|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do końca roku już tylko miesiąc mamy, a w przyszłym się za mąż wydamy! PM 2013
widzę że tu maniaczki włosowe a mi tak wypadają
![]() nawet fryzjerka powiedziała mi że wypada mi nie naturalnie dużo przy myciu i poradzila zrobić badania ale mi jakoś nie po drodze... Kiedyś miałam grube i gęste a teraz jak splote w warkocz to taki cienki ogólnie to powiedziała mi że mam ładne nie zniszczone włosy tylko że wypadają. Nie używam suszarki (chyba że gdzieś się śpieszę raz na pół roku może) prostownice tak samo... Ostatnio używam olejku w ampułkach szklanych, koleżanka mi poleciła. Raz w tygodniu przed myciem na 15min zostawiam. Włosy są fajne po tym no ale na efekty to muszę poczekać chyba. Używałam też kiedyś tego olejku kokosówego, jakiś płukanek ziołowych, łykałam tabletki... ZERO efektu. Może to sprawka hormonów, nie wiem. Poradzcie coś! Wiola co to za szczotki? Gdzie można kupić i za ile?
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do końca roku już tylko miesiąc mamy, a w przyszłym się za mąż wydamy! PM 2013
Cytat:
ale dziękuję
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
O rany faktycznie dziwnie wygląda... i droga jest. Warta swojej ceny? U mnie rozczesywanie i wyrywanie kłaków podczas tego procesu są masakryczne...
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, na wypadanie polecam Ci szampon (i inne kosmetyki) Radical przeciw wypadaniu - trzeba stosować przez ok. 3-4 miesiące żeby dostrzec efekt, ale warto
jakby co, to pisałam o niej też u siebie na blogu.
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już się upewnisz, że wszystko okej, to możesz zacząc bawić się w kosmetyki ale o tym to dziewczyny więcej powiedzą pewnie Widziałam, że polecają olejek Khadi na wypadanie
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
mi na połowę z tego trudno się zmobilizować
|
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozczesuje najpierw górną warstwę włosów, a kiedy ta jest już rozczesana ząbki "wbijają się" w głębsze warstwy - bez nadmiernego szarpania, bez wyrywania i bez łamania włosów. Dodatkowo masz masaż skóry głowy Kocham to.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
zazwyczaj ćwiczę z Jillian Michaels, w zanadrzu mam jeszcze Chodakowską No i wracam na basen! Raz w tygodniu. Ale to akurat dla kręgosłupa
|
||
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszcze motywacji, ze mnie jest ogoooooomny len |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie jest jakis super widoczny, ale na pewno nie to, co bylo przed - tez biore juz ok 4/5 lat - dla mnie to najwiekszy minus a jakie bierzesz? Cytat:
kupilam dzis mamie sliczna torbe na laptopa jako prezent na swieta, bylam z siebie taka zadowolona, przyslka juz leci, a tu moj brat dzwoni, ze mama wlasnie wrocila ze sklepu i taka sobie przyniosla odciela metki, moja przesylka tez nadana i caly pomysl diabli wzielitak mnie to wszytko wkurzylo ze sie splakalam jak male dziecko ech, a trafilam w dziesiatke z tym pomyslem, ale spoznilam sie o jednen dzien albo jakas jedna mysl, mam dosc dzisiejszyego calego dnia w ogole a przy mojej marnej pensji kazda taka wyrzucona zlotowka w bloto, to jednak duzy problem;(
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziobun- masz rację tak sobie tłumaczyłam że skoro nic innego mi nie dolega to nie ma po co iść. Ale muszę sobie w kalendarzu wręcz zapisać żeby w przyszłym tygodniu pójść na morfologie na początek
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=UlgK9evXbOI
Piękny teledysk ślubny haha Mnie się z filmamy dla dorosłych kojarzy
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
malamenda przykra sprawa
|
|
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój K. niestety mocno łysieje na zakolach, co trochę widać na zdjęciu. Od 2-3 miesięcy łyka drożdże, stosuje delikatne dla skóry głowy szampony no i wciera olejek khadi. Wypada może 1/4 włosów w porównaniu do tego, co było pół roku temu i rosną małe baby hair Efekty są bardzo widoczne i już się nie zamartwiam, że do ślubu będzie całkiem łysy A łysienie ma na podłożu genetycznym, u niego w rodzinie faceci szybko łysieją.Mi pigułki nic nie zmieniły w wyglądzie, tyle samo ważę, piersi nie urosły, cellulitu nie mam, włosy nadal mocne, cera nadal byle jaka Jedynie humorki mam straszne i mogę płakać na zawołanie, a ja byłam z tych niepłaczących.
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
zebys wiedziala, moze uda mi sie to sprzedac na all, ale po prostu przykro mi sie zrobilo, ze wlozylam w to tyle serca i sie nie udalo, chyba za bardzo emocjonalnie do tego podchodze, ech musialam sie wygadac
sa gorsze problemy, ale czasem potrafie sie zalamac, ze ktos na mnie krzywo popatrzy czy ze tramwaj mi ucieknie i dzis byl taki dzien ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ja tez maialam humory po Yasminelle, zmienilam na Novynette i jest o wiele lepiej, a Ty co bierzesz? btw jutro musze podejsc do gina po wyniki cyto i wlasnie myslalm zeby moze zmienic tabsy, ktora pisala ze microgynon sa refunodwane i musze podpytac lekarza
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
A jaki wiek należy przekroczyć?
|
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma mało włosów z przodu, ale zaczesuje tak, że tego nie widać, cwaniak ![]() Biorę artizię, ale dopiero zacznę 3 opakowanie. Jasminelle dobrze tolerowałam, ale były za drogie, artizia jest ponad dwa razy tańsza. Tyle, że te moje złości i humory wykańczają mnie i Tż, nie wiem, czy zmienić ją czy testować, czy nie przejdzie po kolejnych opakowaniach (a zdecydować się muszę szybko, najpóźniej w połowie grudnia idę po receptę). Z drugiej strony te złości mam tylko przy drugim opakowaniu, przy pierwszym nic, może minie
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to witam się w nowym wątku... Tak tak, nie bijcie, nie linczujcie... miałam straszny natłok spraw na studiach :/ ale postaram się znów "wczuć" w forum w miare mozliwosci
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tabletki na mnie też nie działają, pic na wodę totalny. Zrób sobie badanie krwi, może to anemia, problemy z tarczycą Ciężko bez konsultacji lekarskiej to sprawdzić.
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, wedlug mnie tak 3 opakowania, to organizm sie przyzwyczaja, ale skonsultuj sie z ginem, moze wypisze Ci 2 rozne recepty?
ja po yasminelle mialam tak dosc, ze decyzja byla latawa, tylko ze bralam je ok roku i potem zmienilam... mysle ze mozesz sie dogadac jakos z ginem zeby Ci dal na stare i ew cos na zmiane, jesli Ci nie przejdzie
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
minie
najpierw jest szok, potem walka organizmu a później poddanie
|
|
|
|
#2693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na genetyce nam mówili, że 25 lat. Zwiększa tez ryzyko- wczesna pierwsza miesiączka, późna menopauza, nierodnośc no i oczywiście czynniki genetyczne. Zmniejsza m.in. karmienie piersią ![]() A brała któraś z Was tabletki Naraya? Mnie przepisała ginekolog, ale zacznę brać miesiąc przed powrotem TŻta teraz nie mam po co:P Edytowane przez dziobun Czas edycji: 2012-12-03 o 22:53 |
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
W mojej rodzinie dwie kobiety zmarły na raka piersi, moja babcia jedynie dzięki wczesnemu rozpoznaniu wygrała walkę. Dlatego ja wystrzegam się hormonów jak tylko mogę, poważnie zacznę o tym myśleć może właśnie po skończeniu 25lat.
|
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Hej znowu na chwilkę do Was wpadam.
Bo ślubne tematy aktywnie przez cały łikend u mnie były ![]() W sobotę byłam w domu i przymierzałam suknie w 2 salonach (zdjęcia w załącznikach) Byłam też na Płockich targach ślubnych i pobrałam troche ulotek na foto. W niedzielę zabrałam mamę do Warszawy i byłyśmy cały dzień na targach w Pałacu Kultury. Też nabrałam ulotek na foto i miliony innych bo wtykali wszystko Zrobiłam makijaż i fryzurę ale z żadnego do końca nie byłam zadowolona. Spodobała mi się jedna kiecka z wystawy więc umówiłam się na przymiarki na dziś - niestety nie można było robić zdjęć Ogólnie jest koronkowa lekko księżniczkowa (ale tak delikatnie - podobnie jak na przedostatniej fotce) ta koronka "na spódnicy" nie jest tak na gładko tylko tak ładnie "upięta" na zakład w sensie tak jak firanki sie przypina, znaczy tak, że tak ładnie się układa i taka fajna miękka. Góra gorsetowa ale odcinana już w pasie z takim cieniutkim paseczkiem. Zrobię w niej tylko bardziej serduszko ale nie za głębokie i coś, żeby zakrywało mi ramiona (ramiączka, coś ala bolerko, takie coś nachodzące na dekolt w taką łódeczkę - jeszcze pomyślę). a z tych co przymierzałam w Płocku to najbardziej mi się podoba ta mega księżniczka z tymi świecidełkami na gorsecie 5. a moją mamę zachwyciła 2. i dzięki tej sukience uznałyśmy, że powinnam mieć zasłonięte ramionaCytat:
więc też na pewno do ślubu nie przerwę
|
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() albo mówi, że on nie łysieje "tylko mu włosy z głowy na klatę przewędrowały" ![]() co do tabletek... gdybym mogła brać hormony, nie zdecydowałabym sie na nic innego jak nuva ring - stosowałam tylko kilka miesięcy ale to było lepsze niż wszystkie inne tabsy; szkodziło mi jak wszystko ale to dlatego, że tabsów brać nie moge ale jaki komfort astosowania....
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mnie też - uwierz
![]() I tu się mylisz Po ćwiczeniach cardio może faktycznie zostałyby kości, ale dzięki ćwiczeniom siłowym przybierzesz na masie (mięśniowej, nie tłuszczowej oczywiście) a ciało będzie ładnie wymodelowane i jędrne.Radical kupisz w aptekach i w drogeriach, np. w Rossmannie ![]() Ja od wielu lat biorę Novynette, jedyne skutki uboczne to ten cellulit no i niestety spadek libido no ale cóż... Co do humorów to pamiętam jak 2 lata temu zrobiłam półroczną przerwę i wtedy po raz pierwszy doświadczyłam co to znaczy PMS, omg |
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
4
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

ale dziękuję 

jakby co, to pisałam o niej też u siebie na blogu.
klik!
Jak już się upewnisz, że wszystko okej, to możesz zacząc bawić się w kosmetyki ale o tym to dziewczyny więcej powiedzą pewnie
Widziałam, że polecają olejek Khadi na wypadanie
mi na połowę z tego trudno się zmobilizować 

ale że one dają mi dużą (prawie stuprocentową) pewność, to biorę nadal. Odstawię najwcześniej za rok.

ech, a trafilam w dziesiatke z tym pomyslem, ale spoznilam sie o jednen dzien albo jakas jedna mysl, mam dosc dzisiejszyego calego dnia w ogole