Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 13:36   #4411
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Aaś piękne to zdjęcie gdzie to? warszawa?
u mnie niby śnieg jest, ale na ulicy i chodniku jedna wielka ciapa

MoTyleKsw pokazuj swoje łowy. Kurcze każdy ma grudzień ciężki finansowo?

axella brawa za 18 tc a 5 miesiąc to się zaczyna od skończonego 18 tc

to tak jak u mnie, a oprócz tego rybka, kasza, groch z kapustą, barszcz czerwony z uszkami, barszcz biały z grzybami, pierogi z kapustą a reszty nie pamiętam ale jest 12 dań

MoTyleKsw kto Meli mógł ukrócić internet?

Mysia fajne te kosmetyki, ja zaczęłam przeglądać, ale za dużo tego
Chyba większość ma dużo wydatków w grudniu, a jeszcze jak przyjdzie coś niespodziewanego to nic tylko usiąść i płakać

No może nie zapłacili rachunku i dostawca im ukrócił, albo mają ogólnie remont i wyłączyli net na week...
To zawsze lepsza opcja niż ... no odpukac w niemalowane

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
czy ktoś mnie pamięta??
A ktoś Ty

Hmm u mnie wśród bliskich znajomych jest Nicola (1,5) i Nadia (2) więcej małych dzieci nie ma...
A no i standard obiadu brak....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-03 o 13:37
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:37   #4412
xal
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Na urodziny dostałam taką książkę http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...p?reko=quartic ale jeszcze nie miałam czasu czytać, zerknęłam tylko na początek, czyli "zalety karmienia piersią" do wad nie doszłam, bo mnie z WC wygonili
Dostałam jeszcze krem na rozstępy z Pharmaceris. Czeka w kolejce, teraz mam Dax, później Bilenda, a jak zacznie się bardziej napinać sięgnę po te lepsiejsze, bardziej wypasione czyli pharmaceris.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
jak to macierzyński 12 miesięcy??? to w końcu od kiedy to obejmuje? ja też kcem!!!
Prawdopodobnie się załapiemy, ale podniecać się będę jak to podpiszą.
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
całe szczęście że odpadają nam w sporej mierze wydatki związane z organizacją Świąt, bo mamy upiec tylko jedno ciasto lub zrobić kutię, a cała reszta leży po stronie rodziców/dziadków/teściów. a ja najbardziej się nie mogę doczekać karpia
Moim zdaniem kutia to nie ciasto, tylko wyrób ciastopodobny Przynajmniej u mnie w domu to jest mieszanka maku, bakalii, specjalnej pszenicy, miodu i przypraw no i orzechy.

Cytat:
czy ktoś mnie pamięta??
A kim ty jesteś?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:38   #4413
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
czwartek to dzień zupy pomidorowej
przecier nie był pudliszki
a w czwartek miałam ogórkową

nuna przez weekend nic się nie działo. Meli nie ma
Stary 2012-12-03, 13:39   #4414
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
a marysia to nawet mi się zawsze podobała ale jak widzę ten wysyp to podziękuję
ja postaram się wybrać takie imię żeby nie było 5 osób w klasie o tym samym imieniu. zawsze mniej komplikacji i wiadomo o kogo chodzi

Cytat:
Napisane przez nuna2
byłam na imprezie na której ludzie nie wiedzieli żem w ciazy to sie sami domyślili po brzuchu
a u mnie jak nie było brzucha, tak dalej ma stare wałeczki i stary tłuszczyk bez zmian
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:42   #4415
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No, ciekawe, ciekawe A relacje wszystkie będą ładne!

Mąż jest ubezpieczony w pracy i mnie dołączył do tego ubezpieczenia. No i płacimy prawie 200zł miesięcznie w sumie moglibyśmy to odłożyć ale mąż tak czy siak musi być tam ubezpieczony bo pracuje na kopalni.

Nam becikowe raczej będzie się należało
no to składki spore płacicie, ale jak mus to mus. Dobrze, że chociaż troszkę na dzieciątko wpadnie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
jeny. ostatnio wśród znajomych bliższych i dalszych urodziło się 5 dzieci. 4 dziewczyny i 1 chłopak. i w tym są 3 marysie
coś czuję ze za parę lat będzie tak jak z aniami w moim roczniku - po 5 w jednej klasie.
no coś Ty? a ja myślałam, że to takie mało popularne imię, wszędzie Julki i Oliwki. My chcieliśmy mieć Marię gabrielę. Zarówno Marysia jak i Gabrysia nam się podobają No i Hania też, ale jedna już jest w rodzinie.
Na razie zapowiada się że będzie synek i imienia nie mamy

Cytat:
1.na pewno nie ja
2.ja nie pozwalam mężowi zamykać w ogóle okna w sypialni a jak wychodzę później z domu niż on, to jeszcze otwieram dodatkowo balkon, i potem się mi mąż wścieka że mieszkanie wychładzam. dziś też znów będzie niezadowolony i będzie odkręcał grzejniki na maxa
1.ojjj nie bądź taka pewna, różnie to bywa ale obyśmy wszystkie urodziły w terminach

Cytat:
czy ktoś mnie pamięta??
nieeeeee, ktoś Ty??? powiedz parę słów o sobie
pewnie, że pamiętamy, ale mówiłaś że musisz ograniczyć internet więc się nie martwiłyśmy

za to Meli już przesadza z tym nie odzywaniem się

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:42   #4416
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
aż 3 marysie? nie wiedziałam że to takie popularne ostatnio imię. wśród moich znajomych dziewczynki urodzone w ciągu ostatnich 2 lat mają na imię albo julka (2) albo hania (3) albo natalka (2).
jeszcze Emilki:P

ja celuje w Piotra lub Alicje, mam nadzieje, że to niemodne obecnie imiona:P
Stary 2012-12-03, 13:42   #4417
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

czemu czwartek?
nie widziałaś reklamy pudliszek?
http://www.pudliszki.pl/koncentrat-p...y-reklama.html i coś tam było, że czwartek to dzień pudliszkowej
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kto mi węgla przyniesie i rozpali w piecu?
Ehh musze sama...
No ja właśnie rozpalam do zimno mi się zrobiło na szczęście M. mi przyniósł węgiel rano, ja sama w ogóle nie noszę, przed ciążą też nie nosiłam

Cytat:
przecier nie był pudliszki
a w czwartek miałam ogórkową
no to masz szczęście

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:44   #4418
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Moim zdaniem kutia to nie ciasto, tylko wyrób ciastopodobny Przynajmniej u mnie w domu to jest mieszanka maku, bakalii, specjalnej pszenicy, miodu i przypraw no i orzechy.
u mnie kutia wygląda tak samo to taka lepsza alternatywa dla ciasta tylko właśnie nie wiem jeszcze co mi przypadnie w udziale jeśli chodzi o przygotowania czy kutia czy jakieś ciasto.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
A no i standard obiadu brak....
u mnie nawet brak jakiejkolwiek koncepcji na obiad
Stary 2012-12-03, 13:44   #4419
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
działo się coś ciekawego?? weekend minął ok byłam na imprezie na której ludzie nie wiedzieli żem w ciazy to sie sami domyślili po brzuchu...:P
ooo to już tak ci widać?
mnie chyba dopiero w ten weekend wybrzuszyło w końcu!

Cytat:
ja postaram się wybrać takie imię żeby nie było 5 osób w klasie o tym samym imieniu. zawsze mniej komplikacji i wiadomo o kogo chodzi

a u mnie jak nie było brzucha, tak dalej ma stare wałeczki i stary tłuszczyk bez zmian
ja byłam raz drugą a raz 3 asią w klasie...
ale nie zamierzam na siłę nazwać dzieci leokadia i brunhilda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:45   #4420
xal
Zakorzenienie

Na imprezie córa kuzynki robiła wróżby andrzejkowe. Było losowanie imienia współmałżonka, to się śmiałam do męża, że my wybieramy imiona dzieci. U mnie wyszedł Paweł, a jemu Ola. Imiona ładne, ale obydwa odpadają, Paweł, że względu na ex męża, a Ola to jego chrześniaczka więc już jest.

Stary 2012-12-03, 13:45   #4421
nuna2
Zakorzenienie

może i Meli postanowiła troche ograniczyć komp... kto wie...
Stary 2012-12-03, 13:45   #4422
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jeszcze Emilki:P

ja celuje w Piotra lub Alicje, mam nadzieje, że to niemodne obecnie imiona:P
ja też ja też!
Stary 2012-12-03, 13:46   #4423
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jeny. ostatnio wśród znajomych bliższych i dalszych urodziło się 5 dzieci. 4 dziewczyny i 1 chłopak. i w tym są 3 marysie
coś czuję ze za parę lat będzie tak jak z aniami w moim roczniku - po 5 w jednej klasie.
i po 7 kasiek...

Jak jestem przeziębiona - lekko co prawda, ale boje się, że mnie rozłoży bardziej, to powinnam iść do internisty, a nie ginekologa?? Myślicie, że będzie coś marudził, że nie jestem jakaś bardzo chora?? Zawsze się boje, zę będe musiała się ostro tłumaczyć, żeby mi zwolnienie dali..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:47   #4424
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to składki spore płacicie, ale jak mus to mus. Dobrze, że chociaż troszkę na dzieciątko wpadnie

no coś Ty? a ja myślałam, że to takie mało popularne imię, wszędzie Julki i Oliwki. My chcieliśmy mieć Marię gabrielę. Zarówno Marysia jak i Gabrysia nam się podobają No i Hania też, ale jedna już jest w rodzinie.
Na razie zapowiada się że będzie synek i imienia nie mamy
No dokładnie. M. chciał mi płacić niższą składkę ale muszę mieć taką jak on a przy jego pracy nie ma co ryzykować niższych no i ubezpieczył mnie głównie ze względu na ciążę, różnie bywa, może się trafi jakiś dłuższy pobyt w szpitalu, tfu! tfu!
Jeszcze musimy sobie załatwić zwroty za lekarstwa. Ponoć do 500zł rocznie zwracają, trzeba tylko zbierać za wszystko faktury

Ja Oliwkę tylko jedną znam... nawet nie osobiście. Moja będzie druga Jak nie teraz to może następnym razem

Stary 2012-12-03, 13:47   #4425
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to już tak ci widać?
mnie chyba dopiero w ten weekend wybrzuszyło w końcu!

no ja już widze, że się przyokrągliłam.. wiesz jak ktoś mnie widział w miarę,,płaską" a nagle piłka wyłazi to...:P
Stary 2012-12-03, 13:47   #4426
xal
Zakorzenienie

Co do Meli, to jak obstawiam, że pojechała do domu na weekend (bo ona chyba nie mieszka z mamą) i albo zapomniała kompa, albo nie ma neta, albo nie ma czasu.
Pewnie się odezwie dzisiaj wieczorem lub jutro rano, albo jak będzie na uczelni.

Stary 2012-12-03, 13:49   #4427
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co do Meli, to jak obstawiam, że pojechała do domu na weekend (bo ona chyba nie mieszka z mamą) i albo zapomniała kompa, albo nie ma neta, albo nie ma czasu.
Pewnie się odezwie dzisiaj wieczorem lub jutro rano, albo jak będzie na uczelni.
No właśnie Meli mieszka z mamą i bratem.. Też zaczynam się coraz bardziej martwić..

MELI WRACAJ DO NAS!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:50   #4428
xal
Zakorzenienie

U mnie było 5 Wojtków i jedna dziewczyna z nazwiskiem Wojtuś i 3 Anie.

Cytat:
Jeszcze musimy sobie załatwić zwroty za lekarstwa. Ponoć do 500zł rocznie zwracają, trzeba tylko zbierać za wszystko faktury
To każdemu, czy tylko jak się spełnia jakieś kryteria?

Stary 2012-12-03, 13:51   #4429
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja to w ogóle zacofana jestem i nie oglądam praktycznie w ogóle telewizji. większość seriali nadrabiam w internecie, a tam zwykle nie ma reklam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
ja celuje w Piotra lub Alicje, mam nadzieje, że to niemodne obecnie imiona
mi się imię Alicja podoba

Cytat:
Napisane przez Aaś
nie bruńcia? to takie piękne imię! rozważ przynajmniej imiona perpetua i felicyta

Cytat:
Napisane przez Aaś
ja też ja też!
ty możesz nawet mieć 2 Alicje
Stary 2012-12-03, 13:51   #4430
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
skąd ja to znam. dziś mieliśmy poważną rozmową, na temat skąd właściwie weźmiemy pieniądze na wyprawkę i z ilu rzeczy będziemy musieli zrezygnować, żeby zamknąć się w budżecie 2500 zł.
a Wy jak się zapatrujecie na ten temat? czy też planujecie budżet na ten cel i czy u którejś z Was jest równie mały?
my szykujemy około 7 tys. na wózek, łóżeczko, fotel, bujak, ciuszki i inne "drobnostki" z tym, że liczymy, że może coś dostaniemy po rodzinie, a i pewnie dziadki się też coś dorzucą ja na razie nic nie kupuję, mam zamiar dopiero od nowego roku, ale też pewnie nie będę szalała, tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Nie mamy problemu z kasą, więc nawet może wózek wybiorę wcześniej i wyślę Tż jak już będę PO w szpitalu, zobaczymy
Stary 2012-12-03, 13:51   #4431
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
No właśnie Meli mieszka z mamą i bratem.. Też zaczynam się coraz bardziej martwić..

MELI WRACAJ DO NAS!!
No właśnie, coś mówiła, że chyba będzie mieszkać ... a na święta miała jechać do domu i nie czekać na T. pogubiłam się z tymi jej domownikami

Stary 2012-12-03, 13:51   #4432
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To każdemu, czy tylko jak się spełnia jakieś kryteria?
Wiesz co, meżu ma to załatwiać u siebie w pracy, nie wiem czy w socjalnym czy w związkach Nie wiem czy gdzie indziej coś takiego też jest... bo pierwsze słyszę w ogóle. Muszę go w końcu pogonić, żeby się dokładnie dowiedział jak to jest i zapisał.

Stary 2012-12-03, 13:52   #4433
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, meżu ma to załatwiać u siebie w pracy, nie wiem czy w socjalnym czy w związkach Nie wiem czy gdzie indziej coś takiego też jest... bo pierwsze słyszę w ogóle. Muszę go w końcu pogonić, żeby się dokładnie dowiedział jak to jest i zapisał.
A, już wiem, zapomoga celowa ujęta w regulaminie ZFŚS. Chyba przeczytam nasz regulamin ...

Stary 2012-12-03, 13:53   #4434
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, coś mówiła, że chyba będzie mieszkać ... a na święta miała jechać do domu i nie czekać na T. pogubiłam się z tymi jej domownikami
Ja też nie do końca ogarniam ale mi świta, że mieszka z mamą i bratem

Stary 2012-12-03, 13:53   #4435
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
i po 7 kasiek...

Jak jestem przeziębiona - lekko co prawda, ale boje się, że mnie rozłoży bardziej, to powinnam iść do internisty, a nie ginekologa?? Myślicie, że będzie coś marudził, że nie jestem jakaś bardzo chora?? Zawsze się boje, zę będe musiała się ostro tłumaczyć, żeby mi zwolnienie dali..
eee tam. jeszcze czego żebym się tłumaczyła lekarzowi że chcę zwolnienie! idziesz i jak cię sam nie zapyta czy wypisywać zwolnienie to mówisz że potrzebujesz i koniec historii
Stary 2012-12-03, 13:54   #4436
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A, już wiem, zapomoga celowa ujęta w regulaminie ZFŚS. Chyba przeczytam nasz regulamin ...
może ja kiedyś miałam możliwość wzięcia dwa razy do roku bezzwrotnej zapomogi z kopalni (na około 500zł każda) ale od kiedy skończyłam 18 lat przepadło

Stary 2012-12-03, 13:55   #4437
sharpnowaja
Zakorzenienie

na tej stronce z darmową dostawą jest bon prix
Stary 2012-12-03, 13:55   #4438
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce ktoś kota? wlazła mi na ławę, pogoniłam ją to tak się odbiła tylnymi łapami, że zrzuciła mi kubek z gorącą herbatą
uroki posiadania kotka

co do tych imion, to wychodzi na to, że nam dla dziewczynki podobają się tylko najbardziej popularne obecnie, a myśleliśmy, że to rzadkość

cały dzień chodzi nam ogrzewanie ... a jak było cieplej to tylko kilka razy dziennie się włączało i dogrzewało. już widzę ten rachunek za gaz

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:55   #4439
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o tym wczoraj pisałam, że no niby mieszka z mamą i bratem, ale też mówiła coś o wyjeździe do rodzinnego miasta na święta, ale nie wiem czemu nazywa je "rodzinnym" i kogo tam ma?!

My mamy na oszczędnościowym 10 tys na dzieciaka, ale to równie dobrze pójdzie później na pampersy a nie tylko na wyprawkę...( a no i moglibyśmy je ruszyć je JUŻ, ale kiedyś tak zrobiliśmy i rozwaliliśmy całe konto...)

Poza tym mam jeszcze dwie lokaty, które dostałam w prezencie od dziadków, ale ich nie zamierzam ruszać chyba nigdy... Bo jakoś mi głupio...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:56   #4440
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
nieee no z takim to spoooko luz
ale z takim paromiesięcznym to nie wiem... raz widziałam taką parę w turcji ale oni byli jakąś silną ekipą (dziadki+wujki jeszcze ) to jakoś dawali radę.

no już pomijam kwestię że będzie dwójka. to chyba byśmy się na tych wakacjach pozabijali z mężem
no z bliźniakami to byłaby niezła zabawa

My właśnie planujemy zafundować sobie, teściom i mojej mamie takie "zbiorowe" wakacje - ktoś się w końcu musi dziećmi zająć

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Skoro p. doktor nie kazała panikować to posłuchaj i lepiej leż spokojnie. na pewno będzie dobrze

my jutro chyba zaczynamy 17 tydzień (licząć według usg prenatalnego )

nie mogę się doczekać ciekawe która pierwsza urodzi

Tylko relacje z porodu proszę mi ładne pisać i mnie nie straszyć

My nawet becikowego nie dostaniemy, bo według tej nowej ustawy mamy za wysokie dochody
Ja podaję wg OM bo wg USG to mam tydzień do przodu

Też jestem ciekawa, która będzie pierwsza

Relacje z porodu brrrr. Ktoś dziś oglądał TVN rano? Tzn DDTVN?
Jak nie to może i lepiej

To trzeba się cieszyć :-DD

Cytat:
happy nie chce krakać ani nic w tym stylu ale co będzie jak dziecko zachoruje i np będziesz musiała jechać taxi z dzieckiem do lekarza/szpitala? bez fotelika nikt Cię nie zabierze

pora na zupkę pomidorową
nieprawda.
W taxi nie ma wymogu posiadania fotelika. powiem więcej - to firmy taxi powinny mieć foteliki samochodowe i Ty jak dzwonisz to prosisz o taką taxi z fotelikiem Tak samo jak prosisz o taxi bagażowe
W Wawie to jest norma - a w mieście z którego pochodzę nie mają takiej usługi i nie mają foteików i dlatego na to nie zwracają uwagi...

U mnie dziś ryba plus surówka - bez ziemniaków bo ani ja ani moja mala nie jadamy ziemniaków Ja czasami ale sporadycznie a mała w ogóle No chyba, że to są frytki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości