|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziękujemy za komplementy. Oczka rzeczywiście ma dość duże - po tatusiu
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37946287] ale fajnie.mój tak jeszcze nie potrafi sie na przedramionkach dzwignac ![]() Ja mu troszkę pomagam ![]() Jak najdłużej, będę zadowolona jak uda mi się co najmniej pół roku. Teraz mój Bartoszek coraz więcej się bawi, więc czasu wolnego przybywa ![]() Cytat:
Idziemy już spać, dobranoc ![]()
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-12-03 o 20:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
działa bardzo dobrze cążek już dawno w ręku nie miałam [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37949885]wywnioskowałam ze nie bardzo uznają bo jak zasugerowałam skok to nic nie powiedziała tylko się uśmiechnęła ![]() ja usuwam drewnianymi patyczkami a potem wycinam ale moja siostra mi ostatnio polegała jakie specjalny płyn do skórek sally hansen.mowila ze super jest[/QUOTE] no właśnie mam go i jest dobry Cytat:
![]() uuuuu piękna jesteś naprawdę jeszcze dzidziolka poprosimy wyraźniej bo an tym jednym słabo widać ![]() Cytat:
twoje słowa wielokrotnie dodawały mi otuchy, więc mam nadzieję, że i mi się udało troszkę pocieszyć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co można kupić w prezencie 1o-miesięcznej dziewczynce? Tak niezobowiązujaco na mikołajki, do 25-30 zł. Mamy się spotkać z nowymi sąsiadami na weekendzie i mają taką właśnie córeczkę a głupio tak iść z gołą ręką do dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Konto usunięte
|
no własnie.przeszperałam troche internet w poszukiwaniu odp ale nic konkretnego nie znalazłam
![]() ![]() afternoon laska a skoro jestesmy w temacie zywienia to polecam tą ksiązke http://www.mamania.pl/ksiazki/bobas-lubi-wybor,15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
a na dziś dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
Hej ho
![]() Dzieci śpią to wpadam. Cisza w tej chacie....błogo ![]() Widziałam na mailu nowe twarze 3 pięknych brunetek i ich dzieciaczki ![]() ![]() Paweł miał iść jutro do żłobka, ale szalał u babci i rozciął sobie wargę zębami. Zobaczymy w nocy i rano jak będzie....ale ja już nie chce być sama z dwójką non stop ![]() To nadrabiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Rozeznanie
|
Lidka na początek 5 granulek 3 razy dziennie. Wyczytałam gdzieś w necie. Jak zauważysz poprawę, schodzisz sobie z tej dawki.
Bardzo chciałabym karmić piersią bo to sama przyjemność i jaka korzyść dla dziecka! ![]() Maggie dzięki za komplement, przekaże Paulince ![]() A propo czuprynek ale naszych. Jestem pod wrażeniem Twoich włosów. Rozjaśniasz a masz takie lśniące i zdrowo wyglądające. Jak o nie dbasz? Ja mam strasznie suche i zniszczone, zwłaszcza po ciąży. Też farbuję na blond. Pamiętam że masz problem z wypadaniem- mi pomógł szampon dove przeciw wypadaniu włosów. Konczidzięki za zrozumienie. Moja mama niestety uważa że niemal wszystko co robię jest złe. Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie wspierała... Anesh przepraszam za kłopot ![]() ![]()
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie za maila. Wrzuciłam dwie foty z obiecanej sesji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Wtajemniczenie
|
anesh a nie chciałabyś 22 kapsulek wit d+k, takich do wyciskania? dostalam w szpitalu a poniewaz Giulia jest na mm nie zuzyłam. jak cos to pisz, chetnie wysle. szkoda zeby sie zmarnowały
![]() Cytat:
afternoon śliczna mamuska z Ciebie ![]() ![]() Agnes Twoja córa ma czupryne jak moja, sliczna!! Choco cudny Leoś!! Lilka ale mi przypominasz znajoma ze studiów!! w pierwszej chwili myslalm ze to ona! Lewek ja tez chce takie foty ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-12-03 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Rozeznanie
|
Wrzucilam na maila foty Filipa
![]() Dziewczyny dzięki wielkie za komplementy, aż nie wiem jak sie odnaleźć ![]() Maggie buty kupione 2 sezony temu - Bershka albo Stradivarius, nie pamiętam już ![]() Marta waże teraz 58 kg, przed ciążą 54. Mam 174 cm wzrostu. Lewek zdjęcia oszałamiające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |||||||||
Zadomowienie
|
Siema z wieczora
![]() Nie mówiłam Wam wczoraj jak miałam iść do kościoła,akurat Kuba się przebudził po 3godzinach,zjadł trochę i walnął kupe.Przebrałam go i chciałam ciut nakarmić,co by nie płakał mężowi,ale nie chciał jeść.W ciągu 10min.na szybkiego odciągnęłam moim ręcznym laktatorem medela tylko 90ml,żeby trochę zjadł jak mnie nie będzie. I wracam po mszy,oni leżą na łóżku,zadowoleni,patrze mleko w butelce stoi jak postawiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() A kiedyś (przypomniało mi się)jak miał bodajże 2lata,podczas kąpieli zrobił i wyrzucił z wanny pod prysznic,bo mamy obok i nic nie powiedział.Ja później sięgam tam po miskę,patrze-co to jest?!a mamy ciemne płytki,więc nie widziałam tak dobrze i patrze,a w rogu leży jego bobek ![]() śliczny i kombinezon fajniutki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my szczepiliśmy 5w1 i kosztowało 100zł,szwagierka 6w1 i 180zł,spora różnica co? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja nadal nie zrobiłam tego posiewu ![]() Cytat:
![]() I w tym programie on opowiadał,czy go kręcili jak to robi ![]() Cytat:
![]() Ciężko z takimi rodzicami,to musi być naprawdę wnerwiające ![]() Dziś rozmawiałam ze szwagierką i jej koleżanka tak miała z córeczką,ale jej niczym nie dokarmiała mimo zaleceń lekarza.I dziś 4latka wygląda na zdrową,ale chudziutką.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niegrzeczna a Ty odciągasz i z butli podajesz? Z cycunia w ogóle? ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Lewek fotki rewelacja ![]() Anusia ja wykupiłam pakiet 200 zdjęć i tyle im wysłałam. Można to zrobić przez net - ale mój komp jest tak powolny, że pewnie dużo by mnie to nerwów kosztowało. Ja nagrałam na płytkę i pocztą. Ale mozesz też wysłać pendrive - wszystko odsyłają. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Próbuję Was nadrobić od godziny 16 i co już byłam bliska końca, to dopisywałyście kolejne strony. ![]() Nadrobiłam maila... miło zobaczyć nowe twarze i kolejne śliczne maleństwa. ![]() U nas kolejny kiepski dzień. Antek znowu prawie nie spał cały dzień, a teraz też już miałam 3 podejście z usypianiem go, bo cały czas się wybudza. Do tego jest niesamowicie marudny i płaczliwy. My wczoraj skończyliśmy 5 tydzień, więc może to jakiś lekko spóźniony skok? ![]() No i niestety ja muszę napsioczyć na ZUS, który zablokował mi z konta 1000zł przed samymi świętami. ![]() Anesh życzę zdrówka! Rzeczywiście szałwia zatrzymuje laktację. Mi położna kazała ją pić, aby właśnie to zrobić. Osobiście nie byłam w stanie pić tego świństwa, więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. ![]() Niegrzeczna cieszę się bardzo z Waszej kupki! Wiem co to za horror, gdy jej nie ma! U nas co prawda najdłużej nie było 5 dni, ale już wtedy niesamowicie się stresowałam, więc nawet nie wyobrażam sobie przez co Ty przeszłaś! Ooo i Antek znowu piszczy i ma wielkie oczy. To tyle sobie popisałam. ![]()
#1034 | |
Wtajemniczenie
|
Tak jak pierwszego - do roku.
Cytat:
A rączki często ma zimne. anusiaanusia jakie śliczny ![]() Maggie nie smutaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja już nie wiem, co robić
![]() Pisałam Wam o zielonych rozwolnieniowych kupach. No i to minęło, a od niedawna.. tzn. od jakiś 4dni Mela robi kupę po każdym karmieniu! Nie jest to jakaś duża kupa, jak wcześniej - wtedy była raz dziennie taka większa, tylko tak jakby purtnęła i nie wstrzymała.. Ma konsystencje normalną, kolor normalny. Co robić??? Do pediatry, prywatnie, mogę iść dopiero w poniedziałek, a nasz pediatra na NFZ przyjmuje od 14grudnia dopiero. Jestem załamana ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 |
Wtajemniczenie
|
A podajesz probiotyk?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
potworkowa
|
jakie oczyska
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie.. A powinnam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też ma takie kleksy w pieluszce za każdym razem. Przy bączkach lecą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() moja siostrzenica miała tak, że nawet nie dokończyła jeść z butli, a już było stęknięcie na kupę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||||
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() jestem padnięta..wróciłam własnie od Asiuulki, nie ma to jak babskie spotkanie ![]() ale jesteś śliczna ![]() Cytat:
![]() dziś wieczorem już było lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() w dzień z butli moje odciągnięte mleczko bo przynajmniej wiem ile wypije, a w nocy cycek ![]() Cytat:
![]() ![]() idę spać , dobranoc do jutra ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
uuuu...biedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow-modelka z Ciebie!a w Filipie znowu się rozkochałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A fotki mówisz,że zadowolona jesteś..to też wyślę.A długo czekałaś na realizację? Biedny Pawełek,musiało go bardzo boleć. Cytat:
![]() Miło poznać nowe twarze.A Iwa844 nie ma maila,też chcę ją poznać. Bafi,anusiaaniaanusia słodkie dzieciaczki ![]() Coco super wyglądasz i Leoś cudny,wiem,powtarzam się ![]() Najlepszego dla Antosia Dearlie,Basi Filusi,Mikołaja LadyBeaty,Jasia Weci i Nataniela Luci i dla naszych wszystkich słodkich maluchów!!!! Dobrej nocy
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-03 o 23:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie chce mi się wierzyć, przyzwyczaiłam się do konkretów ![]() No właśnie! Zawsze robiłam w nocy tak, tj. o tej 24, że dałam Jej butlę, zmieniłam pieluchę i dalej butla. A teraz.. Szkoda słów. Musi całą butlę zjeść, bo inaczej to dwa razy musiałabym zmieniać ![]() Nawet nie wiecie jak się bałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Jeszcze się upewnie, ostatni raz!, czy aby te kupusie, bo kupskami tego nazwać nie można, to normalne przy karmieniu mm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Mamuśki wszystkie śliczniutkie jesteście i cudnie Was widzieć ![]() a nasze dzieciaczki są rewelacyjne ![]() Cytat:
Iwa myślę że może jakąś książeczkę do oglądania ?? Cytat:
ehh przykre to jest ale Ty będziesz wspaniałą mamą zobaczysz ja już to widzę ![]() Cytat:
![]() dziewczyny wszystkie fotki są śliczne ![]() nie mam planu na dzisiaj ... oby było cieplej niż wczoraj ![]()
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym Was chętnie poznała, ale że jestem krótko to nawet nie śmiałam się przypominać ![]() ![]() To chyba faktycznie będzie najlepszy pomysł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niewyspałam sie bo mały nie lubi spać chyba sam. Walnełam go do jego łóżeczka o 23, miałam go nakarmić jeszcze co by pospał do 5 chociaż, ale był taki zmeczony że aż jęczał jak chciałam go wybudzić. No to sie zlitowałam i nie ruszałam. W tym łózeczku ciągle coś brzęczał przy każdym przeciągnięciu sie. O 2 do 5 przy cycu bo usypiał przy tym, a o 5 go nakarmiliśmy i tż wziął go do siebie żebym mogła pospać to podobno sie mu wiercił cały czas ale troche spał. No a o 8 słyszałam jak popłakiwał i nawet smoczek TŻtowi wypluwał, więc wzięłam Alana do siebie, cycusia dałam i teraz spi ![]() Chyba z mamusią w łňżku lubi spać ![]() ![]() Sie rozpisałam ![]() Widziałam nowe twarze i dzieciaczki na mailu - śliczniutkie zdjęcia i mamusie i dzidziusie na nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Rozeznanie
|
My od 7 na nogach. Zwykle mały śpi do 9. A dziś tak wcześnie wstał. Dziś mam ambitny plan. Musze przenieść Bartoszka ze spaniem do łóżeczka. Dotychczas sypiał w leżaczku Tiny Love, ale niedługo nie będzie się w niego mieścił. Tam mu się najlepiej śpi, bo jest tak przytulnie. Ale napewno nie jest to miejsce w którym dziecko powinno spać.
Chciałam się też pochwalić, że waże już 2 kilo mniej niż w momencie kiedy zaszłam w ciąże. Jakoś spadło mi już 22 kilo ![]() Idę pooglądam te laski na meilu. Zmotywuje się dodatkowo ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Takie śliczniutkie mamuśki to dzieciaczki jeszcze piękniejsze. Same laseczki ![]() Ide zrobić pyzy z miesem, jakoś mi się zachciało takich domowych ![]()
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Haj! Boze ale wy pędzicie!!!! ja to nie wiem jak wy czasna wizaz znajdujecie hahahaha ... ja niestetyty dziecko nauczyłam wszystkiego co złe czyli ciągle chce byc noszony na rekach najlepiej przez mamunie, przed spaniem chce byc bujany a usypia na rekach u mnie do klatki przytulony... i u nikogo innego usnac nie chce mama ma uspic i juz!!! Na szczescie umie polezec w lezaczku pare minutek sam albo w łózeczku pod karuzelką albo na macie ale jak mu sie zniudzi to chce na recxe beczy w histerie wpada... nauczyłam go równiez ze mópj cycek to smoczek i np jak sie w nocy budzi to sie sam nie umie uspokoic tylko cycka szuka i sasm se znajduje przysysasa sie uspokaja i idzie spac dalej
![]() teraz moje dziecko w lezaku lezy i taaaakie baki puszcza ze szok! |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Kurde dowiedziałam sie wczoraj od męża że u nas w mieście ukradli 8 aut marki passat
![]() W tym jeden stał pod naszym blokiem i to auto od naszego znajomego co mieszka dwie klatki dalej i pracuje razem z moim mężem. Jestem w szoku bo jeszcze w ciąży jeździłam z nimi po te auto. Kuźwa chodliwe strasznie te passaty i audi i bmw. Dobrze że tż nie kupił żadnego z tych marek ale i tak jestem wystraszona tymi kradzieżami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
To mamy tyle samo wzrostu tylko ja 58 kg ważyłam przed ciążą a teraz mi brakuje do tej wagi 3 kg. Cytat:
Jak Wy to robicie,ja chyba nigdy nie zrzucę tych 3 kg ![]() Wiem że może to mało ale jest mi z tym zle ![]() Dzień Doberek ![]() Niunia zasnęła pół godziny temu więc skorzystałam z okazji i posprzątałam już sypialnie. Jutro mam zamiar wybyć na cały dzień do koleżanki. ![]() A popołudniu lecę do dentysty bo z bólem mnie przyjmą,ciekawe ile zębów mi się popsuło w ciąży ![]() Byłam też wczoraj zrobić sobie morfologię sprawdzić czy anemia minęła bo po porodzie miałam. A i zapomniałam się pochwalić mamy restaurację na chrzciny i cena 60 zł za osobę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.