|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#3782 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
dzieki, ja jestem natomiast pod wrazeniem, ze on czyscioch, bo mamusia taka nie byla. Moja mama musiala mi rzeczy na przebranie do przedszkola nosic i nigdy nie zapomne jak na mnie nakrzyczala, bo ja po raz enty musialam sie przebrac, gdyz wylalam kompot na sukienke. A to byly ciezkie czay, proszki nie takie jak teraz, rzeczy dziecko tez malo mialo.
|
|
#3783 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Wiecie ja to pamietam jak pierwszy raz jadłam biała czekolade(przywieziona gdzies z daleka, nie wiedzielismy z bratem co to jest )czy banana-to były takie rarytasy wtedy dla nas!Sico-a gdzie Ty sie podziałas? Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-03 o 23:05 |
||
|
|
|
#3784 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także jeśli wszędzie jest podobnie to już nie masz dylematu czy kupić ![]() Cytat:
właśnie pożeram kolację kanapeczki i sałateczka warzywna ależ ja lubię jeć o tej porze! od zawsze tak mam! wiem, że niezdrowe to, ale tak mi wtedy wszystko smakuje i potrafię dużo zjeść wtedy... po tacie, on ma tak samo... mama tylko kręci głową jak nas tak widzi ![]() i mój też czyścioch już od dawna sam wyrzuca pieluchę do kosza, nawet się wkurza, jak to ja ją biorę, a teraz jak gdzieś paproszek jakiś znajdzie to też leci. A dziś rano psikałam okna sztucznym śniegiem, musiałam najpierw powyłamywać te szablony, to biedny brał po jednym kawalątku tych śmieci i leciał z pokoju do kuchni wyrzucić do kosza trochę się nalatał
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-03 o 23:11 |
|||
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie duże (cudne fryzurki maja
)Cytat:
Marzenka jesli o pracy mojej piszesz to Sarenka podobnie jak Emisia Żanety brudasek mały, też wyjada makaron z rajtek i okruchy z koca na kanapie (jeśli psy nie dopadną tego wcześniej )
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
raz zjada z podłogi, jak jej coś spadnie, dzieli się z psem... a z drugiej strony prosi o nawilżane chusteczki i meble czyści
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Carmela nie oglądałam z bliska tego Dzwoneczka. Nie pomogę. Patrzylam tylko na cenę. DDewik nie mam w okolicy nikogo wiecej. No ale mam auto więc zawsze mozna do niej pojechać. Marinko trzymaj sie kochana Eveewe co u Was? Jak sie czujesz ? |
|
|
|
#3788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście tylko rano sypał i dało się normalnie na spacer pójść Czy mogę spytać, gdzie mieszkasz mniej więcej? Jaka dzielnica/okolica?2. O masz Oby to były tylko zęby, które na dodatek raz dwa wyjdą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tymek mi za to podłogi myje, jak coś skapnie ![]() Jak nie skapnie, to też czasem bierze pieluchę czy ścierkę z kuchni i "czyści". Bo w zeszłym tygodniu jak tak robiłam i podchwycił. No i na tej samej zasadzie kurze ze mną wyciera Ale oprócz tego to tez brudasek Tzn. nie tyle brudasek, ile zwyczajne dziecko. Jak mu coś chlapnie na ubranko, to ma to w nosie z reguły. Buzia umorusane też nie przeszkadza. Natomiast jak się rączka ubrudzi, to od razu ją wyciąga, żeby mu wytrzeć ![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Mój mąż właśnie wyszedł do pracy (tak, tak, nie mylić z PRZYSZEDŁ ), ja uspokoiłam Tymka, którego to wychodzenie obudziło i chyba pójdę spać... Ale jakaś poddenerwowana jestem. Od kilku dni gdzieś w bloku płacze dziecko w nocy. Płacze przepotwornie. To krzyk, wrzask, ale taki naprawdę rozdzierający serce, jakby je ktoś ze skóry obdzierał. Tymek nigdy tak nie płakał, dlatego nie wyobrażam sobie, co temu dziecku dolega. I krzyczy tak godzinami. Nikt go nie uspokaja Przeraża mnie myśl, że jest tam samo, bo np. rodzice biorą je na przeczekanie I nie mogę się jakoś uspokoić... Mam nadzieję, ze jednak z nim są...
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek.
A moje dziecko nie sprzata, wiecie czemu? Bo nie ma wzoru do nasladowania Czy ja juz pisalam ze mamy juz 3 trojki? Wychodzily na raz, ale nie daly tak popalic jak ta ostatnia, ktora sie przebija i wyjsc nie moze. Carmela Sarenka ma cymbalki z litlle tikes? Bo myslalam o nich na prezent choinkowy dla Dominika ale nie wiem czy warto? Kruszon gra? Bella fajne te Twoje panienki. Oliweczko fajnie, ze juz jestescie w domku. Milego dnia Kochane. Tesknie ale cierpie na brak czasu i chroniczne niezorganizowanie.
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() ale mam pięknie w domku wczoraj, głównie w nocy, dekorowałam mieszkanie zimowo-świątecznie, a teraz jak jasno to wszystko tak ładnie wygląda za oknem śnieg, na oknach sztuczny śnieg, nastrój jest w tle świąteczno-zimowa muzyka lubię ten stan ![]() dziś idziemy już na spacer krótki, będzie test spodni zimowych, jeszcze mu nie zakładałam tych grubych ![]() i ciekawe czy tą wielką czapkę da sobie założyć
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- maaaaaaaasa sniegu u nas a kinga kaszle. poslalam ja jednak do zlobka bo nic poza kaszlem nie ma a na to nie dostane zwolnienia przeciez. zasnela mi w samochodzie bo obudzila sie o 6 i buszowala ze mna w kuchni. |
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
śnieg jest za szybko wczoraj się ucieszyłam, że nas ta "przyjemność" omija szerokim łukiem. za to dziecko zachwycone. nie mogłam jej z parapetu ściągnąć. stała, patrzała i się nadziwić nie mogła, że jest "hu, hu, ha" (od piosenki "hu, hu, ha nasza zima zła" ). póki co (i na szczęście!) już nie sypie, więc ciekawe czy trochę tego śniegu wytrzyma do Hankowego spaceru ![]() moje dziecko też z tych co to lubią sprzątać. bierze ściereczkę i wyciera kurze, miotełkę i zamiata podłogę, wynosi swoje pampersy brudne do śmietnika (na szczęście faza, że wszystko co wpadnie w ręce ląduje w koszu już za nami ). ale buźka brudna po jedzonku nie przeszkadza. tak samo upaćkane ubranie ![]() Brumku myślę, że jest tak jak monia pisała. najpewniej dziecko ma kolki, albo już ząbkuje. Ty nie doświadczyłaś takich płaczów we wczesnym niemowlęctwie u Tymka . ale uwierz, że dziecko malutkie potrafi tak strasznie płakać, aż krzyczeć mimo tego, że od kilku godzin mama z tatą nie wypuszczają go z rąk. moja Hania miała tak właśnie. budziła się np. o 2 w nocy i do 5 był płacz. wrzask. nie można było tego ukoić, uciszyć. tak jak zaczynała nagle, tak samo nagle kończyła. po kilku godzinach. moi sąsiedzi pewnie też myśleli, że dziecko bierzemy "na przeczekanie".... nigdy nie zapomnę pierwszej nocy Hani w domu. właśnie nagle zaczęła tak przeraźliwie płakać o 2 w nocy. ja razem z nią. nie wiedziałam co mam robić...a o 5 rano do mamy dzwoniłam czy mam z dzieckiem do szpitala wrócić... a małą miałam cały czas na rękach! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-12-04 o 09:34 |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam też takie extra drewniane- niestety dźwięk miały dziwny.
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/little-tikes-organ...808112172.html Ale może faktycznie poczekam... a teraz kupię skoczka tootiny :P
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupiłam własnie tych cymbałek z tymi klawiszami do wciskania paluszkami, w arce noego mamy pianinko i to wystarczy, chciałam zwykłe cymbałki. |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej u nas oki. mala w zlobku zadowolona, w czwartek maja mikolaja, u mnie dolszy nudnosci z rana i muszebiegiem kromke chleba zjesc, zeby mi nie bylo niedobrze caly dzien. W pracy mega duzo pracy, ale pocieszam sie ze od pon laba. Wczoraj myslalam ze wysiade juz, ale zaciskam zeby i wiem ze wtrwam. Za tydzien o 12 wizyta jzu sie nie moge doczekac. Przepraszam, ze mnie malo i znow wybiorczo, niedlugo powroce, bo teraz nie mam sil na wizaz.
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień pod tytułem : breja za oknem a mi się nic nie chce...
![]() ani to śnieg, ani błoto dziękuję za uwagę
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Prosimy o kciuki, za niecałą godzinę szczepienie.
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam Wam pokazać jaki fajny drewniany garaż znalazłam:
http://bebito.pl/product-pol-6815-Dr...cesoriami.html http://bebito.pl/product-pol-6859-Ze...ywa-w-ZOO.html http://bebito.pl/product-pol-6819-Ze...cesoriami.html
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
te garaze maja w przedszkolu artura. są super! a skoro bawia sie w rpzedszkolu to i wytrzymale musza byc
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
marzenko
![]() ja też o kciuki proszę . my się szczepimy po południu
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena, Pieleszka
![]() My mamy szczepienie w piątek o 18.30.. tyle, że Szymon już śpi o takiej godzinie i nie wiem jak to będzie.
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pieleszka, Marzenka kciukasy. Na co szczepicie? MMR? ![]() Audrey zdrówka dla Helutki . ![]() Evve dasz radę, jeszcze pare dni. Jak sobie przypomnę moje mdłości.. nie dałam rady pracować, funkcjonować, po tygodniu poszłam na zwolnienie. , leżałam na biurku głową przed lapkiem, wszyscy na mnie dziwnie spoglądali.. Justynaa ja wyszłam na chwilę dziś na dwór śmieci wynieść i psa nakarmić, od 3 dni świeżego powietrza nie wdychałam. Ja nie chcę zimy, ! smali po policzkach, wieje, i śniegu dość gruba warstwa u nas. Jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie pediatra zapytać jak się Sara czuje i jak wyszły wyniki moczu. Byliśmy u niej pierwszy raz dopiero na wizycie, no a wcześniej w maju w szpitalu była naszym opiekunem. No szok.
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też muszę Zuz
miałam nawet na ten tydzień ją umawiać, ale kaszle i ma zielone gluty i tak co trochę coś od kuby łapie. Nie wiem kiedy ją zaszczepię...
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
za szczepieniawróciliśmy ze spaceru ![]() w sumie to pierwszy zimowy spacer, zeszły rok się nie liczy ![]() ale nie był jakoś szczególnie zachwycony śniegiem... może jakby pruszyło to bardziej
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-12-04 o 11:58 |
|
|
|
#3807 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja czytam, czytam, ale nie mam jak odpisać, bo albo wiadomości przedawnione już, albo wena mnie opuszcza, albo Emil przychodzi i domaga się Lady Gagi. Normalnie, żadna kobieta nie zrobiłą na nim takiego wrażenia jak Lady Gaga. ![]() a u nas jest ok. młodemu przeziębienie przechodzi, humorki tez odchodzą w zapomnienie. a wczoraj odkryłam, że Emil lubi (ba! nawet musi być) tarmoszenie. i tak tarmosze go na wszystkie strony i on ma taką radochę i z takim ognikiem patrzy jakby wygrał milion w totka mówicie o bałaganieniu. u nas to na porządku dziennym, ale szuflady, szafki, lodówkę - domyka, pieluchę wyrzuca do śmieci i inne papierki. okruszki wyjada z każdego miejsca. któregoś dnia utknął pod łózeczkiem, bo próbował wyciagnąć spod niego okruszek wielkości pinezki . brudna buzia, ubranko to absolutnie żadny problem, ale jak ma coś na rękach to je otrzpuje, a jak z nosa leci to wyciera standardowo rękawem.
|
|||
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela Twoja Saren już całkowicie ma zdrowe nerki? nie ma poszerzonych miedniczek czy innych nieprawidłowości?
Robię dzisiaj na obiad filet z dorsza w cieście francuskim, coś a la piersi brumkowe. Ciekawe co z tego mi wyjdzie A wczoraj zamiast ziemniaków do obiadu były kulki ziemniaczane, fajna alternatywa
|
#3809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marzenko, Pielszko (a w zasadzie Haniu i Haniu ) - ![]() Cytat:
Cytat:
Wcześniej nigdy mnie to nie ruszało, przyszło razem z porodem ![]() Ale ten płacz to jest taki dziwny, taki wrzeszczący i straszny, ze nawet się zastanawiał, czy to na pewno ludzkie odgłosy Aż trudno uwierzyc, ze z płucek dziecka może taki wielki krzyk wyjść...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie się Scio podziała znowu
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze miec w domu zamkniety smietnik bo wyciaga z niego rozne rzeczy (np. twierdzi ze ma AM i wyciaga jakies stare opakowanie jogurta puste...
). ale skubana umie sobie juz ta szafke sama otworzyc i wyrzuca pampersy, potrafi cos spowrotem odniesc, wejsc na krzesło/szuflade by byc wyzej i cos dosiegnac. najbardziej mnie rozbawia jak idzie do ldowki, otrzyma jogurt i czeka na lyzeczke. dostanie i leci do pokoju z glosmym TATA AMMMM! bo tata ja karmi w krzeselku (a wlasciwie uwaza by nie zrzucila jogurta na podloge bo karmi sie sama)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

i ma gorączkę - nie wiadomo, czy od zębów, czy przez choróbsko. Mam nadzieję, że szybko uda nam się pokonać zarazę 
picie to picie i tyle 

)czy banana-to były takie rarytasy wtedy dla nas!
ależ ja lubię jeć o tej porze!
od zawsze tak mam! wiem, że niezdrowe to, ale tak mi wtedy wszystko smakuje i potrafię dużo zjeść wtedy... po tacie, on ma tak samo... mama tylko kręci głową jak nas tak widzi
)
zębole

Oby to były tylko zęby, które na dodatek raz dwa wyjdą 
i tak co trochę coś od kuby łapie. Nie wiem kiedy ją zaszczepię...

). ale skubana umie sobie juz ta szafke sama otworzyc i wyrzuca pampersy, potrafi cos spowrotem odniesc, wejsc na krzesło/szuflade by byc wyzej i cos dosiegnac. najbardziej mnie rozbawia jak idzie do ldowki, otrzyma jogurt i czeka na lyzeczke. dostanie i leci do pokoju z glosmym TATA AMMMM! bo tata ja karmi w krzeselku (a wlasciwie uwaza by nie zrzucila jogurta na podloge bo karmi sie sama)