.
Stary 2012-12-02, 22:09   #965
aqatrojmiasto
Raczkowanie

Tak, ceny się uaktualnią. Musisz tylko uważać na te, które redukują się w drugim kroku, czyli np. zestawy.

Ale już dziś nie zdążysz - katalog został zamknięty.

Edytowane przez aqatrojmiasto
Czas edycji: 2012-12-02 o 22:10
aqatrojmiasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 22:12   #966
roiro
Raczkowanie

A właśnie widzę, że coś nie działa No trudno, będę jakoś kombiować w pracy;-)
Stary 2012-12-03, 06:20   #967
roiro
Raczkowanie

Dostałam na maila informację o tym, że można składać zamówienie z obu katalogów jednocześnie - tzn. z 16 i 17. Co Wy na to?
Stary 2012-12-03, 06:30   #968
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Tak, po północy przysłali taką informację , rozumiem, że ceny będą liczone niższe . Ciekawe czy będą wody Paradise i Grace jak nie to mi połowe punktów przepadnie
Stary 2012-12-03, 07:12   #969
joasia_08
Rozeznanie

Dziewczyny, jak się usuwa subskrypcję? Skńczyła mi się w poprzednim katalogu, a dzisiaj znowu dorzucili mi koktajl w pełnej cenie :/
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 07:14   #970
wredniareczka02
Raczkowanie

GG do wredniareczka02

Ehh i nie ma tych wód i z ponad 120 pp zrobiło się ledwo 80
Stary 2012-12-03, 07:19   #971
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

od kiedy oriflame nie daje darmowych katalogów??? patrze w zamówienie policzyli dwa po 1,50 a darmowego nie ma.
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 07:35   #972
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
od kiedy oriflame nie daje darmowych katalogów??? patrze w zamówienie policzyli dwa po 1,50 a darmowego nie ma.
Na fakturze tej w raportach będzie.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 07:40   #973
agniecha27
Raczkowanie

hej czy wy też tak macie że za artykuł za 2PP przy ktoku dalej punkty redukują się do 1PP nie wiem o co chodzi przezto mam o 9 pp mniej
np. miodek ma 2PP a jak wziełam 3 to przed zatwierdzeniem zamówienia mam 3PP zamiast 6PP oco chodzi prosze o szybka odpowiedz

Edytowane przez agniecha27
Czas edycji: 2012-12-03 o 07:50
agniecha27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 07:48   #974
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniecha27 Pokaż wiadomość
hej czy wy też tak macie że za artykuł za 2PP przy ktoku dalej punkty redukują się do 1PP nie wiem o co chodzi przezto mam o 9 pp mniej
Jeżeli się zredukowała cena, to punkty się też redukują.
U mnie na fakturze jest miodek za 2pp.
A cena się zredukowała, czy jest taka sama?

Edytowane przez just75
Czas edycji: 2012-12-03 o 07:54
Stary 2012-12-03, 07:56   #975
zabula87
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jaki jest kod na 10 kat następnych czyli 1? Mąż mi wyrzucil cennik, a na kompie nie mam office. Z góry dziękuję

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 07:57   #976
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jaki jest kod na 10 kat następnych czyli 1? Mąż mi wyrzucil cennik, a na kompie nie mam office. Z góry dziękuję
620855
Stary 2012-12-03, 09:20   #977
201607110949
Konto usunięte

Zaczęłam właśnie przeglądać K1 i wszędzie big napisy Sale, Sale... a ceny zwyczajne, kompletnie bez szału
Stary 2012-12-03, 10:13   #978
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Takie braki jak sa na ta chwili to po prostu rece opadają!! Jak ono sie na te katalogi przygotowali.....???!!!!
Stary 2012-12-03, 10:22   #979
justys1719
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja tez rozwazam zrezygnowanie z podkladow, ale musze zuzyc to co juz mam, bo nie stac mnie na wyrzucanie

smutno mi, bo nie mialam teraz zamowienia z Ori i nie moglam sobie kupic ani wody SiP ani tego zestawu nawet klientka, ktora kazdego roku robila u mnie prezenty swiateczne na nic sie nie skusila
Niestety u mnie to samo
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:30   #980
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Zaczęłam właśnie przeglądać K1 i wszędzie big napisy Sale, Sale... a ceny zwyczajne, kompletnie bez szału
Dokładnie, wielka wyprzedaż a ceny standardowe....

Jestem MEGA-ZŁA na Oriflame
Rano składałam zamówienie o godzinie 7, i nie dodał mi się podkład Everlasting w odcieniu "Natural Beige" który miałam w backorder...Tak więc nie wpisując kodu tylko wybierając odcień na stronie dodałam do koszyka wybrany odcień. Zadowolona że wszystko zamówiłam i nie mam braków, nie zerknęłam czy na pewno jest dobry odcień (uważałam że jak klikam na odcień "Natural Beige" to nie powinnam się martwić że będę mieć inny odcień w koszyku) chociaż w przypadku Ori wszystko jest możliwe bo .... jak się okazało w potwierdzeniu zamówienia mam podkład Everlasting w odcieniu "Porcelain" Do koszyka dodał się nie ten odcień co chciałam Od 9 rano próbowałam dodzwonić się do BOK i po 40 minutach mi się udało.... Po czym Pani na infolinii powiedziała że nic nie da się zrobić Ani anulować zamówienia, ani zamienić odcieni tego podkładu.. z przyczyn technicznych Musiałam drugi raz zamawiać podkład w tym odcieniu co chciałam, drugi raz wziąć przedmiot za mniej niż 80 PP....I jeszcze teraz jak przyjdą obie paczki będę ponosić koszty odsyłania tego podkładu do Ori....po prostu REWELACJA!! Wyszłam na tym "jak Zabłocki na mydle"....
W A. czegoś takiego nie ma....nie robią żadnych problemów z zamianą odcienia czy z anulowaniem zamówienia...a tu po prostu robią wszystko żeby naciągnąć na dodatkowe koszty....
Szkoda gadać ale przynajmniej się wyżaliłam i mi ulżyło...
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:54   #981
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Takie braki jak sa na ta chwili to po prostu rece opadają!! Jak ono sie na te katalogi przygotowali.....???!!!!
no dokładnie normalnie dociągnęłabym do tych 80PP żeby nie płacić za przesyłkę (część rzeczy dobrałabym na zapas), ale nie będę robić zapasów za 100 zł bo np. nie było z rzeczy, na które miałam zamówienie kremu na dzień M&H, kosmetyczki dla Panów czy pudru w kompakcie Studio Artist. Ktoś tam u nich ostro nie ogarnia realnego zapotrzebowania na produkty, kompletny brak planowania - a niby taka wielka, międzynarodowa firma Już któryś raz słyszę, że w A. się to zupełnie inaczej odbywa, więc jak widać jak się chce to się da, a jak się nie chce, to odpowiedzialność za głupotę zwala się na konsultantów dokładających do biznesu z własnej kieszeni, żeby klientów nie stracić.
Stary 2012-12-03, 11:01   #982
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy odkąd jest nowa strona z zamówieniami to nie wyświetla się termin dostawy? Nie mogę tego znaleźć
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:14   #983
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004

Nie redukuje mi się cena GG pudru z pędzlem , też tak macie ?
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:22   #984
Banshee666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy odkąd jest nowa strona z zamówieniami to nie wyświetla się termin dostawy? Nie mogę tego znaleźć
Wyświetla się w weryfikacji tam niżej, gdzie wybierasz miejsce odbioru

teraz za te 2 katalogi aż mi głupio że zjechałam tą z call center
kto może wiedzieć o takich promocjach wcześniej? dyrektorzy? BOK?
szukam przecieków żeby wiedzieć szybciej
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:49   #985
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
Dokładnie, wielka wyprzedaż a ceny standardowe....

Jestem MEGA-ZŁA na Oriflame
Rano składałam zamówienie o godzinie 7, i nie dodał mi się podkład Everlasting w odcieniu "Natural Beige" który miałam w backorder...Tak więc nie wpisując kodu tylko wybierając odcień na stronie dodałam do koszyka wybrany odcień. Zadowolona że wszystko zamówiłam i nie mam braków, nie zerknęłam czy na pewno jest dobry odcień (uważałam że jak klikam na odcień "Natural Beige" to nie powinnam się martwić że będę mieć inny odcień w koszyku) chociaż w przypadku Ori wszystko jest możliwe bo .... jak się okazało w potwierdzeniu zamówienia mam podkład Everlasting w odcieniu "Porcelain" Do koszyka dodał się nie ten odcień co chciałam Od 9 rano próbowałam dodzwonić się do BOK i po 40 minutach mi się udało.... Po czym Pani na infolinii powiedziała że nic nie da się zrobić Ani anulować zamówienia, ani zamienić odcieni tego podkładu.. z przyczyn technicznych Musiałam drugi raz zamawiać podkład w tym odcieniu co chciałam, drugi raz wziąć przedmiot za mniej niż 80 PP....I jeszcze teraz jak przyjdą obie paczki będę ponosić koszty odsyłania tego podkładu do Ori....po prostu REWELACJA!! Wyszłam na tym "jak Zabłocki na mydle"....
W A. czegoś takiego nie ma....nie robią żadnych problemów z zamianą odcienia czy z anulowaniem zamówienia...a tu po prostu robią wszystko żeby naciągnąć na dodatkowe koszty....
Szkoda gadać ale przynajmniej się wyżaliłam i mi ulżyło...
nie zwracaj tego podkładu, wiesz ile jest kobiet z jasną cerą, ja jak zawsze zamawiałam u konsultantki ten kolor to nigdy nie otrzymywałam podkładu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A ja wrzuciłam do koszyka parę rzeczy dla siebie... i wyszło mi 170 zł siedzę i dumam...

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:26   #986
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
no dokładnie normalnie dociągnęłabym do tych 80PP żeby nie płacić za przesyłkę (część rzeczy dobrałabym na zapas), ale nie będę robić zapasów za 100 zł bo np. nie było z rzeczy, na które miałam zamówienie kremu na dzień M&H, kosmetyczki dla Panów czy pudru w kompakcie Studio Artist. Ktoś tam u nich ostro nie ogarnia realnego zapotrzebowania na produkty, kompletny brak planowania - a niby taka wielka, międzynarodowa firma Już któryś raz słyszę, że w A. się to zupełnie inaczej odbywa, więc jak widać jak się chce to się da, a jak się nie chce, to odpowiedzialność za głupotę zwala się na konsultantów dokładających do biznesu z własnej kieszeni, żeby klientów nie stracić.
kurczę, a ja wrzuciłam trochę swoich produktów w koszyk by zobaczyć co w brakach- i nic.. wszystko mam- kosmetyczkę dla Panów też
w katalogu 16 miałam 1 brak- żel do kąpieli i pod prysznic Sparkle in Paris, ale teraz mi wraca w koszyku.
może moi klienci wybierają "dobre" rzeczy
Stary 2012-12-03, 12:32   #987
maretka_89
Przyczajenie

Witam, w katalogu 16 zamówiłam pomadkę, jednak była w brakach. W jaki sposób się dowiem czy ona jest już dostępna i będzie w następnym zamówieniu?
maretka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:34   #988
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maretka_89 Pokaż wiadomość
Witam, w katalogu 16 zamówiłam pomadkę, jednak była w brakach. W jaki sposób się dowiem czy ona jest już dostępna i będzie w następnym zamówieniu?
musisz sprawdzać w Raporty sprzedażowe - produkty niedostępne
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:38   #989
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
nie zwracaj tego podkładu, wiesz ile jest kobiet z jasną cerą, ja jak zawsze zamawiałam u konsultantki ten kolor to nigdy nie otrzymywałam podkładu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A ja wrzuciłam do koszyka parę rzeczy dla siebie... i wyszło mi 170 zł siedzę i dumam...
U mnie nikt nie kupuje odcienia "Porcelain"....ja używam tego odcienia ale chyba nie zostawię sobie bo na razie mam inny podkład i drugi mi nie potrzebny Popytam koleżanek może któraś będzie chciała ale wątpię...

Ja dla siebie wzięłam tylko tą srebrną kosmetyczkę za 14,90 za zakup podkładu Everlasting...i dla klientek 4 zestawy tych 3 bombek za 4,90... mam nadzieję że to nie będzie badziew
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:43   #990
maretka_89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
musisz sprawdzać w Raporty sprzedażowe - produkty niedostępne
Wchodziłam tam, ale tam jest jakaś lista... jak klikam dalej to nic mi sie nie wyświetla :/ jestem dopiero 2 katalog w oriflame i nie za bardzo orientuje się...
maretka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości