Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 10:38   #2101
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Ewulka się nie odezwała?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:38   #2102
Lubcia
Zadomowienie

Znalazłam u koleżanek na innym wątku może komuś się przyda
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015

Edytowane przez Lubcia
Czas edycji: 2012-12-05 o 10:45
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:38   #2103
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny ogarnłełam trochę w kuchni pozmywałam podłogi....prania już nie powiesiłam bo nie dałam rady...kurde ledwie dycham...a nic prawi nie zrobiłam...czuje się jak 70 letnia babcia!!!!

myślicie że Antoś się ma szansę się odwrócić...skoro na usg w listopadzie i tym teraz cały czas pupka w dole???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-12-05 o 10:41
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:39   #2104
mitabe
Rozeznanie

Jutro idę do apteki po resztę rzeczy. W przyszłym tyg zostanie nam kupić: przewijak, pościel, butelki. W poniedziałek zamowiliśmy termometr - skorzystaliśmy z dnia darmowej dostawy i wyszło taniej niż na allegro. Nie wiem czy dobry wybraliśmy, bo co opinia to inna i w końcu wzięliśmy taki jak nam się najbardziej podobał.
Do tego wszystkiego jeszcze doszedł nowy czajnik elektryczny, bo stary popsuł się w sobotę. Wybrałam trochę droższy z podgrzewaniem wody do wybranej temp. Nie bedzie problemu z wodą dla maleństwa. Mam nadzieję, że to ostatni z niezapowiedzianych wydatków bo oszaleje.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:40   #2105
badziabadzia
Zakorzenienie

Mi sie wydaje ze moja mala mogla sie obrocic bo troche inaczej ja czuje, tzn, cos mi cisnie zebra po prawej stronie, ale rozkopuje sie po lewej.. w poniedzialek sie dowiem
Stary 2012-12-05, 10:49   #2106
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny ogarnłełam trochę w kuchni pozmywałam podłogi....prania już nie powiesiłam bo nie dałam rady...kurde ledwie dycham...a nic prawi nie zrobiłam...czuje się jak 70 letnia babcia!!!!!
Oooo ja mam tak samo... Pozmywam - muszę odpocząć, zaścielę łóżko - muszę siąść a dodatkowo sapię, jak stary palacz... A jak idziemy do sklepu to się ze mnie śmieję, że dziwnie chodzę, a jak mam chodzić skoro już stóp swoich nie widzę i najpierw widać gigantyczny brzuchol a potem mnie. Ehhh te chłopy...

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

scotasia fajnie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:51   #2107
mitabe
Rozeznanie

Idę na spacer, trzeba trochę się przewietrzyć, szczególnie moja głowa tego potrzebuje.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:57   #2108
pstryczek84
Zakorzenienie

Wróciłam, sorki ale musiala, najpierw coś zjesc
badania mi podrozały niby tylko o 1.50 ale tu 1zł tu 1zł i sie uzbiera
ale za to starsza pani przepusciła mnie w aptece i powiem wam ze z twarzy to nie wygladała na taka co to przepuszcza tak wiec milo sie rozczarowałam kupiłam sobie syropek na ten moj kaszel, a w kuchni tworzy sie jeszcze syropek z cebuli. małż mi wczoraj robił
tak wiec zdrówko
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Czekam dzisiaj na kuriera bo ma mi paczkę dostarczyć i będę miała już całą wyprawkę do szpitala dla siebie i Wojtusia potem tylko trzeba będzie się spakować.
U mnie juz dzis jeden był - mam ten laktator i podgrzewacz.
na dzis jeszcze 3 paczki maja byc doreczone
i prawdopodobnie zaczne sie dzis pakowac
jakby nie patrzec najwyzszy juz czas

Cytat:
aha i powiedzcie mi jeszcze...jakie w końcu najlepiej skompletować i jakiej firmy...kosmetyki dla maluszka..bo mam ten bon na nivea..ale pisałyście że on dla dzieci powyżej miesiąca...to m i się ni e opłaca kupować..dwa razy kosmetyków...poradzicie??
Ja mam Hippa, z tego co sie orientuje to generalnie albo Rossmann albo Hipp w czołówce

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Idę się szykować, za godzinke jade na spotkanie z położną, przy okazji sobie zobacze porodówke. Poza tym poszłam dzisiaj w nocy o 3 do wc a tam co? mysza, kurna jak się przestraszyłam, nie złapałam się za brzuch(jakoś ten zabobon został mi w głowie) ale normalnie uciekłam w podskokach, a ona taka malutka byłaaaaa.......mam nadzieje ze dzidzia sie nie przestraszyła az tak
ja bym tam padła chyba. myszolce i pajeczaki to jest to czego Pstryczek boi sie okrutnie....
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziś mam USG, ostatnie miałam 12 tyg temu i strasznie się stresuję. Zwykle jestem luzak ale mam różne obawy: czy małe rośnie, czy jest na pewno dziewczynką (tylko raz mi tak powiedzieli), jak jest ułożone.... Biegunki dostałam z tego stresu. Na 15 jadę.... Ale wcześniej do endokrynologa.
Wczoraj wybraliśmy wózek:
http://www.babyactive.pl/wp-content/...so-n_1/11n.jpg
TŻ nie pozwolił żadnego niekoloru typu: vanilia czy szary no i stanęło na zieleni
Bedzie dobrze!
a bryka luksio, bardzo solidna sie wydaje. moj małż tez przebąkuje za zielonym kolorem

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki.
Witamy potrójnie no, w koncu jakas mamunia z bliźniakami
a znasz płeć? Imionka wybrane?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:00   #2109
eff8
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

ja dzis rano tez bylam na badaniach - jutro wyniki...

ile nowych mamus sie ujawnilo - witam serdecznie

i tez jestem ciekawa plci dzieci u mamusi z blizniakami ?

poprosze tez o wiadomosc na PW z wyjasnieniami bo nic nie rozumie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:03   #2110
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dzis mija 3 lata jak pierwszy raz spotkałam się ze swoim mężem... zaprosił mnie do kina...i na miejscu dałam mu wolna ręke żeby wybrał film... wybrał... "zombiland"....dzięi jego wyborowi ..juz po filmie..wiedzieliśmy o sobie bardzo dużo....bo film tak ciekawy że cały przegadalismy

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-05, 11:06   #2111
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis mija 3 lata jak pierwszy raz spotkałam się ze swoim mężem... zaprosił mnie do kina...i na miejscu dałam mu wolna ręke żeby wybrał film... wybrał... "zombiland"....dzięi jego wyborowi ..juz po filmie..wiedzieliśmy o sobie bardzo dużo....bo film tak ciekawy że cały przegadalismy
gratuluję rocznicy

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:12
Stary 2012-12-05, 11:08   #2112
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje u nas w lutym minie dokladnie 5 lat. Moze nasz synek zechce wyjsc dokladnie w 5-ta rocznice?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:11   #2113
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej,
W nocy snily mi sie tak straszne rzeczy, ze nawet nie chce o tym pamietac.....
Maz pojechal na delegacje i 2 dni jestem sama w domu nie lubie tak.....

Wczoraj tak zle sie z tym wszystkim czulam, ze wyciagnelam M.na spacer - przekonywalam go chyba ze 2 godziny zanim sie zgodzil, bylismy w parku na 15minut, bylo tak przepieknie.....

Plecy mnie bola coraz bardziej, jutro ortopeda, na dodatek kobita, ciekawe, jak do mnie podejdzie.

Chyba zjem dzisiaj jajecznice na sniadanie ;]

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:12   #2114
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
gratulacje u nas w lutym minie dokladnie 5 lat. Moze nasz synek zechce wyjsc dokladnie w 5-ta rocznice?

to dopiero super dla Was prezent!!!

to może nasz wyjdzie nas przywitać nie 17.02. a w Walentynki.... ))

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej,
W nocy snily mi sie tak straszne rzeczy, ze nawet nie chce o tym pamietac.....
Maz pojechal na delegacje i 2 dni jestem sama w domu nie lubie tak.....

Wczoraj tak zle sie z tym wszystkim czulam, ze wyciagnelam M.na spacer - przekonywalam go chyba ze 2 godziny zanim sie zgodzil, bylismy w parku na 15minut, bylo tak przepieknie.....

Plecy mnie bola coraz bardziej, jutro ortopeda, na dodatek kobita, ciekawe, jak do mnie podejdzie.

Chyba zjem dzisiaj jajecznice na sniadanie ;]

to może i ja się podłączę...ale o tej porze to juz drugie śniadanie...

Stary 2012-12-05, 11:13   #2115
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Deli, slyszalam, ze fajna ta ksiazka
Duzo seksu podobno w niej, wiec to poki co nie dla mnie (napale sie i co? A TZ wciaz leniwy )

Ja jestem w trakcie ni i niestety działa ona na moją wyobraźnie Moje Kochanie stwierdziło, że jestem napalona jak dzik na szyszki a tu nie wolno
Stary 2012-12-05, 11:14   #2116
LadyWhisper
Zakorzenienie

My 4go stycznia mamy 1sza rocznice slubu cywilnego
Fajny bylby prezent w postaci Piotrunia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:14   #2117
_mArFiL_
Przyczajenie

Hej Dziewczyny! Piszecie jak szalone dlatego ciężko za Wami nadążyć

Wiecie co, do porodu zostało ponad 2 miesiące a ja gdybym wiedziała jaką płeć będzie miała moja Dzidzia to bym juz zaczeła kupować wyprawke )

Patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...835767942.html
http://tablica.pl/oferta/21-pak-wypr...i-ID1uXSF.html
http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ni...a-ID1fL8h.html
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:18   #2118
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, nie mamy bliźniakowej Mamy, a w wątku wiosennym są aż 3!

Dziś mam USG, ostatnie miałam 12 tyg temu i strasznie się stresuję. Zwykle jestem luzak ale mam różne obawy: czy małe rośnie, czy jest na pewno dziewczynką (tylko raz mi tak powiedzieli), jak jest ułożone.... Biegunki dostałam z tego stresu. Na 15 jadę.... Ale wcześniej do endokrynologa.
TŻ nie pozwolił żadnego niekoloru typu: vanilia czy szary no i stanęło na zieleni
Fajny wóz

Cytat:
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Drogie mamusie, czuję, że to post skierowany do mnie.
Miło się Was podgladało przez ostatnie kilka miesięcy, pomijając właśnie dzień wczorajszy...
Sama jestem w 33 tyg ciąży i śledzę Was już od bardzo dawna, ale tyle piszecie, a ja nadal pracuję, że stwierdziłam, że i tak ciężko mi się będzie do Was wbić. Głupio wyszło, że w takich okolicznościach się przedstawiam, ale niech będzie To moja pierwsza ciąża, oczekujemy synka, wkrótce skończę 28 lat. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja również przeglądam Wasze wpisy od jakiegoś czasu, dzięki Wam trochę usystematyzowałam informacje o kosmetykach, wyprawce itd itp. Miałam wcześniej napisać ale jakoś tak się nie składało, tak jakoś głupio pisać do osób, które mam wrażenie znają się dobrze ale mam nadzieję, że może mi to wybaczycie i przyjmiecie do Waszego grona? Byłoby mi bardzo miło
Witam serdecznie nowe mamusie, fajnie że się ujawniłyście Piszcie z nami.

Dziś męża zdążyłam opieprzyć rano, bo budzik na piątą ustawia a nie chce mu się wstać i w konsekwencji idzie do pracy na 7 nie 6. Więc po co mnie budzi o 5 Nie dość że noc pełna koszmarów to jeszcze 3 razy wstawałam do wc.

Wczoraj wypróbowałam ten parowar, pyszny obiad mi wyszedł. Mężowi też bardzo smakowało. Dziś też w nim coś ugotuję. Będziemy zdrowsi
Słonko pięknie świeci, wystawię pościel na balkon niech się wietrzy.

Torba mi już chyba wyschła, więc wieczorem chyba się zacznę pakować, ale nie mam jeszcze wszystkiego Po 10 kupię resztę. Brakuje mi jednej koszuli, byłam w textil markecie, bo ostatnio tam widziałam, a okazało się że zlikwidowali i 14 mają otworzyć chiński sklep

Wypiorę kolejną turę ciuszków dziecięcych, muszę pamiętać o kombinezonie, bo ja mam sklerozę. Poza tym wielka fura do prasowania na mnie czeka, a nie cierpię tego robić.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:23   #2119
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Piszecie jak szalone dlatego ciężko za Wami nadążyć

Wiecie co, do porodu zostało ponad 2 miesiące a ja gdybym wiedziała jaką płeć będzie miała moja Dzidzia to bym juz zaczeła kupować wyprawke )

Patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...835767942.html
http://tablica.pl/oferta/21-pak-wypr...i-ID1uXSF.html
http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ni...a-ID1fL8h.html
Pierwszy link.....ja bym wogóle na to nie patrzyła...strata kasy...a nic tam prawie nie ma....mi jeszcze troche brakuje...ale polecam bazowac na lumpeksach...znajomych i ewentualnie dobrych aukcjach...
No chyba że ie stac na takie wydatki....

Stary 2012-12-05, 11:23   #2120
nancykenator
Zakorzenienie

Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
Stary 2012-12-05, 11:25   #2121
magnoliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84
Witamy potrójnie no, w koncu jakas mamunia z bliźniakami
a znasz płeć? Imionka wybrane?
Będzie Szymon i Mateusz moi chłopcy są dwujajowi więc były 3 opcje oczywiście marzyłam o parce ale najważniejsze że są zdrowi
Oboje ułożeni główkowo. Boje się porodu Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:26   #2122
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

np.. http://allegro.pl/megawyprawka-90szt...830118425.html
http://allegro.pl/okazja-mega-paka-d...841757063.html http://allegro.pl/paka-dla-chlopczyk...840958051.html

Stary 2012-12-05, 11:26   #2123
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ewulka się nie odezwała?
Napisałam jej sms, ale nie odpisała...

Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade.. Jak się zacznie, mam do niej dzwonić w nocy o północy, jeśli zdarzy się tak, że nie będzie mogła, poda mi jakąś inną babeczkę. Pytałam ile kasy, machnęła ręką, mówi że niccccc ale wiadomo jak to jest, coś się sypnie;]
Ale jak odnowili ten szpital ojoj.. powiedziała że tak mnie pokieruje że szybko urodzę, mam nadzieje że bedzie mogła być wtedy ze mną.... ajć.

aaaa i jeszcze polozna mi kazala pokazać cyca, bo pytala się mnie jak moje piersi, a ja mówie że no chyba dobrze sie mają a ona zeby pokazać no i pokazuje a ona ze no b.ładne bedzie pokarm ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:36
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:28   #2124
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Sama jestem w 33 tyg ciąży i śledzę Was już od bardzo dawna, ale tyle piszecie, a ja nadal pracuję, że stwierdziłam, że i tak ciężko mi się będzie do Was wbić. Głupio wyszło, że w takich okolicznościach się przedstawiam, ale niech będzie To moja pierwsza ciąża, oczekujemy synka, wkrótce skończę 28 lat. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.
Witamy kolejna mamusie i zachecamy do częstszego pisania
Cytat:
Cześć dziewczyny, ja również przeglądam Wasze wpisy od jakiegoś czasu, dzięki Wam trochę usystematyzowałam informacje o kosmetykach, wyprawce itd itp. Miałam wcześniej napisać ale jakoś tak się nie składało, tak jakoś głupio pisać do osób, które mam wrażenie znają się dobrze ale mam nadzieję, że może mi to wybaczycie i przyjmiecie do Waszego grona? Byłoby mi bardzo miło
Witamy!

Cytat:
Dzięki za przyjęcie . Jestem w 29 tyg., spodziewamy się synka - Kubusia , termin mam na 23 lutego (to z usg) albo na 15 lutego (z om). Cieszę się bardzo, bo to nasz pierwszy dzidziuś. Trochę się stresuję, myślę, że jak my wszystkie. Poza tym, to od wczoraj jestem na diecie ciążowo-cukrzycowej i marzę o czekoladzie.... Mieszkam w Krakowie, mam 26 lat
Cóż za niesamowicie piękne imię dla synka, no wprost urocze
kilka nas tu z taka dietką jest, ja mialam miec niby ale u mnie to zawiła sprawa i z dietki zostało mi częstsze jedzenie i badanie poziomu glukozy. ostatecznie ścisłej diety nie musze mieć

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja kiedyś jak pojechałam do rodziców to tez miałam podobną sytuację tyle że z pająkiem....
Idę sobie siusiu , sikam , wstaje ,wrzucam papier do środka a tam centralnie na Środku siedzi sobie pająk! Taki ogromny czarny i owłosiony, jakbyśmy mieszkali w Australii to bym pomyślała że to tarantula... to był szok !
wyobraziłam to sobie ale mam jedno pyt.-ten pajak siedział na srodku czego? bo rozne pomysły mi chodza po głowie

co do poczty to teraz bedzie coraz gorzej, takze laski - jesli planujecie jakies zakupy z poczta w tle to radze sie pośpieszyc bo zbliza sie świateczny chaos na poczcie i moze byc ciezko z przesyłkami

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W ogóle to dziś zapytałam położnej o lewatywe( czy w ogóle robią w naszym szpitalu ) no i okazuje się że robią ,ale tylko na życzenie. I mówiła że Ona jako stara doświadczona położna zaleca zrobić z przyczyn oczywistych,no i mówiła że lewatywa przyśpiesza poród. Tak dla zainteresowanych mówię.
u nas tez za zyczenie - lewatywa + golenie. ja zamierzam skorzystac z tego "SPA" bede spokojniejsza. nam tez mówili ze kiedys jak nie było wspomagaczy porodu to robili lewatywy bo właśnie przyspieszaja poród.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Proszę trzymajcie za nas kciuki!
Trzymamy!!! i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
pstryczek, liczylas ile kasy ci wyszlo na wszystkie rzeczy dla dzidzi? nie licząc ubranek, wozka, łozeczka i poscieli?.

Łojoj, toz mnie zastrzeliła tym pytaniem
kurcze, wiecej jak 1000 to chyba nie, ale ciezko mi jest podac konkretna, nawet przyblizona kwote bo ja te zakupy robiłam w kilku ratach i w roznych odstepach czasu
z tego co pamietam to
butelki - ok 50
laktator i podgrzwacz - ok 150
termometr - ok 80
pizamy i staniki - ok 100
pieluchy - tez troszkę kosztowały
to juz jest ladna sumka
a do tego te wszystkie pierdoły, koszty przesyłki i wychodzi niezła kaska
ale kazda potzrebuje zego innego, wybiera co inego, ilosciowo i jakosciowo wiec nie sugerowałabym sie moimi kosztami....
Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
ja od rana piore dzieciowe rzeczy czy wystarczy na 40stopni a pieluchy na gotowanie? kombinezon zimowy tez prac na ile zeby sie nie zepsul??
Ja za pierwszym razem prałam w 40 stopniach, wszystko co mialam, kiombinezony, sweterki, bluzy tez. teraz jak pralam za drugim razem pralam w 60 stopniach i wszystko było ok.
Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
pamietacie jak pisalam o kontroli zus. bylam tam dzis nie zauwazylam windy wczolgalam sie wiec na piate pietro i dyszac pow im co i jak. panie byly bardzo mile i w sumie tylko kontroluja czy faktycznie jest ciaza skoro zwolnienie jest chodzace moze nas nie byc w domu i nic nam nie grozi - bo naczytalam sie na necie ze niby sa problemy.
No to super że tak gładko poszło i sie o nic nie czapiały

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pstryczku a jaką drukarkę kupiliście i ile kosztowała?
generalnie mielismy Lexmarka i nie narzekałam na niego. do tej pory uzupełniałam tusze po taniości i jakos szło no ale ze po 7 latach cos tam sie wydarzyło, facio sam nie wiedzial czy to tylko tusze czy moze jeszcze dodatkowo cos z drukarka i polecił kupic nowa drukarkę, HP. a ze była spora kolejka w tym punkcie to wszyscy zgodnie przytakneli ze HP jest najlepsze, i maja stosunkowo tanie tusze.
no wiec Kupilismy HP 3525. drukarka, skaner, xero - nie wyobrazam sobie teraz nie miec np xera... w sklepie nie dla idiotow dalismy za nia 329zł.
pan zachwalał bo tusz ma po 39zł (u nich w sklepie) a mozna z nich wydrukowac 600 stron na czarno i chyba 500 w kolorze. tansze z kolei mialy drozsze tusze i miej wydruku wiec ta była taka akurat
http://www.mediamarkt.pl/urzadzenie-...3525,id-305899

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:28   #2125
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

np.. http://allegro.pl/megawyprawka-90szt...830118425.html
http://allegro.pl/okazja-mega-paka-d...841757063.html http://allegro.pl/paka-dla-chlopczyk...840958051.html

Stary 2012-12-05, 11:29   #2126
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
Mialam podobne mysli, dlatego zaczelam od szlafroka, kapci i koszul do szpitala (na obecna chwile mam dwie). A i mam jeszcze 2 staniki do karmienia i jeden sportowy. Z ubrankami sie nie spiesze, bo troche juz dostalam od szwagierki, troche od mojej siostry. Wylicytowalam tez na all kombinezon zimowy. I to by bylo na tyle. Dzis mam zajecia w szkole rodzenia o rzeczach potrzebnych w szpitalu, wiec mysle ze w najblizszym czasie skupie sie na art higienicznych do szpitala.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:30   #2127
_mArFiL_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziś męża zdążyłam opieprzyć rano, bo budzik na piątą ustawia a nie chce mu się wstać i w konsekwencji idzie do pracy na 7 nie 6. Więc po co mnie budzi o 5 Nie dość że noc pełna koszmarów to jeszcze 3 razy wstawałam do wc.
Biedulka
ja pewnie gdybym mieszkała teraz ze swoim Tatuśkiem to musiałabym się budzić o 4 bo on tak wstaje. A strasznie nie lubie jak mnie ktos budzi. No ale dla naszej Niuńki będę musiała wybaczyć
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:39   #2128
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Mialam podobne mysli, dlatego zaczelam od szlafroka, kapci i koszul do szpitala (na obecna chwile mam dwie). A i mam jeszcze 2 staniki do karmienia i jeden sportowy. Z ubrankami sie nie spiesze, bo troche juz dostalam od szwagierki, troche od mojej siostry. Wylicytowalam tez na all kombinezon zimowy. I to by bylo na tyle. Dzis mam zajecia w szkole rodzenia o rzeczach potrzebnych w szpitalu, wiec mysle ze w najblizszym czasie skupie sie na art higienicznych do szpitala.
U mnie szkoła rodzenia dopiero w styczniu (chcieliśmy taką weekendową, bo mąż późno wraca z pracy a ja się uparłam, że on też ma być na zajęciach). Co do ubrań dla mnie to trochę boję się ich kupowania, ponieważ przez 2 trymestry przytyłam 4 kg a teraz mam wrażenie, że codziennie jestem grubsza (waga też niestety się z tym zgadza), dlatego boję się, że jak coś kupię teraz to za 2 m-ce będzie to za małe. Tak samo ze stanikami, cycki rosną jak szalone. Chyba, że się mylę
Stary 2012-12-05, 11:42   #2129
adusia1554
Rozeznanie

Dzień dobry. My wstałyśmy dziś o 10, ale do 3 nie spałyśmy, bo sąsiadka kłóciła się ze swoim facetem i co chwile trzaskali drzwiami, aż wyszedł sąsiad ich opier....... bo dziecko mu obudzili. Takie bluzgi leciały że ja nie powiedziałabym tak do najgorszego wroga, a oni tak do siebie.

Dziś na obiadek lasagne. Muszę posprzątać i pranie zrobić. Tak mi się nie chce. Mam lenia ostatnio.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37973457]Moja sąsiadka zza ściany tak zrobiła. Termin miała na 30 czerwca, urodziła bodajże 4 czerwca - nie jestem w stanie pojąć jak można w takim czasie NICZEGO dla dziecka nie mieć. Ona w szpitalu 2/3 dni, a mąż jak durny latał i kupował. A to ich drugie dziecko było... Tyle, że inna płeć i różnica 5 lat, więc i rzeczy nie mieli.[/QUOTE]
Nie ogarniam jak można nie mieć rzeczy niecały miesiąc przed terminem porodu Chociaż tych podstawowych!

Cytat:
ja podobnie...włącze się potem a na razie ide zjeść...potem musze sie wziąć za robote...bo moje lenistwo ostatnio nie ma granic...i wróce...a pozattym nie wiem czy to dlatego że mały jest w tym ułożeniu pośladkowym.....ale kopie mnie niesamowicie...i to najczęściej z dwóch stron na raz...

aha i powiedzcie mi jeszcze...jakie w końcu najlepiej skompletować i jakiej firmy...kosmetyki dla maluszka..bo mam ten bon na nivea..ale pisałyście że on dla dzieci powyżej miesiąca...to m i się ni e opłaca kupować..dwa razy kosmetyków...poradzicie??

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

jeju..ja nic dla siebie jeszcze nie mam...a Wy juz wsio??? zazdroszczę... i wogóle to najlepiej jak by mi Mikołaj taką wyprawke zorganizował... bo zaczynam się marwtić że zostanę w czarnej d.....pie
Ja kosmetyki mam hipp. Polecane przez inne mamusie a i zapach ich mi odpowiada. Co do reszty to wiem że nivea naszpikowana chemią a J&J lubi uczulać, mnie zresztą oliwka tak uczuliła że przez miesiąc myłam się szarym mydłem żeby zniknęła mi wysypka.

Mi brakuje jeszcze materacyka, pościeli, rożka, rajstopek, majtek dla siebie, termometru, wody morskiej do noska i muszę dokupić tetrówek, ale to wszystko w poniedziałek kupię jak przyjdzie moja wypłata I w poniedziałek pakuję torbę już na 100%.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem, to twardniejący brzuch po 30 tygodniu to nic złego, po 30 już ma prawo twardnieć, ważne żeby nie bolał...
ja też tak mam i zauważyłam, że to właśnie kwestia albo zmęczenia, albo jak chce mi się nagle siku, to wtedy brzuch stwardnieje, ale po wysiuśkaniu przechodzi...czasem po prostu muszę usiąść i przechodzi...

a ja dziś idę na polowanie do ciuchlandu

aha, wczoraj byłam na usg i mała waży już 1665 g
Mi też brzuch twardnieje, ale moja ginka mówi że to normalne w tak zaawansowanej ciąży. No a twardnieje zazwyczaj właśnie jak za dużo robię czy chodzę. Wtedy muszę się położyć na 20 min i przechodzi.
Brawo za USGrośnie księżniczka.

Cytat:
Dokładnie, nie mamy bliźniakowej Mamy, a w wątku wiosennym są aż 3!

Bardzo fajny wózek.
Nie stersuj się tak USG na pewno wszystko jest ok.

Cytat:
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.
Witamy Wow bliźniaki ale fajnie. A znacie płeć??

Cytat:
Witamy piszcie częściej.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Jutro idę do apteki po resztę rzeczy. W przyszłym tyg zostanie nam kupić: przewijak, pościel, butelki. W poniedziałek zamowiliśmy termometr - skorzystaliśmy z dnia darmowej dostawy i wyszło taniej niż na allegro. Nie wiem czy dobry wybraliśmy, bo co opinia to inna i w końcu wzięliśmy taki jak nam się najbardziej podobał.
Do tego wszystkiego jeszcze doszedł nowy czajnik elektryczny, bo stary popsuł się w sobotę. Wybrałam trochę droższy z podgrzewaniem wody do wybranej temp. Nie bedzie problemu z wodą dla maleństwa. Mam nadzieję, że to ostatni z niezapowiedzianych wydatków bo oszaleje.
Mogę zapytać jaki kupiliście termometr bo nie mam pojęcia jaki kupić, żeby był dobry.

Cytat:
Mi wczoraj minęło 4 lata od zaręczyn z moim mężulkiem. W dzien nie było czasu na świętowanie ale wieczorem troszkę się potuliśmy, pomasował plecki i poszliśmy spać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:42   #2130
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co to znaczy że dzidzia jest kąpana w drugiej dobie? tzn ze jak urodze, to nie wezmą jej do umycia? bedzie w tej krwi i mazi itd? tzn wiadomo wytarta no ale nie umyją jej?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości