|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
za wizyty pokoiki za zakupy Cytat:
?
|
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale L4 jest średnią z iluś miesięcy więc to 100% nie zawsze jest takie jak wcześniejsze wypłaty, a jeszcze jak dochodzą podwyżki to niestety ale wydaje mi się, że jesteśmy stratne wtedy (takie ja mam odczucie)co do komórek macierzystych to to są duże koszty, kiedyś na którychś warsztatach, na których byłam o tym mówili (chyba na bezpiecznym maluchu). raz, że te pierwsze opłaty są spore to potem jeszcze co roku się płaci za ich przechowywanie. |
|||
|
|
|
|
#693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny pokoik napewno Michalince się spodoba a te ściany białe to są srebrne tak? a masz zdj farby ;> Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ktoś chyba mówił że jeszcze ich nie potrafią wykorzystać ![]() dobra idę dobrej nocy
|
|
|
#694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
..... nadrabiam was gaduły .....
![]() Cytat:
Cytat:
.... a co tu podziwiać ... wystarczy sobie zmajstrować 3 urwisów i voila' - zapiernicza się jakby sie miało motorek w tyłku ......Cytat:
no,no no rośnie - brdzo fajniutki i okrąglutki [QUOTE=jolanT;37966012mam to samo a męża wysłałam do sklepu to kupił wszystko tylko o słodyczach zapomniał ;/ [/QUOTE] ![]() fajna rezydencja ![]() Cytat:
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#696 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wózekto super Cytat:
mam nadzieję,że przeszło ![]() dobranoc mamuśki
|
|
|
#697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przypomniałam sobie: jeszcze przy dziecięcym porażeniu mózgowym na pewno, więcej nie pamiętam.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2012-12-04 o 23:05 |
||
|
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#699 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fjnie, że prace już postęoująbardzo ładny - tyle że nie dla mnie bo jestem niska Co nie zmienia faktu, że sam w sobie jest fajny i dla wyższej mamusi bardzo dobryCytat:
) - to właśnie mniej więcej pół roku. Ale to nie do końca jest tak, że zawsze Jeśli np. przepracuje się 9 m-cy w roku (a 3 na zwolnieniu), to dostanie się 13-stkę w kwocie 9/13 ze średniej z poprzedniego rokuCytat:
Cytat:
Ja na szkole rodzenia dostałam taką gazetkę w której jest lista przypadków w których te komórki dotycczas miały zastosowanie
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#701 | ||||
|
Raczkowanie
|
za wizytęi za kolejną kobietkę na naszym męskim wątkuCytat:
Podziwiam Cie, wczoraj nietoperz dziś jaszczur, aż strach pomyśleć co nam jutro pokażesz... Cytat:
Cytat:
![]() super rezydencja ![]() samotari, Moderna za wizytęsuperowy ![]() Cytat:
Piękny jest. Michalinka będzie miała swoje małe królestwo. Dobry gust ![]() Zazdroszczę, że już masz za sobą remonty, meblowanie... No i że masz cały pokój dla małej. Ja w moim M2 ledwo upchnę łóżeczko i komódkę. Ale też planujemy coś pozmieniać pod malucha, co by się dobrze czuł w naszej małej wspólnej sypialni. uff...super, myślałam sobie o Tobie
|
|
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
super ! pokaż
![]() ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Liwka i pokoik miodzio ![]() Strippi - wózeczek
|
|
|
#703 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
już nie śpimy, bo rozgrywamy mecz mój malutki przeciwko brzuszkowiu mnie z no-spa jest tak, że biorę jeśli już coś porządnie boli a i tak mam lekkie wyrzuty sumienia. Niby lekarz mówi, że można ale zawsze jakieś wątpliwości są. Raz przepisał mi na ból pleców 2 opakowania i kazał brać najpierw 3x1 i potem stopniowo zmniejszać. Załatwiłam to trochę ponad 1 op. ale ogólnie w całej ciąży myślę, że już prawie 2 op. pochłonęłam. Cytat:
) i gin mierzył jeszcze raz na koniec. wyszło 120 z kawałkiem czyli tak jak mam zazwyczaj w domu, bez nerwów związanych z wizytą ![]() fajna rezydencja ale wcale nie taka duża jak straszyłaś ![]() Cytat:
akurat wczoraj zastanawiałam się czy nie mam bliźniaków, bo takie ruchy czułam jakby mi się tam 2 małe osóbki porządnie naparzały ![]() Cytat:
za wizytę cm pewnie Ci nie powiedzieli, bo na tym etapie już się tego raczej nie sprawdzaCytat:
uwielbiam ciemne meble i podłogi
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
No wiec po badaniu jesteśmy szczęśliwi Oprócz echo było wykonane całe USG, trwało chyba 40 minut (dla mnie wieczoność) i modliłam się żeby tylko się już skończyło... tak się bałam że w końcu coś tam jeszcze wypatrzy i faktycznie była jakaś obawa z jelitami ale sprawdziła dokładnie i jednak wszystko ok ![]() no i o dziwo zbadała i pokazała nam buźke w 3D, mały jest prze śliczny strasznie wczoraj dawał czadu i mówiła że nie miała jeszcze takiego rozrabiaka ![]() oprocz tego dostalismy plyte i zdjecia a to wszystko na NFZ ![]() wrzuce pozniej to moje cudo bo zaraz jade do lekarza zdać mu relacje to wszystko było dużo bardziej stresujące niż myślałam że będzie, ale na szczęście to już za nami potem pojechaliśmy na pizze i lody więc śmialiśmy się że mamy jakby randkę i wogole ten świat wydaje się pieknięjszy chociaż nie spie od 4 ![]() patrzyliśmy tez na wózki i już chyba wiemy który kupimy nie miałam siły wczoraj pisać bo wróciłam późno i bardzo zmęczona
|
|
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
trzymajcie kciuki![]() Cytat:
![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam.
Jakiś nieszczególny mam nastrój. Mój Igutek nie chce gadać - czekają nas spotkania z logopeda, psychologiem... Koleżanki dziecko w ciężkim stanie. Dookoła jakieś tragedie. Ogólnie niewesoło. Do tego schizuję, że Kalinka jest ok, ale to takie niepewne wszystko. Tak więc dzisiaj będę marudziła Wam.
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesć dziewczynki
planowałam pracować do kkonca stycznia ale juz tak mi ciezko siedziec te 8 godzin w pracy że nie wiem czy jakoś po nowym roku nie poproszę o zwolnienie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- ![]() Cytat:
![]() A tak serio to wogóle nie chce mówić? a ile on ma? a co do tego schizowania to chyba każda po trochu schizuje
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Za 3 miesiące kończy 3 lata. Ech... niby chłopcy mówią później, ale tak nie jest do końca. Nawet logopedzi nie do końca się znają. Iguś ma jakieś zaburzenia rozwoju. Generalnie może to wynikać z braku komuniakacji tylko i tyle, ale jakaś przyczyna niegadania jest. On od 2 lat mówi "mama" a poza tym ja go rozumiem niemal we wszystkim. Tylko ja.
|
|
#709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tygodnie, no i ![]() Cytat:
marudź, marudźCytat:
Ja znowu mam jakieś fazy zauważyłam, że robię igły z widły, przejmuję się sprawami, które normalnie by po mnie spłynęły. Np gadam z kimś z pracy,a potem myślę o tym pół dnia. Totalnie męczące. dla siebie i dla otoczenia !
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
któraś dawała kupon zniżowy do croppa
mogę prosić jeszcze raz o linka bo nie mogę znaleźć
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
No też się czuję przytłoczona problemami całego świata.
W kinie na reklamach płakałam jak durna. Tylko ja oczywiście. A tragedie dzieci mnie wykańczają.
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 24tc i badanie. ładnie to opisałaś, wzruszyłam się
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwszej wizycie u psychologa płakać mi się chciało. Jak podał różne opcje, które są możliwe u niego. Ale matka musi być silna - za siebie i dziecko. Musi walczyć. Zrobić wszystko, żeby jej dziecko było zdrowe i szczęśliwe. Żeby mu pomóc.
|
|
|
#715 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam więc odpisuje
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!Cytat:
![]() Piękny Cytat:
Cytat:
chociaż pewnie będą się różnić w zależności od wymagań szpitala w którym rodzimy. Mąż wytrwały na zajęciach hehe nie wie co go czeka na następnych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mokka - brzuszek piękny - ciążowy na maksa! Kasia - rezydencja jak z Mody na sukces Dziękuje za miłe komentarze na temat pokoju ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
Dragusia - farba poniżej
|
|
|
#717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- oo trzymam mocno kciukasy , powodzonka |
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
, wiecie co jestem tak rozczarowana i zła - tylko nie mam na kogo ..... ostatni raz byłam u mojej ginki 12 pażdziernika ,umówiłam się od razu na 23 listopada a w międzyczasie 8 listop. miałam połówkowe (u specjalisty). tego 23 list.kuba zachorował - więc nie mogłam iść , potem ona nie miała czasu .Więc wczoraj do niej zadzwoniłam i dowiedziałam się "że mam dzisiaj zadz. to sprawdzi czy da się 21 grud. "...... I w sumie to niczyja wina - kubuś się rozchorował a choruje chyba1-2 razy w roku (po 3 dniach był zdrowy), a ginka jest rozchwytywana i trzeba się umawiać duużo wcześniej(no chyba ,że alarm...) Nie widziała wyników połówkowego, mojej morfologii i moczu ,no i mam siebie do sprawdzenia-szyjka i te sprawy .... ogólnie wszystko ok- ale wiecie 2,5 miesiąca przerwy -nie monitorowania .... taka niepewność ..... ehhh Trzymajcie proszę te magiczne kciuki abym chociaż dostała termin na tego 21 .... ...no to nie wiem ,jak pisałaś - to brzmi poważnie , może jednak wizyta u lekarza ? Cytat:
za zdrowego "pucusia" tydz.Cytat:
mały ma niecałe 3 lata ,prawda?bo czasami się zdarza ,że dłużej dzieciakom zajmuje rozgadanie się .... ninka poszła do przedszkola w wieku 2,5 lat i od 2 roku mówiła normalnie - dużo i wyrażnie ale w grupie była wyjątkiem - tam większość dzieci na zasadzie daj , nie , tak.... a teraz - wszyscy na raz " gadają " ..... Przykro mi z powodu dziecka koleżanki , zresztą te nasze nerwy o otoczenie i to czy z naszym jest ok są nie uniknione .... ja czasami chciałabym nic nie wiedzieć - chyba..... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

za wizyty
?

Ile przytyłyście w ciąży? Ja jestem w 7 miesiącu a dokładniej w 28 tygodniu ciąży i jak narazie przytyłam 13 kilo
Dosyć sporo, mój ginekolog powiedział, że jak tak dalej pójdzie to będzie naprawde ciężko.. Przed ciążą ważyłam 62 a teraz 75, czy to naprawde aż tak dużo?
i jak czyszczę nos to wtedy wiedzę w chusteczce i czuję po zapachu... ehhhh... sypie się - jak nic sypie się! 
więc to 100% nie zawsze jest takie jak wcześniejsze wypłaty, a jeszcze jak dochodzą podwyżki to niestety ale wydaje mi się, że jesteśmy stratne wtedy (takie ja mam odczucie)
brakuje krzesełka i ceratki
zaraz jeden wylazł i mówi oj my tyle już się tego naskładaliśmy, że hoho! łóżeczek to tysiące 

klask i:
05.07.2008
dla siebie i dla otoczenia !
mogę prosić jeszcze raz o linka bo nie mogę znaleźć