|
|
#481 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
Cytat:
Fakty: - ilość użytkowników z najniższą rozdzielczością (800x600) sukcesywnie spada z miesiąca na miesiąc dowód: http://www.ranking.pl/index.php?page...Page&stat=3|AL - serwis dopasowany do najniższej rozdzielczości (800x600), ale oglądany w wyższych rozdzielczościach wygląda na "skulony" w rogu i często staje się nieczytelny - w USA ponad 90% nowo uruchamianych serwisów projektuje się dla rozdzielczości 1024x768 - niemal każdy monitor i karta graficzna obsługuje rozdzielczość 1024x768, tylko niewielki odsetek użytkowników nie może tego zmienić. Problem w tym, że wielu nie chce lub nie wie jak to zrobić. Opinia o tym, że projekt jest okropny jest Twoją subiektywną i destruktywną opinią, z założenia więc nie skomentuję jej. EDIT: ikonkę GG zaraz poprawię. |
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się przyzwyczajać.
Na początku męczyło oczy,ale po wejściu/wyjściu i kolejnym wejściu -jakoś mniej to odczuwam. Dziewczyny,sokrki-ale w słowach to niektóre z Was za bardzo nie przebierają :/ Uwagi nawet (albo zwłaszcza) te krytyczne można wyrazić w kulturalny sposób .
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Jest ładnie. Zupełnie inaczej, ale kolory są ładne i to wszystko fajnie gra ze sobą.
Tyle komplementów. Niestety bo mnie oczy bolą i mimo całej ładności będę musiała ograniczyć przebywanie na forum z uwagi na oczy. I sądze niestety że nie ja jedna będę miała problemy w postaci łzawiących oczu.
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno - jak dla mnie jest za jasno. Za dużo szarości i bieli
Przez to oczy mi się męczą [zawsze miałam niebieski styl]
|
|
|
|
#485 | ||
|
Rozeznanie
|
doprawdy?
Cytat:
)Cytat:
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolumna, to miejsce na reklamy, musi być po lewo gdyż reklamy sa wtedy bardziej widoczne.
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np lubie jak forum jest elastyczne i moge je dopasowac do swoich preferencji. A temat ten powstal wlasnie po to, zeby zglaszac zastrzezenia i propozycje zmian.
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kolory na początku uznałam za fajne, ale posiedziałam pół godziny na Wizażu i się autentycznie zmęczyłam Tzn. wzrok mi się zmęczył
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę dopasować rozdzielczosci do Wizazu, a co z reszta na moim kompie? Ja wiem,że 14' monitor to juz przezytek, planuję sobie kupic nowy większy,ale jak na razie to nadal bola slepia ![]() Justa ,ale mnie się zdaje,że taki ludzik byl w panelu uzytkownika,chyba... Nie jestem pewna,bo ja nie podawalam swojego GG ale tam bym taki ludzik, więc moze stąd ten pomysl.. Edit: widze ze sloneczko znow się pojawilo z GG ![]() ach ,już sie nie moge doczekac wiekszej czcionki w ''odpowiedzi''
Edytowane przez ruda7816 Czas edycji: 2007-02-26 o 16:11 Powód: dopisek :D |
|
|
|
|
#490 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, czy nie moznaby sciemnic kolorystyke wizazu? Konkretnie chodzi o zielen. Oczy tak by sie nie meczyly. Wiem, ze moglabym sciemnic uzywajac odpowiednich przyciskow na monitorze, ale problem polega na tym, z gdy sciemniam to nie widze tego co jest na ciemnym tle. Zlewa sie wszystko w jedna mase.
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wiem juz wiem Zlosiu,
dzieki za info ![]() pozostaje kupic większy monitor
|
|
#493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Analogicznie rzecz biorąć to troszku jak z prywatnym butikiem -własciciel ważny ale klienci chyba też? prawda? bo do diaska chyba te 600.000 par oczu te reklamy czyta ? Chociaż nie,raczej jak w supermarkiecie -klienci zawsze będą!! Też często Twoją ironię zauważam i nie wystarczy ''jesteście nam drogie i na urlop też już weszło do kanonu Twoich wypowiedzi Moze i fakt,miałoby być tak pięknie a tu zebrały się baby i zrzędzą ,to źle to żle ale czy nie wątku '' uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl''?? Myślę,ze lepiej nie zakładać takich wątków ? Bo dajesz nadzieję,ze jak 90% wizazanek opowie się za powrotem 'starego' to będzie nadzieja a tu klops -dużo wczesniej zamówiony ps jak tam z moim urlopem?
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Dla projektanta ważniejsza była estetyka niż funkcjonalność. Podoba mi się nowoczesna stylistyka, ale dostaję oczopląsu. To jest zupełnie nieprzejrzyste, nieczytelne i za duże. Nie podoba mi się margines z lewej strony. Rozumiem, że chodzi o zachowanie proporcji, wyeksponowanie reklam etc., ale od prawej do lewej czytamy pismo arabskie i (chyba) starochińskie...
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu oczy od razu "odetchnęły ulgą" |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Okropna kolorystyka, posiadająca specjalne własciwości- sprawia, że bolą mnie oczy
jeśli to jest sposob na to,żebym spędzła mniej czasu na wizażu,to udało się
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ja też...
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex, wlasnie tez to wykminilam
Ale jak juz pisalam, to co jest juz ciemne jak sciemne bardziej to jest kompletnie niewidoczne ![]() Caly ten bol oczu spowodowany jest zbyt jasna kolorystyka. Koolor buraczkowy jest ok, ale ta zielen... Gdyby go przyciemnic byloby wszystko ok fajnie by tez bylo, by panel uzytkownika, ktory jest wyswietlany po lewej stronie postu tez byl taki zielonkawy Byloby bardziej czytelnie
|
#500 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nowy rok, nowa szata graficzna. noo wizaz sie rozwija. i bardzo dobrze. podobaja mi sie te kolory, fakt litery sa troche za duze, ale dla moich oczu to dobrze. nie wiem tylko czemu ale teraz wizaz wydaje mi sie taki rozlazły.
przyzwyczaje sie.nie wiem czy ktos zauwazyl, ale pierwszy raz nie marudze przy zmianach
|
|
|
|
#501 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przynajmniej nie będę tak wzorku męczyć, a różnica jest ogromna w porównaniu do tego, jak wygląda teraz ekran wizażu w "normalnym" trybie |
|
|
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy design Wizaż.pl :)
Cytat:
przyłaczam sie do tego ładnie wygladało KWC z avatorkami dlaczego zostały one zlikwidowane? co do nowego wygladu forum i KWC to bardzo mi sie podoba jest bardziej czytelne i duzoo ładniejsze
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że wizaz.pl jest prywatną firmą, ale chyba właśnie prywatnym firmom powinno zależeć na użytkownikach. Zadowolonych użytkownikach. Im ich więcej, tym więcej reklam, im więcej reklam, tym większe wpływy. EDIT: a propozycje w stylu: idź na urlop od forum, odpocznij sobie od wizażu są co najmniej nie na miejscu. Nie eleganckie i nie grzeczne. I tyle. |
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się wcale a wcale
przyzwyczaiłam sie do poprzedniej szaty i czułam się tu 'jak w domu' teraz jest tak obco ,brzydkie kolory ,dziwne litery i wali po oczach
|
|
|
|
#508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
zlikwidujcie ten róż
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czepiałabym się wyglądu, jest ok. Każde forum potrzebuje odświeżenia co jakiś czas. Trzeba się przyzwyczaić do nowych funkcji - chociaż fakt, że forum jest mniej czytelne. Ale te kolory to serio tragedia. Czemu nie niebieskie? Mniej męczy wzrok... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

ale dobrze, że to napisałeś, teraz już wiem, dlaczego ten projekt jest taki okropny... bo jest oparty na błędnych założeniach 
wszędzie używa się tradycyjnego "słoneczka" i każdy wie, o co chodzi.

)
Ja np lubie jak forum jest elastyczne i moge je dopasowac do swoich preferencji. A temat ten powstal wlasnie po to, zeby zglaszac zastrzezenia i propozycje zmian.

Tzn. wzrok mi się zmęczył
planuję sobie kupic nowy większy,ale jak na razie to nadal bola slepia