Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 20:23   #1021
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Dziękujemy za komplementy. Oczka rzeczywiście ma dość duże - po tatusiu

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie, ale pędzicie - nie było mnie przez 3 dni i nie mam szans, żeby Was nadgonić. Wzięłam się dziś za przygotowania do Swiat. Wczoraj obmyśliłam plan, co codziennie sobie bede robić. No i plan planem, a ja dziś nic z mojej listy nie zrobiłam.
Ja zrobiłam podobnie Do Świąt jeszcze dużo czasu

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37946287]
ale fajnie.mój tak jeszcze nie potrafi sie na przedramionkach dzwignac[/QUOTE]

Ja mu troszkę pomagam Ale wytrzymuje już coraz dłużej.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak dlugo planujecie karmic piersia?
Jak najdłużej, będę zadowolona jak uda mi się co najmniej pół roku.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ale słodziak,myślałam ostatnio o Was
Teraz mój Bartoszek coraz więcej się bawi, więc czasu wolnego przybywa Mam nadzieję, że będę pojawiała się częściej

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
uff.. wróciłam z miasta
ale piździawa..
anusiaaniaanusia witaj spowrotem śliczny Bartuś a jakie ma oczyska szok!!
anesh dużo zdrówka dla Ciebie kochana!!

a ja nadal walczę narazie ledwo co sciągłam 130 ml.. czyli na jedno karmienie co będzie wieczorem nie wiem bo cycki jak flaki
wiem ze mm to nie jest zło.. ale chciałam karmić conajmniej pół roku i bedę walczyć żeby ten pokarm mieć
czekam na moją karuzelkę, mam nadzieję że jutro wypatrze kuriera
Ja z jedej piersi ściągne max 100, trzymam kciuki, żeby było ok

Idziemy już spać, dobranoc

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-12-03 o 20:24
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:25   #1022
lidka0308
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Mam pytanie z innej beczki:czym usuwacie skórki z paznokci bo ja jestem lewa i cążkami zawsze się pokaleczę?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

też się nie mogę doczekać
ja mam taki żel z sally hansen w małej niebieskiej buteleczce i potem tylko patyczkiem odsuwam
działa bardzo dobrze cążek już dawno w ręku nie miałam

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37949885]wywnioskowałam ze nie bardzo uznają bo jak zasugerowałam skok to nic nie powiedziała tylko się uśmiechnęła

ja usuwam drewnianymi patyczkami a potem wycinam ale moja siostra mi ostatnio polegała jakie specjalny płyn do skórek sally hansen.mowila ze super jest[/QUOTE]

no właśnie mam go i jest dobry

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
http://gwizdek24.se.pl/inne/dramat-b...rz_293122.html

hehe,tak was dzis podczytuje i mysle ze mala miala 9.11 sie urodzic a ma juz 3 msc,powoli bierze sie za obracanie a dzis slysalam pierwsze guuu i sie poryczałam ...nie moge czasem uwierzyc ze ona juz tyle z nami jest.Przez te 2,5 msc jezdzilam codziennie do szpitala ale to jakos bylo inaczej,teraz mam wrazenie ze dopiero co ją urodzilam i przyszlysmy do domu....
wspaniale, że malutka rośnie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Udało się, moje fotki na mailu
Lecę nadrabiać.

uuuuu piękna jesteś naprawdę
jeszcze dzidziolka poprosimy wyraźniej bo an tym jednym słabo widać

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dziś trafiłam na artykuł dot. żywienia maluchów i zmian, które są proponowane.
może zamieszczone tam schematy karmienia się przydadzą, więc wrzucam linka http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,2321730.html

dzięki kochana
ależ nie ma za co
twoje słowa wielokrotnie dodawały mi otuchy, więc mam nadzieję, że i mi się udało troszkę pocieszyć
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:27   #1023
Iwa844
Zakorzenienie

Dziewczyny co można kupić w prezencie 1o-miesięcznej dziewczynce? Tak niezobowiązujaco na mikołajki, do 25-30 zł. Mamy się spotkać z nowymi sąsiadami na weekendzie i mają taką właśnie córeczkę a głupio tak iść z gołą ręką do dziecka.
Stary 2012-12-03, 20:28   #1024
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No właśnie... To skąd ta wiedza o skokach...?!?
no własnie.przeszperałam troche internet w poszukiwaniu odp ale nic konkretnego nie znalazłam
Cytat:
Choco Leoś super i Ty też przepiękna

afternoon laska

a skoro jestesmy w temacie zywienia to polecam tą ksiązke
http://www.mamania.pl/ksiazki/bobas-lubi-wybor,15
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:29   #1025
lidka0308
Zadomowienie

a na dziś dobranoc
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:48   #1026
katiem
Wtajemniczenie

Hej ho

Dzieci śpią to wpadam. Cisza w tej chacie....błogo

Widziałam na mailu nowe twarze 3 pięknych brunetek i ich dzieciaczki piękności

Paweł miał iść jutro do żłobka, ale szalał u babci i rozciął sobie wargę zębami. Zobaczymy w nocy i rano jak będzie....ale ja już nie chce być sama z dwójką non stop

To nadrabiam...

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:48   #1027
Agnes!84!!
Rozeznanie

Lidka na początek 5 granulek 3 razy dziennie. Wyczytałam gdzieś w necie. Jak zauważysz poprawę, schodzisz sobie z tej dawki.
Bardzo chciałabym karmić piersią bo to sama przyjemność i jaka korzyść dla dziecka!

Maggie dzięki za komplement, przekaże Paulince
A propo czuprynek ale naszych. Jestem pod wrażeniem Twoich włosów. Rozjaśniasz a masz takie lśniące i zdrowo wyglądające. Jak o nie dbasz?
Ja mam strasznie suche i zniszczone, zwłaszcza po ciąży. Też farbuję na blond.
Pamiętam że masz problem z wypadaniem- mi pomógł szampon dove przeciw wypadaniu włosów.

Konczidzięki za zrozumienie. Moja mama niestety uważa że niemal wszystko co robię jest złe. Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie wspierała...

Anesh przepraszam za kłopot i dziękuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 20:48   #1028
Lewek
Zakorzenienie

Dziękuję pięknie za maila. Wrzuciłam dwie foty z obiecanej sesji Więcej może jutro, bo padam już na twarz i lecę do wanny i spać. Dobranoc!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:09   #1029
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
jak to 3 zł? Ja za K 17 zł, a za D 23 zł.
anesh a nie chciałabyś 22 kapsulek wit d+k, takich do wyciskania? dostalam w szpitalu a poniewaz Giulia jest na mm nie zuzyłam. jak cos to pisz, chetnie wysle. szkoda zeby sie zmarnowały

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
anusiaaniaanusia synek śliczny. I jakie piękne oczy

Anesh życze szybkiego powrotu do zdrowia.

Muminku ciesze się, że u Was dobrze, Mała sie rozwija i to najważniejsze.

Dziewczyny mam pytanie - jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Bo Jasiu ma katarek i z jednej storny nie chce go jeszcze bardziej przeziębic, a z drugiej nie chce Go przegrzać. Dodam, że w pokoju w którym spi jest 21 stopni i skręcone ogrzewanie.
moja spi w pajacyku i w spiworku, bo sie odkopuje a nieche zeby zmarzla bo my tez mamy kaloryfery zakrecone.

afternoon śliczna mamuska z Ciebie
Agnes Twoja córa ma czupryne jak moja, sliczna!!
Choco cudny Leoś!!
Lilka ale mi przypominasz znajoma ze studiów!! w pierwszej chwili myslalm ze to ona!
Lewek ja tez chce takie foty przepiękne!!

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-12-03 o 21:10
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:31   #1030
afternoon
Rozeznanie

Wrzucilam na maila foty Filipa
Dziewczyny dzięki wielkie za komplementy, aż nie wiem jak sie odnaleźć
Maggie buty kupione 2 sezony temu - Bershka albo Stradivarius, nie pamiętam już
Marta waże teraz 58 kg, przed ciążą 54. Mam 174 cm wzrostu.
Lewek zdjęcia oszałamiające
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:34   #1031
Katee27
Zadomowienie

Siema z wieczora
Nie mówiłam Wam wczoraj jak miałam iść do kościoła,akurat Kuba się przebudził po 3godzinach,zjadł trochę i walnął kupe.Przebrałam go i chciałam ciut nakarmić,co by nie płakał mężowi,ale nie chciał jeść.W ciągu 10min.na szybkiego odciągnęłam moim ręcznym laktatorem medela tylko 90ml,żeby trochę zjadł jak mnie nie będzie.
I wracam po mszy,oni leżą na łóżku,zadowoleni,patrze mleko w butelce stoi jak postawiłamno byłam w szoku pozytywnym oczywiście.Stwierdziłam,ż e mogę brać sobie dłuższe wychodne

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dzieci mają swoje jakieś takie "widzi mi sie"
Koleżanka mi ostatnio opowiadała jak córka jej brata nie robi nigdy kupy na siedząco tylko na stojąco
I zawsze jak już zrobi kupę w spodnie to idzie do łazienki, ściąga spodnie wyciąga ręką kupę wrzuca ja do kibelka po czym staje na swoim stołeczku myje rączki, ściąga ubranie i wrzuca do prania
Kiedyś jak była ze swoim dziadkiem na trampolinie dla dzieci, to schodząc z niej wyskoczyła do dziadka z tekstem żeby przypadkiem nigdzie jej nie sadzał bo ona ma kupę w spodniach.

Już nie chciałam wnikać jakoś dogłębnie w temat ale ja na miejscu rodziców zrobiła bym coś w kierunku żeby moje dziecko tak nie robiło, a z tego co wiem to oni to traktują jako śmieszny zwyczaj swojej córki.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Dobranoc.
Fuj!!!To wcale nie jest śmieszne!Naszemu Jurkowi zdarzyło się nie raz i nie dwa,że tak wstrzymywał kupe,że zabrudził majtki.Dla mnie obrzydliwością jest spierać to z gaci,nie mówiąc już jak to "pachnie" po kilkudniowym nie załatwianiu się
A kiedyś (przypomniało mi się)jak miał bodajże 2lata,podczas kąpieli zrobił i wyrzucił z wanny pod prysznic,bo mamy obok i nic nie powiedział.Ja później sięgam tam po miskę,patrze-co to jest?!a mamy ciemne płytki,więc nie widziałam tak dobrze i patrze,a w rogu leży jego bobek

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
a na dobranoc mój Tygrysek odwiózł tatusia na dworzec
śliczny i kombinezon fajniutki.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
świetny Jureczek
Widziałam Twoich synków. cudowni są
Co do Pawła to tam nie widać, że on siedzi na stole. Mamy salon z aneksem kuchennym i pomiedzy stoi stół. I tak sobie za moimi plecami broił
Fakt faktem,rozbraja mnie ta jego minka

Cytat:
A ja chora. Gardło i taki katar cieknący
Tantum verde, szłwia, sok malinowy... mam nadzieję, że pomogą
kuruj się kochana,bierzesz witaminki?rutinoscorbin?

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Jutro mamy szczepienie i mam problem na jakie sie zdecydować,bo można chyba 5w1 lub 6w1 tak?
Jak szczepiliście?
I ciekawa jestem ile waży chłopiec mój,bo jakiś taki ciężki na rękach sie wydaje.

A tak apropo tego sudocremu na buźce to dzisiaj Gracjanek wstał przede mną i wyszedł z sypialni a mi sie przysnęło. Budze sie po chwili,patrze na przedpokój a tam leży spód od tortownicywchodz e do salonu a tam moje dziecie całe umazane wcina rozwalony na stole tort rączkamiwykładzin a brudna,tort w strzępach ehhmyślałam,że padne na zawał. Dobrze,że tort nie był na żadna okazje tylko tak poprostu do kawy zrobiłam. A,że stał w lodówce to sie Gracjanek obsłużył.
Zaradny chłopczyk
my szczepiliśmy 5w1 i kosztowało 100zł,szwagierka 6w1 i 180zł,spora różnica co?

Cytat:
Boże ale mam doła.. przez ten stres związany z kupa małej.. straciłam pokarm mam tyle co kot napłakał.. muszę dokarmiać a tak tego nie chciałam
Co Ty opowiadzasz?jeszcze niedawno pisałaś,że dzielić się nim możesz,mam nadzieję,że to tylko chwilowe

Cytat:
Iwa robie co mogę ale widzę że to chyba koniec karmienia piersią..flaki mi sie zrobiły wogóle mi pokarm nie nachodzi :/ i może jak jej dam mm to wkońcu łaskawie zrobi ta kupe skoro mój pokarm niby taki przyswajalny bardzo..Że nie ma z czego
Pierwszy raz słyszę o takim przypadku jak Wasz,że na cycu i taki czas oczekiewania na pełną pieluchę.Mi raz też się robiły jak flaczki,ale dawałam cały czas,mimo,że się denerwował i na szczęście leci.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
przywitam się szybko póki mała śpi

Dziś byliśmy w pracy a potem przerejestrować autko

rano zaś pięknie udało mi się złapać siusiu Lili do woreczka i poniosłąm do badania
jutro odbiorę wyniki i pójdziemy do pediatry
oby się okazało że ona po prostu ma tak jak ja kiedy byłam mała bo też baardzo słabo przybierałam na wadze i do końca podstawówki byłam chuda jak patyk

teraz ponadrabiam
Mam nadzieję,że to nic takiego.
A ja nadal nie zrobiłam tego posiewua mam już 2skierowania,jedno od nefrologa+mocz na jakieś kryształki czy coś takiego.Niestety Kuba nie miał zrobionego usg nerek,dopiero muszę go zapisać.Mam nadzieję,że jest wszystko dobrze...

Cytat:
szkoda że w cycuszkach miarki nie ma i nie widać ile ten brzdąc wyciągnął sobie

no to rzeczywiście musi to czasem zabawnie wyglądać
ja cię nie chce straszyć ale kiedyś oglądałam taki program, gdzie facet tak też miał, że kupy nie umiał zrobić w ubraniu a miał tak od dziecka i do dorosłości mu zostało
i jak był w pracy a w garniturze w jakimś biurowcu pacował to jak mu się zachciało na dłużej do toalety to się za każdym razem do golasa z tego garniaka rozbierał
troszkę to mu czasu zajmowało

no to to już jest przegięcie żeby rodzice nic z tym nie robili jak dziecko sra w majtki
z tą miarką dobrze by było
I w tym programie on opowiadał,czy go kręcili jak to robiNie strasz...o nie....

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Cześć kobitki! Witam się na odchowalni chociaż pewnie już mało osób mnie kojarzy Małą udało się uśpić, w ciągu dnia a to rzadkość więc korzystam Ostatnie dni ostro nadrabiałam na telefonie poprzedni i bieżący wątek i udało się ogarnąć
Widzę że nie jestem sama z problemem małego przybierania na wadze dziecka. Moja przez pierwszy miesiąc osiągała 100g/tydz, przez kolejne 100 z niewielkim haczkiem. Nasza pani doktor nie kazała jeszcze dokarmiać. Mała przesypia sporo godzin w nocy i stwierdziła że widocznie się najada. Ale martwiłam się bo czasem Paulinka denerwuje się przy cycku. Myślałam że potrzebuje więcej pokarmu, że może opróżniła pierś... Nie mam jak tego sprawdzić, porządnego laktatora nie posiadam a ręcznie nie potrafię odciągnąć. Walczyłam o zwiększenie laktacji korzystając z Waszych rad, czyli herbatka, karmi, dużo płynów. Jakiejś super poprawy nie zauważyłam, szukałam kolejnych sposobów i znalazłam jeszcze to więc chciałam się z Wami podzielić: http://www.nokaut.pl/pozostale-leki-...anulki-4g.html (podobno polecane w poradniach laktacyjnych), mam wrażenie że się sprawdzają chociaż biorę krótko. Oprócz tego załatwiłam sobie laktator, na razie wybudzałam małą w nocy, chociaż po tych 5 godzinach.

Niegrzeczna może jeszcze nic straconego nie poddawaj się!
U mnie stres wywołują moi rodzice. Bez przerwy słyszę od mamy: dokarmiasz ją już? Przesłałam jej zdjęcie Małej a tego samego dnia ojciec dzwoni do mnie, mówi że jest w rossmannie i pyta jakie mm mi kupić Myślałam że ☠☠☠☠icy dostanę. "Bo Paulinka taka chuda na tym zdjęciu, schudła na pewno..." Powiedziałam że ostatni raz wysłałam im zdjęcie i niestety póki co nie odzywam się do nich bo każda rozmowa kończy się pouczaniem a nie chcę się dodatkowo stresować.
Mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać,
Miło popatrzeć jak Wasze dzieciaczki rosną w siłę Urocze fotki wrzucacie.
Kojarzymy,kojarzymy
Ciężko z takimi rodzicami,to musi być naprawdę wnerwiające
Dziś rozmawiałam ze szwagierką i jej koleżanka tak miała z córeczką,ale jej niczym nie dokarmiała mimo zaleceń lekarza.I dziś 4latka wygląda na zdrową,ale chudziutką.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:48   #1032
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można kupić w prezencie 1o-miesięcznej dziewczynce? Tak niezobowiązujaco na mikołajki, do 25-30 zł. Mamy się spotkać z nowymi sąsiadami na weekendzie i mają taką właśnie córeczkę a głupio tak iść z gołą ręką do dziecka.
My zawsze dostawaliśmy książeczki. Ewentualnie jakiś ciuszek - skarpeteczki, bodziak, śliniak.

Cytat:
Nam lekarka tak wyznaczyła wizytę. Więc chyba wie co robi. Minęło 6 tygodni od pierwszej.

My dziś nie spacer, a wycieczka samochodem - polarowe półśpiochy, takie grube buciko-skarpetki, body z długim, bluza polarowa albo ciepły sweterek, rękawiczki, czapka, szalik, kombinezon i do samochodu. Na dłuższe wyjście wózkiem byłby na pewno kocyk no i chyba już osłona na wózek. Ale z wózkiem nie pójdziemy bo z minuty na minutę sypie coraz bardziej. Aż się boję tej popołudniowej jazdy, bo zima na pewno znowu zaskoczyła drogowców
no właśnie więc nie wiem czy czasem ja źle nie zrozumiałam. No nic. ja mam wizytę na 8 stycznia.

Cytat:
A ja chora. Gardło i taki katar cieknący
Tantum verde, szłwia, sok malinowy... mam nadzieję, że pomogą
Zdrówka. Jeszcze miód i cytryna

Cytat:
jeeeeeeeeeeeeest kupa od razu pod kran musiałam z nią lecieć bo masakryczna była
Boże jak mi ulżylo

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
może to skok?
u mojej Basi tak się do tej pory objawiał...

trzymamy kciku za wyniki badań

brawo!

Witamy się z Baśką poweekendowo
mój potworek kończy dziś 11 tygodni!!!
tak szybko to zleciało, że szok!

najlepsze życzonka dla urodzeniowego rodzeństwa mojej niuni: Weroniki90 i LadyBeatty
Sto lat

Niegrzeczna a Ty odciągasz i z butli podajesz? Z cycunia w ogóle?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Lewek fotki rewelacja

Anusia ja wykupiłam pakiet 200 zdjęć i tyle im wysłałam. Można to zrobić przez net - ale mój komp jest tak powolny, że pewnie dużo by mnie to nerwów kosztowało. Ja nagrałam na płytkę i pocztą. Ale mozesz też wysłać pendrive - wszystko odsyłają.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-03, 21:50   #1033
Dearlie
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Próbuję Was nadrobić od godziny 16 i co już byłam bliska końca, to dopisywałyście kolejne strony. Sumiennie przeczytałam wszystko, lecz nie będę znowu cytowała, bo przyznaję się bez bicia, że nie mam sił na to.

Nadrobiłam maila... miło zobaczyć nowe twarze i kolejne śliczne maleństwa.

U nas kolejny kiepski dzień. Antek znowu prawie nie spał cały dzień, a teraz też już miałam 3 podejście z usypianiem go, bo cały czas się wybudza. Do tego jest niesamowicie marudny i płaczliwy. My wczoraj skończyliśmy 5 tydzień, więc może to jakiś lekko spóźniony skok? Poza tym w środę mamy usg bioderek, a w następny wtorek szczepiania.

No i niestety ja muszę napsioczyć na ZUS, który zablokował mi z konta 1000zł przed samymi świętami. Tzn. zrobił to ( w sumie chyba nie ZUS, a Urząd Skarbowy, bo oni podobno te sprawy oddają Skarbówce) 20 listopada, a ja dopiero dziś to zauważyłam. Najgorsze, że mój księgowy już jakiś czas temu podobno wyjaśnił sprawę pieniędzy, które ode mnie chcieli uzyskać, a mimo tego blokada środków wisi. Cholera mnie bierze, bo te pieniądze miały być na prezenty świąteczne, a nawet jak zapadnie decyzja o odblokowaniu tych pieniędzy, to nie wiadomo ile to wszystko potrwa.

Anesh życzę zdrówka! Rzeczywiście szałwia zatrzymuje laktację. Mi położna kazała ją pić, aby właśnie to zrobić. Osobiście nie byłam w stanie pić tego świństwa, więc nie wiem jak to w praktyce wygląda.

Niegrzeczna cieszę się bardzo z Waszej kupki! Wiem co to za horror, gdy jej nie ma! U nas co prawda najdłużej nie było 5 dni, ale już wtedy niesamowicie się stresowałam, więc nawet nie wyobrażam sobie przez co Ty przeszłaś!

Ooo i Antek znowu piszczy i ma wielkie oczy. To tyle sobie popisałam.
Stary 2012-12-03, 22:02   #1034
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Witam.

Dziewczyny jak dlugo planujecie karmic piersia?
Tak jak pierwszego - do roku.

Cytat:
anusiaaniaanusia synek śliczny. I jakie piękne oczy

Anesh życze szybkiego powrotu do zdrowia.

Muminku ciesze się, że u Was dobrze, Mała sie rozwija i to najważniejsze.

Dziewczyny mam pytanie - jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Bo Jasiu ma katarek i z jednej storny nie chce go jeszcze bardziej przeziębic, a z drugiej nie chce Go przegrzać. Dodam, że w pokoju w którym spi jest 21 stopni i skręcone ogrzewanie.
Pajac - sam i na to kocyk.
A rączki często ma zimne.

anusiaanusia jakie śliczny

Maggie nie smutaj się

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-03, 22:02   #1035
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja już nie wiem, co robić

Pisałam Wam o zielonych rozwolnieniowych kupach.
No i to minęło, a od niedawna.. tzn. od jakiś 4dni Mela robi kupę po każdym karmieniu!
Nie jest to jakaś duża kupa, jak wcześniej - wtedy była raz dziennie taka większa, tylko tak jakby purtnęła i nie wstrzymała.. Ma konsystencje normalną, kolor normalny.
Co robić???
Do pediatry, prywatnie, mogę iść dopiero w poniedziałek, a nasz pediatra na NFZ przyjmuje od 14grudnia dopiero. Jestem załamana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 22:14   #1036
katiem
Wtajemniczenie

A podajesz probiotyk?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-03, 22:15   #1037
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A to mój prawie 3 miesięczny syneczek
jakie oczyska

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

No i to minęło, a od niedawna.. tzn. od jakiś 4dni Mela robi kupę po każdym karmieniu!
Nie jest to jakaś duża kupa, jak wcześniej - wtedy była raz dziennie taka większa, tylko tak jakby purtnęła i nie wstrzymała.. Ma konsystencje normalną, kolor normalny.
Co robić???
Do pediatry, prywatnie, mogę iść dopiero w poniedziałek, a nasz pediatra na NFZ przyjmuje od 14grudnia dopiero. Jestem załamana
wszystko jest w porządku, dzieci mogą robić po każdym karmieniu kupsko na raty, zamiast jednej porządnej

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:34   #1038
colds
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko jest w porządku, dzieci mogą robić po każdym karmieniu kupsko na raty, zamiast jednej porządnej
Tylko, że no wcześniej tak nie było Przestraszyłam się

Cytat:
A podajesz probiotyk?
Nie.. A powinnam?
Stary 2012-12-03, 22:35   #1039
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Co robić???
Ale to normalne kochana!

Mój też ma takie kleksy w pieluszce za każdym razem. Przy bączkach lecą
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 22:39   #1040
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Tylko, że no wcześniej tak nie było Przestraszyłam się

Nie.. A powinnam?
powinnaś się cieszyć, że ma trawienie w tempie naprawdę jest ok

moja siostrzenica miała tak, że nawet nie dokończyła jeść z butli, a już było stęknięcie na kupę

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:55   #1041
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczór
jestem padnięta..wróciłam własnie od Asiuulki, nie ma to jak babskie spotkanie
Cytat:
Lecę nadrabiać.
ale jesteś śliczna wow, wow , wow!!
Cytat:
oj znam ten ból aż za dobrze
nie poddawaj się
najpierw Igunię do cyśka przystawiaj a potem pracuj nad tym cycuszkiem laktatorem minimum 10 minut
w nocy co dwie trzy godziny przystawiaj i potem jak wyżej
mi to bardzo pomaga zwłaszcza te nocne odciąganie
pierwszej nocy przez te 10 minut odciągałam po karmieniu 20 ml
wczoraj już z jednego cycuszka 40 a z drugiego po kolejnym karmieniu 60 ml
jest to męczace i uciążliwe ale działa u mnie
wiem Lidziu, staram sie jak mogę
dziś wieczorem już było lepiej
Cytat:
Ja z jedej piersi ściągne max 100, trzymam kciuki, żeby było ok
dziękuje kochana

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Co Ty opowiadzasz?jeszcze niedawno pisałaś,że dzielić się nim możesz,mam nadzieję,że to tylko chwilowe
wiem właśnie i dlatego mnie to tak boli .. chyba za wcześnie sie pochwaliłam
Cytat:
Niegrzeczna a Ty odciągasz i z butli podajesz? Z cycunia w ogóle?
w dzień z butli moje odciągnięte mleczko bo przynajmniej wiem ile wypije, a w nocy cycek
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Niegrzeczna cieszę się bardzo z Waszej kupki! Wiem co to za horror, gdy jej nie ma! U nas co prawda najdłużej nie było 5 dni, ale już wtedy niesamowicie się stresowałam, więc nawet nie wyobrażam sobie przez co Ty przeszłaś!
oj tyle co sobie napsułam nerwów przez tą kupę swoją drogą ciekawe czy teraz zacznie robic regularnie..

idę spać , dobranoc do jutra

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:57   #1042
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy na kontroli bioderek. Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Mamy dalej podwójnie pieluszkować, kontrola za 6 tygodni. Ale idzie ku dobremu
A długo już pieluszkujesz?bo my też i w piątek idziemy sprawdzić.A robili jej usg,czy tylko tak na oko?

Cytat:
Jeszcze ząb mnie zaczął boleć
uuuu...biedna

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
http://gwizdek24.se.pl/inne/dramat-b...rz_293122.html

hehe,tak was dzis podczytuje i mysle ze mala miala 9.11 sie urodzic a ma juz 3 msc,powoli bierze sie za obracanie a dzis slysalam pierwsze guuu i sie poryczałam ...nie moge czasem uwierzyc ze ona juz tyle z nami jest.Przez te 2,5 msc jezdzilam codziennie do szpitala ale to jakos bylo inaczej,teraz mam wrazenie ze dopiero co ją urodzilam i przyszlysmy do domu....
aż łzy mi napłynęły do oczu,jakoś się wzruszyłam.Bardzo się cieszępokażesz nam Małą?

Cytat:
A właśnie - jak będziemy sobie plażować, to jeśli będę miała słonego i opiaszczonego cyca, to wystarczy go opłukać wodą z butelki czy trzeba go
myć...?
chyba myć.Ja na plaży,kiedy karmiłam piersią Jurka,kładłam się na brzuchu tak,by nie opiaszczyć cycków.Teraz też nie wyobrażam sobie leżeć na brzuchu,bo to niewygodne i z uciskanych piersi może się zrobić zastój.

Cytat:
Lecę nadrabiać.
wow-modelka z Ciebie!a w Filipie znowu się rozkochałam

Cytat:
body krótki rękaw+półśpichy.Jak śpi ze mną to przykrywam go moją kołdrą,a w łóżeczku dwoma kocykami.Jak ma body długi rękaw to jest spocony.

Cytat:
Jakieś bajki,albo bluzeczkę?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za maila. Wrzuciłam dwie foty z obiecanej sesji Więcej może jutro, bo padam już na twarz i lecę do wanny i spać. Dobranoc!
widać profesjonalną rękęchcę więcej!cudnie wyglądacie.

Cytat:
Anusia ja wykupiłam pakiet 200 zdjęć i tyle im wysłałam. Można to zrobić przez net - ale mój komp jest tak powolny, że pewnie dużo by mnie to nerwów kosztowało. Ja nagrałam na płytkę i pocztą. Ale mozesz też wysłać pendrive - wszystko odsyłają.
Dobrze Kasiu,że piszesz,bo ja też tego nie ogarnęłam jeszcze
A fotki mówisz,że zadowolona jesteś..to też wyślę.A długo czekałaś na realizację?
Biedny Pawełek,musiało go bardzo boleć.

Cytat:

Co robić???
Takie plamienia mogą być przy każdym karmieniu na pewno piersią,nie wiem jak to się ma do mm.U nas też tak bywa,np.dziś były 3większe i 2x plamki a bąków co nie miara

Miło poznać nowe twarze.A Iwa844 nie ma maila,też chcę ją poznać.

Bafi,anusiaaniaanusia słodkie dzieciaczki
Coco super wyglądasz i Leoś cudny,wiem,powtarzam się

Najlepszego dla Antosia Dearlie,Basi Filusi,Mikołaja LadyBeaty,Jasia Weci i Nataniela Luci i dla naszych wszystkich słodkich maluchów!!!!

Dobrej nocy

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-03 o 23:08
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 23:25   #1043
colds
Zakorzenienie

Cytat:
powinnaś się cieszyć, że ma trawienie w tempie naprawdę jest ok

moja siostrzenica miała tak, że nawet nie dokończyła jeść z butli, a już było stęknięcie na kupę
A to, że wcześniej robiła tylko jedną kupę dziennie, a teraz tak dużo to normalne, ta?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, przyzwyczaiłam się do konkretów

No właśnie!
Zawsze robiłam w nocy tak, tj. o tej 24, że dałam Jej butlę, zmieniłam pieluchę i dalej butla. A teraz.. Szkoda słów. Musi całą butlę zjeść, bo inaczej to dwa razy musiałabym zmieniać

Nawet nie wiecie jak się bałam Bałam się, że Melci zwieracz zepsułam kleikiem Nie pytajcie, nie wiem skąd mi się to wzięło

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Jeszcze się upewnie, ostatni raz!, czy aby te kupusie, bo kupskami tego nazwać nie można, to normalne przy karmieniu mm?
Stary 2012-12-04, 04:53   #1044
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry my już się bawimy ... noc dość spokojna wczoraj o 18 butla i o 2 powtórka o 5 obudził Duśkę zatkany nosek bo o 2 nie sopelkowałam jej ehh mam nadzieje że on szybko minie bo mała pospałaby jeszcze a tak wybudzona ..

Mamuśki wszystkie śliczniutkie jesteście i cudnie Was widzieć
a nasze dzieciaczki są rewelacyjne tyle miłości w nich ehh się popłakałam normalnie ...

Cytat:

Iwa myślę że może jakąś książeczkę do oglądania ??

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Konczidzięki za zrozumienie. Moja mama niestety uważa że niemal wszystko co robię jest złe. Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie wspierała...

ehh przykre to jest ale Ty będziesz wspaniałą mamą zobaczysz ja już to widzę

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

cudne foty
dziewczyny wszystkie fotki są śliczne

nie mam planu na dzisiaj ... oby było cieplej niż wczoraj
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 07:48   #1045
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A długo już pieluszkujesz?bo my też i w piątek idziemy sprawdzić.A robili jej usg,czy tylko tak na oko?

Jakieś bajki,albo bluzeczkę?

Miło poznać nowe twarze.A Iwa844 nie ma maila,też chcę ją poznać.
Pieluszkuję od kiedy skończyła 6 tygodni (teraz ma 12) i kolejne 6 tygodni pieluszkowania przed nami. Było usg

Też bym Was chętnie poznała, ale że jestem krótko to nawet nie śmiałam się przypominać

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Iwa myślę że może jakąś książeczkę do oglądania ??
To chyba faktycznie będzie najlepszy pomysł dzięki Dziewczyny
Stary 2012-12-04, 07:50   #1046
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej
Niewyspałam sie bo mały nie lubi spać chyba sam.
Walnełam go do jego łóżeczka o 23, miałam go nakarmić jeszcze co by pospał do 5 chociaż, ale był taki zmeczony że aż jęczał jak chciałam go wybudzić. No to sie zlitowałam i nie ruszałam. W tym łózeczku ciągle coś brzęczał przy każdym przeciągnięciu sie.
O 2 do 5 przy cycu bo usypiał przy tym, a o 5 go nakarmiliśmy i tż wziął go do siebie żebym mogła pospać to podobno sie mu wiercił cały czas ale troche spał.
No a o 8 słyszałam jak popłakiwał i nawet smoczek TŻtowi wypluwał, więc wzięłam Alana do siebie, cycusia dałam i teraz spi
Chyba z mamusią w łňżku lubi spać ja tez z nim lubie bo mam go na oku

Sie rozpisałam

Widziałam nowe twarze i dzieciaczki na mailu - śliczniutkie zdjęcia i mamusie i dzidziusie na nich
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:15   #1047
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

My od 7 na nogach. Zwykle mały śpi do 9. A dziś tak wcześnie wstał. Dziś mam ambitny plan. Musze przenieść Bartoszka ze spaniem do łóżeczka. Dotychczas sypiał w leżaczku Tiny Love, ale niedługo nie będzie się w niego mieścił. Tam mu się najlepiej śpi, bo jest tak przytulnie. Ale napewno nie jest to miejsce w którym dziecko powinno spać.

Chciałam się też pochwalić, że waże już 2 kilo mniej niż w momencie kiedy zaszłam w ciąże. Jakoś spadło mi już 22 kilo Nawet nie wiem jak to zrobiłam.

Idę pooglądam te laski na meilu. Zmotywuje się dodatkowo

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Takie śliczniutkie mamuśki to dzieciaczki jeszcze piękniejsze. Same laseczki

Ide zrobić pyzy z miesem, jakoś mi się zachciało takich domowych
Stary 2012-12-04, 08:22   #1048
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj! Boze ale wy pędzicie!!!! ja to nie wiem jak wy czasna wizaz znajdujecie hahahaha ... ja niestetyty dziecko nauczyłam wszystkiego co złe czyli ciągle chce byc noszony na rekach najlepiej przez mamunie, przed spaniem chce byc bujany a usypia na rekach u mnie do klatki przytulony... i u nikogo innego usnac nie chce mama ma uspic i juz!!! Na szczescie umie polezec w lezaczku pare minutek sam albo w łózeczku pod karuzelką albo na macie ale jak mu sie zniudzi to chce na recxe beczy w histerie wpada... nauczyłam go równiez ze mópj cycek to smoczek i np jak sie w nocy budzi to sie sam nie umie uspokoic tylko cycka szuka i sasm se znajduje przysysasa sie uspokaja i idzie spac dalej nie umie smoczka ssac chciał by zasysa go ale go na wymioty ciagnie a to jest naprawde malenki smok... bede miała jazdy widze z nim.. bo od wczoraj uczymy sie spac w dzien w łózeczku... no wczoraj padł w koncu i spal godzine ... ale uspokajanie nadal z lulaniem i juz i sam w łózeczku nie usnie trza go lulac na rekach boszeee... ale jak powiedziałam a to musze tera cały alfabet nie??

teraz moje dziecko w lezaku lezy i taaaakie baki puszcza ze szok!

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:38   #1049
Iwoncia81
Zakorzenienie

Kurde dowiedziałam sie wczoraj od męża że u nas w mieście ukradli 8 aut marki passat
W tym jeden stał pod naszym blokiem i to auto od naszego znajomego co mieszka dwie klatki dalej i pracuje razem z moim mężem.
Jestem w szoku bo jeszcze w ciąży jeździłam z nimi po te auto.
Kuźwa chodliwe strasznie te passaty i audi i bmw.
Dobrze że tż nie kupił żadnego z tych marek ale i tak jestem wystraszona tymi kradzieżami
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:38   #1050
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta waże teraz 58 kg, przed ciążą 54. Mam 174 cm wzrostu.

To mamy tyle samo wzrostu tylko ja 58 kg ważyłam przed ciążą a teraz mi brakuje do tej wagi 3 kg.

Cytat:

Chciałam się też pochwalić, że waże już 2 kilo mniej niż w momencie kiedy zaszłam w ciąże. Jakoś spadło mi już 22 kilo Nawet nie wiem jak to zrobiłam.

Jak Wy to robicie,ja chyba nigdy nie zrzucę tych 3 kg
Wiem że może to mało ale jest mi z tym zle

Dzień Doberek

Niunia zasnęła pół godziny temu więc skorzystałam z okazji i posprzątałam już sypialnie.

Jutro mam zamiar wybyć na cały dzień do koleżanki.

A popołudniu lecę do dentysty bo z bólem mnie przyjmą,ciekawe ile zębów mi się popsuło w ciąży

Byłam też wczoraj zrobić sobie morfologię sprawdzić czy anemia minęła bo po porodzie miałam.

A i zapomniałam się pochwalić mamy restaurację na chrzciny i cena 60 zł za osobę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości