|
|
#781 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że synuś mojej siostry tak naprawdę to rozgadał się może od pół roku (a ma teraz 3 lata i 3 m-ce). Wcześniej cos tam mówił, ale ja w ogóle nie rozumiałam![]() bardzo lubię takie kolory Cytat:
No i mebelkówCytat:
![]() gratuluję 28 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi ginka powiedziała, że tak własnie powinno być - wtedy zarazki mają utrudniony dostęp i jest mniejsze zagrożenie jakąś infekcją
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
haaaa pisalam w Liceum prezentacje o twoim ''województwie''
![]() faktycznie faktyczne liwkaO pokoik SLICZNY moderna aliw - aaa bluzke mamie zwinelam, o dziwo sie zmiescilam ( ona ma S rozmiar ) ale rozciagliwa, wiec dalam rade. co do koloru to taki yhmmm cbordo mi sie wydaje , ale kolor barszczu czerwonego ( bez skwarek otTajaJa wspolczuje straty a ta BTW - dostalam swoje tysiace i sie qrwa wkurzylam - booo za MALO zdecydowanie, dobrze ze w sobote juz lece do domku - bus samolotowy jedzie przez centrum gdzie pracuje to od razu zerkne do paska wyplat, ale cos mi nie pasi - liczylam i mialam 130 godz, taa wiem polowa byla z L4 - ale platna 100 % - wiec ja sie pytam - gdzie sa moje pieniadze hahah ![]() no a dzis na obiad ziemniaki i kotleta sewuje, potem lece do reala na zakupy, jutro dentysta - w piatek trza sie bedzie juz pakowac. och szkoda ze to tylko 11 dni, za szybko minelo ![]() no i dzis tez mialam poje...any sen, ale wam mowie, nigdy tak nie mialam - 2 RAZY budzilam sie krzykiem na ustach i za kazdym razem jak zasypialam ten sam sen powracal, w koncu sie wkurczylam i poszlam spac do duzego pokoju kolo mamy , a co sie bede. ale sie seryjnie starchu najkdlam - taki ralsityczny ten sen byl |
|
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
i leci kolejny dzień pracy
![]() czytam Was od rana ale dopiero teraz mam chwilę żeby odpisać! ![]() u nas ok - śniegu dosypało! ... ja chcę takiej prawdziwej polskiej zimy nieeeee... ehhhh...wczoraj myślałam, że padnę od ok 10tej do godz 18tej nie czułam ruchów małej!!! tzn. ona może się ruszała nie wiem - grunt że ja nic nie czułam! ... od 16tej próbowałam wszystkiego! słodyczy, spaceru, szybkiego marszu nawet bardzo lekkiego bujania brzuszkiem - i NIC!!! ...dopiero po 18tej zjadałam jeszcze raz batona słodkiego, położyłam się plackiem, zaczęłam jeszcze głębiej oddychać przeponą (ja i tak mam nawyk oddychania przeponą) i puściłam małej Mozarta... po 10minutach zadziałało! Mała zaczęła tańczyć! ale jak boga kocham myślałam, że zejdę na zwał... mama już odpalała samochód w garażu żeby w te pędy jechać do szpitala ... ale miałam stracha!!! dziś już kopie mało ale kopie ... Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-12-05 o 12:34 |
|
|
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pamietaj ze bujaniem, chodzenie to nie przywołasz ruchów bo wtedy dziecko bujasz i usypiasz trzeba sie położyc spokojnie jeść i cierpliwie czekac
|
|
|
#786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was powoli
i dziękuje za kciuki lekarz się ucieszył że wszystko ok, podziwiali z położną mojego pucka ![]() badanie miałam ze strachem "a nie bedzie krwi?!" na szczęście wszystko zamknięte i ok ![]() cukrzyca przy górnej normie i powiedział że moge wcinać ciastka ![]() i zelazo musze jesc bo morfologia srednia i żeby nie zawalić to zapobiegawczo będę jeść co do brzucha to była wczoraj z nami znajoma i jak sciaglam kurtke to krzykneła "ale masz brzuch" a ja sie jej pytam "ze mały czy duży?" a ona że no strasznie duży bo ona ma koleżanke w 5 miesiącu i ma malutki brzuszek i dopiero co jej pepek wyszedł. Ja Cie kręcę czy dotrze do kogoś w końcu że 5 miesiąc a 6 to ogromna różnica ja jej na to ze w 5 to ja prawie brzucha nie miałam a pępek mi nadal nie wyszedł ja i moje (mam nadzieje nadal "tylko") 8kg też nie Cytat:
Cytat:
w sumie jak się zastanowie to chyba takie jednostajne podskakiwanie, więc czuje bardzo często Mój mały cały dzień wczoraj się ruszał, w nocy tez ciągle tylko leciutko się ruszyłam, i dziś od rana świruje więc w koncu zapytałam lekarza "czy to normalne" no ale podobno normalne, tylko położna się śmiała że co to bęzie po porodzie ![]() Cytat:
już się oswoiłam że nie ma miejsca na wstyd i tyleCytat:
ja chce kupić TŻ na urodziny jaszczurkę lamparcią Przedstawiam per Pucka |
||||
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
ziemniaczki sie pyrkola, zjem i lece wydac pieniadze
![]() w skald moich zakpow wchodzi dzis : - 2 sklepy ciazowe - i kupno leginsow - stanika ![]() - aparat fotograficzny ![]() - ksiazka dla mlodej ( oczywiscie historia ew, cos z geologi badz geodezji )- cos dla rodzicow juz na swieta - niespodzianka dla starszej - no i podstaowe zakupy raz na 56 miesiecy - czyli masssssa podpasek ( oczywsice dla siostry - mi na razie nie potrzebne - jakas szyneczka badz kielbaska reszte zarcia mloda juz na swieta przywiezie a moj maly dzis od rana szaleje, ale cos czuje ze po malu za mala ma rezydencja sie robi - a niech rosnie, bylem potem zrzucila haha ![]() Luna0 o moj boshe slodki - jakbym swojego nie miala, bym sie zakochala od razu Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-12-05 o 13:01 |
|
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
przesliczny Ten Twój dzidziuś, a jakie minki strzela heee
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). co wedlug mnie twarde jak skala, wedlug ginkow - OK.prze-prze-prze piekny!
|
|
|
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że wszystko ok. Pucek super
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo że mogą być różne, Ty opisałaś takie lekkie, niegroźne, skurcze które bolą są już groźne. Jeśli nie boli to nie brać no-spy tylko się położyć ale koniecznie na boku!! bo na plecach mozna pogorszyć sytuacje, jeśli nie przechodzi i są coraz bardziej intensywne to zażyć no-spe. W razie niepokoju można zażyć zapobiegawczo 2tabl magnezu to działa praktycznie jak no-spa ![]() Cytat:
i tak sobie jem... tyle lekarstw co ja jem to masakra ale wole to niż urodzić za wcześnie...Cytat:
dziś już odłożyłam te leki bo w domu mam 103/70
|
|||
|
|
|
|
#793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja moją ukochaną babcię pochowałam w tym roku w Dzień Dziecka... śni mi się bardzo często, do tej pory nie skasowałam jej numeru domowego mimo że juz dawno go wyłączyli no i się poryczałam h..j..o wyszło, bo mam życie za życie ![]() ______________ CO do becikowego dziewczyny to od 01.01.2013 r. wchodzi kryterium dochodowe 1922 zł netto w przeliczeniu na członka rodziny. Dochód najprawdopodobniej (jeszcze się ministry nie określiły ale 98 %) będzie wyliczany tak jak do rodzinnego czyli dochody za poprzedni rok kalendarzowy po roku w którym zaczyna się okres zasiłkowy , czyli jak wniosek w kwietniu to dochody za 2011 r. Pytałam też o to czyje dochody ale koleżanka powiedziała, że jeszcze sami nie wiedzą bo ministry nie określiły, ale na 98 % tak jak w rodzinnym, czyli jak małżeństwo to dochód obojga, jak panna i nie ustalone ojcostwo to dochód tylko matki, jak panna i ustalone ojcostwo i wychowują razem to obojga, jak panna i ustalone ojcostwo i nie wychowują razem ale ma zasądzone na dziecko alimenty od ojca to tylko dochody matki a jak panna i ustalone ojcostwo i brak alimentów i nie wychowują razem to się nie będzie należeć... (tak jak rodzinne).Kwota becikowego pozostaje na niezmienionej wysokości czyli 1000 zł, bo choc głośno ja podnieśli do 1200 to pare dni później cichaczem z powrotem opuścili do 1000 zł. Rodzinne na dziecko w wieku 0-5 lat - 77 zł/m-c 5-18 - 106 zł / m-c, 18-24 - 115 zł/ m-c link do aktualnej ustawy o świadczeniach rodzinnych http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z...?on=01.11.2012 a zmiany w becikowym to Dziennik Ustaw z dnia 15.11.2012 r. poz. 1255 ustawa z dnia 12.10.2012 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych _____ oj.... brzuch mnie rozbolał na wspomnienie o babci ![]() ale generalnie jestem happy, bo od poniedziałku non-stop czuje ruchy dziecka ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
cieszę się że wszystko ok.
|
||
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Moderna Prześliczna dzidzia, u mnie tak dobrze nie widać na usg, nie wiem czemu o0
nestelle Wybieram się 18 grudnia i powiem mu o tych bólach \Byłam 22 na wizycie u mojego gina, ale kompletnie zapomniałam mu powiedzieć Za to on mi powiedział, że dzidziuś ma długie nogi A tak ogólnie to zamówiliśmy już wózek i łóżeczko Podam wam niżej linki do nich, napiszcie co o nich myślicie I co do kołderki do wózka, znalazłam fajną, ale mama mówi, że będzie za mała. Ma 52x58 to chyba do wózka taka starczy? Co o tym myślicie?A tu linki : Kołderka - http://allegro.pl/disney-kubus-posci...793696572.html wzór " Niebieska gromadka " ![]() Wózek - http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...812421813.html wzór B5 - popiel + błęki, a o felgach zapomnieliśmy powiedzieć jakie także będzie niespodzianka hehe ![]() i łóżeczko - http://allegro.pl/arus-15el-lozeczko...812666338.html kolor łóżeczka miód, a pościel wzór 9 ![]() Buziaczki dla was i życzę miłego dnia
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dochód liczymy na członka rodziny z uwzględnieniem dzidzi?
|
|
#796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() najważniejsze że wszystko Ci sprawdził, a co do zajęczej wargi to przecież nic nie zmienia, oprócz świadomości że coś takiego ma, ja tez chciałam to wiedzieć i tyle ale żeby usuwać to mi sie w głowie nie mieści ale super!! Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
kochane ale mam tyły
jak tylko znajdę więcej czasu to postaram się Was nadrobić od kilku dni wykorzystuje Tż maksymalnie póki jest w domu to jeździmy po wszystkich możliwych sklepach a to farby a to dywan itd. .
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodki - jak pięknie ziewa
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
To mam szanse. Jak dostanę pit to sprawdzę, ale póki co liczę, że się załapię - w końcu my przeliczamy na 5 osób.
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o ile nie wymyślą inaczej to do 31 października 2013 r. będzie liczone na podst. dochodu z 2011 r. Póki co nie określili skąd ten dochód... rozmawiałyśmy z babka z ośrodka z katowic to mówiła że słyszała że może wymyślą pod koniec stycznia.... nie dziwi nic...
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Jaki cudny
Wcześniej się zastanawiałam, ale jak zobaczyłam to zdjęcie, to postanowiłam - na kolejne usg umawiam się na 3d ![]() o, dzięki za szczegółowe objaśnienia. mam jeszcze tylko pytanko o ten dochód netto - jak go przepisy definiują? |
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
lunaO pucek przepiekny i jakie minki sliczne. Te 3 i 4d to pokazuja tak slicznie maluszki tak realnie jak niemowlaczki nie to co 2d. Ja jutro mam dodatkowa wizyte u jakiegos fachowca od serduszek to sie ludze ze moze ma 3d zeby dokladnie serducho patrzec oj jak bym chciala. Noi prosze o kciuki zeby sie tam nic nie dopatrzyl. A i okazalo sie ze jutro nie mam zajec
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli były pobierane alimenty lub świadczenia z funduszu alimentacyjnego lub stypendium socjalne lub mamy hektary przeliczeniowe powyżej 1 ha (przy hektarach jest jakiś przelicznik) to ten dochód za cały rok doliczamy do rocznego rodziny i dopiero dzielimy. |
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
ależ brzydko, ciemno i ponuro się zrobiło, do tego po śniegu już prawie śladu nie ma
![]() mam ambicje dziś wieczorem wygolić wszystkie swetry strasznie się niektóre zmechaciły ![]() śliczny Pucuś Cytat:
ok z okazji 26 tc i ja pochwalę się swoim brzucholkiem. no i zaczynam rozrastać się na boki, powoli talia zanika... przy okazji odkryłam dlaczego na zdjęciach brzuch wychodził mi mniejszy niż w rzeczywistości- to przez lampę... wstawiam dla porównania zdjęcia z lampą i bez
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
piekny
|
|
|
#807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat 2011 to jedyny rok w przeciągu ostatnich 5 lat gdzie nie miałam żadnego dochodu Cytat:
za wizytę ja też bym chciała 3d ale musiałabym jechać 60km od mojego miasta i wyłożyć 160zł mimo to ciągle się zastanawiam czy nie zrobić sobie prezentu na święta---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- dziękuję
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale sliczny
fajne sa takie zdjecia 3D u nas wczoraj lekarz na chilke przelaczyl na 3D, ale maly byl niekorzystnie ulozony ![]() ale na takie badanie raczej sie nie wybierzemy, u nas to koszt 60€, a nie ma to znaczenia diagnostycznego.. wiec sobie raczej odpuscimy, a za ta sume mozna juz cos kupic dla malego ![]() bede podziwiac Wasze maluszki na 3D ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ahhh jak ja lubie ogladac brzuszki ciazowe
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
przeżyłam dziś coś okropnego! mieliśmy z mężem wypadek samochodowy.. na zjeździe z autostrady uderzył w nas tir, a potem auto z tyłu.. mąż żeby nie wbić się w balustradę odbił prosto pod tego tira! a zza tira uderzyło w nas następne auto osobowe i uderzyliśmy w balustradę na drugiej stronie! szok, po prostu szok! w jednej tylko sekundzie miałam wszystko przed oczami a w szczególności moje dziecko!! karetka zabrała mnie do szpitala na badania i obserwacje.. dla mnie tylko jedno wtedy było ważne- moje dziecko! ![]() jestem dalej w ciężkim szoku.. dzięki Bogu wszystko jest w porządku.. ja i mąż jesteśmy cali a dziecko oddycha, kopie i żyje!! cały czas boli mnie brzuch ale leże i odpoczywam a wieczorem lub jutro postaram się jeszcze podejść do lekarza żeby jeszcze raz uspokoić się.. to straszne nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam ![]() proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Powiem Ci, że synuś mojej siostry tak naprawdę to rozgadał się może od pół roku (a ma teraz 3 lata i 3 m-ce). Wcześniej cos tam mówił, ale ja w ogóle nie rozumiałam

czy macie tak czasami, moze to tylko taki śluz wodnisty albo mój pęcherz sparwia takie niespodzianki, a wizyta dopiero w czwartek za tydzien

... ja chcę takiej prawdziwej polskiej zimy nieeeee... ehhhh...
tzn. ona może się ruszała nie wiem - grunt że ja nic nie czułam! ... od 16tej próbowałam wszystkiego! słodyczy, spaceru, szybkiego marszu nawet bardzo lekkiego bujania brzuszkiem - i NIC!!!
...
05.07.2008 
już się oswoiłam że nie ma miejsca na wstyd i tyle