|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37948664]Aha, ok, dzięki za odpowiedź
![]() Poszłam sprawdzić moje kremy, w Ziajce (Mama Mia), Palmersie i w Perfekcie na piersi nie ma na szczęście kofeiny, ale to są wszystko balsamy dla ciężarnych, więc być może dlatego są bezpieczniejsze - a przynajmniej mam taką nadzieję [/QUOTE]Na moim z babydream tez nie ma, ale na nim jest napisane, że można od pierwszego miesiąca stosować ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Dobrze, że my jutro jesteśmy dwie wizytujące, to się rozejdzie po połowie
|
#2193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzy Ja mogę postawić po kilka kolejek, jak tylko będzie serduszko.... |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37948820]Trzy
Ja mogę postawić po kilka kolejek, jak tylko będzie serduszko....[/QUOTE] A kto trzeci? Bo ja myślałam o Tobie jako o drugiej ![]() Ale nie możemy przesadzać jutro bo się Neni tak odstresuje, ze na wizytę nie dotrze ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Ja chyba muszę w przyszłym tygodniu jechać w końcu powiedzieć tym moim Rodzicom, bo sobie zaczynają szaleć z moją działalnością gospodarcza i skończy się na tym, że zasiłku macierzyńskiego nie dostanę Tylko nie wiem czy jak wyjadę na 1.5 tygodnia to mój mąż z głodu nie umrze
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
ale już w Pharmacerisie jest kofeina. Trzeba czytać ulotki, ale tak w sumie to gdzie przed 4 miesiącem jest brzuch? od 12 tygodnia macica jest 2 palce nad spojeniem łonowym ;p
|
|
|
|
#2197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, jak to jest z DG. Ale 1,5 tygodnia na zupkach chińskich i kanapkach jeszcze nikogo nie zabiło :P |
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-03 o 19:01 |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja i tak jestem takiego zdania, jak dziewczyny, czyli jak mamy rozstępy zapisane, to i tak będą A w sumie smarować brzuch można byle jakim balsamem, chodzi o to, żeby uelastycznić skórę. Ale składy warto czytać Mustela jest ponoć też dobra. Ale jak dla mnie trochę za droga
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież rozstępy nie robią się tylko na brzuchu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37949022]A to przepraszam, myślałam, że ktoś jeszcze jutro idzie Nie mam pojęcia, jak to jest z DG. Ale 1,5 tygodnia na zupkach chińskich i kanapkach jeszcze nikogo nie zabiło :P[/QUOTE] O kanapek to na pewno nie będzie sobie robił- bo to za dużo roboty ![]() Zdecydowanie zaprzyjaźni się z mcdonaldem Ale w środę jeszcze ellena się wybiera ha ha ha No bo działalność miała być od 1 stycznia zawieszona, ale stwierdzili, ze im się to nie opłaca zawieszą dopiero od marca... a ja muszę najpóźniej w kwietniu ją odwiesić, żeby dostać zasiłek, więc zus się przyczepi do takich rozwiązań ![]() A jak już będą wiedzieć o wnusi to w swoich pomysłach może wezmą tez nas pod uwagę ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- mela1234 a Ty robiłaś dzisiaj betę? masz już wyniki Kochana?
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej żłobek
do 3 lat![]() Ale okazało się, ze w naszej miejscowości do przedszkola przyjmują dwulatki, a w żłobku samorządowym od września otworzyli dodatkową grupę żłobkową, ja od września się wyprowadziłam 300 km dalej no i niezbyt się opłaca dalej to trzymać
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja już po pierwszej wizycie. Miałam tylko robiony test, mierzenie i ciśnienie. Następna wizyta za tydzień a do położnej dopiero 3 stycznia. Cóż trzeba uzbroić się w cierpliwość. Powodzenia dla wszystkich wizytujących w tym tygodniu
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
wow spojrzałam na pasek... całkiem nas tu dziś sporo
Odzywać się Kobiety![]() Taja.. ja też mam następną wizytę 3 stycznia ![]() Jutro tylko usg ![]() Przepraszam- aż usg!
|
#2208 |
|
Przyczajenie
|
Wracając do wątku zdrowego odżywiania to dla tych z Was, które są zainteresowane polecam książkę Marioli Bojarskiej-Ferenc "Sztuka dobrego życia". Jest tam cały rozdział poświęcony kobietom w ciąży. W tym rozdziale jest np. przykładowy dzienny jadłospis z przepisami (wyglądaja pysznie
Bardzo fajnie o zasadach zdrowego odżywiania pisze Agnieszka Maciąg w "Smak życia", przepisy na pyszne śniadania, sałatki, zupy. Wszystko na bazie zdrowych i odżywczych składników. I ostatnia książka warta polecenia to książki Dr Bardadyna, o zasadach diety strukturalnej, diety na całe życie. Nie ma ograniczenia kalorycznego, ale wskazówki które konkretnie pokarmy wybierać, aby czuć sie dobrze. Na okres ciąży jak znalazł. Po tych wszystkich lekturkach wprowadziłam stałe zasady do jadłospisu: jajka - tylko od kur z wolnego wybiegu bulion - eko, bez glutaminianu sodu jeśli musli to też eko miód - nie kupuje tego, na którego etykiecie jest napisane - mieszkanka z krajów spoza UE, bo innymi słowy to miód z Chin; zwracam uwagę na to skąd jest ryba mrożona - one są często również z Chin; jeśli tłuszcz to oliwa z oliwek; czasem pozwalam sobie na mleko sojowe, na co dzień jest za drogie; zamiast cukru - stewia; dużo pestek, siemienia lnianego, suszona żurawina, nic smażonego. Niektóre supermarkety mają swoje linie eko (powinien być certyfikat - np. znak rolnictwa ekologicznego UE), nie są one tak drogie jak w innych "trendy" sklepach. Natomiast co do eko kremów to z mojego doświadczenia wynika, że one nie każdemu służą. Ja wyglądałam po stosowaniu ich na twarz jak ...weneryk. Wysypka na całej twarzy. Brzydkie krostki i tak dalej... |
|
|
|
#2209 |
|
Raczkowanie
|
Mandarynka7 2 tabletki furaginy, jakbym zjadła 2 opakowania to chyba bym umarła ze stresu
Uważam, że jeżeli się będę w miarę zdrowo odżywiać, przebywać na świeżym powietrzu, dbać o siebie to powinno być dobrze.Łączę się z Tobą w bólu, bo sama cierpię na częste zapalenia pęcherza ![]() Niedługo idę na pierwszą wizytę, proszę o kciuki! A odnośnie rozstępów to ja niestety mam do nich skłonność więc na zapas już smaruję się oliwką Babydream dla kobiet w ciąży, można już od 1 miesiąca. Odnośnie innych preparatów to nie każdy jest bezpieczny dla płodu, często zawierają ekstrakty, które w pierwszych miesiącach mogą zaszkodzić. |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Mi jak zwykle niedobrze... Ale nawet mnie to nie martwi
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Mam całe pudełko, podzielę się
![]() Uciekam oglądać film - strzelanki jakieś mąż ściągnął ![]() Kolorowych snów
|
|
|
|
#2213 |
|
Konto usunięte
|
Poczytałam sobie składy moich wszystkich balsamów i... szok. W super naturalnej Nivei bez SLS, parabenów itd, itp - na trzecim miejscu w składzie Alcohol Denat.
Bosko Ja wiem, że alkohol jest potrzebny w niektórych kosmetykach, ale w balsamach nawilżających to chyba niekoniecznie pożądana pozycja Ale wiem, że Nivea i w tonikach dla skóry suchej i wrażliwej ma alkohol, więc tej firmie nie bardzo ufam, choć lubię.
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2215 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Wróciłam od lekarza Z naszym maleństwem wszystko ok Ma jakieś 2cm, czyli tyle ile mają zarodki około 8,5 tygnodnia, co zgadza się z wyliczeniami z OM Serduszko waliło jak szalone![]() Niestety okazało się, że mam jakieś zapalenie - kiepskie wyniki moczu. Ginka powiedziała, że na tym etapie ciąży jest niewiele leków, które można stosować i właściwie jedyne co może mi przepisać do urosept. Do tego sok żurawinowy i bardzo dużo wody. To tak do dziewczyn, które dzisiaj się zastanawiały nad tym ![]() Powiedziałam jej też o bólach w podbrzuszu i zapisała mi luteinę. Moja mama stwierdziła, że kiepsko od samego początku faszerować się lekami. Zwłaszcza, że ten ból pojawia się od czasu do czasu i nie miałam żadnych plamień. Chyba jeszcze z nią to skonsultuję... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I odzywaj się koniecznie![]() Cytat:
|
|
#2216 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
Tylko luteina największy sens ma właśnie na początku ciąży Bo to progesteron, który pomaga ją podtrzymać. Potem tę funkcję przejmuje łożysko i chyba tylko w zagrożonych ciążach lekarze nie wyłączają luteiny, a tak normalnie bierze się ją do 16-17 tygodnia.A jeśli masz luteinę dowcipną, to ona działa tylko miejscowo, omija układ pokarmowy. A jeszcze poza tym - progesteron ma działanie rozluźniające mięśnie, teraz mi się przypomniało, że czasami lekarze przepisują dodatkowo luteinę, jak są przedwczesne skurcze. Ale zrobisz jak będziesz uważała
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37951832]
Tylko luteina największy sens ma właśnie na początku ciąży Bo to progesteron, który pomaga ją podtrzymać. Potem tę funkcję przejmuje łożysko i chyba tylko w zagrożonych ciążach lekarze nie wyłączają luteiny, a tak normalnie bierze się ją do 16-17 tygodnia.A jeśli masz luteinę dowcipną, to ona działa tylko miejscowo, omija układ pokarmowy. A jeszcze poza tym - progesteron ma działanie rozluźniające mięśnie, teraz mi się przypomniało, że czasami lekarze przepisują dodatkowo luteinę, jak są przedwczesne skurcze. Ale zrobisz jak będziesz uważała [/QUOTE]Dziękuje za odpowiedź Nie znam się kompletnie na tym. Na początku te bóle były znacznie większe, teraz pojawiają się tylko od czasu do czasu. A ona sama powiedziała, że jak przestanie mnie boleć, to mam ją odstawić. Może dla świętego sposobu kupię, żebym potem nie pluła sobie w brodę, że czegoś nie zrobiłam![]() Wiem, że dyskutowałyście już o tym. Lekarka mówiła też o możliwości zrobienia badań prenatalnych. Nie jestem do nich przekonana. Wyrażę teraz swoją opinię, proszę się nie obrażać. Dla mnie one są tylko po to, żeby usunąć ciążę, jakby okazało się, że coś jest nie tak. A ja nie potrafiłabym tego zrobić. Dziewczyny czy bardzo się mylę? Może o czymś nie wiem po prostu?
|
#2219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę trzymać kciuki za Twojego maluszka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37948543]Lipcówka potwierdzona! http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ksie...wiadomosc.html No to Dziewczyny, jak któraś z Was się przytula z kibelkiem rano, to możecie się pocieszać, że księżna także Żeby nie było: życzę im jak najlepiej, bo ich bardzo lubię [/QUOTE]Hahah może urodzi z którąś z nas ![]() Cytat:
za wiercącego się maluszka |
||
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czytanie lektury o danej chorobie itp. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.

Boję się, bo poprzednim razem to na USG się dowiedziałam, że małe się nie rozwija. Chyba się upiję jak będzie ok
za wiercącego się maluszka