|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Dziewczyny mi koleżanka powiedziała (rodzę przez cc) że jak małą zobaczę to mnie mnie będzie boleć z radości a ona się nacierpi a potem dopiero nagrodę dostanie.Tego się trzymam
![]() Ja sama uważam że tyle opini ile kobitek. Mam 3 siostry. 2 rodziły i tak i tak. Starsza mówiła że masakra i juz nigdy więcej cc a młodsza ze stanowczo bardziej męczyła się naturalnie i gorzej się czuła. Wiec zależy. |
|
|
|
#1682 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
popularne bardzo. Osobiście lubię PENTOMINO ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--------------- U fryzjera byłam
|
||||||||||
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomimo tego wszystkiego trzeba się dzieckiem opiekować, bo nikt tego za nas nie zrobi. |
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]
Wg mnie to bardziej szaro/fioletowy. Trupi trochę taki. [/QUOTE] no dobra, trupi odpada ![]() kurde, nawet się nie opłaca butów ubierać
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu Wam pomarudzę, otóż chodzi o tego sąsiada.
Żadne upomnienia na niego nie działają, ja byłam, mąz był, sąsiedzi byli a on nic sobie z tego nie robi i ciągle ogląda tvn 24 na cały blok. Ja rozumiem głuchy jak pień starszy dziadek, ale ileż kurna można ?! Chciałam się pouczyć to się nie da bo ja jestem taką osobą która potrzebuje idealnej ciszy do nauki, a jak mi coś dudni nad uchem to szlag mnie trafia. Już chodzą mi po głowie takie myśli żeby mu procą w antenę strzelać albo podarować mu jabłko tak jak Królewnie Śnieżce ![]() Szaja ładna z Ciebie kobieta
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja -ale ładnie!
Co do ubranek : no mogę policzyć sam rozmiar 56 tylko, że wizualnie czasem 56 jest większy od 62...hmmmm To w takim razie półśpiochy, śpioszki, sweterki/bluzy - po ile sztuk? |
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]
A ja się uprę jednak, że to kwestia wieku. Kondycja kondycją, ale stan mięśni, skóry, prędkość dochodzenia do siebie - już nie ta. --------------- U fryzjera byłam [/QUOTE]Oczywiście, masz 100% racji, ja tylko podkreśliłam, że mama nie jest w złej kondycji, mimo że nie jest najmłodsza, świetnie się trzyma, ale na pewno jej wiek miał wpływ na to, że trochę dłużej była obolała... Tylko po prostu faktem jest, że to jednak boli i długo się goi, czy młoda, czy stara, to miałam na myśli. Ale przynajmniej blizna jest niewidoczna u niej, więc w tej kwestii jestem dobrej myśli, w razie czego. Świetna fryzurka, do twarzy Ci w niej.
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
bo tak mi rwa kulszowa w kość dała, do tego widziałam, że nie ma sensu ciągnąć, rozwarcie było, skurcze za lekkie, 3 oxy nic mi nie dały za bardzo. Rekonwalescencja połogowa po cc jest tak samo długa, 6 tygodni, natomiast nie powinno się do pół roku uprawiać żadnych obciążających ćwiczeń typu brzuszki, na przykład. Co do wagi/figury - 2 tygodnie po cc ważyłam mniej niż przed i lepszą figurę miałam, a przypominam - po 30tce już byłam ![]() I jedna, naprawdę bardzo ważna rzecz: trzeba się ruszać. Wiadomo, te pierwsze 3-4 dni są trudne, bolesne (ale z drugiej strony - ile kobiet po SN nawet siedzieć nie może?), najgorsze było doprowadzenie się do pionu - ale gdy już wstałam, przeszłam kilka kroków, to było ok. No i ogromne pocieszenie: idąc do łazienki normalnie można sikać i kupę robić w sensie, że nic nie pozszywane w kroczu (fuuuj, koszmarne słowo) i tu nie ma dyskomfortu.Ja się nie upieram, że cc jest lepsza, absolutnie - nawet na sn się zdecydowałam teraz. Po prostu nie ma co aż tak się bać, bo cc też do przejścia jest --------------------------------- Moja fryzura dziekuje za pochwały
|
||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Deli -
, bo ja idę łep w łep z Tobą dużą masz córcię ![]() Szaja do twarzy Ci ![]() jeśli się nie odezwę w ciągu 24 godzin, to pewnie siedzę w ciupie TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju ) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze dupek |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie
Lece spac, jakis dzis ten dzien dziwaczny.... Szaja, ladnie ci, ja tez bym musiala, ale raz ze nie mam fryzjera i sie ogolnie ich boje a dwa jakos tak zebrac sie nie umiem, a chcialabym chyba sciac na prosto koncowki.... chociaz sama nie wiem bo rzadko je prostuje a krecone lepiej wygladaja pocieniowane..... eh i wlasnie dlatego nie chadzam do fryzjerow ![]() Dobranoc mamusie
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haahah Szaja, ja to nie chce w wigilieeee, chcialabym sobie pojeść ... ;d tak serio to bym chciala 1.01.2013 ale chciec to ja sobie moge a nie wiem czy sie nie zestresowałam tym łożyskiem bo mnie zaczął brzuch bolec.... i plecy ale gdzie ja sie stresuje, pełny luzik arbuzik
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocham Twoje teksty ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Jestem po wizycie, jeszcze na malych zakupach bylismy z mezem potem do mamy..... No i zawiodlam sie strasznie na moim ginekologu tzn myslalam, ze skoro to juz koncowka ciazy to powie co i jak, czego sie spodziewac nie wiem, jakies takie wyobrazenia mialam, w kazdym razie wzial posiew, zbadal na fotelu, szyjka sie nie skraca glowka wysoko, przepisal leki i.....kazal sie umowic za 4tyg generalnie to jest wtedy 31grudnia, on nie przyjmuje, wiec wizyta dopiero 7 stycznia...... za 5tyg!!! L4 mam do 31stycznia wiec dupa straszliwa :/ umowilam sie na 2go stycznia do innego lekarza i zobaczymy. Usg nie robil wiec nie wiem co u Maluszka ile wazy itd![]() No i najgorsze - w czwartek mam wizyte u ortopedy zeby ocenil, czy nadaje sie na porod sn, czy jednak cc
|
#1696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez zaraz trafię do kicia, zabije sąsiada, bo moja frustracja sięga zenitu ! Może nam dadzą łagodniejszy wyrok z brzuchami Cytat:
Ale dziwne bardzo że za 5 tyg lekarz się umowil na wizyte przeciez przed porodem powinno sie chodzi co 3 tyg ... A o co chodzi z tym ortopedą, on Ci skierowanie dał? A Piotruś na pewno tam się dobrze miewa
|
||
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także Nina, bądźmy dobrej myśli, damy radę Hope wybacz, ale Szaja bardzo ładna fryzurka Ja muszę chociaż grzywkę podciąć no i jakiś kolor by się przydał, ale to dopiero na święta Lady to kijowo, że taka przerwa między wizytami, przecież Ty jednak leki bierzesz to chyba powinien Cię lekarz częściej badać
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
No za 3 tygodnie to jest wigilia wiec nie przyjmuje, a za 4tyg jest sylwester wiec tez nie przyjmuje-on jest tylko w pomiedzialki..... Tzn powiedzial, ze gdyby sie cos dzialo to sie umowic wczesniej do niego a jak sie nie da(a sie nie da bo go przeciez nie ma) to jechac do szpitala.... wiesz, poczulam sie tak, jakby ze wzgledu na to, ze to juz koncowka ciazy, wszystko od ostatniej wizyty ok, to sorry gregory ale juz mnie nie obchodzisz
dodatkowo wzial ten posiew w razie gdyby byla jakas infekcja, poinformowal, ze za 7do10dni beda wyniki no ale co, jakby cos wyszlo to co ja mam z tym zrobic? Nie wiem, strasznie dziwnie......Tak, do ortopedy dostalam skierowanie, z moimi plecami jest coraz gorzej - jak trenowalam mialam kiedys kontuzje - i teraz jest masakra, M.mnie musi czasem podnosic z kanapy albo z lozka bo nie jestem w stanie sama tego zrobic, chodze oparta o sciany zeby sie nie przewrocic a czasem mi odcina w ogole czucie w nogach......
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-03 o 23:58 |
|
|
|
#1699 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam jak się rusza, nie kopie, tylko np. przejedzie nóżką w poprzek brzucha - jakby coś przepływało tak fajnie. Wczoraj jak leżałam, to wystawiła nóżkę centralnie na środku brzucha, zaraz nad pempkiem - jak dotknęłam toCytat:
![]() A 3bita uwielbiam, pierwszy raz jadłam u tża jakieś 2 miesiące temu i od tej pory mogłabym przy każdej wizycie u niego ![]() Cytat:
![]() Mężczyzna wraca do domu i widzi taki oto obrazek: pięcioro dzieci szaleje, umorusane, mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado, zabawki i ciuchy rozrzucone, telewizor wyje, pies szczeka, gazety porozrzucane... A w kuchni... Lepiej nie mówić, jedzenie na podłodze, na kuchence spalone garnki, w zlewie stosy naczyń, brudna podłoga, drzwi od lodówki otwarte... Mężczyzna szuka żony, gdy znalazł - w pobrudzonych, pogniecionych ciuchach, z potarganymi włosami, twarzą zmęczoną okrutnie - ona go pyta z uśmiechem, jak minął mu dzień. On patrzy na nią i pyta zdezorientowany: "Co tutaj dzisiaj się wydarzyło?". Żona na to: "Wiesz, każdego dnia, gdy wracasz z pracy do domu pytasz, co ja robiłam przez cały dzień?". "Tak - potakuje mąż". Na co zona: "No właśnie, to dzisiaj nic nie zrobiłam". ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2012-12-04 o 00:06 |
|||||
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie jest powiedziane, może unikniesz cc. A malutki - wiadomo, że ma się dobrze. |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie powiedzial, ze mam brac te leki no ale kiedy je odstawic? I jak? Ajjjjjj zla jestem okropnie...... jeszcze mnie spojenie lonowe boli okrutnie, zmacal mnie i tez - jak bedzie bolalo coraz bardziej to szpital.
Siedze i sobie poplakuje. Deli gratuluje udanej wizyty ![]() Hope musze zapisac sobie to haselko hahaha moze sie kiedys przyda haha Szajka slicznie wygladasz
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-04 o 00:04 |
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wolno płakać bo Piotruś wszystko słyszy i czuje
![]() Będzie dobrze, a w razie jakbyś miała jakieś wątpliwości to zawze możesz na IP jechać w końcu od czegoś oni są , ale oby wszystko wyszło bez powikłowań Spać nie mogę łeeee |
|
|
|
#1703 |
|
Lurker ;)
|
lekarz pierwszego kontaktu moze wypisac l4 ciazowe? kurde mam wlasnie do 31 grudnia a wizyte dopiero na 7 stycznia... bo lekarce cos sie chyba pomieszalo, powiedziala mi ze mam przyjsc 2 a w rejestracji babka do mnie ze ona bedzie dopiero 7! a to raczej za dlugi odstep az tyle wstecz wystawic nie moze...
edit: jak zawsze nie spie bo TZ ma nocki
|
|
|
|
#1704 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Lekarz - szok. Dzwoniłabym, by mi wcześniej l4 wystawił i w recepcji do odebrania zostawił z datą 31 stycznia, ale odebrać możesz w ciagu 7 dni, bo tyle masz czasu na dostarczenie pracodawcy A jak cc to nie on by ci robił ![]() Ja też wczoraj paczkę takich wzięłam. Tzn. paczka za mało będzie, ale nie miałam jak się zabrać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam, aż się TŻ obudzi i jedziemy do szpitala - od wczoraj nei czuję ruchów dziecka
Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dzieki, kochane jestescie, ostatni raz tak zdolowana bylam w I trymestrze
Piotrus kopie i coraz bardziej naciska na zebra wiec musi rosnac ![]() Szajka, dziekuje, nie chcialam nawet dopuszczac tej mysli do siebie, ale dobrze, ze to napisalas..... z drugiej strony ja straszliwie nie cierpie chodzic do lekarzy, teraz sie boje takiego podejscia 'o, cc jej sie zachcialo'..... A lekarz....nie wiem, powiedzial pani zrobi to to i to, ten ortopeda koniecznie jak najszybciej, ale nie mowil, co robic, gdyby wyniki byly zle, a cesarka sie okazala koniecznoscia - ze mnie tez d.upa wolowa jest bo w takim szoku bylam ze siedzialam jak ciucmok i tylko potakiwalam :/ Wiem, ze ma mnostwo pacjentek, pewnie nie zapisuje sobie wszystkiego gdzie ktora ma rodzic itd, ja tez nigdy w sumie o szpital nie pytalam, wiec moze mysli, ze taka rozmowa juz miejsce miala, nie wiem ![]() Eh, byle do czwartku, sie okaze, jak cos to go bede scigac, no bo skad mam wiedziec co i jak. A na usg chyba sobie pojde na nfz, moge chyba prawda? ![]() Juz nie zamulam - sniezek pieknie sobie proszy za oknem i pojde chyba cos wszamac bo glodna strasznie jestem - wczoraj prawie nic nie jadlam. Aha, 7kg na plusie, 34tc ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Hosenko, kciuki
|
#1707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?annotat...&v=MxbZgB5UNO8
cz. II kawalu w windzie
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj nam znac koniecznie po powrocie Cytat:
no i z tym L4 tez zawalil, faktycznie powinnas do niego zadzwonic i powiedziec ze wtedy i wtedy Ci sie konczy i co ON na to ?![]() a z Piotrusiem na pewno wszystko OK, a jezeli bedziesz musiala miec cc to tylko dla waszego dobra no i waga piekna ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Dziewczyny doradzcie mi ![]() chce kupic album na chrzciny dla chrzesnicy i powiedzcie mi ktory sie Wam bardziej podoba rozwazam: http://allegro.pl/sliczny-album-rozo...842275858.html i http://allegro.pl/rozowy-album-kokar...829478263.html
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Ona siedzi teraz wieczorami z bratem i rodzicami i kombinują
Ja się natrudziłam, żeby chociaż jedną figurę ułożyć, ale mój mąż to powiem Wam, że wszystkich zagiął bo mu to szybko szło
popularne bardzo. Osobiście lubię PENTOMINO
(
a wg was ta w pasy o numerze 2251-15 jest beżowa? 

TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju 

Jeszcze nic nie jest powiedziane, może unikniesz cc. 

Daj nam znac koniecznie po powrocie
no i z tym L4 tez zawalil, faktycznie powinnas do niego zadzwonic i powiedziec ze wtedy i wtedy Ci sie konczy i co ON na to ?