|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
wysyp matek na pasku, więcej Was matka nie miała? :P
do łóżek raz dwa, zbierać siły na następny dzień tudzież tracić resztki sił z drugimi połówkami ![]() oj żarty żarty ![]() ja idę spać, bo oczy na zapałki mam ale idę do pustego łóżka :/ zdrówka, szczęścia i słodyczy dla każdego coś miłego...
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ela coś dojść nie możesz do tego łoża
nadal Cię na pasku widzę
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
a bo do pustego łoża to się człowiekowi nie spieszy
![]() tyle Was na pasku, myślałam, że któraś pisze ![]() ale teraz to już idę, żeby zdążyć się położyć jeszcze dzisiaj, a nie już jutro ![]() paaaaaa
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
I jakieś nieznajome nicki na tym pasku siedzą
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
eee znajome, tylko nigdy się nie odzywają
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Ja się odezwałam jakiś czas temu lecz niestety powrót do pracy spowodował że czasu mam tylko chwilkę na szybkie nocne podczytanie moich ulubionych wątków czyli moich mamusiek i was
Mam nadzieję, że wkrótce wpadnę w rytm i jakiś czas na pisanie się znajdzie...póki co pozdrawiam z paska |
|
|
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EZELCIA się ciągle ukrywa i jeszcze kilka innych znajomych czasami "zaświeci na pasku". Takie mocno przyczajone, to prawie jak swoje ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Flower gad ze minie, nie zapamiętałam Cię. Dopiero jak weszłam w Twoje posty i zobaczyła imię Morfeusz, to mi się przypomniałaś. Ale na swoją obronę ma to, że jak ktoś napisze tylko kilka postów i zniknie ( ), to łatwo się pogubić i nie kojarzyć . Wybaczysz?
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
iustyna pewnie że wybaczam
![]() Głupio mi tak, ze się wtedy odezwałam i umilkłam ale teraz mam tak okrojoną dobę że sama nie wiem jak to wszystko ogarnąć..o 5 wstaję, karmię małego szykuję się do pracki, wracam o 16.30 i do 19 nadrabiam z Morficzkiem cały dzień nieobecności i często gęsto usypiam z nim karmiąc go...wstaję o 21-22 coś ogarnę w domku, zjem jeszcze i dosłownie na pół godzinki-godzinkę komputerek..i to mówie mam czas jedynie przelecieć nasze wąteczki..dobrze że weekendy wolne...powiem wam że ciężko zostawić takiego 7 miesięczniaka i wracać do pracy.. |
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Bombko
![]() Ciebie pamiętam właśnie przez cudowne imię synka ![]() Dzielna kobieta z Ciebie. Z tego, co czytam, masz naprawdę ciężko...
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
brumek, jak ma gorączkę, to taki przytulas wielki, nie można nigdzie odejść, wszystko z nią trzeba robić. Jak zasypiała to co chwilę oczy otwierała, sprawdzała, czy ktoś przy niej siedzi...
Mam nadzieję, że chorobę niedługo pokonamy i te białe dziady wyjdą i będzie spokój ![]() uciekam do książki, nie mogę zaczynać czytać, bo później nie mogę się oderwać ![]() kolorowych snów! |
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Brumek ano ciężko...kiedyś wzięłam kredyt na działalność zgodnie z hasłem kto nie ryzykuje ten nic nie ma i niestety z działalności nic nie wyszło a kredyty do spłaty zostały..gdyby nie to to spokojnie siedziałabym z synkiem w domu, a tak może na styk byśmy z jednej pensji dali radę ale wiadomo że mając dziecko to lepiej mieć choć parę groszy na leki, lekarzy, i jakieś pokusy od czasu do czasu..
|
|
|
|
#3882 | ||||
|
Raczkowanie
|
Muszę spróbować dać mojemu, on jeszcze nic poza bananami i melonem nie jadł, myślałam, że cytrusy się daje po 2 rż.
Cytat:
pnkt 2 - obie piszecie w taki sposób, że nikogo nie urazicie! pnkt 3 - ja mieszkam 13 km od Poznania - śnieg jest!!! Cytat:
![]() za powrót do zdrowia!Imprezy zazdroszczę - nie sprzątania Pamiętaj, że im więcej będzie bałaganu, tym lepsza będzie impreza dla dzieci! ![]() [QUOTE=brumek;37974013]Moje chucherko tez dopiero usiłuje do 19 kg dobić ![]() A my dziś wieczorem do Ikei wyskoczyliśmy. Kupiliśmy zielonego Mammuta Ale jeszcze nie wypróbowany, bo Tymek już bardzo śpiący był. I jeszcze misia pluszowego, bo to była miłość od pierwszego wejrzenia i nie można było ich rozdzielić ![]() No i trochę nietłukących ozdób na choinkę. I samą choinkę. Bo po długich przemyśleniach postanowiłam w tym roku mieć sztuczną... NIgdy takiej nie miałam. Nie lubię, nie mają dla mnie uroku, ale jak sobie wyobraziłam Tymka zjadającego jedna po drugiej te igły prawdziwe, grzebiącego w ziemi itp itd, to mi się odechciało I w tym roku będzie wyjątkowo sztuczna. A, i pisałam kiedyś, ze Wigilia u teściów. Zmiana planów - będzie u nas... Narobię się trochę niestety ( a wcale mi się nie chce w tym roku), ale tak mi będzie wygodnie już na samej kolacji. Bo u innych w domu nie mogę Tymcia z oka spuścić. Te tak macie? Nieprzystosowane mieszkania, tu złapie, tam strąci, nie da się posiedzieć przy stole, bo trzeba na nim chodzić i pilnować, żeby sobie czegoś nie zrobił. A u nas luzik, robi co chce. Więc tak postanowiliśmy. Jutro do Tymka przychodzi laska Starsza 8 miesięcy. Ostrzegałam, że on dopiero co tę trzydniówkę miał i nie mam pewności, do kiedy się zaraża (choć piszą, że do pojawiania się wysypki albo ustąpienia - zależy od źródła), ale powiedziała, że zaryzykuje.[QUOTE] do 19 kg? A co to jest ten mamut - chyba nie jestem w temacie ![]() A ile osób będziesz miała na wigilii? Ktoś Ci pomoże w przygotowaniach? Dobrze, że uprzedziłaś o przebytej chorobie, a nie tak jak większość matek zapomni wspomnieć ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
Lekarz stwierdził, że to przez ciągły stres, przemęczenie, itp. Cytat:
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-05 o 00:57 |
||||
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Do 10 kg oczywiście! Już poprawiłam.3. To ten mamut http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30168644/4. My, moja mama, teściowie i szwagierka. W sumie6 dorosłych + roczniak Pomogą, jasne. Po prostu każdy coś dostanie do zrobienia i przyniesie. Oprócz szwagierki ![]() 5. No bo ja właśnie nie znoszę, jak ktoś mi robi taką niespodziankę, że chory zaprasza albo chory przychodzi Potem przez tydzień się stresuje "zachoruje dziecko, czy nie zachoruje"...
|
|
#3884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mój Paskud wstał o 3:30 i dostał mleko i myślałam że zaśnie, ale okazało się, że Emil ma inne plany. poszalał, rozpakował kolejny adwentowy prezent, zjadł jeszcze kaszę i uśpiłam go. mam nadzieję, że pośpi jeszcze z pół godziny. a potem żłobek i jak wroci to niespodzianka, bo tatuś wraca z podóży służbowej ).wkurzają mnie media i niektóre rekalmy- wykorzystują motyw "nadchodzącego" końca świata. a to nie zdarzy się 21 grudnia . nie denerwuje to was i zaczyna się jakas zbiorowa psychoza, panika. ludzie schrony budują, robią zapasy szaleństw o.a UK żyje teraz ciąża Kate i Williama. Biedna Kate jest w szpitalu, bo ma okrutne mdłości. rozumiem, współczuję, ale ileż można o tym słuchac. Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
|
||
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstryk! Co tu tak ciemno?
Dominik dzis spal sam. W lozeczku do 6.10 Rano jak zaczal sie wiercic to bylam pewna, ze jest srodek nocy. A tu taka niespodzianka, wyspalam sie Musze czesciej narzekac na jego spanie na fb Widocznie go to motywuje ![]() Milego dzionka dziewczyny.
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
O juz Agni zapalila swiato
|
#3887 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówisz, ze biegłego rewidenta tez chca zderegulowac? ja tez robie uprawnienia bo mysle, że bedzie to lepiej widziane na rynku pracy. kolejnym moim krokiem bedzie własnie biegły rewident. Cytat:
http://s781.photobucket.com/albums/y...t=MVI_5936.mp4 Chyba jej posmakował ![]() ja tez sie podpisuje pod prośba o mini opis porodu tu na forum ![]() Cytat:
dla Hani. A mamuska nie dostaął odznaki bo widocznie nie zasłuzyła ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
dla Dominika. Zazdroszcze po cichu bo u nas znów ladowanie w połowie nocy w mamusiowym wyrze. Do tego samodzielne zasypianie tez jest juz beee. Teraz fajnnie sie zasypia z mama na łózeczku. Ale nie narzekam bo nocka w miare przespana w przeciwieństwie do ostatnich histerii.A i zapomniaąłm sie pochwalic-mamy pierwszego trzonowego
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-12-05 o 08:14 |
|||||||
|
|
|
#3888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w pracy jak w pracy, wszystko spada na mnie i juz. Ponadto boje sie reakcji kierowniczki jak jej powiem. Juz nie byla zadowolona jak zlamalam noge. Cytat:
Cytat:
Cytat:
myha reakcja po grepfrucie boska Witam sie, bylam wczoraj na polowaniu w tesco mialam kupony z F&F - jak zrobilo sie zakupy za min 50 zl, to rabat wynosil 25 zl. Wiec obkupilam Marysie w 5 pack body z dlugim,bluze, bluzke, dzinsy, jedna para rajstopek, bluze polarowa dla bratanka i bluzke z dlugim dla niego. Wiec po podzieleniu zakupow na w miare rowne kwoty 50 zl, za wszystko zaplacilam 110 zl. ![]() Nie mowie, bo ciuchy i tak byly przebrane, bo wiekszosc rzeczy dzieciecych byla ze znika i tak 30 % wiec np za 5 pack body z 52 zl kosztowal 30,50, a z kuponem wyszlo mi okolo 16 zl
|
|
#3889 |
|
Wtajemniczenie
|
EVE pewnie w pracy nie beda zachwycenia tak jak u mnie ale kij im w oko....
Fajna ta promocja w tesco. Własnie przydałyby mi sie bodziaki bo Martyna juz prawie z wszytskich wyrosła. Tylko u mnie takie duze Tesco jest dopiero w Katowicach |
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Marzenko się uśmiałam z opisu szczepienia a u nas Hania nie dostała naklejki dzielnego pacjenta... płakała juz pdczas osłuchiwania i zaglądania do gardła. a przy wkłuciach to już była histeria, rozpacz, krzyk..masakra jakaś! ledwo ją utrzymałam podczas tych kłuć. niby potem szybko się rozchmurzyła i uspokoiła..za to w nocy... wydaje mi się, że odreagowywała ten stres. obudziła się ok. 23 i tak strasznie, rozpaczliwie płakała...nie mogłam jej uspokoić. nosiłam, tuliłam, śpiewałam. nawet UU dałam (chociaż już od dwóch nocy nie dostawała wcale..) i nie pomogło. dopiero po godzinie tej rozpaczy jakoś zaczęła się uspokajać, włączyłam jej odcinek teletubisiów to chwilę pooglądała, ale i tak pochlipywała tak żałośnie. ale nie dawała się odłożyć do łóżka. i zasnęła mi dopiero w wózeczku, jak ją leciutko bujałam. a potem przez jakieś 3 godz nie dała się z niego wyjąć, bo co próbowałam ruszyć to płacz był od nowa pierwszy raz tak coś przeżywała. nie wiem czy coś ją do tego przypadkiem nie bolało dzisiaj z rana miała 37 stopni...ale tak już kiedyś było po pneumokokach. w tym wszystkim jedyny plus, że kolejne szczepienie za 5 lat.Oliweczko witaj z powrotem mme_audrey zdrówka dla Helenki! Teliczku i dla ciebie zdrówka! |
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byliśmy u nefro, ale planujemy iść. Pediatra mówiła ostatnio żeby się skonsultowac co powie.Sara też ma "tylko" poszerzone miedniczki ( czy miedniczkę ) w lewej nerce, 5 mm. Kamieni nie ma i nie miała. Może też taka jej uroda? mam nadzieję że nefro tak powie... w nast tyg idziemy na usg, zobaczymy czy od sierpnia coś się zmieniło. A jakie poszerzenie u Was jest? Myha a Ty pisz częściej niż raz na tydzień, co ![]() Marzena ![]() Brumek no i dobrze że wigilia u Was, wszystko na czas będzie. To Ty na to wpadłaś ? żeby u Was robić? czy ktoś zasugerował? 6 osob to nie dużo. Kolina miałam zdać relacje z "rybnego" obiadu. Otóż pycha. Następnym razem sera dam do środka. Ale kosztował ten obiad. Tż stał w tesco w kolejce po ryby i kazałam mu wziąć 4 filety mintaja. Wziął dorsza.... w domu patrzę, a należność za ryby...30 zł ( wyślij faceta po zakupy ). Ciasto francuskie, surówka, frytki - w restauracji by obiad zjadł. ![]() Dziewczyny a te bony do tesco do kiedy ważne? kurka ja nie mam tuszu w drukarce, one muszą być wydrukowane? czy wystarczy kod kreskowy podać? Agni eee koniec świata, pewnie przełożą na styczeń. Serio, budują schrony? A od kiedy to na mdłości się w szpitalu leży? Czesć czołem. Wyspałam się, położyłam się przed 21. Pobudek 3.
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- patik do dzis. chyba wydrukowane musza byc
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK postaram sie
O wlasnie sobie przypomniałam: ANIA gdzie ten brzuszek ciązowy? ja wyglaładm jakbym była w 6 miesiącu
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ociełam włoski Karolowi, i o dziwo, wyszło mi ładnie
![]() ostatnio jak wzięłam go do fryzjera, kilka dni temu, i na pierwszy ogień poszedł starszy, to mały tak sie płaczu nasłuchał że nie było ani mowy o obcieciu. A wczoraj poczas kąpania go obcięłam ![]() pieleszka, niektóre dzieci podobno tak reaguja jak sie czegos przestraszą, oby było dobrze, trzymam kciuki za Hanie. myha82 no dokładnie kredyty to jest masakra, niektórzy niestety wyboru nie maja, no cóż gdzies trzeba mieszkać. Chociaż dziwi mnie podejscie niektórych ludzi, np teraz mojego tżta brat z zoną szarpnęli kredyt na 30 lat na dom, i będą płacic co miesiąc chyba po 1500 zł, z tym że przez pierwsze kilka lat unia im dopłacać bedzie i rata bedzie mniejsza, ale skoro oboje zarobią moze ze 4 tys i do jak maja dobry miesiac, bo umowy i tak specjalnie pod kredyt pracodawcy im napisali ze maja większe dochody, za chwile urodzi sie im dziecko, to w sumie mogliby za 1/3 tej stawki kupic mieszkanie, ale no cóż dom to dom. |
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Ale naklejka sie należała Wam obu ![]() Cytat:
Na imprezei musisz być w pełni sił Cytat:
A ile będzie osób? Ja jeszcze nie wiem co z wigilią, nie myślalam nad tym .. Mam dosc rodzinki TZta
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- tak wlasnie sobie wymylslilam ze jakbym miala syna Morfeusza to corke nzawalabym Melisa i mialabym swiety spokój (dwa spiaco-spokojne imiona ![]() ![]() )
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajne te zakupy i za grosze dziś spałam z Jasiem przyszedł w nocy, ale nawet nie wiem o której, ledwo się przebudziłam i już spaliśmy sam wdrapał się na łóżko nawet, nie czekał, aż go wezmę. Przesunęłam go tylko pod ścianę i obudziłam się o 5 bo zajął moją poduszkę ![]() zauważyłam, że on woli teraz spać na poduszce... nigdy mu nie kładłam pod głowę nic, ale on ostatnio widzę, że zasypia na misiu, albo na uzwijanej kołdrze. a Wasze dzieciaczki śpią na płaskim?
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
aha to juz wiem mniej wiecej gdzie.
![]() nie chce mi sie fotek robic. Ale zakupki fajowe. ide pranie z suszarki zdjac, bo kolejne sie konczy prac.
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
ELA Martyna juz od dłużego czasu śpi na swojej poduszeczce. ma dwie. jedna u siebie w łóżeczku a druga w moim
Zdecydowałam sie je wyjac bo własnie pokładała sie albo na mojej albo na miśkach.
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Jejku ale my mamy spanie ostatnio, znowu wstałyśmy po 9 ![]() I dopiero próbujemy oczy rozkleic ![]() Brumek też mnie zdziwiło to 19kg ![]() Agni nawet nie wiesz jak bardzo! I nawet jak człowiek ma to za głupoty to gdzieś w psychice to siada... po kij im bunkry? Jak koniec to koniec, nawet bunkry nie pomogą Uwaga teraz będzie hit dnia... wiecie, że ja nawet nie wiedziałam że Kate w ciąży?! ![]() Marzena a może za bardzo płakałaś po szczepieniu i nie zasłużyłaś na naklejkę? :P Musimy jeszcze iść do sklepu słodyczy do butów nakupić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

), to łatwo się pogubić i nie kojarzyć 

ale naklejkę dzielnego pacjenta dzierżyła z dumą w dłoni jakby się należało.
Podczas badania pani pediatra by z krzesła spadła jak zobaczyła, że ostatnie szczepienie było 5 stycznia 2011. Dopiero jak ją uświadomiłam, że to musi być pomyłka, bo Hania była wtedy w brzuchu

Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
może jakąś chcoiaż skróconą wersją? rozumiem, ż enie chcesz na forum wszytskiego pisać...
dla Hani. A mamuska nie dostaął odznaki bo widocznie nie zasłuzyła 
12.06.2010

Zakończone: 2