Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XIX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 21:46   #1711
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
to co Gabi idziemy dziś w nocy rodzić?
tyle, że ja ani skurczyku, ani nic ; p
Jestem chętna, jeśli w nocy urodze lub chociaż rano to powiem Wam ze działa

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 22:25   #1712
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Grudzień za pasem, każda chce już być ze swoim bobasem! Mamusie XI-XII część XI

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Jestem chętna, jeśli w nocy urodze lub chociaż rano to powiem Wam ze działa
hehe no to ja czekam na męża ; p

w ogóle zrobiłam jeden wielki błąd i jutro będę płakać nad moimi kłakami, ale cóż nie chce mi się suszyć ich teraz, w ogóle inni domownicy już śpią to nie bedę ich suszarką straszyć, a głowę umyć trzeba było ...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 22:30   #1713
gk7
Raczkowanie

Hej

Nadrabiam Was trochę i powysyłałam zaproszenia do Jagny i do Dzikiej, bo chcę być w temacie. Jak dokończę to napiszę, co na dzisiejszej wizycie ustaliłam. Jeszcze 8 stron mi zostało.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 22:32   #1714
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Nie chcemy Niespodzianka od początku do końca
Kurcze. Podziwiam za odwagę, trochę zazdroszczę. Jesteście porodówkowymi hipsterami Pod prąd

Cytat:
hehe no to ja czekam na męża ; p

w ogóle zrobiłam jeden wielki błąd i jutro będę płakać nad moimi kłakami, ale cóż nie chce mi się suszyć ich teraz, w ogóle inni domownicy już śpią to nie bedę ich suszarką straszyć, a głowę umyć trzeba było ...
A czemu błąd?

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 22:37   #1715
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Kurcze. Podziwiam za odwagę, trochę zazdroszczę. Jesteście porodówkowymi hipsterami Pod prąd

A czemu błąd?
bo moje włosy są tragiczne do układania, zwłaszcza jak pójdę z mokrymi spać ; p

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

grrr znów mam do dupy ciśnienie... ; /
lepiej dla mojego dziecka byłoby gdyby już wyszedł...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-04, 22:38   #1716
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Jeszcze 8 stron mi zostało.
Forma nam wraca

Ja idę spać. Prawie cały dzień dzisiaj produkowałam wisiorek dla koleżanki i kręgosłup mi pęka. Swoją drogą jak wyjdzie mi jakieś sensowne zdjęcie jutro to się pochwalę swoją dłubaniną, a co

Kolorowych szczupaczki!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 22:44   #1717
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Forma nam wraca

Ja idę spać. Prawie cały dzień dzisiaj produkowałam wisiorek dla koleżanki i kręgosłup mi pęka. Swoją drogą jak wyjdzie mi jakieś sensowne zdjęcie jutro to się pochwalę swoją dłubaniną, a co

Kolorowych szczupaczki!
dobranoc!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

ja też idę. dobranoc.

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-12-04, 22:45   #1718
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
bo moje włosy są tragiczne do układania, zwłaszcza jak pójdę z mokrymi spać ; p

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

grrr znów mam do dupy ciśnienie... ; /
lepiej dla mojego dziecka byłoby gdyby już wyszedł...
a widzisz.... mam podobnie. Jak usnę w mokrych/wilgotnych, to na drugi dzień muszę i tak myć bo się tak poprzemieszczają, że nijak je idzie ułozyć
Ale w ogóle to nie narzekam. Moje ukłądanie włosów polega na tym, że je myję i susze. Prostować nie muszę bo druciaki mam i same się prostują. Tylko nawilżać maseczkami od czasu do czasu i styknie

Stary 2012-12-04, 22:47   #1719
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
właśnie was nadrabiałam ale dostałam smsa

Mystiquee urodziła

Hej, wczoraj dostałam skurczy o 23.30 a o 3.40 mój synek już był na świecie. Waży 3250g i ma 52 cm. Jest przeuroczy. TŻ nie zdążył dojechać i rodziłam sama, za szybko mały chciał wyjść
kl aski: gratulacje
Cytat:
Napisane przez mariolicka Pokaż wiadomość
Witam się z wieczorka męczący dzień dzisiaj miałam, zabralismy sie za pokoik ale jak narazie to jest w gorszym stanie niz byl...wszedzie kurz, mam nadzieje ze jutro to wszystko ogarnę.
a co do majtek po porodzie...spotkałyscie sie z zakazem noszenia wogole jakichkolwiek?? tam gdzie będę miec cc podobno nie mozna. to w jaki sposób te wkladki mają się trzymac?
u nas mowili,zeby nie zakladac,ale nikt nie krzyczal jak ktos mial, tylko kazali przy obchodzie sciagac,bo ogladali jak sie goi i na brzuch naciskali sprawdzic jak sie macica obkurcza.Po trzech dniach przestali mi zagladac, tylko pytali czy wszystko ok i szli dalej. Szczerze,to lepiej bylo bez majtek, mniej bolao i chyba faktycnie szybciej sie goi. Chdzenie z podkladem bez majtek wcale nie jest trudne,ale ja jak szlam do malej do inkubatora to zakladalam majtki zwykle bawelniane,a w lozku przez pierwsze trzy doby sciagalam. Podklady takie na lozko sa swietnym rozwiazaniem. U nas dawali rano przed obchdem nowe,zeby wymieniac na obchod.

hej dziewczynki
zostawilam meza dzis z mala na 3h i swietnie sobie poradzili,a ja zalatwilam sprawe z zusem i macierzynskim. Mala przez ponad dobe nie robila kupki i jak wyszlam,to sie zfajdala po godzinie az pod same pachy Glupia kupka,a jak nas ucieszyla. Maz ja ladnie przewinal, zrobil butelke i nakarmil,a potem juz grzecznie spala. Chodzil pozniej dumny jak paw i pytal czy jestem z niego dumna,ze sobie poradzil? ehh te meskie ego

wczoraj sciagnelam 60ml mleczka wieczorkiem,a dzis 75ml
moze sie rozkreci
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 23:00   #1720
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Forma nam wraca

Kolorowych szczupaczki!
Jaki wisiorek?
Żądam fotki

Cytat:
dobranoc!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

ja też idę. dobranoc.
ejjj noooo
nie idźcie!!

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
kl aski: gratulacje

u nas mowili,zeby nie zakladac,ale nikt nie krzyczal jak ktos mial, tylko kazali przy obchodzie sciagac,bo ogladali jak sie goi i na brzuch naciskali sprawdzic jak sie macica obkurcza.Po trzech dniach przestali mi zagladac, tylko pytali czy wszystko ok i szli dalej. Szczerze,to lepiej bylo bez majtek, mniej bolao i chyba faktycnie szybciej sie goi. Chdzenie z podkladem bez majtek wcale nie jest trudne,ale ja jak szlam do malej do inkubatora to zakladalam majtki zwykle bawelniane,a w lozku przez pierwsze trzy doby sciagalam. Podklady takie na lozko sa swietnym rozwiazaniem. U nas dawali rano przed obchdem nowe,zeby wymieniac na obchod.

hej dziewczynki
zostawilam meza dzis z mala na 3h i swietnie sobie poradzili,a ja zalatwilam sprawe z zusem i macierzynskim. Mala przez ponad dobe nie robila kupki i jak wyszlam,to sie zfajdala po godzinie az pod same pachy Glupia kupka,a jak nas ucieszyla. Maz ja ladnie przewinal, zrobil butelke i nakarmil,a potem juz grzecznie spala. Chodzil pozniej dumny jak paw i pytal czy jestem z niego dumna,ze sobie poradzil? ehh te meskie ego

wczoraj sciagnelam 60ml mleczka wieczorkiem,a dzis 75ml
moze sie rozkreci
dla cycuchów

Stary 2012-12-04, 23:10   #1721
peperonik
Zadomowienie

sola przeczytalam opis i gratuluje, bylas bardzo dzielna,a z zzo roznie bywa,ja dostalam i tylko na godzinke pomoglo,wiecej bylo zachodu z wkuciem i dretwieniem nog niz to warte. Wiec nie masz czego zalowac,bo roznie bywa. Czasem tez spowalnia porod,jak u mojej kolezanki i zatrzymalo jej rozwarcie,a czasem przyspiesza,takze to loteria.

Dobrej nocki dziewczynki, moja pijawka mleczna sie pewnie niedlugo obudzi na jedzonko,a potem pospi z 4-5h. Tak jest od kilku dni. Na poczatku sie tym martwilam i chcialam ja budzic,ale w dzien sobie jada co 2-2,5h,ladnie na wadze przybiera,wiec nie bede jej nocki przerywac i na sile karmic,tylko wykrzystam to,zeby sie wyspac
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 23:45   #1722
jagnna
Zakorzenienie

Śpij śpij kochana.Dzieciątko samo wie kiedy potrzebuje jedzenia.
Mam nadzieje ze moje sie nie wda we mnie bo ja potrzebuję jedzenia cały czas

Mam teraz dylemat kiedy włosy farbowac. Bo zapisałam się na listę na 12 12 12, ale gin mi powiedziała ze póki co isę nie zapowiada na poród.
A chciałabym na porodówkę bez odrostów trafić

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Pisać coś lenie!!

Szukałam kocyk do mojego NIEróżowego wózka i znalazłam ideał. Niestety cena nie jest idealna

http://allegro.pl/minky-by-luppaluu-...824835607.html

ze wzorem nr 3

Stary 2012-12-04, 23:51   #1723
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
sola przeczytalam opis i gratuluje, bylas bardzo dzielna,a z zzo roznie bywa,ja dostalam i tylko na godzinke pomoglo,wiecej bylo zachodu z wkuciem i dretwieniem nog niz to warte. Wiec nie masz czego zalowac,bo roznie bywa. Czasem tez spowalnia porod,jak u mojej kolezanki i zatrzymalo jej rozwarcie,a czasem przyspiesza,takze to loteria.

Dobrej nocki dziewczynki, moja pijawka mleczna sie pewnie niedlugo obudzi na jedzonko,a potem pospi z 4-5h. Tak jest od kilku dni. Na poczatku sie tym martwilam i chcialam ja budzic,ale w dzien sobie jada co 2-2,5h,ladnie na wadze przybiera,wiec nie bede jej nocki przerywac i na sile karmic,tylko wykrzystam to,zeby sie wyspac
Racja, że różnie to bywa. Niektórym pomaga, a innym nie

Jeśli chodzi o karmienie to moja sama się budzi co 2, 3 lub 4 godziny - w zależności od tego ile zje, ale zauważyłam, że jak sama ją wcześniej wybudzę to potem szybciej zasypia, a jak się rozbudzi płaczem to trzeba z nią dłużej pochodzić. Jednak w nocy to ja też padam i zwykle budzi mnie jej płacz.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:

Mam teraz dylemat kiedy włosy farbowac. Bo zapisałam się na listę na 12 12 12, ale gin mi powiedziała ze póki co isę nie zapowiada na poród.
A chciałabym na porodówkę bez odrostów trafić [COLOR="Silver"]
Uwierz mi, że będzie Ci wszystko jedno - i tak wszyscy będą zaglądać Ci w krocze
Ja to cieszę się, że zmyłam makijaż przed pojechaniem na IP, bo po wszystkim nie miałabym siły go zmywać, a nie cierpię chodzić spać w makijażu.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 00:02   #1724
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Uwierz mi, że będzie Ci wszystko jedno - i tak wszyscy będą zaglądać Ci w krocze
Ja to cieszę się, że zmyłam makijaż przed pojechaniem na IP, bo po wszystkim nie miałabym siły go zmywać, a nie cierpię chodzić spać w makijażu.

Ok. To farbuję się jutro Przynajmniej kilka dni pochodzę jak modelka (taka od fryzur.....)
A teraz na rozruszanie:

Leży sobie gościu na plaży, podchodzą do niego jakieś ekstra laseczki w strojach bikini i jedna mówi:
- Jak puścisz bąka, to ściągamy staniki.
Gość zdziwiony troszkę, niemniej bąka sprzedał.
Dziewczyny zgodnie z umową ściągnęły staniki.
Pojawiła się następna propozycja:
- Jak jeszcze raz puścisz bąka, to ściągamy majtki.
Gość: prrrruuuuuukkk.
- A teraz jak puścisz serie bąkow, to będziesz mógł nas podotykać.
No to gościu: prrruk, prrrruuuuuuk, brrrrruk, pruk, pierrrrrd i nagle słyszy:
- Kowalski, k***a, nie dość, że śpicie na zebraniu, to jeszcze pierdzicie!

I jeszcze:

- W zeszłym miesiącu kupiłem żonie kolczyki z diamentami i od tego czasu się do mnie nie odzywa.
- Dlaczego?
- Taka była umowa.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Sola - widzę cię! pisz cos

jestem żałosna - wiem

Edytowane przez jagnna
Czas edycji: 2012-12-04 o 23:58
Stary 2012-12-05, 00:21   #1725
T'ai
Zakorzenienie

judkama urodziła! 19.55. 4060g i 57 cm. 10 pkt.poród szybki ale bolesny.masaż działa- tylko 3 szwy

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2012-12-05 o 00:26
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 00:24   #1726
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR="Red"]judkama urodziła! 19.55. 4060g i 57 cm. 10 pkt.poród szybki ale bolesny.masaż działa- tylko 3 szwy[/C OLOR]
Gratulacje!!!!!!!!

Przeklejam na FB żeby rozpakowane tez wiedziały

Stary 2012-12-05, 00:27   #1727
T'ai
Zakorzenienie

Poprawilam bo pisze z kom (juz sie kladlam spac) i kiepsko mi idzie. Dobrej nocy
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 00:32   #1728
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawilam bo pisze z kom (juz sie kladlam spac) i kiepsko mi idzie. Dobrej nocy
Dobranoc. No to ja tez ide
Nikt nie chce ze mną gadac

Stary 2012-12-05, 08:00   #1729
karolamankowa
Zadomowienie

Cytat:
judkama urodziła! 19.55. 4060g i 57 cm. 10 pkt.poród szybki ale bolesny.masaż działa- tylko 3 szwy

Wielkie gratulacje moja kochana!!!!!
Stary 2012-12-05, 08:10   #1730
mariolicka
Raczkowanie

dzien doberek normalnie w szoku jestem...wstałam o 7.30 i jestem wyspana i tylko jedna przerwa na sikanie chyba ten remont mnie tak pobudził...ciekawe czy dzisiaj uda sie juz skrecic łóżeczko i komode, jak nie dzisiaj to jutro napewno miłego dzionka
mariolicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 08:33   #1731
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Jeeeeeeeee jupi jupi gratulacje!!!!!!!! duzy bobas

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 08:36   #1732
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. To farbuję się jutro Przynajmniej kilka dni pochodzę jak modelka (taka od fryzur.....)
A teraz na rozruszanie:

Leży sobie gościu na plaży, podchodzą do niego jakieś ekstra laseczki w strojach bikini i jedna mówi:
- Jak puścisz bąka, to ściągamy staniki.
Gość zdziwiony troszkę, niemniej bąka sprzedał.
Dziewczyny zgodnie z umową ściągnęły staniki.
Pojawiła się następna propozycja:
- Jak jeszcze raz puścisz bąka, to ściągamy majtki.
Gość: prrrruuuuuukkk.
- A teraz jak puścisz serie bąkow, to będziesz mógł nas podotykać.
No to gościu: prrruk, prrrruuuuuuk, brrrrruk, pruk, pierrrrrd i nagle słyszy:
- Kowalski, k***a, nie dość, że śpicie na zebraniu, to jeszcze pierdzicie!

I jeszcze:

- W zeszłym miesiącu kupiłem żonie kolczyki z diamentami i od tego czasu się do mnie nie odzywa.
- Dlaczego?
- Taka była umowa.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
Cytat:
Sola - widzę cię! pisz cos

jestem żałosna - wiem
Ja często jestem zalogowana, ale w rzeczywistości robię co innego

Cytat:
Gratulacje
Stary 2012-12-05, 08:47   #1733
kia_mia
Zadomowienie

Jagna farbuj przeciez w trzy tyg nie zrobią Ci sie mega odrosty...
Ja nie farbowalam od lipca to.sobie wyobrazcie jak wygladam.... Jak potwor.......... :/ ale czekam jak najdłużej bo boje.sie szybko po porodzie zafarbowac zeby mi nie wypadły i bardzo sie nie zniszczyły.... Tylko je troche obetne bo juz sa takie dlugie, ze tylko w kitce chodZe ;p no po prostu.cudnie wygladam. w spadochronach, z odrostami ...mmmm seksi czik

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 08:54   #1734
Neipys
Zadomowienie

Hej!

Witam się z rozpoczetym 38tc

Judkama - brawo, gratulacje!!!

Co do moich wcześniejszych dylematów - rozmawiałam z położna, dezynfekcja jest w dniach 14-20 grudnia, więc oglaszam, że muszę wytrwać 15 dni od dziś!
Damy radę, prawda?

Noc mialam tragiczną - śniło mi się, że dwa razy rodziłam, same koszmary, nos zatkany (też tak macie? - ja mam całą ciążę), wstawanie do wc, przepychanie TZta na łóżku....

Wczoraj przynióśł talony świąteczne z pracy i kupiliśmy 2,5 kg cukierków z Wawela mają byc pod choinkę Chyba trzeba szybko ją ubrać, zeby pod nią zainstniały

Miłego dnia
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:02   #1735
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej!

Co do moich wcześniejszych dylematów - rozmawiałam z położna, dezynfekcja jest w dniach 14-20 grudnia, więc oglaszam, że muszę wytrwać 15 dni od dziś!
Damy radę, prawda?

Noc mialam tragiczną - śniło mi się, że dwa razy rodziłam, same koszmary, nos zatkany (też tak macie? - ja mam całą ciążę), wstawanie do wc, przepychanie TZta na łóżku....

Wczoraj przynióśł talony świąteczne z pracy i kupiliśmy 2,5 kg cukierków z Wawela mają byc pod choinkę Chyba trzeba szybko ją ubrać, zeby pod nią zainstniały

Miłego dnia
Już nie chcę pisać jak u mnie zakończyło się takie wytrwanie do określonej daty

----

Uczę się pisać jedną ręką
Stary 2012-12-05, 09:06   #1736
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Wow no i jak terminowo

A ja nie urodziłam po i mam swoją teorie ze to jest zmowa wszystkich gin i położnych zebysmy sie naseksily przed porodem a tak to nic to nie daje.

W ogóle policja złapała wozkowa oszustke, zapomnialam sie pochwalić, jakas gowniara 18letnia i teraz portkami trzęsie. Ciekawe czy nadal uważa ze było warto ludzi oszukiwać.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:07   #1737
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Nie nadrabiam, wybaczcie, wczoraj ciezki dzień, teściowa to mnie dobija!!!

Wielkie gratulacje dla Judki i Mysti!!!!!

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:18   #1738
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

W ogóle policja złapała wozkowa oszustke, zapomnialam sie pochwalić, jakas gowniara 18letnia i teraz portkami trzęsie. Ciekawe czy nadal uważa ze było warto ludzi oszukiwać.
Super A wiesz już co jej grozi?
Stary 2012-12-05, 09:20   #1739
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

gratki za nowych mamuś

cześć dziewczyny ... a ja miałam w miare dobrą noc wstałam może za 2 razy i szybko zasnełam i odudziłam sie przed 9.... bym poszła dalej spac bo mi sie oczy kleja ale musze poszukać dokumentów męża dla szwagra.
Moja mała bardzo jest spokojna wczoraj w dzień i w nocy tak jak by jej prawie nie było !! Wczoraj wieczorem mówie dla M że mała bardzo spokojna. on do mnie że mała na wyjście się szykuje ... M obudził się po 4 rano i do mnie... Nie rodzisz jeszcze?
Wczoraj jak z on był w pracy pisałam z nim . przyznał się że nie może się doczekać kiedy córcia bedzie na świecie... Zdziwiło mnie to.. nie dawno mówił że się boi.
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:21   #1740
Sola1
Zakorzenienie

W ogóle muszę zmienić suwaczek. Ciekawą informację mam tam napisaną: w związku z ukończeniem 40 tygodnia powstała nowa ludzka istota - nie wiem jak mam to rozumieć. Czyżbym ja nie urodziła ludzkiej istoty czy chodzi o jeszcze jakąś inną?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości