|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Dziekuje bardzo, ja czekam do 16:30 i tez spadam.
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Zostawilam wam cos w klubie
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Leceeeee
![]() Do jutra! |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Niezły zbieg okoliczności co ?
![]() Fajne macie historie z sukienkami Ja nie lubię na zakupach spędzać nie wiem ile czasu. Zawsze jak idę po ciuchy, to jak coś pasuje to kupuję i dalej nie chodzę. Ciekawe jak będzie z kiecką. Podejrzewam, że trochę pomarudzę, skoro to kosztuje tyle pieniędzy ![]() Tż przywiózł mi śliczne kwiatki Stwierdził, że zdjęcie z naszych początków jest fajne- byliśmy młodzi, piękni i szczupli Teraz kończę 1 rozdział. Mam nadzieje, że nie będzie potrzeby zmieniać w nim większości, bo chyba się pochlastam. |
|
|
|
#2857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
My w Polsce ubieraliśmy jakos tydzień przed swietami ( nigdy w wigilie nie było czasu ) a teraz tak 2-3tyg przed. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak tylko skończymy wszystko na zewnątrz to wrzuce fotki ![]() bardzo ladna! ![]() nikta - wszystkiego najlepszego !!!! Moja mama tez Basia , dostala w niedziele kubek ze zdjęciami Domino była zachwycona ![]() ![]() Dzien Doberek
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
jak nie chcesz oficjalnie to wrzuc do klubu tak jak ja to kiedys zrocilam ![]() Cytat:
![]() ![]() dziolchy lapkowi padl dysk............w sumie do wymiany ale przynajmniej 200 zl nie moje (dobrze ze chociaz za naprawe nic nie zaplace) ale nie wiadomo kiedy przyjdzie i kiedy go naprawia
|
||
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, a mialas cos waznego na dysku?
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() Najlepszego Powodzenia w pisaniu ![]() Cytat:
to tak jak u mnie ale wymieniony i smiga lepiej niz wtedy(jakby laptop był nowy )Zaabcia czesc
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale czuję że długo nie wytrzymamy
![]() Korepetycji ![]() Cytat:
i fajnie że Ci pisanie idzie, trzymaj tempoSuper ![]() Cytat:
![]() Nikita, Basiula no to wszystkiego najlepszego! |
||
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
i nic się nie nauczyłam przez cały dzień, poproszę o lanie. Już obejrzałam wszystkie odcinki lekarzy więc od jutra się spinam i muszę coś się pouczyć
Nikita wszystkiego najlepszego kochana Iza dzięki ja jakbym miała jeszcze raz wybierać suknię to wybrała bym coś jak nasza Gucia0987, Twoja suknia jak dla mnie to dalej nr 1. A jak udało się sprzedać ją? dodaja brawo, że tak ładnie idzie pisanie
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ciężarnych nie bijemy
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
no tak faktycznie
dawno Tomalinki nie było
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ostatni był bardzo intensywny i pelen emocji czas - powiedzieliśmy najbliższym o tym, że rodzinka się powiększa. Ale o tym napiszę później więcej w k. ![]() Onyks jak się czujesz? Dalej masz skurcze? Powiedz Nataszce, żeby jeszcze troszkę wytrzymała ![]() ![]() Dodaja Tobie również życzę wszystkiego najlepszego z okazji 8. rocznicy. Dużo miłości, miłości i... miłości Mój mąż bardzo o mnie ostatnio się troszczy: robi mi herbatki, sprząta, już zapowiedział, że umyje okna - także powoli czuję się jak księżniczka A dzisiaj wróciłam do domu to zrobił obiadokolację przy świecach A teraz sobie leniuchujemy na kanapie![]() Słyszałyście o ciąży narodowej?? ![]() :brzyda l: Ciekawe na kiedy ma termin![]() Bikuś aż miło się czyta, że tak fajnie Wam się toczy, życie w trójkę ![]() Co do ciuszków to ja troszkę jestem przerażona, bo ja to w zyciu bym nie wiedziała jak je ubrać w taką pogodę :confused :![]() Stokrotko tez obejrzałam wszystkie odcinki lekarzy.. i jeszcze prawo agaty i.. przyjaciółki ![]() Mnie też w sobotę bardzo głowa bolała także nawet nie posprzątałam nic, bo nie miałam siły. Jakoś cudem udało mi się zasnąć ale w nocy już mnie tak mocno bolało, że też wzięłam apap. Ale czytałam w internecie, że paracetamol w ciąży można brać. A egzaminem się nie martw - na pewno zdasz! Przecież ciężarnej się niczego nie odmawia - inaczej wykladowca będzie miał myszy w domu Metko, Mrowinko mocno trzymam za Was kciuki Mysiu oby @ się szybko skończyła i trzymam kciukasy za owocne staranka Mała co tam słychać??
|
#2867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
fajne prezenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam to robić dla mnie to istny relaks ![]() b. ładna ![]() hej! |
||||
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekamy na relację w k. Fajnie, że Cię mąż tak traktuje i tak się troszczy o Ciebie
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na dysku.....najbardziej zal mi zdjec ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tylko Emilka się pojawiła to już wiedziałam w co ją ubrać, tak jakoś naturalnie..... czasami tylko muszę się dopytać też sobie poradzisz
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skurcze przeszły, jest już lepiej, stresy opisane w k. narazie odsuwam ... Cieszę się, że u Was tak miło |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy!
![]() Jestem mega zadowolona! |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dziś nie jest zdecydowanie mój dzień ![]() Rano byłam z Mają u lekarza, bo mąż stwierdził, że ten liszaj za wolno jej sam schodzi i bez leków się nie obędzie. Więc pojechaliśmy i... mamy brać to co wtedy. Poza tym cały dzień byłam jakaś taka zalatana, że w sumie dzień minął a ja prawie nic nie zrobiłam. Byłam też na ang. gdzie kompletnie się nie mogłam skupić. Jadąc tam 2 razy zgasł mi samochód i jeszcze jakiś bałwan na mnie za to zatrąbił aaa po pracy była u nas teściowa Pediatra powiedziała, ze Maja ma nie tylko dwójki dolne mocno napuchnięte ale i jedynki górne, więc być może 4 ząbki na raz nam idą Waży 9300 i ma już 75 cm. i ledwo się na wagę mieści taka jest długa.
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm..nie wiem czy wszystko pamiętam!
Chociaż wiem, że jakieś 3 rzeczy wam miałam napisać! Najpierw był taki wstęp i teoria...opowiadała nam o naszych szpitalach...co zabrać dla siebie, co dla dziecka, o wyposażeniu pokoiku, o rolach tatusiów...jak wyglądają porody, itd... ![]() Potem była część praktyczna...pokazywała nam jak trzymać dziecko, jak je przystawiać do piersi i co robić, jak sie dziecko zakrztusi...a potem każdy podchodził do lalki i ćwiczył...fajna sprawa...tatusiowie też! ![]() A na koniec pokazywała jak oddychać przy porodzie, pokazywała ćwiczenia rozluźniające, itd...i na tym koniec!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-12-04 o 21:53 |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra.. idę Was przelecieć. Ale dziś będzie bez polotu, bo nie jestem w formie
![]() Zabciu jak jadłam w bardzo małych ilościach to nic małej nie było (ale musiała być do końca wyleczona). Bo jak jest niedoleczona to wtedy byle troszkę i od razu jej wraca. Tynkusia trzymam kciuki. Iza pokaż sukienkę Bardzo ładna ![]() Mrowinko trzymam kciuki ![]() Blonde super, lubie takie zabawy. Butter pokaż zdjęcie. Onyks super, jaki wózek kupiliście? Dziękuję ![]() Nikita 100 lat ![]() Tomalinko brawo dla męża. Maleństwo super, ze jesteś zadowolona. |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się doczekać następnych zajęć!
![]() O już wiem...jedną z rzeczy o której miałam napisać...to od razu z Tobą onyks skojarzyłam! Bo położna mówiła o kombinezoniku...bo to zimowe dzieci będą, że...lepiej jest kupić taki z nóżkami, niż całe prostokąty...oprócz funkcyjności, chodzi też o to, że dziecku jest cieplej w takim z nóżkami...niż tym innym... ![]() Miałam też napisać o rożku...bo położona akurat mówiła o usztywnianym ( a z dziewczynami w k. chyba pisałyśmy, że te są złe... )..tylko że tu też mówiła bardziej o "obcych"...tzn. ponieważ inni nie mają wprawy w trzymaniu dziecka, itd. to zalecała rożek z "kieszonką" na usztywnienie, żeby dziecku inni "krzywdy" nie zrobili...a nawet dla nas na początek... ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A trzecia rzecz to przy okazji "zakrztuszenia"...żeb y nie podnosić przypadkiem dziecka do góry ...chociaż mamy taki odruch...bo można tym jeszcze bardziej zaszkodzić niż pomóc...o i tyle! ![]() Madziu biudlko... |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo
![]() Przy zakrztuszeniu to chyba trzeba lekko głowkę w dół i uderzać pomiędzy łopatki, tak? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

i jest to coś bliżej nieokreślonego
za gruszkę

jak nie chcesz oficjalnie to wrzuc do klubu tak jak ja to kiedys zrocilam 
ale wymieniony i smiga lepiej niz wtedy(jakby laptop był nowy

:confused :