|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Ewulka się nie odezwała?
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam u koleżanek na innym wątku może komuś się przyda
![]()
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-12-05 o 10:45 |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ogarnłełam trochę w kuchni pozmywałam podłogi....prania już nie powiesiłam bo nie dałam rady...kurde ledwie dycham...a nic prawi nie zrobiłam...czuje się jak 70 letnia babcia!!!!
myślicie że Antoś się ma szansę się odwrócić...skoro na usg w listopadzie i tym teraz cały czas pupka w dole???
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-12-05 o 10:41 |
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idę do apteki po resztę rzeczy. W przyszłym tyg zostanie nam kupić: przewijak, pościel, butelki. W poniedziałek zamowiliśmy termometr - skorzystaliśmy z dnia darmowej dostawy i wyszło taniej niż na allegro. Nie wiem czy dobry wybraliśmy, bo co opinia to inna i w końcu wzięliśmy taki jak nam się najbardziej podobał.
Do tego wszystkiego jeszcze doszedł nowy czajnik elektryczny, bo stary popsuł się w sobotę. Wybrałam trochę droższy z podgrzewaniem wody do wybranej temp. Nie bedzie problemu z wodą dla maleństwa. Mam nadzieję, że to ostatni z niezapowiedzianych wydatków bo oszaleje.
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze moja mala mogla sie obrocic
bo troche inaczej ja czuje, tzn, cos mi cisnie zebra po prawej stronie, ale rozkopuje sie po lewej.. w poniedzialek sie dowiem
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- scotasia fajnie ![]() |
|
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Idę na spacer, trzeba trochę się przewietrzyć, szczególnie moja głowa tego potrzebuje.
|
#2108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, sorki ale musiala, najpierw coś zjesc
![]() badania mi podrozały niby tylko o 1.50 ale tu 1zł tu 1zł i sie uzbiera ![]() ale za to starsza pani przepusciła mnie w aptece tak wiec milo sie rozczarowałam kupiłam sobie syropek na ten moj kaszel, a w kuchni tworzy sie jeszcze syropek z cebuli. małż mi wczoraj robił ![]() tak wiec zdrówko ![]() Cytat:
na dzis jeszcze 3 paczki maja byc doreczone i prawdopodobnie zaczne sie dzis pakowac ![]() jakby nie patrzec najwyzszy juz czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym tam padła chyba. myszolce i pajeczaki to jest to czego Pstryczek boi sie okrutnie.... ![]() Cytat:
a bryka luksio, bardzo solidna sie wydaje. moj małż tez przebąkuje za zielonym kolorem ![]() Cytat:
![]() a znasz płeć? Imionka wybrane? |
|||||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
ja dzis rano tez bylam na badaniach - jutro wyniki... ile nowych mamus sie ujawnilo - witam serdecznie i tez jestem ciekawa plci dzieci u mamusi z blizniakami ? poprosze tez o wiadomosc na PW z wyjasnieniami bo nic nie rozumie
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mija 3 lata jak pierwszy raz spotkałam się ze swoim mężem... zaprosił mnie do kina...i na miejscu dałam mu wolna ręke żeby wybrał film... wybrał... "zombiland"....dzięi jego wyborowi ..juz po filmie..wiedzieliśmy o sobie bardzo dużo....bo film tak ciekawy że cały przegadalismy
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2012-12-05 o 11:12 |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
W nocy snily mi sie tak straszne rzeczy, ze nawet nie chce o tym pamietac..... Maz pojechal na delegacje i 2 dni jestem sama w domu nie lubie tak.....Wczoraj tak zle sie z tym wszystkim czulam, ze wyciagnelam M.na spacer - przekonywalam go chyba ze 2 godziny zanim sie zgodzil, bylismy w parku na 15minut, bylo tak przepieknie..... Plecy mnie bola coraz bardziej, jutro ortopeda, na dodatek kobita, ciekawe, jak do mnie podejdzie. Chyba zjem dzisiaj jajecznice na sniadanie ;]
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero super dla Was prezent!!! to może nasz wyjdzie nas przywitać nie 17.02. a w Walentynki.... ))![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
to może i ja się podłączę...ale o tej porze to juz drugie śniadanie...
|
|
#2115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem w trakcie ni i niestety działa ona na moją wyobraźnie Moje Kochanie stwierdziło, że jestem napalona jak dzik na szyszki a tu nie wolno ![]()
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
My 4go stycznia mamy 1sza rocznice slubu cywilnego
Fajny bylby prezent w postaci Piotrunia
|
#2117 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Piszecie jak szalone dlatego ciężko za Wami nadążyć
Wiecie co, do porodu zostało ponad 2 miesiące a ja gdybym wiedziała jaką płeć będzie miała moja Dzidzia to bym juz zaczeła kupować wyprawke )Patrzcie co znalazłam ![]() http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...835767942.html http://tablica.pl/oferta/21-pak-wypr...i-ID1uXSF.html http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ni...a-ID1fL8h.html |
|
|
|
#2118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszcie z nami.Dziś męża zdążyłam opieprzyć rano, bo budzik na piątą ustawia a nie chce mu się wstać i w konsekwencji idzie do pracy na 7 nie 6. Więc po co mnie budzi o 5 Wczoraj wypróbowałam ten parowar, pyszny obiad mi wyszedł. Mężowi też bardzo smakowało. Dziś też w nim coś ugotuję. Będziemy zdrowsi ![]() Słonko pięknie świeci, wystawię pościel na balkon niech się wietrzy. Torba mi już chyba wyschła, więc wieczorem chyba się zacznę pakować, ale nie mam jeszcze wszystkiego Po 10 kupię resztę. Brakuje mi jednej koszuli, byłam w textil markecie, bo ostatnio tam widziałam, a okazało się że zlikwidowali i 14 mają otworzyć chiński sklep ![]() Wypiorę kolejną turę ciuszków dziecięcych, muszę pamiętać o kombinezonie, bo ja mam sklerozę. Poza tym wielka fura do prasowania na mnie czeka, a nie cierpię tego robić. |
||||
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba że ie stac na takie wydatki....
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam
i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
|
|
|
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moi chłopcy są dwujajowi więc były 3 opcje oczywiście marzyłam o parce ale najważniejsze że są zdrowi Oboje ułożeni główkowo. Boje się porodu Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
np.. http://allegro.pl/megawyprawka-90szt...830118425.html
http://allegro.pl/okazja-mega-paka-d...841757063.html http://allegro.pl/paka-dla-chlopczyk...840958051.html
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam jej sms, ale nie odpisała...
Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade.. Jak się zacznie, mam do niej dzwonić w nocy o północy, jeśli zdarzy się tak, że nie będzie mogła, poda mi jakąś inną babeczkę. Pytałam ile kasy, machnęła ręką, mówi że niccccc ale wiadomo jak to jest, coś się sypnie;]Ale jak odnowili ten szpital ojoj.. powiedziała że tak mnie pokieruje że szybko urodzę, mam nadzieje że bedzie mogła być wtedy ze mną.... ajć. aaaa i jeszcze polozna mi kazala pokazać cyca, bo pytala się mnie jak moje piersi, a ja mówie że no chyba dobrze sie mają a ona zeby pokazać no i pokazuje a ona ze no b.ładne bedzie pokarm ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-05 o 11:36 |
|
|
|
#2124 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kilka nas tu z taka dietką jest, ja mialam miec niby ale u mnie to zawiła sprawa i z dietki zostało mi częstsze jedzenie i badanie poziomu glukozy. ostatecznie ścisłej diety nie musze mieć Cytat:
ale mam jedno pyt.-ten pajak siedział na srodku czego? bo rozne pomysły mi chodza po głowie ![]() co do poczty to teraz bedzie coraz gorzej, takze laski - jesli planujecie jakies zakupy z poczta w tle to radze sie pośpieszyc bo zbliza sie świateczny chaos na poczcie i moze byc ciezko z przesyłkami ![]() Cytat:
bede spokojniejsza. nam tez mówili ze kiedys jak nie było wspomagaczy porodu to robili lewatywy bo właśnie przyspieszaja poród.Trzymamy!!! i czekamy na wieściCytat:
![]() kurcze, wiecej jak 1000 to chyba nie, ale ciezko mi jest podac konkretna, nawet przyblizona kwote bo ja te zakupy robiłam w kilku ratach i w roznych odstepach czasu z tego co pamietam to butelki - ok 50 laktator i podgrzwacz - ok 150 termometr - ok 80 pizamy i staniki - ok 100 pieluchy - tez troszkę kosztowały to juz jest ladna sumka a do tego te wszystkie pierdoły, koszty przesyłki i wychodzi niezła kaskaale kazda potzrebuje zego innego, wybiera co inego, ilosciowo i jakosciowo wiec nie sugerowałabym sie moimi kosztami.... Cytat:
Cytat:
![]() generalnie mielismy Lexmarka i nie narzekałam na niego. do tej pory uzupełniałam tusze po taniości i jakos szło no ale ze po 7 latach cos tam sie wydarzyło, facio sam nie wiedzial czy to tylko tusze czy moze jeszcze dodatkowo cos z drukarka i polecił kupic nowa drukarkę, HP. a ze była spora kolejka w tym punkcie to wszyscy zgodnie przytakneli ze HP jest najlepsze, i maja stosunkowo tanie tusze. no wiec Kupilismy HP 3525. drukarka, skaner, xero - nie wyobrazam sobie teraz nie miec np xera... w sklepie nie dla idiotow dalismy za nia 329zł. pan zachwalał bo tusz ma po 39zł (u nich w sklepie) a mozna z nich wydrukowac 600 stron na czarno i chyba 500 w kolorze. tansze z kolei mialy drozsze tusze i miej wydruku wiec ta była taka akurat http://www.mediamarkt.pl/urzadzenie-...3525,id-305899 |
||||||||
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
np.. http://allegro.pl/megawyprawka-90szt...830118425.html
http://allegro.pl/okazja-mega-paka-d...841757063.html http://allegro.pl/paka-dla-chlopczyk...840958051.html
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja pewnie gdybym mieszkała teraz ze swoim Tatuśkiem to musiałabym się budzić o 4 bo on tak wstaje. A strasznie nie lubie jak mnie ktos budzi. No ale dla naszej Niuńki będę musiała wybaczyć
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. My wstałyśmy dziś o 10, ale do 3 nie spałyśmy, bo sąsiadka kłóciła się ze swoim facetem i co chwile trzaskali drzwiami, aż wyszedł sąsiad ich opier....... bo dziecko mu obudzili. Takie bluzgi leciały że ja nie powiedziałabym tak do najgorszego wroga, a oni tak do siebie.
Dziś na obiadek lasagne. Muszę posprzątać i pranie zrobić. Tak mi się nie chce. Mam lenia ostatnio. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37973457]Moja sąsiadka zza ściany tak zrobiła. Termin miała na 30 czerwca, urodziła bodajże 4 czerwca - nie jestem w stanie pojąć jak można w takim czasie NICZEGO dla dziecka nie mieć. Ona w szpitalu 2/3 dni, a mąż jak durny latał i kupował. A to ich drugie dziecko było... Tyle, że inna płeć i różnica 5 lat, więc i rzeczy nie mieli.[/QUOTE] Nie ogarniam jak można nie mieć rzeczy niecały miesiąc przed terminem porodu Chociaż tych podstawowych!Cytat:
Mi brakuje jeszcze materacyka, pościeli, rożka, rajstopek, majtek dla siebie, termometru, wody morskiej do noska i muszę dokupić tetrówek, ale to wszystko w poniedziałek kupię jak przyjdzie moja wypłata I w poniedziałek pakuję torbę już na 100%. Cytat:
Brawo za USG rośnie księżniczka. Cytat:
Nie stersuj się tak USG na pewno wszystko jest ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co to znaczy że dzidzia jest kąpana w drugiej dobie? tzn ze jak urodze, to nie wezmą jej do umycia? bedzie w tej krwi i mazi itd? tzn wiadomo wytarta no ale nie umyją jej?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ślub 28.04.2012

niby tylko o 1.50 ale tu 1zł tu 1zł i sie uzbiera 
tak wiec milo sie rozczarowałam
kupiłam sobie syropek na ten moj kaszel, a w kuchni tworzy sie jeszcze syropek z cebuli. małż mi wczoraj robił 
ja bym tam padła chyba. myszolce i pajeczaki to jest to czego Pstryczek boi sie okrutnie.... 

nie lubie tak.....
i czekamy na wieści
Chociaż tych podstawowych!