|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
a jak rozcieńczać, tzn. ile wody??fajnie, że Lu dobrze się w spacerówce czuje
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
mocne
![]() Cytat:
![]() Lu w spacerówce to już pannica ![]() ciekawe ile my jeszze pojeździmy w gondoli bo też mam captivę a już w śpiworku jest na styk
|
|
|
|
|
#183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkim spieszno do rozszerzania diety, tylko jedna pediatra mi powiedziała, że jak karmię piersią do mogę się wstrzymać do skończonego 6 miesiąca albo i chwilę dłużej jeśli dziecko ma suplementowane żelazo za wizytę---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ale jestem zła, 2 tygodnie temu kupowałam ciuszki na all dla małej, zależało mi głównie na legginsach, przy okazji coś tam jeszcze dokupiłam. Długo paczki nie było, we wtorek napisałam do baby, odpisała że paczka poszła w czwartek. Przyszła dzisiaj, okazało się, że wysłana była w poniedziałek a do tego nie ma w niej legginsów
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-05 o 14:00 |
|||
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
nie kochana, we wtorek odbieramy klucze i mamy tydzien na przeprowadzke
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
a nie mówiłam Wam że wczoraj po 22 dostałam info od kuzynki że urodziła synka
![]() a miałam wczoraj po tel nie sięgać bo myślałam że to mało ważne
|
#186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie placze, za to ja tak![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaPW
za usg synka
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..myślę, że na Twoim miejscu zgłosiłabym tą sytuację gdzieś wyżej
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwa0 a smarujesz mu czymś siuśka? Mnie położna w pierwszym tyg. kazała robić okłady z rivanolu.
A na temat tej nawiedzonej lekarki się nie wypowiem
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() za wizytę!Ja po raz pierwszy ugotowałam wczoraj Bartkowi marchewę, udało mi się trochę wcisnąć przecierku, ale zdecydowanie więcej czasu spędziłam na przygotowywaniu niż na jedzeniu. Na przyszłość zamierzam więc pasteryzować w słoiczkach, no i chyba następnym razem podam zupkę, a nie przecier. |
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
KarolinaPW
za USGphdwaoja to się nie bardzo wypowiadam na temat tej lekarki, bo by same bluzgi poleciały ![]() :pal a:My dzisiaj idziemy szlifować angielski w rozmowie z norweskim mężem mojej przyjaciółki. Pierwszy raz wychodzimy z małym wieczorem do knajpki w dodatku i strasznie się boje jak on zareaguje....
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-06 o 14:43 |
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
haha, a mi się wydaje, że masz po prostu spokojniejsze dziecko, nie to co moja ze swoim motorkiem w dupce
bo jak ona nie śpi, to po prostu szaleje, nie wyleży chwili spokojnie. I w gondoli wszerz też już się ciasnawo robiło, ale jej to w niczym nie przeszkadzało
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Maciejko,nie zdążyłam odpisać w poprzednim wątku- my łóżeczko mamy postawione tuż przy naszym łóżku ,ale na Patryśka to nie działa.On musi być trzymany za rączke,i ostatnio upodobał sobie przytulanie się do ramienia ![]() Gdzie wiewiórka ![]() Nadalko- ja Cię doskonale rozumiem. Patryk ma bujaczek .Fakt,że jest elektryczny więc nie męczy mnie bujanie.No ale nie zaśnie nigdzie indziej tylko w nim . A jak np.przyśnie i wyłączę bujanie to lada moment się budzi.Więc nie wiem,czy on śpi-czy tylko czuwa ![]() IgusiaMamka - cieszę się,że jednak zdecydowaliście się na to mieszkanie! Ogródek super sprawa Aguś - Patrysiek w spacerówce jeździ już od ponad miesiąca. Chociaż ,te szelki są za luźne na niego. Tzn przy ramionkach w miare ok,ale te boczne są luźne . Szukałam regulacji,ale nie mogę znaleźć ![]() Mam nadzieję,że dzieciaczki po dzisiejszych szczepieniach spokojne ![]() W temacie pampków - na 3 active baby przeszliśmy jak Patryś ważył 5130 . Bo 2 premium care przeciekały ![]() Karolina za USG
|
#197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Uff, dopiero nadrobiłam (do domu wczoraj wróciłam późno, była w Berlinie Joanna Bator, musiałam pójść na spotkanie z nią , a dziś... nawet się nie przyznam, o której wstałam ).Witam się w nowym wątku! Kurde, aż się zdenerwowałam, czytając wasze rewelacje o Merlinie. Świetnie to zrobili ![]() Ja jeszcze jakoś zdążyłam, ale wygląda na to, że w ostatniej chwili (przelew poszedł też w poniedziałek, ale zamówiłam w niedzielę). Jeszcze w temacie książeczek - Zosia wzbogaciła się o kolejną księgę .Jest duża i słodka Fajnie jest mieć dobrze zaopatrzoną polską księgarnię - co prawda kawał drogi ode mnie, ale raz na jakiś czas tam podjeżdżam ![]() No i cóż - coś w starym wątku pocytowałam, na coś miałam podpisywać i teraz nie pamiętam. Uroki nowego wątku ![]() Cytat:
) jem właśnie pierniki ![]() Cytat:
![]() ja jakoś strasznie szybko "wyrosłam" z tulenia, ponoć jak miałam jakieś 2-3 lata to mi się odechciało i nigdy nie wróciło. Ale za to mąż (i jego rodzeństwo), choć stare konie, wciąż lubią przytulić się do mamy, wciąż do niej podchodzą tylko by powiedzieć "bardzo cię kocham" i pocałować. Na początku niebywale mnie to dziwiło, a teraz sama chciałabym mieć taki kontakt z dorosłymi dziećmi, jak ma moja teściówka. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() (wiesz, że to taka wątkowa tradycja? Ktoś pisze, że o coś się wzbogacił, a ja - o ile ktoś mnie wcześniej nie ubiegnie - zaraz krzyczę "poka!" )No tak, w Norwegii to w ogóle i zarobki, że hohoho, i pomoc socjalna. Ale za to te ceny! Najdroższy kraj w Europie, o ile pamiętam. Moja najbliższa przyjaciółka mieszka w Oslo i czasem jak mi opowiada o realiach, to aż się wierzyć nie chceże co zrobisz?
|
||||
|
|
|
#198 | ||||
|
Zadomowienie
|
Na ebay'u http://www.ebay.co.uk/itm/3308272997...84.m1423.l2649
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A opuszkiem się nie przejmuj Przepraszam, ale Nadalka, dla Igusi za 5ty miesiąc ![]() Coś jeszcze cytowałam, ale zeżarło
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-12-05 o 15:49 |
||||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mała jak wtedy zasnęła to spała ponad 2 godziny. Teraz już śpi od 14:30 nie poznaję mojego dziecka ![]() Pomarudziła 15minut, wycałowałam ją, wyprzytulałam i zasnęła. Ale tak słodko śpi i tak długo. Ona nigdy tak długo nie spała w dzień ![]() A, zamówiłam 22 słoiczki z Hippa ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- |
|||
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaPW
za USG głowki.
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja wczoraj myślałam, że padnę, jak ją w tej gondoli na brzuchu położyłam a ta mi się na czworaka podniosła. Jeszcze była w kombinezonie - misiu, więc z gondoli tylko brązowa dupka z ogonkiem wystawała
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
aaa właśnie, mam tą kulę z lamaze do raczkowania, ona jest niby od 9 miesięcy, Lu już za nią gania po swojemu ![]() teraz znowu szaleje "łażąc" po dywanie i gada przy tym jak najęta
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-05 o 16:04 |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lu jest do przodu w tej kwestii |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w gondolce jest spokój, a w krzesełku do karmienia rozłożonym prawie na płasko i w spacerówce Chicco rozłożonej na płasko próbuje siadać, więc obym nie musiała przechodzić na spacerówkę do czasu, aż nauczy się samodzielnie siedzieć.
Phdwao - może te pęknięcia powinien obejrzeć jakiś myślący pediatra? I chyba mnie rozłączyło zanim wysłałam gratulacje dla Nadii za kolejne osiągnięcie gimnastyczne. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-05 o 16:18 |
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a bodziakom nie mam czasu zdjęć zrobić, jakaś hiszpańska firma, bo po drodze do polski o Hiszpanię zahaczyli. może wrzucę później. a to mi dzisiaj z allegro przyszło http://www.mimokids.pl/lamze-skarpet...echotkami.html |
|
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny karmiace piersią jadłyscie pizze z pieczarkami? Nic się nie działo maluchom?Mam straszną ochotę w końcu mały ma juz 3,5 miesiąca ale się boję
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tego nie zauważyłam.
Coś mi nie pasowało, ale ponieważ jestem zła Temat ciągle ten sam. Proszę nie pytać i nie podchodzić bez kija. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-05 o 16:19 |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#210 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane,
Melduję się w nowej części i ku mojemu zaskoczeniu zostałam dodana do zaginionych mamuś... Przykro mi... Staram się z Wami pisać jak tylko mam taka możliwość... . Nie skreślajcie mnie...Phdwao, ja bym tą lekarkę zabiła! A poważnie bym się zastanowiła czy jej nie zaskarżyć albo chociaż złożyć na nią zażalenie do przychodni, w której pracuje. dla Igusi!!!Odnośnie zasypiania myślę, że sytuacja się unormuje i Iga odkryje nowy sposób na zasypianie. Mój bąbelek zasypiała tylko przy piersi, później jak przestałam karmić to przy butelce a teraz jak jest zmęczona to zdarza jej się samej zasnąć - nieważne czy w bujaczku, bujawce, na macie, na rękach, kocyku czy w swoim łóżeczku. Tobie też tego życzę i przytulaj swój skarbek najczęściej jak możesz, bo to daje jej poczucie bezpieczeństwa! Zresztą co ja piszę - przecież to oczywiste, że przytulasz! Cytat:
, chociaż już pewnie jesteście po...Cytat:
.Cytat:
![]() żeby było ok!Cytat:
.Myślę, że to nie zależy od wagi, tylko od budowy dziecka (chociaż moja ma 57 cm i na tą wagę powinna być tłuściutka, a wcale taka nie jest). Cytat:
! To musiał być słodki widok |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ale ja nie daję, bo Lu często je z cyca więc nie potrzebuje dopajania. Ale Ty spokojnie możesz dawać, tylko pamiętaj, że te soczki należy rozcieńczyć w wodzie
a jak rozcieńczać, tzn. ile wody??

i wszystkim spieszno do rozszerzania diety, tylko jedna pediatra mi powiedziała, że jak karmię piersią do mogę się wstrzymać do skończonego 6 miesiąca albo i chwilę dłużej jeśli dziecko ma suplementowane żelazo
a może wprowadź małemu kaszki? powinien zacząć ładnie przybierać,my mamy takie zalecenie żeby raz dziennie,na noc dawać mleko zagęszczone kaszką. i mimo tego braku apetytu w tydzień przybrał 180gr.może i u Was zadziała?

Igusia![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ktoś pisze, że o coś się wzbogacił, a ja - o ile ktoś mnie wcześniej nie ubiegnie - zaraz krzyczę "poka!"
Najdroższy kraj w Europie, o ile pamiętam. Moja najbliższa przyjaciółka mieszka w Oslo i czasem jak mi opowiada o realiach, to aż się wierzyć nie chce
nie poznaję mojego dziecka