![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
Samiec alfa.. Proszę was. To już przesada. Bycie samcem alfa to czysta biologia a nie to ile facet zarabia.. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że duża część samców alfa nie dorabia się dużych pieniędzy, a jeśli tak to nie jest to uczciwa praca i dużo ich teraz siedzi w więzieniach.
Statystycznie około 20% mężczyzn wychowuje cudze dzieci, więc jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że kobiety chcą przekazywać geny samców alfa, ale na co dzień żyją z facetami, których udało im się złapać na ślub ![]() Gadacie tu o skrajnościach. Utrzymywanie 30 letniego faceta jest nienormalne, ale bycie utrzymanką 30 letniego faceta w moim odczuciu również. Sytuacja ekonomiczna Polski i nie tylko, jest na tyle trudna, że większość ludzi nie poradzi sobie jeśli oboje partnerów nie będzie pracować. W jakimś USA, pracownik fizyczny w latach 70 miał samochód i utrzymywał żonę, dwójkę dzieci na luzie. Teraz nawet oni muszą tyrać oboje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytałeś ile kosztuję-stabilizację,ale nie stać cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
mozliwosci sa ograniczone tylko fantazja
chyba ze zaklada sie ze jak spac, to tylko w hotelu, a jak jesc, to tylko w restauracji itd ... owszem, super fury nie bedzie, plywania hacjtami tez nie, heliskiingu tez nie, ale naprawde, jak ktos mowi ze malo kasy znaczy brak mozliwosci to rece mi opadaja ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
z mojej perspektywy wyglada to tak ze wlasnie nie masz zycia .. 2 prace ? czyli nie masz czasu na wiele rzeczy poza praca i po co 2 prace ? nie lepiej jedna, a dobra ? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to wczasy i dla kogo? wczasy kojarzą mi się z błogim lenistwem i odpoczynkiem od prac domowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Oj tak, moją życiową traumą jest odrzucenie przez faceta w sweterku od Tommiego. Widzę, że wyobrażenie bardzo do Ciebie trafiło, że aż porównałaś do sweterków bazarowych. Słońce, to był tylko stereotyp, nikt tu raczej nie postrzega ludzi po tym jaki sweter na sobie mają. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Postaram się nie przedstawiać przykładowego stereotypu bo widzę, że to ciężki orzech do zgryzienia.
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam i uwierz mi,że miłością dzieci nie wykarmisz.a kiedy pojawia się bieda to i alkohol,a gdzie alkohol to i przemoc. mój były meszka do dziś na socjalu w przysłowiowym getcie,a ja dziękuje,że sie wyrwałam z tej matni. to jest jeszcze najlepsza opcja,bo zdarzają się samobójstwa.tak samobojstwa z bezsilnosci. z bezsilności ojciec odbiera sobie życie,aby jego dzieci miały co jeść za rentę po nim. spotkałaś się z tym? ja tak.mój szwagier mając 25 lat odebrał sobie życie,aby jego dzieci miało za co wyżyć,bo miał dość kombinowania i dość długów.był zbyt naiwny,aby poradzić sobie w świacie biznesu i zbyt uczciwy,aby migac się od kredytow nie jest to standart,ale tak najczęściej reagują ludzie,którzy nie radzą sobie z dniem dzisiejszym. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-04 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybierając mężczyzn niewykształconych, o słabej psychice i otoczeniu, które może to wszystko pogłębiać musimy liczyć się, że momencie kryzysu problemy mogą być nie do przejścia.
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
Ok nie ma nic złego w tym, że dziewczyny chcą dobrze żyć itd. To normalne . Za to kompletnie niezrozumiałe jest dla mnie żeby np odrzucić chłopaka niby "biednego" dla tego która zapewni te luksusy i spełni wszystkie pragnienia.
Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-12-04 o 17:55 Powód: poprawa sensu zdania |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Nussbeisser, ciekawi mnie ile masz lat? Myslę, że niewiele a jesli wiecej to przykro mi... Parę Forumowiczek jest tu dorosłych, reszta to chyba dzieciarnia z gimnazjum, wierząca, ze mozna wyzyc sama miloscia... 1500pln (brutto czy netto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zylam na srednim poziomie praktycznie cale swoje zycie.. Widzac bardzo bogata rodzine na okolo.(dzieki Bogu wspierali nas oni i rozpieszczali ale i tak w wielu sytuacjach slyszalam,ze nie mamy pieniedzy, musimy oszczedzac) Postanowilam, ze nie chce zyc na sredniej krajowej, minimum mnie nie urzadza, chce korzystac zycia skoro kiedys nie moglam. I nie widze w tym nic zlego. Odpowiada Ci przecietnosc to w porzadku. MI NIE. Co nie oznacza ze jestem krolewna na ktora trzeba pracowac, sama pracuje i jeszcze niezle zarabiam na czyms co uwielbiam robic. Do tego moj facet,ktorego kocham rowniez ma stabilna sytuacje. Nie musimy sie martwci o pieniadze. I zyje sobie w tych luksusach, bo wlasnie tak chcialam zeby wygladalo moje zycie. CO do odrzucania, zostawiania biednego faceta. Skoro z kims nie jestem to nie mam zadnych uczuc do niego. Poznaje kogos rozmawiamy, wtedy wiem czy cos z tego moze byc czy nie.Czy decydujemy siie na dalsze poznawanie czy nie. Zdarzylo mi sie w liceum,ze umowilam sie z facetem na jedno spotkanie a nie doszlo do nastepnego. Ani on nie plakal z tego powodu ani ja. Jak ktos po 1 spotkaniu sie zakochuje to moze mowic o "porzuceniu,odrzuceni u" biednego. Czasem nie zaskakuje i to nie tylko z powodu zarobkow i nie decydujemy sie na spotykanie z ta osoba. Czy to tez jest odrzucenie wtedy? ;] BabyParis - dokladnie! Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2012-12-04 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze,że sa takie kobiety jak ty,przynajmniej jest jakaś sprawiedliwość na świecie.te biedne ,męskie sierotki też będą mieć partnerki do kompletu Cytat:
nie mówimy o patologii,bo patologia to wielkie słowo. mowimy o ludziach mało zaradnych,którzy nie potrafią gospodarować pieniędzmi,nie potrafią sie przebić i giną na starcie w wyścigach szczurów . czasem wsród takich rodzin pojawia się alkohol,który ma zagłuszyć wyrzuty sumienia i płacz głodnych dzieci. nie chodzi o czasowy brak gotówki,ale o przedłużający się stan. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-04 o 18:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wobec tego po co to gadanie o dobrym sercu, troszczeniu się o innych itp sprawach, skoro to i tak nie ma ŻADNEGO znaczenia? Nadal staram się zrozumieć -wytłumacz mi proszę jak dziecku. Jestem pewien, że zrobisz to z łatwością. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chce ciebie,bo nie masz tych cech,ktorych cenię,a poza tym w polsce poligamia jest karana. dziękuje jednak za troskę,już mam swojego księcia ![]() samica alfa,wyboera sobie życie w/g swoich standartów.jedna ma dzieci,a druga uwaza to za stratę czasu Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-04 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Hmm, po drodze dużo historii, nie mam czasu żeby przeczytać wszystkie :P
Jedno jest pewne, nie chodzi o pieniądze, ale utrzymywać i utrzymywana być nie chcę (chyba że byłabym w ciąży). Jednak nie byłabym z biednym facetem. Chcę być z facetem, który dotrzyma mi kroku. Nie za biedny, nie bogaty, ale na poziomie. Jedzenie ze śmietnika w imię miłości? Ok, ale w filmie. Gadanie, że pieniądze nie mają znaczenia? Do czasu, jak nie zacznie się na siebie zarabiać i nie wyprowadzi się od rodziców :P. To naprawdę piękną idea... ale po co? Z
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kobiet - te które decydują się na dziecko, czy też uprawiają seks bez zabezpieczenia powinny mieć swoje własne zabezpieczenie finansowe. I własne możliwości utrzymania dziecka. Dlatego warto mieć lokatę, odkładać na nią jakiekolwiek pieniądze, przepracować intensywniej jakiś okres w życiu, żeby w momencie ewentualnej wpadki czy nawet planowanego dziecka mieć kilka (naście) tysięcy zamrożone. Nie wyobrażam sobie żebym miała liczyć tylko i wyłącznie na mojego partnera - to też moje dziecko i moja rodzina i w chwili kryzysu kobieta też jest zobowiązana do zadbania o nią. A o tym, że widzicie tylko skrajność samca alfy i faceta sieroty to kolejny raz pisać nie będę.
Kapitalistyczna machina stanęłaby, gdyby przestano pić kawę. To stymulant tego systemu. Edytowane przez Capresse Czas edycji: 2012-12-04 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Dużo pada tutaj słów o 'czytaniu ze zrozumieniem' i 'tłumaczeniu jak dziecku'.
Dużo pada też pięknych słów, którymi próbujecie przykrywać fakt, że zasobność portfela mężczyzny ma dla Was ważniejsze znaczenie, niż jakiekolwiek jego cechy, uczucie, to co ma w sercu i to, co do niego czujecie (zakładam się, że nie bardzo wiecie, co w Waszym życiu jest ważniejsze od pieniędzy). Facet ma dużo kasy - to samiec alfa. Facet, który jest zaradny, inteligentny, normalny, ale zarabia średnio, bo woli spędzać czas ze swoimi dziećmi i żoną, to już Waszym zdaniem nieudacznik. Wybaczcie, ale TO JEST CHORE i psychiczne. Ja nikogo nie obrażam. Po prostu mówię jak to wygląda z boku. Niektórym tutaj rzeczywiście nie przychodzi do głowy, że oprócz 'samców alfa' i facetów z patologii, którzy wieszają się, bo nie starcza im do pierwszego, są też ludzie, którzy żyją NORMALNIE i uważają, że tyle, ile mają im wystarcza. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-12-05 o 01:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
BAN stały
|
Dopamine nie dla wszystkich kobiet wartość faceta oceniana jest przez pryzmat który napisałes w poście powyższym. I całe szczęście.
BabyParis Ha szukać nie muszę bo znalazłam faceta zaradnego ![]() A mam takie pytanie ten wasz samiec alfa nagle bankrutuje popada w depresję co robicie. ? Eh retoryczne pytanie to jasne, że go skreslacie. I to jest właśnie sedno. I tak na marginesie ciekawe, że wiele osób tutaj od razu zaczyna dyskusję z grubej rury. Inaczej nie umieją. I od razu od oceniania drugiej strony. Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-12-05 o 02:42 Powód: Dopisanie zdań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
no ale ok, ja pewnie niewiele wiem, bo nie sypialem nigdy z milionerem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak sobie poradziłaś? Wyjechałaś bez wykształcenia do stanów, dorwałaś pracę i poznałaś samca alfę? To przełóż to na polskie realia.
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam,ze często zdarza się w biedzie,że ludzie sięgają po alkohol,bo nie potrafią sobie radzić z życiem.tam,gdzie jest nagminny alkoholizm i bicie to patologia. dla mnie życie w biedzie to także patologia.nie tylko alkoholizm,ale życie na garnuszku opieki społecznej to równiez patologia.to każdy człowiek ,który czerpie korzyść z dopłat do czynszu,czy bonów żywieniowych. mój szwagier nie żebrał,ale zainwestował w życzliwośc ludzi.został oszukany przez wspólnika,a potem poszło losowo.wybacz,ale tych kredytów nie spłaciłby tylko z pensji kopacza rowów .poza tym bądź łaskawa i nie oceniaj,bo nie wiesz w jakiej depresji musi być człowiek,żeby zdecydowac się na taki krok.ja też wielu rzeczy nie rozumiem,ale nie zachowuję się jak ignorant.nie myślę ,że skoro czegoś nie znam to znaczy ,że nie istnieje ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
prosisz o tolerancję,ale sam jej nie potrafisz dać. nikt nie pije do ciebie osobiście,a ty nie możesz się oprzeć przycinką w stylu-" za ile ci załadować telefon". cóż za hipokryzja ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-05 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
tak lekko off topic
u ludzi samiec alfa to "istota" ktora potrafi zdominowac grupe czy tez partnerow w sferze seksu to osoba ktora lekko i bez problemu uwodzi kobiety swoja pewnoscia nie musza byc dobrze wyksztalcenia, szarmanccy czy niz w ten desen zreszta czesto inne same ich nie lubia, wiec kariery zbyt duzej nie robia chyba ze mowimy o czym innym ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wystarczy wysokie ego,brak skrupułów i spryt,żeby wyjść przed szereg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.