|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Cytat:
![]() Natomiast fakt faktem, przed erą kapsułkowca wydawało mi się, że wszystkie kapsułki są identyczne, kawa jest niedobra i tylko kawa z dobrego ciśnieniowego jest coś warta. Ale po wglębieniu się w temat okazało się, że i kapsułkowce są rózne, i kapsułki są różne, i kawy są różne i to naprawdę nie jest wszystko jedno czy ktoś ma Tchibo, Dolce Gusto czy Nespresso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
PIP.
|
Cytat:
![]() te kawy sa rozne, a porownywanie kapsulek do kawy rozpuszczalnej to juz w ogole dziwne jest ![]() kapsulkowy najbardziej przypomina te ekspresy cisnieniowe bez mlynka - do ktorych sie daje juz mielona kawe. to tez jest ekspres cisnieniowy ![]() ![]() minusem kapsulek jest to, ze nie mozna jak w ekspresie z mlynkiem sobie na swiezo kawy zmielic i nie mozna sobie wybrac dowolnej kawy na swiecie - jestesmy skazani na to, co jest w kapsulkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;37956501]Ja rozpuszczalnej nie pijam, parszywa jest w smaku i zapachu
![]() Wzięłam same ziarniste z różnych rejonów świata, pominęłam afrykańskie (za bardzo kwaśne) i takie o aromatach kwiatowo-owocowych (bo kupowałam je z myślą o TŻ-kawoszu ![]() My również mamy Bialetti (Musa). Jest piękna, praktyczna, łatwa w utrzymaniu w czystości i chyba niezniszczalna. Kawa z niej jest mocna, tygrysia, kremowa i bardzo aromatyczna ![]() ![]() Fajne kawy kupiłaś ![]() ![]() Tez mam Bialetti Musa ![]() ![]() Hmm... co do ekspresów to ja mam swoje zdanie ![]() Ja też przez długi czas zastanawiałam się czy wydać kilka tysięcy na tzw. porządny domowy ekspres ciśnieniowy (podobnież jeden z najlepszych to LaPavoni), czy nie ![]() ![]() Ale oczywiście to nasz wybór, ja tylko piszę jakie my znaleźliśmy rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mojego mogę sobie kupić puste kapsułki, napełnić je swoją kawą i wrzucic do maszyny. Tylko że to jest jeszcze bardziej niewygodne niż napełnianie kolby w ciśnieniowcu, więc rzadko to robię ![]() No ale taka opcja istnieje, a nie każdy o niej wie ![]() Cytat:
Podane są nuty, intensywność - to wszystko jest ważne, bo są osoby, które lubią mocną kawę, są takie, które preferują łagodniejszą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego naprawdę sądzę, że nie ma aż takiej różnicy między dobrymi kapsułkami, a takim domowym ciśnieniowcem. My rozważaliśmy taki ciśnieniowiec za ok 4 tysiaki chyba, ale właśnie po różnych testach kaw stwierdziliśmy, że nie ma sensu aż tyle przepłacać i kapsułki są ok w porównaniu z tym, co wychodzi z ciśnieniowca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źle się wyraziłam. Chodziło mi to który ekspres kapsułkowy w ogóle wybrać. kapsułki to sobie mama sama przetestuje różne, a potem wybierze te , dla niej, najlepsze. Czy te kapsułki różnych firm wszystkie do wszystkich ekspresów pasują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest na tyle fajna, że to nie sieciówka, a zapaleńcy i ten swój ekspres przemysłowy tez mają jakiś wypasiony. Sprowadzaja też bardzo dobrą kawę. Utrzymują się przy życiu głównie z tego, że niedaleko jest szkoła społeczna/prywatna i gimnazjaliści/licealiści przychodzą tam na kawę na przerwach ![]() Plus kawiarnia zaangażowana jest w różne akcje lokalne na Ochocie, więc wiadomo mieszkańcy ją wspierają i tam chodzą na kawę a nie do Starbucksa. Czasem i tam jednak zdarzy się początkującemu bariście zrobić kiepska kawę. Jak to w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja polecam kapsułki Nespresso, które wchodzą np. do takich kapsułkowców Krupsa czy De Longhi: http://dukapolska.com/katalog-produktow?q=nespresso Małe, duże, ze spieniarką do mleka, bez, do wyboru, do koloru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawsze ten za 4 będzie lepszy od tego za trzy ![]() Mój teść jednak był szczęśliwy jak stał się jego posiadaczem i bardzo sobie kawę chwalił. Tak jak mówiłam co osoba to inny gust. Inne kubki smakowe i inne podniebienie. A co za tym idzie inne wymagania i to na tyle w temacie ekspresów i kaw. Najważniejsze by każda z nas piła to, co jej smakuje ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy ekspres na kapsułki w studio/pracowni TZta (nie pamietam firmy, ale jakas niezła; dostalismy w prezencie ślubnym) i do niego pasują tylko ichniejsze kapsułki. Kawa gatunkowo jest dobra, ale jak przychodzi dużo osób na nagranie i każda pije po kilka kaw to zaczyna wychodzić drogo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zakorzenienie
|
Aha, i tak, nie wszystkie kapsułki pasują do każdego ekspresu.
Dlatego warto sprawdzić ile rodzajów i jakie typy kawy pasują do danego ekspresu, żeby się potem nie zdziwić ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() Ale wiem, że albo Krups, albo De Longhi (albo i jedna i druga firma) robią też kapsułkowce na inne kapsułki niż Nespresso. Te modele na nespresso nazywają się Krups Nespresso itp. I w ogóle polecam też Dukę, oni czasem mają fajne promocje na te ekspresy - my w gratisie dostaliśmy spieniarkę za 300 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Wtajemniczenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;37956296]Ekspres obsluzyc umie, wiec nie w tym problem. W swoim sennym trybie "bez kija nie podchodz" musi od razu wypic kawe. Czasami walnie sobie jeszcze druga i dopiero zaczyna dzien. Nie ma czasu i ochoty na zabawe w parzenie.
btw: masz racje, najwyzej bedzie pila kawe po turecku (musialam wygooglac co to ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napisz im maila odnośnie płatności bo może mają na koncie a nie odfajkowali tego na liście i kosmetyki wiszą jako nieopłacone. Odnośnie kawy to ja wypijam z 10 kubków na rok ![]() ![]() Dostaliśmy na ślub takie coś do kawy i nawet nie wiem czy kawa z tego jest dobra i jak się fachowo z tego przybytku korzysta. Jest tutaj jakaś Pani dermatolog? Ostatnio zrobiły mi sie takie dziwne plamy na powiekach. Skóra w tych miejscach była sucha chropowata zaczerwieniona i swędziało jak diabli. Na noc smarowałam wazeliną i było ok zniknęło. Wczoraj wyskoczyły mi równolegle plamy na polikach i jest ten sam objaw. Posmarowałam wazeliną ale przecież nie bede wazeliną całego dzioba smarować bo mnie tak zapcha że mąż się do mnie nie będzie przyznawał ![]() Spotkała się któraś z Was z takim czymś?
3.07.2017 Bydgoszcz A.Ś. Polytech replicon txt 110/57/69 330cc WYMIANA KOSMETYKÓW Edytowane przez zochawks Czas edycji: 2012-12-04 o 14:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostałam smsa od Mario, -23% na wszystko jeśli wydam 300zł. Mam ich w ![]()
![]() |
#1189 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
ja dostalam taki sam jak Malgosia.. tez mnie wycenili na 200 zl
![]() chyba dlatego, ze ostatnio wlasnie za 200 u nich krem kupilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
PIP.
|
Ja ostatnio robiłam zbiorowe zakupy za 700 i tez mnie na 200 wycenili
![]()
![]() |
#1193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi Kochane, czy jak mam dwa kupony za punkty do Douglasa każdy na 40 zł to mogę je użyć podczas jednej transakcji? Miała już któraś z Was taki przypadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Jest na indukcję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
.
#1199 |
Raczkowanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;37967027]Ja łączyłam ostatnio, bez problemu
![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam i faktycznie to jakaś alergia na jakiś pierdoł ale cholerstwo co zaleczone to znowu sie pojawia. z lakierowych nowości to sally Hansen i essiakowe mini z ameryki Już myślałam że coś z pielęgnacji ma tutaj winę
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.