|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
kupiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie robiła kupki w przedszkolu, przynajmniej się nie przyznała a na majtach nic nie wylukałam Cytat:
![]() za badania też ![]() sama nie wiem, Zuza zna, ale niewiem jakie są "normy" Cytat:
![]() *** Jola, przez Ciebie siedziałam wczoraj prawie do północy na kompie i kupowałam
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko znowu cały czas tak heh
|
|
#2853 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Fajne prezenty My mamy dopiero drobiazgi na Mikołajki ![]() I bardzo dobrze ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zapytaj lekarza przy okazji, ale stawiam, że to nic takiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Próbowałaś uczyć, że np. zielony jak trawa, żółty jak słońce itd.? Cytat:
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bylysmy z Werką na Roratach- jak narazie ma zapał i mowi ze bedzie chodzic codziennie, chyba dlatego ze obrazki dostaje i ze lampion zapala. W czwartek bedzie Mikołaj w kosciele i po mszy prezenty bedzie rozdawał, Werka nie moze sie doczekac
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() *** mam już dość, szukam okapu, płyty, zmywarki i mikrofali do zabudowy i niewiem co wybrac tzn okap i płytę już praktycznie wybrałam (albo obie AMICA albo płyta TEKA), mikrofalę już prawie (też chyba AMICA) ale ze zmywarką mam problem :/ co o TEJ myślicie? jeszcze TAKA i TAKA
|
#2857 |
|
Ola-Unhola
|
Maja nie bierz płyty Amica weż Teka
![]() I zmywarkę też inną. Ja jakoś mojej Amici nie lubię. Młoda jest, a ciagle jakies problemy z nią.. Płytę indukcyjną oczywiście? ![]() Dobrej nocki
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
płyta indukcyjna, oczywiście ![]() AMICA TEKA
|
|
#2859 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my tez wlasnie dzis ogladalismy zmywarki
tylko, ze nie do zabudowy bo u nas sie nie da i chyba wezmie Whirlpoora czy jak to tam sie pisze Bosch jest na plastikach, to zn dno ma plastikowe a Whirlpoor ma metalowe i przez to tez mozna ustawic wyzsze temperatury, zwroc na to uwage pod wzgledem czyszczenia rowniez niby te plastiki sa przystosowane a jednak temp maja nizsze
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te tańsze s a made in poland i te już gorszej jakości jest jeszcze hotpoint http://www.megamarket.com.pl/hotpoin...x-ib,id-135153 http://www.ceneo.pl/2119480#tab=spec angy, ty chyba masz aristona i płyte teki, czy mi się wydaje
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Maju nie umiem Ci doradzić, tzn. mogę coś powiedzieć o sprzętach, które mam, albo tak ogólnie... Do Amiki jakoś sympatią nie pałam, ale to moje subiektywne odczucie, więc Jeden jest zadowolony, drugi nie i tak zawsze*** Czytam Was, ale jakoś odezwać mi się nie chce ![]() Tzn. nie mam nic ciekawego do powiedzenia ![]() Aaaa-wczoraj przyszedł inhalator i Zosia się ładnie inhalowała
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak wczoraj miałam wieczorkiem, podczytywałam, ale nie miałam weny dp pisania heh. Sprawdzam pocztę luknę tu i tam na neta może jakiś film ściągne na wieczór i zmykamy do przedszkola, dzisiaj do Polskiego heh
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też zamówiłam, dziś pewnie dojdzie i pewnie od razu pójdzie w ruch bo Zuza nadal ma katar i co gorsze Maciek się od niej zaraził ![]() ale on chyba za mały na inhalacje, zresztą chyba za mały na wszystko.... dziś wogóle dzień się do d..y zaczął naobiecywałam Zuzi że jutro będzie Mikólaj w przedszkolu, mąż ją dziś zawiózł i na dzień dobry Pani jej powiedziała że wczoraj był Mikołaj strasznie smutno jej się zrobiło... a wszystko przez to że prosiłam męża żeby zobaczył kiedy będzie Mikołaj ale nie sprawdzil
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O lol z tymi chłopakami to tak jest heh
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Cytat:
, za to jutro coś przyniesie ![]() *** Mam kawkę, kto się przyłączy? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Maja, ja sobie muszę wszystko zapisywać o tych płytach, zmywarkach itp., bo później też mnie to czeka ![]() Miałam zapytać, co kupiłaś w Dniu Darmowej Dostawy?
|
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to już jest z tymi chłopami ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, nie kaszle jakoś bardzo dużo, ale jak już zakaszle.... Dla mnie to brzmi jak gruźlica Ale już się nauczyłam (chyba) ten kaszel rozpoznawać jako ten niegroźny, bo żadnych innych objawów nie ma. No i katar jest, ale nie taki lejący, tylko gęsty, bakteryjny-dzisiaj mocno jej schodził (bo wcześniej to słychać było, że ma, ale wysmarkać nie mogła)-może po tej inhalacji![]() Ja
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inhalacja rozrzedza wydzielinę, więc łatwiej wtedy oczyścić nos To , ale kawę
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Maju tak na szybko-nie rezygnowałabym z funkcji "pół wsadu" - któraś z wymienionych tego nie ma-Amika? Ilość programów nie jest taka ważna-i tak korzysta się z 1-2
To o czym Svi pisze-ja wybrałam Aristona między innymi ze względu na metalowe wnętrze (jakoś tak wolę ) i decybele (moja ma chyba 43). No i panel-przy małych dzieciach wolałabym zakrytyA płytę Teki mam chyba tę samą
|
#2869 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci też wybierają sobie Was czyli mamusie na wzorzec? Moja tylko jest za mną, często papuguje, taty to na oczy nie chce widzieć
tylko JA
Edytowane przez amg88 Czas edycji: 2012-12-05 o 09:13 |
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ta inhalacja nam pomoże
|
|
#2871 | |||
|
Ola-Unhola
|
Nie wiem Maju, ale jakoś tak Amica mnie nie pociaga ogólnie. Nie chodzi o dany sprzet tylko o firmę
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, grzeczna Dziewczynka ![]() Cytat:
A tak zapytam, to heh na koncu w zdaniach to tak z przyzwyczajenia, czy jak? ![]() Cytat:
. Byłaby dla Zuzi frajda. Ale przeciez przyjdzie w domku i tez będzie zabawa.Zdrówka dla Zuzi i Macka Maścią majerankową możesz smarowac Małemu **** Dzień Dobry Wczoraj Małż odebrał mikołajkowe drobiazgi z merlina i mam nadzieję, że dzieci się ucieszą. Antos dostanie małe klocki, Bartek ludka Hero Factory z lego.
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja, a tak w ogóle, to dlaczego ten Mikołaj w Barbórkę był w przedszkolu?
|
|
|
#2873 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak, nawet dziś jak z przedszkola wróci to coś już będzie no ale Mikołaja nie zobaczy smutno mi bo się nastawiła :/ zapisuj, jak kupię i przetestuję to dam Ci znac Tylko w Cocodrilo podkolanówki, rajty i getry Zuzi i w e-merylin rajty i podkolanówki grube dla siebie i skarpety dla męża ale do tego zakupy jeszcze na all robiłam, inhalator i przy okazji ciśnieniomierz wzięłam ![]() Cytat:
![]() i płytę Teki jeszcze mam okap AMICI wybrany ![]() http://www.ceneo.pl/8647439#tab=reviews ale same super opinie i wogóle fajny mi się wydaje ![]() Cytat:
![]() ![]() na razie zasnął, ale w nocy troszkę się męczył zabieram się za pakowanie prezentów ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
#2874 |
|
Ola-Unhola
|
W naszym przedszkolu jutro mają tzw. niespodzianki mikołajkowe, a 14.12 sa Jasełka i wtedy tak jak dobrze pamiętam przychodzi prawdziwy
Mikołaj i woła dzieci do siebie na kolanko rozdając prezenty z wora
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Okap fajny, tylko ja brałam wszystko z jednej firmy, żeby odcień inoxa był taki sam (różnią się niestety u różnych firm).... Ale zaraz-zmywarka do zabudowy, płyta to płyta, a mikrofalę, piekarnik tez kupujesz? A lodówka? Ja właśnie chciałam taki sam kolor lodówki, piekarnika, mikrofali i okapu
|
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie ![]() Mogli chociaż dobrze poinformować , a Zuza w domu siedziała?Cytat:
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Mariczka kiedyś tak cały czas mama mama, a teraz trochę tata trochę mama . Z czego jestem zadowolona oczywiście.Poszłam sobie poczytać ślubne wątki a Wy się tak rozkręciłyście heh
|
|
#2878 |
|
Ola-Unhola
|
Przeglądam czajniki, bo nam jak już wspominałam cieknie i natknęłam się na promocję Russell Hobbs. Może np. Tobie Maju się przyda. 3 modele sa w promocji - 20 % zwrotu ceny.
Kupujesz w normalnej, potem, wysyłasz do nich paragon, kod kreskowy z pudełka i wypełniony druk z nr konta, a oni w ciagu 30 dni przelewają na konto. I tańszy model (bo dwa sa za 250 i ponad 300 zł) kosztuje 180/189 zł, także zwrotu dostanie się ok 40 zł. W promocji tez tostery, ekspresy itp. Jak ktos chce moge wkleic konkretne modele. Tu regulamin i sprzety w promocji. http://pl.russellhobbs.com/pdf/pdf29...jej_kuchni.pdf
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-12-05 o 09:43 |
|
|
|
#2879 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
cos nie moge sie dzisiaj ogarnac ![]() a musze posprzatac chate i zrobic obiad bo pozniej chce jechac po prezenty mikolajkowe dla dzieciakow Cytat:
ta, ktora my ogladalismy ma 42 decybele
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi przedszkolami to u nas jest tak że we wtorki i czwartki Marika chodzi do normalnego przedszkola, w środy razem ze mną do polskiego. W klubie polskim mamy takie spotkania co każdą środę od 11 do 13 na które chodzimy obie i Marika bawi się z dziećmi a my mamy czy również tatowie rozmawiamy sobiepijemy kawcie czy herbatkę obserwując nasze maleństwa jak się bawią. Mariczka lubi bardzo te spotkania, mamy też tutaj sobotnią polską szkołę. Marika jest zapisana, czekamy na decyzje o tym czy się dostała. Uczą tam języka polskiego, historii, geografii i religi/etyki. Edit. jeśli chodzi o to heh to takiej bardziej westchnienie jest czasami używam też lol
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-05 o 09:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

jeszcze nie robiła kupki w przedszkolu, przynajmniej się nie przyznała a na majtach nic nie wylukałam
jak się zarzekałam, że podejdę do tego bezstresowo tak od dzisiaj jak sobie uświadomiłam, że został mi tydzień żołądek mam w gardle i stracha na potęgę
do tego warunki drogowe znaczniesie pogorszyły...

tylko znowu cały czas tak heh

, ale kawę