|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
no pewnie tak moja siostra ma 18 tydzien i od poczatku ciazy cigle glodna systematycznie musiala co 3 godz jesc hihi
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
a syna bedzie miała |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to już mnie pocieszyłaś A ja miałam cichą nadzieję, że wbrew temu co mówią wszyscy będzie jednak dziewczynka. Choć ta nadzieja bardzo niewielka, bo od początku mi się wydaje, że chyba chłopiec. No ale pożyjemy, zobaczymy.
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
Czy którąś z Was na początku bolała cały dzień głowa??
|
|
|
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Konto usunięte
|
Witam nowe mamusie
Tak, ja w poprzedniej ciąży też byłam wiecznie głodna, za to teraz nie mam prawie w ogóle apetytu. Zobaczymy, co będzie, mi jest totalnie wszystko jedno. Ważne, że będzie. |
|
|
|
#2407 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie nie ma TV... czasem muzyke Pan włącza Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cześć ![]() Cytat:
![]() :b rzydal:Mój się dowiedział tydzień później niż ja ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Trzy dni takie miałam pod rząd... ale to teraz niedawno... Mój Słodziak dziękuje Wszystkim Ciotkom za zachwyty ![]()
|
|
#2408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na to sos pomidorowy, ser, i dodatki. jak zagniatam ciasto to włączam piekarnik na maksa, żeby się dobrze rozgrzał - tak na 280 st. i potem tą pizze do pieca na 10 min.Od momentu jak pierwszy raz zrobiłam, już nie zamawiamy pizzy na telefon bo moja lepsza
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To będę najszczęśliwszą mamą na świecie ![]() ![]() I z tej radości chyba zrobię leczo ![]() ![]() ![]() 2) Mnie na pierwszej wizycie też pani doktor "skrzyczała", że nie zrobiłam siku, a byłam w WC jakieś 15 minut przed wejściem do gabinetu
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Konto usunięte
|
Bo to jest tak, że do USG dowcipnego pęcherz powinien być pusty, a do USG przez brzuch może być pełny, nawet przed takim zwykłym USG w gabinecie widziałam kartkę, żeby się napić przed badaniem
|
|
|
|
#2411 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja już zmykam i będę dopiero jutro jak mąż będzie w pracy .Puki nie będę pewna to na razie muszę się ukrywać .
Życze Wam smacznego . |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37980746]Bo to jest tak, że do USG dowcipnego pęcherz powinien być pusty, a do USG przez brzuch może być pełny, nawet przed takim zwykłym USG w gabinecie widziałam kartkę, żeby się napić przed badaniem
[/QUOTE]Eee... ta dziewczyna co mi opowiadała to miała przez brzuch, bo już w 7 miesiącu była ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Coś mnie w lewym boku kuje, mniej więcej na wysokości biodra i nie wiem czemu. Martwi mnie to jakoś bo już dawno mnie nie kuło i tak nagle znowu
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś masz wizytę to Cię lekarz uspokoi
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Canelloni wyszły nici bo w sklepie było tylko 1 opakowanie i w dodatku połamane. Więc mąż kupił makaron do lasagne. Też dobrze ![]() W każdym razie właśnie zjadłam talerz wczorajszej zalewajki, bo głodna byłam no i żeby Małgosia sama nie jadła i chwilowo jestem pełna. Ale wystarczy pół godz i za lasagne się wezmę
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki slodziutki! jak ssa paluszka super.. ja juz nie moge sie doczekacccc swojego wyraznego malca! Margosia widac Ci juz brzuszek troche?
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za chwilę do pracy muszę iść. miałam mieć wolne, ale zadzownili, że potrzebują zastępstwa.
ale za to wytargowałam niedziele wolną )
|
|
|
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Powiedzieliśmy wczoraj rodzicom i teściom o ciąży, jeju jaka radość była
|
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe mamuski
![]() odebralam wyniki dzis ciesze sie bo wszystko dobrze ( no chyba ze lekarz mnie czyms zaskoczy bo ja tylko patrzylam na te wartosci obok dopuszczalne wiec powinno byc ok) dzis mialam noc co chwile sie budzilam z pelnym pecherzem .. eh co do suwaczka mojego to dni sie przesuwaja a tyg nie a juz powinien byc 7 ! zrobie jakis inny he
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia a w ktorym tyg ty juz jestes?
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
jupiii! wymyśliłam nazwę bloga, mąż kupił mi domenę, więc teraz radośnie myślę nad logo i ogólnym wyglądem
Już niedługo premiera!
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to świetnie Dziadkowie szczęśliwi, rodzice szczęśliwi to i dzidziuś szczęśliwy będzie
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
podobno tez kwasne jest na chłopoka
))---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
ooo super bede napewno codziennie podgladac i czytac! super zakladaj zakladaj
![]() troche glupie pytanie ale :P dziewczyny myslicie ze jak mam leginsy jeszcze nie ciazowe one sa tak do wysokosci pepka i je nosze a one troche (gniota) wiadomo zeby z tylka nie lecialy i uciskaja brzuch to moze sie cos fasolce stac?staram sie je nie nosic a jak juz to je zawijam troche zeby nie na brzuchu .. ale wiecie wole sie upewnic.. |
|
|
|
#2426 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tylko pisałam o tym, co sama przeżyłam (USG dowcipne w szpitalu pani doktor szybko musiała zmienić na przez brzuch, bo miałam pełny pęcherz) i co widziałam, ale pewnie w wysokiej ciąży jest inaczej, ja też prawie zawsze korzystam z toalety przed wizytą u gina. A teraz dodatkowo jeszcze szybko ściągam rajtki spod spodni, żeby się już w gabinecie z tym nie bawić (a jestem okropnym zmarzluchem i nie wyjdę zimą bez rajstop).A co do położnych - jak należałam do poprzedniego wątku na poczekalni, to też miałyśmy wśród nas położną (tyle, że nie w ciąży jeszcze ), była nieocenioną pomocą Będę chętnie podczytywać bloga ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Ja z kolei na pewno nie będę w ciąży kupować żadnych legginsów ani rajstop ciążowych. W poprzedniej takie miałam (jak już miałam duży brzuch) i wiecznie mi spadały, bo one są jakoś daremnie szyte. Mnie się w ogóle nie trzymały na brzuchu. Dobre spodnie ciążowe to podstawa, na wiosnę mam też spódnicę ciążową taką bawełnianą, dokupię jeszcze jakieś rozkloszowane bluzki czy tuniki, ale legginsom i rajtkom ciążowym mówię nie Będę po prostu kupować większe rozmiary. Ale może Wam uda się trafić na jakąś lepszą firmę, jak tak, to polecajcie ![]() Zresztą pewnie jak już będziemy miały wypasioną pierwszą stronę, to będzie można tam wrzucać różne linki, np. sprzedawców allegro z dobrą modą ciążową. |
||
|
|
|
#2427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze miałam oponkę... czasem mi się wydaje, że na dole jest pełniejszy (ale raczej sobie to wmawiam Cytat:
za niedzielę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie po cytowało mi znów wszystkiego Ktoś pytał o tydzień... Dziś dokładnie 12t 4d (więc wg mojej gin 13 tydzień) ale wg usg Dzidziol jest troszkę starszy
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze
Całą poprzednią ciążę po domu chodziłam w spodniach z piżamy Ale teraz chcę sobie kupić jakiś fajny dresik
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia ja pytałam o wiek ciąży. Czyli jesteś 2 razy dalej niż ja
Jejku zrobiłam tą lasagne i pół zjadłam sama. Męża jeszcze nie ma i ciężko się powstrzymuję, żeby nie zjeść drugiej połówki haha ![]() Spodnie ciążowe mam jedne z H&M ale jeszcze nie noszę bo by mi z tyłka leciały. Spodnie dresowe są ok. Ale ja jeszcze nie mam za bardzo brzucha. Wieczorami owszem, ale to zawsze tak jest po całym dniu jedzenia. Aha zauważyłam, że jak nie jem słodkiego to mnie mniej mdli.
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się że jeszcze żyje
Jakoś mało czasu mam ostatnio na pisanie ale regularnie Was czytam więc jestem w miarę na bieżąco Chciałam powiedzieć że mam wizytę w poniedziałek u innego ginekologa Zobaczymy czy się sprawdzi Brzuszek powoli zaczyna rosnąć I mam do Was pytanie, czy Wy tez odczuwacie lekki ból brzucha przy siadaniu? Ten ból jest podobny do tego który towarzyszy fazie płodnej i owulacji. Zaczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem szyjka macicy nie zaczęła się skracać? Jak myślicie? Dzwonić to lekarza czy poczekać do wizyty? Nie jest to jakiś straszny ból ale jednak czuć dyskomfort. No i oczywiście gorąco witam Wszystkie nowe Mamusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

A ja miałam cichą nadzieję, że wbrew temu co mówią wszyscy będzie jednak dziewczynka. Choć ta nadzieja bardzo niewielka, bo od początku mi się wydaje, że chyba chłopiec. No ale pożyjemy, zobaczymy.

Będę po prostu kupować większe rozmiary.
KCIUKI DLA ADASIA