MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 14:27   #331
gosia831
Przyczajenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
jejjjku nareszcie Was przeczytałam, a ze miałam pecha i pzrez cały wekend nie miałam neta no to dzis od ranca niezła lektura, najpierw stary wątek etraz nowy ale dotarłam do konca ni i od razu chwale się

Będe miała SYNKA !!!!!!!!!

w piątek miałam to połówkowe, z dzidizusiem wszytsko ok, no i zobaczyłam moje kochane jajeczka w końcu. Mąły waży 444g, termin z 14.04 przesunął mi się na 8.04, ale różnie to moze byc bo dziecko rośnie przeciez z dnia na dzień i termin moze ulegac takim zmianom. Lekarz powiedział ze mały strasznie nisko ułożóny i ja to czuje jak nawala mi z cąłych sił w pecherz az podskakuje, łożysko na dnie a ułozenie dziecka główkowe podłużne.
Gratuluję synka
gosia831 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:29   #332
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
No to jest 2 dla Marcela i 4 dla Ksawerego. Ja przyznam szczerze też skłaniam się bardziej przy Ksawerym.
alliw A co do imienia Marcelina, to gdyby była dziewczynka to właśnie byłaby Marcelina, bo uwielbiam to imię. Może kiedyś w przyszłości doczekam się Marcelinki hihi
OO TAK Marcelinka dla dziewczynki przepieknie, sama licze ze kiedys córeczki doczekam, chociaz chłopczyka chciałam jako pierwszego no i będe mieć Syneczka

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:30   #333
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
małżeństwo strzelców znaczy? To się domyślam, że bardzo fajna parą musicie być i pewnie macie dużo znajomych, którzy do Was ciągną Bo wszystkie strzelce których znam (łacznie z moim Tztem) są super Czasem może trochę za bardzo bezpośrednie, ale ogólnie ciepli ludzie i dusze towarzystwa
ja znam samych dziwnych strzelców poza tym mój szef jest strzelcem i mam uraz

Cytat:
no niestety... odwiedzamy W sumie to już 5te albo 6te święta w rozjazdach... Wiesz - ja może i nawet rozważalabym to żeby jeździeć do rodziców i teściów na przemian - tzn. jeden rok u teściów drugi rok u rodziców... Ale rozważalabym to gdybym miała teśció których bym bardzo lubiła. A ja ich po prostu ledwo toleruję... ale co się dziwić, jesli ich syn (mój Tz) też Więc przypuszczam, że te święta które spędzalibyśmy u moich rodziców byłyby bardzo radosne, ale potem te które spędzalibyśmy tylko u teściów byłyby strasznie smutne i pewnie skonczyłoby się moim płaczem po powrocie od teściów - bo byloby mi smutno że nie zobaczę moich rodziców i siostry w święta Tak więc te świeta jeszcze sie przemęczymy... A za rok to się zobaczy Maluszek już będzie na świecie, więc też będziemy sie mogli postawić i powiedzieć, że tez już mamy własną małą rodzinkę i chcemy święta spędzić w domu - a jeśli ktoś chce to drogę do nas zna Tak na upartego - to wiem że nawet w tym roku moglibyśmy się zbuntować (z racji mojego niemałego brzuszka, a wiec i uciążliwej podróży) i powiedzieć jednym i drugim rodzicom, żemy robimy święta... Ale tak sobie kurcze myśleę, że jakoś nie chce mi się bawić w przygotowywanie tej całej kolacji wigilijnej
No za rok to już będziecie rządzić
a co do kolacji, to my idziemy w gości ale kilka potraw przygotowujemy, bo po prostu lubimy to robić (a teściowa będzie miała gary do zmywania )

Cytat:
no własnie... juz nie pamietam której mamusi Tż wyliczył, że dzieci urodzone 16 marca lub później się łapia na roczny macierzyński... Czy to taka data na 100% Bo ostatnio juz gdzieś z dwóch źródel (nie pamiętak skąd) usłyszałam o dacie 17 marca... I jestem ciekawa jaka to w końcu jest data graniczna Bo jak się nasz bąbel urodzi przed terminem to chcialabym wiedzieć czy na 100% lapię sie na dłuższy macierzyński czy nie...
na petycji do ministerstwa o objęcie tym wydłużonym urlopem wszystkich dzieciaków urodzonych w 2013r. jest data 17 marca. Ale wyczytałam gdzieś jeszcze jedną rzecz - oprócz tego wydłużonego urlopu chcą dołożyć jeszcze dwa tygodnie do tego normalnego, czyli byłoby 20+4 (wg obecnych przepisów)+2 i plus te 26 tyg. No to by było coś. Ciekawe jak to rozwiążą...

Cytat:
I jeszcze mam jedno pytanie - jak to jest z tym becikowym w 2013 roku? Już na 100% wchodzi ta nowa zasada, że dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1922zł? Czy to narazie propozycja rządu? I druga kwesti - bo czytałam, że dochód bierzemy z roku poprzedzajacego rok w którym złozoymy wniosek - czyli, jeśli wniosek złozymy w 2013 ro, to dochód wykazujemy z 2012 r.... W sumie logiczne, ALE... na jaka ilośc osób w rodzinie dzielimy dochody żeby wyliczyć dochód na osobę? Czy tego malucha który przyjdzie na świat w 2013 też bierzemy pod uwagę? Czy może dochód dzielimy przez ilośc osób, które w 2012 roku były w rodzinie? (czyli bez bobasa)? Czy ktoś ten temat zgłębił?
Też jestem ciekawa, czy wlicza się dziecko? A jak ja wyszłam za mąż w październiku 2012 to męża wliczam do rodziny czy jeszcze nie? Bo podatkowo to wiem że cały rok musimy być małżeństwem.

Cytat:

w piątek miałam to połówkowe, z dzidizusiem wszytsko ok, no i zobaczyłam moje kochane jajeczka w końcu. Mąły waży 444g, termin z 14.04 przesunął mi się na 8.04, ale różnie to moze byc bo dziecko rośnie przeciez z dnia na dzień i termin moze ulegac takim zmianom. Lekarz powiedział ze mały strasznie nisko ułożóny i ja to czuje jak nawala mi z cąłych sił w pecherz az podskakuje, łożysko na dnie a ułozenie dziecka główkowe podłużne.

co do terminu, to tak jak już wcześniej dziewczyny pisały, ten z pierwszego usg (do 12 tyg) jest najbardziej wiarygodny

Ależ mi dzidzia dziś szaleje
Stary 2012-12-03, 14:31   #334
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Czytałam wczoraj bodajże o tym. Wiedziałam od początku żeby nie iść do tego szpitala. Co z tego , że luksusowe wnętrza,, sale na miarę hotelu itp skoro jak widać nie można się tam czuć bezpiecznie!

ja właśnie tez nie zdecydowąłam się na ten szpital. ale przyznam ze myślałam o nim, chociaz takie rzeczy to wszedzie moga sie zdarzyc

a czy mozecie mnie już dopisac do pierwszej strony??? juz jakis czas sie udzielam czy za wcześnie?

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-03 o 14:33
Stary 2012-12-03, 14:32   #335
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A to zawiadomienie to skąd przychodzi?
Z pracy, podpisane przez kogoś z HR. Czekam na zdjęcia
Cytat:
śliczny brzusio Malutki jeszcze, ale wiem po sobie, że od 18 tyg zaczyna rosnąć w oczach Więc zaraz piłeczke będziesz miała

I jeszcze mam jedno pytanie - jak to jest z tym becikowym w 2013 roku? Już na 100% wchodzi ta nowa zasada, że dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1922zł? Czy to narazie propozycja rządu? I druga kwesti - bo czytałam, że dochód bierzemy z roku poprzedzajacego rok w którym złozoymy wniosek - czyli, jeśli wniosek złozymy w 2013 ro, to dochód wykazujemy z 2012 r.... W sumie logiczne, ALE... na jaka ilośc osób w rodzinie dzielimy dochody żeby wyliczyć dochód na osobę? Czy tego malucha który przyjdzie na świat w 2013 też bierzemy pod uwagę? Czy może dochód dzielimy przez ilośc osób, które w 2012 roku były w rodzinie? (czyli bez bobasa)? Czy ktoś ten temat zgłębił?

A tak w ogóle to witam się poniedziałkowo
Dziękuję

Moim zdaniem, jeśli brany jest pod uwagę dochód z 2012 roku, to liczy się bez dziecka, bo przecież w obliczu prawa jeszcze nie istniało. Za bardzo się nie wgłębiałam w kwestię becikowego, bo biorąc pod uwagę próg, to czy licząc z dzieckiem czy bez i tak bym się nie łapała.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Teraz mi się przypomniało, że miałam napisać o życzliwych koleżankach a więc ostatnio dzwoni do mnie kumpela z pracy która obecnie jest na macierzyńskim, że była w pracy i gadała z dziewczynami cyt. wiesz pozytywnie Cię obgadałam..... ja pyt. tzn. no wiesz ty tak lajtowo podchodzisz do ciąży !!!!!! noszzz kuz.... a jak mam się zachowywać jakbym była niepełnosprawna fizycznie, nie mam zagrożonej ciąży czuję się dobrze itd. więc sprzątam mieszkanie, spaceruje, wyprowadzam psa itd. wiadomo, że robię wszystko dużo wolniej itd. no ale co mam odłożyć wszystko na 9 m cy i się zamknąć gdzieś w pudełku i poczekać do porodu jestem na nią zła bo przez całą jej ciąże ja wspierałam podtrzymywałam na duchu bo miała ciąże zagrożoną a ona teraz idzie do pracy i gada takie rzeczy
Ja uważam, że to wszystko przez zazdrość i nie ma co się przejmować, tylko cieszyć, że funkcjonujesz normalnie, a koleżanka w ciąży pewnie musiała bardzo uważać i była ograniczona. Ciesz się, że z Tobą wszystko w porządku i nie masz zmartwień podobnych do niej. A to co sobie mówi, świadczy o niej, a nie o Tobie.

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
ha szalony powiadasz
na pierwszej fotce to jakbyś w ciąży nie była, zgrabniutka jesteś
Dziękuję

Cytat:
brzuszek ładnutki, malutki, widac że rośnie, ale napewno nie jak szalony.
Dziękuję Dla mnie jak szalony biorąc pod uwagę to, ze 2 tyg temu nie było go w ogóle.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:43   #336
Moderna
Zakorzenienie

Zabieram sie za pieczenie torta urodzinowego - obiecalam kolezankom z pracy
wrocilam z zakupow i jestem porazona rachunkiem - musialam kupic trzy rozne likiery, rany jakie to drogie, a malych butelek ani hu hu
Stary 2012-12-03, 14:44   #337
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie tez nie zdecydowąłam się na ten szpital. ale przyznam ze myślałam o nim, chociaz takie rzeczy to wszedzie moga sie zdarzyc

a czy mozecie mnie już dopisac do pierwszej strony??? juz jakis czas sie udzielam czy za wcześnie?
Napisz PW do megi- megi to na pewno Cię dopisze
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:44   #338
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
podaj megi na priw wszystkie dane to cie dopisze

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, jeśli brany jest pod uwagę dochód z 2012 roku, to liczy się bez dziecka, bo przecież w obliczu prawa jeszcze nie istniało. Za bardzo się nie wgłębiałam w kwestię becikowego, bo biorąc pod uwagę próg, to czy licząc z dzieckiem czy bez i tak bym się nie łapała.
.
ja sie tez mocno nie wgłebiam bo i tak się łapiemy czy z dzieckiem czy bez bo i tak na 3 osoby dzielimy a zarobki do wysokich nie nalezą
ale mi sie wydaje ze z dzieckiem pamiętam przy Julce łapaliśmy sie na dodatkowe becikowe ze względu na małe dochody i przedstawialiśmy zwświadczenie z US z poprzedniego roku ale jako liczba członków rodziny Julke już nam liczyli
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 14:47   #339
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

pani22ka dobrze, ze juz jestes!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
To skracanie się później nie ma znaczenia, wiarygodny termin porodu z usg, to taki robiony/podawany do 15 tygodnia, potem dzieci różnią się już rozmiarami, bo każde rośnie w swoim tempie, więc te późniejsze skracania się terminów nie mają znaczenia.
w szpitalu byłam świadkiem szukania 'zaginionych' dni/tygodni... dziewczynom w ok. 35 tc szukali tych dni +/- jak oszaleli - każdy dzień ważny w kwestii donoszenia, wagi dziecka. analiza WSZYSTKICH usg z calej ciąży...

ja mam rozjazd między tym z USG z 10 tc a OM, więc przynajmniej wiemy gdzie...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
bo w 4 dni prwie 4kg przytyc jest to chyba wrecz nie mozliwe
hehe wyjedziesz od mamy i waga zrobi stop

Cytat:
: jupi:

jestem po wizycie. szew trzyma, Torres fika, szyjka twardsza . teraz znów łożysko jest ciut za nisko i z przodu.... zawsze coś....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:02   #340
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

mariolci za poznanie płci.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jest bardzo fajny i opłaca się i właśnie ta seria jest najdroższa z tego co wiem
No to super, bo Mąż wylicytował właśnie za taką cenę, więc już kolejną rzecz mamy !

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Zabieram sie za pieczenie torta urodzinowego - obiecalam kolezankom z pracy
wrocilam z zakupow i jestem porazona rachunkiem - musialam kupic trzy rozne likiery, rany jakie to drogie, a malych butelek ani hu hu
A jaki robisz ? Ja też coś muszę upiec super, bo w weekend teściowie i Babcia męża do nas wpadają z wizytą świąteczną. I właśnie siedzę i myślę, bo oni raczej dość konserwatywni więc pewnie będzie jakieś drożdżowe lub jakaś szarlotka i nie poszaleję

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

w szpitalu byłam świadkiem szukania 'zaginionych' dni/tygodni... dziewczynom w ok. 35 tc szukali tych dni +/- jak oszaleli - każdy dzień ważny w kwestii donoszenia, wagi dziecka. analiza WSZYSTKICH usg z calej ciąży...

ja mam rozjazd między tym z USG z 10 tc a OM, więc przynajmniej wiemy gdzie...

jestem po wizycie. szew trzyma, Torres fika, szyjka twardsza . teraz znów łożysko jest ciut za nisko i z przodu.... zawsze coś....
No ja miałam różnicę jednego dnia z usg i z OM, więc powinno być dobrze

Dobrze że szyjka twardsza, a z tym łożyskiem to znowu
Ja mam wrażenie, że mi się coś tam też poprzestawiało w środku, a może młody gdzieś w róg wyemigrował, bo czuję go, ale dużo słabiej ! Dobrze, że już wizyta za tydzień

A oni tak szukali tych dni, bo nie wiedzieli czy wywoływać ?

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-12-03 o 15:04
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:15   #341
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

niniejszym uroczyście przepraszam że od początku mojej ciazy moja waga z 55.0 przeszła na 55.8. ;(
zwracam się z uprzejmą o nie wyrzucanie mnie z forum i tak się już martwię że nie tyję.

Dziewczyny te co miały ur. wszystkiego najlepszego aby Maleństwa rosły i dawały jeszcze więcej radości niż teraz.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:17   #342
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
więc już kolejną rzecz mamy !

Cytat:
No ja miałam różnicę jednego dnia z usg i z OM, więc powinno być dobrze
lasce się 1,5 tygodnia zgubiło na poziomie 28tc...

Cytat:
czuję go, ale dużo słabiej ! Dobrze, że już wizyta za tydzień
może inaczej się ulozył? a kiedy dokładnie?

Cytat:
A oni tak szukali tych dni, bo nie wiedzieli czy wywoływać ?
u jednaj dziecko ważyło 2400, było malowodzie, więc nie wiedzieli czy jeszcze urośnie (standardowo liczą wagę docelową jako 3500 i do niej dążą)... czy w razie co można już ciąć lub podać oksy.
U drugiej to była właśnie kwestia ewentualnego wywoływania. Czy już można...

Stary 2012-12-03, 15:18   #343
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

i oto moje zdobycze - zaznacze ze sa poplatane z pomieszaniem
i nowe i z lumpika - bralam tak jak leci do zdjec

kocyk NOWY kupiony w Plejadzie 80na100m za 19.99 zeta

no i nie wszytsko jeszcze - polowa z tego u babci sie uprala - ehh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (53,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (41,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (25,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (50,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (45,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (50,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (44,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (40,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (42,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (40,3 KB, 17 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-12-03 o 15:20
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:19   #344
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

i ciag dalszy -
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (40,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (46,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (43,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (50,0 KB, 18 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:20   #345
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no ale te 10 tys to na rok tak? czyli 833 zł miesiecznie wychodzi wiec musielibyscie zarabiac oboje miesiecznie powyzej 3500 zeby sie nie łapać aż tyle zarabialiście? a jak ty tylko do czerwca to nawet i więcej (no jeśli tyle zarabialiście to zazdraszczam bo ja 2 nie przekraczam)
no ja zarabiałam 1000zł miesięcznie
a mąż różnie 3600-4200zł
w styczniu jeszcze dostają jakieś 1700zł i w listopadzie 1600zł..

Cytat:
aha! to już wszystko wiem, jak to dobrze mieć takie forum, na ktorym można się doszkolić od doświadczonych koleżanek.

Zebra i Słonik mi się najbardziej podobają
zebra będzie moja DD haha mi się mega podoba no i taka konikowa

Cytat:

No to super, bo Mąż wylicytował właśnie za taką cenę, więc już kolejną rzecz mamy !
no to super
Stary 2012-12-03, 15:21   #346
mariolci
Rozeznanie

u mnie tez jakos dziwnie sie czuje, w nocy brzuch mi twardniał nie wiem czy to z przejedzenia i przepicia na noc czy cooo? ale martwiłam się bo do tego jakies dziwne pokłuwania a mały siedzi bardzo nisko ułozony główką w dół i wkręcam sobie przez to ze mi naciska na szyjke i ze szyjka coś nie tak,a wizyta dopieor 13 grudnia, więc zaczełam brac magnez do 2-3 razy dziennie bo wczesniej brałam jeden raz, a u gina skonsultuje to, ale chyba mgb6 nie zaskzodzi niee???

kasia86bgo woooow ale super zdobycze, no juz spory zestaw masz

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2012-12-03 o 15:26
Stary 2012-12-03, 15:26   #347
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no ja zarabiałam 1000zł miesięcznie
a mąż różnie 3600-4200zł
w styczniu jeszcze dostają jakieś 1700zł i w listopadzie 1600zł..
to przelicz sobie dobrze mi sie wydaje z e sie zalapiecie
ale powiem ci ze nie macie źle my we twoje nie zarabiamy tyle co sam twój mąż a on ma jeszcze dodatki i barbórki więc nie masz co narzekać a my jeszcze kredyt opłacamy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:26   #348
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
za wizytę

Wrzucam mój brzuch z soboty. 27t1d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27t1d.jpg (58,3 KB, 54 załadowań)
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:28   #349
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
za wizytę

]

jaki malutki słodziutki brzusiu pięknyyyy

Stary 2012-12-03, 15:43   #350
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
niniejszym uroczyście przepraszam że od początku mojej ciazy moja waga z 55.0 przeszła na 55.8. ;(

toś poleciała
wagą się nie przejmuj. Natalia rośnie, więc Twoja waga jest drugorzędna (i jaka fajna )

Cytat:
a u gina skonsultuje to, ale chyba mgb6 nie zaskzodzi niee???
na pewno nie. bez twardnień miałam szpitalną dawkę 3 x 2 (sic..), dziś gin zmniejszył do 3 x 1.
Jasne, skonsultuj, ale nie bój się magnezu

Cytat:

brzuszek-marzenie

Kasia, ileż ciuchów

Stary 2012-12-03, 15:43   #351
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Super

Cytat:
za wizytę

Jejku co jeden to mniejszy, zaraz wpadnę w kompleksy.
Ale tak na prawdę bardzo śliczny
Stary 2012-12-03, 15:44   #352
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

toś poleciała
wagą się nie przejmuj. Natalia rośnie, więc Twoja waga jest drugorzędna (i jaka fajna )

na pewno nie. bez twardnień miałam szpitalną dawkę 3 x 2 (sic..), dziś gin zmniejszył do 3 x 1.
Jasne, skonsultuj, ale nie bój się magnezu

brzuszek-marzenie

Kasia, ileż ciuchów
no mam nadzieję ze jej tam nic nie brakuje. inkubator matka jakiś ciasny
15.10. 2011.

Stary 2012-12-03, 15:50   #353
alliw
Zadomowienie

Cytat:

wow, jest w czym wybierać

Cytat:
zgrabniutki
u megi i tak pewnie idziesz do wywalenia

Dziewczyny, jak któraś lubi, to dziś w Teatrze Telewizji o 20:20 jest Boska z Jandą i młodym Stuhrem, w zeszłym roku było na żywo, dziś powtarzają. Świetnie zagrane
Stary 2012-12-03, 15:51   #354
Dragusia88
Zakorzenienie

gratuluje nowych tyg, pieknych brzuszkow i zakupow. Nie wiem czy cos pominelam. Ja juz w szkole po obiadku. Czekam na zajecia. A w katowicach snieg aaaa wielbicielki sniegu zabierac go juz

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 15:55   #355
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
może inaczej się ulozył? a kiedy dokładnie?

u jednaj dziecko ważyło 2400, było malowodzie, więc nie wiedzieli czy jeszcze urośnie (standardowo liczą wagę docelową jako 3500 i do niej dążą)... czy w razie co można już ciąć lub podać oksy.
U drugiej to była właśnie kwestia ewentualnego wywoływania. Czy już można...
No właśnie, miała być w poniedziałek, a przed chwilą zadzwonili, czy mogę przełożyć albo na środę, albo na ten piątek, więc w sumie idę 12, no ale coś tam go czuję więc jestem spokojna, tylko słabiej ! ma jeszcze sporo miejsca więc chyba nie bez powodu, liczy się dopiero od 28 tc.

A co do wywoływania i innych, to nieźle tam precyzyjnie do tego podchodzą, no ale jak rozumiem, chodzi o to żeby wszystko było odpowiednio rozwinięte.

Cytat:
za wizytę

Stary 2012-12-03, 15:55   #356
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
gratuluje nowych tyg, pieknych brzuszkow i zakupow. Nie wiem czy cos pominelam. Ja juz w szkole po obiadku. Czekam na zajecia. A w katowicach snieg aaaa wielbicielki sniegu zabierac go juz
Zabieram calutki, iglo sobie zbuduję
A tak w ogóle to ja jestem wielbicielką śniegu jak siedzę w domu bo jak chodziłam do pracy to też nie lubiłam, bo wiadomo auto odśnieżyć, ślisko, zimno!
Stary 2012-12-03, 15:57   #357
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
strippi guru zakupowy, http://szafka.pl/c561533-lezaczek-fi...ainforest.html taki model, leżaczka bujaczka za 100 zł to dobra cena ?
Planuje właśnie kupić pod choinkę dla syna, ale nie wiem czy taniej się nie da wyszukać Tyle że chodzi mi o konkretnie ten model, a on chyba droższy bo ma więcej migania
miałam taki sam dla córci, był super, mała go uwielbiała i warto na pewno..

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Co do życzliwych koleżanek... Z jedną z poprzedniej pracy utrzymuję kontakt, bo po prostu fajna panna z niej. Napisałam radośnie smsa, że spodziewamy się syna i w ogóle, na co dostałam zwrotnego z wyraźną pretensją, że nie spodziewała się, że tak mi zależy na chłopaku, że jestem jak nasza wspólna znajoma, która też chciała go mieć (notabene urodziła córkę) i w ogóle.
Pomyślałam sobie WTF?! Na panieński chciałam ją zaprosić- źle, bo w Żabce pasuje i jej się nie chce po pracy, do kościoła na ślub- źle, bo Żabka. Człowiek chce utrzymać kontakt, a tu ciągle negatywne fluidy.
o matko..

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A mi się z kolei wydaje, że ten dochód dzielony jest bez bobasa (czyli w moim przypadku tylko na mnie i meza ) , bo skoro za rok 2012 - to dziecka jeszcze nie było.... czytałam gdzieś o tym, ale nie pamietam gdzie, mam nadzieję, ze wypowie się w tej kwestii ktos kto sie na tym zna, bo tez jestem ciekawa
mi dziecko liczyli do becikowego i wydaje mi się, że liczą wszędzie..

Cytat:

Cytat:

Cytat:
i ciag dalszy -
śliczne..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 16:10   #358
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
inkubator matka jakiś ciasny
hehe jak widać pannicy nie przeszkadza ciasnota

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak któraś lubi, to dziś w Teatrze Telewizji o 20:20 jest Boska z Jandą i młodym Stuhrem, w zeszłym roku było na żywo, dziś powtarzają. Świetnie zagrane
hehe będę czekać na moment gdy Janda gubi tekst a Stuhr ją ratuje uwielbiam takie sypanki obserwować

Cytat:
to nieźle tam precyzyjnie do tego podchodzą
bardzo. byłam bardzo tym zaskoczona. w końcu zapytali dziewczynę czy wie kiedy dokładnie dziecię było poczęte, bo to bym im też sporo ułatwiło (ale to u tej, u ktorej 4 tygodnie "się zgubiły"...)

Stary 2012-12-03, 16:12   #359
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

no ja mam rozjazd miedzy miesiączką, owu, i dwoma usg u dwóch nie zależnych lekarzy także ze mną pewnie będzie podobnie.
15.10. 2011.

Stary 2012-12-03, 16:15   #360
LiwkaO
Wtajemniczenie

myaja i moderna - 100lat laseczki!

Cytat:
jejjjku nareszcie Was przeczytałam, a ze miałam pecha i pzrez cały wekend nie miałam neta no to dzis od ranca niezła lektura, najpierw stary wątek etraz nowy ale dotarłam do konca ni i od razu chwale się

Gratulacje! to Ci nowina! chłopak:P

coco - do usunięcia
ptaszysko - tez:P
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości