|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
dla Igusimamcia ojjj to faktycznie ciężka decyzja..a czemu tż się tam nie podoba?chodzi tylko o kasę? phdawo a może wprowadź małemu kaszki? powinien zacząć ładnie przybierać,my mamy takie zalecenie żeby raz dziennie,na noc dawać mleko zagęszczone kaszką. i mimo tego braku apetytu w tydzień przybrał 180gr.może i u Was zadziała?my byliśmy wczoraj u tego pediatry, dostaliśmy tak jak myślałam zalecenie zagęszczania mleka plus syrop Debridat. Nasz refluks jest na tyle mały(w granicach fizjologii) że nie potrzeba specjalistycznych leków a podrażnienie przełyku minie w momencie gdy mały przestanie ulewać rzadkim mlekiem. mam nadzieję...
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
ja od początku mówiłam mężowi że wciskanie małego na siłę do łożeczka gdy ewidentnie widać że jest mu źle, płacze, wierci się może dawać mu poczucie że łóżeczko to zło. Ogólnie problemu ze spaniem nie mamy, wieczorem zasypia w miarę szybko, czasem się zdarza marudzenie. To go mąż tuli i buja i za chwilę zasypia.
Jak widzę w dzień że nie może usnąć to wkładam go do chusty albo rożka, usypia - jeśli jest to chusta to tak śpi póki się nie obudzi a jak rożek to go odkładam. Dla mojej szwagierki to nie do pomyślenia bo przecież on się przyzwyczai i nie będzie chciał sam spać. Ta. I jej syn tak sobie popłakiwał kiedyś przy nas w łóżeczku a z ich strony zero reakcji....
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.empik.com/tydzien-brzechw...0107,ksiazka-p do tego taką http://www.empik.com/na-straganie-br...8918,ksiazka-p ona jest jakaś gąbkowa, ponoć i do kąpieli, i mazać po niej można, zobaczymy co to jest a na zaś: http://www.empik.com/jan-brzechwa-br...9474,ksiazka-p http://www.empik.com/ksiega-bajek-po...0129,ksiazka-p poszalałam, ale mieliśmy do wykorzystania kupon na 100zł
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-05 o 12:17 |
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper! dobrze że jednak tż zmienił zdanie, skoro Tobie się podobało
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzial ze jak chce to sie przeprowadzimy, i teraz rozmawia z ta babka i udalo sie nam dostac 150£ voucher na farby itd!!!
wiec jakos sobie poradzimy!!! |
|
|
|
#159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego moj maz rozumie bo to on czesciej obcina malej paznokcie i wie jakie to trudne---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
szkoda tylko tego remontu co robiliście w wakacje. Ale wazne ze mala bedzie miala swój kont
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-12-05 o 12:28 |
||
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia super!!!
|
|
|
|
#164 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Dziąsła swędzą nadal ale jakoś jest lepiej, chyba Mały poszedł spać (lekko kwiląc) przed 20, pobudka o 1.30, później o 5.30. Później o 7 i o 8.20 zasnęliśmy wszyscy w trójkę (mąż idzie do pracy na 14) i obudził nas telefon o 10.00 ![]() Teraz młody śpi (już jakąś godzinę więc pewnie będzie pobudka wkrótce), mąż coś dłubie a ja nadrabiam wizaż i piekę cynamonki Nadalki ![]() Cytat:
Cytat:
Od zjazdu z autostrady do samej Bochni są jakieś 3-4 km i ograniczenie wagowe do 12ton.Oby katar przeszedł ![]() Miałam zapytać dlaczego ale już doczytałam za 5 miesięcy Iguni ![]() Cytat:
) - jest raczej chudy, a długi.
|
|||
|
|
|
#165 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dzisiejsze szczepienia dla obu szkrabów.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę i wzrost ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to testujemy: - bambino 3 - są ok. ale cena nie powala (w sumie wychodzą podobnie jak pampki na promocji). Są bardzo chłonne choć nie sprawiają takiego wrażenia. generalnie ok. - huggies 3 - są bardzo ładne, z Kubusiem Puchatkiem. Też mogą być. Są trochę grubsze niż pampersy. Z chłonnościa bywa różnie. Są szerokie przy nóżkach, albo mój młody ma za chude nogi ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
dzielnica jest srednia, ale na przeciwko nas jest duze pole i mowila ze za rok beda budowane nowe domy wiec standard osiedla sie podniesie.
ale sie ciesze we wtorek odbieramy klucze. |
|
|
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
wróciłyśmy ze spacerku. Na dworze jest baardzo przyjemnie tylko są oblodzone chodzniki... i nie umiałam zejść z góry, którą mamy pod blokiem
![]() Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
|
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu. Strasznie płakał po drugiej dawce
mam nadzieje ze noc będzie spokojna ![]() Mamcia super ze sie zdecydowaliscie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:02 |
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
mamcia a możecie zostać w obecnym mieszkaniu do czasu aż zrobicie remont w domu?
|
|
|
|
#172 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrafię obcinać nożyczkami, nawet sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś jedziemy na powtórne usg główki, oby wszystko było ok |
||||
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wvictoria ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ja też nie umiem nożyczkami |
||
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadalka ja cię rozumiem. Był czas, że młody zasypiał tylko na rękach i nie mogłam nic zrobić, bo jak go odłożyłam to był ryk wniebogłosy. W końcu jakoś wyczułam moment i teraz na noc zasypia sam w łóżeczku jeśli nie zaśnie przy piersi. A że ostatnio zęby idą znów jest gorzej. Niedawno odkrył piszczenie i tym piszczeniem próbuje wszystko wymusić, zwłaszcza wzięcie na ręce. Po prostu niektóre dzieci mają trudniejsze charakterki. No i z okazji 5 miesięcy.Co do pampersów my nie używamy- jesteśmy na dadach 3. Ale jak używaliśmy to 3 szybko były, zanim młody wyrósł z 62. Nam dzisiaj przyszły skarpetki z lamaze i Antek ma zajęcie ![]() W ogóle spotkałam się z przyjaciółką, która mieszka w Norwegi i przy okazji wzbogaciliśmy się o zestaw bodziaków i gryzaczek z fischer prize. Dziewczyns ma dwóch synków w wieku 2 lata i 4,5 miesiąca i szczerze ją podziwiam jak ona ich ogarnia. Z tym, ze jak ona mówi o socjalu w Norwegi to dobrze tam maja. Musze ją jeszcze podopytywać, ale z tego co mówiła tam przysługuje dopłata na każde dziecko urodzone
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-06 o 14:49 |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Nie ma wiewiórki Miałam mieć dziś gościa o 8, ale dziecko jej zachorowało, więc pospałam dłużej. Młoda pięknie wczoraj zjadła marchewkę z ziemniaczkiem, a wieczorem kaszkę z przetartym bananem. Widać naprawdę postęp. Poza tym od trzech dni kwiczy, jak papuga. No i przewraca się na brzuszek. Mocno się rozwinęła przez tych kilka dni. Coraz bardziej kontaktowa jest Najlepsze życzonka! Co by ładnie zasypiała sama! ![]() Cytat:
Wiesz co miałam wczoraj na obiad? Naleśniki z pieczarkami ![]() Zaciskam mocno
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-12-05 o 15:48 |
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki rozszerzające dietę albo te wiedzące coś na ten temat(Agunia
-a dajecie jakieś soczki dozwolone po 4.miesiącu???bo moja pije nadal niestety tylko te słodzone glukozą herbatki z Hippa i nie wiem czy soczek nie byłby lepszy??Karolina-trzymam mocno kciuki za Marcinka!!!
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:47 |
|
|
|
#179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki. Jazda próbna odbyta, na początku Lu miała lekko podniesione oparcie (ale nie za bardzo) i zadowolona spokojnie oglądała sobie świat, a jak zaczęła przysypiać rozłożyłam oparcie na płasko i spała do końca spaceru.
w ciuchach zimowych już tak w tej spacerówce nie tonie no i ja jestem spokojniejsza, że nic się nie stanie bo jest stabilnie przypięta pasami więc nie ma jak mi się wyginać i próbować przewracaćCytat:
Cytat:
dlatego tak nie do końca trzeba ślepo patrzeć na te przedziały wagoweCytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
ale ja nie daję, bo Lu często je z cyca więc nie potrzebuje dopajania. Ale Ty spokojnie możesz dawać, tylko pamiętaj, że te soczki należy rozcieńczyć w wodzie
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ogromne kciuki za usg!!!
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- pediatrzy chyba nie za bardzo rozumieją znaczenie słowa wyłączne (karmienie piersią) ![]() my za chwile jedziemy do pediatry, na ogólny przegląd, mam nadzieję, że wszystko okaże się być ok |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

dla Igusi
a może wprowadź małemu kaszki? powinien zacząć ładnie przybierać,my mamy takie zalecenie żeby raz dziennie,na noc dawać mleko zagęszczone kaszką. i mimo tego braku apetytu w tydzień przybrał 180gr.może i u Was zadziała?

krew się lała ale M nie płakał, ja się potwornie zdenerwowałam a mąż na mnie krzyczał, że zrobiłam mu krzywdę, jakbym zrobiła to specjalnie
szkoda tylko tego remontu co robiliście w wakacje. Ale wazne ze mala bedzie miala swój kont

Mały poszedł spać (lekko kwiląc) przed 20, pobudka o 1.30, później o 5.30. Później o 7 i o 8.20 zasnęliśmy wszyscy w trójkę (mąż idzie do pracy na 14) i obudził nas telefon o 10.00 

dopóki robił to tż nie widziałam problemu ale dziś zostałam sama i moje metody już nie działają