Wyrzuty sumienia i watpliwosci.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 18:52   #1
carmi02
Przyczajenie

Red face

Wyrzuty sumienia i watpliwosci....

Na wstepie to prosze zeby nikt sie z tego nie smial, bo naprawde mnie to meczy no ale do rzeczy. Czy to normalne, ze po pieszczotach ze swoim chlopakiem mam dziwne wyrzuty sumienia? W trakcie latwo sie podniecam, on tez. Ja chce wiecej bo zadza bierze gore, ale zaraz po tym zaczynam sie zle czuc. Nastepnego dnia czuje sie jak jakas latwa panienka Mam ochote sie rozplakac. Jestem beznadziejna. Jestesmy ze soba 3 miesiace, wczesniej sie co prawda znalismy, ale tylko tak na czesc. Jesli chodzi o same pieszczoty to on mnie dotyka po piersiach, msc intymnych ale przez ubranie. Ja jego to samo no i jeszcze ocieranie sie chyba wszyscy wiedza o co chodzi. dalszego kroku nie chce podejmowac. Niby to niewiele, nie wiem czy mnie tlumaczy w tej sytuacji wiek bo w styczniu bede miala dopiero siedemnascie lat. On o dwa lata starszy. Skad sie biora te wyrzuty? Ja sie naprawde czuje beznadziejnie po tym, mimo ze w trakcie mnie okropnie ciagnie, sama inicjuje. On mnie pociaga bardzo fizycznie ale wiem ze latwych dziewczyn mial wczesniej pelno, chcialam byc bardziej niedostepna i taka ciagle bylam, a teraz mysle ze wszystko zepsulam ;/ czy jemu samemu sie nie zmieni opinia o mnie... Dopiero wkraczamy w ten zwiazek wiec budujemy sobie wzajemne zdanie o sobie. Powinnam przestac? To0 wszystko takie sprzeczne ze soba, z jednej strony tego chce a pozniej mi zle z sama soba i tym co on sobie pomysli. Bez sensu ta sytuacja
carmi02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:46   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Wyrzuty sumienia i watpliwosci....

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:58
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:51   #3
lara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carmi02 Pokaż wiadomość
Na wstepie to prosze zeby nikt sie z tego nie smial, bo naprawde mnie to meczy no ale do rzeczy. Czy to normalne, ze po pieszczotach ze swoim chlopakiem mam dziwne wyrzuty sumienia? W trakcie latwo sie podniecam, on tez. Ja chce wiecej bo zadza bierze gore, ale zaraz po tym zaczynam sie zle czuc. Nastepnego dnia czuje sie jak jakas latwa panienka Mam ochote sie rozplakac. Jestem beznadziejna. Jestesmy ze soba 3 miesiace, wczesniej sie co prawda znalismy, ale tylko tak na czesc. Jesli chodzi o same pieszczoty to on mnie dotyka po piersiach, msc intymnych ale przez ubranie. Ja jego to samo no i jeszcze ocieranie sie chyba wszyscy wiedza o co chodzi. dalszego kroku nie chce podejmowac. Niby to niewiele, nie wiem czy mnie tlumaczy w tej sytuacji wiek bo w styczniu bede miala dopiero siedemnascie lat. On o dwa lata starszy. Skad sie biora te wyrzuty? Ja sie naprawde czuje beznadziejnie po tym, mimo ze w trakcie mnie okropnie ciagnie, sama inicjuje. On mnie pociaga bardzo fizycznie ale wiem ze latwych dziewczyn mial wczesniej pelno, chcialam byc bardziej niedostepna i taka ciagle bylam, a teraz mysle ze wszystko zepsulam ;/ czy jemu samemu sie nie zmieni opinia o mnie... Dopiero wkraczamy w ten zwiazek wiec budujemy sobie wzajemne zdanie o sobie. Powinnam przestac? To0 wszystko takie sprzeczne ze soba, z jednej strony tego chce a pozniej mi zle z sama soba i tym co on sobie pomysli. Bez sensu ta sytuacja
Jakbym (jak bym?) czytała o sobie w pierwszym związku więc na wstępie Cię uspokoję, że te odczucia nie są niespotykane. U mnie był to niestety wynik pewnych zahamowań, związanych z moim wychowaniem i podejściem do związków (niekoniecznie czekałam na tego jedynego, ale bardzo mi zależało, żeby to była decyzja w 100% przemyślana , tak że stresowałam się niewyobrażalnie :P). Ty jesteś młodsza niż ja byłam wtedy, więc zakładam że po prostu jeszcze nie dojrzałaś do seksu, nawet do tych początków typu petting - to przyjdzie z czasem. Zastanów się tylko, czy warto się spieszyć i robić coś wbrew sobie. Nie oczekiwałabym po 19latku jakiejś ogromnej dojrzałości... ale ogólnie moje zdanie jest takie, że lepiej być szczerym i nawet powiedzieć "tak, pociągasz mnie, chcę czegoś więcej ale potrzebuję czasu" niż coś inicjować a później uciekać z płaczem (mówię z własnego doświadczenia, oj byłam dziecinna :P) Wtedy druga osoba, jeśli jej zależy, powinna to zrozumieć - i nie będzie mowy o zmianie opinii na Twój temat.
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:57   #4
linka_18
Raczkowanie

Masz wyrzuty bo myślisz że coś robisz źle..
No i może po części prawda bo inicjowanie seksu jest dla dorosłych a często takie nieprzemyslane kroki i próby prowadzą do pełnego stosunku.No a stosunek do ciąży..Il ty masz lat 16?To ty jestes dziecko....Nie dojrzałas do do takich pieszczot...boisz się tego.. twoja psychika mówi nie..
Radzę ci się z tym nie śpieszyć jesteś bardzo młoda..nie ma co pochopnie podejmować decyzjii...
Twoj chłopak też jest młodziutki.Bo co to za wiek 19 lat?

Przypomina się od razu moja znajoma która zaszła w ciąże jak miala 17 lat.
"To były tylko takie zabawy- jej wypowiedz...
Zastanów się nad tym, bedziesz miała całe zycie na seks ..

Edytowane przez linka_18
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:01
linka_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 14:42   #5
carmi02
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Jakbym (jak bym?) czytała o sobie w pierwszym związku więc na wstępie Cię uspokoję, że te odczucia nie są niespotykane. U mnie był to niestety wynik pewnych zahamowań, związanych z moim wychowaniem i podejściem do związków (niekoniecznie czekałam na tego jedynego, ale bardzo mi zależało, żeby to była decyzja w 100% przemyślana , tak że stresowałam się niewyobrażalnie :P). Ty jesteś młodsza niż ja byłam wtedy, więc zakładam że po prostu jeszcze nie dojrzałaś do seksu, nawet do tych początków typu petting - to przyjdzie z czasem. Zastanów się tylko, czy warto się spieszyć i robić coś wbrew sobie. Nie oczekiwałabym po 19latku jakiejś ogromnej dojrzałości... ale ogólnie moje zdanie jest takie, że lepiej być szczerym i nawet powiedzieć "tak, pociągasz mnie, chcę czegoś więcej ale potrzebuję czasu" niż coś inicjować a później uciekać z płaczem (mówię z własnego doświadczenia, oj byłam dziecinna :P) Wtedy druga osoba, jeśli jej zależy, powinna to zrozumieć - i nie będzie mowy o zmianie opinii na Twój temat.
Co do pogrubionego to mam to samo.a wiem ze go nie kocham jeszcze to sa zdecydowanie za mocne slowa. Byc moze masz racje ze nie dojrzalam, ale jakos czulam sie bardzo wyzwolona w sprawach zwiazanych z seksem, nie chodzi tu o czyny, bo sa pewne hamulce ale tak ogolnie. Mozliwe ze to wlasnie to , poza tym mam sporo kolezanek w moim wieku juz po pierwszym razie i dziwne jest to ze one po pelnym stosunku nie czuja sie zle ani nic, a ja po pieszczotach mam wyrzuty. I wcale nie uwazam zeby to one byly dojrzale, wrecz przeciwnie.

Cytat:
Napisane przez linka_18 Pokaż wiadomość
Masz wyrzuty bo myślisz że coś robisz źle..
No i może po części prawda bo inicjowanie seksu jest dla dorosłych a często takie nieprzemyslane kroki i próby prowadzą do pełnego stosunku.No a stosunek do ciąży..Il ty masz lat 16?To ty jestes dziecko....Nie dojrzałas do do takich pieszczot...boisz się tego.. twoja psychika mówi nie..
Radzę ci się z tym nie śpieszyć jesteś bardzo młoda..nie ma co pochopnie podejmować decyzjii...
Twoj chłopak też jest młodziutki.Bo co to za wiek 19 lat?

Przypomina się od razu moja znajoma która zaszła w ciąże jak miala 17 lat.
"To były tylko takie zabawy- jej wypowiedz...
Zastanów się nad tym, bedziesz miała całe zycie na seks ..
O pelnym stosunku nie ma mowy. Poza tym dlaczego od razu ciaza, ja i on mamy swiadomosc jak sie zabezpieczac, poza tym nie pozwolilabym mu na nic wiecej, nie dotyka mnie tez przez nic oprocz ubrania. Napisalam ze nie chce podejmowac dalszych krokow o ile sie w nich nawet nie cofnac....Wiem ze cale zycie na seks, ale do takich pieszczot po prostu ciagnie. Ale masz racje z tym ze mi sie wydaje ze robie nienajlepiej-rzeczywiscie tak jest, wewnetrzne opory....
carmi02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 15:06   #6
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
Napisane przez lara Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym co piszesz

Co tego dodałabym jeszcze może brak pewności co do partnera. Może nie ufasz mu jeszcze, bo nie było czasu zbudować tego zaufania? 3 miesiące to niedługo. Ja w swoim pierwszym związku na poważniejsze kroki zdecydowałam się po około 1,5 roku od jego rozpoczęcia czyli po 18 r.ż. a to i tak wydawało mi się wcześniej. Każdy czuje kiedy jest ten moment i odpowiedni partner. Jedni wcześniej inni później. Nie zmuszaj się do niczego, zwolnij tempo po prostu jeśli masz wyrzuty sumienia.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości