|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,11% |
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
7 | 15,56% |
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
1 | 2,22% |
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
5 | 11,11% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
7 | 15,56% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
1 | 2,22% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
8 | 17,78% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
4 | 8,89% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
3 | 6,67% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
1 | 2,22% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Mam ochotę na ten koktajl owocowy a nie mam produktów w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam jeszcze... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
bańka gratulacje.
MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... Edytowane przez nuna2 Czas edycji: 2012-12-05 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda, ze mój gin mi o tym nie powiedział ![]() już ja go jutro o to dopytam! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() mi w sumie wyjdzie za składki ponad 2 tys. ale warto ![]() szkoda, że tak trzeba kombinować.... ja w rzeczywistości zarabiam w dobrym sezonie dużo więcej niż te 1550 ale co z tego, jak nie miałam umowy o pracę, tylko zlecenie ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
wziełam nospe ide leżec jesli nie ustanie dzwonie...
#96 |
Zakorzenienie
|
tylko właśnie ja mam ten problem że albo płacę 4 składki (trzy że pracuję, czwarta na L4) albo nici z tego. Dlatego rozważam różne opcje bo chciałabym zrobić tak że jak będzie to 60% to żebym miała 1000 zł. No ale nie wiem czy wydolę na składki, muszę to poobliczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
adunia powodzenia w pisaniu pracy
![]() Cytat:
![]() ![]() color jaki ładny brzuszek ![]() praca mnie wzywa, wybaczcie ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() a z tymi szpilkami to uważaj, ja uwielbiam szpilki ale zrezygnowałam z nich.. podobno źle wpływają, jakoś miednica źle się układa czy coś, nie wiem dokładnie, znajoma położna odradzała szpilki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem czy będzie można od razu zadeklarować, że cały rok 80% my chyba nie będziemy mogły, bo to od września wchodzi Cytat:
dobrze, że jesteś ![]() uważaj na siebie Kuuuurde... zalatana jestem... nie mam czasu więcej nadrobić, za szybkie tempo macie. resztę może wieczorkiem nadrobię ![]() lecę dalej działać, do napisania później |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
banka - gratuluję 18 tyg!!! ![]() vil - bardzo sie cieszę, że jesteś już w domku. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
a ja nie umiem prowadzić w szpilkach auta. w ogóle z obcasem wyższym niż 4 cm, mam problem z prowadzeniem. więc buty na obcasie są kościółkowo-imprezowe, a na codzień płaskie
a Święta kojarzą mi się z choinką, opłatkiem, takim ciepełkiem i radością wspólnego spędzania czasu, pysznym jedzeniem z karpiem na czele, no i pasterką vil a przeczytałaś coś fajnego? ja musze dziś w końcu kopsnąć się do biblioteki
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnosnie zapalenia pecherza,jak juz kiedys wspomnialam mam dosc spore problemy z nerka,i normalnie powiem Wam pokochalam spodnie ciazowe z wysokim pasem,cudownie ogrzewaja,no i mam pewnosc idac na spacer ze mnie nie przewieje w okolicach nerki ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Aaaa i nie chwalilam sie,od wczoraj czuje czesciej ruchy maluszka,tzn tak mi sie wydaje ze to wlasnie kopniaczki ![]() Wlasnie skad Wy wiecie ze to co czujecie to kopniaczki a nie cos innego??
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() z nudą i udawaniem super szczęśliwej kochającej się rodzinki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wróciłam z objazdu.. Mam dzis wizytę MR i wiem, że wypadnie kiepsko.. czyli mam po premii ![]() ![]() Wiem, że jedna która jest nowa w ogóle sie do nich nie stosuje.. nie pomagają moje upomniania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- a i chciałam kupić bodziaki w tesco dziś.. 5 szt za chyba 31,50 zł ale chciałam z krótkim rękawem i były całe białe z kolorowymi napisami na piersi, takie słodziutkie ![]() mimo to żal mi dupę ściskał ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- i jeszcze takie śliczne z tygryskiem, ale same 9-12 miesięcy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Raczkowanie
|
nie było mnie od wczoraj rana i proszę, rozkręcony już nowy wątek
![]() trzymam kciuki za wizytujące mamusie! ![]() Cytat:
![]() ![]() no, oddycha się super - u nas od rana piękne słońce i zima jak z obrazka. Gorzej, że nie zauważyłam, że mi się płyn w spryskiwaczach skończył i minął mnie w drodze do pracy ubłocony tir.. musiałam zjeżdżać na pobocze i myć szybę śniegiem ![]() Cytat:
![]() ![]() a - i kupiłam pierwsze eco pieluchy, pozapoznaję się z różnymi modelami, żebym potem nie żałowała wyprawki ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-05 o 12:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Mysia u nas na razie budżet ograniczony i to baaardzo, dlatego w pierwszej kolejności chcemy ciuszki "na już"
![]() Ale jeśli wsyztsko pójdzie dobrze to już po nowym roku bedziemy mogli troszkę poszaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny marudzicie
![]() ![]() ![]() potterka jak ja kochałam wizyty MR ![]() ![]() A gdzie Ty w ogóle pracujesz? Ja ostatnio robiłam jako tajemniczy klient w top secret i jak zawsze była obsługa ok to wtedy nie za bardzo. No ale nie chciałam syfu robić bo wiem jak to jest więc napisałam że wszytsko jak w standardach w jak najlepszym porządku. Ale gdybym była tam pierwszy raz to raczej bym już nie wróciła. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to ze je widze i slysze choc przez chwilke daje mi pewnosc ze tam jest,i ze wszystko jest ok ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Sharp no u nas raz w miesiącu musi być wizyta, więc tak czy siak byłby przed świętami.. gdyby nie te standardy to byłoby ok
![]() Mam 2 saloniki kolportera ![]() A co do tajemniczych klientów.. to kurcze nie raz czułam się oszukana.. i mimo pisania reklamacji nigdy nie jest ona uznawana na naszą korzyść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 2) ja nie wiem czy to napewno kopniaczki,ale tak mi sie wydaje,bo wczesniej nie mialam takich odczuc,a jelita to troche inne odczucie,wiec chyba maluszek daje o sobie znac ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Banka za 18t ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Zbieram sie na spacerek,jakos tak wzielo mnie zeby zarzucic sobie radyjko na uszy i odpoczac troche na swiezym powietrzu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę, nie pamiętam jak inne, ale te co ja wybrałam mają pas taki na 6 cm ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
ja jak na razie robiłam tylko z banana, ale dziewczyny pisały, że kupują mrożone i rozmrażają, więc też chcialam spróbować, bo mam ochotę na coś innego
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co to jest MR?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
makro region
![]() ja zmykam robić obiadek. Też bym się przeszła ale boję się tego ZUSu bo niby mam leżeć. Ale może po 15 pójdę. Tak pięknie słoneczko świeci. Ja to raczje w ogóle nie będę miała macierzyńskiego. Eh ciężkie czasy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no, ja nawet mężowi nie mówię o tym płynie, bo na mnie fuknie, że nie dbam o bezpieczeństwo.. i będzie miał rację, nie pamiętam kiedy sprawdziłam poziom płynów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no, byłoby super, jakby tak o nas nasz organizm dbał przez sen - postaram się tej wersji trzymać ![]() Cytat:
![]() szkoda, że jak po 18 skończę pracę, to będzie już dawno ciemno.. choć w sumie, teraz o to nie trudno nawet dużo wcześniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-05 o 12:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ekopieluchowała. Mówiła tylko, że żałuje, że tak późno zaczęła - bo dziecko miało dopiero około roku.. Przy drugim zaczęłaby wcześniej ![]() A. puściłam sobie Vivaldiego. Przesłuchałam całą płytę i zacząły mnie te słodkie skrzypce denerwować, więc zapuściłam sobie trochę metalu ![]() Posprzątałam szafy i zwolniły mi się 3 półki!! powoli robię miejsce na graty dla maluszka.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-05 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moje małe ewidentnie lubi stary album black metalliki ponad wszelkie klasyczne próby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.