Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 10:59   #91
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
i witam w 18tc

nuna idź leżeć!!!!
Stary 2012-12-05, 11:00   #92
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Mam ochotę na ten koktajl owocowy a nie mam produktów w domu a jestem przeziębiona i lekarz kazał leżeć...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:04   #93
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zrobili mi morfologię, crp (bardzo ładnie z ich strony, ale dopiero jutro jak odbiorę wypis się dowiem, czy mam nadal podwyższone, bo dowiedzieć się czegoś na obchodzie nie da), HBS, mocz i coś tam jeszcze - czyli dużo, ale jeszcze miałam tą glukozę i HIV zrobić - a już nie chciałam prosić, bo wiadomo, jak to w szpitalach jest ...

nuna poczekaj z 15 min, jak nie przejdzie dzwoń !!!
dobrze, że chociaż w domku jesteś ze swoim ,,fikaczem"

poczekam jeszcze...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mam ochotę na ten koktajl owocowy a nie mam produktów w domu a jestem przeziębiona i lekarz kazał leżeć...
a TY kupujesz takie mrozone owoce?? dobre one są??

bańka gratulacje.

Edytowane przez nuna2
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:19
nuna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:21   #94
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam w nowej cześci
dla topowych mamusiek
i witam w 18tc ja mam wizyte 14.12 .12r. po 2 tyg. bo kazała mi zrobic gin. mocz na posiew
Dziołchy zima idzie i trzeba majteczki pantalony ponosic i leginsy pod spodnie taka moja rada w poprzedniej ciazy mialam 2 x zapalenie pęcherza trzeba uwazac..
a i jezeli ktoras ma szczawiany w moczu to unikamy przedewszystkim :szczawiu, szpinaku, kawy naturalnej, alkoholu, buraki i rabarbaru, ziemniaków,galaretek , galaret
a wsakazane jest: ciemne i białe pieczywo, masło śmietankowe i margaryny do smarowania, nabiał (jaja, mleko, śmietana, twaróg, kefir, jogurt) chude mięsa (oprócz wieprzowiny) i chude ryby kasze i potrawy z kasz , kapustę białą, czerwoną, rzodkiew, rzepę, ogórki, szparagi oraz nasiona roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica i soja) i pijemy duże ilości płynów!!!!
inne produkty nie wymienione mozna spozywac b/o

za 18tc!
szkoda, ze mój gin mi o tym nie powiedział
już ja go jutro o to dopytam!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a ja naiwna myślałam że jak zapłacę 910 zł to będę mieć jakieś 1800 na rękę
1550 chyba na rękę, a składkę możesz zapłacić raz za 910
mi w sumie wyjdzie za składki ponad 2 tys. ale warto
szkoda, że tak trzeba kombinować.... ja w rzeczywistości zarabiam w dobrym sezonie dużo więcej niż te 1550 ale co z tego, jak nie miałam umowy o pracę, tylko zlecenie
Stary 2012-12-05, 11:26   #95
nuna2
Zakorzenienie

wziełam nospe ide leżec jesli nie ustanie dzwonie...
Stary 2012-12-05, 11:33   #96
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
1550 chyba na rękę, a składkę możesz zapłacić raz za 910
mi w sumie wyjdzie za składki ponad 2 tys. ale warto
tylko właśnie ja mam ten problem że albo płacę 4 składki (trzy że pracuję, czwarta na L4) albo nici z tego. Dlatego rozważam różne opcje bo chciałabym zrobić tak że jak będzie to 60% to żebym miała 1000 zł. No ale nie wiem czy wydolę na składki, muszę to poobliczać.
Stary 2012-12-05, 11:33   #97
humpback
Zakorzenienie

adunia powodzenia w pisaniu pracy

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
I w dodatku jesteś 2 w rankingu GADUŁO
tak jakoś wyszło ale teraz mam już zaległości, więc na razie zostawiam wam podium

color jaki ładny brzuszek

praca mnie wzywa, wybaczcie resztę ponadrabiam w międzyczasie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 11:34   #98
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wziełam nospe ide leżec jesli nie ustanie dzwonie...
leż i odpoczywaj
Stary 2012-12-05, 11:36   #99
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
lonely_lady trzymam kciuksy!!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja jeszcze brzucha dużego nie mam, ale spodnie mnie cisną więc albo niskie biodrówki i tyłek na wierzchu albo legginsy

i tu mam problem bo ileż mogę chodzić w legginsach i długich bluzkach
albo sukienkach a muszę normalnie wyglądać w pracy:/ nie chce spodni ciążowych narazie bo a)będę je mieć pod cycki a brzucha nie mam b) ciężko znaleźć jakieś nadające się do biura (jeansy odpadają)

metoda z gumką i pasy ciążowe też odpadają bo muszę wyglądać elegancko ;(

no dobra pożaliłam się i mi lepiej:P

ktoś tam pisał o butach - ja noszę te same szpilki ok. 8-10 cm:P zawsze w zimię w takich chodziłam i po prostu uważam, żeby nie wywinąć orła:P a jeżdżę autem to też dużo nie chodzę
też tak mam.. ale chyba muszę pomyśleć o zakupie jakichś ciążowych spodni. Na razie latam w biodrówkach, leginsach lub rajtkach
a z tymi szpilkami to uważaj, ja uwielbiam szpilki ale zrezygnowałam z nich.. podobno źle wpływają, jakoś miednica źle się układa czy coś, nie wiem dokładnie, znajoma położna odradzała szpilki

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A o to proszę fotki mojego brzucha w 13t4d ciąży
w opakowaniu i bez

Sorki ,że bez głowy,ale wiecie forum ogólnodostępne
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tylko ciekawe jak oni nam to rozlicza, bo chyba do września bedą nam płacić 100% a potem jak bedziemy chciały przedłuzyc to przechodzimy na 80% więc będa nam musieli trochę zabrać
Idę przeczytac ten artykuł
pierwsze pół roku 100% a drugie pół roku 60%
nie wiem czy będzie można od razu zadeklarować, że cały rok 80% my chyba nie będziemy mogły, bo to od września wchodzi

Cytat:
hej Dziewczynki, wróciłam ktoś się stęsknił?

nie zaglądałam, bo mam strasznie mały pakiet internetowy w kom (a wizaż strasznie żżera), i nawet jakbym go zwiększyła to i tak dopiero od 28 grudnia by zaczął działać, więc nudziłam się strasznie, pozostały mi książki (w niecałe 2 dni pochłonęłam 3,5).

wypuścili mnie więc chyba jest wszystko ok ... zrobili mi badania, mam zapalenie dróg moczowych, więc poza hormonami i lekami rozkurczowymi jeszcze mam brać furagin. rano mi 8 tabletek dali

coś mnie ominęło ważnego? postaram się ponadrabiać

widziałam tylko teraz że Jenny pytała czy mam wizytę 6 i 7 i czy czegoś nie pomyliła - tak, mam dwie, bo jutro jedziemy do Mysłowic na połówkowe (na dobrym usg), a w pt mam wizytę u mojej gin - przedłużenie zwolnienia, wyniki badań itp.
nie zrobiłam w końcu tej glukozy, miałam zrobić we wtorek najpóźniej, tak do odkładałam no i dupa :/ jak zrobię jutro to i tak wyniki będą w pt po południu a na rano potrzebuje, trudno się mówi
wszystkie się stęskniłyśmy..
dobrze, że jesteś
uważaj na siebie

Kuuuurde... zalatana jestem... nie mam czasu więcej nadrobić, za szybkie tempo macie. resztę może wieczorkiem nadrobię
lecę dalej działać, do napisania później

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:37   #100
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

candance masz do wyboru albo idziesz na rok za 80 %, albo idziesz na pół roku za 100% (i tu możesz stwierdzić że jednak chcesz na rok) i doliczają Ci kolejne pół roku ale już 60%. A my się łapiemy pod to drugie
Cytat:
można od razu się zadeklarować, że chcesz na cały rok i wtedy jest 80 %, lepiej dostawać chyba te same pieniądze, niż najpierw 100% a później taki przeskok na 60 %
No własnie też bym wolała mieć 80% przez cały czas. W takim wypadku jak mam dostawać 60% to jakby nie bardzo mi się usmiecha

Cytat:
A i czytałam dzisiaj artykuł w mamo to ja o wadach wzroku a porodzie. Było napisane, że mamy z wadą wzroku oraz jaskrą powinny zgłosić się do okulisty nie później niż na początku III trymestru. Trzeba zbadać jak wygląda siatkówka. Mamy nawet z duża wadą wzroku mogą rodzić naturalnie jeżeli siatkówka jest w dobrym stanie. Można też zrobić profilaktyczną fotokoagulację laserową, która zabezpiecza siatkówke, jak jest w złym stanie. Zabieg prosty, bezbolesny, trwa 5-10 minut. Nie napisali ile kosztuje?? Trzeba się jednak zglosić w miarę wcześniej bo zabieg jest skuteczny po dwóch tygodniach, czasami trezba go powtórzyć.
Ja się wybieram do okulisty bo mam sporą wadę. Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie ale teraz jestem nieco starsza i sie boję, więc umawiam się po Nowym Roku na wizytę..

banka - gratuluję 18 tyg!!!
vil - bardzo sie cieszę, że jesteś już w domku.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:40   #101
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja też uwielbiam szpilki,
a ja nie umiem prowadzić w szpilkach auta. w ogóle z obcasem wyższym niż 4 cm, mam problem z prowadzeniem. więc buty na obcasie są kościółkowo-imprezowe, a na codzień płaskie

a Święta kojarzą mi się z choinką, opłatkiem, takim ciepełkiem i radością wspólnego spędzania czasu, pysznym jedzeniem z karpiem na czele, no i pasterką

vil a przeczytałaś coś fajnego? ja musze dziś w końcu kopsnąć się do biblioteki
Stary 2012-12-05, 11:44   #102
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Witam w nowej cześci
dla topowych mamusiek
i witam w 18tc ja mam wizyte 14.12 .12r. po 2 tyg. bo kazała mi zrobic gin. mocz na posiew
Dziołchy zima idzie i trzeba majteczki pantalony ponosic i leginsy pod spodnie taka moja rada w poprzedniej ciazy mialam 2 x zapalenie pęcherza trzeba uwazac..
a i jezeli ktoras ma szczawiany w moczu to unikamy przedewszystkim :szczawiu, szpinaku, kawy naturalnej, alkoholu, buraki i rabarbaru, ziemniaków,galaretek , galaret
a wsakazane jest: ciemne i białe pieczywo, masło śmietankowe i margaryny do smarowania, nabiał (jaja, mleko, śmietana, twaróg, kefir, jogurt) chude mięsa (oprócz wieprzowiny) i chude ryby kasze i potrawy z kasz , kapustę białą, czerwoną, rzodkiew, rzepę, ogórki, szparagi oraz nasiona roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica i soja) i pijemy duże ilości płynów!!!!
inne produkty nie wymienione mozna spozywac b/o
za 18 tc
Odnosnie zapalenia pecherza,jak juz kiedys wspomnialam mam dosc spore problemy z nerka,i normalnie powiem Wam pokochalam spodnie ciazowe z wysokim pasem,cudownie ogrzewaja,no i mam pewnosc idac na spacer ze mnie nie przewieje w okolicach nerki

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Aaaa i nie chwalilam sie,od wczoraj czuje czesciej ruchy maluszka,tzn tak mi sie wydaje ze to wlasnie kopniaczki
Wlasnie skad Wy wiecie ze to co czujecie to kopniaczki a nie cos innego??
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:53   #103
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A o to proszę fotki mojego brzucha w 13t4d ciąży
w opakowaniu i bez

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
I tak cos czuje,po poprzednich wizytach ze maluszek jest baardzo uparty i moze nam nie chciec pokazac co kryje miedzy nozkami
nasz jest bardzo uparty na prenatalnym nawet buźki nie chciał pokazać
Cytat:
z czym wam się kojarzą święta??
z nudą i udawaniem super szczęśliwej kochającej się rodzinki
Cytat:
wypuścili mnie więc chyba jest wszystko ok ... zrobili mi badania, mam zapalenie dróg moczowych, więc poza hormonami i lekami rozkurczowymi jeszcze mam brać furagin. rano mi 8 tabletek dali

coś mnie ominęło ważnego? postaram się ponadrabiać

widziałam tylko teraz że Jenny pytała czy mam wizytę 6 i 7 i czy czegoś nie pomyliła - tak, mam dwie, bo jutro jedziemy do Mysłowic na połówkowe (na dobrym usg), a w pt mam wizytę u mojej gin - przedłużenie zwolnienia, wyniki badań itp.
nie zrobiłam w końcu tej glukozy, miałam zrobić we wtorek najpóźniej, tak do odkładałam no i dupa :/ jak zrobię jutro to i tak wyniki będą w pt po południu a na rano potrzebuje, trudno się mówi
żebyś już tam nie musiała wracać i za ilosć leków
Cytat:
Witam w nowej cześci
dla topowych mamusiek

wróciłam z objazdu..
Mam dzis wizytę MR i wiem, że wypadnie kiepsko.. czyli mam po premii a wszystko przez to, że dziewczyny zawaliły mi w tamtym miesiącu standardy obsługi..
Wiem, że jedna która jest nowa w ogóle sie do nich nie stosuje.. nie pomagają moje upomniania chyba jej walnę prywatne 2-3 kontrole i postraszę zwolnieniem

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

a i chciałam kupić bodziaki w tesco dziś.. 5 szt za chyba 31,50 zł ale chciałam z krótkim rękawem i były całe białe z kolorowymi napisami na piersi, takie słodziutkie ale D. stwierdził, ze to dla dziewczynki i w sumie miał rację..
mimo to żal mi dupę ściskał

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

i jeszcze takie śliczne z tygryskiem, ale same 9-12 miesięcy
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:55   #104
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja nie umiem prowadzić w szpilkach auta. w ogóle z obcasem wyższym niż 4 cm, mam problem z prowadzeniem. więc buty na obcasie są kościółkowo-imprezowe, a na codzień płaskie
ja nie umiem w płaskich prowadzić

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

z nudą i udawaniem super szczęśliwej kochającej się rodzinki

żebyś już tam nie musiała wracać i za ilosć leków

wróciłam z objazdu..
Mam dzis wizytę MR i wiem, że wypadnie kiepsko.. czyli mam po premii a wszystko przez to, że dziewczyny zawaliły mi w tamtym miesiącu standardy obsługi..
Wiem, że jedna która jest nowa w ogóle sie do nich nie stosuje.. nie pomagają moje upomniania chyba jej walnę prywatne 2-3 kontrole i postraszę zwolnieniem

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

a i chciałam kupić bodziaki w tesco dziś.. 5 szt za chyba 31,50 zł ale chciałam z krótkim rękawem i były całe białe z kolorowymi napisami na piersi, takie słodziutkie ale D. stwierdził, ze to dla dziewczynki i w sumie miał rację..
mimo to żal mi dupę ściskał

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

i jeszcze takie śliczne z tygryskiem, ale same 9-12 miesięcy
szkoda premii my kupilismy osttanio kilka ciuszków z f&f własnie, zestaw bodziaków też i 2 komplety z puchatkiem, muszę w końcu obfocić, ja już mam ciuszki na 9 miesięcy:P a co! jak mi się podobają to biorę
Stary 2012-12-05, 11:58   #105
pearl87
Raczkowanie

nie było mnie od wczoraj rana i proszę, rozkręcony już nowy wątek
trzymam kciuki za wizytujące mamusie!

Cytat:
Schiza mam troszke bo coraz czesciej budze sie w nocy i orientuje ze spie na plecach,a nie chce zeby to zaszkodzilo maluszkowi
A wogole wszystkie mamusie zdrowe??
Też się tak budzę i potem martwię, ale tylko jak się jakimś sposobem wymsknę przez sen z kojca ciążowego - on bardzo pomaga w "pozostaniu" w lepiej natlenowanej pozycji, ostatnio się zdrzemnęłam u mamy bez i od razu plecki. Przyzwyczaimy się w końcu mam nadzieję

Cytat:
ach świeże powietrze
coraz bliżej święta
no, oddycha się super - u nas od rana piękne słońce i zima jak z obrazka. Gorzej, że nie zauważyłam, że mi się płyn w spryskiwaczach skończył i minął mnie w drodze do pracy ubłocony tir.. musiałam zjeżdżać na pobocze i myć szybę śniegiem

Cytat:

Aaaa i nie chwalilam sie,od wczoraj czuje czesciej ruchy maluszka,tzn tak mi sie wydaje ze to wlasnie kopniaczki
/
ale Ci zazdroszczę

a - i kupiłam pierwsze eco pieluchy, pozapoznaję się z różnymi modelami, żebym potem nie żałowała wyprawki

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:00
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:58   #106
potterka
Zakorzenienie

Mysia u nas na razie budżet ograniczony i to baaardzo, dlatego w pierwszej kolejności chcemy ciuszki "na już"

Ale jeśli wsyztsko pójdzie dobrze to już po nowym roku bedziemy mogli troszkę poszaleć
Stary 2012-12-05, 12:02   #107
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny marudzicie ja tam wolę pół roku 100% i pół 60 % niż tylko przez pół roku 100% jak było wcześniej cieszmy się z tego że się na to załapiemy

potterka jak ja kochałam wizyty MR i to zawsze przed świętami co by pracownicy za dużo kasy nie dostali złodzieje.
A gdzie Ty w ogóle pracujesz?

Ja ostatnio robiłam jako tajemniczy klient w top secret i jak zawsze była obsługa ok to wtedy nie za bardzo. No ale nie chciałam syfu robić bo wiem jak to jest więc napisałam że wszytsko jak w standardach w jak najlepszym porządku. Ale gdybym była tam pierwszy raz to raczej bym już nie wróciła.
Stary 2012-12-05, 12:05   #108
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

To tak jak nasze malenstwo,jak tylko wyczuje ze jest podgladane badz podsluchiwane to odrazu odwraca sie dupka
Ale to ze je widze i slysze choc przez chwilke daje mi pewnosc ze tam jest,i ze wszystko jest ok
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-05, 12:06   #109
potterka
Zakorzenienie

Sharp no u nas raz w miesiącu musi być wizyta, więc tak czy siak byłby przed świętami.. gdyby nie te standardy to byłoby ok

Mam 2 saloniki kolportera

A co do tajemniczych klientów.. to kurcze nie raz czułam się oszukana.. i mimo pisania reklamacji nigdy nie jest ona uznawana na naszą korzyść
Stary 2012-12-05, 12:11   #110
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
1)Też się tak budzę i potem martwię, ale tylko jak się jakimś sposobem wymsknę przez sen z kojca ciążowego - on bardzo pomaga w "pozostaniu" w lepiej natlenowanej pozycji, ostatnio się zdrzemnęłam u mamy bez i od razu plecki. Przyzwyczaimy się w końcu mam nadzieję
2)ale Ci zazdroszczę
Wiesz,moze wlasnie budzimy sie przy spaniu na plecach odruchowo,zeby przekrecic sie na boczek Z czasem brzuszek bedzie jak ciezarek i bedzie trymal nas na boku
2) ja nie wiem czy to napewno kopniaczki,ale tak mi sie wydaje,bo wczesniej nie mialam takich odczuc,a jelita to troche inne odczucie,wiec chyba maluszek daje o sobie znac
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-05, 12:13   #111
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
ja tam wolę pół roku 100% i pół 60 % niż tylko przez pół roku 100% jak było wcześniej cieszmy się z tego że się na to załapiemy
ja się cieszę to wciąż lepiej niż płacić za nianię. a czas spędzony z dzieciaczkiem bezcenny. jeszcze tak kombinuję, że wszystko zależy czy mój mąż będzie miał pracę, no i jaką. bo jak by przypadkiem on miał gorsze zarobki to niech on idzie na ten urlop za 60% wszystko się okaże w lutym przyszłego roku, bo tak mu się umowa końćzy na razie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
to super wiadomość

Banka za 18t

Cytat:
Napisane przez pearl87
no, oddycha się super - u nas od rana piękne słońce i zima jak z obrazka. Gorzej, że nie zauważyłam, że mi się płyn w spryskiwaczach skończył i minął mnie w drodze do pracy ubłocony tir.. musiałam zjeżdżać na pobocze i myć szybę śniegiem
spoko, mi parę dni temu zamarzł bo zapomniałam dolać zimowego
Stary 2012-12-05, 12:13   #112
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Zbieram sie na spacerek,jakos tak wzielo mnie zeby zarzucic sobie radyjko na uszy i odpoczac troche na swiezym powietrzu
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-05, 12:15   #113
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
powiem Ci, że nie poszłam do H&M, bo te co pokazywałyście to same takie wielkie pasy miały więc stwierdziłam, że bez sensu, dzięki za info wyciągnę TŻ w weekend, niech się szarpnie:P

ostatni raz wywinęłam na lodzie lata temu i to w glanach w szpilkach jakoś chyba uważam bardziej i idę jak sierota czasem małymi kroczkami

kurczę, nie pamiętam jak inne, ale te co ja wybrałam mają pas taki na 6 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 12:18   #114
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Zbieram sie na spacerek,jakos tak wzielo mnie zeby zarzucic sobie radyjko na uszy i odpoczac troche na swiezym powietrzu
miłego specerowania. u mnie jest teraz pięknie za oknem, aż chce się wystawić buzię do słonka
Stary 2012-12-05, 12:20   #115
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

a TY kupujesz takie mrozone owoce?? dobre one są??
ja jak na razie robiłam tylko z banana, ale dziewczyny pisały, że kupują mrożone i rozmrażają, więc też chcialam spróbować, bo mam ochotę na coś innego

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się wybieram do okulisty bo mam sporą wadę. Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie ale teraz jestem nieco starsza i sie boję, więc umawiam się po Nowym Roku na wizytę..

banka - gratuluję 18 tyg!!!
vil - bardzo sie cieszę, że jesteś już w domku.
a jak dużą??

Cytat:
za 18 tc
Odnosnie zapalenia pecherza,jak juz kiedys wspomnialam mam dosc spore problemy z nerka,i normalnie powiem Wam pokochalam spodnie ciazowe z wysokim pasem,cudownie ogrzewaja,no i mam pewnosc idac na spacer ze mnie nie przewieje w okolicach nerki

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Wlasnie skad Wy wiecie ze to co czujecie to kopniaczki a nie cos innego??
ja kopniaczków nie czuje, czuje coś takiego jak już zasypiam, że mi się tam w środku coś bulgocze, albo tak trzepocze, jakby coś tam w środku sobie pływało..Tylko mi moje własne serce wszystko zagłusza bo mi wali jak szalone i czasami nie jestem pewna czy to nie ono tak się tłucze bo akurat na brzuchu musi mi iść jakaś żyła bo brzuch też pulsuje..

Cytat:
a - i kupiłam pierwsze eco pieluchy, pozapoznaję się z różnymi modelami, żebym potem nie żałowała wyprawki
o ja właśnie też planuje mieć eko pieluchy, ale się jeszcze nie zastanawiałam co kupować i jak. Pewnie w pierwszym miesiącu będę chciała pampersy a potem eko. Będę się podpytywać co i jak kupiłaś jak już zbierzesz zestaw

Cytat:
potterka jak ja kochałam wizyty MR i to zawsze przed świętami co by pracownicy za dużo kasy nie dostali złodzieje.
A gdzie Ty w ogóle pracujesz?
co to jest MR??

Wojtek
Stary 2012-12-05, 12:28   #116
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
co to jest MR??
makro region

ja zmykam robić obiadek.

Też bym się przeszła ale boję się tego ZUSu bo niby mam leżeć. Ale może po 15 pójdę. Tak pięknie słoneczko świeci.

Ja to raczje w ogóle nie będę miała macierzyńskiego. Eh ciężkie czasy;/
Stary 2012-12-05, 12:29   #117
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja się cieszę to wciąż lepiej niż płacić za nianię. a czas spędzony z dzieciaczkiem bezcenny. jeszcze tak kombinuję, że wszystko zależy czy mój mąż będzie miał pracę, no i jaką. bo jak by przypadkiem on miał gorsze zarobki to niech on idzie na ten urlop za 60% wszystko się okaże w lutym przyszłego roku, bo tak mu się umowa końćzy na razie

spoko, mi parę dni temu zamarzł bo zapomniałam dolać zimowego
też bardzo się ucieszę, jak nam się uda załapać na dłuższe pozostanie z maleństwem

no, ja nawet mężowi nie mówię o tym płynie, bo na mnie fuknie, że nie dbam o bezpieczeństwo.. i będzie miał rację, nie pamiętam kiedy sprawdziłam poziom płynów wieczorem się poprawię

Cytat:
Wiesz,moze wlasnie budzimy sie przy spaniu na plecach odruchowo,zeby przekrecic sie na boczek Z czasem brzuszek bedzie jak ciezarek i bedzie trymal nas na boku
2) ja nie wiem czy to napewno kopniaczki,ale tak mi sie wydaje,bo wczesniej nie mialam takich odczuc,a jelita to troche inne odczucie,wiec chyba maluszek daje o sobie znac

no, byłoby super, jakby tak o nas nasz organizm dbał przez sen - postaram się tej wersji trzymać

Cytat:
wypoczęta i zadowolona mama to podstawa
szkoda, że jak po 18 skończę pracę, to będzie już dawno ciemno.. choć w sumie, teraz o to nie trudno nawet dużo wcześniej

Cytat:
o ja właśnie też planuje mieć eko pieluchy, ale się jeszcze nie zastanawiałam co kupować i jak. Pewnie w pierwszym miesiącu będę chciała pampersy a potem eko. Będę się podpytywać co i jak kupiłaś jak już zbierzesz zestaw
będę meldować teraz liczę na szwagierkę, bo rodzi za dwa tygodnie i będzie ekopieluchować od początku - także pewnie od niej głównie się dowiem praktycznych rzeczy. Na razie przebrnęłam przez fora, strony pieluchowe i powoli rodzi mi się koncepcja co i jak. U nas raczej patrzą na mnie jak na kosmitkę tylko moja mama się entuzjastycznie na to nastawia (reszta rodziny - w tym szwagierka właśnie - zupełnie po drugiej stronie kraju :/)

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:34
Stary 2012-12-05, 12:36   #118
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
będę meldować teraz liczę na szwagierkę, bo rodzi za dwa tygodnie i będzie ekopieluchować od początku - także pewnie od niej głównie się dowiem praktycznych rzeczy. Na razie przebrnęłam przez fora, strony pieluchowe i powoli rodzi mi się koncepcja co i jak. U nas raczej patrzą na mnie jak na kosmitkę tylko moja mama się entuzjastycznie na to nastawia (reszta rodziny - w tym szwagierka właśnie zupełnie po drugiej stronie kraju :/)
ja jeszcze z TŻtem o tym nie gadałam, z resztą rodziny tym bardziej, ale pewnie też mu się pomysł nie spodoba, ale w sumie jak kupię to nie będzie odwrotu, on i tak za specjalnie nie wnika co trzeba kupić dziecku a co nie, wieć pewnie mi to wszystko na głowie zostawi..
Moja koleżanka ekopieluchowała. Mówiła tylko, że żałuje, że tak późno zaczęła - bo dziecko miało dopiero około roku.. Przy drugim zaczęłaby wcześniej

A. puściłam sobie Vivaldiego. Przesłuchałam całą płytę i zacząły mnie te słodkie skrzypce denerwować, więc zapuściłam sobie trochę metalu
Posprzątałam szafy i zwolniły mi się 3 półki!! powoli robię miejsce na graty dla maluszka..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:37
Stary 2012-12-05, 12:37   #119
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
ja jak na razie robiłam tylko z banana, ale dziewczyny pisały, że kupują mrożone i rozmrażają, więc też chcialam spróbować, bo mam ochotę na coś innego
ja robiłam ostatnio z kiwi i bananów, ale truskawek mam jeszcze trochę zamrożonych z sezonu. nie sądzę żeby różniły się one od tych mrożonych sklepowych. a truskawka zawsze jest dobra

Cytat:
Napisane przez pearl87
będę meldować teraz liczę na szwagierkę, bo rodzi za dwa tygodnie i będzie ekopieluchować od początku - także pewnie od niej głównie się dowiem praktycznych rzeczy. Na razie przebrnęłam przez fora, strony pieluchowe i powoli rodzi mi się koncepcja co i jak. U nas raczej patrzą na mnie jak na kosmitkę tylko moja mama się entuzjastycznie na to nastawia (reszta rodziny - w tym szwagierka właśnie zupełnie po drugiej stronie kraju :/)
to ja czekam na opinie, zwłaszcza porównanie użytkowania z pampersami i ekonomię

Cytat:
Napisane przez pearl87
szkoda, że jak po 18 skończę pracę, to będzie już dawno ciemno.. choć w sumie, teraz o to nie trudno nawet dużo wcześniej
ja kończę o 16, i też jest już ciemno.
Stary 2012-12-05, 12:40   #120
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
ja jeszcze z TŻtem o tym nie gadałam, z resztą rodziny tym bardziej, ale pewnie też mu się pomysł nie spodoba, ale w sumie jak kupię to nie będzie odwrotu, on i tak za specjalnie nie wnika co trzeba kupić dziecku a co nie, wieć pewnie mi to wszystko na głowie zostawi..
Moja koleżanka ekopieluchowała. Mówiła tylko, że żałuje, że tak późno zaczęła - bo dziecko miało dopiero około roku.. Przy drugim zaczęłaby wcześniej

A. puściłam sobie Vivaldiego. Przesłuchałam całą płytę i zacząły mnie te słodkie skrzypce denerwować, więc zapuściłam sobie trochę metalu
Posprzątałam szafy i zwolniły mi się 3 półki!! powoli robię miejsce na graty dla maluszka..
no, to zobaczymy jak nam to wyjdzie
moje małe ewidentnie lubi stary album black metalliki ponad wszelkie klasyczne próby (z wyjątkiem króla gór Griega). Gratuluję owocnych porządków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości