Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 13:54   #181
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mi już troje pediatrów zalecało soczki ale ja nie daję, bo Lu często je z cyca więc nie potrzebuje dopajania. Ale Ty spokojnie możesz dawać, tylko pamiętaj, że te soczki należy rozcieńczyć w wodzie
ahadzięki, to zobaczę co tam jest dostępne, może np jabłko pomoże na gęste kupkia jak rozcieńczać, tzn. ile wody??

fajnie, że Lu dobrze się w spacerówce czuje
Stary 2012-12-05, 13:55   #182
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dziś jedziemy na powtórne usg główki, oby wszystko było ok
mocne
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hejka!
Nie ma wiewiórki
Miałam mieć dziś gościa o 8, ale dziecko jej zachorowało, więc pospałam dłużej.
Młoda pięknie wczoraj zjadła marchewkę z ziemniaczkiem, a wieczorem kaszkę z przetartym bananem. Widać naprawdę postęp. Poza tym od trzech dni kwiczy, jak papuga. No i przewraca się na brzuszek. Mocno się rozwinęła przez tych kilka dni. Coraz bardziej kontaktowa jest
proszę ile nowych umiejętności

Lu w spacerówce to już pannica
ciekawe ile my jeszze pojeździmy w gondoli bo też mam captivę a już w śpiworku jest na styk

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:58   #183
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

pediatrzy chyba nie za bardzo rozumieją znaczenie słowa wyłączne (karmienie piersią)

my za chwile jedziemy do pediatry, na ogólny przegląd, mam nadzieję, że wszystko okaże się być ok
no niestety i wszystkim spieszno do rozszerzania diety, tylko jedna pediatra mi powiedziała, że jak karmię piersią do mogę się wstrzymać do skończonego 6 miesiąca albo i chwilę dłużej jeśli dziecko ma suplementowane żelazo

za wizytę

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ahadzięki, to zobaczę co tam jest dostępne, może np jabłko pomoże na gęste kupkia jak rozcieńczać, tzn. ile wody??

fajnie, że Lu dobrze się w spacerówce czuje
przyznam, że nie mam pojęcia. Ale pamiętam, że nawet w jakimś programie o żywieniu dzieci o tym było, że producenci tego na opakowaniach nie piszą, że te soczki trzeba rozcieńczyć

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
mocne

proszę ile nowych umiejętności

Lu w spacerówce to już pannica
ciekawe ile my jeszze pojeździmy w gondoli bo też mam captivę a już w śpiworku jest na styk
no Lu na upartego mogła jeszcze w gondoli jeździć, nie wiem jakby było ze śpiworkiem, ale w kombinezonie mały zapas jeszcze był, z miesiąc co najmniej to na pewno dałoby radę, ale zaczęła się w niej wiercić jak głupia

Ale jestem zła, 2 tygodnie temu kupowałam ciuszki na all dla małej, zależało mi głównie na legginsach, przy okazji coś tam jeszcze dokupiłam. Długo paczki nie było, we wtorek napisałam do baby, odpisała że paczka poszła w czwartek. Przyszła dzisiaj, okazało się, że wysłana była w poniedziałek a do tego nie ma w niej legginsów

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:00
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:03   #184
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mamcia a możecie zostać w obecnym mieszkaniu do czasu aż zrobicie remont w domu?
nie kochana, we wtorek odbieramy klucze i mamy tydzien na przeprowadzke

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:15   #185
nel_a
Zakorzenienie

a nie mówiłam Wam że wczoraj po 22 dostałam info od kuzynki że urodziła synka troszkę przedwcześnie bo termin miała na koniec grudnia. Mały waży 2800 i jest zdrowiuśki
a miałam wczoraj po tel nie sięgać bo myślałam że to mało ważne

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:33   #186
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
no to właśnie poszalałam w empiku kupiłam małej 11 książek, w tym sporo małych z twardymi stronami, na teraz, do tego księgę bajek polskich i zbiór wierszy brzechwy
super, ja mam brzechwe jeszcze ze swjego dzecistwa ale tez chce nabyc troche książeczek
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdawowcale nie dziwię się że jest Ci źle. nie dość że ta kretynka nie powinna odciągać napletka to jeszcze ten słaby przyrost.. a może wprowadź małemu kaszki? powinien zacząć ładnie przybierać,my mamy takie zalecenie żeby raz dziennie,na noc dawać mleko zagęszczone kaszką. i mimo tego braku apetytu w tydzień przybrał 180gr.może i u Was zadziała?

my byliśmy wczoraj u tego pediatry, dostaliśmy tak jak myślałam zalecenie zagęszczania mleka plus syrop Debridat. Nasz refluks jest na tyle mały(w granicach fizjologii) że nie potrzeba specjalistycznych leków a podrażnienie przełyku minie w momencie gdy mały przestanie ulewać rzadkim mlekiem. mam nadzieję...
staram sie dawac kaszki, ale maly czasem nie chce, podaje lyzeczka no i na mleku ha a ono jest gorzkie co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie placze, za to ja tak

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
przeprowadzamy sie!!!!!!!!!!!!!!
ale bedzie ciezko z kasa ale kit jakos damy rade!!1
suuuuuper
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja też. Ale rozumiem Nadalkę. W przypadku niektórych dzieci trzeba nosić i lulać raz na 2 dni czy nawet rzadziej. A gdyby trzeba było przy każdym zasypianiu? I to przez 5 miesięcy? Nie będę się zarzekać bo tak naprawdę nie wiem... Wiem, że współczuję Nadalce i mam nadzieję, że mała nauczy się zasypiać sama. I nie wierzę w to żeby ona nie reagowała jak młoda płacze. Nie reagowała by tylko jakaś bezduszna baba, a Nadalka taka nie jest. Żadna z nas taka nie jest, wystarczy poczytać z jaką miłością piszemy o naszych dzieciach
no pewnie ze nie jest, rozumiem ze proubuje to zmienic, sama wie ci jest najlepsze dla Jej córeczki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:36   #187
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

Nie potrafię obcinać nożyczkami, nawet sobie

Super!!!!

Mój nigdy nie obcinał

Biedny

trzymam kciuki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:39   #188
ewka5891
Zakorzenienie

KarolinaPW za usg synka

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:56   #189
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super, ja mam brzechwe jeszcze ze swjego dzecistwa ale tez chce nabyc troche książeczek
staram sie dawac kaszki, ale maly czasem nie chce, podaje lyzeczka no i na mleku ha a ono jest gorzkie co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie placze, za to ja tak

suuuuuper

no pewnie ze nie jest, rozumiem ze proubuje to zmienic, sama wie ci jest najlepsze dla Jej córeczki
Biedactwo bardzo Wam współczuję ..myślę, że na Twoim miejscu zgłosiłabym tą sytuację gdzieś wyżej
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:06   #190
nel_a
Zakorzenienie

Phdwa0 a smarujesz mu czymś siuśka? Mnie położna w pierwszym tyg. kazała robić okłady z rivanolu.
A na temat tej nawiedzonej lekarki się nie wypowiem

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:26   #191
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
my za chwile jedziemy do pediatry, na ogólny przegląd, mam nadzieję, że wszystko okaże się być ok
za wizytę!

Ja po raz pierwszy ugotowałam wczoraj Bartkowi marchewę, udało mi się trochę wcisnąć przecierku, ale zdecydowanie więcej czasu spędziłam na przygotowywaniu niż na jedzeniu. Na przyszłość zamierzam więc pasteryzować w słoiczkach, no i chyba następnym razem podam zupkę, a nie przecier.

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:32   #192
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki rozszerzające dietę albo te wiedzące coś na ten temat(Agunia-a dajecie jakieś soczki dozwolone po 4.miesiącu???bo moja pije nadal niestety tylko te słodzone glukozą herbatki z Hippa i nie wiem czy soczek nie byłby lepszy??

Karolina-trzymam mocno kciuki za Marcinka!!!
Podaję z jabłka. Jedna porcja soczku i dwie porcje wody. Czyli 1/3 soczku będzie w tym, co podasz.

Cytat:
no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki. Jazda próbna odbyta, na początku Lu miała lekko podniesione oparcie (ale nie za bardzo) i zadowolona spokojnie oglądała sobie świat, a jak zaczęła przysypiać rozłożyłam oparcie na płasko i spała do końca spaceru.
w ciuchach zimowych już tak w tej spacerówce nie tonie no i ja jestem spokojniejsza, że nic się nie stanie bo jest stabilnie przypięta pasami więc nie ma jak mi się wyginać i próbować przewracać
Super! U nas nadal spokój w gondolce - może dlatego, że ciasno
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:36   #193
LadyMagnolia
Rozeznanie

KarolinaPW za USG

phdwaoja to się nie bardzo wypowiadam na temat tej lekarki, bo by same bluzgi poleciały:pal a:

My dzisiaj idziemy szlifować angielski w rozmowie z norweskim mężem mojej przyjaciółki. Pierwszy raz wychodzimy z małym wieczorem do knajpki w dodatku i strasznie się boje jak on zareaguje....

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-12-06 o 14:43
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:38   #194
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Od zjazdu z autostrady do samej Bochni są jakieś 3-4 km i ograniczenie wagowe do 12ton.

Oby katar przeszedł

Młody waży jakieś 6,6kg i używamy 3. Ale jeszcze 1,5 tygodnia temu używaliśmy 2 (przeszliśmy na 3 jak młody ważył ok. 6,4kg). Generalnie 2 były dobre ale już nie chciałam kupować bo wydaje mi się, że w 3 mniej go ciśnie. Ale mój młody ma mały brzuszek, chude nóżki (w przeciwieństwie do mamy ) - jest raczej chudy, a długi.
dzię♦ki za info. To moze jednak te 2 będą jeszcze dobre bo Wojtuś też chudziutki no i waży dopiero 5 kg.
Stary 2012-12-05, 15:39   #195
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
haha, a mi się wydaje, że masz po prostu spokojniejsze dziecko, nie to co moja ze swoim motorkiem w dupce bo jak ona nie śpi, to po prostu szaleje, nie wyleży chwili spokojnie. I w gondoli wszerz też już się ciasnawo robiło, ale jej to w niczym nie przeszkadzało

Stary 2012-12-05, 15:39   #196
asia665
Wtajemniczenie

Hej

Maciejko,nie zdążyłam odpisać w poprzednim wątku- my łóżeczko mamy postawione tuż przy naszym łóżku ,ale na Patryśka to nie działa.On musi być trzymany za rączke,i ostatnio upodobał sobie przytulanie się do ramienia

Gdzie wiewiórka

Nadalko- ja Cię doskonale rozumiem. Patryk ma bujaczek .Fakt,że jest elektryczny więc nie męczy mnie bujanie.No ale nie zaśnie nigdzie indziej tylko w nim . A jak np.przyśnie i wyłączę bujanie to lada moment się budzi.Więc nie wiem,czy on śpi-czy tylko czuwa

Igusia

Mamka - cieszę się,że jednak zdecydowaliście się na to mieszkanie! Ogródek super sprawa

Aguś - Patrysiek w spacerówce jeździ już od ponad miesiąca. Chociaż ,te szelki są za luźne na niego. Tzn przy ramionkach w miare ok,ale te boczne są luźne . Szukałam regulacji,ale nie mogę znaleźć

Mam nadzieję,że dzieciaczki po dzisiejszych szczepieniach spokojne

W temacie pampków - na 3 active baby przeszliśmy jak Patryś ważył 5130 . Bo 2 premium care przeciekały

Karolina za USG

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:44   #197
depoison
Zadomowienie

Hello
Uff, dopiero nadrobiłam (do domu wczoraj wróciłam późno, była w Berlinie Joanna Bator, musiałam pójść na spotkanie z nią , a dziś... nawet się nie przyznam, o której wstałam ).

Witam się w nowym wątku!

Kurde, aż się zdenerwowałam, czytając wasze rewelacje o Merlinie. Świetnie to zrobili
Ja jeszcze jakoś zdążyłam, ale wygląda na to, że w ostatniej chwili (przelew poszedł też w poniedziałek, ale zamówiłam w niedzielę).

Jeszcze w temacie książeczek - Zosia wzbogaciła się o kolejną księgę .Jest duża i słodka Fajnie jest mieć dobrze zaopatrzoną polską księgarnię - co prawda kawał drogi ode mnie, ale raz na jakiś czas tam podjeżdżam

No i cóż - coś w starym wątku pocytowałam, na coś miałam podpisywać i teraz nie pamiętam.
Uroki nowego wątku

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki
Kurde muszę zrobić sobie śniadanie, a nie jeść banany
oj tam, lepsze banany niż pierniki, a od dnia, gdy przyszło do nas to pudło z piernikami od generała - codziennie na śniadanie (ehem, o tej 14) jem właśnie pierniki

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a to tez niekoniecznie, mój starszak do tej pory przychodzi i mówi "przytul mnie" a jest już wyższy ode mnie
fajnie
ja jakoś strasznie szybko "wyrosłam" z tulenia, ponoć jak miałam jakieś 2-3 lata to mi się odechciało i nigdy nie wróciło. Ale za to mąż (i jego rodzeństwo), choć stare konie, wciąż lubią przytulić się do mamy, wciąż do niej podchodzą tylko by powiedzieć "bardzo cię kocham" i pocałować.
Na początku niebywale mnie to dziwiło, a teraz sama chciałabym mieć taki kontakt z dorosłymi dziećmi, jak ma moja teściówka.

Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Nam dzisiaj przyszły skarpetki z lamaze i Antek ma zajęcie
W ogóle spotkałam się z z koleżanką, która mieszka w Norwegi i przy okazji wzbogaciliśmy się o zestaw bodziaków i gryzaczek z fischer prize.
Ta koleżanka ma dwóch synków w wieku 2 lata i 4,5 miesiąca i szczerze ją podziwiam jak ona ich ogarnia. Z tym, ze jak ona mówi o socjalu w Norwegi to dobrze tam maja. Musze ją jeszcze podopytywać, ale z tego co mówiła tam przysługuje dopłata na każde dziecko urodzone
poka!
(wiesz, że to taka wątkowa tradycja? Ktoś pisze, że o coś się wzbogacił, a ja - o ile ktoś mnie wcześniej nie ubiegnie - zaraz krzyczę "poka!" )

No tak, w Norwegii to w ogóle i zarobki, że hohoho, i pomoc socjalna. Ale za to te ceny! Najdroższy kraj w Europie, o ile pamiętam. Moja najbliższa przyjaciółka mieszka w Oslo i czasem jak mi opowiada o realiach, to aż się wierzyć nie chce

Cytat:
Zasikam mocno
że co zrobisz?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:47   #198
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
super
powiedz mi gdzie kupilas mate?
Na ebay'u http://www.ebay.co.uk/itm/3308272997...84.m1423.l2649

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a to tez niekoniecznie, mój starszak do tej pory przychodzi i mówi "przytul mnie" a jest już wyższy ode mnie
Ale słodko

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Biedny Marcinek mi też się raz zdarzyło małą zadrasnąć przy obcinaniu paznokietków...oj zgadzam się niełatwa to sztuka szczególnie teraz jak maluchy są takie wiercące się

Uwaga uwaga Nadia od wczoraj zajada się swoimi stopami

Cytat:
i powodzenia
Cytat:

Nie potrafię obcinać nożyczkami, nawet sobie

Super!!!!

Mój nigdy nie obcinał

Biedny

A opuszkiem się nie przejmuj
Cytat:
Zasikam mocno
Przepraszam, ale

Nadalka, dla Igusi za 5ty miesiąc

Coś jeszcze cytowałam, ale zeżarło

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:49
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:47   #199
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
haha, a mi się wydaje, że masz po prostu spokojniejsze dziecko, nie to co moja ze swoim motorkiem w dupce bo jak ona nie śpi, to po prostu szaleje, nie wyleży chwili spokojnie. I w gondoli wszerz też już się ciasnawo robiło, ale jej to w niczym nie przeszkadzało
Myślę, że tak naprawdę coś z tym jest.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
że co zrobisz?
takie nowe określenie, nie znasz?
Stary 2012-12-05, 15:51   #200
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a nie mówiłam Wam że wczoraj po 22 dostałam info od kuzynki że urodziła synka troszkę przedwcześnie bo termin miała na koniec grudnia. Mały waży 2800 i jest zdrowiuśki
a miałam wczoraj po tel nie sięgać bo myślałam że to mało ważne

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Nadalko- ja Cię doskonale rozumiem. Patryk ma bujaczek .Fakt,że jest elektryczny więc nie męczy mnie bujanie.No ale nie zaśnie nigdzie indziej tylko w nim . A jak np.przyśnie i wyłączę bujanie to lada moment się budzi.Więc nie wiem,czy on śpi-czy tylko czuwa

Igusia

Mała jak wtedy zasnęła to spała ponad 2 godziny.

Teraz już śpi od 14:30 nie poznaję mojego dziecka
Pomarudziła 15minut, wycałowałam ją, wyprzytulałam i zasnęła.
Ale tak słodko śpi i tak długo.
Ona nigdy tak długo nie spała w dzień

A, zamówiłam 22 słoiczki z Hippa

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
że co zrobisz?
Stary 2012-12-05, 15:54   #201
Maciejka__
Zakorzenienie

KarolinaPW za USG głowki.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:00   #202
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tak naprawdę coś z tym jest.
no ja wczoraj myślałam, że padnę, jak ją w tej gondoli na brzuchu położyłam a ta mi się na czworaka podniosła. Jeszcze była w kombinezonie - misiu, więc z gondoli tylko brązowa dupka z ogonkiem wystawała

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Teraz już śpi od 14:30 nie poznaję mojego dziecka
Pomarudziła 15minut, wycałowałam ją, wyprzytulałam i zasnęła.
Ale tak słodko śpi i tak długo.
Ona nigdy tak długo nie spała w dzień
genialnie

aaa właśnie, mam tą kulę z lamaze do raczkowania, ona jest niby od 9 miesięcy, Lu już za nią gania po swojemu

teraz znowu szaleje "łażąc" po dywanie i gada przy tym jak najęta

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:04
Stary 2012-12-05, 16:04   #203
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wczoraj myślałam, że padnę, jak ją w tej gondoli na brzuchu położyłam a ta mi się na czworaka podniosła. Jeszcze była w kombinezonie - misiu, więc z gondoli tylko brązowa dupka z ogonkiem wystawała

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

aaa właśnie, mam tą kulę z lamaze do raczkowania, ona jest niby od 9 miesięcy, Lu już za nią gania

Lu jest do przodu w tej kwestii
Stary 2012-12-05, 16:05   #204
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w gondolce jest spokój, a w krzesełku do karmienia rozłożonym prawie na płasko i w spacerówce Chicco rozłożonej na płasko próbuje siadać, więc obym nie musiała przechodzić na spacerówkę do czasu, aż nauczy się samodzielnie siedzieć.

Phdwao - może te pęknięcia powinien obejrzeć jakiś myślący pediatra?

I chyba mnie rozłączyło zanim wysłałam gratulacje dla Nadii za kolejne osiągnięcie gimnastyczne.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:18
Stary 2012-12-05, 16:09   #205
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

poka!
(wiesz, że to taka wątkowa tradycja? Ktoś pisze, że o coś się wzbogacił, a ja - o ile ktoś mnie wcześniej nie ubiegnie - zaraz krzyczę "poka!" )

No tak, w Norwegii to w ogóle i zarobki, że hohoho, i pomoc socjalna. Ale za to te ceny! Najdroższy kraj w Europie, o ile pamiętam. Moja najbliższa przyjaciółka mieszka w Oslo i czasem jak mi opowiada o realiach, to aż się wierzyć nie chce
gryzaczek taki http://www.shopping.com/Fisher-Price...-3-MONTHS/info

a bodziakom nie mam czasu zdjęć zrobić, jakaś hiszpańska firma, bo po drodze do polski o Hiszpanię zahaczyli. może wrzucę później.

a to mi dzisiaj z allegro przyszło http://www.mimokids.pl/lamze-skarpet...echotkami.html

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:16   #206
allebazi
Rozeznanie

dziewczyny karmiace piersią jadłyscie pizze z pieczarkami? Nic się nie działo maluchom?Mam straszną ochotę w końcu mały ma juz 3,5 miesiąca ale się boję
Stary 2012-12-05, 16:16   #207
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-12-05, 16:17   #208
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
że co zrobisz?
Ja tego nie zauważyłam.
Coś mi nie pasowało, ale ponieważ jestem zła , to czytałam dalej.
Temat ciągle ten sam. Proszę nie pytać i nie podchodzić bez kija.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:19
Stary 2012-12-05, 16:18   #209
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
U mnie w gondolce jest spokój, a w krzesełku do karmienia rozłożonym prawie na płasko i w spacerówce Chicco rozłożonej na płasko próbuje siadać, więc obym nie musiała przecodzić na spacerówkę do czasu, aż nauczy się samodzielnie siedzieć.

Phdwao - może te pęknięcia powinien obejrzeć jakiś myślący pediatra?

I chyba mnie rozłączyło zanim wysłałam gratulacje dla Nadii za kolejne osiągnięcie gimnastyczne.
super wiewiórka
Stary 2012-12-05, 16:18   #210
bebe1987
Rozeznanie

Cześć Kochane,

Melduję się w nowej części i ku mojemu zaskoczeniu zostałam dodana do zaginionych mamuś... Przykro mi... Staram się z Wami pisać jak tylko mam taka możliwość... . Nie skreślajcie mnie...

Phdwao,
ja bym tą lekarkę zabiła! A poważnie bym się zastanowiła czy jej nie zaskarżyć albo chociaż złożyć na nią zażalenie do przychodni, w której pracuje.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Moja malutka kończy dzisiaj 5 miesięcy
dla Igusi!!!

Odnośnie zasypiania myślę, że sytuacja się unormuje i Iga odkryje nowy sposób na zasypianie. Mój bąbelek zasypiała tylko przy piersi, później jak przestałam karmić to przy butelce a teraz jak jest zmęczona to zdarza jej się samej zasnąć - nieważne czy w bujaczku, bujawce, na macie, na rękach, kocyku czy w swoim łóżeczku. Tobie też tego życzę i przytulaj swój skarbek najczęściej jak możesz, bo to daje jej poczucie bezpieczeństwa! Zresztą co ja piszę - przecież to oczywiste, że przytulasz!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mamy dziś szczepienie
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam
Niedługo zbieramy sie na szczepienie, mam nadzieje ze młody dobrze jezniesie
, chociaż już pewnie jesteście po...

Cytat:
B
Mielismy wczoraj niemiłą przygodę, jak obcinałam małemu paznokcie przez przypadek obcięłam kawałeczek opuszki krew się lała ale M nie płakał, ja się potwornie zdenerwowałam a mąż na mnie krzyczał, że zrobiłam mu krzywdę, jakbym zrobiła to specjalnie Na szczeście rano już było zagojone.
U nas tez raz się to zdarzyło, ale to mąż zawsze obcina małej pazurki. Ja jeszcze tego nie robiłam, zresztą tatuś to robi najlepiej .

Cytat:
Super!!! Tym bardziej, że dostaniecie kasę na farby - chociaż jakaś pomoc

Cytat:
żeby było ok!

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dzię♦ki za info. To moze jednak te 2 będą jeszcze dobre bo Wojtuś też chudziutki no i waży dopiero 5 kg.
Moja Gośka waży ok. 5500 g i zakładamy jej jeszcze 2. Ostatnio założyłam jej 3 i był za duży, więc jeszcze trochę "pochodzi" w 2 .
Myślę, że to nie zależy od wagi, tylko od budowy dziecka (chociaż moja ma 57 cm i na tą wagę powinna być tłuściutka, a wcale taka nie jest).

Cytat:
! To musiał być słodki widok
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości