|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
zmienie troszke temat
pamietacie jak pisalam o kontroli zus. bylam tam dzis nie zauwazylam windy wczolgalam sie wiec na piate pietro i dyszac pow im co i jak. panie byly bardzo mile i w sumie tylko kontroluja czy faktycznie jest ciaza skoro zwolnienie jest chodzace moze nas nie byc w domu i nic nam nie grozi - bo naczytalam sie na necie ze niby sa problemy. wogole wczoraj ur moja kolezanka mc wczesniej chyba spakoje torbe a jutro zaczne prac ubranka... miala miec cc zanim zorientowala sie ze rodzi i dojechali na porodowke glowka zaczela wychodzic i ur normalnie. nie maja jeszcze ani wozka ani lozeczka ani nic! ! |
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-05 o 00:10 |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Olimpka to niezle jaja z ta kolezanka
|
|
|
|
#2014 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiem w imieniu podglądających. Albo lepiej w swoim. Podczytuję Was praktycznie od początku. Dlaczego? Z sentymentu. Jestem styczniówką 2012 i zwyczajnie miło mi powspominać sobie czytając Was jak to było u mnie w ciąży( wspominam ten okres z nostalgią). Bardzo mi przykro z powodu tego co spotkało Waszą koleżankę. Bardzo mnie to rozbiło, mimo, że nie jestem z Wami w żaden sposób powiązana. Myślę, że większość podczytujących podczytuje od dawna z takich powodów jak ja, myśle też ( a raczej mam nadzieję), że mało kto czyta dlatego,że szuka niezdrowej sensacji. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę szczęśliwych rozwiązań! Koleżance natomiast dużo siły i wsparcia od bliskich, ciężki czas, ehh... Aha, to odpowiedź na post szajajaby, bo zapomniałam zacytować.
Edytowane przez iza89m Czas edycji: 2012-12-04 o 22:27 |
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeszcze raz serdecznie dziękuje za życzenia imieninowe
Ewulkaa trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze Co do pomysłu z 1 dniem milczenia..jeśli tak większość z Was postanowi to ja się nie wyłamię, jednak moim zdaniem jest to zbędne. Po prostu to w niczym nie pomoże. Po za tym po to edytowałyśmy posty, aby tu na ogólnym forum nie poruszać tego tematu. To właśnie powinno być nasze uszanowanie - zachowanie ciszy w tej kwestii tutaj, a jednak niby dyskretnie, ale jednak temat cały czas wraca. Także niech to faktycznie zostanie w klubie, a tu nie jeśli takie było życzenie..
|
#2016 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
to w sobotę jak byliśmy na imieninach, pewna babka mi opowiadała, że kilka lat temu miała termin na 15 stycznia, a urodziła 6 grudnia, więc prezent z zaskoczenia był
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37973457]Moja sąsiadka zza ściany tak zrobiła. Termin miała na 30 czerwca, urodziła bodajże 4 czerwca - nie jestem w stanie pojąć jak można w takim czasie NICZEGO dla dziecka nie mieć. Ona w szpitalu 2/3 dni, a mąż jak durny latał i kupował. A to ich drugie dziecko było... Tyle, że inna płeć i różnica 5 lat, więc i rzeczy nie mieli.[/QUOTE]
Szaja, zbesztasz mnie;p ja jeszcze koszuli nawet nie mam ;p czuje ze tzt bedzie latał ;] a niech lata;p
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
Deli, oni NIC nie mieli. Wózka, łóżeczka, ubranek, kosmetyków - ani jednej rzeczy. A jak ty niczego nie masz to wystawiaj tyłek, będziem lać
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj siedziałam na allegro, miałam zamawiać dwie koszule do karmienia. Nie zamówiłam w k0ńcu. Dziś wchodzę do lumpa i za 8 zł kupiłam dwie z mothercare, w stanie bdb bez łosiów, mikołajów, misiów itp
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, ja tez koszuli nie mam
. Jakby co to licze na tzta |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37973657]Deli, oni NIC nie mieli. Wózka, łóżeczka, ubranek, kosmetyków - ani jednej rzeczy. A jak ty niczego nie masz to wystawiaj tyłek, będziem lać
[/QUOTE]a to ja mam ubranka i wózek :p ale juz z tztem jedziem po łozeczko itd jak przyjedzie bo nie ma co czekać. Jeszcze to łożysko III st. to juz w ogole trza sie spieszyc;p
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, uciekam do spania. Dobrej nocy
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic dla siebie do szpitala poza szlafrokiem.
Dla małej mam część ubranek, łóżeczko z wyposażeniem, butelki, wanienkę, dziś dokupiłam pieluszki pierwsze, kosmetyki. Reszta w miejscu stoi. Jutro się wezmę za allegro. Chciałam dziś ale jakoś nie mogę... dacie się pomęczyć i podoradzacie mi jutro? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dziewczyny : jakie są Wasze brzuchy, miękkie przez większość czasu? Boli Was coś jak wstajecie, chodzicie itp?? Chyba ten mój brzuch coś za często jest twardy. Skurczy nie mam, po prostu jest twardy. I często mam potrzebę się wysiusiać z przekonaniem, że to coś pomoże, bo czuję taki ucisk...macie podobnie? |
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37971470]A dla mnie takie gesty są zbędne. Ani to w niczym nie pomoże, ani - pewnie dziewczyna nie będzie miała do tego głowy by, nazwijmy to, docenić.
Ewulka, trzymam kciuki Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do siusiania, to moja mała mnie strasznie uciska i czasem idę do toalety z przekonaniem, że mam pełny pęcherz, a tam - kropelka. Może masz jakiś niedobór? |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę ale przyznam że dość nieregularnie, chyba muszę się poprawić.
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to bardzo możliwe ze przez to, zacznij brać regularnie i zobaczysz wtedy
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Moj w dzien jest miekki (chyba ze duzo chodze), twardy robi sie zwykle wieczorami (np teraz). A magnez biore 3 razy dziennie.
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
No może może to ten magnez - będę się ostrzej suplementować i zobaczymy czy minie. Nie mam bóli brzucha bezpośrednio, conajwyżej takie żołądkowe, razem ze zgagą i gazami, ale nie czuję ich jako takie, które pochodzą "od dziecka".
Tylko taką mam myśl, że może za często twardy ten brzuch jest. Napięty taki. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Ile tego magnezu bierzecie? więcej niż 100% dziennego zapotrzebowania? |
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z checia poczytam odpowiedzi ![]() |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2012-12-05 o 00:35 |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, mój jeszcze przybiera różne kształty, ale to pewnie zależy jak mała się ułoży. W ogóle wydaje mi się, że ona mocno przeszkadza mojemu żołądkowi i jelitach w pracy, mam wrażenie, że zatrzymują mi się gazy - od tego też może być twardszy brzuch - można w ciąży espumisan albo coś w podobie?
A ja teraz bym sobie chciała szafę dokładniej odsprzątać czy coś, poogarniać to na co nie miałam czasu jak praca była - np robię selekcję w ciuchach i to w czym nie chodzę chcę wynieść do piwnicy, będzie więcej miejsca..no ale właśnie boję się o brzuszek. A jutro będę dokupywać rzeczy higieniczne i troszkę ciuszków za radą Szaji na rozmiar 56 - półśpiochy, jakąś bluzę i parę pajacyków chciałam kupić. A, że tego na allegro tyleee to wciąż się nie mogę na jednego użytkownika zdecydować. Myślałam o produktach Ewy Klucze bo mi się podobają. Mam już 3 allegrowiczów zapisanych którzy mają dużo rzeczy tej marki i inne dzieciowe. I nie mogę się zdecydować co wziąć... A gdzie tam jeszcze moje zakupy - jakieś koszule nocne czy coś... Aż się boję czy będę miała na to wszystko kasę, bo kwota może mnie zwalić z nóg
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam spać. Przeczytałam wreszcie książke- 50 twarzy greya, polecam;] jutro zaczne czytać drugą część. Buziaki.
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, slyszalam, ze fajna ta ksiazka
![]() Duzo seksu podobno w niej, wiec to poki co nie dla mnie (napale sie i co? A TZ wciaz leniwy )
|
|
|
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, co to jeszcze nikt się nie obudził?
Mnie obudził głód więc wstałam na śniadanko i teraz jeszcze wróciłam do łóżka no więc jak już tak to zerknęłąm na wizaż. ale zaraz idę jeszcze spać. Cytat:
Co do bólu, brzuch mnie nie boli, ostatnio odczuwam ból w okolicy spojenia łonowego po jednej stronie (z tego co pamiętam dziewczyny już pisały tutaj o tej dolegliwości, ale mnie od jakiegoś czasu dopadła), szczególnie jak się przewracam z boku na bok w nocy i jak wstaje. Jak więcej chodziłam to też. Teraz więcej leżę i mniej odczuwam. Lekarka na ostatniej wizycie sprawdzała co i jak i wszystko w normie. Co do siusiania, ja bardzo często chodzę do toalety. Czasem wydaje mi się, że bardzo mi się chce, a potem okazuje się, że tylko odrobinę się wysikam, ale odczuwam uciska na pęcherz. Np. nocy nie prześpię bez wstania do toalety. Ale mój mały jest już bardzo nisko i uciska na pęcherz, to też temu.
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej z rana, dziewoje.
Mam nadzieję, że humorki macie już lepsze. Ja zaraz wstaję - czekam tylko na TŻa, aż wróci z pracy, potem śniadanie i spadamy na miasto, bo mamy dzisiaj masę spraw (kiedyś Wam mówiłam o tej drukarni, pamiętacie?), będę z powrotem gdzieś dopiero o 18, więc czeka mnie męczący dzień. Moja córcia też już nie śpi, ofkors. Ja nie wiem, jak ta moja gadzina to robi, ale bardzo szybko się budzi, gdy ja wstaję. Tak jakby czuła, że o niej myślę. Buziaki dla Was i Waszych maluszków. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-05 o 07:49 |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

Mam nadzieję, że humorki macie już lepsze.
Moja córcia też już nie śpi, ofkors. Ja nie wiem, jak ta moja gadzina to robi, ale bardzo szybko się budzi, gdy ja wstaję.