|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Kajool ja do i z anglii wracałam autobusem i przede mną siedziała pani z 14 m-czniakiem. Nie powiem, darł się trochę, ale jakoś przetrwał :d z tym, że z anglii jechaliśmy 2 dni wtedy
![]() dziewczyny, wiecie co, jakoś mi głupio i źle z tym, ze tak nadaję na ojca. To nie jest tak, że go nienawidzę. Mam żal po prostu. Bo wiecie, choćby nie wiem co nie da się wykreślić pewnych osób z serca, mimo wszystko. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie. Kolina właśnie, mega mocne współuzależnienie. Aż sobie poczytam pooozniej na necie o tym. U nas też śniegu po pachy. A dzisiaj Igor miał cały dzień tetrówki zamiast jednorazówek. Na szczęście udało mi się kupić pampy niedawno. A jak mu się dupa odparzyła na tetrze. Chyba, że ja tak pokracznie zawiązałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
w okresie świątecznym samolot "trochę" kosztuje
nawet w przedsprzedażny kilkutygodniowej nie ma dobrych cen
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ojca, jak ci sprawia ulge, to pisz. Przeciez komus sie musisz wygadac.
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
kilak lat temu jechałam autobusem do i z Monachium
z dwiema czy trzema przesiadkami, z busów do autobusów (tak jakoś sobie przewoźnik ustawił) jedno co pamiętam to to, że miałam blokadę na sikanie normalnie nie umiałam się wysikać w tym autobusowym wc, ani podczas postojówdopiero jak dotarłam do celu to opróżniłam olbrzymi pęcherz (jechałam z poluzowanym paskiem i rozpiętym guzikiem w spodniach )nie wiem co to było ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
świnia jeden, strzeliłam mu mega focha a u was się mówi picie na coś do picia? bo ja od tego czasu uważam by tak nie powiedzieć publicznie, normalnie mam uraz
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina nie zajarzyłam na poczatku o co chodzi, jakie picie w majtkach
tak, u mnie sie mówi picie na coś do picis
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też wszyscy tak mówią, ale jak jadę "w polskę" to uważam na to słowo
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Marina ogromnie Ci współczuję, ale może chociaż odbijecie się trochę finansowo? A może Ty znajdziesz jakąś, chociaż, dorywczą pracę (byłaby opcja, że ktoś Ci pomoże przy Igim?). Mam nadzieję,też, że nie znikniesz z forum
Patik udało się łapanie moczu? (Dobrze pamiętam?) Aania ten typ teściowych tak chyba ma. Kajool dacie radę z tą podróżą! Przepraszam, że tak mało pamiętam. Uwierzycie, że te dwa ostatnie zęby nie chcą się pojawić na wierzchu? |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad tak, złapaliśmy. Wyniki dobre
Sarze całkowicie się ze spaniem pomieszało, o 19 ani mysli sie położyć jak to miało miejsce zawsze
|
#3759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja tez na picie mowie na cos do picia, nie skojarzylam z czyms innym. Chamisko jedne Cytat:
A u nas tez snieg, tylko topi sie. Wyszlam z malym na dwor, bo wode musialam kupic. Najpierw piszczal i krzyczal na snieg, pozniej piszczal z radosci. Snieg mu sie podobal. Jeju jak ja lubie patrzec na swiat oczami mojego dziecka, ponownie okrywam radosc z roznych rzeczy. Wiecie, ze dzisiaj dzien darmowej dostawy w PL?
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Co się z Wami dzisiaj dzieje? ta mało piszecie.
Kajool a ile godzin będzie trwała wasza podróż? Sara jeszcze nie śpi. CO jej się porobiło, nie wiem. Tż już chrapie i ja bym się położyła, od 4.30 na nogach
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Patik 9h.
Zamawiam wlasnie ksiazeczki Mlodemu na Swieta. Do listy jeszcze dopisze Elmera, Rioznimisie, Babo chce
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko dacie rade autobusem, ja nie widzę w tym nic złego. Wiemy, wiemy. Jak na razie zamówiłam tylko herbatę, a Ty jeszcze coś brałaś oprócz książek? 9h na noc PIKUŚ! Kiedy ruszacie? |
|
|
|
|
#3763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka, ale dziś mało pisałyście... Co jest, przecież już się weekend skończył. Do roboty!
![]() Tymek znowu mnie zaskakuje, momentami szczękę z podłogi zbieram, jak coś zrobi. Od kilku dni wyrzuca okruszki i paproszki do zlewu, bo podejrzał, że ja tak robię. POza tym odkłada czasem rzeczy tam, skąd je wziął. Dotąd ani jemu, ani mi nie przyszło do głowy, ze tak można A teraz bierze coś (nie zabawkę, tylko raczej coś naszego), chwilę ponosi, pobawi się i zanosi dokałdnie w to samo miejsce ![]() A może! ![]() Cytat:
Ale Ty masz pełne prawo tu i wszędzie indziej na niego gadać. - Tak strasznie Wam współczuję. Nie wiem, co mogę powiedzieć. Po prostu tak mi smutno...Cytat:
Cytat:
A wiesz, że ja się nigdy nad zabawami na zewnątrz nie zastanawiałam nawet Samo łażenie sprawia mu tyle radości i tak fascynuje, że nie potrzeba nic więcej. Zawsze sobie coś wynajdzie ![]() Wiemy i korzystamy ![]() Cytat:
I jeszcze Lalo gra na bębnie z tej serii.9h to szybko moim zdaniem. Szczególnie w nocy
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. tylko ksiazeczki wzielam i na razie tylko trzy, bo kasy na razie niet. Ale pwn tez ma darmowa dostawe do 9 grudnia, wiec moze jeszcze cos kupie, jak sianko wpadnie 3. no wlasnie mam problem, bo bilet kupiony na 13, ale Tz. nie bedzie mogl mnie wtedy odprowadzic bo musi byc w pracy, jakas wazna impreza i nie moze sie zwolnic. Dowiedzial sie o tym wczoraj, po zakupie biletow. No nic mysle sobie, przebukuje i co doopa. Dzwonie na infolinie polska (bilety kupilam przez neta), mila Pani odsyla mnie na infolinie niemiecka. Ok dzwonie, tam pani mnie odsyla na infolinie polska, wiecjej mowie, ze wlasnie tam dzwonilam. Pani wysluchala i co kazala mi zrobic?? Kupic nowy bilet a ten zwrocic. Bo inaczej sie nie da. A na stronie bylo napisane, ze da sie. Dzwonie znowu do polkiej pani, ta mi kaze zrobic jak niemcy powiedzieli, wiec jej powiedzialam, ze pierwszy raz z czyms takim sie spotykam. Ona powiedziala, ze owszem wczesniej mogla wszystko robic na tych biletach, ale niemieckie biuro zabronilo i przekaze im moje niezadowolenie. Powiedzialam jej jeszcze, ze niech im jeszcze przekaze, ze juz nigdy wiecej biletu u nich nie kupie. Noz pierwszy raz takie cyrki...
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() My tak z doskoku, ostatnio dziewczyny maja pomysły, dzisiaj Lena wlazla mi do zlewu, krzesło przystawiła i jak ja zobaczyłam nie wolno ich spuścic na sekundke. przepraszam,że tak o sobie, ale nawet ostanio nie doczytuje Was mam nadzieje,że wybaczycie.a na osłodę:
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Czy to jakieś jesienno-zimowe przesilenie, że taki spadek formy do pisania nastąpił? Telik, będę namawiała tż z całych sił, żebyśmy Was odwiedzili jadąc w styczniu w góry. ![]() DDewik, ale on "dorośle" wygląda przy tych książeczkach. Anka, chyba po raz pierwszy Nam Rafała pokazujesz, fajny chłopak z Niego i chyba do Ciebie podobny co? A nie ma szansy, żeby jakoś pogodzić opiekę i naukę? Pisałaś, że teściowie mieszkają daleko, więc zabieranie go chociaż na noc do domu nie wchodzi w grę? Ja jestem typem sowy i w takim przypadku uczyłabym się po nocach, a w dzień zajmowała dzieckiem, ale jak Tobie lepiej idzie przyswajanie wiedzy w dzień to przy maluchu rzeczywiście to byłaby trudna sztuka.Brumku, fajna ta książeczka i nawet widzę podobieństwo między świnką a Panem Kuleczką. ![]() Carmela, a mi ta kawa nawet zasmakowała i wyczuwam w niej aromat kawy sypanej. Aaaaa dzisiaj poniedziałek- czekamy na relację!![]() Oliweczka, wyszła ze szpitala Marinka, widać, że teściowie bardzo chcą Wam pomóc, skoro odstępują pokoju. Może nie będzie tak źle. No i faktycznie jeśli byłaby pomoc przy opiece nad Igim to mogłabyś chociaż na pół etatu iść do pracy-zawsze to dodatkowy własny grosz. A do Mielca będziesz miała teraz daleko, gdzie teściowie mieszkają?Byłam na polowaniu w lumpie, wydałam całe 8 zł , a kupiłam Hani nową bluzkę next http://allegro.pl/next-bluzka-z-malp...767894633.html i śliczną spódniczkę Kappahl. Skubaniec uparcie przynosił Hani piłeczkę, a ta piszczała z radości- furorę zrobiliśmy że ho ho.![]() W Weekend urządziliśmy dzieciakom przedwczesne Mikołajki (Hani i bratankowi). I mam kolejny tekst Tymka. Jak przyjechała do nich moja mama, żeby się nim zająć (bo chory) to mówi do Niego: -Tymuś jaką Ty masz świetną kurtkę. Na co młody: - Chcesz kupić? Skąd u 2,5 latka takie teksty? Niedługo pewnie same będziemy przeżywały podobne sytuacje.
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
śnieg
w dodatku Heluta nam się rozchorowała i ma gorączkę - nie wiadomo, czy od zębów, czy przez choróbsko. Mam nadzieję, że szybko uda nam się pokonać zarazę ![]() Super, że Oliweczka i Mateusz mogą w końcu wyjść ze szpitala anka_1984, fajna z Was rodzinka a ikonka, to pod okienkiem wiadomości masz "ikonki wiadomości" - tam można jakąś wybrać - pewnie coś się przez przypadek kliknęło ![]() Kolina, przez chwilę rozmyślałam, co za picia picie to picie i tyle ![]() bella7, jakie one już duże dziewczyny
|
|
|
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Poszłam po Pana Kuleczkę a wróciłam z Wesołym Ryjkiem(po przeczytaniu pierwszego opowiadania w księgarni-zauroczyła mnie piękna prostota tych opowiadań, są pogodne i wesołe ). Polecam Brumku.Dodam jeszcze, że ilustracje są zabawne i kolorowe
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Bella, Twoje zdjęcie w avatarze i to aktualne są prawie identyczne.
Prawie, bo dziewczyny rosną jak na drożdżach- jakie włoski już mają długie. Brumku, z Hani też czyścioszek- ona z kolei sama biegnie do szafki gdzie stoi kosz, otwiera, wyrzuca, zamyka. (choć czasami stęka, żeby jej otworzyć) Nie raz najpierw podbiega do mnie z paprochem, żebym zobaczyła jaki wspaniały okaz znalazła.
|
|
|
|
#3770 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
I gdzie Wy ten śnieg macie? Ja też chcę!
![]() Lubię lato, ale jak ma być zima to z lekkim mrozem i śniegiem |
|
|
|
#3772 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Tymek to niezły cwaniaczek Cytat:
Kolina, u nas też picie to coś do picia. Cham z tego gościa i tyle! Bella, one są cudowne |
|||||
|
|
|
#3773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale duże masz dziewczyny!
Cytat:
![]() - Z Ciebie to prawdziwa łowczyni okazji - Ty mnie nie strasz tym Tymkiem-Ananasem ![]() I jak zwykle nie mogę się nazachwycać, jak Ty zawsze miło, kulturalnie i z wyczuciem piszesz. Czy jest ktoś na świecie, kto Ciebie nie lubi? Bo nie wydaje mi się to możliwe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech mnie ktoś kopnie, żebym usiadła do wystawiania faktur
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Jestem babeczki ![]() U Was śnieg a u mnie mrozy tylko;( Kupiła któraś sanki te za 20 zł w Biedronie? Zastanawiam sie czy ma sens inwestować??mam sanki jeszcze po mnie drewniane ale myslalam o takich plastikowych jeszcze? Co u nas? Pracujemy, szkolimy sie Emilie miała dzień misia nie dawno w zlobku i musiała byc za cos przebrane ) kurde tyle chce napisać a nie wiem od czego zacząć...Ja pracuje nadal, umowę raczej mi przedłuża ![]() Emilie rośnie jak na drożdżach. Co raz wiecej mówi i rozmawia po swojemu. Pisze z komórki przepraszam za błędy;( |
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Kajool, 9h to ja kiedyś do warszawy jechałam... nie dużo
co do picia, dla mnie też picie to picie, dlatego byłam w szoku jak od nie znanej osoby taki tekst usłyszałam, normalnie cham Dawid nie śpi, 2godz usypiania i nie śpi, w brzuchu już mi tak burcząło że wzięlam go pod pachę i będzie ze mną siedział aż padnie, uwierzcie mi że nie mam sił i cierpliwości przestawił się, chodzi spać późno i wstaje późno, od jutra obiecane ma wcześniejsze pobudki
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
brumku, marzenko Szymon tez czyscioch. Dzisiaj zrobil sobie na bluzie kleksa z jogurtu, wiec gdzies polecial. Patrze a on niesie mopa i probuje ta plame mopem zetrzec :P
Marzenko udane zakupy
|
|
#3777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, chociaż on zawsze ubrany jak chłopczyk jest![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
I co jeszcze...
MARINA doczytalm ze sie przeprowadzacie, pamiętaj nie ma tego złego... Ja wierze ze bd dobrze )Ja od każdego poniedziałku mam dietę i jakoś nie umiem jej zacząć:/ dziadostwo z tymi kg!! |
|
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja to brudas
![]() Nie ważne czy ma plame czy ma mokre nic jej nie przeszkadza, jak wylew nie chcący zupę to np makaron pozjada z rajstop i cos zostawi i tak chodzi az jej nie zdejmie. Jak powiem ze ma wyrzucić owszem wyrzuci jak powiem ze ma umyć stół umyje ale generalnie brudaskiem jest ale takim fajnym )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

normalnie nie umiałam się wysikać w tym autobusowym wc, ani podczas postojów

zębole

nie wolno ich spuścic na sekundke.
Aaaaa dzisiaj poniedziałek- czekamy na relację!
No i faktycznie jeśli byłaby pomoc przy opiece nad Igim to mogłabyś chociaż na pół etatu iść do pracy-zawsze to dodatkowy własny grosz. A do Mielca będziesz miała teraz daleko, gdzie teściowie mieszkają?