|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Maluchna, cieszę się, że dostałaś kasiorkę
Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie ok. Ja sama się czasami boję, jak my sobie poradzimy bo wiadomo, że dziecko kosztuje. Ale braliśmy to pod uwagę i myślę, że jakoś to będzie i w to trzeba wierzyć
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, moja córka chyba się drapie tam w środku, bo dokładnie czuję, jak mnie smyra rączką w wewnętrzną część brzucha.
Niesamowite. ).
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Halo laski! ja już po wizycie
juz pisze co i jak![]() Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!! aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12 ![]() a no i tak jak pisałam wcześniej, że pewnie 20kg na plusie. Dokładnie równe 20kg..
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-03 o 18:01 |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czekamy na relacje z wizyty
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Deli super
. Teraz tylko czekac na malutka
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Super że wszystko dobrze o! To kolejna wizytę masz jeszcze w tym miesiącu,wow!
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza malutka jest dla mnie litosciwa
. Bo ani razu mnie nie kopnela tak zeby jakos strasznie bolalo . Zazwyczaj tylko sie wyciaga, nawet jak mocniej kopnieto glownie skore
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilogramami sie nie przejumuj, same spadną jak sie małą zajmiesz te noszenia, kołysania, spacerki dadzą im radę |
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=LadyWhisper;3794573 0]Oj biedactwo......
Bishonka - my dzieciowych pran nastawilismy 10 QUOTE] Ja tez już z 10 wyprałam jesze jedna mi została i wózek do uprania Cytat:
Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tez przewaznie "tylko" sie rozciąga, czasami jak wypnie łapki to taki smieszny wzgórek sie robi z jednej albo drugiej strony brzucha i nie powiem, że nie boli
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas na kolacje ( macie jakieś pomysły na coś dobrego? Bo u mnie coś z apetytem ostatnio lipa) a potem trzeba bodzienke przygotować na jutro-kolejny trud do pokonania
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ale już duża Ja swoją wizyte mam już we wtorek za tydzień Dawno się nie odzywałam bo zaczeliśmy remont dwóch pokoi i jak zawsze wszystko idzie do górkę a robimy wszystko od podstaw podłogi ścianki gipsowe itp. mam nadzieje że do końca tego tygodnia skończymy chociaż jeden pokój. Moja waga ostatnio coś staneła w miejscu ciągle na +8 kg ale od czasu kiedy jestem na l4 jem mniej bo w pracy to ciągle coś podjadałam.
|
|
#1634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak kulka wyglądam :PCytat:
Niedługo się zacznie
|
|||||
|
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maluchna mój tż ma 186 może z tym samym tżem śpimy U mnie z kilogramami to tak ze miałam +11 no ale schudłam 1 kg więc staneło na +10 a ty? Zjadłam serek homogenizowany-naturalny a teraz rozmrażam bigosss. Zanim zgłodnieje juz będzie ;p Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-12-03 o 19:19 |
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaa!!!!!!!! ![]() Kilogramami nic a nic się nie przejmuj, zejdą Ja mam wizytę za tydzień i jakoś boję się, że moja malutka okaże się za mała ![]() Cytat:
![]() Wiecie co.... tak się dziś wkurzyłam na tża, że mu powiedziałam, że jest ku***sem Miał dziś wolne, ja byłam w pracy do 15, wracam zmęczona do domu, dzwonię a on co? "siedzę na chińczyku no i idę do X (kolegi) bo się umówiliśmy". Chwila!! To ja na niego z żarciem czekam jak wraca z pracy, a jak ja zmierzam zmęczona to on akurat zabiera dupę na chińczyka i ma mnie gdzieś?! I powiedziałam co myślę, nadal go nie ma, siedzę sama w domu i pewnie po powrocie uznawszy, że musi jutro wczesnie spać zawinie dupę pod kołdrę, włączy TV i tyle uciechy z takiego. Aż mnie głowa rozbolała z nerwów
|
||
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To teraz kochana szybko na zakupy bo przed świętami to nie będzie którędy przyjsc w sklepie zwłaszcza dla nas Ale Ci fajnie będziesz już niedlugo miec swoją dzidzię , trochę Ci zazdroszczę No i plany na Sylwestra już chyba masz ja się dziś nie moge wbić w temat, zakupy robilismy swiateczne, prezenty itp i ciągle nie wiem co kupić malym dzieciakom w rodzinie jak oni juz wszystko mają eh... Uciekam do nauki
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz- zrób mu tak samo ze dwa, trzy razy- żeby zapamiętal i miał nauczke
i sie nie stresuj- zafunduj sobie relaks w wannie, albo ddobrą ksiązkę, zrób cos dla siebie i kompletnie go olej!
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deli, bedziesz nasza prekursorka, przetrzesz innym slady ![]() Cytat:
![]() Wrocilam z SR. Dzis byl wyklad z ginekologiem nt. porodu Po nim boje sie oczywiscie jeszcze bardziej, choc w zasadzie nic nowego sie nie dowiedzialam. To chyba ta mysl, ze to wszystko zbliza sie wieeelkimi krokami...
|
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Moja malutka też jest dla mnie litościwa. Jedyne co mi przeszkadza jak mi w żebra nóżki. To jest trochę bolesne.
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wpadł znajomy na szczęśćie, więc się nie nudziłam. Teraz pokoczuję z Wami, wezmę prysznic i wskoczę do łóżka. No teraz może zapomnieć o obiedzie czy kolacji po powrocie. Powiem mu tak jak on "przecież jest dużo jedzenia w lodówce". Te chłopy to jednak prostę stworzenia, kolega mi uświadomił z męskiego punktu widzenia , że on nie chciał mi zrobić przykrości czy na złość i pewnie nie do końca rozumie o co jestem zła i że z czasem zacznie takie rzeczy ogarniać. W sumie racja, tym chłopom to naprawdę czasem trzeba jak krowie na rowie, prawda stara jak świat
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam weekend i w sumie to nie wiem, co ciekawego mogłabym napisać ![]() układam książki w mojej nowej biblioteczce (nareszcie mam je gdzie trzymać) i chyba będę musiała dokupić, bo coś mi miejsca zostaje już 3 dzisiaj zamówiłam w ramach dnia darmowej dostawy
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle laski macie pomysł gdzie kupię najtaniej ozdoby na choinkę? No i żeby ładne były
Nie mam ani jednej bombki, a choinkę chcemy mieć..
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle, to olał mnie sprzedawca na allegro, bo już w tamtym tygodniu pisałam do niego prośbę o sprecyzowanie kolory tapety, bo nie jestem pewna, czy ona pod beżowy podchodzi i nawet nie raczył odpisać
a wg was ta w pasy o numerze 2251-15 jest beżowa? http://allegro.pl/e-tapety-pl-tapeta...776241344.html bo na moim lapku ona jakoś tak mi czasem pod fiolet podchodzi
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez w początku 36 tyg. miałam szyjkę skrócona, wtedy już ma prawo się skracać. Mi lekarz mówił teraz na wizycie, że jeszcze szyjkę mam z tyłu - nie wiem co to oznacza .Termin mam na 23 grudnia, wizytę ostatnią 20 i wtedy okaże się co będziemy robić dalej. No, chyba że na KTG coś wyjdzie nie tak to CC mnie czeka. Zapisów nie mam idealnych, bo mała ma wysokie tętno.
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oryginalnie będzie na pewno a tak na serio, to te ozdoby są pierońsko drogie, takie na serio ładne i nie tandetnea jeszcze odnośnie choinek, to teraz coraz więcej na tych stoiskach widzę takich http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1177 i świetnie wyglądają, tylko nie są tanie
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-12-03 o 19:49 |
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie Ty to masz ??? Ale wieści porażające fajnie że już taka duża i wszystko ok... no to co nic tylko czekamy ![]() Cytat:
Ja zrobiłam zakupy na jednej stronie z okazji DDD miałam kupić tylko proszek i płyn dzidziusiowy a wyszły jeszcze jakieś płyny do płukania itp itd ale przynajmniej mam i nie będę musiała nosić tylko mi to przywiozą :P ide dalej buszować
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam zakupy w Tesco online - po raz pierwszy. Od niedawna jest taka możliwość, koleżanka polecała.
Ale rozczarowana jestem, bo nie było proszku Dzidziuś, a chciałam go dorzucić do zakupów. Pytanie - Ile Wy płacicie za ten proszek? Jaka cena jest optymalna? Macie proszki czy płyny??? Jak tak czytam ile Wam tych pralek wychodzi to jeszcze bardziej się boję, że mam dużo za mało wszystkiego.... co prawda nie zaczęłam jeszcze prania, ale w życiu bym nie uzbierała 10 pralek O_O ? Myślę, że może ze 3...licząc pranie kombinezonu czy coś.. |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie ok. Ja sama się czasami boję, jak my sobie poradzimy bo wiadomo, że dziecko kosztuje. Ale braliśmy to pod uwagę i myślę, że jakoś to będzie
i w to trzeba wierzyć

Niesamowite. 

pliiiiissssssssss

kilogramami sie nie przejumuj, same spadną jak sie małą zajmiesz

Miał dziś wolne, ja byłam w pracy do 15, wracam zmęczona do domu, dzwonię a on co? "siedzę na chińczyku no i idę do X (kolegi) bo się umówiliśmy". Chwila!! To ja na niego z żarciem czekam jak wraca z pracy, a jak ja zmierzam zmęczona to on akurat zabiera dupę na chińczyka i ma mnie gdzieś?! I powiedziałam co myślę, nadal go nie ma, siedzę sama w domu i pewnie po powrocie uznawszy, że musi jutro wczesnie spać zawinie dupę pod kołdrę, włączy TV i tyle uciechy z takiego.