|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl
A ja ponowię tylko pytanie o szeroki ekran?
Będzie taka opcja, czy zostanie tylko wąski ?
|
|
#512 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Nowy design Wizaż.pl :)
|
|
|
|
#513 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#514 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O ile dobrze mi wiadomo, strony internetowe pisane sa tak, by mozna je ogladać w różnych rozdzielczościach - wiesz, technika idzie na przod ![]() Co do ostatniego, tak, jest pojedyncza subiektywną i destruktywną opinią, co ciekawe rozpisaną na 15 stronach przez kilkadziesiat osób, albo już kilkaset w ciągu zaledwie kilku godzin... Cytat:
To miłe, że chcieliście coś zmienić, wprowadzic coś nowego, ale nie rozumiem jak ktoś, kto ma dwoje oczu, nie mówiac o osobie, która zrobiła tę potworę, bo nawet nikt ze znanych mi stazystów nie spaprał tak sprawy, mógł przyjąc taki projekt i za niego zapłacić. Innymi słowy ktoś wam wcisnął szatę graficzną z "darmowe fora" , a Wy zastapiliście czytelne, oryginalne forum tym paszkwilem.Podpisuje się pod dziewczynami, że prawie zawsze jesteś lekceważący i niegrzeczny panie Zło. |
||
|
|
|
#515 |
|
Rozeznanie
|
czy te reklamy po prawej stronie na forum juz zawsze beda? fatalnie czyta sie forum kiedy watki / posty nie sa zaraz od lewej tylko jest reklama albo pusta kolumna
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Kolory stron internetowych decydują o wyobrażeniu odwiedzającego na temat treści strony. Z niektórymi kolorami Internauci wiążą konkretne uczucia i myśli. Tego typu uczucia są rozwijane w nas o wiele szybciej niż każe inne oparte na informacjach uzyskanych w trakcie czytania treści strony. Dlatego też tak ważna jest umiejętność budowania kolorystyki na stronie. - http://www.webservices.hu/colors_pl/?s=default
a o kolorach i psychologii kolorów jest sporo artykułów |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie tam strasznie podoba
i w dodatku wszystko w moim ulubionym Zielonym kolorku![]() czy to tak specjalnie dla mnie;>??
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
a mi się nie podoba... jest dziwnie... może po prostu inaczej... chociaż razi w oczy...
|
#519 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie tam kolorystyka specjalnie nie razi - fakt, trochę męczy, bo wszystko jasne i czarna czcionka - ale zlitujcie się, dlaczego ta czcionka musi być taka wielka? przez to cała strona jest rozlazła. edit: na mozilli mi wszystko ładnie wygląda. ale jeśli mam kaprys włączenia opery, to co wtedy? za każdym razem, kiedy będę chciała włączyć wizaż, to muszę otwierać nową przeglądarkę internetową. |
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga dot. czcionki - nasze nicki są strasznie "postrzępione" - wyłażą z nich piksele.
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze
będę milczeć jak grób...
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Mi to przypomina scenę z Misia.
Ochódzki poszedł do kawiarni i potem do szatni po płasz. Tam usłyszał: "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi" ? Pamiętacie? To teraz jest :"zmieniliśmy kolorystykę, nie mamy zamiaru brać pod uwagę opinii użytkowników i co nam zrobicie?" :P |
|
|
|
#524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))ponawiam pytanie czy to tak juz ozostanie? nie rozumiem dlaczego tekst przyrownano do prawej strony, a nie do lewej?? "normalniej" by bylo miec teksty od lewej a od prawej reklamy. a co do reszty to coz wizaz znam od 2004 albo i wczesniej i zawsze wyroznial sie takze graficznie. Teraz moim zdaniem jest podobny do innych stron i to mi sie nie podoba. Nie jest juz tak oryginalny. |
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
Zieleń i róż - nawet jako facet (i webmaster) stwierdzam, że to się gryzie. Zieleń, beż, biały pasują do siebie, ale różowy ani trochę (ale myślę, że buttony będą podmienione, tylko przy zamianie lay'a są ważniejsze kwestie do wykonania na 'wczoraj').
80-90% ludzi pracuje w rozdzielczości 1024x768, powinna być możliwość usunięcia panelu z lewej strony. Opcja dostępna w panelu użytkownika lub flashowe menu ukrywające ten lewy panel. W chwili obecnej forum jest zbyt wąskie. Czcionka wiadomości (treści) za duża w stosunku do szerokości okna.
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat nie zaliczam się do opisanej przez Ciebie grupy użytkowników wiem, jak zmienić rozdzielność. wiem też, że wraz z rozdzielnością zmieni się wygląd innych rzeczy... mało pocieszające, że jeden Wizaż będzie wyglądał dobrze, a reszta źle. oprócz najniższej rozdzielczości są też inne i każdy może mieć ustawioną inną. projekt powinien być chyba uniwersalny?poza tym, ogromne czcionki uzasadniasz złym ustawieniem rozdzielczości. a jakiś inny powód? akurat ja mam ustawioną rozdzielczość przez Ciebie zalecaną, a u mnie czcionki również są duże. a moja opinia nie jest jedyną negatywną tutaj, więc nie wiem, dlaczego tak łatwo ją bagatelizujesz. czy była na Wizażu sonda wśród użytkowników, który projekt graficzny wybrać? czy też nowa forma została narzucona odgórnie? bo może coś mnie ominęło?
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej nie mogę znieść tego, że w KWC recenzje nie są oddzielone od siebie- tylko wszystkie posklejane razem
Działy tematyczne są "posklejane"- żadnych odgradzających kresek Wszystko zlane do kupy![]() O kolorystyce nie będę się wypowiadać. Ale gdzie tu łączyć zielony z różowym Brak słów.Pochwalić mogę jedynie litery- duże i wyraźne Na pewno przybędzie więcej emerytów i rencistów
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się o co chodzi z informacjami o bolących oczach.
Po przeczytaniu kilkunasu wiadomości w tym wątku już wiem. Niestety, to nie fochy ale czytanie w tym układzie będę musiała ograniczać, szkoda. |
|
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze jedna sprawa
czy jest możliwość zrobienia rozwijanej listy forów podczas zaawansowanego szukania?
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
taka drobnostka rzuciła mi się w oczy nie wiem może tylko u mnie tak widać
na rysunku lepiej widać o co mi chodzi http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=145220 |
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi to pisać, bo wiem, że przedsięwzięcie z nowym wyglądem forum było pewnie kaso- i czasochłonne, ale zmiany są niekorzystne.
Kolorystyka- niech już sobie będzie jaka jest, nie czuję awersji do zieleni czy różu, ale bolą od niej oczy mimo mocnego przyciemnienia monitora, wygląd całego forum jest rozmyty, niespójny, bez składu i ładu. Forum jest dziwacznie rozciągniętę w pionie, ściśnięte w poziomie i nie ma możliwości wybierania szerokości okien- to mnie najbardziej wkurza. Wielka czcionka mimo wyczyszczenia wszystkiego w kompie, co sie tylko dało. Zero możliwości jakiejkolwiek personalizacji. Z ostatnich zmian- irytujące umiejscowienie reklam między postami, między wątkami. Wiem, źródło utrzymania, wiem... Baza wiedzy- proponuję przerzucić na lewo, w górę, bo teraz jest tylko przykrym dodatkiem do reklam. A uwagę, że nie musimy się męczyć uważam za cios poniżej pasa- nikt nam tak nie pisał, kiedy forum było małe i dopiero się rozwijało. Odejdą jedne, przyjdą inne, byle tylko klikały w reklamy- takie mam odczucie w tym momencie i jest mi z tego powodu dziwnie- mam nadzieję, że się mylę. Pzdr.
|
#532 | ||
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Wskazówka: przeszukanie wątku i moich w nim wypowiedzi wskazuje coś całkiem innego, jeżeli chodzi o czcionki - mianowicie, że będziemy je poprawiać. Nie zmienia to faktu, że czekam na linka. Cytat:
|
||
|
|
|
#533 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie z innej beczki: w panelu użytkownika, w liście subskrypcji nie mam możliwości wyłączenia subskrypcji kilku wątków, bo nie mam widocznych kiedyś okienek.
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#536 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic dodac nic ujac,ot co!
|
|
#537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Czy tego rózu na górze forum nie można trochę złagodzic..strasznie daje po moich słabych oczach...Moze zrobic jakies opcje kolorystyczne do wyboru??/Pomyslicie kochani Admini??
|
|
|
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Dość to męczące.
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93620 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

wiem, jak zmienić rozdzielność. wiem też, że wraz z rozdzielnością zmieni się wygląd innych rzeczy... mało pocieszające, że jeden Wizaż będzie wyglądał dobrze, a reszta źle. oprócz najniższej rozdzielczości są też inne i każdy może mieć ustawioną inną. projekt powinien być chyba uniwersalny?
Działy tematyczne są "posklejane"- żadnych odgradzających kresek

wszędzie używa się tradycyjnego "słoneczka" i każdy wie, o co chodzi.