|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Mam ochotę na ten koktajl owocowy a nie mam produktów w domu
a jestem przeziębiona i lekarz kazał leżeć...
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam jeszcze... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
bańka gratulacje.
MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... Edytowane przez nuna2 Czas edycji: 2012-12-05 o 12:19 |
||
|
|
|
#94 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 18tc! szkoda, ze mój gin mi o tym nie powiedział ![]() już ja go jutro o to dopytam! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
mi w sumie wyjdzie za składki ponad 2 tys. ale warto szkoda, że tak trzeba kombinować.... ja w rzeczywistości zarabiam w dobrym sezonie dużo więcej niż te 1550 ale co z tego, jak nie miałam umowy o pracę, tylko zlecenie
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
wziełam nospe ide leżec jesli nie ustanie dzwonie...
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
tylko właśnie ja mam ten problem że albo płacę 4 składki (trzy że pracuję, czwarta na L4) albo nici z tego. Dlatego rozważam różne opcje bo chciałabym zrobić tak że jak będzie to 60% to żebym miała 1000 zł. No ale nie wiem czy wydolę na składki, muszę to poobliczać.
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
adunia powodzenia w pisaniu pracy
Cytat:
ale teraz mam już zaległości, więc na razie zostawiam wam podium ![]() color jaki ładny brzuszek ![]() praca mnie wzywa, wybaczcie resztę ponadrabiam w międzyczasie
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#99 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() a z tymi szpilkami to uważaj, ja uwielbiam szpilki ale zrezygnowałam z nich.. podobno źle wpływają, jakoś miednica źle się układa czy coś, nie wiem dokładnie, znajoma położna odradzała szpilki Cytat:
Ślicznie wyglądasz Cytat:
nie wiem czy będzie można od razu zadeklarować, że cały rok 80% my chyba nie będziemy mogły, bo to od września wchodzi Cytat:
dobrze, że jesteś uważaj na siebie Kuuuurde... zalatana jestem... nie mam czasu więcej nadrobić, za szybkie tempo macie. resztę może wieczorkiem nadrobię lecę dalej działać, do napisania później |
||||
|
|
|
#100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
banka - gratuluję 18 tyg!!! ![]() vil - bardzo sie cieszę, że jesteś już w domku.
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie umiem prowadzić w szpilkach auta. w ogóle z obcasem wyższym niż 4 cm, mam problem z prowadzeniem. więc buty na obcasie są kościółkowo-imprezowe, a na codzień płaskie
a Święta kojarzą mi się z choinką, opłatkiem, takim ciepełkiem i radością wspólnego spędzania czasu, pysznym jedzeniem z karpiem na czele, no i pasterką vil a przeczytałaś coś fajnego? ja musze dziś w końcu kopsnąć się do biblioteki
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 18 tc ![]() Odnosnie zapalenia pecherza,jak juz kiedys wspomnialam mam dosc spore problemy z nerka,i normalnie powiem Wam pokochalam spodnie ciazowe z wysokim pasem,cudownie ogrzewaja,no i mam pewnosc idac na spacer ze mnie nie przewieje w okolicach nerki ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Aaaa i nie chwalilam sie,od wczoraj czuje czesciej ruchy maluszka,tzn tak mi sie wydaje ze to wlasnie kopniaczki Wlasnie skad Wy wiecie ze to co czujecie to kopniaczki a nie cos innego??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#103 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
na prenatalnym nawet buźki nie chciał pokazać ![]() z nudą i udawaniem super szczęśliwej kochającej się rodzinki ![]() Cytat:
żebyś już tam nie musiała wracać i za ilosć lekówCytat:
![]() wróciłam z objazdu.. Mam dzis wizytę MR i wiem, że wypadnie kiepsko.. czyli mam po premii a wszystko przez to, że dziewczyny zawaliły mi w tamtym miesiącu standardy obsługi.. ![]() Wiem, że jedna która jest nowa w ogóle sie do nich nie stosuje.. nie pomagają moje upomniania chyba jej walnę prywatne 2-3 kontrole i postraszę zwolnieniem ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a i chciałam kupić bodziaki w tesco dziś.. 5 szt za chyba 31,50 zł ale chciałam z krótkim rękawem i były całe białe z kolorowymi napisami na piersi, takie słodziutkie mimo to żal mi dupę ściskał ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- i jeszcze takie śliczne z tygryskiem, ale same 9-12 miesięcy
|
|||
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
my kupilismy osttanio kilka ciuszków z f&f własnie, zestaw bodziaków też i 2 komplety z puchatkiem, muszę w końcu obfocić, ja już mam ciuszki na 9 miesięcy:P a co! jak mi się podobają to biorę
|
|
|
#105 | ||
|
Raczkowanie
|
nie było mnie od wczoraj rana i proszę, rozkręcony już nowy wątek
![]() trzymam kciuki za wizytujące mamusie! ![]() Cytat:
mam nadzieję ![]() no, oddycha się super - u nas od rana piękne słońce i zima jak z obrazka. Gorzej, że nie zauważyłam, że mi się płyn w spryskiwaczach skończył i minął mnie w drodze do pracy ubłocony tir.. musiałam zjeżdżać na pobocze i myć szybę śniegiem Cytat:
![]() a - i kupiłam pierwsze eco pieluchy, pozapoznaję się z różnymi modelami, żebym potem nie żałowała wyprawki
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:00 |
||
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia u nas na razie budżet ograniczony i to baaardzo, dlatego w pierwszej kolejności chcemy ciuszki "na już"
![]() Ale jeśli wsyztsko pójdzie dobrze to już po nowym roku bedziemy mogli troszkę poszaleć
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny marudzicie
cieszmy się z tego że się na to załapiemy ![]() potterka jak ja kochałam wizyty MR złodzieje. A gdzie Ty w ogóle pracujesz? Ja ostatnio robiłam jako tajemniczy klient w top secret i jak zawsze była obsługa ok to wtedy nie za bardzo. No ale nie chciałam syfu robić bo wiem jak to jest więc napisałam że wszytsko jak w standardach w jak najlepszym porządku. Ale gdybym była tam pierwszy raz to raczej bym już nie wróciła. |
|
|
|
#108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to ze je widze i slysze choc przez chwilke daje mi pewnosc ze tam jest,i ze wszystko jest ok
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp no u nas raz w miesiącu musi być wizyta, więc tak czy siak byłby przed świętami.. gdyby nie te standardy to byłoby ok
![]() Mam 2 saloniki kolportera ![]() A co do tajemniczych klientów.. to kurcze nie raz czułam się oszukana.. i mimo pisania reklamacji nigdy nie jest ona uznawana na naszą korzyść
|
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z czasem brzuszek bedzie jak ciezarek i bedzie trymal nas na boku ![]() 2) ja nie wiem czy to napewno kopniaczki,ale tak mi sie wydaje,bo wczesniej nie mialam takich odczuc,a jelita to troche inne odczucie,wiec chyba maluszek daje o sobie znac ![]()
|
|
|
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Banka za 18t ![]() Cytat:
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Zbieram sie na spacerek,jakos tak wzielo mnie zeby zarzucic sobie radyjko na uszy i odpoczac troche na swiezym powietrzu
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę, nie pamiętam jak inne, ale te co ja wybrałam mają pas taki na 6 cm
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja jak na razie robiłam tylko z banana, ale dziewczyny pisały, że kupują mrożone i rozmrażają, więc też chcialam spróbować, bo mam ochotę na coś innego
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co to jest MR?? |
|||
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
makro region
ja zmykam robić obiadek. Też bym się przeszła ale boję się tego ZUSu bo niby mam leżeć. Ale może po 15 pójdę. Tak pięknie słoneczko świeci. Ja to raczje w ogóle nie będę miała macierzyńskiego. Eh ciężkie czasy;/ |
|
|
|
#117 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no, ja nawet mężowi nie mówię o tym płynie, bo na mnie fuknie, że nie dbam o bezpieczeństwo.. i będzie miał rację, nie pamiętam kiedy sprawdziłam poziom płynów ![]() Cytat:
no, byłoby super, jakby tak o nas nasz organizm dbał przez sen - postaram się tej wersji trzymać ![]() Cytat:
![]() szkoda, że jak po 18 skończę pracę, to będzie już dawno ciemno.. choć w sumie, teraz o to nie trudno nawet dużo wcześniej Cytat:
teraz liczę na szwagierkę, bo rodzi za dwa tygodnie i będzie ekopieluchować od początku - także pewnie od niej głównie się dowiem praktycznych rzeczy. Na razie przebrnęłam przez fora, strony pieluchowe i powoli rodzi mi się koncepcja co i jak. U nas raczej patrzą na mnie jak na kosmitkę tylko moja mama się entuzjastycznie na to nastawia (reszta rodziny - w tym szwagierka właśnie - zupełnie po drugiej stronie kraju :/)
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-05 o 13:34 |
||||
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ekopieluchowała. Mówiła tylko, że żałuje, że tak późno zaczęła - bo dziecko miało dopiero około roku.. Przy drugim zaczęłaby wcześniej ![]() A. puściłam sobie Vivaldiego. Przesłuchałam całą płytę i zacząły mnie te słodkie skrzypce denerwować, więc zapuściłam sobie trochę metalu ![]() Posprzątałam szafy i zwolniły mi się 3 półki!! powoli robię miejsce na graty dla maluszka.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-05 o 13:37 |
|
|
|
|
#119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moje małe ewidentnie lubi stary album black metalliki ponad wszelkie klasyczne próby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

żebyś już tam nie musiała wracać i
za ilosć leków
a wszystko przez to, że dziewczyny zawaliły mi w tamtym miesiącu standardy obsługi..